-
Για να ζήσεις όντως οι πόλεις έχουν μεγάλη διαφορά, σε έναν τουρίστα δεν νομίζω όμως τα σημειά που αναφέρεις να τον απασχολούν, ειδικά το θέμα της γλώσσας και του casualness? σε αυτό το επίπεδο
Πχ πολύ περισσότερο ίσως σε ενδιαφέρει ότι η νυχτερινή ζωή της Ζυρίχης είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, με μπολικα εναλλακτικά στέκια
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
...........................Πχ πολύ περισσότερο ίσως σε ενδιαφέρει ότι η νυχτερινή ζωή της Ζυρίχης είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, με μπολικα εναλλακτικά στέκια -
-
Γεια και χαρα...
Μολις επεστρεψα απο ταξιδι οδικο απο Θεσσαλονίκη - Μπρατισλάβα - Βιέννη - Πράγα και παλι πίσω. Θα ηθέλα πρωτα να μοιραστώ καποιες εμπειριες μου αν θα κανετε ενα τετοιο ταξιδι η παρομοιο. Για τα συνορα χρειαζεται διαβατηρια αμα θα πατε μεσω σκοπια μπορειτε και με ταυτοτητες αλλα περνει περισσοτερη ωρα. Για το αυτοκινητο χρειαζεσται μια απλη ΠΡΑΣΙΝΗ καρτα απο τον ασφαλιστικο σας φορεα, και τσουπ βγηκατε απο τα συνορα.
Αρχιζουμε απο Θεσσαλονικη - Σκόπια. Κάμια κινηση στα σύνορα αφου ειμασταν πανω 5 το πρωι σε 2 λεπτα ξεμπερδεψαμε. Παμε συνορα Σκοπιων κανενα απολυτως προβλημα αφου μας ειδαν οτι ειμασταν και παρεα 2 ανδρες και 2 γυναικες περασαμε μπαμ μπαμ κανενας ελεγχος στο αμαξι. Μεσα στα Σκόπια υπάρχουν 2 διοδια που κανουν 50 φραγκα και 1 διοδιο 60 φραγκα δικα τους. Τους δινεις ενα ευρω και ειναι ευχαριστημενοι δεν υπαρχει προβλημα. Αμα τους δωσεις και 2 ευρω τα παιρνουν παλι αλλα δεν σε δινουν ρεστα
Για αποδειξεις ουτε λογως. Δεν υπαρχει λογως να σταματησεις για βενζινα εκτος αν θες να φουλαρεις για να συνεχισεις το ταξιδι σου. Στο βενζιναδικο μετα τα συνορα υπαρχει ενα βενζιναδικο με 1,20 την βενζινη. Φουλαρεις απο εκει και φευγεις.
Περνας τα Σκοπια πολυ γρηγορα οι δρομοι ειναι σχετικα καλοι οχι κατι το ιδιαιτερο. Κανεις καπου στις 2 ωρες αν δεν κανω λαθος. Μετα ειμαστε συνορα Σκοπιων - Σερβιας. Βγαινουμε πολυ γρηγορα απο συνορα Σκοπιιων δεν υπηρχε κανενα προβλημα και μπαινουμε Σερβια. Οι κλασσικες ερωτησεις απο τους Συνοριοφυλακες αμα εχεις ναρκωτικα οπλα κτλ κτλ ... απαντησαμε με ενα απλο οχι. Μας ανοιγουν το φορτ μπαγκαζ βλεπουνε οτι εχουμε βαλιτσες κανενας ελεγχος μας ανοιγουνε και το ντουλαπακι στην θεση του συνοδηγου. Φυσικα δεν ειχαμε τιποτα οποτε προχωραμε.Μπαινουμε Σερβια οπου αρχιζει η Κλεισουρα αν δεν κανω λαθος πολλες στροφες μια λωριδα δρομος οχι ομως για πολυ. Μολις μπαινεις στην Εθνικη καπακι τα διοδια με 2,5 ευρω.... μετα απο λιγη σχετικα αποσταση μπαινεις σε κατι διοδια που περνεις ενα χαρτακι και αναλογως σε ποια εξοδο θα βγεις πληρωνεις τα αντιστοιχα λεφτα. Αμα βγεις στην τελευταια εξοδο πριν το Βελιγραδι ειναι 7,5 ευρω. Εχεις ενα αρκετα καλο δρομο με 3 λωριδες και οριο 120 χιλιομετρα/ωρα. Για τα βεζιναδικα τωρα. Αμα θες να βαλεις βενζινη υπαρχουν 3 ΕΚΟ σε ολη την Σερβια ενα πριν το Βελιγραδι ενα μετα και ενα πριν απο τα συνορα με Ουγγαρια. Η βενζινη τωρα που πηγα εγω 1,40 το λιτρο φυσικα υπαρχε και καποιο κλεψιμο γιατι δεν ειχαμε συναλλαγμα. - Θα ηθελα να σας αναφερω οτι με γεματο ντεποζιτο απο σκοπια φτασαμε στο ΕΚΟ πριν το βελιγραδι με μισο. Στο γυρισμο φουλαραμε στο ιδιο ΕΚΟ μετα το Βελιγραδι και φτασαμε Θεσσαλονικη με το λαμπακι αναμμενο.
Συνορα κανενα απολυτως προβλημα μεγαλυτερη κινηση για να μπουμε Ουγγαρια κλασσικοι ελεγχοι. Μολις μπειτε δεξια εχει κατι σπιτακια που μπορειτε να παρετε βινιετες. Ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ μας σταματησαν 2 φορες για να μας ελεξουν αμα ειχαμε βινιετα κολλημενη στο παμπριζ. Πηραμε βινιετες για Τσεχια Ουγγαρια Αυστρια Σλοβακια τα λεφτα θας σας τα αναφερω σε επομενο post δεν εχω το χαρτι μαζι μου που τα ειχα σημειωμενα :p. Ουγγαρια εχει πολλα Shell βενζιναδικα με 1,35 τιμη λιτρου. Αμα περασεις Ουγγαρια μετα ειναι ολα απλα. Πουθενα συνορα για Αυστρια Σλοβακια Τσεχια. Με βαση την Μπρατισλαβα καθε βραδυ πηγαιναμε Βιεννη μιση ωρα δρομος. Πολλοι αστυνομικοι στο δρομο για ελεγχους. Οι δρομοι απιστευτοι στην Αυστρια Σλοβακια Ουγγαρια. Για την Τσεχια δεν ξερω αν μπορει καποιος να μου απαντησει...μολις μπηκαμε οι δρομοι ητανε αρκετα κουραστικοι σε πολλα σημεια σχεδον συνεχομενα ειχανε πολλα μικρα σαμαρακια με άσφαλτο που κανανε τις αναρτησεις να ανεβοκαταιβαινουν σαν τρελες. Αυτη η κατασταση σενεχιστηκε μεχρι Πραγα.
Το αμαξι προς αναφορα ηταν Peugueot 206 1600cc οι βενζινες που ξοδεψαμε απο Θεσσαλονικη - Μπρατισλαβα - Βιεννγ - Πραγα - Karlovy Vary και πισω 440 ευρω Σημειωνω 2 δρομολογια Μπρατισλαβα - Βιεννη προς αποφυγή παρεξηγήσεων
Sorry αν σας κουρασα και ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες που με δωσατε για τις βινιετες αν δεν τις ειχα παρει με βλεπω να ειχα τσουχτερο προστιμο XD
-
επιτέλους κι ένας που δεν γράφτηκε μόνο για να ρωτήσει, αλλά μπήκε στον κόπο να πει και 5 πράγματα μετά το ταξίδι
συμβουλή: το κλέψιμο σε διόδια βενζίνες το αποφεύγεις αν πληρώνεις με πιστωτική
επίσης μη ξεγελαστείς και τρέξεις σε σερβία σκόπια
-
Ο χρήστης Timoros89 έγραψε:
Γεια και χαρα.....Καλώς ήλθες και ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.
Και τώρα, ..... ξεκίνα την προετοιμασία για το επόμενο οδικό ταξίδι στην Ευρώπη! -
τα Σκοπια (αν δεν ξέρεις τι κάνεις κ πώς το κανεις) είναι αρκετά κουραστικά γιατί έχει μπατσικά ΠΑΝΤΟΥ Κ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (τη μέρα τουλάχιστον, τη νύχτα δεν ξέρω). και τα όρια είναι τραγικά...
στη Σλοβακία με σταμάτησε ένα μαύρο S4+μαυρα τζάμια. μπάτσοι... τους προσπέρασα αλλά ο νους μου δεν πήγε μέχρι εκεί (μετά έμαθα ) και μου δειχνει την οθονίτσα από το λαπτοπ του που έλεγε οτι πήγαινα με 147... εκεί πάγωσα λίγο, άρχισα να του λεω οτι δεν είδα ούτε 1 πινακίδα που να αναγράφει όριο ταχύτητας (σοβαρά το ελεγα, δεν πρόσεξα ούτε ενα και καιγομουν να δω καποιο για να ξέρω αν θα μπορούσα να τρέξω ή οχι...). μου ζήτησε 20 ολόκληρα ευρώ και καθάρισα
Σερβία πήγαν να μου το παίξουν εξυπνουληδες -ετρεχες, εκανες έρανες κλπ- κατι που ήταν τελείως ψευδές. Απλά και ομορφα τους είπα οτι πουθενά δεν παραβίασα το όριο και μετά απο 2 λεπτά με άφησαν...
γενικά αυτό που παρατήρησα ειναι ότι πηγαινοντας με τα όρια (τη μέρα), φτανεις πιο ξεκούραστα, πιο γρήγορα και με περισσότερα χρήματα στην τσεπη... ειναι σπαστικό ώρες-ώρες, αλλά ειδικά αν εχεις παρέα μεσα, δεν υπάρχει λογος να το παίξεις Γρηγόρης ο Δοκιμαστής
-
μίλαγα με τον φάδερ πριν απο λίγο, για να ανταλλάξουμε ευχές για την ανάσταση του θεανθρώπου
Τον ζωγράφισαν στο mont blanc πήγαίνοντας για παρίσι, ο παπάρας πήγαινε μες στο τούνελ με 100
όχι τπτ άλλο αλλά είχε γίνει το πατατράκ πριν κάμποσα χρόνια και προφανώς είναι κέρβεροι με το όριο (70).Τον σταματήσαν επιτόπου, αλλά δε μου πε πόσο έσκασε. Με τις υγιές του
-
δεν το λες και μονο πατατρακ αυτο που ειχε γινει..
-
Ο χρήστης Timoros89 έγραψε:
Γεια και χαρα...Μολις επεστρεψα απο ταξιδι οδικο απο Θεσσαλονίκη - Μπρατισλάβα - Βιέννη - Πράγα και παλι πίσω. Θα ηθέλα πρωτα να μοιραστώ καποιες εμπειριες μου αν θα κανετε ενα τετοιο ταξιδι η παρομοιο. (...)
Sorry αν σας κουρασα και ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες που με δωσατε για τις βινιετες αν δεν τις ειχα παρει με βλεπω να ειχα τσουχτερο προστιμο XDΕυχαριστούμε πολύ, ... όμως τί εστί 'βινιετες' ;
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Γεια και χαρα...
Μολις επεστρεψα απο ταξιδι οδικο απο Θεσσαλονίκη - Μπρατισλάβα - Βιέννη - Πράγα και παλι πίσω. Θα ηθέλα πρωτα να μοιραστώ καποιες εμπειριες μου αν θα κανετε ενα τετοιο ταξιδι η παρομοιο. (...)
Sorry αν σας κουρασα και ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες που με δωσατε για τις βινιετες αν δεν τις ειχα παρει με βλεπω να ειχα τσουχτερο προστιμο XDΕυχαριστούμε πολύ, ... όμως τί εστί 'βινιετες' ;
Aυτοκολλητη αποδειξη πληρωμης των 'διοδιων' .
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
μίλαγα με τον φάδερ πριν απο λίγο, για να ανταλλάξουμε ευχές για την ανάσταση του θεανθρώπουΤον ζωγράφισαν στο mont blanc πήγαίνοντας για παρίσι, ο παπάρας πήγαινε μες στο τούνελ με 100
όχι τπτ άλλο αλλά είχε γίνει το πατατράκ πριν κάμποσα χρόνια και προφανώς είναι κέρβεροι με το όριο (70).Τον σταματήσαν επιτόπου, αλλά δε μου πε πόσο έσκασε. Με τις υγιές του
Το 'παπάρας' υποθέτω ότι είναι χαϊδευτικό του πατέρα, όπως λέμε μπαμπάκος,πατερούλης κλπ
Χρόνια πολλά και καλά! -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Aυτοκολλητη αποδειξη πληρωμης των 'διοδιων' .
ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
μίλαγα με τον φάδερ πριν απο λίγο, για να ανταλλάξουμε ευχές για την ανάσταση του θεανθρώπου
Τον ζωγράφισαν στο mont blanc πήγαίνοντας για παρίσι, ο παπάρας πήγαινε μες στο τούνελ με 100
Το 'παπάρας' υποθέτω ότι είναι χαϊδευτικό του πατέρα, όπως λέμε μπαμπάκος,πατερούλης κλπ
Χρόνια πολλά και καλά!έχουν την ίδια ρίζα
πάμε για τον οβελία τώρα, ετοίμασα και την σπανακόπιτα, ποιος μας πιάνει
geniet van het dagje
-
update
100 euro το πρόστιμο, τσάμπα τον κακοχαρακτήρισα, ξεχάστηκε στο έμπα ο κακομοίρης, μετά πήγαινε παναγία
δεν πήρε και τις φωτό για ενθύμιο γμτ
-
Καλησπερα και απο εμενα , συχνα ανεβαινω Σοφια για δουλεια και εχει και εκει 'βινιετες' εχει και πολυ αστυνομια ... που σε πηδαει με το παραμικρο , βεβαια για να λεμε και του στραβου το δικιο ευτυχως που σεβονται τα ορια ταχυτητας διοτι αλλιως θα ειχαμε πολλα πολλα ατυχηματα στο δρομο αυτο ..... το θετικοτατο επισης ειναι οτι καθε φορα γραφω καταναλωση με το q5 7,5 ευρω / λιτ
Το καλοκαιρι αν ειμαστε καλα , θα ανεβω μεχρι Κοπενχαγη με την οικογενεια ,,, οποτε θα γραψω σιγουρα σχολια .....
(εχουμε αποφασισει να μην ξανακανουμε διακοπες στην Ελλαδα μεχρις οτου κατεβουν οι απαραδεκτες τιμες στη χωρα μας )
Καλο Πασχα σε ολους !! -
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
το θετικοτατο επισης ειναι οτι καθε φορα γραφω καταναλωση με το q5 7,5 ευρω / λιτ....
-
θα σε πετύχω leftgalan
-
Θεικο σκηνικο στη Βουλγαρια μετα απο διανυκτερευση σ'ενα παρκινγκ με αρκουδες, στο Hemus, κατα τις 6 το πρωι. Δυο λεπτα αφοτου ξεκινησα μισοκοιμισμενος ακομα, σε ενα τουνελ δεν προσεξα το οριο και προσπερνουσα τους παντες με 70.
Αμεσως μετα το τουνελ, σε αριστερη στροφη, στην αριστερη μερια του δρομου αναμεσα στα δυο ρευματα ξαφνικα βλεπω να στεκεται σαν χοντρο σκιαχτρο, ενας μπατσακος.
Στα 20 μετρα με μια αααααααργηηη κινηση το αναπηρο χερι του φερνει το παπαρακι που εχουν και οι σταθμαρχες σε γωνια 30 μοιρων σε σχεση με το ποδι του. Στα 10 μετρα ο καθυστερημενος εγκεφαλος μου καταλαβαινει, οτι πρεπει να σταματησω. Τσαρουχωσα τα φρενα τοσο, που πεταχτηκε η μισοφαγωμενη μπριζολα απο την εταζερα και κονιορτοποιησε το αγαπημενο μου mio 560. Αλλα αυτο δεν εφτανε και η υπερταχεια εχασε το μπλοκο. Συνειδητοποιωντας οτι δεν θα σταματησω εγκαιρα, τον προσπερασα και μετακινηθηκα με αλαρμ στη βοηθητικη. Εκει περιμενα για 30 δευτερολεπτα και μετα χαθηκα στην ομιχλη . -
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
τα Σκοπια (αν δεν ξέρεις τι κάνεις κ πώς το κανεις) είναι αρκετά κουραστικά γιατί έχει μπατσικά ΠΑΝΤΟΥ Κ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (τη μέρα τουλάχιστον, τη νύχτα δεν ξέρω). και τα όρια είναι τραγικά...στη Σλοβακία με σταμάτησε ένα μαύρο S4+μαυρα τζάμια. μπάτσοι... τους προσπέρασα αλλά ο νους μου δεν πήγε μέχρι εκεί (μετά έμαθα ) και μου δειχνει την οθονίτσα από το λαπτοπ του που έλεγε οτι πήγαινα με 147... εκεί πάγωσα λίγο, άρχισα να του λεω οτι δεν είδα ούτε 1 πινακίδα που να αναγράφει όριο ταχύτητας (σοβαρά το ελεγα, δεν πρόσεξα ούτε ενα και καιγομουν να δω καποιο για να ξέρω αν θα μπορούσα να τρέξω ή οχι...). μου ζήτησε 20 ολόκληρα ευρώ και καθάρισα
Σερβία πήγαν να μου το παίξουν εξυπνουληδες -ετρεχες, εκανες έρανες κλπ- κατι που ήταν τελείως ψευδές. Απλά και ομορφα τους είπα οτι πουθενά δεν παραβίασα το όριο και μετά απο 2 λεπτά με άφησαν...
γενικά αυτό που παρατήρησα ειναι ότι πηγαινοντας με τα όρια (τη μέρα), φτανεις πιο ξεκούραστα, πιο γρήγορα και με περισσότερα χρήματα στην τσεπη... ειναι σπαστικό ώρες-ώρες, αλλά ειδικά αν εχεις παρέα μεσα, δεν υπάρχει λογος να το παίξεις Γρηγόρης ο Δοκιμαστής
Τρεις φορές έχω ανέβει (την τελευταία μέχρι Βερολίνο) και δεν με σταμάτησε ποτέ κανένας.
Μια μαγκιά αν κάποιος θέλει να τρέξει πολύ είναι να ακολουθείς κάποιον ΝΤΟΠΙΟ που γνωρίζει τα όρια και πού εφαρμόζονται. Και ραντάρ να υπάρχει πιάνει τον πρώτο και όχι αυτόν που ακολουθεί κατα πόδας. Φυσικά δεν είσαι ποτέ πρώτος σε καραβάνι...
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες