-
Επισης μη ξεχναμε οτι ο Ρακιτζης εβγαινε στα κεραμυδια για τις παρανομες χρηματοδοτησεις της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ και τα προηγουμενα 7 χρονια που τυγχανει (εκτος απο ΓΓ του συλλογου Πνευμα και Ηθικη της Βιβλιοθηκης της Αλεξανδρειας) Επιθεωρητης Δημοσιας Διοικησης, οτι δε ζητησε ποτε απο κανενα Δημοσιο Οργανισμο χρηματοδοτηση για τον εν λογω συλλογο, οτι δε ζητησε ποτε ανωθεν παρεμβαση οταν καποιος του αρνηθηκε τη χρηματοδοτηση, οτι η κεραια στο σπιτι του ειναι απολυτως νομιμη και οτι το καμουφλαζ το εχει για λογους αισθητικης, και οτι ειναι απολυτως ηθικο ο συλλογος πνευμα και ηθικη να εχει ολως τυχαιως εδρα του το γραφειο του κ.Επιθεωρητου.
Κατα τ'αλλα ο προσφιλης μου Εντης μπορει να συνεχισει το προσφιλες του 'σπορ' χωρις να ακουει τις φημες οτι το σπορ αυτο επιφερει τυφλωση...
-
Δεν θέλει ειδικές γνώσεις για να δει κάποιος το μέγεθος της ξεφτύλας. Κατηγορούν κάποιον για κάτι πολύ σοβαρό και αυτός -ως επιχείρημα για την αθωότητα του- 'καρφώνει' τον κατήγορο για κάτι άσχετο.
Εγώ σου λεω ότι ο Ρακιντζής και ο όποιος Ρακιντζής πουλάει ναρκωτικά σε παιδάκια στα δημοτικά. Κάνει αυτό λιγότερο ή περισσότερο νόμιμο το θέμα της γενοπ;
Δηλαδή τι λέει ο Φωτόπουλος; Κλείστε με φυλακή αλλά βάλτε στο ίδιο κελλί και το Ρακιντζή για να παίζουμε μπιρίμπα στην ψειρού;
Ο πατέρας (πασοκ) έφτασε να μην αναγνωρίζει το μπάσταρδο τέκνο του (συνδικαλιστές)... Η συνέχεια στις οθόνες...ΥΓ: Θα αγόραζα λάμπα πετρελαίου αλλά μάλλον θα απεργήσουν και οι αγωνιστές της ΕΛΠΕ.
Οπότε... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Δεν θέλει ειδικές γνώσεις για να δει κάποιος το μέγεθος της ξεφτύλας.Ακριβως.
Το μεγεθος της ξεφτιλας ειναι τετοιο που ο κ.επιθεωρητης (και γγ του συλλογου πνευμα και ηθικη) ειδε το φως το αληθινον εντελως-μα εντελως και απολυτως- τυχαια φετος.Ουτε περυσι ουτε προπερσι ουτε το 2005.
Και μη ξεχναμε οτι ολες οι Συλλογικες Συμβασεις (των τελευταιων 27 χρονων) μεσω των οποιων θεσμοθετηθηκε η χρηματοδοτηση της ΓΕΝΟΠ ηταν σε γνωση και υπο την εγκριση τριων τουλαχιστον Υπουργειων (Οικονομιας, Εργασιας,Αναπτυξης) τα οποια ελεγχε ( ή μπορυσε να ελεγξει)απευθειας ο κ.Επιθεωρητης.
Φαινεται ομως οτι δεν ειχε το χρονο μιας και ηταν απασχολημενος με τη βιβλιοθηκη της Αλεξανδρειας.
Απορια:Αν η ΓΕΝΟΠ δεν αντιδρουσε στο ξεπουλημα της ΔΕΗ ο κ.Επιθεωρητης θα ειχε παρει μυρουδια τις 'παρανομιες' ή θα ζητιανευε καμμια ψιλοχορηγια 'δια τον συλλογον'?? -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
αν κάποιος θα πρέπει να φωνάζει αυτοί θα πρέπει να είναι οι εργαζόμενοι, σε εμάς τουλάχιστον η πεποίθηση είναι ότι καλό θα κάνει να καρατομηθεί το λαμόγιο ο Φωτόπουλος.Χαίρομαι όταν βλέπω τέτοιες απόψεις. Αυτά τα λαμόγια τύπου Blue collar όχι μόνο δεν εργάζονται προς το συμφέρον των εργαζομένων, αλλά ζούνε τη μεγάλη ζωή εις βάρος τους, καθώς προπονούνται για τη πολιτική τους καριέρα...
-
-edit-
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Από εκεί και πέρα ανεξάρτητα του κατά πόσον ή όχι τα κανάλια και ο Ρακιντζής έχουν ξεχάσει, πολύ βολικά για την παρούσα Κυβέρνηση που υπηρετούν με ιδιαίτερη θέρμη, να πουν ότι το σύνολο των δανείων προς ΓΕΝΟΠ αποπληρώνεται μέσω της συνδρομής των μελών που παρακρατείται από το μισθό τους
...το οποίο ο Ρακιντζής δεν το έχει ξεχάσει καθόλου και λέει (παραπάνω) ότι είναι παράνομο να γίνονται υποχρεωτικές κρατήσεις υπερ συνδικαλιστικού σωματείου.
Εμένα η όλη ιστορία μου κάνει για τεράστια διαπλοκή διοίκησης ΔΕΗ και ΓΕΝΟΠ (που δεν είναι να απορείς διότι όλοι λένε ότι η ΓΕΝΟΠ συνδιοικεί τη ΔΕΗ).
Θα ίσχυε αυτό αν υπήρχε μία αυτόματη διαδικασία ένταξης στο σωματείο. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Εγώ πχ. δεν είμαι γραμμένος στο αντίστοιχο παρακλάδι και δεν μου γίνεται παρακράτηση. Από εκεί και πέρα καθώς όταν γίνεσαι μέλος μέσα στους όρους υπάρχει και το συγκεκριμένο που αφορά τον τρόπο εξόφλησης των οφειλών προς το σωματείο δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το παράνομο?
-
@ all
Γενικώς όλοι έχετε δίκαιο από την οπτική γωνία που κοιτάτε τα πράγματα. Και οι εκτός ΔΕΗ και οι εντός. Το όλο μας θέμα όμως κατ' εμέ δεν είναι ο Ρακιτζής, ο Φωτόπουλος κ.α. αλλά το γεγονός ότι ήρθε η ώρα για την πώληση της ΔΕΗ και τα παπαγαλάκια όπως και στην υπόθεση του ΟΑΣΑ ξεκίνησαν το κελάηδισμα.
Και όσο υπέρ είμαι του μικρότερου Δημόσιου δεν μπορώ να μην λάβω υπόψη ότι αυτή η περίοδος είναι η χειρότερη για την πώληση επιχειρήσεων για το Δημόσιο. Με τιμή της μετοχής στα 11.00~12.00 € το 17% να έχει μία αξία περί τα 433.84~473.28 εκατ. €. Αν υποθέσουμε ένα premium της τάξης του 50% για το management τα ποσά αυτά ανεβαίνουν στα 700 εκατ. € (που τόσο αποκλείεται να είναι αλλά έστω για την οικονομία της συζήτησης). Σε μία επιχείρηση με κύκλο εργασιών στα 6 δις € και με αναπόσβεστα πάγια στα 4 δις € τα 700 εκατ € πρακτικά σημαίνει ότι πουλάς στη τιμή κόστους (στην αξία της επιχείρησης τα 700 εκατ. € για το 17% είναι 4 δις για το σύνολο) με το management τζάμπα. Και για να μιλήσουμε πιο σωστά η τιμή που ακούγεται είναι τα 13€ ανά μετοχή (ήτοι premium ~20%) που συνεπάγεται αποτίμηση επιχείρησης στα 3 δις ευρώ (το 75% των αναπόσβεστων παγίων της) και ένα όφελος για το Δημόσιο της τάξης των 500 εκατ. € που πρακτικά ήταν το όφελος το 2010 μέσω των φόρων και του μερίσματος. Εεεε όπως και να το κάνουμε είναι χαμηλή η τιμή ως και στα όρια του ξεπουλήματος.
Η όλη μου λοιπόν ένσταση είναι ότι θεωρώ απαράδεκτο ως κράτος από τη μία να προκαλείς μία κρίση ('είμαστε διεφθαρμένοι και χρεωκοπημένοι' έλεγε ο ΓΑΠ 'και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό') με αποτέλεσμα να ρίχνεις την αξία των πάγιων περιουσιακών σου στοιχείων στα τάρταρα (βλ. Τράπεζες, ΔΕΗ ΟΤΕ) και μετά να πουλάς έστω και με 'premium'. Γιατί ας μην κοροϊδευόμαστε δεν έχουμε μόνον το στενό Δημόσιο αλλά και τα ΝΠΔΔ που εδώ και μήνες με εγκυκλίους του ΥΠ.ΟΙΚ. είναι σε φάση πώλησης των πάγιων τους στοιχείων σε τράπεζες γράφοντας τεράστιες ζημιές. Και θεωρώ απαράδεκτο να έχω αγοράσει στα 25 € μετοχές της Εθνικής το 2005 και το 2011 στα πλαίσια μία αναδιάρθρωσης να πρέπει να πουλήσω στα 7 €.
Τώρα αν η μετοχή της ΔΕΗ ήταν στα 25€ μία τιμή στα 35€ για το 17% θα απέφερε 1,4 δις €. Σε σχέση με τα 500~700 εκατ. € έχει μία διαφορά. Θα μιλούσαμε για ένα Premium της τάξης των 500 δις για το management το οποίο σε συνδυασμό με το streamlining της επιχείρησης στο μέλλον θα απέφερε κέρδη και ένα κόστος πώλησης στα 8 δις ευρώ ήτοι μία υπεραξία της τάξης του 100% για τα αναπόσβεστα πάγια. Αλλά....
Από εκεί και πέρα ακούγονται πολλά σενάρια. Πχ. η πώληση του συγκροτήματος του Αχελώου (1000 GWh ενέργειας χωρίς CO2) σε όμιλο που ενδιαφέρεται και περαιτέρω σπάσιμο της επιχείρησης (Μελίτη Ι κ.λπ.). Το τι θα γίνει δεν το ξέρω και πρακτικά ελάχιστα με ενδιαφέρει. Γιατί μία επιχείρηση είναι αυτό ακριβώς μία επιχείρηση. Σε 30 με 50 χρόνια μπορώ να έχω κερδίσει τελικά από το σημερινό ξεπούλημα. Το θέμα είναι μην αναγκαστούμε στην ανάγκη των 50 δις να ξεπουλήσουμε και Ελληνικό έδαφος που δεν επιστρέφεται ποτέ. Γιατί τότε ένα Γουδή (Γουδί) θα είναι πολύ μικρό για να χωρέσει τα κεφάλια που θα πρέπει να πέσουν.
-
Η όλη μου λοιπόν ένσταση είναι ότι θεωρώ απαράδεκτο ως κράτος από τη μία να προκαλείς μία κρίση ('είμαστε διεφθαρμένοι και χρεωκοπημένοι' έλεγε ο ΓΑΠ 'και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό') με αποτέλεσμα να ρίχνεις την αξία των πάγιων περιουσιακών σου στοιχείων στα τάρταρα (βλ. Τράπεζες, ΔΕΗ ΟΤΕ) και μετά να πουλάς έστω και με 'premium'. Γιατί ας μην κοροϊδευόμαστε δεν έχουμε μόνον το στενό Δημόσιο αλλά και τα ΝΠΔΔ που εδώ και μήνες με εγκυκλίους του ΥΠ.ΟΙΚ. είναι σε φάση πώλησης των πάγιων τους στοιχείων σε τράπεζες γράφοντας τεράστιες ζημιές. Και θεωρώ απαράδεκτο να έχω αγοράσει στα 25 € μετοχές της Εθνικής το 2005 και το 2011 στα πλαίσια μία αναδιάρθρωσης να πρέπει να πουλήσω στα 7 €.
Συγγνώμη βρε Χρήστο, αλλά δεν έχεις -ακόμα- καταλάβει ότι αυτό είναι το νόημα;
Ψόφησε η περίοδος επενδύσεων που αποσκοπούν στο κέρδος μέσω ανάπτυξης. Καλημέρα στην περίοδο επενδύσεων λόγω χαμηλής αξίας. Έχουν ειπωθεί/γραφτεί/τεθεί αυτά τα πράγματα, όχι από 'μένα φυσικά αλλά από τους ανθρώπους που καλούνται να διαχειριστούν τα μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια της αγοράς [sic]. -
delete
-
Το μεγεθος της ξεφτιλας ειναι τετοιο που ο κ.επιθεωρητης (και γγ του συλλογου πνευμα και ηθικη) ειδε το φως το αληθινον εντελως-μα εντελως και απολυτως- τυχαια φετος
Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που να μην αντιλαμβάνεται το 'τυχαίο' του πράγματος. Απλά σχολίασα το αντεπιχείρημα περί Ρακιντζή που είναι ελαφρώς άκυρο. Δεν γίνεται λιγότερο ή περισσότερο αθώα η γενοπ από το ποιόν του Ρακιντζή.
-
Το θέμα είναι μην αναγκαστούμε στην ανάγκη των 50 δις να ξεπουλήσουμε και Ελληνικό έδαφος που δεν επιστρέφεται ποτέ. Γιατί τότε ένα Γουδή (Γουδί) θα είναι πολύ μικρό για να χωρέσει τα κεφάλια που θα πρέπει να πέσουν.εσυ τι νομιζες οτι θα κανει το μνημονιο? Θα δωσει λεφτα στους χαμηλομισθους και τους συνταξιουχους? ΄Η μηπως θα φερει αναπτυξη και ευημερια στο λαο?
βεβαια, καλο θα ηταν αυτα να τα ελεγες και 2-3 χρονια πριν, τοτε που στα πραγματα ηταν ο Λουλδοβικος των Ραφηνων.
-
spiro...
για ρίξε μία ματιά από την αρχή του thread.... όταν στα πράγματα ήταν ο Χοντρός....
Αρνούμαι να παίξω ένα παιγνίδι εντυπώσεων. Η αγορά είναι ένα κτήνος και το γνωρίζουν όλοι. Αλλά άλλο πράγμα το να σέβεσαι την αγορά και να την ακούς αλλά και να τιμωρείς όταν χρειάζεται και άλλο πράγμα το να ξεπουλάς για δικό σου όφελος κρατική περιουσία γιατί έτσι λέει η αγορά...
-
Βασικά το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας είναι κάτι που έχει συμφωνήσει η χώρα από το 2000 και εδώ και 11 χρόνια ποιούσε την πάπια. Και αυτό το ήξερε και ο χοντρός και ο κινέζος και το γιωργάκι κλπ...
Το θέμα είναι να πουλήσει δίκτυο και όχι κανά ορυχείο. Για την τιμή της μετοχής σαφώς και ισχύει ότι λέει ο dimou. Από πουλημένους πολιτικούς ανεξαρτήτως χρώματος δεν περίμενα κάτι διαφορετικό. Θα μπορούσαν σιγά σιγά και αθόρυβα να είχαν πουλήσει από το 2004 και σε απείρως μεγαλύτερη τιμή. Αλλά τότε είχαν κάποιους κώλους να χαϊδέψουν/γλύψουν και δεν ευκαιρούσαν για τέτοιες μπίζνες. -
-
-
- post EDDIE
- post 888888
-
ειναι πολλα τα λεφτα Αρη...
για να επιτρεψουν οι καλοθρεμενοι υπαλληλοι να διοικει τη ΔΕΗ οπως θελει ο καθε 'διευθυνων' -
A ρε καργιόλια συνδικαλΗστές...
Πότε θα σας κάψουν ζωντανούς να ξεβρωμίσει ο τόπος.
Ο καλύτερος συνδικαλΗστής (ειδικά της ΔΕΗ) είναι χειρότερος από τον Τσοχατζόπουλο.
-
Εν τω μεταξύ, έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς πως (και πόσο) αβίαστα ταυτίζουν οι συνδικαλιστές το συμφέρον του λαού με το συμφέρον της συντεχνίας τους.
-
θα ριξουν τους διακοπτες δηλαδη?
αυτη την φορα βλεπω να περνει φωτια η εταιρειουλα τους..
Περί ΔΕΗ