-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Απλως ελεγχουμε την κινηση στον δρομο, πριν την στροφη **(οσο γινεται). **Αυτό που προσπαθεί να πει ο kacey είναι ότι και σε δημόσιο δρόμο μπορεί να γίνει με **σχετικά μικρό κίνδυνο **η κόντρα (και επιτέλους ας παραδεχθούμε ότι η οδήγηση ενέχει κινδύνους και επικινδυνότητα! Φτάνει πια μ'αυτήν την καινοφανή φλωροσύνη!), δηλαδή με κίνδυνο όχι μεγαλύτερο της συνήθους γρήγορης μετακίνησης.
Αυτό το 'όσο γίνεται' φίλε Kasey και αυτό το 'σχετικά μικρό κίνδυνο' φίλε Skullone είναι που δε με καλύπτουν. Γι' αυτό και στο θέμα η θέση μου συμφωνεί με τη θέση του xristos69.
Σαφώς και παραδεχόμαστε όλοι οι λογικά σκεπτόμενοι ότι η οδήγηση ενέχει κινδύνους. Ωφείλουμε να τους περιορίζουμε όσο μπορούμε και όσο γίνεται.
ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΑΣ
Εδώ και σε πολλά άλλα συμφωνούμε απόλυτα.
Η σβέλτη - γρήγορη οδήγηση δεν είναι κατ' ανάγκη επικίνδυνη. Σε όλα όμως υπάρχουν συνθήκες που πρέπει να ισχύουν και όρια. -
Ο χρήστης polo_gti έγραψε:
1...Åãþ ðÜíôùò ðéóôåýù ðùò üëïé ìáò Ý÷ïõìå ôñÝîåé óå äçìüóéï äñüìï åßôå ìüíïé ìáò åßôå óå êïíôñïýëá,åßôå óå åõèåßá åßôå óå óôïöéëßêéá ÷ùñßò áðáñáßôçôá íá øá÷íüìáóôå ãéá êÜôé ôÝôïéï!
2...Õðåñéó÷ýåé âëÝðåôå åêåßíç ôçí þñá(ôçí þñá äçëáäÞ ðïõ êÜðïéïò Ý÷åé êïëëÞóåé ôïí ðñïöõëá÷ôÞñá ôïõ ðßóù ìáò)ôï áßóèçìá ôïõ åãùéóìïý ðïõ äéáêáôÝ÷åé ôïõò ðåñéóóüôåñïõò ÅëëçíÜñåò áðü åìÜò
Ãéá ôï ðñþôï ôá Ý÷ù êÜíåé êáé åãþ áëëÜ ôçí êïíôñïýëá çèåëçìÝíá ôçí Ýêáíá ìå Üíèñùðï ðïõ ãíþñéæá ,ãíþñéæå üôé êáé åãþ ,ôçí êÜíáìå óå äñüìï ðïõ äåí õðÞñ÷å ðåñßðôùóç íá ìçí áíôéëçöèïýìå ôïí ïðïéïäÞðïôå óå áðüóôáóç ìéóïý ÷éëéïìÝôñïõ êáé üóï êáé áí öáíåß ðáñÜîåíï äåí êïëëÞóáìå ðñïöõëáêôÞñá äåí óôçèÞêáìå äßðëá äßðëá áíÜâáìå öëÜò ãéá ïðïéáäÞðïôå áëëáãÞ ðïõ óêïðÝõáìå íá êÜíïõìå ....ÄçëáäÞ Ýíá track day áðÜíù óå âïõíü.
Ãéá ôï äåýôåñï ôï êüëëçìá óôïí ðñïöõëáêôÞñá åßíáé üôé ðñÝðåé ãéá íá öñåíÜñåéò íá áðïöýãåéò ôïí üðïéï êßíäõíï êáé íá ðÝóåé ðÜíù óïõ ç åðéâñÜâåõóç ìå ôçí ìïñöÞ ôïõ âëÜêá ðïõ äåí êñáôïýóå áðüóôáóçÊáôÜ ôçí áðïøÞ ìïõ üôáí Ýíáí äñüìï ôïí ÷ñçóéìïðïéïýí êáé Üëëïé åêôüò áðü åìÝíá(êáé äåí åîåôÜæù ôçí óõ÷íüôçôá ôçò äéÝëåõóçò)õðÜñ÷åé áíá ðÜóá óôéãìÞ ï êßíäõíïò ôïõ êáêïý!Ôçí äéáäñïìÞ ðïõ áíÝöåñåò äåí ôçí ãíùñßæù êáé åóý öáßíåôáé íá ôçí ãíùñßæåéò êáëÜ êáé íá Þîåñåò ôé Ýêáíåò,ãé'áõôü äåí ìðïñþ íá ôçí ó÷ïëéÜóù èåôéêÜ Þ áñíçôéêÜ!Áõôü ðïõ Þèåëá íá ðù åßíáé ðùò óå Ýíá äñïìü ðïõ ìðïñåß áíá ðÜóá óôéãìÞ íá óõíáíôÞóïõìå åßôå óôï áíôßèåôï ñåýìá åßôå ìðñïóôÜ ìáò Üëëï áìÜîé äåí ìðïñïýìå íá åßìáóôå óßãïõñïé ãéá ôßðïôá!Êáé åãþ ôçí äéáäñïìÞ Ùñùðü-ÌáëáêÜóá(12klm)ôçí îÝñù ìå êëåéóôÜ ôá ìÜôéá áëëÜ üðïôå ôçí ðÜù óâÝëôá ôñÝìåé ôï öéëïêÜñäé ìïõ!
H äéáäñïìÞ åßíáé óå åðáñ÷éáêü ðÜíù óå âïõíü,ìáêñõÜ áðï 'in' ìÝñç üðüôå ïé 'äÞèåí ' áðïõóßá ìå ôçí,ìßá ÷ùñÜöéá äåí õðÜñ÷ïõí ïðüôå äñüìïé áðï ôï ðïõèåíÜ ãéïê ôï ìüíï ðïõ êõêëïöïñïýóå åßìáóôáí åìåßò ,åííïåßôáé üôé ðáßæáìå óôá üñéá ôïõ äñüìïõ êéíïýìåíïé ìÝóá óôçí ëùñßäá ìáò -êáé ïé äýï áðå÷èáíüìáóôå ôï 'ðéóôáäüñéêï êáé êáëÜ ïäÞãçìá'ðïõ ðåôÜãåóáé áðï ôç ìéá ëùñßäá óôçí Üëëç ãéá íá ðÜñåéò êáëýôåñá ôçí óôñïöÞ ôñïìÜñá ôïõò .
Åëðßæù íá 'ôñáâÞîù' âéíôåÜêé ôçí äéáäñïìÞ áõôÞ -
Οταν λεμε οτι κοιταμε πχ αν ερχεται αλλος κοιτωντας για τα φωτα, δεν σημαινει οτι αμα δεν δουμε φωτα θα μπουμε στο αντιθετο για να παρουμε καλα την στροφη. Απλως ελεγχουμε την κινηση στον δρομο, πριν την στροφη (οσο γινεται).
Ακριβώς όπως τα λέει ο φίλος kacey, αυτό εννοούσα xristos69
Kαι ναι, έχεις δίκιο δεν υποστήριξα τις κόντρες σε όλα αυτά τα μέρη, ιδιαίτερα με τη μορφή της απόλυτης αναρχίας που έχουν πάρει. Εδώ όμως θα σε ρωτήσω κάτι: Αν για παράδειγμα, όπως ταξιδεύω στην εθνική ή σε κάποιο επαρχιακό δίκτυο, βρω 'παρέα' σε ένα άλλο αυτοκίνητο, με ένα σβέλτο οδηγό και πηγαίνουμε μαζί για κάποια χιλιόμετρα, με ρυθμούς όχι τέζα, απλά ένα κλικ πιο γρήγορους, θα θεωρηθεί κόντρα?
Τι θέλω να πω: Eίναι πολύ λεπτά τα όρια σε κάποιες καταστάσεις για να δώσουμε έτσι αβίαστα κάποιους χαρακτηρισμούς. Πολλές φορές έχει τύχει να ταξιδέψω έτσι (κάνω αρκετά χιλιόμετρα εκτός Αθηνών) και πίστεψέ με ποτέ δεν έχω κινδυνέψει, κάθε άλλο μάλιστα, όταν και οι δυο οδηγοί είναι συνειδητοποιημένοι (και φαίνεται από τον τρόπο οδήγησης ποιος είναι, τους μ..κες απλά τους αγνοώ) προστατεύει ο ένας τον άλλο όποτε χρειαστεί. Επιπλέον το ταξίδι γίνεται πιο ξεκούραστο, λιγότερο μονότονο, άρα και πιο ασφαλές, κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα.
Προσοχή, μιλάω απλά για μια σβέλτη προς γρήγορη διαδρομή με παρέα, χωρίς το στοιχείο του ανταγωνισμού και χωρίς 'καφρίλες' απέναντι στους υπόλοιπους χρήστες του δικτύου.
-
Σύμφωνα με το άρθρο 34 του ΚΟΚ στο δρόμο μετά το Καβούρι που ονομάζεται Αθηνών Σουνίου οποιοδήποτε αυτοκίνητο ειναι παρκαρισμένο εκεί είναι παράνομο και ο νόμος προβλέπει αφαίρεση πινακίδων!!!! και αυτο γιατι ειναι παράνομη εκτος απο την διεξαγωγη, ΚΑΙ η παρακολούθηση αυτοσχέδιων αγώνων!!!!!!
Τότε φίλε xristos69 είναι παράνομα και τα τρυφερά τετ-α-τετ μέσα στο αυτοκίνητο στα πάρκιν της εν λόγω διαδρομής και κινδυνεύουμε με αφαίρεση πινακίδων!!! [/code]
-
Πάντως στο πάρκινγκ του λούνα πάρκ, όταν ήμουν σε τρυφερές περυπτύξεις, ήρθε περιπολικό και με έδιωξε.
-
Στο καλύτερο σε έκοψε μεγάλε!
Αν και θα μπορούσες να πεις ότι το παρκιν αυτό δεν αποτελεί τμήμα της Αθηνών-Σουνίου, αλλά κομμάτι της παραλίας. Θα σκάλωνε το στρουμφ, σε κάτι τέτοια χάνουν τη μπάλα!! -
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Και κάτι που δεν ήξερα και έμαθα τελευταία.
Σύμφωνα με το άρθρο 34 του ΚΟΚ στο δρόμο μετά το Καβούρι που ονομάζεται Αθηνών Σουνίου οποιοδήποτε αυτοκίνητο ειναι παρκαρισμένο εκεί είναι παράνομο και ο νόμος προβλέπει αφαίρεση πινακίδων!!!! και αυτο γιατι ειναι παράνομη εκτος απο την διεξαγωγη, ΚΑΙ η παρακολούθηση αυτοσχέδιων αγώνων!!!!!!πηγή: περιοδικό sport auto
Ιδού το άρθρο 34 του ΚΟΚ.
Τι λέει ? Πως δεν μπορείς να παρκάρεις πάνω στο δρόμο αν είναι ταχείας κυκλοφορίας ή έχει το ρομβοειδές σήμα προτεραιότητας κτλ. κτλ. Δηλαδή αν παρκάρεις ΠΑΝΩ στην Αθήνας-Σουνίου στα λιμανάκια, τότε είσαι παράνομος. Ε, καλά, αυτό το ξέραμε. Αν παρκάρεις όμως στο πάρκινγκ ή στην καντίνα, δηλ. δεξιά από τη συνεχή γραμμή που ορίζει το δεξί άκρο του δρόμου ?
Οσο και να διαφωνώ με τις κόντρες, πολύ καλά κάνει ο φίλος kacey και δεν φεύγει αν του πουν να φύγει (αν βέβαια δεν είναι σταματημένος πάνω στο δρόμο). Αυτό έλειπε, να κάνουμε ό,τι μας λένε οι αστυνομικοί αν δεν είναι παράνομο...
-
Ο χρήστης DimisGR έγραψε:
Mήπως είδες και από ποιό περιοδικό ήταν το αυτοκόλλητο?
μου ξεφυγε αυτη η λεπτομερια απο την επομενη φορα θα βαλω και κυαλια μεσα στο αμαξι και για την παραμικρη λεπτομερια
Ήταν από το σοβαρό και διακεκριμένο περιοδικό max power της σοβαρής εκδοτικής εταιρίας option press!Έχω δει πάμπολα αυτοκίνητα με αυτό το αυτοκόλλητο και κάθε φορά που το αντικρίζω διερωτούμαι:Μπορεί να υπάρχουν κάποιοι που είναι τόσο θύματα και κολλάνε τέτοια αυτοκόλλητα στο αμάξι τους?Και καμαρώνουν κιόλας??????
Πιστεύω πως είναι το πιο ασυνείδητο έγκλημα οι κόντρες σε δημόσιο δρόμο!Ηταν κιτρινο με μαυρα γραμματα ! Δυστυχως δεν ειναι θυματα..... ειναι μ@λ@κες γιατι περνιουντε για 'μαγκες' Ολοι ζουνε καποια φαντασιωση
Τώρα τελευταία έχουν εμφανιστεί πολλά αυτοκίνητα στο Ηράκλειο με κολλημένο αυτοκόλλητο Burn out στο πίσω μέρος!!! Από τη μια αντιδρώντας ενστικτωδώς φρενάρω και τους αφήνω περισσότερη απόσταση για ασφάλεια από την άλλη ευχαριστώ το περιοδικό για την ευγενική του προσφορά μια και το αυτοκόλλητο αυτό συμβάλει στην ασφάλεια μου!!!!!!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Εδώ όμως θα σε ρωτήσω κάτι: Αν για παράδειγμα, όπως ταξιδεύω στην εθνική ή σε κάποιο επαρχιακό δίκτυο, βρω 'παρέα' σε ένα άλλο αυτοκίνητο, με ένα σβέλτο οδηγό και πηγαίνουμε μαζί για κάποια χιλιόμετρα, με ρυθμούς όχι τέζα, απλά ένα κλικ πιο γρήγορους, θα θεωρηθεί κόντρα?φυσικά και δεν το θεωρώ κόντρα κάτι τέτοιο και φυσικά το θεωρώ ασφαλή οδήγηση.Πιο ασφαλή και ξεκούραστη απο το να πέσεις πάνω σε κάνα κοιμησμένο που θα σε πηγαίνει καροτσάκι για ώρα πάνω στις στροφές!Νομίζω οτι είναι αυτονόητο οτι δεν έχει καμια σχέση αυτό με κόντρα. Στο topic αυτό μιλάμε για τις κόντρες, τις οποίες απορρίπτω, και όχι για γρήγορη οδήγηση!
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Πιο ασφαλή και ξεκούραστη απο το να πέσεις πάνω σε κάνα κοιμησμένο που θα σε πηγαίνει καροτσάκι για ώρα πάνω στις στροφές!Μην ζορίζετε όμως τον μπροστινό, γιατί αυτός πρέπει να κοιτάει τον δρόμο, ενώ ο πίσω αρκεί να κοιτάει τον μπροστινό!
Όταν πρωτοπήρα το αυτοκίνητο είπα να ανέβω στη Βόρεια Εύβοια για βόλτα, και βρέθηκα μπροστά σε ένα κονβόι γρήγορων. Με ζόριζαν στις στροφές και στο τέλος κουράστικα, αλλά όταν έκανα νόημα να περάσουν κανένας δεν θέλησε να οδηγήσει. -
Ξέρεις όμως πόσο εύκολα αυτός ο κοιμισμένος, καθώς και πολλοί 'καθώς πρέπει' οδηγοί μπορει να κατηγορήσει ως 'κοντράκηδες' ένα παρόμοιο κονβόι γρήγορων που θα τον περάσει; Γι'αυτό λέω ότι είναι πολύ εύκολο να κολλήσουμε ταμπέλες σε κάποιους και να γενικεύουμε τα πράγματα.
-
Ρε παιδια, δυο παραδειγματα:
α) δρομος σε βουνο, οπου ακομα και την ημερα σπανια περνανε αυτοκινητα, αργα το βραδυ καθημερινης. Πισσα σκοταδι, και δεν βλεπεις φωτα. Ε εκει μπορεις να ξερεις αν υπαρχει αλλος μπροστα σου.
β) ΕΟ Τριπολεως-Κορινθου, στις τεραστιες ανοιχτες κατηφορικες στροφες, οπου εχεις ορατοτητα και μπορεις να ξερεις τι ειναι μπροστα. Εν τω μεταξυ εχεις και μπαριερα. Αμα δεν εχει κινηση, μπορεις να κανεις οτι θελεις.ΥΓ Το τι λενε οι μπατσοι οτι ειναι παρανομο, δν με ενδιαφερει καθολου. Εσυ τι λες να πουνε? 'Μπατε σκυλοι αλλεστε και μαζευτειτε ολοι στα Λιμανακια ωστε να μας βγει η πιστη να σας διωξουμε'?
Φυσικα και θα σου πουνε οτι ειναι παρανομο. Το αρθρο 34 αναφερεται στο παρκαρισμα, δεν μιλαει ουτε για κοντρες ουτε για παρακολουθηση κοντρας. Και φυσικα αμα καποιος παρκαρει πανω στην Αθηνων - Σουνιου, σαφεστατα και να του παρουν τις πινακιδες. Απο εκει και περα, μεσα στο ΠΑΡΚΙΝΓΚ, μπορω να παρκαρω και να κατσω οσο θελω, αφου ειναι δημοσιος χωρος. μια φορα που γυρισα και ειπα σε μπατσο οτι εχω συνταγματικο δικαιωμα να κατσω σε δημοσιο χωρο μου απαντησε το εξης:
'Ναι αλλα εχεις και συνταγματικο δικαιωμα να προστετευετειη η αστυνομια την ασφαλεια ΣΟΥ, και επειδη εδω κινδυνευεις, σου λεω οτι ΠΡΕΠΕΙ να φυγεις'...
Μετα λοιπον το τρελλο γελιο που ριξαμε, πολυ απλα κατσαμε και δεν μπορουσαν να μας πουνε τιποτα.
Πολυ πολυ να σε παρουν για εξακριβωση, που και αυτο παρανομα θα το κανουν, καθως για να παρουν καποιον για εξακριβωση 'πρεπει η συμπεριφορα του και οι πραξεις του να τον καθιστουν υποπτο για παρανομη συμπεριφορα', και οχι επειδη δεν εκανε τα γουστα του μπατσου, αλλα αυτο δυσκολα το αποδεικνυεις. Η εξακριβωση μπορει να γινει μεσα σε 15 λεπτα (οπως μου εχουν κανει εμενα παμπολλες φορες) και μετα πολυ απλα γυρνας εκει που σε μαζεψαν, γιατι δεν μπορουν να σε ξαναπαρουν για εξακριβωση αφου μολις σου εκαναν. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ñå ðáéäéá, äõï ðáñáäåéãìáôá:
á) äñïìïò óå âïõíï, ïðïõ áêïìá êáé ôçí çìåñá óðáíéá ðåñíáíå áõôïêéíçôá, áñãá ôï âñáäõ êáèçìåñéíçò. Ðéóóá óêïôáäé, êáé äåí âëåðåéò öùôá. Å åêåé ìðïñåéò íá îåñåéò áí õðáñ÷åé áëëïò ìðñïóôá óïõ.Å÷åé ôý÷åé âñÜäõ, êÜðïéïò Üôõ÷ïò íá ìåßíåé áðï êéíçôÞñá óôï äñüìï êáé íá ðåñðáôÜåé óôï óêïôÜäé þò ôï êïíôéíüôåñï ÷ùñéü. Ôçí óõíÝ÷åéá ôçí öáíôÜæåóôå...(Ï÷é äÝí Þìïõí åãþ ï èýôçò).
ÅðåéäÞ ìïõ ÷åé ôý÷åé ðïëëÝò öïñÝò åêåß ðïõ äÝí ôï ðåñéìÝíù íá óõíáíôÞóù êÜðïéïí ç êÜôé ìÝóá óôï äñüìï, ëÝù êáëýôåñá íá ìÞí êéíïýìáé óôá üñéá...Êé åðåéäÞ êüíôñá ìå öñáãìïýò êáé üñéá äåí åßíáé êüíôñá, ãé áõôü åßìáé áíôßèåôïò ìå ôéò êïõôñåò. -
Σωστο αυτο που λες, αλλα με την ιδια λογικη. μπορει εκει που πηγαινεις κανονικα, σε ρυθμους γιαγιας, να κλαταρει λαστιχο και να φυγεις στην παρακειμενη κολωνα-περαστικο-αυτοκινητο
Η μπορει να πετυχεις καποιον που επαθε αμοκ και προσπαθει να πεσει πανω σου. Η καποιον που θελει να αυτοκτονησει. Η ενα ρηγμα καθετα στον δρομο απο σεισμο. Η ενα αλογο που ξεφυγε απο τον ιπποδρομο* (πριν μεταφερθει...). Η τον μλκ που πεταει πετρες στα αυτοκινητα.
Αμα το παρουμε ετσι, καλυτερα να κλειδωθουμε στα σπιτια μας και να μην οδηγουμε καθολου.*Οσο πιθανοτητα υπαρχει το να βρεις ενα αλογο στην μεση της παραλιακης (εχει γινει παντως), αλλο τοση πιθανοτητα υπαρχει να πετυχεις καποιον που εμεινε, να περπαταει μονος στον δρομο προς το κοντινοτερο χωριο (μικρη πιθανοτητα) σε δρομο που ακομα και την μερα σπανια χρησιμοποιειται, 2 η ωρα το πρωι. Εχει γινει μεν, αλλα...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Σωστο αυτο που λες, αλλα με την ιδια λογικη. μπορει εκει που πηγαινεις κανονικα, σε ρυθμους γιαγιας, να κλαταρει λαστιχο και να φυγεις στην παρακειμενη κολωνα-περαστικο-αυτοκινητο
Η μπορει να πετυχεις καποιον που επαθε αμοκ και προσπαθει να πεσει πανω σου. Η καποιον που θελει να αυτοκτονησει. Η ενα ρηγμα καθετα στον δρομο απο σεισμο. Η ενα αλογο που ξεφυγε απο τον ιπποδρομο* (πριν μεταφερθει...). Η τον μλκ που πεταει πετρες στα αυτοκινητα.
Αμα το παρουμε ετσι, καλυτερα να κλειδωθουμε στα σπιτια μας και να μην οδηγουμε καθολου.*Οσο πιθανοτητα υπαρχει το να βρεις ενα αλογο στην μεση της παραλιακης (εχει γινει παντως), αλλο τοση πιθανοτητα υπαρχει να πετυχεις καποιον που εμεινε, να περπαταει μονος στον δρομο προς το κοντινοτερο χωριο (μικρη πιθανοτητα) σε δρομο που ακομα και την μερα σπανια χρησιμοποιειται, 2 η ωρα το πρωι. Εχει γινει μεν, αλλα...
Ακομα και αυτες οι τραβηγμενες περιπτωσεις που αναφερεις αντιμετωπιζονται καλυτερα αν πηγαινεις λιγο συγκρατημενα (δε λεω αργα) παρα αν παιζεις ορια.
Οταν προκειται για τη ζωη σου ή τη ζωη αλλων, πρεπει να υπολογιζεις τα παντα. -
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
1...Εγώ πάντως πιστεύω πως όλοι μας έχουμε τρέξει σε δημόσιο δρόμο είτε μόνοι μας είτε σε κοντρούλα,είτε σε ευθεία είτε σε στοφιλίκια χωρίς απαραίτητα να ψαχνόμαστε για κάτι τέτοιο!
2...Υπερισχύει βλέπετε εκείνη την ώρα(την ώρα δηλαδή που κάποιος έχει κολλήσει τον προφυλαχτήρα του πίσω μας)το αίσθημα του εγωισμού που διακατέχει τους περισσότερους Ελληνάρες από εμάς
Για το πρώτο τα έχω κάνει και εγώ αλλά την κοντρούλα ηθελημένα την έκανα με άνθρωπο που γνώριζα ,γνώριζε ότι και εγώ ,την κάναμε σε δρόμο που δεν υπήρχε περίπτωση να μην αντιληφθούμε τον οποιοδήποτε σε απόσταση μισού χιλιομέτρου και όσο και αν φανεί παράξενο δεν κολλήσαμε προφυλακτήρα δεν στηθήκαμε δίπλα δίπλα ανάβαμε φλάς για οποιαδήποτε αλλαγή που σκοπέυαμε να κάνουμε ....Δηλαδή ένα track day απάνω σε βουνό.
Για το δεύτερο το κόλλημα στον προφυλακτήρα είναι ότι πρέπει για να φρενάρεις να αποφύγεις τον όποιο κίνδυνο και να πέσει πάνω σου η επιβράβευση με την μορφή του βλάκα που δεν κρατούσε απόστασηΚατά την αποψή μου όταν έναν δρόμο τον χρησιμοποιούν και άλλοι εκτός από εμένα(και δεν εξετάζω την συχνότητα της διέλευσης)υπάρχει ανα πάσα στιγμή ο κίνδυνος του κακού!Την διαδρομή που ανέφερες δεν την γνωρίζω και εσύ φαίνεται να την γνωρίζεις καλά και να ήξερες τι έκανες,γι'αυτό δεν μπορώ να την σχολιάσω θετικά ή αρνητικά!Αυτό που ήθελα να πω είναι πως σε ένα δρομό που μπορεί ανα πάσα στιγμή να συναντήσουμε είτε στο αντίθετο ρεύμα είτε μπροστά μας άλλο αμάξι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα!Και εγώ την διαδρομή Ωρωπό-Μαλακάσα(12klm)την ξέρω με κλειστά τα μάτια αλλά όποτε την πάω σβέλτα τρέμει το φιλοκάρδι μου!
H διαδρομή είναι σε επαρχιακό πάνω σε βουνό,μακρυά απο 'in' μέρη όπότε οι 'δήθεν ' απουσία με την,μία χωράφια δεν υπάρχουν οπότε δρόμοι απο το πουθενά γιοκ το μόνο που κυκλοφορούσε είμασταν εμείς ,εννοείται ότι παίζαμε στα όρια του δρόμου κινούμενοι μέσα στην λωρίδα μας -και οι δύο απεχθανόμαστε το 'πισταδόρικο και καλά οδήγημα'που πετάγεσαι απο τη μια λωρίδα στην άλλη για να πάρεις καλύτερα την στροφή τρομάρα τους .
Ελπίζω να 'τραβήξω' βιντεάκι την διαδρομή αυτήΤότε ΟΚ!Όλοι έχουμε τρέξει με αυτόν τον τρόπο(στα όρια του δρόμου κινούμενοι μέσα στην λωρίδα μας χωρίς ανάποδα και πετάγματα)!
Αν φτάξεις βιντεάκι μου το στέλνεις αέρα με e-mail(Τώρα το yahoo με 100.0 ΜΒ χώρο) -
johnnyka, επισης δεκτον (σαφεστατα), αλλα
Μπορω να κανω οτι κανω καπου που δεν θα ενοχλησω
μπορω, ακομα και εκει, να φροντισω να παρω τα μετρα μου για τυχον απροοπτα
ΔΕΝ μπορω να πηγαινω συνεχεια σαν γιαγια για τοκαθε λογης απιστευτο και παραξενο που μπορει να συμβει. Τελος, οπως εχω ξαναπει, εχω γνωση του οτι ετσι μπορει να φαω το κεφαλι μου και δεχομαι αυτο το ρισκο. Αν ομως παω και πεσω πανω σε καποιον που εχει σταματησει πανω σε τυφλη στροφη, χωρις φωτα η προειδοποιηση επειδη ετσι του κατεβηκε, φυσικα και φταει ΑΥΤΟΣ και οχι εγω μονο και μονο επειδη θα μπορουσα να τον αποφυγω αν πηγαινα πολυ πιο αργα. Αυτος προκαλεσε το ατυχημα, οχι εγω επειδη δεν μπορεσα να το αποφυγω. -
Πάντως,οντως,δεν μπορεί ο νέος να έχει συμπεριφορά γηραιότερου!
Χάνονται τα χαρακτηριστικά της ηλικίας ετσι!!Το θέμα είναι μην πληρώσει ακριβά κάποιος την νεανική τρέλα!Εμείς την γλυτώσαμε!!! Αλλά πλέον έχουν γίνει πολλοί περισσότεροι οι κάτοχοι ΙΧ,όπως έχουν γίνει πολλοί περισσότεροι οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου (στην υπόλοιπη Ελλάδα το ερώτημα σε ορισμένες περιπτώσεις δεν τίθεται καν) και πολλοί περισσότεροι οι ηλίθιοι!
Μακάρι οι νέοι να μπορούν πάντα να κάνουν την τρέλα τους!
ΥΓ Βέβαια πάντα οι μεγαλύτεροι πρέπει να παίζουν τον ρόλο της 'αγκυρας'! Σε όλα απαιτείται ισορροπία!
Και δεν θέλω να προσβάλω κανέναν!!Για να μην παρεξηγούμε!Αλλο κάνω την τρέλα μου επειδή είμαι νέος και το θέλω και άλλο...είμαι νέος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνω τρέλες!
Παν μέτρον άριστον....κάθε πράγμα στον καιρό του κι ο κολιός τον Αύγουστο...στου κουφού την πόρ.....εεεε....παρασύρθηκα! -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
johnnyka, επισης δεκτον (σαφεστατα), αλλαΜπορω να κανω οτι κανω καπου που δεν θα ενοχλησω
μπορω, ακομα και εκει, να φροντισω να παρω τα μετρα μου για τυχον απροοπτα
ΔΕΝ μπορω να πηγαινω συνεχεια σαν γιαγια για τοκαθε λογης απιστευτο και παραξενο που μπορει να συμβει. Τελος, οπως εχω ξαναπει, εχω γνωση του οτι ετσι μπορει να φαω το κεφαλι μου και δεχομαι αυτο το ρισκο. Αν ομως παω και πεσω πανω σε καποιον που εχει σταματησει πανω σε τυφλη στροφη, χωρις φωτα η προειδοποιηση επειδη ετσι του κατεβηκε, φυσικα και φταει ΑΥΤΟΣ και οχι εγω μονο και μονο επειδη θα μπορουσα να τον αποφυγω αν πηγαινα πολυ πιο αργα. Αυτος προκαλεσε το ατυχημα, οχι εγω επειδη δεν μπορεσα να το αποφυγω.Οκ, τα βρηκαμε. Τωρα σε καταλαβα και συμφωνω απολυτα. Μην παρεξηγηθω δεν παω σα γιαγια, στο γρηγορο ανηκω. Απλα προσεχω οσο μπορω. Εννοειται εχω κανει και μαλακιες που ευτυχως δεν μου κοστισαν αλλα αντιθετα με εμαθαν να προσεχω.
-
Όχι στις κόντρες στους δημόσιους δρόμους, γιατί είναι δημόσιοι και δεν είναι δικοί μας. Υπάρχουν οι πίστες. Έτσι απλά.
ΟΙ ΚΟΝΤΡΑΚΗΔΕΣ