-
Απο πληροφορια του συνεργειου που παω την δικη μου 2.24v λενε οτι στην Ελλαδα εχουμε 7 περιπου cup. εκτος απο τις επισημες εισαχθεισες τοτε εχουν εισαχθει μετα αλλες 5. Ελπιζω να ειναι ολες σε καλη κατασταση.... Στις αποθηκες του ΟΔΔΥ υπηρχε και μια shamal αλλα δεν την εβγαζαν σε δημοπρασια.... ηταν η εποχη που κουβεντιαζοτανε να γινει μουσειο αυτοκινητου απο αυτα που βρεθηκαν με την πρωτη αποσυρση.....
Προσωπικα θα αγοραζα το Ghibli......
-
Η λογική λέει porsche.... αλλά η καρδιά... Ghibli
-
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/461263/
Για την 422 τι λέτε ;
-
Για τις Maserati δε γνωριζω πολλα. Σιγουρα ειναι απο τα αυτοκινητα που χαζευω. Απο την αλλη εγω εχω μια 944 στη μορφη S2 και οταν τη πηρα δεν ειχα καμια αλλη στο μυαλο μου . Οτι και να παρεις καλο θα ειναι να ειναι, Ατρακαριστο, Γνησιο και με καλο ιστορικο.
-
Α! και οσο για την σκονισμενη κοκκινη 944 με ξεφουσκωμενα λαστιχα απο τον ΟΔΔΥ που αναφερατε πιο πανω, ζει και βασιλευει!!
-
Κούκλα...
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
.... Στις αποθηκες του ΟΔΔΥ υπηρχε και μια shamal αλλα δεν την εβγαζαν σε δημοπρασια.... ηταν η εποχη που κουβεντιαζοτανε να γινει μουσειο αυτοκινητου απο αυτα που βρεθηκαν με την πρωτη αποσυρση...Η ίδια Shamal; (έστω και χωρίς τα... 450 άλογα είναι όντως πολύ σπάνιο κομμάτι)
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/484740/ -
Προσωρινά βολεύομαι με μια 318is ε30 αλλά η 944 παραμένη αποθημένο αν καλυτερέψει η κατάσταση.
-
Αυτή είναι αυτή που πουλιώταν στην γειτονιά μου!
Κούκλα η 944! Μπράβο! -
Η οδικη συμπεριφορα της Guibli ειναι καλυτερη απο την Shamal... η τελευταια εχει κοντο μεταξωνιο... αντιθετα η Guibli εχει την πισω αναρτηση της Shamal, (ψαλιδια δλδ) και 'παει' πολυ σωστα και με απολυτο ελεγχο στην πλαγιολισθηση.. παρ ολα τα αλογα που εχει πισω......
-
Η Shamal αυτή ηταν δική μου για πολλά χρόνια. Μετανιωσα που την έδωσα, καθότι ήταν πολύ σπάνια και εξαιρετικά αξιόπιστη σε σχέση με τις κακές 2.24 Ghibli GT, 3200GT και 4200 που πέρασαν από τα χέρια μου. Το αυτοκίνητο ήταν εξαιρετικά γρήγορο (περίπου 450 αλογα η συγκεκριμένη) και με φοβερη ροπή παντου και πάντα.
Η 944 Turbo S αν είναι γνήσια είναι για μένα μακράν καλύτερο αυτοκίνητο από τις υπερτιμημένες Ghibli.
Φοβερό πλαίσιο/φρενα/στησιμο/αξιοπιστία. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν γνήσιες στην Ελλάδα, και όσες -λίγες -υπάρχουν
δεν είναι σωστά συντηρημένες. Οι περισσότερες είναι ερείπια. Τον ίδιο δρόμο δυστυχώς ακολουθούν και οι Ghibli. Αυτες είναι περισσότερες απο τις καλές και γνήσιες 944 S2/Turbo/Turbo SΤα μόνα θετικά της ιταλίδας ήταν η εξαιρετική απόδοση του μοτέρ από τις χαμηλές στροφές, το εσωτερικό του και το 'αλήτικο'/κυριλέ λουκ της
-
Η πανέμορφη λευκή 944 Τούρμπο S είναι γνήσια και την έχει στην κατοχή του γνώστης, ιδιοκτήτης μάλιστα εξειδικευμένου συνεργείου.
-
Υπήρχε έκδοση 944 Τurbo Club Sport (από το 'CS' στο φτερό)
-
Όχι. Μόνο η 968 από τη σειρά 924/944/968 βγήκε σε έκδοση Club Sport. Το αυτοκόλλητο μάλλον μπήκε επειδή το μαγαζί του κατόχου έχει παρεμφερές όνομα. Κάναμε και διαφήμιση τώρα
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Υπήρχε έκδοση 944 Τurbo Club Sport (από το 'CS' στο φτερό)Οχι, η ασπρη, αν είναι όπως τα λέει ο alexkid είναι μια από τις turbo S των 250 ίππων (με τον K26-70 , μοντέλα του 1988-1635 τεμάχια, τα περισσότερα Silver Rose). Αν είναι αυθεντική (που για να το λέει ο art911 κάτι θα ξέρει) πιθανώς είχε αντιστοιχο αυτοκόλλητο που έγραφε turbo στο δεξί μπριστινό φτερό το οποίο ξηλώθηκε (σύνηθες φαινόμενο). Υπάρχουν πολλά σημεία για να προσδιορίσεις αν είναι όντως S αλλά ούτως ή άλλως όλα αυτά βέβαια από την επομένη χρονιά έπαψαν να έχουν νόημα...
Το συγκεκριμένο έχει τις προσωπικές του πινελιές του art911 (πχ καθρέπτες και πόμολα αλλά και... πολλά άλλα) γιατί ήταν, αν θυμάμαι καλά το προσωπικό του αυτοκίνητο οπότε λογικό είναι, όταν έχεις τα μέσα να κάνεις ό,τι γουστάρεις!
-
A πολύ διαφωτιστικά αυτά
-
Σωστά όλα τα σχόλια.
Το αυτοκίνητο το έχω 9 χρόνια και είναι μια γνήσια Turbo S του 1991 (Τελευταία χρονιά παραγωγής της πριν βγει η 968)
Το αυτοκόλλητο CLUB SPORT στο εμπρός φτερό είναι της Porsche και έχει μπει γιατι αυτόείναι το όνομα της εταιρείας μου.
Πράγματι δεν βγήκε ποτέ 944 Turbo CS. Οι καθρέπτες και τα χερούλια των πορτών είχαν μπει ΄καινούργια πριν από χρόνια και όντως είναι από την 968. Έχω φυσικά κρατήσει σε κουτιά τα δικά της.Οι διαφορές της Turbo από την Turbo S είναι αρκετές τόσο μηχανικά όσο και στο αμάξωμα, αν και δεν είναι ορατες.
Μερικές απο τις διαφορές της S είναι
40% μπλοκέ
Ενισχύσεις (δομικές) στο πλαίσιο
Ανάρτηση ρυθμιζόμενη σε ύψος (με ρυθμιζόμενα πιάτελα) αλλα και σε σκληρότητα (ΚΟΝΙ κιτρινα) M030
Ενισχυμένα συγχρονιζέ 1ης και 2ας στο σαζμάν
Ψυγείο διαφορικού
μεγαλύτερο Turbo
Φαρδύτερες πισω ζάντες με λάστιχα 245 αντι 225
Τροποποιημένα πίσω φτερά για να χωράνε 9αρες πισω ζάντες
Διαφορετικοί εγκέφαλοι
κλπ,
Υπάρχουν αρκετές ακόμα διαφορές αλλά μη το κουράσω.... Οι διαφορές αυτές ηρθαν απευθείας από την αγωνιστική CUP έκδοση και μπηκαν στην TURBO S το 1988 γι αυτό και πολλοί χρησιμοποιούν τον όρο TURBO CUP ενω πιο σωστα θα επρεπε να την λένε Turbo S - CUP spec
Συγνώμη αν 'επιασα' πολύ χώρο στο thread -
Ευχαριστώ πολύ που μοιραστήκατε τις γνώσεις και τις εμπειρίες σας μαζί μας .
-
porsche 944 vs maserati ghibli