-
Σόρυ αν γράφω κάτι που έχει ξαναειπωθεί αλλά θέλω να μοιραστώ αυτο που έγινε σήμερα.
Κινούμενος στην θεσσαλονικης-Αθηνών μετά την Κατερίνη είχα σκοπό να πάρω την έξοδο τις Λεπτοκαριας.
Λίγο πριν την έξοδο του Λιτοχωριου που είναι η αμέσως προηγούμενη βλέπω πινακίδα που αναφέρει ότι η έξοδος τις Λεπτοκάριας είναι κλειστή λόγο έργων.Παρόλα αυτά συνεχισα κανονικά την πορεία μου και προς μεγάλη μου έκπλήξη βλέπω πως τα έργα αφορουν εγκατάσταση Διοδίων ακριβώς μετα την στροφή τις εξόδου και αμέσως τα νεύρα μου πιάνουν κόκκινα!
Αφήνοντας το σκηνικό αυτο στα επόμενα 500 μέτρα ήταν τα κανονικά διόδια( πάνω στην εθνική) τα οποία και γνώριζα,Προκαταβολικά αναφέρω πως ενώ είμαι κατά των διωδιών κ με τον τρόπο που επιβάλλονται ουδέποτε αρνήθηκα να πληρώσω.Συμπληρωματικά αναφέρω πως μετα το συγκεκριμένα διόδια ο δρόμος παύει να είναι αυτοκινητόδρομος και οδηγάς πλέον σε δρόμο διπλής κυκλοφορίας.
Σταματώντας στα διόδια εν τέλη διαβάζω στο LEDοπίνακα 3.10 euro! Κοιτάζω τον υπάλληλο και του λέω : ''Tι έγινε ρε παιδιά οχυρό καταντήσατε την χώρα μας?' Αυτός μη αποκρινόμενος μου ρίχνει ένα στωικό και περιφρονητικό βλέμμα (Η γυναίκα μου δίπλα είχε βγάλει ήδη ένα 5euro) Ξαφνικά μέσα μου οργίστηκα απίστευτα μου γύρισε εντελώς το μυαλό και του λέω: ''άνοιξε μου την μπάρα δε πληρώνω' μου απαντά: ''Δεν μπορώ να το κάνω εγώ αυτό'' Κατεβαίνω κάτω σπρώχνω την μπάρα και φευγω.
Ειλικρινά δεν περιμένα να φτάσω σε αυτό το σημείο και ούτε είχα σκοπό να μην πληρώσω,αλλά είναι απίστευτο αυτό που γίνετε.
Δηλαδή τι σκοπό έχουν τα γίνει η οδική μετακίνηση πολυτέλεια? το πράγμα έχει πάρει τρομερές διαστάσεις και είναι μάλλον αδιανόητο να αντιμετωπιστεί.
Τι κυρώσεις έχω προστίματα κπλ?. -
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Τι κυρώσεις έχω προστίματα κπλ?.Από τη στιγμή που δεν υπήρχε περιπολικό-μπάτσοι εκείνη τη στιγμή στα διόδια για να βεβαιώσουν την παράβαση και να σου κόψουν πρόστιμο, δεν έχεις καμία κύρωση ούτε πρόστιμο. Κοιμήσου ήσυχος.
-
Έχω ακούσει περιστατικό από γνωστό μου (όχι ράδιο αρβύλα) ότι έχουν στείλει πρόστιμο ταχυδρομικός!
-
Έχω ακούσει περιστατικό από γνωστό μου (όχι ράδιο αρβύλα) ότι έχουν στείλει πρόστιμο ταχυδρομικός!Ειναι παρανομο γιατι η Αρχη Προσωπικων Δεδομενων δεν εχει δωσει το πρασινο φως. Χαλαρα λοιπον οτι στελνουν στον κάλαθο των αχρηστων . Πρεπει να ειναι αστυνομος μπροστα για να βεβαιωσει το περιστατικο
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Έχω ακούσει περιστατικό από γνωστό μου (όχι ράδιο αρβύλα) ότι έχουν στείλει πρόστιμο ταχυδρομικός!
Ειναι παρανομο γιατι η Αρχη Προσωπικων Δεδομενων δεν εχει δωσει το πρασινο φως. Χαλαρα λοιπον οτι στελνουν στον κάλαθο των αχρηστων . Πρεπει να ειναι αστυνομος μπροστα για να βεβαιωσει το περιστατικο
Θα τον ρωτήσω πάντως Θωμά γιατί από όσο ξέρω το πλήρωσε κιόλας,!Νομίζω ήταν γύρω στα σαράντα ευρω.
Έχουν ειπωθεί εδώ μέσα κ από άλλους ότι στέλνουν φιρμάνια? -
Αυτό ισχύει; ότι είναι παράνομο δηλαδή να σε γράψουν; Υπάρχει κάπου γραμμένο;
-
Eρώτηση: Αθήνα - Χαλκίδα είναι 2 σταθμοί διοδίων ή 3; Ο 3ος σταθμός νομίζω είναι στο Σχηματάρι, σωστά; Η στροφή για Χαλκίδα είναι πριν τα διόδια;
-
Γνώμες ειδικών:
(αντιγραφή από τα newsletters του auto7 - Συγγραφέας Πάνος Φιλιππακόπουλος ο κατά τα άλλα γνωστός Π.Φ. που τη δεκαετία του 80 με μύησε στα μυστικά της μηχανολογίας και μαζί με τον ΚΚ της εποχής εκείνης διαμόρφωσε μέρους του χαρακτήρα μου)
Τεύχος 316
http://newsletter.metapublications.gr/a ... 070411.pdf
Αν δεν ζούσαμε στην Ελλάδα, θα πίστευα ότι τα μέσα ενημέρωσης έχουν συνεννοηθεί να μας κάνουν μια πλάκα, όταν διάβασα την είδηση για τον τρόπο με τον οποίο σκέπτονται κάποια σαΐνια από το υπουργείο Υποδομών να μειώσουν τα διόδια στους αυτοκινητοδρόμους. Θα πάρουν, λέει, δάνειο (!!!) με εγγύηση τις μελλοντικές εισπράξεις του δημοσίου από τα διόδια. Αν νομίζατε ότι οι πολιτικάντηδες που έριξαν έξω τη χώρα μοιράζοντας «παροχές» σε κομματικές συντεχνίες και κάνοντας «κοινωνική πολιτική» με δανεικά, έβαλαν μυαλό, είστε γελασμένοι! Αρκετά πια! Επειδή μερικοί μικροαστοί τζαμπατζήδες νομίζουν ότι κάνουν «αντίσταση στο κατεστημένο» μη πληρώνοντας διόδια, δεν θα υποθηκεύσουμε κι άλλο το μέλλον της χώρας για να τους ικανοποιήσουμε; Με πιο δικαίωμα, δηλαδή, θα στερήσουν από τώρα τα έσοδα των διοδίων από το κράτος των επόμενων 20 χρόνων; Πού ξέρουν τί ανάγκες θα υπάρχουν τότε και γιατί περνάνε στην επόμενη γενιά το δικό μας πρόβλημα; Τί άλλο δηλαδή θα δώσουν για να εξασφαλίσουν ψήφους; Δεν φτάνει η καταστροφή που έφεραν μέχρι σήμερα;
και καθώς πολλοί θα μιλήσουν για πληρωμένες πένες και ένα παλαιότερο άρθρο του ιδίου.
Τεύχος 313
http://newsletter.metapublications.gr/a ... 170311.pdf
Την (αρνητική) άποψή μου γι’ αυτούς που δεν πληρώνουν διόδια την έχω εκφράσει επανειλημμένως, οπότε δεν μπορώ να κατηγορηθώ για ...εχθρική στάση απέναντι στους ιδιώτες που ανέλαβαν τη λειτουργία των αυτοκινητοδρόμων. Ας δούμε, λοιπόν, και την άλλη πλευρά του νομίσματος. Ζήτησαν κάποιοι απ’ αυτούς την επέκταση του χρόνου εκμετάλλευσης των δρόμων, γιατί με την αύξηση της βενζίνης μειώθηκε η κίνηση, άρα και τα έσοδά τους. Τι μάς λέτε! Δηλαδή όλη η υπόλοιπη Ελλάδα ...αύξησε τα έσοδά της κι εσείς μόνο τα μειώσατε; Τί είδους προσφορά κάνατε; Θεωρούσατε δεδομένο ότι για 25 χρόνια όλα θα είναι συνεχώς πολύ ωραία, θα μας τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια και θα πηγαινοερχόμαστε στους δρόμους; Και γιατί υπολογίζατε χαμηλή τιμή βενζίνης; Συμβόλαιο με τον ...Καντάφι είχατε; Ακόμα κι αν το κράτος δεν έβαζε φόρους, μόλις πριν 3-4 χρόνια το πετρέλαιο έφτασε τα 150 δολάρια. Γιατί πιστεύατε ότι αποκλείεται να ξανανέβει; Ο σωστός επιχειρηματίας υπολογίζει και πιθανές αναποδιές όταν κάνει μια προσφορά για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο. Ας προσέχατε...
Χωρίς άλλα σχόλια από εμένα.
-
Nαι αλλά δεν καταλαβαίνω την τοποθέτηση του ακριβώς.
Από την μία λέει πως είναι κατα του ''δεν πληρώνω'' κ από την άλλη αναφέρεται στην λαμογιά που παίζει με τα διόδια.
Οκ και εγω είμαι κατα του ''Δεν πληρωνώ'', μπορεί να μας πει ο κύριος ΠΦ με ποιο τρόπο θα αντισταθώ σε αυτό το φασιστικό καταστημένο? -
Χθες αναγκάστηκα και δεν πλήρωσα διόδια στο Μώλο.
-
Άσε, κι εμένα μου έχεσε ένα πουλί το καπό...
Τί κακό μας βρήκε -
Η Αττική Οδός στελνει ειδοποιητήρια.
Συμφωνα μ'αυτο (το ψαρεψα απο το νετ) πληρωνεις ΜΟΝΟ το αντιτιμο των διελευσεων αν πληρωσεις σε ενα ευλογο χρονικο διαστημα (μηνας;).συμφωνει με παρομοιο ειδοποιητήριο που αναρτησαμε εδω παλαιοτερα (απο ΤΕΟ) που σου δινουν κι εκεινοι χρονικο περιθωριο 20 ημερων να πληρωσεις (χωρις προστιμο)
http://4.bp.blogspot.com/-lNpWGWK3znk/T ... 25A3+3.jpg
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Γνώμες ειδικών:(αντιγραφή από τα newsletters του auto7 - Συγγραφέας Πάνος Φιλιππακόπουλος ο κατά τα άλλα γνωστός Π.Φ. που τη δεκαετία του 80 με μύησε στα μυστικά της μηχανολογίας και μαζί με τον ΚΚ της εποχής εκείνης διαμόρφωσε μέρους του χαρακτήρα μου)
ε αφου το ειπε ο ΠΦ ετσι θα ειναι
αλλωστε τι πιο λογικο απο το πληρωνεις 40€ σε διοδια για Αθ-Θεσ/νικη ή στην ωραιοτατη Κορινθου - Πατρων?
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Eρώτηση: Αθήνα - Χαλκίδα είναι 2 σταθμοί διοδίων ή 3; Ο 3ος σταθμός νομίζω είναι στο Σχηματάρι, σωστά; Η στροφή για Χαλκίδα είναι πριν τα διόδια;Τα μετωπικά διόδια στο Σχηματάρι έχουν καταργηθεί και περνάς ελεύθερα, πληρώνεις παρακάτω πριν την Υλίκη. Αλλά δεν ξέρω αν έχουν βάλει πλευρικά στο Σχηματάρι αφού βγεις από τον αυτοκινητόδρομο δεξιά προς Χαλκίδα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Eρώτηση: Αθήνα - Χαλκίδα είναι 2 σταθμοί διοδίων ή 3; Ο 3ος σταθμός νομίζω είναι στο Σχηματάρι, σωστά; Η στροφή για Χαλκίδα είναι πριν τα διόδια;
Τα μετωπικά διόδια στο Σχηματάρι έχουν καταργηθεί και περνάς ελεύθερα, πληρώνεις παρακάτω πριν την Υλίκη. Αλλά δεν ξέρω αν έχουν βάλει πλευρικά στο Σχηματάρι αφού βγεις από τον αυτοκινητόδρομο δεξιά προς Χαλκίδα.
Αυτά πριν την υλίκη (κοντά στο 90) δεν τα φτάνει, είναι μετά τη χαλκίδα.
btw του μπράλου είναι σχεδόν έτοιμα. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Τα μετωπικά διόδια στο Σχηματάρι έχουν καταργηθεί και περνάς ελεύθερα, πληρώνεις παρακάτω πριν την Υλίκη. Αλλά δεν ξέρω αν έχουν βάλει πλευρικά στο Σχηματάρι αφού βγεις από τον αυτοκινητόδρομο δεξιά προς Χαλκίδα.
μεχρι πριν λιγο καιρο απο Αθηνα μεχρι Χαλκιδα πληρωνες μονο στις Αφιδνες
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Γνώμες ειδικών:
(αντιγραφή από τα newsletters του auto7 - Συγγραφέας Πάνος Φιλιππακόπουλος ο κατά τα άλλα γνωστός Π.Φ. που τη δεκαετία του 80 με μύησε στα μυστικά της μηχανολογίας και μαζί με τον ΚΚ της εποχής εκείνης διαμόρφωσε μέρους του χαρακτήρα μου)
ε αφου το ειπε ο ΠΦ ετσι θα ειναι
αλλωστε τι πιο λογικο απο το πληρωνεις 40€ σε διοδια για Αθ-Θεσ/νικη ή στην ωραιοτατη Κορινθου - Πατρων?
από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα...
Γράφει κάπου για το ύψος του αντιτίμου των διοδίων?
Και εν κατακλείδι όταν ταξιδεύεις 1000 km στο εξωτερικό εκεί όπου υπάρχουν διόδια πόσο έχεις συνηθίσει να πληρώνεις...
Αλλά δεν θέλω να το πας εκεί που θέλεις (λεφτά και ύψος) αλλά στο αν και κατά πόσον είναι δίκαιο να πληρώνουν όλοι ώστε να οφελούνται κάποιοι..... Αυτό λέει ο ΠΦ και σε αυτό έχεις να πεις κάτι?
-
Nαι αλλά δεν καταλαβαίνω την τοποθέτηση του ακριβώς.
Από την μία λέει πως είναι κατα του ''δεν πληρώνω'' κ από την άλλη αναφέρεται στην λαμογιά που παίζει με τα διόδια.
Οκ και εγω είμαι κατα του ''Δεν πληρωνώ'', μπορεί να μας πει ο κύριος ΠΦ με ποιο τρόπο θα αντισταθώ σε αυτό το φασιστικό καταστημένο?Λέει ότι τόσο το ότι είναι κατά του κινήματος 'Δεν πληρώνω' αλλά δεν μπορεί να ανεχτεί και επιχειρηματίες που το παίζουν εκ του ασφαλούς και απαιτούν αναδιαπραγματεύσεις. Dura lex sed lex. Η συμφωνία είναι αυτή και πρέπει να τηρηθεί κατά γράμμα. Τόσο από το Δημόσιο όσο και από τον Ιδιώτη. Αλλιώς κινήματα στυλ 'Δεν πληρώνω' νομιμοποιούν κάθε τον αντισυμβαλλόμενο να απαιτεί μετά την υπογραφή της συμφωνίας μεταβολή των όρων. Και καθώς έχουμε πικρή εμπειρία από το τι συνήθως γίνεται με την μεταβολή των όρων δεν γουστάρω να φάει και ο ΠΑΣΟΚΟΣ λεφτά όπως έγινε με την Α.Ο. και το Αεροδρόμιο. Ας ξεκινήσουν δικά τους έργα. Δεν είναι ανάγκη να διπλοπληρώνω και τις μίζες των πολιτικών.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Και εν κατακλείδι όταν ταξιδεύεις 1000 km στο εξωτερικό εκεί όπου υπάρχουν διόδια πόσο έχεις συνηθίσει να πληρώνεις...Πάντως το να πληρώνεις είκοσι ευρώ για 500 χιλιόμετρα Αθήνα - Θεσσαλονίκη μέσα στα οποία υπάρχει Μαλιακός, υπάρχουνε Τέμπη, υπάρχει Πλαταμώνας, με τους μισθούς της Ελλάδας και επιπρόσθετα με τα δεδομένα της κρίσης δε νομίζω ότι είναι και το πιο σύνηθες πράγμα στον κόσμο........
Ούτε το να πληρώνεις τρία ευρώ στην καρμανιόλα Κορίνθου -Πάτρας υπάρχει πουθενά στον κόσμο.
Επομένως μάλλον οι συγκρίσεις με το εξωτερικό δεν ευνοούν αυτούς που είναι υπέρ (αυτών) των διοδίων. -
Ο χρήστης junior gt έγραψε:
Ούτε το να πληρώνεις τρία ευρώ στην καρμανιόλα Κορίνθου -Πάτρας υπάρχει πουθενά στον κόσμο.
Εδώ άλλοι πληρώνουν 3+ ευρώ/μέρα για ένα πακέτο τσιγάρα που είναι πιο σίγουρο οτι θα σε σκοτώσει.
Στην κορίνθου-πατρών μπορεί να σκοτωθείς, αλλά τουλάχιστον τα λεφτά σου θα πιάσουν τόπο.
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!