-
Ο χρήστης vask έγραψε:
προσθήκη ειδικής επάλειψης περιορισμού πρόσφυσης στον ασφαλτοτάπητα
αυτό ήταν πλάκα, έτσι?
Όχι και πλάκα!!! ... απλά ήταν η κραυγή αγωνίας ενός 'μπροστοκίνητου' που θέλει να γευτεί λίγες από τις χάρες της 'πάντας' χωρίς να κοπιάσει πολύ ... Πάντως τα υπόλοιπα τα εννοούσα
-
πάσο!
-
Φυσικα δεν ειπα οτι θα επρεπε ο καθενας να πηγαινει οσο θελει ειδικα μεσα στην πολη.
Αλλα αυτο το 'ο πεζος εχει παντα δικιο' δεν το συμμεριζομαι σε καμια περιπτωση.Οπως ο οδηγος οφειλει να σεβεται τον πεζο εκει που πρεπει.Οπως και τα τετραποδα πασης φυσεως δεν τα σωνεις με 90 η 120.
Εκει παιζει και ο παραγοντας γκαντεμια οσο παραξενο κ αν φενεται διοτι τετραποδο μπορει να ξεφυτρωσει στην ΕΟ και να γινει πανικος.Τα συγκεκριμενα παρκινκ οντως τοτε θα μπορουσαν να κλεινουν με μια μπαρα οπως ειπε πολυ σωστα φιλος.
Και ενα αλλο παραδειγμα> Το Λουνα Παρκ που καποτε γινοταν πανικος μολις μπηκαν τα σαμαρια εσβησε.
Θελετε λυση και για την Βουτα? Μια καμερα στην γεφυρα που θα χτυπαει οσους πανε ανω των 100 και τελειωσε η υποθεση. -
TGD:
Οταν τρεχεις στην Συγγρου, καθεσαι αριστερη λωριδα, αντε μια διπλα. Σε αδειο δρομο να βγει καποιος απο τερμα δεξια και παει να ερθει κατ'ευθειαν πανω σου, δεν το εχω δει ακομα...Θελω να πιστευω οτι δεν γινονται τετοια.Spiros:
Δεν ειπα οτι πρεπει να σε νοιαζει/σου αρεσει, απλα οτι ετσι ειναι (ειτε σου αρεσει ειτε οχι)Manosk:
Σαφεστατα και οι περισσοτεροι θελουν να τους βλεπουν, εγω μιλαω για τον εαυτο μου. Καλο θα ηταν και εσυ να μιλησεις με κανα σοβαρο κοντρακια να δεις πως το καταλαβαινει και αυτος το ζητημα, αν δεν θες να λες μονο τα δικα σου.Stef:
Και σε Αγγλια+Αμερικη εχει σοβαρη αστυνομευση+εξωντοτικες ποινες+ κατασχεση των αυτοκινητων ακομα και αυτων που απλα κοιτανε και παραβρισκονται, αλλα γινεται της πορνης απο κοντρες..Cliodriver:
....Και ερωτώ: Εντάξει, αυτός την έβγαλε καθαρή, πέρασε. Εγώ όμως, θα μπορούσα να είχα τρομάξει (φυσικά, ούτε που πρόλαβα να τον δω στον καθρέπτη), να είχα κάνει απότομη τιμονιά δεξιά, να είχα πέσει πάνω στον άλλον, να κάνουμε και οι δύο τετακέ, να πέσουν οι πίσω μας πάνω μας και οι πίσω τους πάνω τους κ.ο.κ... ποιός θα έφταιγε και ποιός θα την πλήρωνε;;;
Φυσικα και φταις εσυ. Δηλαδη αμα τρομαζεις με μια μηχανη που περναει απο διπλα σου με 150, σε μια εκτακτη περιπτωση (πχ αναγκη αποφυγης χηματος/ατυχηματος) τι θα εκανες? Θα εκλεινες τα ματια και θα ελεγες την προσευχη σου ελπιζωντας το αυτοκινητο να αποφυγει μονο του τον κινδυνο?
Ebotonakis:
Αυτα που λες μονο ως αστειο μπορουν να θεωρηθουν..Ακου εκει κοφτες στα 160. Εγω λεω να απαγορεψουμε εντελως τα ΙΧ, να αγορασει το κρατος μερικες χιλιαδες λεωφορεια και να φτιαξουν Χ διαφορετικα πιθανα δρομολογια ωστε ολοι να κυκλοφορουν μονο οπως τους επιτρεπει το κρατος...
Παντως αυτο για τους μονοδρομους ειναι ΠΟΛΥ καλο...Nass:
Tο ξερω φιλε μου, εγω μιλαω για τον εαυτο μου. Για τους αλλους δυστυχως δεν ξερω τι μπορει να γινει.Madman77:
Οταν εκλεισε το συγκεκριμενο παρκινγκ (Λουνα Παρκ) οσοι πηγαιναν εκει και εκαναν την πλακα τους (κυριως doughnuts και drift challenge με μικρη ταχυτητα λογω χωρου) χωρις να ενοχλουν κανεναν, βγηκαν στους δρομους και αρχισαν να κυνηγιουνταιι εκει (με τα γνωστα αποτελεσματα...) -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
TGD:
Οταν τρεχεις στην Συγγρου, καθεσαι αριστερη λωριδα, αντε μια διπλα. Σε αδειο δρομο να βγει καποιος απο τερμα δεξια και παει να ερθει κατ'ευθειαν πανω σου, δεν το εχω δει ακομα...Θελω να πιστευω οτι δεν γινονται τετοια.To ανάποδο έχει συμβεί πάντως (από αριστερά προς τα δεξιά) (http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=9030), γιατί να μην συμβεί και το αντίθετο...?
Μ'αρέσει ότι έχεις πάντα μία απάντηση για όλους, μάλλον έχεις δίκιο αλλά δεν μπορείς να το βρεις!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Cliodriver:....Και ερωτώ: Εντάξει, αυτός την έβγαλε καθαρή, πέρασε. Εγώ όμως, θα μπορούσα να είχα τρομάξει (φυσικά, ούτε που πρόλαβα να τον δω στον καθρέπτη), να είχα κάνει απότομη τιμονιά δεξιά, να είχα πέσει πάνω στον άλλον, να κάνουμε και οι δύο τετακέ, να πέσουν οι πίσω μας πάνω μας και οι πίσω τους πάνω τους κ.ο.κ... ποιός θα έφταιγε και ποιός θα την πλήρωνε;;;
Φυσικα και φταις εσυ. Δηλαδη αμα τρομαζεις με μια μηχανη που περναει απο διπλα σου με 150, σε μια εκτακτη περιπτωση (πχ αναγκη αποφυγης χηματος/ατυχηματος) τι θα εκανες? Θα εκλεινες τα ματια και θα ελεγες την προσευχη σου ελπιζωντας το αυτοκινητο να αποφυγει μονο του τον κινδυνο?
Μάλλον δεν έδωσες σημασία σ' αυτό που έγραψα. Ήμουν στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ λωρίδα και με πέρασε από τα ΑΡΙΣΤΕΡΑ!! Δηλαδή, από εκεί που δεν περιμένεις τίποτα!! Ούτε μισό μέτρο δεν ήταν από τ' αμάξι μέχρι το διαχωριστικό, και ο αθεόφοβος πέρασε! Αν συνέβενε σε' σένα ΔΕΝ θα τρόμαζες; Τι θα έλεγες, 'χαλαράαα';;;
-
Όλοι έχουμε δίκιο, από τη δική μας οπτική γωνία φυσικά (είναι σαν τις δικαιολογίες που όλοι έχουμε από μία κτλ κτλ),
Περισσότερο όμως εγώ (εσύ, αυτός, εμείς, εσείς, αυτοί) που όταν κατεβαίνω τη Βουλιαγμένης, τη Συγγρού, την Κηφισίας, οδηγώντας στη μεσαία λωρίδα με μια λογική ταχύτητα, τρομάζω, εκνευρίζομαι, νευριάζω, σπάζομαι, δε γουστάρω τέλος πάντων να με προσπερνά ένας 'Βατάνεν' ξυστά από δεξιά και ένας 'Σουμάχερ' ξυστά από αριστερά και μετά και οι δύο μαλ.. μαζί να πατάνε φρένο μπροστά μου και προσπαθούν να περάσουν από τη μύτη της βελόνας.
Αυτό νομίζω είναι είναι το 'δίκιο' μου που κανείς μαλ.. δεν μπορεί να μου αμφισβητεί
Ανάμεσα στους μαλ... φυσικά κι εγώ, προ δεκαετίας, τότε που για την περέα το αυτοκίνητο ήταν ο σκοπός και όχι το μέσον. Τότε που βάζαμε ρεφενέ βενζίνη και γυρίζαμε όλη την Αθήνα ψάχνωντας για την κοντρίτσα, την περιπέτεια, από την Γλυφάδα έως τη Νέα Μάκρη. Tότε που 'βαπτίζαμε' τις πλατείες της Ηλιούπολης, που τρέχαμε σαν τρελοί στο 'Sακι' της Κηφισίας, που μας κυνηγούσαν οι Ζητάδες στο πάρκιν στου Παπάγου.
Δόξα το Θεό σήμερα είμαστε, όλοι από την τότε παρέα, καλά και χωρίς να έχουμε προκαλέσει ποτέ κάποιο ατύχημα σε τρίτους. Ήταν ικανότητα ή τύχη; Μάλλον ελάχιστο από το πρώτο και πολύ από το δεύτερο....
-
Πάντως και εγώ έχω πέσει σε διάφορους ηλίθιους - γραφικούς - αδίστακτους - κάφρους - κάνγκουρες και αμέσως μου έβγαινε η αντίδραση του θυμικού.
Πόσες φορές δεν παρανόμησα για να 'εκδικηθώ' διάφορους τύπους που παραβιάσανε τα οδικά μου διακαιώματα, κάνανε τον μάγκα κ.τ.λ. Πόσες φορές δεν υπέκυψα στον θυμό και στην παρορμητικότητά μου, ίσως και στον εγωϊσμό μου και στην αίσθηση ανωτερότητας που έχω έναντι τέτοιων ατόμων (ποιος είναι αυτός ο ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ που θα συμπεριφερθεί σε ΕΜΕΝΑ με αυτόν τον τρόπο).
Βέβαια η όποια ανωτερότητα πάει περίπατο όταν πέφτεις στο επίπεδό τους. Ίσως και το δικό μου επίπεδο να είναι τόσο χαμηλό όσο και εκείνων.
Βέβαια (για να πω και κάτι υπέρ μου) το 'παιχνίδι' το σταματάω αμέσως μόλις δω ότι πλανάται μια υποψία κινδύνου (κρίνοντας με πολύ αυστηρά κρίτήρια). Πολύ σπάνια να έχει κρατήσει τέτοια φάση πάνω από 1,5 λεπτό. Με την πρώτη υποψία κινδύνου λέω στον εαυτό μου 'Ως εδώ! Ασ' τον να πάει στα κομμάτια!'
Ό άλλος βέβαια συνεχίζει ακάθεκτος!Παράδειγμα : Οδηγούσα μέρα μεσημέρι στους δρόμους της Χαλκιδικής (δεύτερο σπίτι μου!). Μπροστά μου ήταν ένα βραδυπορούν όχημα (φορτηγό) το οποίο και έπρεπε να προσπεράσω. Περίμενα υπομονετικά και όταν ήρθε η ώρα (προσπαθώ να προσέχω όσο γίνεται στα προσπεράσματα), βγάζω αριστερό φλας και πάω να προσπεράσω σε μια αχανή ευθεία (από τις ελάχιστες) το φορτηγό. Πίσω μου κινούνταν μια BMW 520i ~'95 μοντέλο περίπου. Την οδηγούσε ένας κλασικός ελληναράς 50άρης κοιλαράς που πήρε BMW και νομίζει ότι όλος ο κόσμος είναι δικός του.
Ενώ με βλέπει με το φλας λοιπόν και ενώ ήδη οι εξωτερικές ρόδες του αυτοκινήτου μου ήταν στο αριστερό ρεύμα, ο τύπος μου ρίχνει τα φώτα του και προσπερνάει χωρίς να υπολογίσει τίποτα. Εγώ κόβω απότομα δεξιά και φρενάρω αφού είχα ήδη αποκτήσει μια διαφορά ταχύτητας σε σχέση με το φορτηγό.
Λέω από μέσα μου 'Ρε @#$!%^ θα σε @#$%^& και ας με γράψουν όλοι οι τροχονόμοι της Ελλάδας!!!'
Αφού προσπέρασα αμέσως μετά από αυτόν, άρχισε η καταδίωξη. Τον μαζεύω στην ευθεία. Έτρεξα σε μια ευθεία που είχε όριο το πολύ 80Km/h με >160km/h!!! Είμαι ακριβώς από πίσω του και ακολουθούν οι γνωστές Χαλκιδικιώτικες στροφές (φιδίσιοι δρόμοι). Με είχαν πιάσει ταχυπαλμίες από τον φόβο και την υπερέντασή μου, αλλά δεν ήμουν διατεθειμένος να σταματήσω. Μόλις είδα τις γνώριμες στροφές άρχισα να αισθάνομαι 'στο γήπεδό μου', αλλά ταυτόχρονα να πλάθω και σενάρια - φαντασιώσεις με ατυχήματα και σκοτωμούς που συνέβαιναν σε 'μένα και στους ανυποψίαστους που ερχόταν από το άλλο ρεύμα. Αυτό επέτεινε τον φόβο μου.Τελικά ο φίλος μου, που καθότανε στην θέση του συνοδηγού, μου είπε ότι το στομάχι του ανακατεύονταν πολύ εύκολα, οπότε καλό θα ήταν να κόψω. Έτσι και έκανα... Έκοψα και ξέρετε τι διαπίστωσα; Ότι μετά από 5 λεπτά είχα ξεχάσει τα πάντα!
Γι' αυτό λοιπόν δεν είναι καθόλου καλό να δίνουμε αξία σε πρόσκαιρα συναισθήματα και εκρήξεις θυμού. Βέβαια αυτό μια κουβέντα είναι! Δεν είμαστε ρομπότ, αλλά καλό είναι να προσπαθούμε να το ελέγχουμε...
Ποτέ, όταν είναι να πάρουμε μια απόφαση, δεν είναι σωστό να αφήνουμε την οργή και το θυμικό μας να παρεμβαίνει. Μέτρα τύπου 'να καταστρέφουμε το αυτοκίνητο όποιου παρανομεί και κάνει κόντρες' ή 'να στρώσουμε ειδική αλοιφή για την μείωση της πρόσφυσης' δεν μπορούν να συγκαταλεχθούν στις σοβαρές και βιώσιμες αποφάσεις που λαμβάνονται σε επίπεδο στρατηγικού σχεδιασμού, σε ό,τι αφορά την οδική ασφάλεια.
Το θέμα είναι να εφαρμόζονται οι νόμοι. Οι εφαρμοστές πρέπει να είναι άτενκτοι.Επίσης μην ξεχνάτε ότι δεν πρέπει να πάμε στο άλλο άκρο. Δηλαδή αν δόσουμε άπειρες ελευθερίες σε μια εξουσία για να εφαρμόσει 'γρήγορα και αποτελεσματικά τον νόμο' (και έτσι να ικανοποιηθεί το θυμικό μας) με πολύ σκληρά μέτρα, είναι ΣΙΓΟΥΡΟ ότι η εξουσία αυτή θα αποθρασυνθεί.
Δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στα παγκάσμια χρονικά που να είχε πολλές ελευθερίες μια εξουσία και να μην τις χρησιμοποίησε για να παρανομήσει η ίδια και μάλιστα να παρανομήσει βάναυσα.
Γι' αυτό λοιπόν χρειάζονται ισορροπίες. Γρήγορη και αμερόληπτη εφαρμογή του νόμου, καμιά ανοχή στην διαφθορά, υψηλό επίπεδο οργάνωσης, σκληρά μέτρα, δεύτερη (ή τρίτη) ευκαιρία, αλλά και προστασία του πολίτη από την κρατική τρομοκρατία... -
Ο χρήστης STEF έγραψε:
που μας κυνηγούσαν οι Ζητάδες στο πάρκιν στου Παπάγου.Καλα τι μου θυμισες τωρα!!
Παντως εκει οντως δεν ενοχλεις κανενα! -
Ο χρήστης ebotonakis έγραψε:
Και κάτι ακόμα ... ένα μέτρο για την αποτροπή της παράνομης εισόδου σε μονόδρομους ... εκείνα τα ειδικά 'καρφιά' που επιτρέπουν την διέλευση πρός μια μόνον κατεύθυνση ενώ σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να περάσει με ανάστροφη από την 'νόμιμη' φορά σκίζουν τα λάστιχα, τα ξέρετε? ... νομίζω ότι κακώς δεν έχουν ήδη τοποθετηθεί ... ειδικά στα πριγκιπάτα του Π.Ψυχικού και του Παπάγου θα ήταν must πιστεύω ...
Μα τότε οι κάτοικοι θα έσκιζαν τα δικά τους λάστιχα αφού 'εκεί μένουν' και παρανομούν συνεχώς
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Και κάτι ακόμα ... ένα μέτρο για την αποτροπή της παράνομης εισόδου σε μονόδρομους ... εκείνα τα ειδικά 'καρφιά' που επιτρέπουν την διέλευση πρός μια μόνον κατεύθυνση ενώ σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να περάσει με ανάστροφη από την 'νόμιμη' φορά σκίζουν τα λάστιχα, τα ξέρετε? ... νομίζω ότι κακώς δεν έχουν ήδη τοποθετηθεί ... ειδικά στα πριγκιπάτα του Π.Ψυχικού και του Παπάγου θα ήταν must πιστεύω ...
Μα τότε οι κάτοικοι θα έσκιζαν τα δικά τους λάστιχα αφού 'εκεί μένουν' και παρανομούν συνεχώς
Υπάρχει λύση ... θα υπάρχουν αισθητήρες βάρους που θα ενεργοποιούνται μόνον σε περίπτωση που το όχημα είναι ελαφρύτερο των 2 τόνων ... 2200 δεν είναι το cayenne?
Υ.Γ. Βρε συ kacey απλά αστειευόμουν ... τόσο για το όριο των 160χαω όσο και για τα υπόλοιπα ... απλά μου φάνηκε ότι η συζήτηση είχε γίνει υπερβολικά politika orthi και ήθελα να την ελαφρύνω λιγάκι
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Απολύτως σωστό!!!
Αλλωστε σε αυτά τα προάστια οι μονοδρομήσεις γίνονται για να μην περνάνε οι 'ξένοι'!!! Δεν κάνω πλάκα!!!Το λέω σοβαρά!!! -
Cliodriver σου ζηταω συγνωμη, δεν καταλαβα τι εννοουσες. Φυσικα και ηταν ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΥΝΑΝΑΣ αυτος, και ειχες καθε δικιο. Τωρα καταλαβα απο που πηγε και περασε....
Αυτος ηταν της κατηγοριας β) (δηλαδη ριψοκινδυνος με την δικια του ζωη = μαλακας) η της κατηγοριας γ) (δηλαδη δεν ξερει τι κανει)
Cmarin, το να κοψει καποιος απο τερμα αριστερα προς τερμα δεξια το καταλαβαινω (αν και ηλιθιο, καταλαβαινω το πως μπορει να σκεφτηκε και το εκανε χωρις να ελεγξει, πχ θυμηθηκε οτι στην συγκεκριμενη εξοδο/βενζιναδικο κλπ κλπ επρεπε να βγει)).
Το να εισελθει ομως καποιος στην Συγγρου χωρις να ελεγξει (πρωτο κουφο) και καπακι ενω ερχονται αυτοκινητα, να παει απο την τερμα δεξια (απ'οπου μπηκε) στην τερμα αριστερη διασχιζοντας 4 λωριδες (δευτερο κουφο), ε συγνωμη αλλα αυτο δεν το καταλαβαινω και δεν το εχω δει ποτε μου.
Ebotonakis επισης συγνωμη, αλλα εχω ακουσει διαφορα παλαβα (γενικα, οχι μονο εδω μεσα...) και δεν καταλαβα.
-
Ο χρήστης kleisjy έγραψε:
Ακριβως επειδη οι νομοι δεν εφαρμοζονται σωστα γι αυτο εχει κ τοσο κοσμο στην καντινα κ γενικοτερα στα λιμανακια. Αν εφαρμοζοντουσαν σωστα δεν θα υπηρχαν κοντρες εκει κ συνεπως ο κοσμος δεν θα περιμενε τον Α Β Γ ανερχομενο Βατανεν-Κουλανεν να περασει 'ταγμα θανατου' απο εκει!
Asxeto alla mhn pisteyete ti leei h TV. Kontres den ginontai sta limanakia. Epideiksh odighkwn ikanothtwn nai. Paei o kfe koylerman kai to kanei. KONTRES me thn ennoia ths kontras omws OXI
-
ÄéáâÜæïíôáò ôá üóá ðåñé êüíôñáò êáé êïíôñÜêçäùí áò ãñÜøù êáé åãþ ôá äéêÜ ìïõ........
Êüíôñá êÜíåéò êáé ôñÝ÷ïíôáò ìå ôá ðüäéá 'ðáñáëÜêçìá' -Ýôóé ôï ëÝãáìå ìéêñïß óôá ìÝñç ìïõ- üôáí ´ôñÝ÷áìå óôïõò äñüìï, üôáí ôñÝ÷áìå óå óôÜäéï ëåãüôáí áãþíáò .
Åßôå ôï èÝëïõìå åßôå ü÷é ïé êïíôñåò óå ðïëëÜ åðßðåäá åßíáé ðëÝïí ãåãïíüò êáé ü÷é ìüíï ìå áõôïêßíçôá áëëÜ êáé ìå õðïëïãéóôÝò ,êéíçôÜ ,øçöéáêÝò êôë.Íáé áëëÜ ìå áõôÜ äåí óêïôþíåéò Üíèñùðï óôï ëÜèïò ..
ËÝìå íá áíïßîåé êáìéá ðßóôá íá äå÷ôåß êáé áðáëåßøåé ôï ðñüâëçìá íáé üëïé ìáæß áëëÜ êëáóóéêá üôáí Ýñ÷åôáé ç þñá íá ãßíåé ôï ëéãüôåñï ðïõ êÜíïõìå åßíáé ôá 'óôñáâÜ ìÜôéá'êáé óôçí ÷åéñüôåñç ìéá åéñùíßá êáé Ýîù áð'åäþ....
ËÝìå áõôïß ðïõ åßíáé ðéï Þñåìïé ðëÝïí íá ìÜèïõí ôßðïôá óôá ðáéäéÜ ôïõò íá ãßíïõí óùóôïß ÷ñÞóôåò ôïõ äñüìïõ ãéáõôü ôïõò ðáßñíïõí ôï Óáîïñáëëïðïõíôïìðåìâåìåñôóåíôå ãéá íá ðñïëÜâïõí ôçí åðåñ÷üìåíç êáôÜèëéøç üôáí ôï ðáéäÜêé ôïõ ãåßôïíá åìöáíéóôåß ìå êÜôé áíôßóôïé÷ï .Êáôá ôá Üëëá öôáßíå ïé êïíôñÜêçäåò ðéôóéñéêÜäåò ðïõ ìåãÜëùóáí áðï ôçí ïéêïãåíåéÜ ôïõò óáí ìïíïìÜ÷ïé ïðïéïõäÞðïôå åðéðÝäïõ .
ÊáëÜ ìåãÜëå ùñáßá ìáò ôá ëÝò èá ìïõ ðåßôå áëëÜ åóý ôé êÜíåéò ? ÖõëÜãïìáé êáé áðïöåõãù ..
ãñÜöù åêåß ðïõ äåí ðáßñíåé ôïõò ðñïêáëïýíôåò ,áðïöåõãù ôá ðåñßåñãá ìÝñç ðïõ ðáßæïõí ôï êåöÜëé ôïõò ïé Èåñìüáéìïé.
¨
-ïóï êáé áí Ý÷ù ðñïóðáèÞóåé üìùò ï âëÜêáò ðïõ êÜèå öïñÜ ìïõ êïëëÜåé êÜèå öïñÜ óôïí ðñïöõëáêôÞñá óôïí äñüìï üôé êáé áí Ý÷ù êÜíåé -íá ðåñÜóù ìéá óôñïöÞ ÷ùñßò öñÝíï êáé íá ìÝíåé 3-4 áõôïêßíçôá Ýôóé áðëÜ áëëÜ ôï âëÞìá äåí êáôáëáâáßíåé üôé îÝñù ôïí äñüìï 500 öïñÝò êáëýôåñá áðï äõ'áõôïí êáé äåí ÷ñåéÜæåôáé íá ðñïóðáèÞóù êáé ðïëý ãéá íá áñðÜîåé ôï 'ðüñéóìá ôçò äßêçò 'êáé îáíÜñ÷åôáé êáé êÜíåé êáé ìéá ðñïóðÝñáóç êáìéêÜæé åíßïôå ìå ôéò êáëýôåñåò ðñïõðïèÝóåéò ãéá êáñáìðüëá ðñïóðåñíþíôáò äýï -ôñßá áõôïêßíçôá ìáæß ðñßí áðï ôõöëÞ óôñïöÞ -åãþ êÜíù ôïí ì@@@êá ðåñéìÝíïíôáò íá ìïõ äïèåß ï êáôÜëëçëïò ÷þñïò ÷ùñßò õðïøßá êéíäýíïõ ãéá íá ðåñÜóù ôïí ðñïðïñåõüìåíï -ôï ãéáôß ðçãáßíåé ìå ñõèìü áñãüôåñï áðï ôïí äéêü ìïõ äåí åßíáé åðé ôïõ ðáñüíôïò - êáé ìåôÜ íá âëÝðù ôï õðÝñï÷ï 'Baby on board', ôï ðáéäéêü êáèéóìáôÜêé êáé ôïõò óõíåðéâáßíïíôåò íá óôáõñïêïðéïýíôáé .Êáé íá ãßíåôáé êÜèå öïñÜ üëï êáé ðéï óõ÷íÜ êáé íá áíáñùôéÝìáé 'Ñå ìðÜò êáé öôáßåé ôï 206 ðïõ åßíáé áäåëöÜêé ôïõ Ñáëëý êáé äéøÜíå ãéá åêäßêçóç ?ÌðÜò êáé öôáßåé ç ìÜðá ìïõ?ÌÞðùò öôáßåé üôé äåí åßíáé ìáêñý ôï 206 êáé áõôü óçìáßíåé üôé äåí Ý÷ù ìåãÜëï ðéðé êáé áõôïé ðïõ Ý÷ïõí ìåãÜëï ðéðé Ý÷ïõí êáé ìåãÜëï ôïõôïõ Üñá 'Ãåíéêïß Ã@@@ù'?ÔåëéêÜ äåí öôáßåé ôßðïôá ðÜíù ìïõ Þ óôï áõôïêéíçôü ìïõ ç ì@@@ ðïõ ôïõò äÝñíåé öôáßåé ....Õ.à Ìéá öïñÜ Suv ìå ôá áðáñáßôçôá -óýæõãï ,ðåèåñÜ ðáéäéêü êÜèéóìá êáé 'Baby on Board' êÜíåé ðñïóðÝñáóç êáìéêÜæé ôñéþí áõôïêéíÞôùí ëßãï ðñéí ìéá óôñïöÞ Þìïõí ôï ôñßôï áõôïêßíçôï ,åõôõ÷þò ïé áíôéäñÜóåéò ôüóï ïé äéêÝò ìïõ üóï êáé ôùí õðïëïßðùí Þôáí áêáñéáßåò êáé óùóôÝò öñÝíá êáé ôïðïèÝôçóç ôùí áõôïêéíÞôùí üóï ðéï äåîéá .. êÜðïéá ÷ëì ìåôÜ . ìéá ðáñÜêáìøç üðïõ áêïëïõèïýóáí ïé ðåñéóóüôåñïé äåí ôçí áêïëïýèçóá äéüôé ìïõ Ýäéíå ôçí äõíáôüôçôá íá ðåñÜóù áðï Ýíá êïììÜôé éäáßôåñá ïäçãéêÜ åíäéáöÝñùí åêåß ðÝôõ÷á ôï âëÞìá êÜëõøá ôçí üðïéá áðüóôáóç ìáò ÷þñéæå ðïëý ðéï ãñÞãïñá áðï èá Ýêáíá óå Üëëç ðåñßðôùóç êáé ôïõ Ýñéîá ìéá ðñïóðÝñáóç ðïõ èá ôçí èõìÜôáé ÷ñüíéá .¨ï÷é äåí ðÝñáóá êáèñÝðôç ôïí êáèñÝðôç ,åß÷á ìéá åõèåéá 1,5 ÷ëì ìðñïóôÜ êáé Üðëåôç ïñáôüôçôá ,áëëÜ ìå åß÷å äåé Þîåñå üôé èá ôïí ðÝñíáãá áðï ðÜíù êáé ç öÜôóá ôïõ óôïí êáèñÝðôç ìïõ èýìéóå Ýíá êáêïìáèçìÝíï ðïõ äåí ôïõ êÜíáíå ôï 1000 ÷áôÞñé óå 10 äåõôåñá ,ôüóï åßíáé Ýíá êáëü 400áñé ,Íá ôïõò ÷áéñüìáóôå
ÁõôÜ ôþñá ìðïñþ íá ôçí êÜíù 'å÷ù íá êïíôñÜñù ôïí åáõôü ìïõ óôçí áíáæÞôçóç ìéáò áêüìá ÏäçãéêÞò áíáæÞôçóçò ........
-
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
Υ.Γ Μια φορά Suv με τα απαραίτητα -σύζυγο ,πεθερά παιδικό κάθισμα και 'Baby on Board' κάνει προσπέραση καμικάζι τριών αυτοκινήτων λίγο πριν μια στροφή ήμουν το τρίτο αυτοκίνητο ,ευτυχώς οι αντιδράσεις τόσο οι δικές μου όσο και των υπολοίπων ήταν ακαριαίες και σωστές φρένα και τοποθέτηση των αυτοκινήτων όσο πιο δεξια .. κάποια χλμ μετά . μια παράκαμψη όπου ακολουθούσαν οι περισσότεροι δεν την ακολούθησα διότι μου έδινε την δυνατότητα να περάσω απο ένα κομμάτι ιδαίτερα οδηγικά ενδιαφέρων εκεί πέτυχα το βλήμα κάλυψα την όποια απόσταση μας χώριζε πολύ πιο γρήγορα απο θα έκανα σε άλλη περίπτωση και του έριξα μια προσπέραση που θα την θυμάται χρόνια .¨οχι δεν πέρασα καθρέπτη τον καθρέπτη ,είχα μια ευθεια 1,5 χλμ μπροστά και άπλετη ορατότητα ,αλλά με είχε δει ήξερε ότι θα τον πέρναγα απο πάνω και η φάτσα του στον καθρέπτη μου θύμισε ένα κακομαθημένο που δεν του κάνανε το 1000 χατήρι σε 10 δευτερα ,τόσο είναι ένα καλό 400αρι ,Να τους χαιρόμαστεΑυτά τώρα μπορώ να την κάνω 'εχω να κοντράρω τον εαυτό μου στην αναζήτηση μιας ακόμα Οδηγικής αναζήτησης ........
Καλά κάτι μας είπες τώρα!!!
Και 'γω παρασύρομαι πολλές φορές και κάνω τα ίδια.
Βάβαια εγκαταλείπω αμέσως όταν δω ότι το πράγμα αποκτά υποψία κινδύνου ή όταν δω ότι ο άλλος το παρατραβά το σχοινί γενικώς...Πιο πολύ ευχαριστιέμαι να προσπερνώ τύπους με αλαζονική συμπεριφορά, μερσεντάδες, suvάδες κ.α. που δεν ξέρουν τίποτα από αμάξια, και νομίζουν ότι έχουν μια 'μερσεντέ' και όλος ο κόσμος είναι δικός τους (μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι...)
Ειδικά πολλοί 'μερσεντάδες' θα με θυμουνται για πολυυύ καιρό!... (Να πω και 'γω την καφρίλα μου! )Βέβαια υπάρχουν και άλλοι που δεν αξίζει καν να ασχοληθείς μαζί τους.
Μια φορά είχα πετύχει ένα τύπο με Astra 1,4i με Κατερινιώτικες πινακίδες (το ότι είναι από επαρχία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο! Δυστυχώς!). Το είχε καραφτιγμένο αλλά μόνο εξωτερικά. Είχε βάλει και εξάτμιση (μάλλον ό,τι να 'ναι) και το αμάξι έκανε πολύ θόρυβο (άγριο και καλά!).
Την ημέρα που τον συνάντησα είχε βρέξει και κάτω είχε γλίτσα.
Ε λοιπόν αυτός σε κάθε ευκαιρία πατούσε το γκάζι λίγο περισσότερο από το κανονικό για να σπινιάρουν οι τροχοί (ο τροχός). Το έκανε ΣΥΝΕΧΕΙΑ σε κάθε φανάρι. Ο κινητήρας φυσικά χτυπούσε στον κόφτη με το παραμικρό.
Καλά τι νόμιζε ο αφελής; Ότι θα τρομάξουμε από την 'πλειάδα' αλόγων που διαθέτει!!!;;; Είναι δυνατόν να υπάρχουν ΤΟΣΟ ηλίθιοι άνθρωποι;;; -
Kατ' αρχάς να ξεκαθαρίσω κάτι. Δεν είμαι fan των λιμς, ούτε της βούτας και έχω να πάω πολύ καιρό, ιδιαίτερα τώρα που η κατάσταση έχει καταντήσει αηδία και τα άλογα, παρ-άλογα...Παρεπιπτώντος, ρίχτε μια ματιά σε κάποια από τα 'τούμπανα' που κυκλοφορούν στα λιμς πόσο αφάγωτα ελαστικά έχουν στο πλάι (σαν να βγήκαν από το εργοστάσιο) και αυτό επειδή τα γκάζια είναι πια τόσο πολλά που μόνο όποιος έχει καταληξη -anen στο επώνυμό του τα 'πάει' και βεβαίως επειδή οι περισσότεροι πάνε για πουλ-μουρ...
Παρόλα αυτά θα είμαι υποκριτής αν σας πω ότι δεν έχω κάνει τις καφρίλες μου εκεί, αλλά ποτέ τις γνωστές μέρες και ώρες. Θα τύχει να περάσω τρεις το βράδυ καθημερινής, και αφού βεβαιωθώ ότι ο δρόμος είναι καθαρός, θα μπω όσο με παίρνει να μπω βεβαίως. Και για να προλάβω όσους θα πουν 'πού ξέρεις αν ο δρόμος είναι καθαρός', απλά βλέπω από απέναντι αν έρχονται φώτα.
Δείτε όμως και τις περισσότερες φωτογραφήσεις των περισσότερων περιοδικών αυτοκινήτου για δοκιμές νέων μοντέλων που γίνονται, μέρα μεσημέρι κιόλας. Αν αυτά δεν είναι τα λιμς, εγώ είμαι παπάς... Ακόμα δείτε και 'μέτρα καταστολής' των 'αυτοσχέδιων αγώνων' στα ίδια μέρη μερικές φορές: απλά σβήνουν τα φώτα του δρόμου!!! Δεν είναι υποκρισία αυτό?
Όπως απλά υποκρισία ήταν και όλο το σκηνικό στο Λούνα Παρκ πριν το μπαζώσουν. ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν είχε ανοίξει ρουθούνι εκεί, ήταν ένα τεράστιο πάρτυ και ποτέ δεν κινδύνεψε κανένας (δεν μιλάμε για μικροζημιές ε?) Και την ώρα που έσκαγαν μύτη οι μισές αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής, στα λιμς δεν υπήρχε ούτε ένας φάρος και γινόταν χαμός. Έβλεπες τον κάθε πικραμένο κουλάτανεν να μπαίνει αντίθετα ρεύματα και να θέλει τρεις λωρίδες για να στριψει, μόνο τότε έχω κινδυνεψει εκεί, πηγαίνωντας με 30 δεξια-δεξια και ξύνοντας καθρέφτες με τον απέναντι μου!!!
Προσωπικά είχα μπει πολλές φορές στην Daytona με μια παλιά πισωκούνα που ειχα μα ΠΟΤΕ με κόσμο μέσα και γύρω, δεν το έκανα για πουλ-μουρ, για μένα το έκανα (Ασε που γλίστραγε τόσο πολύ που κέρδιζες καμιά 20αριά άλογα εκεί!! )
Για τα κανάλια αυτό που έκανα ήταν 'κόντρα θανάτου' . Ποιον κόντραρα όμως εκεί, τα δέντρα στο διάζωμα ή τις κουκουβάγιες πάνω σε αυτά? (μη γελάτε, είχα δει μια εκεί )
-
Και για να μην παρεξηγηθώ, όταν λέω μπαίνω, εννοώ μόνο λιμς ε? Τη βούτα την θεωρώ ανούσια και για αυτό δεν ασχολούμαι καθόλου με αυτή στο post μου, οκ?
Συγνώμη αν σας κούρασα, καλησπερα σε όλους
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Παρόλα αυτά θα είμαι υποκριτής αν σας πω ότι δεν έχω κάνει τις καφρίλες μου εκεί, αλλά ποτέ τις γνωστές μέρες και ώρες. Θα τύχει να περάσω τρεις το βράδυ καθημερινής, και αφού βεβαιωθώ ότι ο δρόμος είναι καθαρός, θα μπω όσο με παίρνει να μπω βεβαίως. Και για να προλάβω όσους θα πουν 'πού ξέρεις αν ο δρόμος είναι καθαρός', απλά βλέπω από απέναντι αν έρχονται φώτα.
πραγματικά μόνο και μόνο για τέτοιες περιπτώσεις επικινδυνης οδήγησης σε δημόσιο δρόμο όπως αυτο που αναφέρεις θα ήθελα να ήμουν μπάτσος και να κόβω 'ποπούς'. Πρόστιμα απο επικίνδυνη οδήγηση μέχρι και για έλλειψη φαρμακείου θα έριχνα!!!!
-
Δηλαδή φίλε xristos69, εσύ δεν έχεις περάσει ποτέ μια αλληλουχία στροφών μπαίνοντας στα 8 ή 9/10, πάντα όμως με γνώμονα την ασφάλειά σου και των άλλων?
Προσοχή, δεν μιλάω μόνο για τα λιμανακια, αλλά και για οποιαδήποτε διαδρομή εντός και εκτός Αττικης. Και όταν μιλάω για ασφάλεια, εννοώ **να έχεις τσεκάρει, όσο αυτό είναι δυνατόν, αν και τι έρχεται από απέναντι ή πως μπορεί να μεταβληθεί κάποια παράμετρος του δρόμου **(ποιότητα ασφάλτου, υγρασίες, χώματα κτλ).
Λυπάμαι που στο λέω, αν μου πεις ότι ποτέ δεν έχεις προβεί σε 'επικίνδυνη οδήγηση', όπως εσύ τη χαρακτηρίζεις, δεν πρόκειται να σε πιστέψω, με όλο το σεβασμό.
Εκτός αν το '69' του nickname δηλώνει την ηλικία σου, οπότε έτσι θα εξηγούνται όλα
ΟΙ ΚΟΝΤΡΑΚΗΔΕΣ