-
Έχω κάνει βόλτα με Elan και μου στράβωσε το σαγόνι από την πρόσφυση. Βέβαια, εκείνη ήταν βελτιωμένη (κάπου στα 200 άλογα), με ημισλίκ λάστιχα, άλλες αναρτήσεις, φρενάρες... Πάντως, υποκλίθηκα στη Lotus, πολύ φοβερό κράτημα αν και δεν ξέρω πόσο πιο πίσω είναι μια εργοστασιακή. Όμως, έτριζε σαν τον χάρο, το εσωτερικό έδειχνε χειρότερο κι από Miata αντίστοιχης χρονολογίας. Η παθητική ασφάλεια που προσφέρει πρέπει να είναι στα επίπεδα που βρίσκονταν τα αυτοκίνητα 20 χρόνια πίσω και δεν αναφέρομαι σε περίπτωση ανατροπής, αλλά σε κανονική στούκα. Γιατι στην ανατροπή, κλάφτα Χαράλαμπε, δεν έχει roll-bar ούτε για δείγμα.
Όμως, ο σημαντικότερος αποτρεπτικός παράγοντας είναι η μπροστινή κίνηση. Μόνο και μόνο για αυτό, νομίζω ότι χάνει στη σύγκριση με το Miata. Παραβλέπω τα κόστη, την αξιοπιστία, το άθλιο εσωτερικό, την κουκούλα, το κιβώτιο 'ανακατεύω τη μαγιονέζα', την ασφάλεια, τα πανάκριβα ανταλλακτικά και μένω στην οδηγική εμπειρία. Ένα άριστο μπροστοκίνητο θα είναι (στα δικά μου μάτια) πάντα πίσω από ένα καλό πισωκίνητο. Πάντα!
Ως εκ τούτου, ο μόνος λόγος που θα σου πρότεινα την Elan είναι αν την είχες τρελή καψούρα από τα μικράτα σου, έχεις λεφτά για σκότωμα και θες να πάρεις μία για να την κοιτάς, να την πλένεις και να τη βγάζεις μια χαλαρή βόλτα μέχρι το Σούνιο δύο Κυριακές το μήνα.
Αν θες πραγματική Lotus, δώσε κάτι λίγο παραπάνω και πάρε μια Elise. Αυτή μάλιστα!
Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις, Miata και πάλι Miata. -
Ο χρήστης Pakos M έγραψε:
μχ5το elan είναι απίστευτο σαράβαλο, αν θες cabrio FF πάρε ένα targa crx vti.
τα ταργκα δεν ειναι φουλ καμπριο.
-
http://www.lotusm100parts.com/index.php
λογικές ακούγονται οι τιμές... το φανάρι το έχει 199$ άιντε να σου έρθει 300 ευρώ με τους δασμούς (πόσο να έχει του μάζντα; )
Γενικά επειδή η λότους δεν εφτιάχνε αυτοκίνητα αλλά συναρμολογούσε ανταλλακτικά ( ) με λίγο καλό ψάξιμο το έχεις...
πχ το πίσω φανάρι είναι από Α610 GTA, το οποίο και οι γάλλοι από κάπου το έχουν τσιμπήσει πιθανώς..δες και εδώ τιμές (εμένα, για το είδος το αυτοκινήτου μου φαίνονται λογικές):
http://www.paulmattysportscars.co.uk/Parts.aspxH κουκούλα της είναι της tickford και όπως σε ολα τα κάμπριο είναι τσιμπημένη σε κόστος (εδώ εμένα μου ζητουσανε 1000 τόσα ευρώ για ενα σμαρτ!). ΟΜΩΣ, αφενός μεν υπάρχουν πολλοί ανεξάρτητοι κατασκευαστές*, όπως σε όλα τα εγγλέζικα ( πχ http://www.car-hood.co.uk/content.php?n ... 24&pID=289 πες μου πόσο έχει του μάζντα;;;;;;) ενώ σε πλαϊνά και γλύστρες θα βρεις προφιλ έτοιμο (οι παλαιοί το κάνουν συνέχεια-κακώς σε διώξανε, το ξαναλέω).
Είπαμε, μόνο για δεύτερο και μόνο αν το δεις σαν future classic. Υπό αυτή τη λογική θεωρώ ότι είναι φτηνότερο από το ΜΧ5, αν λάβεις υπόψη σου και τα λεφτά που θα χάνεις ετησίως από αυτό (ανάλογα ή και περισσότερα από τη συντήρηση της λότους).
Ειδικά από τη στιγμή που λες ότι δεν το πας πολύ το μπαντιλίκι (μαζί σου) οπότε θα το χειρίζεσαι με τον απαιτούμενο σεβασμό.*Οι Εγγλέζοι είναι τυπικοί γύφτοι που δε θέλουν να τα χώνουν σε ανταλλακτικά και υπάρχουν ένα σωρο ανεξάρτητοι κατασκευαστές που στηρίζουν όλα τα αμάξια τους. Μεγάλο ατού αυτό σε ό,τι κλασσικό! Ρώτα στους Triumphάδες και θα μάθεις πολλά...
-
Ρε παιδια οκ ναι mazda καινοθριο ομορφουλι το ενα το αλλο...αλλα πραγματικα πειτε μου τι σας ενθουσιαζει τοσο?δλδ αληθεια τοσο πολυ σας καυ..λωνει?τι ειναι αυτο που σας αρεσει?
κοιταξτε αν υπαρχει κατι που με εντυπωσιαζει στο lotus ειναι το ολο σχεδιο...τετοιο μπροστα σφηνα σχημα ειναι θεικο..ειναι ενα μικρο supercar..το miata δε με εντυπωσιασε ποτε.δλδ αν θα επαιρνα mazda θα ηταν το rx-8..για να μην πω rx7 που ειναι οοοολα τα λεφτα..αλλα πανακριβο καιει τα κερατα του κ αντε να το συντηρησεις..
ασ πουμε εξω απο gym μου σημερα ηταν παρκαρισμενο ενα mx5 καινουριο..δε ξερω το κοιταξα μια δυο..ομορφο δε λεω..αλλα δε θα ελεγα τι κ..αυλα που ειναι.
δλδ αν ειναι να δωσω λεφτα θελω να ειναι για κατι που να το βλεπω και να λεω τι γαματο που ειναι.αυτο ειναι το ολο σκεπτικο γτ καλλιστα θα μπορουσα να παρω μια slk '02-'03 η κανα Z3 και γενικα τετοια που ειναι στα ιδια λεφτα πλεον μεταξυ τους.αλλα ειναι αυτο που σας λεω τετοιο σχεδιο σαν το lotus με τρελαινει..τωρα θα πειτε και γτ μας τα πρηζεις και ρωτας ρε φιλε..και γω απαντω γτ θελω να ακουσω τις γνωμες σας και τις σιγουρα πιο καλες μηχανολογικες γνωσεις(ειμαι 89αρης) -
Στις είπανε τις γνώμες τους αλλά δεν θέλεις να ακούσεις...
-
Ο χρήστης SCOTT έγραψε:
Ρε παιδια οκ ναι mazda καινοθριο ομορφουλι το ενα το αλλο...αλλα πραγματικα πειτε μου τι σας ενθουσιαζει τοσο?δλδ αληθεια τοσο πολυ σας καυ..λωνει?τι ειναι αυτο που σας αρεσει?
κοιταξτε αν υπαρχει κατι που με εντυπωσιαζει στο lotus ειναι το ολο σχεδιο...τετοιο μπροστα σφηνα σχημα ειναι θεικο..ειναι ενα μικρο supercar..το miata δε με εντυπωσιασε ποτε.δλδ αν θα επαιρνα mazda θα ηταν το rx-8..για να μην πω rx7 που ειναι οοοολα τα λεφτα..αλλα πανακριβο καιει τα κερατα του κ αντε να το συντηρησεις..
ασ πουμε εξω απο gym μου σημερα ηταν παρκαρισμενο ενα mx5 καινουριο..δε ξερω το κοιταξα μια δυο..ομορφο δε λεω..αλλα δε θα ελεγα τι κ..αυλα που ειναι.
**δλδ αν ειναι να δωσω λεφτα θελω να ειναι για κατι που να το βλεπω και να λεω τι γαματο που ειναι.αυτο ειναι το ολο σκεπτικο **γτ καλλιστα θα μπορουσα να παρω μια slk '02-'03 η κανα Z3 και γενικα τετοια που ειναι στα ιδια λεφτα πλεον μεταξυ τους.αλλα ειναι αυτο που σας λεω τετοιο σχεδιο σαν το lotus με τρελαινει..τωρα θα πειτε και γτ μας τα πρηζεις και ρωτας ρε φιλε..και γω απαντω γτ θελω να ακουσω τις γνωμες σας και τις σιγουρα πιο καλες μηχανολογικες γνωσεις(ειμαι 89αρης)Δεν υπαρχει λογος πλεον να μιλαμε για τα μηχανολογικα των 2 αυτοκινητων,πανε καρφωτος στη Lotus.
-
Ο χρήστης SCOTT έγραψε:
δλδ αν ειναι να δωσω λεφτα θελω να ειναι για κατι που να το βλεπω και να λεω τι γαματο που ειναι.αυτο ειναι το ολο σκεπτικο γτ καλλιστα θα μπορουσα να παρω μια slk '02-'03 η κανα Z3 και γενικα τετοια που ειναι στα ιδια λεφτα πλεον μεταξυ τους.αλλα ειναι αυτο που σας λεω τετοιο σχεδιο σαν το lotus με τρελαινει..τωρα θα πειτε και γτ μας τα πρηζεις και ρωτας ρε φιλε..και γω απαντω γτ θελω να ακουσω τις γνωμες σας και τις σιγουρα πιο καλες μηχανολογικες γνωσεις(ειμαι 89αρης)Τις δικες μας γνωμες ή αυτο που θες εσυ να ακουσεις;
Αφου σου αρεσει τοσο πολυ παρε τη και πατα και μια γκαζια και για μενα που την ζαχαρωνα στον διαγωνισμο του Car & Driver πριν πολλααααα χρονια -
για καποιο λογο το προηγουμενο ποστ μου αργησε να μπει κ ειχαν ηδη απαντησει 2 σελιδεσ ανθρωποι!
οκ εχω καταλαβει τι παιζει ακομα κ τα reviews που εχω δει τα ιδια με σας λενε.
Αν το παρεις το αμαξι ειναι καθαρα για να το χαζευεις...αλλα και μια ωραια γκομενα γι αυτο δε την εχουμε ρε παιδια?δε βγαζει η γκομενα προβληματα???αχαχαχ
σοβαρα τωρα...απλα δε με συγκινησε ποτε μα ποτε το μιατα..με συγκινει το ρχ8 απο mazda.τωρα που λετε...ενα απλο παιδι ειμαι 22 ετων που ειμαι φυσικοθεραπευτης και δουλευω σε γυμναστηριο.κανω personal κατοικον κ κυκλοφορω με μια μεγαλη μπαλα γυμναστικης συνεχεια.αρα εχω και το προβλημα του χωρου..!
οσο για τα λεφτα...δεν εχω παιδια δοσεις θα βαλω..κ τα λεφτα του mazda kai lotus ειναι μεχρι 12χιλιαρικα (ναι βρηκα mazda fobero tou 2007 full extra και λιγα χλμ me 12500ευρα)
αρα παιζουμε ιδιες τιμες.το lotus που εχω μπανισει ειναι το κοκκινακι του DSP γιατι το μαυρο ειναι πιο ακριβο..επισης δινει και ενα χρονο εγγυηση...το αμαξι ειναι αριστο απλα..απο κει και περα ομως ειναι το μετα..
και ειναι οσα ειπατε περι ασφαλειας οδηγησης κλπ...αληθεια δλδ κανει τοσους θορυβους?πρεπει να το οδηγησω...
τωρα τι να πω δε ξερω και γω στο θα δουμε ειμαι ρε σεις...αλλα με τρελαινει το lotus..αυτο το σχεδιο ειναι μοναδικο
οσο για elise - exige παιδια ειναι φοβερα αλλα ακριβα για μενα ακομα! -
Ο χρήστης SCOTT έγραψε:
...Καλό μου παιδί, έτσι που μας τα γράφεις τώρα άσ'το καλύτερο το lotus...έχεις ακόμα καιρό... νέος είσαι, κάτσε να ανεβούνε και λιγάκι οι δουλειές, πάρε ένα κουβαδάκι, όπως όλοι μας, για να κάνεις τη δουλίτσα σου και το ξαναβλέπεις σε καμιά πενταετία πάλι... λότους με δόσεις δεν παίζει,ξέχασέ το! Χώρια τα λεφτά που δεν έχεις, αμαρτία να αρρωστήσεις για το ρημάδι!
-
εχο μωρε το ματρακα ενα volvo S40 του '01 δεν αντεχω αλλο θελω λιγο να..ανοιξει το ματι μου...
-
Πάρε ένα σμαρτ ροντστερ να κάνεις και οικονομία καλύτερα...ρε συ θέλει χρόνο και χρήμα! Εγώ στη θέση σου δε θα έμπλεκα από τόσο νωρίς και κατευθείαν με τέτοιο αυτοκίνητο... (και πρόσεξε, έπαθα και έμαθα και εγώ...!)
-
Tωρα εσυ εισαι μπερδεμενος και θες να μπερδεψεις και εμας.
Ο χρήστης SCOTT έγραψε:
.αλλα και μια ωραια γκομενα γι αυτο δε την εχουμε ρε παιδια?δε βγαζει η γκομενα προβληματα???Η ωραια γκομενα εχει εξοδα.
οσο για τα λεφτα...δεν εχω παιδια δοσεις θα βαλω..κ τα λεφτα του mazda kai lotus ειναι μεχρι 12χιλιαρικα (ναι βρηκα mazda fobero tou 2007 full extra και λιγα χλμ me 12500ευρα)
αρα παιζουμε ιδιες τιμες.το lotus που εχω μπανισει ειναι το κοκκινακι του DSP γιατι το μαυρο ειναι πιο ακριβο..επισης δινει καιΘα σου πω τη δικη μου αποψη σε αυτο το θεμα.Δεν ειναι δυνατον να παρεις ενα αυτοκινητο σχεδον 20 ετων και να ειναι απροβληματιστο, ποσο μαλλον να ειναι και καμπριο στο οποιο εμφανιζονται και τα προβληματα στεγανωτητας/ακαμψιας(εδω ακουω να λεν πως boxter mk1 τριζει).Ενα τετοιο αυτοκινητο με την αντιστοιχη αξια(γιατι αν ηταν 2000ευρω πχ θα πηγαινες επειδη δεν μπορουσες να διαθεσεις παραπανω) ΔΕΝ το παιρνεις σε καμια περιπτωση ως βασικο και ΔΕΝ δινεις χρηματα τα οποια δεν προοριζονται για να βγαλεις γουστα.Ειναι εγκλημα το να το παρεις με δοσεις καθως οπως λες δεν υπαρχει ρευστο και αυτο γιατι το αυτοκινητο θα σου βγει αλλα τοσα και θα βγεις εκτος του budget σου.Ειναι απολυτως λογικο το συγκεκριμενο αυτοκινητο να ζητησει χρηματα ασχετα αν βρισκεται σε αριστη κατασταση και το γαμωτο της υποθεσης ειναι οτι εχει και ακριβα ανταλλακτικα/σερβις,δεν ειναι lada του 93 που θα σου χαρισουν τα ανταλλακτικα αλλα LOTUS.To να κατσεις και να ψαξεις αν μηχανολογικα ειναι ΟΚ κι αν εμφανισε ποτε προβληματα ειναι δωρον αδωρον.Κανεις δεν μπορει να σου εγγυηθει οτι το ψυγειο δεν θα τρυπισει ποτε η το σασμαν θα σου βγαλει 200.000χλμ.Τετοια αυτοκινητα προοριζονται για συλλεκτες η για ατομα που καποτε δεν ειχαν την δυνατοτητα να διαθεσουν το τοτε ποσο για να το αποκτησουν αλλα τωρα λογω της σημερινης του τιμης μπορουν με την προυποθεση ομως οτι μπορουν να ανταπεξελθουν σε αυτα που θα ζητησει.
Τελος απο τη στιγμη που ψαχνεσε για το αν θα σου βγει καλο τοτε πανε αλλου μιας και οπως λες ουτε το MX-5 σου αρεσει και τοσο.Σε τετοια αυτοκινητα συνηθως κατευθυνομαστε λογω συναισθηματος ασχετως αν ειναι χρεπια.Πιστευω καπως να σε ξεμπερδεψα για το πως πρεπει να σκεφτεις στο διλλημα που εχεις. -
οπως λεω στην αρχη ειχα ενα bmw 316 E36 ΨΙΛΟΦΤΙΑΓΜΕΝΟ..το διαλυσα και μετα πηρα το ματρακα για ασφαλεια.το smart που λες δε μου αρεσει το κοροιδευω.αν ειναι για σμαρτ παιρνεις το νορμαλ το γνωστο!τωρα απο κει και περα τι να πω..δε ξερω!παντως για service ρωτησα και ενα φιλο σε συνεργειο κ μου ειπε οκ και για ανταλλακτικα και service και ολα..αλλα ακομα το σκεφτομαι..
τοσα προβληματα λετε να βγαλει ρε παιδια δλδ? -
επισης να σημειωθει πως το αμαξι ειναι lotus elan S2....νομιζω τα s2 ηταν μετα τα πρωτα ελαν κ λιγο καλυτερα
-
Δηλαδή φίλε μου τα λεφτά δεν τα έχεις. Σίγουρη δουλειά δεν έχεις(ιδωτικός υπάλληλος σε γυμναστήριο ή personal trainer δεν είναι σταθερή δουλειά). Και θες να χρεωθείς για να πάρεις 4 ρόδες και ένα τιμόνι.
Όπως είπες είσαι ένα φυσιολογικό παιδί 22 ετών. Άρα πάρε ένα φυσιλογικό αμάξι της ηλικίας σου ΚΑΙ της τσέπης σου
Εντελώς φιλικά. Δικά σου τα γένια, δικά σου και τα χτένια.
Αυτά τα αυτοκίνητα είναι κουμπαράς. Πολυ περισσότερο το lotus. Αλλά και το mx-5 στην τιμή που μιλάς θα είναι 18άρι. Μετά θα θες μπλοκέ, θα θες ανάρτηση, θα θες λάστιχα κλπ κλπ. Άρα είναι οι δόσεις + τα λοιπά + τέλη + ασφάλεια....
Κράτα το S40, μάζεψε το ποσό και μετά πάρε ότι θες. ΜΗΝ ΒΑΖΕΙΣ ΔΑΝΕΙΑ για κάτι που στις μέρες που έρχονται δε θα πουλιέται με την καμία -
Προφανώς ο καθένας επιλέγει ότι θέλει και ίσως ακούει τις γνώμες που θέλει. Το μόνο που έχω να προσθέσω αφορά την αξιοπιστία της Lotus; Από την εποχή που ήταν καινούργια υπήρχαν προβλήματα και από τον κινητήρα, γιατι ήταν isuzu (ιαπωνικός μεν, αλλά ακατάλληλος δε) αλλά είχε σχεδιαστεί χωρίς τούρμπο και προφανώς για άλλη χρήση. Οι μηχανικοί της Lοtus του έβαλαν υπετροφοδότηση κλπ, κλπ για να πάρουν την ιπποδύναμη που ήθελαν, αλλά ο κινητήρας δεν είχε την υποδομή για να αντέξει, οπότε από καινούργιο το αυτοκινητο είχε μηχανικά προβλήματα.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Δηλαδή φίλε μου τα λεφτά δεν τα έχεις...+άπειρο
Εάν το γουστάρεις τόσο για να το βλέπεις μόνο πάρε το σε ένα καλο μοντελάκι 1:18 και με τα λεφτά που θα γλιτώσεις θα μπορείς να κάνεις αρκετό εφετζιλίκι για να ρίχνεις μωρά, με μπουζούκια, ταξιδάκια δωράκια κτλ. Επιπλέον τα μωρά σήμερα δεν θα αναγνωρίζουν το σχήμα και μπορεί να το περάσουν για κανένα μρ2...
-
παιδια ολοι ιδωτικοι υπαλληλοι ειμαστε αρα αυτος ο λογισμος δεν παιζει...ολοι με δοσεις παιρνουμε αμαξια..τωρα οσον αφορα τα μετα δε νομιζω να εχω περισσοτερα εξοδα απο οτι εχω τωρα με το s40...τα ιδια λεφτα ειναι και μαλιστα καιει κ πιο πολυ βενζινη ολως παραδοξως...
για τα τουρμπο γενικα εχω ακουσει για προβληματα αλλα σε ολα τα rewiew δεν αναφερεται πουθενα προβλημα στον κινητηρα.κυριως για τα περιφερειακα ακουω.επισης εχει ιαπωνικα ανταλλακτικα η τα μηχανικα μερη τουλαχιστον και βρισκεις ευκολα οτι θες αυτο το ειδα παλι σε review.τωρα απο κει και περα..πφφφφφφ!!!!! -
Nα επιχειρήσω μια σύνοψη?
Όλοι είμαστε ιδιωτικοί υπάλληλοι, όλοι είμαστε στο ίδιο καζάνι, όλοι είμαστε χρεωμένοι με δόσεις, δεν νομίζεις ότι θα έχεις περισσότερα έξοδα από τη Βολβάρα, δεν νομίζεις ότι τα σέρβις είναι ακριβά, δεν νομίζεις ότι υπάρχουν προβλήματα σέρβις ή ανταλλακτικών, παθαίνεις πλάκα με το στυλ της, δε σε ενοχλεί η μπροστά κίνηση, δε σε συγκινεί το Μιάτα, κοκ.Γιατί είσαι ακόμη σε (ψευτο)δίλημμα δε μπορώ να καταλάβω ενώ έπρεπε να το έχεις κλείσει από προχτές.
-
Ο χρήστης SCOTT έγραψε:
παιδια ολοι ιδωτικοι υπαλληλοι ειμαστε αρα αυτος ο λογισμος δεν παιζει...Ο λογισμός παίζει κανονικότατα... Πρώτον γιατί το δημόσιο και ο ευρύτερος τομέας του απασχολεί 1.000.000 ανθρώπους. Δεύτερον γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί ελ.επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι. Και ειδικά οι ΔΥ έχουν ένα εξασφαλισμένο εισόδημα για να πληρώσουν τις δόσεις
ολοι με δοσεις παιρνουμε αμαξια...
το ψόφησες
τωρα οσον αφορα τα μετα δε νομιζω να εχω περισσοτερα εξοδα απο οτι εχω τωρα με το s40...
LOTUS ELAN 1993 H MAZDA MX-5 TOU 06-07?