Ο χρήστης criuser έγραψε:
Γιά την προσωπική επίθεση , θα δείς ότι έγω έκανα γενικές αναφορές γιά την πολιτική κατάσταση και την στάση των 'πολιτών' στην Ασία και στην Αφρική , και κάποιοι απάντησαν με προσωπικούς χαρακτηρισμούς .
ιδού η ρόδος, ιδού και το quote. Ποιοι είναι οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί που σου γράφτηκαν, γιατί εγώ δεν τους βρίσκω [εεπ όταν το έγραψες μόνο μεταξύ των δύο μας είχε υπάρξει ανταλλαγή μηνυμάτων]
Ετσι επανέφερα την μνήμη κάποιων , αλλά και πάλι δεν απάντησα με προσωπικούς χαρακτηρισμούς και ειρωνίες , όπως έκανε ο ελληνομουλούκος , ίσως και εσύ .
Τα περί λοβοτομής, αυτά σας τα μαθαίνουν στις κόβες και να τα πείτε στα παιδάκια, δλδ τι είναι; Επιχειρηματολογία;
Η συζήτηση αφορά το πόσο μάχονται γιά την ελευθερία τους οι λαοί στις καταπιεσμένες χώρες της Ασίας και της Αφρικής η απλά την κοπανάνε .
Στην Ευρώπη δλδ δεν την κοπανούσαν; Μόνο οι κοινωνικοί αγωνιστές υπήρχαν; Αυτό όμως δεν σου είναι 'αρκετό' για να πεις ότι στην ευρώπη ήταν χάπατα. Όπου υπάρχει καταπίεση, υπάρχουν οι αγωνιστές, υπάρχουν αυτοί που την κοπανάνε, υπάρχουν και αυτοί που καλοπερνάνε. Από αυτό εσύ για την ευρώπη κρατάς μόνο τους αγωνιστές, για τους άλλους μόνο τους κοπανατζήδες.
Γιά την Ινδία και τυχόν κοινωνικούς αγώνες , δεν γνωρίζω , άλλωστε δεν λένε και κάτι τέτοιο τα ειδησεογραφικά μέσα , έντυπα και ηλεκτρονικά , αλλά και αν υπάρχουν προφανώς δεν είναι τόσο ισχυροί , ώστε να γίνονται γνωστοί .
Ακόμα χειρότερα βέβαια γιά άλλες χώρες που οι θρησκόληπτοι , είναι καθεστώς .
Αφού δεν γνωρίζεις λοιπόν, πόσο εύκολα εκφέρεις τόσο ισοπεδωτικές (και παντελώς απαράδεκτες κατ' εμέ απόψεις) για ολόκληρους λαούς;
Επειδή δεν το λέει το MEGA; Σοβαρολογούμε τώρα;
Δεν είναι τόσο ισχυροί; Αν μάθεις δλδ ότι στην Ινδία έχει φτάσει στο σημείο του ένοπλου αγώνα σε εκτάσεις μεγαλύτερες από αυτή που καταλαμβάνει η Ελλάδα, στις οποίες η κυβέρνηση έχει κατεβάσει τακτικό στρατό ο οποίος δεν έχει καταφέρει να τις ανακαταλάβει. Ή μήπως να μιλήσουμε για Νεπάλ, Σρι Λάνκα, Ινδονησία, Φιλιππίνες κ.ο.κ.
Στην αφρική, καλώς ή κακώς, το πρόβλημα είναι σαφώς πιο περίπλοκο, αλλά το να το εξηγήσεις βγάζοντας την ουρά των δυτικών απέξω είναι τραγικό.
Το ότι δεν τα διαβάζεις, γιατί δεν σε ενδιαφέρει να τα μάθεις, είναι απλώς ένας λόγος ακόμα να είσαι πιο προσεκτικός, δεν σου δίνει 'άλλοθι'. Και όχι δεν είναι καθόλου προφανές ότι δεν είναι σημαντικά. Το μόνο προφανές είναι ότι δεν σε ενδιαφέρει να τα μάθεις. Εγώ δλδ πως τα έχω μάθει; Μου στέλνουν κανά press release από Ασία;
Όπως και να έχει, όταν στο γεγονός της καταδυνάστευσης του αναπτυσσόμενου κόσμου από τον ανεπτυγμένο [ως πρόβλημα που δημιουργεί το μεταναστευτικό], απαντάς πάνω κάτω ότι ας πρόσεχαν και να μην είναι χάπατα και ότι το μεταναστευτικό είναι αποτέλεσμα του ότι αυτοί είναι χάπατα, πιάνοντας μάλιστα τους κοινωνικούς αγωνιστές της ευρώπης και τα περί ύβρεων που έγραψες, τι περιμένεις δλδ; Έχεις εσύ ακούσει από κάποιο κοινωνικό κίνημα να μην συμπαραστέκεται σε οποιοδήποτε καταπιεσμένο λαό; Έχεις ακούσει από κάποιον κοινωνικό αγώνα να μην θέτει ως πρώτιστο πρόβλημα την ανηλεή εξάσκηση ισχύος από το τον ισχυρό σε βάρους του αδυνάτου;
Ε με συγχωρείς, αλλά οι μόνοι 'αγωνιστές' που έκραζαν λαούς ολόκληρους αναγνωρίζοντας ότι εμμέσως ή αμέσως αυτοί φταίνε για τα δεινά τους, ήταν οι Ναζί. Και αυτό δεν είναι προσωπική επίθεση, αλλά απλή διαπίστωση.
Τέλος πάντων την συζήτηση περί προσωπικών χαρακτηρισμών και εκλεκτικών ιδεολογικών συγγενειών δεν την ξεκίνησα εγώ .
Και δεν έχει και κανένα νόημα να την συνεχίσουμε .
Τις προσωπικές επιθέσεις τις ξεκίνησες εσύ.
Όσο για τις ιδεολογικές συγγένειες, εγώ σου έγραψα ότι ορισμένες απόψεις, έτσι όπως τις έγραψες και στο πλαίσιο που τις έγραψες, μόνο από Ναζί θα περίμενα να τις ακούσω. Αυτό είναι μια πολιτική διαπίστωση. Εσύ σ' αυτό άρχισες να απαντάς για το Στάλιν και το Β ΠΠ, το οποίο αντεπιχειρηματολογεί σε τι ακριβώς; Σε τίποτα. Είναι ακριβώς ο ξύλινος συνδικαλιάρικος λόγος που υποτίθεται ότι κράζεις. Αντί να απαντήσεις στο συγκεκριμένο [πως είναι δυνατόν δηλαδή άνθρωποι και κινήματα που μάχονταν για κοινωνική ελευθερία να χαρακτηρίζουν λαούς ως χάπατα, και από μια κατάσταση σαφούς καταδυνάστευσης να κράζεις τον καταπιεζόμενο!] , απαντάς σε μια φανταστική αντιπαράθεση που δεν έγινε ποτέ.
Δηλαδή αν κάποιος γράψει [προφανώς όχι εσύ ούτε και κανένας άλλος] 'πρέπει να αγωνιστούμε για την ανωτερότητα και την κυριαρχία της λευκής φυλής' και εγώ του απαντήσω 'είναι παντελώς φασιστική αυτή η άποψη και αρμόζει σε ναζί', η valid απάντηση είναι μετά 'ναι αλλά ο Στάλιν είχε συμμαχήσει με το Χίτλερ'; Αυτή είναι η μη ξύλινη αντιπαράθεση;
Τέσπα, παμ' παρακάτω.