-
Ημουν μεταξυ iq και smart. Διαβασα, εψαξα, υπολογισα, και τελικα οδηγησα και τα δυο. Συμπερασμα:
Εσωτερικα το iq ειναι πολυ μουντο και αισθανεσαι 'χωμενος'
Στησιμο στο δρομο έχει ελαχιστα καλυτερο το iq
Χωρους για μπροστα, το smart υπερτερει
Δεν εχει ομως πισω που εχει το iq
Πορτμπαγκαζ τα ιδια
Κινητηρα (1.0 ατμοσφαιρικο) το smart μακραν!
Εξοπλισμο μαλλον iq. αν και το smart pulse facelift εχει πολυ πλουσιο πλεον. (το iq εχει 9!!! αεροσακους)
Εγω κατεληξα στο smart και με ευκολο τροπο:
1.85 και ευρισκαν τα μαλλια μου στον ουρανο κατά την οδήγηση!!!
Μάλλον είναι φτιαγμενο για γυναικες και για γιαπωνεζους!!!
Το καθισμα δεν ρυθμιζεται καθ' υψος παρα μονο στην εκδοση με τα 16.000...
Το smart πολυ ανετο για οδηγο/συνοδηγο!!! -
Ο χρήστης SlimData έγραψε:
Μια ερώτηση προς τον φίλο nosferatu κυρίως που έχει καλή γνώση στο αντικείμενο αλλά και όποιον άλλο μπορεί να βοηθήσει..
Σκέφτομαι κι εγώ για smartάκι και γενικά είμαι διατεθιμένος να πάω μαξιμουμ στα 6000€ και σε pulse/passion.
Ψάχνοντας βλέπω ότι με αυτά τα λεφτά πάω σε μοντέλο '03-'05 και με καλούτσικα χιλιόμετρα (60-70-80.000)
Τι γνώμη έχεις για ένα τέτοιο μοντέλο?
Κάτι άλλα λίγο παλιότερα μοντέλα που τα βρίσκεις 3500-4000€ αξίζει να τα κοιτάξει κανείς?Να πω ότι δεν είχα ποτέ πριν επαφή με smart και δεν το σκεφτόμουν καν. Βρέθηκα όμως για 3 μέρες στην βαρκελώνη με ένα μαύρο 1000cc-71ps του 2010 στα χέρια μου και ερωτεύτηκα...
Καταλαβαίνω βέβαια ότι δεν θα είναι ίδια αυτά που σκέφτομαι με αυτό που οδήγησα αλλά το βλέπω πλεον πολύ ζεστά το μικρόΕ έχουμε και άλλοι γνώση του αντικειμένου
Με μάξιμουμ 6000 άντε 6500 μπορείς με αρκετό ψάξιμο να βρεις μοντέλο 2005-2006 με 50.000 πραγματικά χιλιόμετρα. Αν κατέβεις σε χρήματα θα ανέβεις σε χμ και σε μελλοντικά έξοδα. Η αγορά αυτοκινήτου είναι μακροπρόθεσμο έξοδο και όχι βραχυπρόθεσμο.
Τα μοντέλα με τα 4000 ευρώ είναι
-
Φίλε sphinx ευχαριστώ, το smartάκι αγοράστηκε χθες..
Pulse 2006, 700cc, 37000χλμ, με συναγερμό, 7200€!!!!
Δεν είχα σκοπό να υπερβώ τα 6000 αλλά το αμάξι είναι λουλούδι και με ξετρέλανε!
Βασικό υπέρ ότι είναι κατάμαυρο...!
Και πάλι ευχαριστώ -
Καλοτάξιδο!
-
Smart Forspeed Concept
http://www.carbodydesign.com/2011/02/smart-forspeed-concept/ -
Παιδιά , γνωρίζει κανείς σχετικά με το χρηματοδοτικό λιζινγκ για ιδιώτες της μερσεντες για σμάρτ ? Με μια προκαταβολή , στη συνέχεια δόσεις και μετά επιλογή αγοράς ή επιστροφής ? Ευχαριστώ
-
Το Smart Χρειάζεται Υδραυλικό τιμόνι ? (δεν είναι στάνταρ) είμαι έτυμος να παραγγείλω το diesel Passion 54 hp και είμαι σε δίλημμα όχι τόσο για τα λεφτά ( είναι αρκετά 475 ευρώ) αλλά για την κριτική που δέχεται το υδραυλικό τιμόνι οτι δεν έχει 'αίσθηση' στον δρόμο από την άλλη στο παρκάρισμα είναι βαρύ ? ρωτώ γιατί σε 6 μήνες βγάζει δίπλωμα η κόρη οπότε καταλαβαίνετε ...
-
Ο χρήστης dreamdok έγραψε:
Το Smart Χρειάζεται Υδραυλικό τιμόνι ? (δεν είναι στάνταρ) είμαι έτυμος να παραγγείλω το diesel Passion 54 hp και είμαι σε δίλημμα όχι τόσο για τα λεφτά ( είναι αρκετά 475 ευρώ) αλλά για την κριτική που δέχεται το υδραυλικό τιμόνι οτι δεν έχει 'αίσθηση' στον δρόμο από την άλλη στο παρκάρισμα είναι βαρύ ? ρωτώ γιατί σε 6 μήνες βγάζει δίπλωμα η κόρη οπότε καταλαβαίνετε ...αν προκειται να το οδηγησει και η κορη μην παρεις σμαρτ
παρε ενα φιατ 500 να εχεις και το κεφαλι σου ησυχο -
Ο χρήστης dreamdok έγραψε:
Το Smart Χρειάζεται Υδραυλικό τιμόνι ? (δεν είναι στάνταρ) είμαι έτυμος να παραγγείλω το diesel Passion 54 hp και είμαι σε δίλημμα όχι τόσο για τα λεφτά ( είναι αρκετά 475 ευρώ) αλλά για την κριτική που δέχεται το υδραυλικό τιμόνι οτι δεν έχει 'αίσθηση' στον δρόμο από την άλλη στο παρκάρισμα είναι βαρύ ? ρωτώ γιατί σε 6 μήνες βγάζει δίπλωμα η κόρη οπότε καταλαβαίνετε ...Αγαπητε φιλε
Το smart ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ υδραυλικο τιμονι επ ουδενι ...
αντιθετα οποιοι το πηραν με υδραυλικο αισθανονται οτι το τιμονι παιζει επικινδυνα .....
Καλη αγορα πολυ θα το χαρεις -
Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που το μετάνιωσαν που δεν το πήραν ηλεκτροϋδραυλικό και τώρα ψάχνονται να βάλουν
Εμείς στην οικογένεια έχουμε ένα 451 με ηλεκτροϋδραυλικό και δεν έχω καταλάβει επικίνδυνα παιχνίδια Και στο παρκάρισμα είναι super. Εφόσον προορίζεται και για κοπέλα, ασυζητητί προτιμότερο το υποβοηθούμενο -
Νταξ ! παω πασο !
-
Τα βλέπω.
-
Ξερεις κανεις αν σε 600αρι smart fortwo brabus (sb1) γινεται να τοποθετησεις μοτερ απο 700αρι brabus (sb2) χωρις μετατροπες? Και αν οχι τι μετατροπες χρειαζονται?
-
Ο χρήστης yamaha13 έγραψε:
Ξερεις κανεις αν σε 600αρι smart fortwo brabus (sb1) γινεται να τοποθετησεις μοτερ απο 700αρι brabus (sb2) χωρις μετατροπες? Και αν οχι τι μετατροπες χρειαζονται? -
Ο χρήστης yamaha13 έγραψε:
Ξερεις κανεις αν σε 600αρι smart fortwo brabus (sb1) γινεται να τοποθετησεις μοτερ απο 700αρι brabus (sb2) χωρις μετατροπες? Και αν οχι τι μετατροπες χρειαζονται?
δεν χρειάζεται μετατροπές από όσο έχω καταλάβει
-
Προχθες το βραδυ μια συμφοιτητρια μου με ενα ενα Smart πρωτης γενιας (οχι facelift), ξεκινησε προς το σπιτι της απο τη σχολη..
Αναψε τα φωτα και ενω μπροστα ειχαν αναψει, πισω δεν αναβε τιποτα.. Μονο τα φρενα και η οπισθεν.. Ουτε τα κανονικα φωτα, ουτε τα φλας..
Σημερα μου ειπε οτι πηγαν και το κοιταξαν και ολες οι λαμπες ηταν μια χαρα... Τι μπορει να εχει συμβει? -
Κάποια ασφάλεια ίσως;
-
Και που ειναι η ασφαλειοθηκη στα smart αυτα?
-
ή υγρασία στα καλώδια.
-
Παιδιά έχω ένα σμαρτ του 2005 το 700αρι τούρμπο pulse σκέφτομαι να το κάνω υγραέριο, έχει κάνει κανείς σμαρτ υγραέριο και αν ναι τι εντυπώσεις έχει?
SMART forum