-
Σκεφτηκα οτι καλο θα ηταν να προτεινουμε τροπους καθαρισμου του αυτοκινητου και μαρκες που εχουμε αγορασει. Εγω χρησιμοποιω εσωτερικα: καθαριστικα για ταπετσαριες, συντηρητικο πλαστικων με κερι και γυαλιστικο με σιλικονη. Εξωτερικα: σαμπουαν με κερι(μηπως να παρω με σιλικονη;), το AVA το εκοψα, συντηρητικο και γυαλιστικο πλαστικων οπως εσωτερικα καθαριστικα πισσας(κανουν και για αλλα δυσκολα στιγματα) και καθαριστικο σπρευ για τα εντομα που κολλανε πανω στο παρμπριζ. Επισης χρησιμοποιω αφρο για το προφιλ των ελαστικων που πραγματικα τα κανει και φαινονται ολοκαινουργια αλλα θα ηθελα να ρωτησω αν εχει ακουσει κανενας τιποτα αρνητικα για αυτον, οπως οτι 'καιει' τα λαστιχα ή τα μαλακωνει πολυ... Φιλος μου που το χρησιμοποιουσε μου ειπε πως οσα χρονια βαζει νομιζει οτι τα λαστιχα του σωνονται πιο γρηγορα. Απο μαρκες, νομιζω οτι μπορουμε να τις πουμε, δεν ειναι καν ελληνικες, εχω μεινει απολυτα ικανοποιημενος απο Flowey και auto cosmos.
-
Σκεφτηκα οτι καλο θα ηταν να προτεινουμε τροπους καθαρισμου του αυτοκινητου και μαρκες που εχουμε αγορασει. Εγω χρησιμοποιω εσωτερικα: καθαριστικα για ταπετσαριες, συντηρητικο πλαστικων με κερι και γυαλιστικο με σιλικονη. Εξωτερικα: σαμπουαν με κερι(μηπως να παρω με σιλικονη;), το AVA το εκοψα, συντηρητικο και γυαλιστικο πλαστικων οπως εσωτερικα καθαριστικα πισσας(κανουν και για αλλα δυσκολα στιγματα) και καθαριστικο σπρευ για τα εντομα που κολλανε πανω στο παρμπριζ. Επισης χρησιμοποιω αφρο για το προφιλ των ελαστικων που πραγματικα τα κανει και φαινονται ολοκαινουργια αλλα θα ηθελα να ρωτησω αν εχει ακουσει κανενας τιποτα αρνητικα για αυτον, οπως οτι 'καιει' τα λαστιχα ή τα μαλακωνει πολυ... Φιλος μου που το χρησιμοποιουσε μου ειπε πως οσα χρονια βαζει νομιζει οτι τα λαστιχα του σωνονται πιο γρηγορα. Απο μαρκες, νομιζω οτι μπορουμε να τις πουμε, δεν ειναι καν ελληνικες, εχω μεινει απολυτα ικανοποιημενος απο Flowey και auto cosmos.
-
-
Το πλένω με σαμπουάν αυτοκινήτου και μετά το σκουπίζω/στεγνώνω με πανί-απομίμηση δέρματος. Με το ίδιο πανί (ελαφρά βρεγμένο) παίρνω τις σκόνες και κηλίδες από το εσωτερικό και νομίζω ότι είμαι εντάξει. Μια φορά τον μήνα του βάζω και ηλ. σκούπα.
Μια φορά παλιότερα είχα χρησιμοποιήσει ένα ειδικό αφρό για τα καθίσματα - έκανε δουλειά, αλλά μετά το αμάξι μύριζε λεμόνι για κανένα μήνα. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μια φορά παλιότερα είχα χρησιμοποιήσει ένα ειδικό αφρό για τα καθίσματα - έκανε δουλειά, αλλά μετά το αμάξι μύριζε λεμόνι για κανένα μήνα.Δεν κατάλαβα, κακό είναι αυτό;
Εγώ, κλασσικά, σαμπουάν αυτοκινήτου απέξω και σκούπισμα με ειδικό δερμάτινο πανί, και μέσα ηλεκτρική σκούπα και σπρέυ για τα πλαστικά.
-
Σου έσπαγε τη μύτη.
Ήταν ένα ειδικό καθαριστικό που, όπως έγραφε, εξουδετέρωνε και τις μυρωδιές από τσιγάρα κλπ. Όμως η 'εξουδετέρωση' γινόταν μεταξύ άλλων και με την υπερκάλυψη από το άρωμα του καθαριστικού. Και δεν νομίζω να ήταν και τόσο υγιεινό. Δουλειά πάντως έκανε. Το βγάζει η εταιρεία 'Formula 1' (κόψε κάτι ). -
Θα σου προτεινα να χρησιμοποιεις οσο το δυνατον λιγοτερο τα γυαλιστικα με σιλικονη για ταμπλο και πλαστικα γιατι οι εκνευριστικοι τριγμοι θα σε συναντησουν συντομα!!
-
απο μεσα το καθαριζω 1 φορα τη βδομαδα (συνηθως καθε Κυριακη) με ηλ. σκουπακι αυτοκινητου, μπορω να πω οτι κανει παρα πολυ καλη δουλεια ! Το ταμπλο το καθαριζω με ενα βρεγμενο βετεξ με νερακι. Παλιοτερα εβαζα τα διαφορα γυαλιστικα αλλα απο τοτε που μου ειπαν οτι μακροχρονια καταστρεφουν το ταμπλο τα σταματησα και μου εχουν μεινει 3-4 απο δαυτα
απ' εξω το παω σε βουρτσα σε φιλικο πρατηριο 2-3 φορες το μηνα για το καλοκαιρι, και 1 βαρια 2 φορες το μηνα τωρα το χειμωνα που βρεχει συχνα πυκνα
-
πεταξτε τα σπρει και τα AVA.........
-
Εγώ το πηγαίνω μια φορά τον μήνα σε δικό μου άνθρωπο. Έναντι 20 ευρώ μου το καθαρίζει από μέσα από έξω και απο κάτω.
Εννοείται ότι το πλένει στο χέρι. Χρησιμοποιεί καθαριστηκά της Sonax, καθώς και διάφορα σιλικονούχα σπρέυ (νομίζω πάλι της Sonax) για τα λάστιχα των θυρών (για να μην ξερένονται χρειάζεται ψεκασμός περίπου μια φορά στους 2~3 μήνες) και για διάφορα πλαστικά (ταμπλώ κ.α.).
Μου αρέσει η δουλεία του... -
-
Όχι γυαλιστικά με σιλικόνη!Δεν θα μπορείς να βάψεις το αυτοκίνητό σου,αν προηγουμένως δεν τριφτεί.Αλλιώς θα 'ξεφτίσει' το χρώμα.
-
Υποτιθεται οτι τα σπρευ με σιλικονη αντιμετωπιζουν τους τριγμους γιατι εκτος απο συντηρηση μαλακωνουν τα πλαστικα και 'ερχονται' στη θεση τους. Αλλοι λενε μην τα καθαριζεις με βετεξ γιατι το νερο τα χαλαει, αλλοι για τη σιλικονη... ε με τι να το καθαριζω βρε παιδια; Απ'εξω τα χρησιμοποιω στα πλαστικα μερη(προφυλακτηρες...) οποτε τη σχεση εχει με το βαψιμο του μεταλλικου μερους του αυτοκινητου; Αλλωστε ειναι 11 χρονων αυτοκινητο αν δεν το τριψει για να το βαψει η μιση μπογια θα παει χαμενη. Για το πανι δερματος και την ηλεκτρικη σκουπα που τα χρησιμοποιω δεν ειπα τιποτα γιατι τα θεωρησα αυτονοητα.
-
Ο χρήστης sotiropul έγραψε:
Θα σου προτεινα να χρησιμοποιεις οσο το δυνατον λιγοτερο τα γυαλιστικα με σιλικονη για ταμπλο και πλαστικα γιατι οι εκνευριστικοι τριγμοι θα σε συναντησουν συντομα!!Το Armor All δεν είναι καλό για τα ταμπλώ;
πεταξτε τα σπρει και τα AVA.........
Δεν μας εξηγείτε και γιατί όμως;;; Εκτός απ το να τα ακουμπάμε δηλαδή στα βενζινάδικα. Τι ζημιά μπορεί να κάνει το απορριπαντικό πιάτων ή το σαμπουάν που χρησιμοποιούμε στα κεφάλια μας στο χρώμα του αυτοκινήτου. Είναι δηλαδή πιο ευαίσθητο το χρώμα απ τα μαλλιά μας;;;
Διαβάζω δηλαδή σε άλλα topics, εκείνα που έδωσε ο sirgus για προϊόντα και διαδικασίες που αφ ενός τα πρώτα κοστίζουν όσο μία δόση του αυτοκινήτου μου μηνιαίως αφ ετέρου οι δεύτερες μάλλον θα με απασχολούν αποκλειστικά σε 8-ωρη βάση ώστε θα πρέπει να εγκαταλείψω εργασία-οικογένεια-φίλους. Είπαμε, να τα αγαπάμε τα αυτοκίνητά μας, αλλά μη μας πιάνει και υστερία. Άποψή μου δηλαδή, αν έχω λάθος πείτε μου... Και καλά να είχα καμία Porsche, αλλά για τα καθημερινά μας αυτοκίνητα, αξίζει άραγε τον κόπο; Ας μην ξεχνάμε δηλαδή και που τα οδηγούμε, έτσι;
-
Τα απορρυπαντικά πιάτων έχουν οξέα μέσα, τα οποία προκαλούν σιγά-σιγά ζημιά στο χρώμα.
-
Να σου πω. ΤΟ αβα ειναι τοσο δυνατο που χαλαει οχι το χρωμα, αλλα την περλα του χρωματος. Αυτο που το κανει γυαλιστερο. Αυτο με τον καιρο και οχι αμεσως... Ενα φθηνο σαμπουαν αυτοκινητου αρκει και κραταει καιρο. Υπερβολες ειναι οι καθε ειδους αφροι, σιλικονες, μυρωδικα, και μυροφοροι μυρα..
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Τα απορρυπαντικά πιάτων έχουν οξέα μέσα, τα οποία προκαλούν σιγά-σιγά ζημιά στο χρώμα.ΟΚ, έφυγε το απορρυπαντικό. Τι γίνεται με τα σαμπουάν για ανθρώπους ή τα αφρόλουτρα; Δεν ρωτάω επειδή αρνούμαι κατηγορηματικά να πάρω ειδικό σαμπουάν, απλώς για να ξέρω τι παίζει και γιατί ακριβώς πληρώνω αυτά που πληρώνω... Και όσο για τους αφρούς... Κι εγώ βάζω γλυκερίνη στα λάστιχά μου, το έχω πει και Armor all μία φορά το μήνα εσωτερικά για να μένει γυαλιστερό και καθαρό. Αλλά θεωρώ ότι αυτό που κάνω βρίσκεται στο μέτρο του λογικού. Έχω άδικο;;;
-
Μα φυσικά και πρέπει όλα να τα κάνουμε με μέτρο. Επίσης, εγώ έχω σταματήσει στο βενζινάδικο να τους επιτρέπω να το βάζουν στη βούρτσα. Οι βούρτσες κάνουν μικρές χαρακιές στη βαφή, όπως έχω διαπιστώσει σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις. Πιο καλά πλύσιμο στο χέρι με σφουγγάρι.
-
Xρησιμοποιώ AVA Perle.
Mόνο σφουγγάρι και δέρμα(κακόμοιρα ελαφάκια..)για πλύσιμο-στέγνωμα.
Εδώ και χρόνια δεν βάζω τίποτα στο ταμπλό,γιατί μαζέυουν σκόνη και όπου ακουμπίσεις τα μεταφέρεις στο τιμόνι το οποίο μετά γλυστράει.Για τα ελαστικά,αφρό που κάνει την ίδια δουλειά με τον διπλάσιας τιμής Armor All.
Swaz για πλύσιμο μηχανής. -
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Το Armor All δεν είναι καλό για τα ταμπλώ;
....................
Δεν μας εξηγείτε και γιατί όμως;;; Εκτός απ το να τα ακουμπάμε δηλαδή στα βενζινάδικα....Ειλικρινα δεν εχω ιδεα τι ειναι το Armor All κι αν ειναι καλο!Εγω ομως μια φορα αφησα παλια εναν βενζινα να βαλει σιλικονη στο ταμπλο και τα συμπτωματα δηλαδη τριγμοι δεν αργησαν να φανουν.Σκεψου απο μια μονο φορα!Επισης εχω μπει σε αυτοκινητα που οι ιδιοκτητες τους τα περνουν συχνα με γυαλιστικα σιλικονης(ταμπλο,πλαστικα).Ειλικρινα σου λεω τριζουν!!Υπαρχει λογος να τα ακουμπας στο βενζιναδικο?Μονος σου με ενα στεγνο πανι καθαρισε το ταμπλο.Το ξερω δε θα γυαλισει αλλα...
Καθαρισμος αυτοκινητου!