-
Εγώ θα το ξαναπώ γιά όσους νομίζουν ότι ξέρουν
- Στην π...ανα , π...νιές δεν χωράνε
- Οποιος δεν έχτισε και δεν πάντρεψε δεν ξέρει τι θα πει ζωή .
Παλιές παροιμίες γιά το θέμα μας
Τυχαίο ? Δεν νομίζω . -
-edit-
-
Και άμα τους ελέγξει στα γρήγορα ένας μηχανικός το σπίτι , να δείς τι κακοτεχνίες θα βρεί .
Εκτός αν το είχε αναλάβει ο μηχανικός την κατασκευή . -
Από το in.gr και το INVEST IN GREECE
Αθήνα
Στο 10% ανέρχονται οι απώλειες στον κλάδο του real estate τα δύο χρόνια της κρίσης σύμφωνα με στοιχεία της Invest in Greece.Όπως σημειώνει, το ποσοστό αυτό θεωρείται ιδιαίτερα χαμηλό σε σχέση με τις αποδόσεις που παρουσιάζουν άλλοι κλάδοι της οικονομίας.
Σε σχετική ανάλυσή του για τον κλάδο των ακινήτων στην ελληνική αγορά η Invest in Greece επισημαίνει πέντε σημαντικούς λόγους για να επενδύσει κανείς αυτή την στιγμή στο εγχώριο real estate, οι οποίοι έχουν ως εξής:
Το κόστος κατασκευής έχει μειωθεί σημαντικά ακριβώς λόγω των μειωμένων επενδύσεων στον κλάδο των κατασκευών στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα ως απόρροια της κρίσης.
Σε βάθος χρόνου και με βάση τα ιστορικά στοιχεία, το real estate αποδίδει καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη μορφή επενδύσεων στη χώρα μας.
Ο συγκεκριμένος τομέας έδειξε μεγάλη ανθεκτικότητα ακόμη και κατά την περίοδο της κρίσης.
Παρά τη μεγάλη κρίση που υφίσταται ο κλάδος των κατασκευών στην Ελλάδα, οι τιμές των ακινήτων στην εγχώρια αγορά έχουν μειωθεί σταδιακά και σε λογικά επίπεδα χωρίς να υφίσταται κίνδυνος «φούσκας».
Νέα έργα στο δημόσιο, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα βρίσκονται καθ' οδόν, γεγονός που αναμένεται να αυξήσει το ενδιαφέρον για τον κλάδο.
Ποιοι τομείς προσφέρονται για επενδύσειςΓια τις επενδυτικές ευκαιρίες στα ακίνητα η Invest in Greece αναφέρει ότι ευκαιρίες παρουσιάζονται:
στον κλάδο των γραφείων με ένα στοκ στην Αθήνα πάνω από 5 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα. Το Invest in Greece προβλέπει ότι θα υπάρξουν νέες ανάγκες.
Η επέκταση του μετρό στην Αθήνα και η κατάσταση της γραμμής στη Θεσσαλονίκη σε συνδυασμό με τη μελλοντική επέκταση της Αττικής Οδού υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσουν σημαντικές ευκαιρίες, ενώ ειδικά για την περίπτωση της Αττικής Οδού, νέες αγορές έχουν αρχίσει να δημιουργούνται στις γύρω περιοχές.Αντίστοιχα, το επενδυτικό πλάνο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά εκτιμάται ότι δημιουργεί νέες ευκαιρίες στον Πειραιά.
Στα εμπορικά καταστήματα εκτιμάται ότι συνεχίζεται η επέκταση των μεγάλων λιανεμπορικών ομίλων, καθώς η εγχώρια αγορά των mall παραμένει περιορισμένη σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ οι αποδόσεις στην Αθήνα για τα εμπορικά καταστήματα προσεγγίζουν το 7%.
Στον τουρισμό, πάνω από 20 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν επενδυτές στην αγορά εξοχικής κατοικίας, όπου σύμφωνα με σχετική έρευνα της Deloitte δυνητικά υπάρχει ζήτηση για 1 εκατομμύρια σπίτια.
Σύμφωνα με το International Retirement Directory της Daily Telegraph, Eλλάδα και Κύπρος περιλαμβάνονται στην πεντάδα των πιο ελκυστικών προορισμών για τους Βρετανούς και άλλους Βορειοευρωπαίους πολίτες για την αγορά β' κατοικίας.Επίσης, σύμφωνα με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, μία ανάπτυξη στην Ελλάδα στον κλάδο της παραθεριστικής κατοικίας θα μπορούσε να δημιουργήσει ενίσχυση του ΑΕΠ σε ποσοστό 0,5% σε ετήσια βάση.
Τέλος παρά τις τρέχουσες συνθήκες κρίσης, τα δάνεια για παραθεριστική κατοικία στην Ελλάδα αναμένεται να φθάσουν τις 80.000 σε βάθος δεκαετίας.
Στον κλάδο των βιομηχανικών χώρων και των logistics, σύμφωνα με σχετική έρευνα της Εθνικής Τράπεζας η σταδιακή μετεξέλιξη της Ελλάδος σε περιφερειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου θα μπορούσε να συμβάλει στην ενίσχυση κατά 0,2% του ΑΕΠ.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Από το in.gr και το INVEST IN GREECEΑθήνα
Στο 10% ανέρχονται οι απώλειες στον κλάδο του real estate τα δύο χρόνια της κρίσης σύμφωνα με στοιχεία της Invest in Greece.Όπως σημειώνει, το ποσοστό αυτό θεωρείται ιδιαίτερα χαμηλό σε σχέση με τις αποδόσεις που παρουσιάζουν άλλοι κλάδοι της οικονομίας.
Σε σχετική ανάλυσή του για τον κλάδο των ακινήτων στην ελληνική αγορά η Invest in Greece επισημαίνει πέντε σημαντικούς λόγους για να επενδύσει κανείς αυτή την στιγμή στο εγχώριο real estate, οι οποίοι έχουν ως εξής:
Το κόστος κατασκευής έχει μειωθεί σημαντικά ακριβώς λόγω των μειωμένων επενδύσεων στον κλάδο των κατασκευών στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα ως απόρροια της κρίσης.
Σε βάθος χρόνου και με βάση τα ιστορικά στοιχεία, το real estate αποδίδει καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη μορφή επενδύσεων στη χώρα μας.
Ο συγκεκριμένος τομέας έδειξε μεγάλη ανθεκτικότητα ακόμη και κατά την περίοδο της κρίσης.
Παρά τη μεγάλη κρίση που υφίσταται ο κλάδος των κατασκευών στην Ελλάδα, οι τιμές των ακινήτων στην εγχώρια αγορά έχουν μειωθεί σταδιακά και σε λογικά επίπεδα χωρίς να υφίσταται κίνδυνος «φούσκας».
Νέα έργα στο δημόσιο, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα βρίσκονται καθ' οδόν, γεγονός που αναμένεται να αυξήσει το ενδιαφέρον για τον κλάδο.
Ποιοι τομείς προσφέρονται για επενδύσειςΓια τις επενδυτικές ευκαιρίες στα ακίνητα η Invest in Greece αναφέρει ότι ευκαιρίες παρουσιάζονται:
στον κλάδο των γραφείων με ένα στοκ στην Αθήνα πάνω από 5 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα. Το Invest in Greece προβλέπει ότι θα υπάρξουν νέες ανάγκες.
Η επέκταση του μετρό στην Αθήνα και η κατάσταση της γραμμής στη Θεσσαλονίκη σε συνδυασμό με τη μελλοντική επέκταση της Αττικής Οδού υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσουν σημαντικές ευκαιρίες, ενώ ειδικά για την περίπτωση της Αττικής Οδού, νέες αγορές έχουν αρχίσει να δημιουργούνται στις γύρω περιοχές.Αντίστοιχα, το επενδυτικό πλάνο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά εκτιμάται ότι δημιουργεί νέες ευκαιρίες στον Πειραιά.
Στα εμπορικά καταστήματα εκτιμάται ότι συνεχίζεται η επέκταση των μεγάλων λιανεμπορικών ομίλων, καθώς η εγχώρια αγορά των mall παραμένει περιορισμένη σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ οι αποδόσεις στην Αθήνα για τα εμπορικά καταστήματα προσεγγίζουν το 7%.
Στον τουρισμό, πάνω από 20 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν επενδυτές στην αγορά εξοχικής κατοικίας, όπου σύμφωνα με σχετική έρευνα της Deloitte δυνητικά υπάρχει ζήτηση για 1 εκατομμύρια σπίτια.
Σύμφωνα με το International Retirement Directory της Daily Telegraph, Eλλάδα και Κύπρος περιλαμβάνονται στην πεντάδα των πιο ελκυστικών προορισμών για τους Βρετανούς και άλλους Βορειοευρωπαίους πολίτες για την αγορά β' κατοικίας.Επίσης, σύμφωνα με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, μία ανάπτυξη στην Ελλάδα στον κλάδο της παραθεριστικής κατοικίας θα μπορούσε να δημιουργήσει ενίσχυση του ΑΕΠ σε ποσοστό 0,5% σε ετήσια βάση.
Τέλος παρά τις τρέχουσες συνθήκες κρίσης, τα δάνεια για παραθεριστική κατοικία στην Ελλάδα αναμένεται να φθάσουν τις 80.000 σε βάθος δεκαετίας.
Στον κλάδο των βιομηχανικών χώρων και των logistics, σύμφωνα με σχετική έρευνα της Εθνικής Τράπεζας η σταδιακή μετεξέλιξη της Ελλάδος σε περιφερειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου θα μπορούσε να συμβάλει στην ενίσχυση κατά 0,2% του ΑΕΠ.
Ξέρεις αν τα στοιχεία που χρησιμοποιούν είναι αξιόπιστα?
Πως σε ένα κλάδο που βασιλευει η παραοικονομία έχουν σταστικα σημαντικό υλικό για μελέτες?Μη μου πεις ότι ξέρουν τα μαύρα ανα περίπτωση γιατι αμφιβάλλω.
Και εδώ Master Chef ειμαστε..... -
oλα καλα για τα ακινητα λοιπον
-
Συντροφοι ....
Στην γειτονιά μου ( επαρχεία ) έχει βγει προς πώληση μια σουπερ μονοκατοικία ( μεζονέτα , γκαραζ , αυλή μπρός - πίσω , τζάκι , τζακουζια (sic) , playroom κτλ ... χλύδα ΑΑ.
Το έδιναν πέρισυ 450Κ και τώρα ... 100Κ. Τα μισά τα έχω ... για τα άλλα μισά δεν νομίζω ότι θα δυσκολευτώ να δανειστώ από τράπεζα.
Το θέμα όμως είναι ... είναι άραγε καλή εποχή για να 'ξεβρακωθώ οικονομικά' ?
Είναι εποχή για να χάσω την - όποια - ασφάλεια μου προσφέρουν τα μετρητά και να τα κάνω ...ντουβάρια ?
Και εάν αυριο γυρίσει ο (καθε) Γιωργάκης και πει .... 500Ε άπαντες κτλ κτλ .... ( τεσπα καταλαβαίνετε τιο θέλω να πώ )
υγ .... εψαξα 4-5 σελίδες πίσω και είδα ότι πολλοί έχουν παρόμοιους προβληματισμούς .... να με συμπαθάτε
-
Εγώ θα το έπαιρνα. Αν φτάσουμε σε τέτοια οικονομικά επίπεδα, όλοι θα κάνουν σκόντο. Διαφορετικά θα βρεθούν οι τράπεζες με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ακίνητα χωρίς δυνητικούς αγοραστές.
Από την άλλη, αν έχεις τρέχουσες ανάγκες, άστο. Το θέμα είναι να μην τα υπολογίσεις τσίμα-τσίμα.
Πχ αν η δόση είναι 700 ευρώ, τα πάγια έξοδα 700 και το μηνιαίο εισόδημα 1500, δεν είναι εποχή για ανοίγματα.
Μάλλον το καλύτερο είναι να υπολογίσεις τέτοια δόση που να σου αφήνει περιθώρια οικονομικών ελιγμών. -
.... μάλιστα ... δηλαδή προτείνεις αγορά με μακροχρόνιο δάνειο (και χαμηλή δόση).
υγ ... ξέχασα να πώ πως το σπίτι προσφέρει πολύ περισσότερα από τις ανάγκες μου απλά είναι .... 'καρά ευκαιρία'
-
Τα λειτουργικά έξοδα ενός τέτοιου σπιτιού τα πήρες υπόψη σου;
-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
.... μάλιστα ... δηλαδή προτείνεις αγορά με μακροχρόνιο δάνειο (και χαμηλή δόση).υγ ... ξέχασα να πώ πως το σπίτι προσφέρει πολύ περισσότερα από τις ανάγκες μου απλά είναι .... 'καρά ευκαιρία'
βγαίνεις να το συντηρίσεις?
Κήπους, πετρέλαιο κλπ?edit ίδιες απορίες έχει κι ο leon
-
Συντροφοι ....Στην γειτονιά μου ( επαρχεία ) έχει βγει προς πώληση μια σουπερ μονοκατοικία ( μεζονέτα , γκαραζ , αυλή μπρός - πίσω , τζάκι , τζακουζια (sic) , playroom κτλ ... χλύδα ΑΑ.
Το έδιναν πέρισυ 450Κ και τώρα ... 100Κ. Τα μισά τα έχω ... για τα άλλα μισά δεν νομίζω ότι θα δυσκολευτώ να δανειστώ από τράπεζα.
Το θέμα όμως είναι ... είναι άραγε καλή εποχή για να 'ξεβρακωθώ οικονομικά' ?
Είναι εποχή για να χάσω την - όποια - ασφάλεια μου προσφέρουν τα μετρητά και να τα κάνω ...ντουβάρια ?
Και εάν αυριο γυρίσει ο (καθε) Γιωργάκης και πει .... 500Ε άπαντες κτλ κτλ .... ( τεσπα καταλαβαίνετε τιο θέλω να πώ )
υγ .... εψαξα 4-5 σελίδες πίσω και είδα ότι πολλοί έχουν παρόμοιους προβληματισμούς .... να με συμπαθάτε
Εφοσον μας προσφωνεις συντροφους..αναμενουμε να μας καλεσεις στο playroom
Προφανως δεν ειναι εποχη για να ξεβρακωθεις...δηλαδη αν αυτα τα 50Κ ειναι η ασφαλεια σου,η καβατζα σου,και μετα δεν υπαρχει σαλιο...δεν θα το συνιστουσα.Εκτος εαν προσβλέπεις σε μια γρηγορα αγοραπωλησια που θα σου διπλασιασει το κεφάλαιο σου.Παντως απο 450Κ στα 100Κ ειναι μεγαλη πτωση...συνηθως σε μια τετοια περιπτωση (και εφοσον δεν υπαρχουν θεματα νομιμοτητας,πολεοδομικων παραβασεων) ο πωλητης τα θελει ολα σε cash.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
.... μάλιστα ... δηλαδή προτείνεις αγορά με μακροχρόνιο δάνειο (και χαμηλή δόση).
υγ ... ξέχασα να πώ πως το σπίτι προσφέρει πολύ περισσότερα από τις ανάγκες μου απλά είναι .... 'καρά ευκαιρία'
βγαίνεις να το συντηρίσεις?
Κήπους, πετρέλαιο κλπ?Να σου πώ την αλήθεια πιο πολύ με απασχολούν οι παρτίδες που θα ανοίξω με την εφορία παρά τα λειτουργικά του ( έχει η σύζυγος - προίκα !!! - ένα διαμέρισμα στο Χαλάνδρι .... διαβάζω και κάτι σενάρια με φόρους μεγάλης ακίνητης περιουσιας και ... φοβάμαι ο έρμος .
Εκτος εαν προσβλέπεις σε μια γρηγορα αγοραπωλησια που θα σου διπλασιασει το κεφάλαιο σου.
.... όχι όχι .... δεν είναι αυτός ο σκοπός μου
Παντως απο 450Κ στα 100Κ ειναι μεγαλη πτωση...συνηθως σε μια τετοια περιπτωση (και εφοσον δεν υπαρχουν θεματα νομιμοτητας,πολεοδομικων παραβασεων) ο πωλητης τα θελει ολα σε cash.
.... δεν κατάλαβα ... τα 50 Κ που θα δανειστώ από την τράπεζα δεν θα είναι cash ?
-
Εκτος εαν προσβλέπεις σε μια γρηγορα αγοραπωλησια που θα σου διπλασιασει το κεφάλαιο σου.
.... όχι όχι .... δεν είναι αυτός ο σκοπός μου
Παντως απο 450Κ στα 100Κ ειναι μεγαλη πτωση...συνηθως σε μια τετοια περιπτωση (και εφοσον δεν υπαρχουν θεματα νομιμοτητας,πολεοδομικων παραβασεων) ο πωλητης τα θελει ολα σε cash.
.... δεν κατάλαβα ... τα 50 Κ που θα δανειστώ από την τράπεζα δεν θα είναι cash ?
Οχι δεν ειναι cash, γιατι εσυ θα τα ζητησεις σημερα και θα τα παρεις πχ σε ενα μηνα.
Συνηθως καποιος που κατεβαζει τοσο την τιμη τα θελει....χτες και ισχυει το 'οποιος προλαβε'. -
Εμένα μου φαίνεται τρομερή ευκαιρία, άσε που έχεις και καβάτζα την προίκα της συζύγου. Συμφωνώ με όλα όσα σου έχουν αναφέρει παραπάνω, λάβε σοβαρά υπόψιν τα λειτουργικά έξοδα ενός μεγάλου σπιτιού. Επίσης, το δανειάκι νομίζω δεν θα δυσκολευτείς να το πάρεις, το οποίο είναι 'σχετικά' μετρητό, διότι πρέπει να υπολογίσεις το χρόνο που θα χρειαστούν τα διαδικαστικά μέχρι την έγκριση του. Μπορείς να κοιτάξεις και μέσω της εργατικής εστίας αν είσαι ασφαλισμένος ΙΚΑ για περισσότερα από 5 χρόνια και τηρείς κάποιες προυποθέσεις-έχεις πιο χαμηλό επιτόκιο. Τέλος, καταλαβαίνω ότι τα χρήματα τα έχεις για καβάντζα αλλά ο κανόνας λέει ότι η ζωή είναι για τους τολμηρούς, κάποιοι χάνουν, κάποιοι κερδίζουν, ελπίζω να είσαι σε αυτούς που θα κερδίσουν... πάντως, αν πραγματικά τα χρήματα είναι 100000 χωρίς καμία νομική παρατοιπία, είναι πραγματικά ευκαιρία και φαίνεται ότι ο δικαιούχος είναι βαθιά χωμένος.
-
Ο χρήστης bekiaris έγραψε:
.................... πάντως, αν πραγματικά τα χρήματα είναι 100000 χωρίς καμία νομική παρατοιπία, είναι πραγματικά ευκαιρία και φαίνεται ότι ο δικαιούχος είναι βαθιά χωμένος.Πρόσεξε καλά λοιπόν, το 'χώσιμο' μην μεταφερθεί στον νέο ιδιοκτήτη και αυτός θα είσαι εσύ.
Καλύτερα λοιπόν να πληρώσεις 5-10.000€ σε 2 διαφορετικούς δικηγόρους και μηχανικούς για να εξασφαλίσουν τη νομιμότητα του ακινήτου. Τεράστιες διαφορές είναι πάντα ύποπτες. Γιατί άραγε κάποιος δικός του άνθρωπος (συγγενής) δεν το αγοράζει ??? .....
Ναι στην αγορά, όχι στο ρίσκο!!! -
η μείωση είναι μεγάλη και νομίζω πρέπει να το ψάξεις.
αν ο τύπος καίγεται για μετρητά, με υποθήκη αυτή τη 'σπιταρώνα' όπως λες, πρέπει να εξασφαλίζει ένα 100ρικο δάνειο. όλα αυτά υπο ΚΣ. οπότε πρέπει να δεις γιατί δεν πάει έτσι αλλά προτιμά να πουλήσει. μήπως υπάρχουν άλλα βάρη,πχ πολεοδομικές παρανομίες, χρέη ΙΚΑ κλπ.
αν σιγουρευτείς οτι 100 είναι αυτά που δίνεις τελική τιμή τότε να το πάρεις. αν όχι, εξαρτάται πόσα είναι η τελική. -
Επέστρεψα από την 'πιάτσα' ...
1.... .... μόλις έμαθα ότι τα 100.000 είναι η τιμή που το βγάζει πλειστηριασμό η τράπεζα και εδώ και 3 μήνες δεν το κτυπά κανείς.
Έχει 3 μήνες που βγαίνει το σπιτι σε πλειστηριασμό ... και δεν εμφανίζεται κανείς.
Μου είπαν ... έρχεσαι την Τετάρτη .... δίνεις 100.001 ... και το παίρνεις.
2.... ... είναι δυνατόν να πάω στην τράπεζα που το βγάζει πλειστηριασμό και να της ζητήσω να με δανειοδοτήσει ( τα 50Κ που λέγαμε ) να το χτυπήσω ?
-
Επέστρεψα από την 'πιάτσα' ...1.... .... μόλις έμαθα ότι τα 100.000 είναι η τιμή που το βγάζει πλειστηριασμό η τράπεζα και εδώ και 3 μήνες δεν το κτυπά κανείς.
Έχει 3 μήνες που βγαίνει το σπιτι σε πλειστηριασμό ... και δεν εμφανίζεται κανείς.
2.... ... είναι δυνατόν να πάω στην τράπεζα που το βγάζει πλειστηριασμό και να της ζητήσω να με δανειοδοτήσει ( τα 50Κ που λέγαμε ) να το χτυπήσω ?
Τι αντικειμενικη εχει?
Ποσα τετραγωνικα είναι τα χαρτια?
Για ποια περιοχη μιλάμε?
Ναι μπορεις να πας στην Τραπεζα και να συνεννοηθεις... και να χτυπήσεις τον πλειστηριασμό με τα μετρητα σου και εγγυητική της τράπεζας. -
Επέστρεψα από την 'πιάτσα' ...1.... .... μόλις έμαθα ότι τα 100.000 είναι η τιμή που το βγάζει πλειστηριασμό η τράπεζα και εδώ και 3 μήνες δεν το κτυπά κανείς.
Aν το ακίνητο έχει περιέλθει πλήρως στην τράπεζα και αποτελεί περιουσιακό της στοιχείο το οποίο εκποιεί, τότε ΟΚ.
Όμως:
Το σπίτι κατοικείται ακόμα απο τον ιδιοκτήτη?
Μήπως έχει εγκαταληφθεί εδώ και μήνες ή και χρόνια?
Πρσοχή, γιατί μπορεί να έχει υποστεί ζημιές, είτε εσκεμμένα απο τον ιδιοκτήτη (αφού το χάνω θα το γ@μ#@ω), είτε γιατί έμειναν πχ παράθυρα ανοικτά και μπήκε η βροχή μέσα, φούσκωσαν τοίχοι, δρύινα πατώματα, πλακάκια κλπ.
Υπόψη, προ 5μήνου μου έδειξαν τέτοιο σπίτι, (με σημαντική αλλά όχι τόση μεγάλη διαφορά μεταξύ 'εμπορικής' αξίας και τελικής τιμής πώλησης) και οι επισκευές που θα έπρεπε να κάνω (8ετίας μεζονέτα 220τμ με κήπο κλπ) υπολόγισα ότι ήταν απο 50.000 έως 70.000€ για να ξαναγίνει ολοκαίνουριο!
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!