Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Αν μου επιτεθεί κάποιος με πέτρα τι πρέπει να κάνω δηλαδή; Να επιτεθώ με πέτρα; Και αν δεν έχω πέτρα τις τρώω απλά ή έχω δικαίωμα να πετάξω τσιμεντόλιθο;
Επίσης ο αστυνομικός όταν δέχεται επίθεση με μολότοφ, πρέπει να έχει προμηθευτεί και αυτός με μολότοφ για να ανταποδώσει δίκαια;
Το ισοδύναμο το κρίνει το δικαστήριο, αν γίνει μετά την επίθεση. Αν πετάξεις τσιμεντόλιθο - προσωπική άποψη - θεωρώ ότι δεν έχεις πρόβλημα. Αν πυροβολήσεις με σκοπό να σκοτώσεις, τότε, έχεις πρόβλημα. Αν πυροβολήσεις στα πόδια, ή θα αθωωθείς, ή θα πληρώσεις πολύ φτηνά. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχω πιστόλι στο σπίτι. Αν μπει κάποιος μέσα, 99% θα ρίξω εκεί που έχω μάθει, και τότε, πολύ δύσκολα θα τη γλυτώσω με αθώωση στο δικαστήριο.
Ο αστυνομικός, όταν δέχεται επίθεση με μολότοφ χρησιμοποιεί ως αμυντικά μέσα: στολή που δεν καίγεται, ειδικά υποδήματα και καλύμματα αυτών, ασπίδα, κράνος. Σαν αντεπίθεση, ή για να εμποδίσει την επίθεση, ΔΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΠΙΣΤΟΛΙ, ΥΠΟΠΟΛΥΒΟΛΟ, ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΑΡΑΒΙΔΑ, αλλά δακρυγόνα, ή χημικά που τα ψεκάζει + γκλοπ.
Και για όσους έχουν υπηρετήσει μάχιμη θητεία: στην εκπαίδευση, αυτό που λέγανε συνέχεια ήταν ότι, αν έρθει αγριεμένος πολίτης ή στρατιώτης εναντίον σου και δεν κρατάει όπλο, τότε, χτυπάς με κοντάκι. Αν κρατάει ξιφολόγχη ή όπλο και δε ρίχνει, τότε, ή χρησιμοποιείς τα ίδια όπλα ή, αν δεν έχεις, πυροβολείς στα πόδια. Αν έρχεται με όπλο και σε σημαδεύει, τότε, μπορείς να του ρίξεις. Είναι απλοί κανόνες σε περίοδο ειρήνης και τηρούνται, από όσο γνωρίζω, σε όλους τους στρατούς του κόσμου, εκτός ίσως από δικτατορικά καθεστώτα ή σε περιπτώσεις προβληματικών εκπροσώπων των Αρχών (βλ. επεισόδιο με την αστυνομικό που έριξε με taser σε πολίτη που πήγε 10 m πίσω να του δείξει την πινακίδα με το όριο και μετά απολύθηκε - Utah State Police).
Δηλαδή σύμφωνα με το σύνταγμα πρέπει να υπάρχει έξω απο κάθε σπίτι και μαγαζί ένα περιπολικό να μας φρουρεί ωστε να μην υπάρχουν διακρίσεις;
Επίσης η τροχαία εθνικών οδών όπως λέει το όνομά της είναι για να βρίσκεται στους δρόμους και όχι στις τράπεζες, στο ψυχικό και στα υπόλοιπα που αναφέρεις. Το ίδιο και η τροχαία αττικής οδού. Δεν θα έρθουν αυτοί να πιάσουν τον κλέφτη που σε λήστεψε.
Το Σύνταγμα αναφέρεται για ισότητα πολιτών. Αν, λοιπόν, η ΕΛΑΣ φροντίζει την περιουσία του εργολάβου έχοντας 2 περιπολικά σε κάθε σταθμό διοδίων, τότε, αντιστοίχως, πρέπει να έχει και ένα περιπολικό σε κάθε γειτονιά ή έστω συνοικία, για να καλύπτει και τις εκεί ανάγκες των πολιτών. Δεν μπορεί να αγοράζει πχ 200 περιπολικά και να λέει, συγγνώμη, αλλά χρειάζομαι με το καλημέρα τα 20 στο Αθήνα - Θεσσαλονίκη και άλλα 20 σε άλλους σταθμούς διοδίων και να αφήνει τα υπόλοιπα για να καλύψουν όλη τη χώρα.
Για το θέμα της Τροχαίας, αν και πολύ ειδικότερος στο θέμα (για γνωστούς λόγους), σε παραπέμπω στην παραπάνω παράγραφο. Το προσωπικό ΔΕΝ μπορεί να κάθεται ακίνητο να φυλάει τα διόδια 24/7, πόσο μάλλον τα λιγοστά οχήματα. Οι υπηρεσίες αυτές έχουν φτιαχτεί, όπως έγραψες κι εσύ, για την ασφάλεια όλης της Ε.Ο., της Α.Ο. κτλ και όχι για την ασφάλεια των σταθμών διοδίων μόνο. Και, όπως φαντάζομαι, έχεις διαβάσει κι εσύ, αλλά για καλό και για κακό το γράφω κι εγώ, η έλλειψη οχημάτων που παρατηρείται τελευταία, οδηγεί σε πλήρη απουσία από τα άλλα σημεία των Ε.Ο. της ΕΛ.ΑΣ. Ο φορολογούμενος πολίτης όμως, θέλει την Τροχαία να υπάρχει και στην υπόλοιπη Ε.Ο. και όχι μόνο στα διόδια, ασχέτως αν μας εξυπηρετεί αυτή η κίνηση, αφού στερεί προσωπικό από τα μπλόκα.
Ευχαριστώ.