-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Εγώ του 2010 οδήγησα, και αν και δεν με χάλασε καθόλου, το πάτημα που έχουν τα σουπερμίνι, δεν το έχει το 500. Δεν θεωρώ πως απέχει πάρα πολύ, αλλά απέχει.
Φυσικά και δεν σε χάλασε και οι διαφορές είναι ελάχιστες....
Το προηγούμενο Yaris δεν έχει και πολλή σχέση με το σημερινό, αν και προφανώς δεν είναι και καμιά Rolls Royce...
Σίγουρα πάντως το TwinAir είναι εξαιρετική περίπτωση για όσους δεν έχουν φαμίλια και μεταφορικές ανάγκες.
ενώ το Yaris το συγκρίνεις με RR προφανώς για να το υποβαθμίσεις,αμερόληπτη κριτική απο αυτούς που κρίνουν τους πάντες με το....βαμβάκι.
Ο φανατισμός αγαπητέ είναι ποιό ισχυρός από σικέ συμπεριφορές.
Η αυθύτητα του λόγου ενοχλείΔεν σε έπιασα!
Πού ακριβώς διαφωνείς μαζί μου , μού λες;
Εγώ είπα πως το 500 όσο καλό και να είναι , δεν συγκρίνεται με τα μεγαλύτερα όπως το Yaris και το Corsa, στην κύλισή του. Όσο ελάχιστες και να είναι η διαφορές (που κατ' εμέ, ΔΕΝ είναι ελάχιστες, είναι εμφανείς), υπάρχουν.Τώρα, τι ακριβώς σε πείραξε σ' αυτό που είπα για το Yaris; Δεν νομίζω πως θα το χαρακτήριζες ποτέ πρότυπο άψογης κύλισης, τα πλεονεκτήματά του είναι άλλα.
Στην κατηγορία του, υπάρχουν ΠΟΛΛΑ που είναι καλύτερα του Yaris στο δρόμο , οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί χαλιέσαι. -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Καλά δεν θίξαμε και την επιτομή της αυτοκίνησης...το **Τουότα το Γιάρις **θίξαμε...Το οποίο είναι λίιιιγο καλύτερο από το να πάρεις ταξί (επειδή είναι πιο οικονομικο σε βάθος χρόνου).
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το άτοκο χρηματοδοτικό, είναι το μεγαλύτερο δέλεαρ πάντως σε τέτοιους καιρούς.
Το άτοκο που λες δεν είναι ακριβώς άτοκο. Για 8.000 ευρώ που σου χρηματοδοτεί πρέπει να πληρώσεις 270 ευρώ έξοδα φακέλου και 200 ευρώ παραπάνω για μια ασφάλιση του πρώτου εξαμήνου πράγμα που σου το κρύβουν οι πωλητές. Οπότε αυτά τα 470 ευρώ αντιστοιχούν με τόκους ενάμιση έτους.
Τέσπα. Μόλις το παράγγειλα το twin-air lounge, με ανοιγόμενη οροφή, το ηχοσύστημα interscope, και μια ζάντα 110 ευρώ. Στην επιλογή χρώματος δυσκολεύτηκα πολύ μεταξύ κόκκινου και μαύρου. Το άσπρο το είχα αποκλείσει νωρίς μιας που φαίνεται λίγο μονότονο εσωτερικά και υπάρχουν και πολλά. Έβαλα τέρμα τη μουσική στο 500αρακι και έχει τα γνωστά χιονάκια και για αυτό πείρα την αναβάθμιση του ηχοσυστήματος. Μιας που έχει mp3 player θα μπορώ να ακούω τη συλλογή μου με 320mbps mp3. Ελπίζω να μην είναι too much και να αξίζει σαν επιλογή που έκανα.
Πράγματα που θα ήθελα να βάλω αλλά δεν υπάρχει σάλιο είναι το esp και φώτα xenon.
Το παράγγειλα από την Ιεράπετρα και ουτε δώρο ούτε τίποτα. Κερδίζουν λέει 250 ευρώ μόνο από την παραγγελεία και δε μπορύσε να κόψει ή να δώσει τίποτα... Και άντε να δούμε τι θα γίνει με τα service....
-
Κάτι άλλο που δε μου άρεσε είναι ότι το αμάξι, όταν έρθει, δε μπορείς να το παραλάβεις για 4 μέρες. Πρέπει να περιμένεις μέχρι να έρθουν ένα 'τιμολόγιο' οπότε το αμάξι θα παραμείνει στα όμορφα χεράκια του αντιπρόσωπου. Και που ξέρω ότι δε θα το κάνει test drive??? Αλλά και μόνο που θα το βάλει στη βιτρίνα του να το δείχνει σε υποψήφιους πελάτες με ξενερώνει αφάνταστα....
Δεν έχει κανένα άλλο twinair αλλά ουτε καν 500αρακι στη βιτρίνα του.... και πάντα κανονίζει να δείχνει σε υποψήφιους πελάτες αμάξια που περιμένουν τον καινούργιο ιδιοκτήτη τους να τα παραλάβει!! Άσε που αυτοί θα θέλουν να το οδηγήσουν κιόλας ή να ακούσουν τη καινούργια μηχανή του.... Ξενέρα.
-
Ο χρήστης Joun έγραψε:
Το άτοκο που λες δεν είναι ακριβώς άτοκο. Για 8.000 ευρώ που σου χρηματοδοτεί πρέπει να πληρώσεις 270 ευρώ έξοδα φακέλου και 200 ευρώ παραπάνω για μια ασφάλιση του πρώτου εξαμήνου πράγμα που σου το κρύβουν οι πωλητές. Οπότε αυτά τα 470 ευρώ αντιστοιχούν με τόκους ενάμιση έτους.
Τέσπα. Μόλις το παράγγειλα το twin-air lounge, με ανοιγόμενη οροφή, το ηχοσύστημα interscope, και μια ζάντα 110 ευρώ. Στην επιλογή χρώματος δυσκολεύτηκα πολύ μεταξύ κόκκινου και μαύρου. Το άσπρο το είχα αποκλείσει νωρίς μιας που φαίνεται λίγο μονότονο εσωτερικά και υπάρχουν και πολλά. Έβαλα τέρμα τη μουσική στο 500αρακι και έχει τα γνωστά χιονάκια και για αυτό πείρα την αναβάθμιση του ηχοσυστήματος. Μιας που έχει mp3 player θα μπορώ να ακούω τη συλλογή μου με 320mbps mp3. Ελπίζω να μην είναι too much και να αξίζει σαν επιλογή που έκανα.
Πράγματα που θα ήθελα να βάλω αλλά δεν υπάρχει σάλιο είναι το esp και φώτα xenon.
Το παράγγειλα από την Ιεράπετρα και ουτε δώρο ούτε τίποτα. Κερδίζουν λέει 250 ευρώ μόνο από την παραγγελεία και δε μπορύσε να κόψει ή να δώσει τίποτα... Και άντε να δούμε τι θα γίνει με τα service....
Στη θέση σου θα προτιμούσα το εσπ , αντί για την διαφορετική ζάντα , το ηχοσύστημα και την οροφή .
Αλλα τώρα που το σκέφτομαι ,μιας και είσαι Κρήτη, θα το έπαιρνα σε λευκό μποζα νόβα , μέ μόνο εξτρά το εσπ
(εξοικονόμηση 440 ) και θα έβαζα και άλλα ~500 ευρώ για να πάρω το multijet 2 95ps. -
πότε βγαίνει το multijet 2 95ps?
-
Ο χρήστης Joun έγραψε:
πότε βγαίνει το multijet 2 95ps?Είναι το πετρελαιοκίνητο ....πρέπει να έχει έρθει απο
το 2010 . -
Ο χρήστης Joun έγραψε:
Κάτι άλλο που δε μου άρεσε είναι ότι το αμάξι, όταν έρθει, δε μπορείς να το παραλάβεις για 4 μέρες. Πρέπει να περιμένεις μέχρι να έρθουν ένα 'τιμολόγιο' οπότε το αμάξι θα παραμείνει στα όμορφα χεράκια του αντιπρόσωπου. Και που ξέρω ότι δε θα το κάνει test drive??? Αλλά και μόνο που θα το βάλει στη βιτρίνα του να το δείχνει σε υποψήφιους πελάτες με ξενερώνει αφάνταστα....Δεν έχει κανένα άλλο twinair αλλά ουτε καν 500αρακι στη βιτρίνα του.... και πάντα κανονίζει να δείχνει σε υποψήφιους πελάτες αμάξια που περιμένουν τον καινούργιο ιδιοκτήτη τους να τα παραλάβει!! Άσε που αυτοί θα θέλουν να το οδηγήσουν κιόλας ή να ακούσουν τη καινούργια μηχανή του.... Ξενέρα.
πήγαινε τη μέρα που θα το φέρει και πες του να σου δώσει όλα τα κλειδιά. το κλειδώνεις και ας το εκεί 4 μέρες.
πες του οτι αν δεν στα δώσει θα αρνηθείς να το παραλάβεις, γιατί εσύ δεν παρήγγειλες ούτε πληρώνεις εκθεσιακό αυτοκίνητο.ΥΓ ναι καλά που βγάζει μόνο 250 ανα παραγγελία. προσωπικά εάν μου έλεγε κάτι τέτοιο έμπορος θα την είχα κάνει στο επόμενο sec.
-
To παντάκι αφήνει 5-6 κατοστάρικα, το 500 πρέπει να φτάνει τα 7-8 αν είσαι οκ και με τους στόχους...
-
pou einai re paidia auto to multijet 1.3lt 95hp???epeidh sthn ellhnikh istoselida ths fiat den to emfanizei san epilogh..erxetai k automato(dualogic) opws to grande punto evo?
an gnwrizei kapoios peraiterw,as me diafwtisei..(alba me akous?? )sygnwmh gia ta greeklish alla briskomai italia k xrhsimopoiw koinoxrhsto pc pou fusika den exei ellhnika..
-
Ο χρήστης Joun έγραψε:
Προσωπικά θα το έπαιρνα με esp και δεν θα αναβάθμιζα το ηχοσύστημα. Τέρμα μουσική έχεις μεγάλη παραμόρφωση γενικά...
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
pou einai re paidia auto to multijet 1.3lt 95hp???epeidh sthn ellhnikh istoselida ths fiat den to emfanizei san epilogh..erxetai k automato(dualogic) opws to grande punto evo?
an gnwrizei kapoios peraiterw,as me diafwtisei..(alba me akous?? )O 1,3 mjet 95cv στο 500 διατίθεται ήδη από πέρυσι τέτοιο καιρό και είναι αποτελώντας πλέον τη μοναδική πετρελαιοκίνητη έκδοση του μοντέλου,αφού η έκδοση με τον 1,3mjet 75cv σταμάτησε να παράγεται (ό,τι διατίθεται είναι σε stock).
O 95αρης Mjet δεν συνδυάζεται με κιβώτιο dualogic (όπως στο 1,3mjet Punto Evo),αλλά με χειροκίνητο 5άρι.
Οι ιστοσελίδες της Fiat είναι γενικά για κλάματα....αλλά δεν βλέπω το λόγο να μην διατίθεται και Ελλάδα.Ενδιαφέρουσα σύγκριση του 500 0,9twinair με το 1,3mjet 95cv από το AlVolante
TwinAir
Vel max: 175.2 in 5°a a 4800 giri
0/100 : 12 sec
0/400: 18.2
0/1000: 33.6 (153.2 km\h)1 km da 40 km\h in 4°a : 35.4 sec
1 km da 60 km\h in 5°a: 34.3 sec
da 80 a 120 km\h in 5°a : 15.7Consumo:
in città: 14.1 km\l
Fuori città: 17.0 km\l
In autostrada: 12.4 km\l
Max: 5.5 km\l
Medio: 14.5 km\lFrenata:
da 100 km\h: 38.7 m
da 130 km\h: 66.6 mMultijet 1,3 95cv
vel max: 183.6 km\h in 5°a a 4100 giri
0/100 : 11.2 sec
0/400 : 17.8 sec
0/1000: 33 sec1 km da 40 km\h in 4°a :33.8
1 km da 60 km\h in 5°a :33.1
da 80 a 120 km\h in 5°a :13.2 secConsumo:
In città: 17 km\l
Fuori città: 18.9 km\l
Autostrada: 15.6 km\l
Max: 8.9
Medio: 17.9Frenata:
da 100 km\h:38.7
da 130 km\h:69.1 -
Ο χρήστης Joun έγραψε:
Τα έξοδα φακέλου τα πληρώνεις ΠΑΝΤΑ , σε κάθε χρηματοδότηση. Η ασφάλεια, είναι η ασφάλεια το αυτοκινήτου, απλώς σε υποχρεώνουν να την κάνεις σ' αυτούς. Μπορεί σε κάποια άλλη ασφαλιστική να κέρδιζες 20-30€, αλλά όπως και να το αγοράσεις, θα πληρώσεις για να το ασφαλίσεις.
Επομένως, για μένα, πιο ... άτοκο απ' αυτό, δεν γίνεται. Το αντίστοιχο έντοκο για 4 χρόνια, στις υπόλοιπες εταιρίες, σε ξαλαφρώνει για 2000€ εύκολα, αφού μιλάμε για επιτόκια 8% και βάλε.
Κερδίζουν πολύ παραπάνω από 250€, ενώ στην Αθήνα όταν είχα ρωτήσει, έπαιζαν τα κλασικά δώρα όπως αισθητήρες παρκαρίσματος , συναγερμός και μια έκπτωση 250€ στην τιμή αν θυμάμαι καλά.
Αν ήθελες ESP, μπορούσες να το πάρεις σε ασημί που δεν χρεώνεται και να βάλεις τα χρήματα στο ESP. Eπίσης, το ασημί στο 500 είναι αρκετά σπάνιο και με 1-2 μαύρα αυτοκόλλητα δείχνει πολύ ωραίο.
Τέσπα, καλώς να το δεχτείς και καλές βόλτες.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Τα έξοδα φακέλου τα πληρώνεις ΠΑΝΤΑ , σε κάθε χρηματοδότηση.
Εμείς οι άνθρωποι του μόχθου όταν πληρώνουμε 270 ευρώ για ένα κολόχαρτο από τη τράπεζα της Fiat μας τσούζει.... και ας έχει καθιερωθεί ως 'στάνταρ' έξοδο.
Η ασφάλεια, είναι η ασφάλεια το αυτοκινήτου, απλώς σε υποχρεώνουν να την κάνεις σ' αυτούς. Μπορεί σε κάποια άλλη ασφαλιστική να κέρδιζες 20-30€
Είναι 200 ευρώ ακριβότερη.
Για το πρώτο εξάμηνο που το αμάξι το προσέχεις σαν τα μάτια σου. Σιγά μου πάρει φωτιά. Προτιμώ να καώ μαζί του...Επομένως, για μένα, πιο ... άτοκο απ' αυτό, δεν γίνεται. Το αντίστοιχο έντοκο για 4 χρόνια, στις υπόλοιπες εταιρίες, σε ξαλαφρώνει για 2000€ εύκολα, αφού μιλάμε για επιτόκια 8% και βάλε.
Ναι, αν το συγκρίνεις με άλλες εταιρίες τόσο σου βγαίνει. Αλλά τα 8000 ευρώ με 4% επιτόκιο που μου δίνει η alpha bank ο τόκος του πρώτου έτους βγαίνει 370 ευρώ περίπου και στο δευτερο 300 ευρώ περιπου, κτλ...
Είμαστε και μικρή πόλη και λέει να στηρίζεις την τοπική αγορά. Τώρα που ακούω ότι μου είπε ψέμα αλλάζω γνώμη.
Και το esp το σκευτομαι ακόμα αλλα το γκρί χρώμα όχι γιατί ήδη κυκλοφορώ τόσο καιρό ένα γκρι colt και πιο παλεια ένα γκρι 107 -
Ο χρήστης Joun έγραψε:
Η ασφάλεια, είναι η ασφάλεια το αυτοκινήτου, απλώς σε υποχρεώνουν να την κάνεις σ' αυτούς. Μπορεί σε κάποια άλλη ασφαλιστική να κέρδιζες 20-30€
Είναι 200 ευρώ ακριβότερη.
Για το πρώτο εξάμηνο που το αμάξι το προσέχεις σαν τα μάτια σου. Σιγά μου πάρει φωτιά. Προτιμώ να καώ μαζί του...Δεν ισχύει αυτό που λες. Η υποχρεωτική ασφάλεια της Fiat για το πρώτο 6μηνο είναι γύρω στα 300€ και με αρκετές καλύψεις. Ψάξε στο γνωστό site και πες μου πόσο πιο φθηνή ασφάλεια θα βρεις με τις ίδιες καλύψεις. Έτσι όπως τα λέει ο HF είναι. Καπελώνεσαι το πολύυυυυ 50€, που και πάλι νταβατζιλίκι είναι δε λέω αλλά υπάρχουν και πολύ χειρότερα. Επίσης να ξέρεις ότι το κέρδος του αντιπροσώπου είναι πάνω από 800€ ανά 500αρακι. Σκέψου εμάς μας προτάθηκε έκπτωση 470€ (όσο το clima)...προφανώς ο τοπικός αντιπρόσωπος λόγω και μικρού αριθμού πωλήσεων να μην έχει την ευχέρεια να κάνει δώρα ή εκπτώσεις όπως οι μεγάλοι του κέντρου.
-
joun να ρωτησω κατι, επειδη παρηγγειλα και εγω 22 φεβρουαριου ενα φιατ 500 lounge με ηλιοροφη, σε ποσο καιρο σου ειπαν οτι θα ερθει;εμενα μου ειπαν σε ενα μιση μηνα αλλα δεν τους εχω και πολυ εμπιστοσυνη!
-
To 500 1.3mjt 2 με 95 ps κανει στην ελλαδα 15900 ευρω( η sport κ lounge εκδοση)
Με esp, το χρωμα και τα εξοδα που βαζει η αντιπροσωπεια βγαινει 17000
Τουλαχιστον αυτη ηταν η τιμη πριν κανενα 1,5 μηνα που ρωτησα.
Ξεφευγει στα χρηματα αλλα φανταζομαι πως θα ειναι πολυ οικονομικο. -
Στις 25/2 παρήγγειλα (Γιάννενα) το fiat 500 twin air lounge χωρίς άλλα έξτρα και σήμερα 14/3 ήρθε στην αντιπροσωπεία . Αύριο καταθέτω 15.150 € και σε 2 ημέρες το παίρνω στα χέρια μου.
-
Απλά έπεσες σε αυτοκίνητο που είχε προπαραγγείλει η αντιπροσωπεία. Κανονικά κάνει 1,5 με 2 μήνες για να έρθει το 500αρακι, ανεξάρτητα απ' τα έξτρα.
-
Ο χρήστης alexioa έγραψε:
Στις 25/2 παρήγγειλα (Γιάννενα) το fiat 500 twin air lounge χωρίς άλλα έξτρα και σήμερα 14/3 ήρθε στην αντιπροσωπεία . Αύριο καταθέτω 15.150 € και σε 2 ημέρες το παίρνω στα χέρια μου.πω πω εισαι πολυ τυχερή!!αντε καλοτάξιδο!ναι μαλλον θα το είχε προπαραγγείλει η εταιρεία γιατι ήρθε παρα πολυ γρήγορα!
FIAT 5oo 2007