@redmonster & Stefan
Επειδη ειχα και εγω επαφη με το Abarth, (oχι την ιδια μερα, την επομενη ομως... )
να πω και εγω τις δικες μου διαπιστωσεις.
Καταρχας απο την αρχη νιωθεις τον πιο τουριστικο χαρακτηρα της Mito, το γενικοτερο setup της
ευνοει για ταξιδακια, εχει GT χαρακτηρα.
Το GP Αbarth, απο την αλλη, ειναι η Ιταλικη προταση GTI.
Πιο σφιχτο, πιο αμεσο στις αντιδρασεις, κατι που αρχικα σε μπερδευει, και δινεις αμεσα τα ευσημα στο τιμονι.
Ομως δεν ειναι εκει που υπερισχυει τελικα. Στο τιμονι η αισθηση-πληροφορηση ειναι πολυ κοντινη με Mito.
Η διαφορα βρισκεται στην γεωμετρια-σεταρισμα της αναρτησης, και στο πιο σφιχτο-αμεσο μπροστινο συστημα που εχει
το Abarth. Δεν ειναι εξαλλου υπερβολικοι οι χαρακτηρισμοι, απο πολλους δοκιμαστες, οι οποιοι θεωρησαν σχεδον
αγωνιστικου επιπεδου (ιδιαιτερα στο SS) την αναρτηση, με εξαιρετικη ισορροπια σε ανεση-αμεσοτητα, σωστο, γρηγορο
rebound, xωρις ωστοσω να κοπαναει, ενοχλητικα.
Τωρα σε σχεση με τον υπολοιπο ανταγωνισμο, θα ελεγα οτι υπολειπεται ουσιαστικα σε επιπεδο συνολικης αισθησης.
Δηλαδη: ενω η Mito εχει παει ενα βημα παραπανω σε επιμερους τομεις σε σχεση με αλλες προτασεις στην κατηγορια,
οπως κινητηρας-φρενα, το οτι υπολειπεται σχετικα με την αισθηση τιμονιου, και θορυβου-αισθησης-ρυθμισης πισω αναρτησης,
δημιουργει ακομη μεγαλυτερη ανισορροπια απο αυτη του μεσου ανταγωνισμου.
Λες δηλαδη, 'μα καλα βγαλανε τετοιο μοτερ, σε τετοιο πακετο-εμφανιση, με αυτα τα φρενα, δεν μπορουσαν να προσεξουν λιγο παραπανω το τιμονι και τις ρυθμισεις στις αναρτησεις'? Θα ηταν τελειο...
Με αυτο τον τροπο, αλλες προτασεις, που δεν ξεχωριζουν σε καποιο τομεα, καταφερνουν να επιδειξουν μια μεγαλυτερη ομοιογενεια, και τελικα να χαιρουν εκτιμησης, σε οδηγικο επιπεδο, οπως για παραδειγμα το Ibiza FR.