-
Πρέπει να το έχετε δει οι περισσότεροι, κάποιοι θα χαρήκατε, κάποιοι δεν θα χαρήκατε και τόσο, ενώ κάποιοι άλλοι θα.. το παίξατε αδιάφοροι. Για να μη μακρηγορώ:
http://automoto.flash.gr/news/pressrele ... /1/4237id/
Γενικά όλοι οι ευρωπαίοι κατασκευαστές είναι πολύ κάτω στη λίστα, αλλά η μεγάλη έκπληξη είναι η 16η θέση της Fiat, και η 7η από το τέλος της Alfa Romeo!
Αυτή η Alfa Romeo δηλαδή που 'έχει ξεφύγει από τα πέτρινα χρόνια', και της οποίας τα προβλήματα αξιοπιστίας 'ανήκουν ανεπιστρεπτί στο παρελθόν' σύμφωνα με κάποιους!!
Μήπως πρέπει κάποιοι να σταματήσουν τον 'ιερό περί πατρίδος αγώνα' και να κοιτάξουν τα πράγματα περισσότερο αντικειμενικά;
-
Πρέπει να το έχετε δει οι περισσότεροι, κάποιοι θα χαρήκατε, κάποιοι δεν θα χαρήκατε και τόσο, ενώ κάποιοι άλλοι θα.. το παίξατε αδιάφοροι. Για να μη μακρηγορώ:
Γενικά όλοι οι ευρωπαίοι κατασκευαστές είναι πολύ κάτω στη λίστα, αλλά η μεγάλη έκπληξη είναι η 16η θέση της Fiat, και η 7η από το τέλος της Alfa Romeo!
Αυτή η Alfa Romeo δηλαδή που 'έχει ξεφύγει από τα πέτρινα χρόνια', και της οποίας τα προβλήματα αξιοπιστίας 'ανήκουν ανεπιστρεπτί στο παρελθόν' σύμφωνα με κάποιους!!
Μήπως πρέπει κάποιοι να σταματήσουν τον 'ιερό περί πατρίδος αγώνα' και να κοιτάξουν τα πράγματα περισσότερο αντικειμενικά;
-
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Μήπως πρέπει κάποιοι να σταματήσουν τον 'ιερό περί πατρίδος αγώνα' και να κοιτάξουν τα πράγματα περισσότερο αντικειμενικά;Προσωπικά σιχαίνομαι τη λέξη 'αντικειμενικά' αφού μου θυμίζει τον όρο 'politically-correct' και άλλους εξ'ίσου σιχαμερούς.
Εσύ μπορείς να είσαι όσο αντικειμενικός γουστάρεις και θα μου επιτρέψεις κι εμένα να συνεχίσω τον 'ιερό περί πατρίδος αγώνα', έτσι;
-
Φυσικά, ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, και δεν κρίνω κανέναν, ούτε είμαι σε θέση να κρίνω κανέναν. Και εγώ Renault έχω, που είναι πολύ κάτω από τους Γιαπωνέζους. Συμφωνώ μαζί σου kyan και ως προς το 'politically correct' - θέλω να μιλάω και να ακούω σταράτα πράγματα.
Όμως, δεν μπορούμε και να στρουθοκαμηλίζουμε και να λέμε ότι 'δεν ακούω τίποτα, το δικό μου αυτοκίνητο είναι από τα πιο αξιόπιστα' και να μη λαμβάνουμε υπόψη μας δημοσιεύματα και έρευνες. Και να βρίζουμε τους Γιαπωνέζους 'που δεν στρίβουν'.. άσε που κάποιοι απ' αυτούς στρίβουν και παραστρίβουν - βλ. Civic TypeR..
-
'Αυτή η Alfa Romeo δηλαδή που 'έχει ξεφύγει από τα πέτρινα χρόνια', και της οποίας τα προβλήματα αξιοπιστίας 'ανήκουν ανεπιστρεπτί στο παρελθόν' σύμφωνα με κάποιους!!Ένας από τους 'κάποιους' είμαι κι εγώ.Λυπάμαι αν 'χαλιέσαι' αλλά τι να γίνει? Αυτή είναι η γνώμη μου , αυτή γράφω.
Επί του προκειμένου τώρα...
Με τα δικά μου κρτιτήρια και από τα ελαχιστα που γνωρίζω οτιδήποτε ...αγγλικό το αντιμετωπίζω με 'ελαφρά' έως 'βαριά' καχυποψία. -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
'Αυτή η Alfa Romeo δηλαδή που 'έχει ξεφύγει από τα πέτρινα χρόνια', και της οποίας τα προβλήματα αξιοπιστίας 'ανήκουν ανεπιστρεπτί στο παρελθόν' σύμφωνα με κάποιους!!
Ένας από τους 'κάποιους' είμαι κι εγώ.Λυπάμαι αν 'χαλιέσαι' αλλά τι να γίνει? Αυτή είναι η γνώμη μου , αυτή γράφω.
Επί του προκειμένου τώρα...
Με τα δικά μου κρτιτήρια και από τα ελαχιστα που γνωρίζω οτιδήποτε ...αγγλικό το αντιμετωπίζω με 'ελαφρά' έως 'βαριά' καχυποψία.Δεν 'χαλιέμαι' καθόλου, συζήτηση θέλω να γίνει. Φαίνεται όμως ότι οι Αλφάκηδες 'χαλιόσαστε' αρκούντως. Η δικαιολογία ότι 'οτιδήποτε αγγλικό είναι ύποπτο' είναι κλασική αντίδραση για να υποστηρίξουμε κάτι χωρίς επιχειρήματα. Ένα έχω να πω: Think out of the box.
-
Φυσικά, ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, και δεν κρίνω κανέναν, ούτε είμαι σε θέση να κρίνω κανέναν. Και εγώ Renault έχω, που είναι πολύ κάτω από τους Γιαπωνέζους.Κι εγώ Renault έχω και ...καταριέμαι την ώρα και τη στιγμή!
Και να βρίζουμε τους Γιαπωνέζους 'που δεν στρίβουν'.. άσε που κάποιοι απ' αυτούς στρίβουν και παραστρίβουν - βλ. Civic TypeR..
Πολύ σωστά. Το Type R είναι ομολογουμένως ένα καταπληκτικό αυτοκίνητο .Δυστυχώς όμως δεν υπάρχουν πολλά στους δρόμους.Αντίθετα από Almera και απο Corolla ...πάμε καλά.(και από αρκετά άλλα)
Και αυτά όπως και να το κάνουμε μπορεί να σκίζουν από αξιοπιστία αλλά δεν είναι και ορισμός της ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς -
Μπορεί η Alfa να είναι 7η από το τέλος και ίσως δεν αποτελεί έκπληξη.
Η Audi όμως 5η και η SAAB 3η?????
Μήπως κάτι παίζει? Τα στοιχεία τα δίνει η Warranty Direct. Μια εταιρεία που επεκτείνει την εγγύηση αυτοκινήτων!! (???)
Είναι γνωστή η κλίση των Άγγλων προς τα Ιαπωνικά αλλά αυτό παραβρωμάει... κιτρινίλα προς τους Ευρωπαίους...
-
To ότι η Alfa Romeo βρίσκεται 2 θέσεις πάνω από την Audi και η Fiat αντίστοιχα 7 ολόκληρες θέσεις μας αρκεί και με το παραπάνω...
Η Mercedes 9η; Τι λέτε ρε παιδιά; Ποιος ήταν αυτός που έλεγε ότι η Mercedes βρίσκεται στην κορυφή της αξιοπιστίας;
Για κάντε καμιά σβούρα γύρω από τον εαυτό σας να 'ρθείτε στα ίσα σας...
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
To ότι η Alfa Romeo βρίσκεται 2 θέσεις πάνω από την Audi και η Fiat αντίστοιχα 7 ολόκληρες θέσεις μας αρκεί και με το παραπάνω...Η Mercedes 9η; Τι λέτε ρε παιδιά; Ποιος ήταν αυτός που έλεγε ότι η Mercedes βρίσκεται στην κορυφή της αξιοπιστίας;
Για την 9η της Mercedes πάντως συμφωνώ...
Μετά την VW η δεύτερη Γερμανική που έπεσε σε ποιότητα, κατά τα λεγόμενα των ίδιων των Γερμανών (δημοσιογράφων του AutoBild). -
Πάντως θεωρώ τα αποτελέσματα της έρευνας αξιόπιστα. Την Warranty Direct την συμφέρει να δίνει επέκταση εγγύησης στα αξιόπιστα αυτοκίνητα. Και οι Άγγλοι είναι αφενός πολύ 'ψείρες' σε τέτοια θέματα, αφετέρου πολύ περισσότερο γνώστες από εμάς σε θέματα αυτοκινήτου. Έχετε δει πολλούς εδώ να βουτάνε κάτω από τ' αυτοκίνητο για αλλαγή δίσκου/πλατό, βγάλσιμο κιβωτίου, αλλαγή τακάκια, εξαέρωση φρένων, κλπ, κλπ..
-
Δεν 'χαλιέμαι' καθόλου, συζήτηση θέλω να γίνει. Φαίνεται όμως ότι οι Αλφάκηδες 'χαλιόσαστε' αρκούντως.
Φίλε μου είσαι πολύ μα πολύ λάθος!!! Μήπως το σκυλομετάνιωσες που πήρες το Κλειώ και βγάζεις τώρα τα απωθημένα σου;
Ο πραγματικός Αλφίστα δεν χαλιέται ποτέ! Πως λέει το γηπεδικό άσμα φερ' ειπείν 'δεν ξενερώνουμε ποτέ'. Μια απ' τα ίδια...Το έχω ξαναπεί...Η Άλφα Ρομέο είναι σαν τη γκόμενα. Σου κάνει νάζια, σου δημιουργεί προβλήματα, σε πονοκεφαλιάζει αλλά εσένα σ' αρέσει. Καλή η κυρία σύζυγος η οποία μαγειρεύει υπέροχα, σκουπίζει, σιδερώνει, πλένει και δε σε πονοκεφαλιάζει ποτέ, αλλά σε ξενερώνει πως να το κάνουμε...
Για φαντάσου όμως τώρα να έχεις για σύζυγο μια η οποία και δε σε ανεβάζει και τις δουλειές δεν κάνει αλλά σε ξενερώνει κιόλας (βλέπε Audi...). Δράμα ε;
-
Διάβασε λίγο την υπογραφή μου....αν θες στη μεταφράζω.
-
Δεν 'χαλιέμαι' καθόλου, συζήτηση θέλω να γίνει. Φαίνεται όμως ότι οι Αλφάκηδες 'χαλιόσαστε' αρκούντως.
Φίλε μου είσαι πολύ μα πολύ λάθος!!! Μήπως το σκυλομετάνιωσες που πήρες το Κλειώ και βγάζεις τώρα τα απωθημένα σου;
Ο πραγματικός Αλφίστα δεν χαλιέται ποτέ! Πως λέει το γηπεδικό άσμα φερ' ειπείν 'δεν ξενερώνουμε ποτέ'. Μια απ' τα ίδια...Το έχω ξαναπεί...Η Άλφα Ρομέο είναι σαν τη γκόμενα. Σου κάνει νάζια, σου δημιουργεί προβλήματα, σε πονοκεφαλιάζει αλλά εσένα σ' αρέσει. Καλή η κυρία σύζυγος η οποία μαγειρεύει υπέροχα, σκουπίζει, σιδερώνει, πλένει και δε σε πονοκεφαλιάζει ποτέ, αλλά σε ξενερώνει πως να το κάνουμε...
Για φαντάσου όμως τώρα να έχεις για σύζυγο μια η οποία και δε σε ανεβάζει και τις δουλειές δεν κάνει αλλά σε ξενερώνει κιόλας (βλέπε Audi...). Δράμα ε;
Νομίζω φίλε AlfaRomeo εσύ είσαι λάθος: Τη γκόμενα που σου κάνει συνέχεια νάζια ξεσκίζεσαι να τη ρίξεις, αλλά μετά τη βαριέσαι γρήγορα. Γιατί στην καθημερινή σου ζωή, θέλεις και να 'καθαρίζει' και να 'σιδερώνει' και να μη σε 'πρίζει' με τα νάζια της.
Για να έρθουμε στο θέμα μας, το αμάξι θες να σε 'φτιάχνει', αλλά θες και να παίρνει μπροστά κάθε μέρα, βρέξει/χιονίσει για να σε πάει στη δουλειά.
Και σε αυτόν τον τομέα, ακόμη και το Κλιό μου τα καταφέρνει πολύ καλύτερα από την Alfa!!
Παρεπιπτόντως, δεν είμαι δυσαρεστημένος από το Κλιό μου, ούτε βγάζω αποθημένα, συζήτηση θέλω να κάνω.
-
Ο χρήστης Jazzouras έγραψε:
Μπορεί η Alfa να είναι 7η από το τέλος και ίσως δεν αποτελεί έκπληξη.Η Audi όμως 5η και η SAAB 3η?????
Μήπως κάτι παίζει? Τα στοιχεία τα δίνει η Warranty Direct. Μια εταιρεία που επεκτείνει την εγγύηση αυτοκινήτων!! (???)
Είναι γνωστή η κλίση των Άγγλων προς τα Ιαπωνικά αλλά αυτό παραβρωμάει... κιτρινίλα προς τους Ευρωπαίους...
Τα χουμε ξαναγράψει αυτά. Οι εργοστασιακές εγγυήσεις δεν ξεπερνούν τα τρία χρόνια/100.000χλμ. Από κει και πέρα την επέκταση της εγγύησης την καλύπτουν ασφαλιστικές εταιρείες. Από τα 7 της ελληνικής Honda τα τρία είναι του εργοστασίου και τα υπόλοιπα 4 της ασφαλιστικής.
Το ποιος πληρώνει το κόστος εξαρτάται από την πολιτική της αντιπροσωπείας. Άλλες το χρεώνουν στην τιμή και δεν το μαθαίνει κανείς, άλλες το μοιράζονται με τους dealer και άλλες σου δίνουν επιλογή πχ έκπτωση 200 ευρώ ή εγγύηση 2 επιπλέον χρόνια.
Ο αγγλικός τύπος έχει σε κάποια μεγαλύτερη εκτίμηση τα ιαπωνικά αυτοκίνητα -γενικά-, λόγω των εργοστασίων που έχουν εκεί.
Ακόμα όμως και έρευνες της ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ Adac να δεις δεν θα διαφέρουν και πολύ ως προς το συνολικό αποτέλεσμα
-
Με αυτή σου τη λογική όμως φίλε Κλειω-ντράιβερ θα έπρεπε να έχεις παντρευτεί τη Μάρκαρετ Θάτσερ και να έχεις αγοράσει Mazda. Γιατί δεν το έκανες; Σύμφωνα με τα δικά σου κριτήρια το καθένα στον τομέα του είναι ΤΟ τέλειο....
Και μη μου πεις ότι το Κλειώ σε φτιάχνει και τόσο πολύ... Αλλά αυτά είναι θέματα υποκειμενικά... Υπάρχουν μερικοί που γουστάρουν με τη Θάτσερ και ξενερώνουν με την C.Z. Jones... -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ακόμα όμως και έρευνες της ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ Adac να δεις δεν θα διαφέρουν και πολύ ως προς το συνολικό αποτέλεσμα
Χμμμ... άλλα έγραφε η ADAC αν δεν κάνω λάθος
-
Αντικειμενικά ΟΛΑ τα Ιταλικά που είχαμε από το 1990 και μετά ήταν πιο αξιόπιστα από ΟΛΑ τα γερμανικής προέλευσης που είχαμε από το 1996 και μετά (παλιότερα δεν είχαμε γερμανικά).
Αυτό αντικειμενικά.
ΥΠΟκειμενικά τώρα:
ΒΡΕ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΙΟ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ;
ΑΦΟΥ ΜΟΥ ΧΑΛΑΝΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ 'ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ', ...ΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ!!! -
To ότι η Alfa Romeo βρίσκεται 2 θέσεις πάνω από την Audi και η Fiat αντίστοιχα 7 ολόκληρες θέσεις μας αρκεί και με το παραπάνω...Η Mercedes 9η; Τι λέτε ρε παιδιά; Ποιος ήταν αυτός που έλεγε ότι η Mercedes βρίσκεται στην κορυφή της αξιοπιστίας;
Όπως και ότι η SEAT βρίσκεται στην 7η θέση,
αμέσως μετά τους Ιάπωνες κατασκευαστές............???
ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ!!