-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
7000 ειναι υπερβολικα.. τι εξτρα χρειαζεσαι ωστε να βαλεις τοσα πολλα λεφτα?ότι έχει τουλάχιστον το 'ταπεινο' volvaki summum+ μου. Μεταλλικό - Xennon - Δέρματα - Ηλεκτρικά - θερμαινόμενα καθίσματα καλλίτερο ηχοσύστημα - αντιθαμποτικούς/θερμαινόμενους αναδιπλωμένους καθρέπτες - υθρο/απωθητικά και secure τζάμια (δεν θυμάμαι τι άλλο .
To A4 μου αρέσει , αλλά αν το πάρω όπως μου αρέσει ..... 1.8/2.0 4χ4 + εξοπλισμό .... ξεφεύγει πάααρα πολύ σε €€. Θεωρώ ότι με το octavia scout, πιάνουν πιο πολύ τόπο τα λ7 μου, χωρίς να είναι premium .... Πλέον, ευτυχώς έβγαλαν και οι άλλοι turbo-μοτέρ.
-
7000 ειναι υπερβολικα.. τι εξτρα χρειαζεσαι ωστε να βαλεις τοσα πολλα λεφτα?Xenon, cruise control, χειριστήρια τιμόνι, καμιά ηλιοροφή, κάνα δέρμα...τα βασικά...
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
7000 ειναι υπερβολικα.. τι εξτρα χρειαζεσαι ωστε να βαλεις τοσα πολλα λεφτα?
Xenon, cruise control, χειριστήρια τιμόνι, καμιά ηλιοροφή, κάνα δέρμα...τα βασικά...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
7000 ειναι υπερβολικα.. τι εξτρα χρειαζεσαι ωστε να βαλεις τοσα πολλα λεφτα?
Xenon, cruise control, χειριστήρια τιμόνι, καμιά ηλιοροφή, κάνα δέρμα...τα βασικά...
Και λίγα είπα...
-
Εγώ θα σου πώ τις εντυπώσεις μου από την 316 ε92 που έχει ξάδελφός μου και το έχω οδηγίσει αρκετές φορές , εντάξυ το αυτοκίνητο δεν βάζει φωτιά στο δρόμο αλλά ούτε και σέρνεται την διαφορά από την 320 που έχουμε εμείς την έχω αισθανθεί κυρίως με το Α/C σε ανηφόρα κατά άλλα μια χαρά και ξεκούραστο ταξίδι κάνει και ποιοτικό αυτοκίνητο είναι και ρυθμίσιμη συμπεριφορά με το γκάζι έχει στοιχείο που ψάχνει κάποιος σε μια bmw και μόνιμα 1,5 - 2 λίτρα κάτι από την 320 , σύν τιμόνι φρένα , το volvo προσφέρει την δύναμη που λείπει από την βασική τριάρα και είναι και αυτό καλή επιλογή για μένα κοίτα και Α4 120 ps και passat cc
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Η 316 comfort εχει 26-27 χιλιαρικα ωραια???To T3 S60 kinetic εχει γυρω στα 27 χιλιαρικα.
Το S60 βγηκε αυτοκινητο της χρονιας για την Ελλαδα το 2011.Ειναι πολυ ποιο φρεσκο,ποιο ομορφο,ποιο ασφαλες,ποιο δυνατο και πιστευω οτι εχει εξισου την ιδια ποιοτητα μιας BMW.
Εσυ τι θες ενα αυτοκινητο το οποιο θα ειναι ευχαριστω(σε σχεση με το BMW) η μονο το σημα της προπελας???
Εγω προσωπικα δε προκειται να το συζητουσα ουτε καν για BMW παντος...
Πολύ λογικό όπως το θέτεις. γι αυτο το λόγο ξεκίνησα και την σύγκριση αναμεσα στα δυο.
-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
:iconcool: συμφωνω γενικα με τους περισσότερους. το s60 ειναι φρεσκο,ποιοτικο και σχεδον εξισου premium με τη μπεμπα. μονο εχε υποψη σου οτι σαν καινουριο ολο και κατι μπορει να βγαλει.επισης υστερει σε χωρο αποσκευων αν σε ενδιαφερουν. σ αυτα τα χρήματα παντως υπαρχουν πολλες επιλογες και πρεπει να ξεκαθαρισεις ποιες ειναι οι προτεραιοτητες σου. κι εγω αν και bmwδακιας δεν ξερω αν θα πηγαινα στην 316 για κοιτα ομως αν παιζει καμια προσφορα στη c180 oποτε πιθανως να ειναι η καλυτερη λυσηmercedes: φανταστική αλλα ξεφεύγει το κόστος και πλησιάζεται μόνο το τριπορτο που δεν μου αρεσει σαν λογική
-
Ο χρήστης mitsosath έγραψε:
:iconcool: συμφωνω γενικα με τους περισσότερους. το s60 ειναι φρεσκο,ποιοτικο και σχεδον εξισου premium με τη μπεμπα. μονο εχε υποψη σου οτι σαν καινουριο ολο και κατι μπορει να βγαλει.επισης υστερει σε χωρο αποσκευων αν σε ενδιαφερουν. σ αυτα τα χρήματα παντως υπαρχουν πολλες επιλογες και πρεπει να ξεκαθαρισεις ποιες ειναι οι προτεραιοτητες σου. κι εγω αν και bmwδακιας δεν ξερω αν θα πηγαινα στην 316 για κοιτα ομως αν παιζει καμια προσφορα στη c180 oποτε πιθανως να ειναι η καλυτερη λυση
mercedes: φανταστική αλλα ξεφεύγει το κόστος και πλησιάζεται μόνο το τριπορτο που δεν μου αρεσει σαν λογική
και το α4 το ίδιο. υψηλές τιμές. εδω το α3 έχει 27000€.
-
Η 316 comfort εχει 26-27 χιλιαρικα ωραια???To T3 S60 kinetic εχει γυρω στα 27 χιλιάρικα.
Το S60 βγηκε αυτοκινητο της χρονιας για την Ελλαδα το 2011.Ειναι πολυ ποιο φρεσκο,ποιο ομορφο,ποιο ασφαλες,ποιο δυνατο και πιστευω οτι εχει εξισου την ιδια ποιοτητα μιας BMW.
Ρε παιδιά ο τιμοκατάλογος της BMW γιατί λέει 29500 € για την comfort 316 sedan;
Μπας και κοιτάω κάτι λάθος;
@Mad_Max_Geo: από τα 6 επιχειρήματα που αναφέρεις τα 3 είναι υποκειμενικά ('όμορφο', 'φρέσκο' (η 3άρα είναι κλασική), 'πιστεύω ότι έχει την ίδια ποιότητα μιας BMW'), το 'αυτοκίνητο της χρονιάς' αξίζει όσο και οι υπόλοιπες 2 ψηφοφορίες για το Ελληνικό αυτοκίνητο και δεν καταλαβαίνω γιατί λιγότερο από το COTY, το 'πιο ασφαλές' παίζεται, ενώ για τη δύναμη (που είναι αναμφισβήτητα υπέρ του βόλβο) του είναι αδιάφορη.
Οπότε γιατί να πάρει κάτι με μικρό πορτ-παγκάζ (για οικογενειάρχη), καινούριο, αδοκίμαστο και πάτο εμπορικά σε σχέση πάντα με την BMW εδώ στην Ελλάδα και να μην προτιμήσει τη σιγουράντζα (που θα καίει και λιγότερο);
Το μόνο πρόβλημα που βλέπω εγώ είναι το +4.000 της τιμής της BMW.
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Η 316 comfort εχει 26-27 χιλιαρικα ωραια???
To T3 S60 kinetic εχει γυρω στα 27 χιλιάρικα.
Ρε παιδιά ο τιμοκατάλογος της BMW γιατί λέει 29500 € για την comfort 316 sedan;
Μπας και κοιτάω κάτι λάθος;
@Mad_Max_Geo: από τα 6 επιχειρήματα που αναφέρεις τα 3 είναι υποκειμενικά ('όμορφο', 'φρέσκο' (η 3άρα είναι κλασική), 'πιστεύω ότι έχει την ίδια ποιότητα μιας BMW'), το 'αυτοκίνητο της χρονιάς' αξίζει όσο και οι υπόλοιπες 2 ψηφοφορίες για το Ελληνικό αυτοκίνητο και δεν καταλαβαίνω γιατί λιγότερο από το COTY, το 'πιο ασφαλές' παίζεται, ενώ για τη δύναμη (που είναι αναμφισβήτητα υπέρ του βόλβο) του είναι αδιάφορη.
Οπότε γιατί να πάρει κάτι με μικρό πορτ-παγκάζ (για οικογενειάρχη), καινούριο, αδοκίμαστο και πάτο εμπορικά σε σχέση πάντα με την BMW εδώ στην Ελλάδα και να μην προτιμήσει τη σιγουράντζα (που θα καίει και λιγότερο);
Το μόνο πρόβλημα που βλέπω εγώ είναι το +4.000 της τιμής της BMW.
υπάρχει προσφορά αυτον τον καιρό. δεν ξέρω αν έχεις ακούσει τα σποτάκια για Χ1, 116ι , 316. Πέφτει η τιμή του τιμοκαταλόγου. Γενικότερα η ΒΜW είναι πιο ανεκτική σε μειώσεις τιμών και αρκετα καλών προσφορών. θες λόγω πωλήσεων (πο έχουν πέσει πολύ σε όλους βέβαια), θές παραγγελίες που δεν αγοράστηκαν τελικά και είχε δοθεί προκαταβολή ή ακόμα και λόγω της νέας που θα βγεί το 2012.
όταν είχαν μειωθεί τα τέλη κυκλοφορίας έβρισκες 116 με 21000€
-
και μετα τα τελη επαιζαν τετοιες προσφορες
ουτε χρονο δεν εχει φιλος μου που πηρε τοσα μια 116
αλλα μαπα τελειως ο κινητηρας
-
και μετα τα τελη επαιζαν τετοιες προσφορεςουτε χρονο δεν εχει φιλος μου που πηρε τοσα μια 116
αλλα μαπα τελειως ο κινητηρας
Του εμφανίζει προβλήματα? ή δεν τραβάει?
-
απο αξιοπιστια δεν εχει μεχρι στιγμης κανενα προβλημα, απλα ειναι ψιλοψοφιος
-
απο αξιοπιστια δεν εχει μεχρι στιγμης κανενα προβλημα, απλα ειναι ψιλοψοφιοςπου να τρέξεις αν δουλεύεις 12 ώρες εντός της Αθήνας? στην μποτιλιαρισμένη εθνική το πρωι ? μόνο σε ταξίδια. Ειναι καλό αμάξι αν και ιδιαίτερο εξωτερικά. Άραγε και στη BMW έχεις τη δυνατότητα να αυξήσεις την εγγύηση πάνω απο δυο χρόνια?
-
επισης να πω οτι αυτο που εμενα με ενοχλησε κυριως στο συγκεκριμενο αυτοκινητο ειναι ο κακος χωρος για τους πισω
ο χωρος στα ποδια ειναι πολυ περιορισμενος
αν εισαι μαλιστα ψηλος οι πισω δε θα ειναι και πολυ καλα..
Ο χρήστης mitsosath έγραψε:
Άραγε και στη BMW έχεις τη δυνατότητα να αυξήσεις την εγγύηση πάνω απο δυο χρόνια?δε ξερω για τη bmw στη vw/audi για ενα μικρομεσαιο τυπου Α3/golf η επεκταση εγγυησης απο τα 2 στα 4 χρονια παει περιπου 450 ευρω παντως ανεξαρτητως εκδοσης και μπορεις να την κανεις μεχρι τον 23ο μηνα απο την αγορα
-
Η 316 comfort εχει 26-27 χιλιαρικα ωραια???To T3 S60 kinetic εχει γυρω στα 27 χιλιαρικα.
Εσυ τι θες ενα αυτοκινητο το οποιο θα ειναι ευχαριστω(σε σχεση με το BMW) η μονο το σημα της προπελας???
συμφωνω απολυτα.Θεωρω κακη επιλογη την αγορα ενος αυτοκινητου πιο ''παλιου'' στην αγορα με ψοφιο μοτερ και απλα το σημα της bmw. volvo με 1000 γιατι ειναι πρωτα απ ολα πιο ασφαλες, πιο δυνατο,πιο συγχρονο και με αριστη ποιοτητα κατασκευης.
Οσον αφορα την αξιοπιστια θεωρω οτι θα μεινεις απολυτα ικανοποιημενος. Μην στεκεσαι σε στερεοτυπα σαν το ''τα γερμανικα δεν παθαινουν τιποτα'' κλπ γιατι και εγω και ολοι εδω μεσα εχουμε απειρα παραδειγματα απο ολες τις μαρκες να σου πουμε... -
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
Η 316 comfort εχει 26-27 χιλιαρικα ωραια???
To T3 S60 kinetic εχει γυρω στα 27 χιλιαρικα.
συμφωνω απολυτα.Θεωρω κακη επιλογη την αγορα ενος αυτοκινητου πιο ''παλιου'' στην αγορα με ψοφιο μοτερ και απλα το σημα της bmw. volvo με 1000 γιατι ειναι πρωτα απ ολα πιο ασφαλες, πιο δυνατο,πιο συγχρονο και με αριστη ποιοτητα κατασκευης.
Οσον αφορα την αξιοπιστια θεωρω οτι θα μεινεις απολυτα ικανοποιημενος. Μην στεκεσαι σε στερεοτυπα σαν το ''τα γερμανικα δεν παθαινουν τιποτα'' κλπ γιατι και εγω και ολοι εδω μεσα εχουμε απειρα παραδειγματα απο ολες τις μαρκες να σου πουμε...νόμιζα οτι το έλεγαν για τα γιαπωνέζικα . Να ήταν τουλάχιστον στο πρώτο facelift ..πάει στα κομμάτια.
-
Από τα δύο αυτοκίνητα που σε ενδιαφέρουν το S60 το έχω οδηγήσει (στην έκδοση 2,0Τ και με αυτόματο κιβώτιο) και τις εντυπώσεις μου τις γράφω στο θέμα που αναφέρεται αποκλειστικά στο νέο S60 (δες εδώ: viewtopic.php?f=15&t=13498&start=615)
Την 316 δεν την έχω οδηγήσει, αλλά την έχω δει από κοντά.
Τα θέματα πιο ωραίο, πιο φρέσκο, πιο ποιοτικό κτλ τα θεωρώ εντελώς υποκειμενικά και δεν τα σχολιάζω, αν σου αρέσει κάποιο από τα δύο ιδιαίτερα τότε παρ' το γιατί μετά θα το βλέπεις στο δρόμο με παράπονο.
Σαν αυτοκίνητα τώρα. Το 60άρι με τα 150 άλογα είναι σίγουρα πολύ πιο δυνατό από την 316. Η τελευταία έχει επαρκείς επιδώσεις αλλά εκτιμώ ότι δεν θα σου δώσει κάτι παραπάνω από το αυτοκίνητο που έχει τώρα... Επίσης το 60άρι υπερέχει στον τομέα ασφάλεια (όπως άλλωστε συνολικά η Volvo). Στο δρόμο το 60άρι έχει την πιο σπορ συμπεριφορά από κάθε άλλο Volvo και λόγω του δυνατότερου κινητήρα λογικά υπερέχει της 316 (δεν μπορείς να λες σπορ ένα αυτοκίνητο με οριακό μοτέρ).
Για τον χώρο αποσκευών τώρα που σχολιάστηκε προηγούμενα, η αλήθεια είναι ότι αν αναλογιστεί κανείς τον συνολικό όγκο του S60 τότε είναι πολύ μικρός για την κατηγορία. Το θέμα όμως δεν είναι τι προσφέρει ο ανταγωνισμός αλλά ποιές είναι οι ανάγκες του καθενός. Το περισσότερο = καλύτερο δεν ισχύει όταν δεν το χρειάζεσαι....
Τελική γνώμη το S60 γιατί είναι καλύτερο αυτοκίνητο και έχει καλύτερη τιμή γι΄αυτά που προσφέρει. Για την 316 δεν βλέπω κανένα λόγο να την επιλέξει κανείς .... -
-απο που και ως που το βολβο ειναι πιο ασφαλες;
-το 60αρι εχει πιο σπορτ συμπεριφορα απο οποιο αλλο βολβο.... deal! δεν σημαινει οτι συγκρινεται με οποιαδηποτε BMW- το μοτερ οριζει το sport χαρακτηρα;
- χωρος αποσκευων , ναι, the bigger the better, υπαρχει καποιος που λεει οτι θελει μικρο;
- υπαρχει λογος να επιλεξεις την 316 σε σχεση με το βολβο. για το εξαιρετικο πλαισιο της, την εξαιρετικη οδικη συμπεριφορα, τα καλυτερα φρενα και οτι δεν θα παλευεις με οποιοδηποτε αντισπιν
-
Ο χρήστης georgosk έγραψε:
Σαν αυτοκίνητα τώρα. Το 60άρι με τα 150 άλογα είναι σίγουρα πολύ πιο δυνατό από την 316. Η τελευταία έχει επαρκείς επιδώσεις αλλά εκτιμώ ότι δεν θα σου δώσει κάτι παραπάνω από το αυτοκίνητο που έχει τώρα...Για την ακρίβεια, το αυτοκίνητο που έχει τώρα είναι πολύ πιο γρήγορο από την 316. Ανάμεσα σε αυτά τα δύο, καθαρά και μόνο λόγω κινητήρα Volvo και από μένα. Και ας έχει καλύτερο, πλαίσιο/τιμόνι/αίσθηση και πορτ μπαγάζ η BMW.
BMW 316 comfort ή VOLVO S60?