-
Το ακολουθο κειμενο συνταχθηκε στις 24/09/2004
Απειρες φορες στο παρελθον θελησα να ταξινομησω σκεψεις και εμπειριες για τις μοιραστω με ολους αυτους που αναρωτιουνται 'τις πταιει'
Ποτε ομως παροτι απο το στομα του καθενος εχω ακουσει οτι μ.......κια μπορει να ακουσει ανθρωπινο αυτι δεν εγραψα δημοσια διοτι θεωρουσα οτι θα ημουν μια ακομα φωνη 'βοωντος εν τη ερημω'
Για τα τυπικα και χωρις ΚΑΜΜΙΑ διαθεση αυτοπροβολης αναφερω πως ειμαι οδηγος τουριστικου λεοφορειου (ημουν μεχρι πριν μερικες εβδομαδες) με περιπου 500.000 δρομου στα ποδια μου και μερικες χιλαδες
αβλαβεις και ευχαριστημενους μεταφερθεντες ανθρωπους. Ειμαι 29 ετων και εχω φτασει απο μονακο μεχρι ουκρανια.....
Ρωταμε ολοι γιατι σκοτωνεται ο κοσμος,
εγω ρωταω γιατι να ΜΗΝ σκοτωνομαστε οταν:- Ξερουμε οτι η ελληνικη ασφαλτος ειναι φτιαγμενη απο γυαλι και παρολα αυτα παμε μαλλια κουβαρια....
- Η χαραξη των δρομων γινεται με μαθηματικα 1ης δημοτικου και μιζες πανεπιστημιου
- οταν μαθαινουμε απο μωρα απο τον αξιολατρευτο μπαμπα μας, που μας κανει αεροσακους αναμεσα στα χερια του και το τιμονι οταν μας παει μια βολτα αντι να μας χωνει στο ειδικο καθισματακι και μας γαλουχει με το
DF=FF (Drive Fast= F...k Fast) - Οταν λεμε γρηγορα και παμε ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΑ
- Οταν εξαντλουμε τα εκκλησιαστικα ιδεωδη στον 'μαγκα που τολμησε να προσπερασει σε τυφλη στροφη και μετα κανουμε το ιδιο.
- Οταν εχουμε γραμμενο τον κοκ, σηματα, τροχαια, το θεο τον ιδιο και παμε οπως λαχει οταν λαχει εμεις οι ΒΛΑΧΟΙ, γιατι σε μας δεν θα συμβει...
- Οταν κραταμε στο αριστερο την αθανατη ελληνικη φραπα, την κινητουμπα στο δεξι, τη γκομενα καπου εκει στα ποδια και το εργαλειο να πηγαινει μονο του
- Οταν κοβομαστε να μαθουμε ποια τραγουδιαρα φοραει gucci mucci κουκουτσι, ποιο ειναι το καινουριο σουξε της δεσποινας αντι να τσακιστουμε να διαβασουμε ενα βιβλιο να ξεστραβωθουμε
- Οταν αγοραζουμε το EVO πχ και του χωνουμε την καμιναδα της χαλυβουργικης και η φασαρια ειναι ιση αν οχι μεγαλυτερη απο 10 F-4 σε απογειωση με τσιτα afterburner..
- Oταν ως δικυκλιστες φοραμε κρανος στο .......χερι για να μη μας παθει τιποτα απο την πτωση και δεν μπορουμε να τον τραβηξουμε μετα
- Οταν αγοραζουμε παπι 50 κυβικα και του χωνουμε μοτερ απο GSXR ετσι να πηγαινει λιγακι
- Οταν το αστικο υπεραστικο τουριστικο φορτηγο νταλικα ο διαολος στριβει δεξια και εχει βγαλει και φλας αλλα επειδη ειναι 12 γαμημενα μετρα το ρημαδι πρεπει να ανοιχτει αριστερα παμε και χωνομαστε απο δεξια και οταν πεσει πανω μας φταιει ο αλητης που δεν μας ειδε
- Οταν στο φαναρι αδειαζουμε το τασακι μας μεχρι και τη λερωμενη πανα του μπεμπη, και μετα το αγαπημενο μας γιωταχι γινεται υποβρυχιο στον φουσκομενο κηφισο
- Οταν το κοκκινο στραβωνει και τυφλο αλλα εμεις εκει να θελουμε να τους περασουμε ολους.
- Οταν σαν πεζοι καβαλαμε νησιδες για να διασχισουμε τη συγγρου και μετα φταιει ο αλλος οδηγος που δεν φρεναρησε και μας εκανε μυγακια
- Οταν ειμαστε ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ χειροτεροι αυτων που κατηγορουμε.
- Οταν εδω και πολλα χρονια μιλαμε για ελευθερια και πρατουμε ασυδοσια
- Οταν η μονη μας εννοια ειναι να βαλουμε ledακια στον κουβα μας
- Οταν παμε μπουρναζι για καφε με τους προβολεις ομιχλης αναμενους και ολα τα υπολοιπα φωτα σβηστα γιατι το ηχοσυστημα τραβαει 4.5 κιλα ρευμα σε καθε χτυπημα του super dooper subwoofer.
Η λιστα ειναι ατελειωτη και για οποιον βιαστει να με κρινει και να με κατακρινει θα πω οτι ορισμενα απο οσα προανεφερα τα εκανα και εγω αλλα συνηδειτοποιησα οτι δεν επαιζα σωστα. Τελειος δεν ειμαι αλλα προσπαθω να εξασκω υπομονη και προσοχη για να ειμαι καθε βραδυ που θα κοιμηθω ο ποιο μεγαλος μαγκας επειδη ειμαι ακομα ΖΩΝΤΑΝΟΣ....
Ας κανουμε λοιπον εμεις αυτο που πρεπει και ας αφησουμε τις κλαψες και τους φανατισμους. Δεν αρμοζουν αν θελουμε να τιμησουμε οσους εχουν αδικα αποχωρησει απο ετουτον εδω τον κοσμο. Ειναι αμαρτια
ΥΓ 1 Προς απαντες
Αν καποιος αισθανθει οτι ισως τα οσα γραφω τον θιγουν ας κανει τον κοπο να μου απαντησει. Πριν ομως το κανει ας ακουσει το 'Man in the mirror' του Michael JacksonYΓ 2 Προς Αξιοτιμο Κυριο Κ.Κ.
Στην περιπτωση που μεινετε απο 'χερια' και θελετε να δοκιμασετε εναν ανθρωπο που οδηγει απο πατινι μεχρι 12μετρο τουριστικο, καπνιζει αλλα πινει μονο φραπε γλυκο με γαλα, απεχθανεται τα αυτοματα κιβωτια (αυτα ειναι για τους τεμπεληδες) χρησιμοποιει ενα δυναμοκλειδο οπως το mont blanc και το laptop ενας χρηματιστης, και και ολιγον απο ευρωπη και θελει να βοηθησει να σωθουν ανθρωποι αδαεις και να μαθουν οτι αυτοκινητο ΔΕΝ ειναι το Playstation, θα ειμαι στη διαθεση σας.Ευχαριστω που με διαβασατε... με τιμα.....
-
Απειρες φορες στο παρελθον θελησα να ταξινομησω σκεψεις και εμπειριες για τις μοιραστω με ολους αυτους που αναρωτιουνται 'τις πταιει'
Ποτε ομως παροτι απο το στομα του καθενος εχω ακουσει οτι μ.......κια μπορει να ακουσει ανθρωπινο αυτι δεν εγραψα δημοσια διοτι θεωρουσα οτι θα ημουν μια ακομα φωνη 'βοωντος εν τη ερημω'
Για τα τυπικα και χωρις ΚΑΜΜΙΑ διαθεση αυτοπροβολης αναφερω πως ειμαι οδηγος τουριστικου λεοφορειου (ημουν μεχρι πριν μερικες εβδομαδες) με περιπου 500.000 δρομου στα ποδια μου και μερικες χιλαδες
αβλαβεις και ευχαριστημενους μεταφερθεντες ανθρωπους. Ειμαι 29 ετων και εχω φτασει απο μονακο μεχρι ουκρανια.....
εγω ρωταω γιατι να ΜΗΝ σκοτωνομαστε οταν:- Ξερουμε οτι η ελληνικη ασφαλτος ειναι φτιαγμενη απο γυαλι και παρολα αυτα παμε μαλλια κουβαρια....
- Η χαραξη των δρομων γινεται με μαθηματικα 1ης δημοτικου και μιζες πανεπιστημιου
- οταν μαθαινουμε απο μωρα απο τον αξιολατρευτο μπαμπα μας, που μας κανει αεροσακους αναμεσα στα χερια του και το τιμονι οταν μας παει μια βολτα αντι να μας χωνει στο ειδικο καθισματακι και μας γαλουχει με το
- Οταν εξαντλουμε τα εκκλησιαστικα ιδεωδη στον 'μαγκα που τολμησε να προσπερασει σε τυφλη στροφη και μετα κανουμε το ιδιο.
- Οταν εχουμε γραμμενο τον κοκ, σηματα, τροχαια, το θεο τον ιδιο και παμε οπως λαχει οταν λαχει εμεις οι ΒΛΑΧΟΙ, γιατι σε μας δεν θα συμβει...
- Οταν κραταμε στο αριστερο την αθανατη ελληνικη φραπα, την κινητουμπα στο δεξι, τη γκομενα καπου εκει στα ποδια και το εργαλειο να πηγαινει μονο του
- Οταν κοβομαστε να μαθουμε ποια τραγουδιαρα φοραει gucci mucci κουκουτσι, ποιο ειναι το καινουριο σουξε της δεσποινας αντι να τσακιστουμε να διαβασουμε ενα βιβλιο να ξεστραβωθουμε
- Οταν αγοραζουμε το EVO πχ και του χωνουμε την καμιναδα της χαλυβουργικης και η φασαρια ειναι ιση αν οχι μεγαλυτερη απο 10 F-4 σε απογειωση με τσιτα afterburner..
- Oταν ως δικυκλιστες φοραμε κρανος στο .......χερι για να μη μας παθει τιποτα απο την πτωση και δεν μπορουμε να τον τραβηξουμε μετα
- Οταν αγοραζουμε παπι 50 κυβικα και του χωνουμε μοτερ απο GSXR ετσι να πηγαινει λιγακι
- Οταν το αστικο υπεραστικο τουριστικο φορτηγο νταλικα ο διαολος στριβει δεξια και εχει βγαλει και φλας αλλα επειδη ειναι 12 γαμημενα μετρα το ρημαδι πρεπει να ανοιχτει αριστερα παμε και χωνομαστε απο δεξια και οταν πεσει πανω μας φταιει ο αλητης που δεν μας ειδε
- Οταν στο φαναρι αδειαζουμε το τασακι μας μεχρι και τη λερωμενη πανα του μπεμπη, και μετα το αγαπημενο μας γιωταχι γινεται υποβρυχιο στον φουσκομενο κηφισο
- Οταν το κοκκινο στραβωνει και τυφλο αλλα εμεις εκει να θελουμε να τους περασουμε ολους.
- Οταν σαν πεζοι καβαλαμε νησιδες για να διασχισουμε τη συγγρου και μετα φταιει ο αλλος οδηγος που δεν φρεναρησε και μας εκανε μυγακια
- Οταν παμε μπουρναζι για καφε με τους προβολεις ομιχλης αναμενους και ολα τα υπολοιπα φωτα σβηστα γιατι το ηχοσυστημα τραβαει 4.5 κιλα ρευμα σε καθε χτυπημα του super dooper subwoofer.
Η λιστα ειναι ατελειωτη και για οποιον βιαστει να με κρινει και να με κατακρινει θα πω οτι ορισμενα απο οσα προανεφερα τα εκανα και εγω αλλα συνηδειτοποιησα οτι δεν επαιζα σωστα. Τελειος δεν ειμαι αλλα προσπαθω να εξασκω υπομονη και προσοχη για να ειμαι καθε βραδυ που θα κοιμηθω ο ποιο μεγαλος μαγκας επειδη ειμαι ακομα ΖΩΝΤΑΝΟΣ....
Ας κανουμε λοιπον εμεις αυτο που πρεπει και ας αφησουμε τις κλαψες και τους φανατισμους. Δεν αρμοζουν αν θελουμε να τιμησουμε οσους εχουν αδικα αποχωρησει απο ετουτον εδω τον κοσμο. Ειναι αμαρτια
ΥΓ 1 Προς απαντες
Αν καποιος αισθανθει οτι ισως τα οσα γραφω τον θιγουν ας κανει τον κοπο να μου απαντησει. Πριν ομως το κανει ας ακουσει το 'Man in the mirror' του Michael JacksonYΓ 2 Προς Αξιοτιμο Κυριο Κ.Κ.
Στην περιπτωση που μεινετε απο 'χερια' και θελετε να δοκιμασετε εναν ανθρωπο που οδηγει απο πατινι μεχρι 12μετρο τουριστικο, καπνιζει αλλα πινει μονο φραπε γλυκο με γαλα, απεχθανεται τα αυτοματα κιβωτια (αυτα ειναι για τους τεμπεληδες) χρησιμοποιει ενα δυναμοκλειδο οπως το mont blanc και το laptop ενας χρηματιστης, και και ολιγον απο ευρωπη και θελει να βοηθησει να σωθουν ανθρωποι αδαεις και να μαθουν οτι αυτοκινητο ΔΕΝ ειναι το Playstation, θα ειμαι στη διαθεση σας.Ευχαριστω που με διαβασατε... με τιμα.....
-
ΥΓ 1 Προς απαντες
-
γιατί έπρεπε να ποστάρεις 3 φορές???
Σπύρος
-
mcguyver
Σωστά τα λες , μαζί σου
-
Ο χρήστης mcguyver έγραψε:
Το ακολουθο κειμενο συνταχθηκε στις 24/09/2004Απειρες φορες στο παρελθον θελησα να ταξινομησω σκεψεις και εμπειριες για τις μοιραστω με ολους αυτους που αναρωτιουνται 'τις πταιει'......
...............απεχθανεται τα αυτοματα κιβωτια (αυτα ειναι για τους τεμπεληδες) χρησιμοποιει ενα δυναμοκλειδο οπως το mont blanc και το laptop ενας χρηματιστης, και και ολιγον απο ευρωπη και θελει να βοηθησει να σωθουν ανθρωποι αδαεις και να μαθουν οτι αυτοκινητο ΔΕΝ ειναι το Playstation, θα ειμαι στη διαθεση σας.Ευχαριστω που με διαβασατε... με τιμα.....
Αγαπητέ McGuyver,
συμφωνώ και προσυπογράφω και υπερθεματίζω αλλά...πως αυτά που λες θα βγουν προς τα έξω ? Πως αυτά που λες και νοιώθεις - και νοιώθουμε αρκετοί από εμάς, αν όχι όλοι - να φτάσουν στα αυτιά των συνυπεύθυνων κρατικών, τοπικών, διοικητικών λειτουργών ???
Ποια θα ήταν η οργανωμένη προσπάθεια - χωρίς να κινδυνέψει να χαρακτηριστεί τρομοκρατία από τους εκ(σ)ουσιά-(ζ)οντες - που θα προσέθετε ένα δημιουργικό λιθαράκι στον οχετό και στην ζούγκλα της κοινωνικής και πολιτικής - ίσως και πολιτισμικής εν μέρει - ψευτιάς, δυσοσμίας και υποκρισίας που σχεδόν καθημερινά ζούμε!
Ίσως γίνομαι τραγικός και πεσιμιστής, παρότι φύσει αισιόδοξος! Ισως να φταίει το γεγονός ότι είμαι γονιός - όπως και πολλοί άλλοι συμπολίτες μου - και το συγκεκριμένο θέμα με το δυστύχημα με αγγίζει περισσότερο απ'ότι παλιότερα ή γενικότερα σε σχέση με άλλους!
Πιστεύοντας στις δυνατότητες μας αλλά και στις δυνατότητες αυτού του τόπου αλλά και ζώντας καθημερινά - και μέσω της δουλειάς μου - μια κατάσταση όπου κυριαρχούν τα politics και οι προσωπικές σχέσεις/χάρες (χωρίς ουσία) διακρίνω έναν έντονο εκφυλισμό της ανθρώπινης, ουσιαστικής και αξιοκρατικής πλευράς μας! Αυτό με λυπεί!
Πως να κάνουν οι πολύχρωμοι άρχοντες πολιτική - με την ουσιαστική έννοια της λέξης - όταν εμείς, αλλά και αυτοί, ασχολούμαστε με τα μικροπολιτικά (ρουσφετάκια, δωράκια, bonuses, διευκολυνσούλες [με το αζημίωτο βεβαίως])?
Πως να αντιταχθώ απέναντι σε ένα άδικο κράτος/κοινωνία, όταν έχω σαν στόχο (ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλάκι μας) να γίνω κομμάτι του (ΔΗΜΟΣΙΟ for ever). Πως από την άλλη να μην θέλω όμως να γίνω κομμάτι του (δηλαδή 2 η ώρα σπίτι μου και σιγουράντζα) όταν ο λεγόμενος (άστε με να απορώ) Ιδιωτικός Τομέας με θέλει ΣΚΛΑΒΟ από τις 09.00 μέχρι τις 19.00 (ή και αργότερα) με πραγματικό μισθό (εαν αφαιρέσουμε δηλαδή τις υπερωρίες που δεν πληρώνονται) +5% ως +15% σε σχέση με αυτόν του Δημοσίου ? Ποιος στραβός δεν θέλει το φως του?
Φιλικά,
-
Συμφωνώ και εγώ σε όσα εγραψες και σε όσα δεν έγραψες ακομα.
-
Φιλτατοι McGuyver (ωραιο nick ) κ treasure, καλα τα λετε αμφοτεροι κ συμφωνω μαζι σας. Κ γω σκεφτομαι καθε φορα μετα απο ταξιδι στην εθνικη οτι ειναι θαυμα που καθε ΠΣΚ εχουμε μονο 20 νεκρους απο τροχαια κ οχι 120! Το προβλημα ομως McGuyver ειναι οτι μπορει εσυ κ γω να προσπαθουμε να αυτοβελτιωθουμε σαν οδηγοι, αλλα ο μεσος ελληναρας οδηγος που περιγραφεις κ ακομα περισσοτερο ο οποιοσδηποτε αρμοδιος που εχει παρει βυσματικα μια θεσουλα, ξερεις τι θα σου απαντουσαν; 'Talk to the hand!' (ενεκεν που εχουμε γινει κ αγγλομαθεις λες κ αυτο μας μαρανε!). Κ δυστυχως αυτη η νοοτροπια δεν φαινεται να υπαρχει ταση να αλλαξει. Ουτε εγω ειμαι απαισιοδοξος απο τη φυση μου αλλα η οσο μπορω πιο ρεαλιστικη σπεκουλα των πραγματων, μονο 'ζητειται ελπις!' με αφηνει να αναφωνησω
-
Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο (ή μήπως έχω πολλά???) φίλε McGuyver και σε ευχαριστώ που τα έγραψες μήπως τα διαβάσουν κάπιοι και προβληματιστούν λίγο βλέποντας τον εαυτό τους (μας) στα γραφόμενά σου.
-
Ωραίος!
-
Καλα τα λες σε γενικες γραμμες. Η παιδεια ειναι το παν και αυτη λειπει απο τους Ελληνες οδηγους.
-
Ακολουθεί αυτούσιο άρθρο από το site http://www.autopress.gr το οποίο κατά κάποιο τρόπο παραπέμπει θεματικά στον τραγικό χαμό που συνέβη πρόσφατα στον τόπο μας:
'...Σε αποζημίωση 41,5 εκατομμυρίων δολαρίων καταδικάστηκε σε τρίτο βαθμό η Ford για τον θάνατο ενός τρίχρονου παιδιού που προκλήθηκε από εγκληματική 'αμέλειά' της. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι Jimmie και Ginny White είχαν στην κατοχή τους ένα Ford F-350 pickup truck. Το 1994 η αμερικάνικη εταιρεία ανάγκαστηκε να ανακαλέσει τα συγκεκριμένα οχήματα γιατί το χειρόφρενό τους λυνόταν με αποτέλεσμα να παρασύρονται. Η αποδοχή του προβλήματος έγινε μετά από εκατοντάδες καταγγελίες και μηνύσεις και ενώ για χρόνια η εταιρεία επέμενε πως 'δεν υπήρχε πρόβλημα'. Τελικά με δήλωσή της στις αμερικάνικες αρχές υποσχέθηκε να ανακαλέσει όλη την σειρά των οχημάτων για να επιδιορθώσει το ελάττωμά τους τον Αύγουστο του 1994.
Όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις για να μειώσει το κόστος της έσπασε την ανάκληση σε κομμάτια. Η οικογένεια των White δεν ενημερώθηκε ποτέ για το πρόβλημα που πιθανόν να παρουσίαζε το αυτοκίνητό τους. Τον Οκτώβριο του 1994 λύθηκε το χειρόφρενο από το φορτηγάκι της οικογένειας με αποτέλεσμα να περάσει πάνω από το σώμα του τρίχρονου Walter White που βρήκε τραγικό και άδικο θάνατο κάτω από τις ρόδες του. Οι White έλαβαν στο χέρι τους ειδοποιητήριο για την ανάκληση τον Μάρτιο του 1995. Το 1998 δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή της Ford και την κατεδίκασε σε αποζημίωση 2,3 εκ. δολαρίων (actual damages) και πρόσθετη αποζημίωση 151 εκ. δολαρίων (punitive damages). Η εταιρεία έκανε έφεση και τον Μάρτιο σε νέο δικαστήριο οι πρόσθετες αποζημιώσεις μειώθηκαν στα 52 εκ. δολάρια.
Σε τρίτο βαθμό, πλέον, και με την επίκληση ενός νόμου που ορίζει πως το μέγεθος των πρόσθετων αποζημιώσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει το 9πλάσιο των αποζημιώσεων για πραγματικές ζημίες οι τελικές πρόσθετες αποζημιώσεις μειώθηκαν κατά 11 εκ. δολάρια φθάνοντας στα 41 εκ.δολάρια. Παρά την μείωση ο λόγος συνεχίζει να είναι υψηλότερος του οριζόμενου από το νόμο κάτι που εξηγήθηκε από τον δικαστή ως 'εξαίρεση για μία περίπτωση που δεν πρέπει να υπολογίζεται μόνο και μόνο με αριθμητικά δεδομένα ή κλάσματα'....'
Τα συμπεράσματα - και οι αυτονόητες συγκρίσεις - δικά σας!
Φιλικά,
-
Χαιρομαι ιδιαιτερα που εσεις οι 2, 3, 5, 10, απαντησατε.
Και λυπαμαι που γραφω τετοια ωρα αλλα μια δουλεια μια γυναικα και ενα λυκοσκυλο με κρατανε μακρυα απο το ιντερνετ καφε γιατι το δικο μου το ρημαδι αρνειται πεισματικα να λειτουργησει. Ειναι μεχρι να το διορθωσω μια και καλη με τη βαριοπουλα.......τερμα τα αστεια,Καταρχην με βαφτισαν Ηλια, αγαπητε Βασιλη και λοιποι.
Το mcguyver μου το κολλησαν στο γυμνασιο γιατι απο τα γενοφασκια μου οταν τα αλλα παιδακια επαιζαν μπαλα, εγω ζωγραφιζα αυτοκινητακια και ειχα παντα μαζι μου εναν ελβετικο σουγια.
Ειχα την ευτυχια να μεγαλωσω σε χωριο μεσα σε οικογενεια μηχανικων
και μπορω με πληρη συναισθηση του τι λεω, να πω οτι το αρωμα της βενζινης και του γρασσου δεν το αλλαζω με τιποτα. Τωρα το πως απο ΤΕΙ ναυπηγων μηχανικων κατεληξα να κουβαλαω γερμανους αμερικανους, γιαπωνεζους με τη 'γαλλιδα' ειναι αλλη ιστορια. (Γαλλιδα ηταν το Μερσεντες που οδηγουσα ενα 0404 RHD 410hp euro2 accelarate by wire γκαζι πιλοτο και λοιπα ηλεκτρονικα τσιπακια και κολπακια που μαλλον δεν θα τα ξερετε οι περισσοτεροι.
Ειδα πολλα. οπως το πουλμαν στα τεμπη περσι. μονο που εγω το ειδα τρεις ωρες νωριτερα και τα παιδακια να χορευουν μεσα.Εγω γυριζα με αλλο σχολειο απο το μαρκοπουλο και οταν εφτασα, αφησα τα παιδια και μπηκα στην αττικη οδο δεν αντεξα, γιατι τοτε καταλαβα τι ειχε γινει. Και παρελυσα.
Αυτα που εγραψα δεν ηταν για να πει καποιος μπραβο. Ηταν και στο εξης θα ειναι οσο πιο συχνα γινεται, για να καταλαβουμε ολοι οτι μερικες εκατονταδες καθαρματα που καθε 4 χρονια ερχονται και σαν αλλα σκουληκια εκλιπαρουν για ενα χαρτακι που θα τους συρει στην εξουσια και θα τους μετατρεψει σε αχορταγες κοιλιες δεν μπορουν και δεν πρεπει να ανεχομαστε να μας δουλευουν απροκαλυπτα. Ειχα την ευκαιρια να μπω και εγω στο δημοσιο. Στον ΟΑΣΑ συγκεκριμενα, και σημερα θα εκανα τρια δρομολογια συνταγμα-ελ.βελ.-συνταγμα και θα πηγαινα σπιτι μου.. Ωραια, και μετα τι? Τα λεφτα που επαιρνα απο τη γαλλιδα ηταν δυσαναλογα λιγα για αυτο που εκανα. Γιατι δεν ηταν μονο η οδηγηση και τα 50 αδεια φερετρα που κουβαλουσα καθε μερα και που επρεπε παση θυσια να μεινουν αδεια. Ηταν οι 50 διαφορετικοι καθε φορα χαρακτηρες τους οποιους επρεπε να αντιμετωπισω, να ακουσω και να χαλιναγωγησω ετσι ωστε να εξασφαλισω την ασφαλεια τους. Ξερεις ποια ηταν η αμοιβη μου?
Οταν μετα απο 13 μερες εκδρομης κατεβαιναν ενας ενας και μου ελεγαν μια απλη οσο και πολυ ομορφη λεξη. Το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Μεγαλο μερος της ευθυνης για μενα δεν εχουν οι πολιτικοι, γιατι αφενος δεν ξερουν τι τους γινεται αφετερου δεν ακουνε αλλα ολοι εκεινοι οι δημαγωγοι που σε καθε μαζικο τετοιο γεγονος μυριζονται το αιμα σαν τα ποντικια και τρεχουν να πουνε οτι μαλακια τους κατεβει στο κεφαλι μονο και μονο για να πουλησουν. Ειδατε το ζαλιζμενο αιδιο που καθοταν με το οφωνο ανα χειρας και εκανε ρεπορταζ πισω απο τη νταλικα? ποιος της ειπε οτι το κοντεινερ επρεπε να εχει δεθει εξωτερικα με ιμαντες? ποιος ηλιθιος δεν φροντισε να της πει οτι τα κοντεινερ κουμπωνουν σε ειδικες περονες?
Στα συνορα μας ποτε σταματησε η τροχαια τον βουλγαρικο χαρο με το 40τονο επικαθημενο που σε καθε στροφη ξυνει καθρεφτες?
Αν εσυ αγαπητε Βασιλη αυριο μεθαυριο το παιδακι σου το στειλεις εκδρομη και ερθει πισω και σου πει οτι ο οδηγος ηταν καθικι γιατι δεν το αφησε να χορεψει στο διαδρομο την ωρα που ανεβαινε τις κωλοστροφες της αμφιλοχιας εσυ τι θα του πεις? Δεν πρεπει να του τραβηξεις μια γερη σφαλιαρα για να καταλαβει οτι ο οδηγος αν το σκοτωνε το παιδακι σου θα ηταν υποχρεομενος να σε αποζημιωσει με το λιγοτερο 75 μυρια και μετα να αυτοκτονησει? για πολλαπλασιασε το με το 50 και θα δεις τη ευθυνη ειναι για τον οδηγο. Οχι οτι δεν υπαρχουν και τσογλανια...Ναι και δυστυχως πολλα. ηρθαν καποτε συναδελφοι και με βριζανε γιατι δεν το παταγα για να φτασω μαζι τους. τι να παω Βασιλη που το ειχα ηδη στον κοφτη?
Αν απο αυριο το πρωι αποφασισεις οτι ειναι καλυτερα να πας καθυστερημενος στη δουλεια σου παρα να μην φτασεις ποτε, τοτε Βασιλη θα αλλαξεις την εικονα που εχεις για το τουτου.και σιγουρα θα αλλαξεις για τη ζωη σου. Θα επεφτες στο κενο απο τον 3ο? Οχι ε? τοτε γιατι να πας με χιλια εκει που δε σε παιρνει? γιατι να πεθανουμε και οι δυο?Αντε να μη σας στεναχωρω αλλο, αυριο παλι αν ειμαι καλα, λεμε κι αλλα.
Καλες βολτες και μακρυα απο πιωματα. -
Αν εσυ αγαπητε Βασιλη αυριο μεθαυριο το παιδακι σου το στειλεις εκδρομη και ερθει πισω και σου πει οτι ο οδηγος ηταν καθικι γιατι δεν το αφησε να χορεψει στο διαδρομο την ωρα που ανεβαινε τις κωλοστροφες της αμφιλοχιας εσυ τι θα του πεις? Δεν πρεπει να του τραβηξεις μια γερη σφαλιαρα για να καταλαβει οτι ο οδηγος αν το σκοτωνε το παιδακι σου θα ηταν υποχρεομενος να σε αποζημιωσει με το λιγοτερο 75 μυρια και μετα να αυτοκτονησει?
αυτό είναι το σημαντικότερο από τα υπόλοιπα σωστά που γράφεις κατά τη γνώμη μου.
Το σημαντικότερο από όλα είναι εμείς που αγαπάμε την αυτοκίνηση να δώσουμε στα παιδιά μας (οι έχοντες παιδιά, αλλά κι εμείς που κάποτε θα αποκτήσουμε) ΠΑΙΔΕΙΑ πάνω σε ότιδήποτε έχει να κάνει με ρόδες. Λυπάμαι που το λέω, αλλά με τον τρόπο που οδηγούν κάποιοι 'γονείς' και τα παραδείγματα που δίνουν στα παιδιά τους, δεν μπορείς να πεις ότι μεγαλώνουν παιδιά...Μικρούς Χάρους μεγαλώνουν... Ειλικρινά ΒΑΡΕΘΗΚΑ να βλέπω γονείς να κουβαλάνε τα παιδιά τους στο μπροστινό κάθισμα (έλα μωρέ, αφού φοράει ζώνη το παιδί..... ΜΑ ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΑΝ ΣΤΟΥΚΑΡΕΙΣ Η ΖΩΝΗ ΘΑ ΤΟ ΠΝΙΞΕΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟ ΣΩΣΕΙ!), ή 3-4 κουτσούβελα χύμα στο πίσω κάθισμα να παίζουν....
Σπύρος
-
Ο κατάλογος των εγκληματικών αμελειών και των κακός κείμενων είναι μεγάλος και φυσικά φίλε μου μόνο ένα μέρος μπόρεσες να καταγράψεις. Και έχεις δίκιο και όλοι συμφωνούμε και επαυξάνουμε. Αλλά υπάρχει δυστυχώς και το αλλά.
Τι να πω για τους επαγγελματίες οδηγούς μας;
Θα μου πεις , είναι κομμάτι και αυτοί της Ελληνικής πραγματικότητας και δεν μπορούν να διαφέρουν πολύ.Ποιος δέχεται να οδηγοί αμάξια ακατάλληλα ακόμα και για μουσείο ή εγκληματικός τροποποιημένα φορτώνοντας τα μάλιστα πέρα του ορίου;
Ποιος «πειράζει» τα ηλεκτρονικά συστήματα που δεν αφήνουν το φορτηγό να πάει πάνω από 80 με 90 χιλιόμετρα και τρέχουν δίχως αύριο με 120 και στις πίστες πατινάζ της χώρας μας;
Ποιος επιλέγει το μεροκάματο του θανάτου οδηγώντας βαριά οχήματα με σλικ ελαστικά ή αναγομωμένα που από την υπερθέρμανση αφήνουν το πέλμα του ως παγίδες θανάτου πάνω στο οδόστρωμα;
Ποιο συνεχίζουν το ταξίδι τους μετά από τη στάση στην καντίνα παραπλεύρως της εθνικής και αφού τα είπαν με τους άλλους οδηγούς κέρασαν ή κεράστηκαν μερικές μπύρες ή ρετσίνες;
Ποιος φτάνοντας σε τυφλή στροφή και ξέροντας ότι ο δρόμος είναι στενός και θα μπει στο αντίθετο ρεύμα για να τον χωρέσει δεν ειδοποιεί αλλά αφήνει στην τύχει αν θα συναντήσει κάποιον στην κορυφή της στροφής και αν αυτός θα βγει στο χωράφι ή θα πέσει απάνω του;
Ποιος σε στενό επαρχιακό δρόμο δημιουργεί ουρά χιλιομέτρου από αγανακτισμένους οδηγούς πίσω του χωρίς να νοιάζεται για τίποτα και αν σκοτωθούν προσπαθώντας να τον προσπεράσουν , καλά να πάθουν. Ελάχιστους έχω συναντήσει να κάνουν στην άκρη όταν υπάρχει πλάτωμα για να φύγει η ουρά και να συνεχίζουν μετά.
Ποιος κινείται με άδετα ή κακό δεμένα φορτία, χωρίς καλύμματα με κίνδυνο να φύγουν κομμάτια του φορτίου και να έρθουν πάνω στο παρμπρίζ αυτού που ακολουθεί; Να μην πω για τα σύννεφα που αφήνουν όσα κουβαλούν αμμοχάλικο.
Ποιος δέχεται να φορτωθεί με σταφύλια (τοπικό πρόβλημα) χωρίς να πάρει μέτρα για να μην σκορπίσει παντού στο πέρασμα του μούστο που είναι χειρότερος και από λάδι;Και αυτή η λίστα δεν έχει τέλος αλλά τι βγάζεις λέγοντας τα ξανά και ξανά;
Και εγώ έχω δίπλωμα Ε’ και έχω ζήσει πολλά από μέσα.
Χρειάζονται πολλά να αλλάξουν για να δούμε καλύτερες μέρες και δεν βλέπω κανένα από τους διοικούντες μας να έχει τη τόλμη να κάνει κάτι ουσιαστικό.
Μέχρι τότε δυστυχώς θα έχουμε συχνά την «ευκαιρία» να επαναλαμβάνουμε τα ίδια!!! -
'....Αν εσυ αγαπητε Βασιλη αυριο μεθαυριο το παιδακι σου το στειλεις εκδρομη και ερθει πισω και σου πει οτι ο οδηγος ηταν καθικι γιατι δεν το αφησε να χορεψει στο διαδρομο την ωρα που ανεβαινε τις κωλοστροφες της αμφιλοχιας εσυ τι θα του πεις? Δεν πρεπει να του τραβηξεις μια γερη σφαλιαρα για να καταλαβει οτι ο οδηγος αν το σκοτωνε το παιδακι σου θα ηταν υποχρεομενος να σε αποζημιωσει με το λιγοτερο 75 μυρια και μετα να αυτοκτονησει? για πολλαπλασιασε το με το 50 και θα δεις τη ευθυνη ειναι για τον οδηγο. Οχι οτι δεν υπαρχουν και τσογλανια...Ναι και δυστυχως πολλα. ηρθαν καποτε συναδελφοι και με βριζανε γιατι δεν το παταγα για να φτασω μαζι τους. τι να παω Βασιλη που το ειχα ηδη στον κοφτη?
Αν απο αυριο το πρωι αποφασισεις οτι ειναι καλυτερα να πας καθυστερημενος στη δουλεια σου παρα να μην φτασεις ποτε, τοτε Βασιλη θα αλλαξεις την εικονα που εχεις για το τουτου.και σιγουρα θα αλλαξεις για τη ζωη σου. Θα επεφτες στο κενο απο τον 3ο? Οχι ε? τοτε γιατι να πας με χιλια εκει που δε σε παιρνει? γιατι να πεθανουμε και οι δυο?Αντε να μη σας στεναχωρω αλλο, αυριο παλι αν ειμαι καλα, λεμε κι αλλα.
Καλες βολτες και μακρυα απο πιωματα...'Φίλε Ηλία,
καταλαβαίνω τον πόνο που κι εσύ σαν άνθρωπος νοιώθεις για όλα αυτά τα τραγελαφικά που γίνονται γύρω μας, και σου λέω πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για έναν γονιό από το να προστατεύσει την ζωή του παιδιού του αλλά και να μάθει στο παιδί του να σέβεται και να προστατεύει τις ζωές των άλλων. Να είσαι ακόμα σίγουρος ότι τα θέματα (ειδικότερα αυτά της νοοτροπίας) δεν λύνονται με σφαλιάρες ή αντίστοιχα μέσα. Αν έχεις φτάσει στο επίπεδο της σφαλιάρας τότε έχεις διανύσει αρκετό δρόμο χωρίς να έχεις 'περάσει' ουσιαστικά πράγματα στο παιδί σου ή στον συνάνθρωπό σου! Το παιχνίδι 'παίζεται' σε πολλούς παράλληλους τομείς.
Βασικό ρόλο στην διαπαιδαγώγηση παίζει το σπίτι και η οικογένεια. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει όμως και το σχολείο, η γειτονιά, η εκκλησία, η τοπική κοινωνία, η πολιτεία, η κοινωνία δηλαδή όπως αυτή εκδηλώνεται στην καθημερινότητά μας.
Ας σκεφτούμε όλοι μαζί τρόπους για να συνδέσουμε και να συνδυάσουμε όλους αυτούς τους τομείς με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής μας. Που είναι οι ομάδες κοινωνικής αφύπνισης που υπάρχουν σε άλλα μέρη του κόσμου ??? Κοροϊδεύουμε τους δυτικούς φερ'ειπείν ότι έχουν οργανώσεις για το ένα, οργανώσεις για το άλλο, οργανώσεις για την εμμηνόπαυση της πεταλούδας, και άλλα τέτοια. Έχουμε σκεφτεί κι εμείς οι ξύπνιοι να εφαρμόσουμε αυτό το σκεπτικό στις μικρές ή μεγάλες τοπικές γειτονιές?? (όποιος έχει ζήσει στην Αγγλία γνωρίζει το θεσμό του Neighborhood Watch!)
Έχουμε ένα πρόβλημα φίλοι μου, και γνωρίζετε ποιο είναι αυτό ? Αρνούμαστε να μοιραστούμε την ατομική μας γνώση σε επίπεδο ομάδας και αρνούμαστε επίμονα να δράσουμε για κοινωνικά δικαιώματα! Δεν φταίμε αποκλειστικά και κατ'ανάγκην, αλλά τουλάχιστον η νέα γενιά των σημερινών 25άργηδων-35άρηδων δεν δικαιολογούμαστε με τόση ενημέρωση που έχουμε από τα γενοφάσκια μας - και τώρα που έχουμε οικονομικοεπαγγελματική δύναμη - να επαναπαυόμαστε στα τετριμμένα. Σε αυτά που είχαν οι μπαμπάδες μας ή τα μεγάλα μας αδέρφια.
Κλείνω εδώ για να μην πλατυάσω! Ευχαριστώ για την υπομονή!
Φιλικά,
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
¨...Ειλικρινά ΒΑΡΕΘΗΚΑ να βλέπω γονείς να κουβαλάνε τα παιδιά τους στο μπροστινό κάθισμα (έλα μωρέ, αφού φοράει ζώνη το παιδί..... ΜΑ ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΑΝ ΣΤΟΥΚΑΡΕΙΣ Η ΖΩΝΗ ΘΑ ΤΟ ΠΝΙΞΕΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟ ΣΩΣΕΙ!), ή 3-4 κουτσούβελα χύμα στο πίσω κάθισμα να παίζουν....Σπύρος
5 ερωτήσεις επάνω στα γραφόμενα του Σπύρου που προσυπογράφω:
- Γιατί στα μαιευτήρια δεν προμοτάρουν τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου ενώ μας ζαλίζουν για τα γάλατα, τις πάνες και τα μωρομάντηλα ?
- Γιατί η αστυνομία 'γράφει' για παράβαση τα παπάκια (ΠΟΤΕ μηχανές μεγαλύτερου κυβισμού) επειδή δεν φοράνε κράνος αλλά ΠΟΤΕ ΔΕΝ 'ΓΡΑΦΟΥΝ' τους γονείς που μεταφέρουν τα παιδιά τους σε καθίσματα χωρίς παιδικό καθισματάκι ?
- Γιατί μόνο ένα ή δύο περιοδικά ειδικού τύπου έχουν ασχοληθεί με τα crash tests παιδικών καθισμάτων?
- Γιατί τα σχολεία δεν προμοτάρουν τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου ενώ μας ζαλίζουν για το άν ο τάδε στίχος του δείνα συγγραφέα θα αφαιρεθεί από το αναγνωστικό της Γ' Δημοτικού?
- Γιατί η πολιτεία αφού ενδιαφέρεται για τους πολίτες της δεν μειώνει ή καταργεί τον ΦΠΑ στα παιδικά καθίσματα όπως έκανε με τα κράνη ?
Φιλικά,
-
Απο προχθες που αρχισα να γραφω αισθανομαι οτι τελικα δεν ειμαι μαλακας.........οτι υπαρχουν οντως και αλλοι κοινοι θνητοι σαν την αφεντομουτσουναρα μου που αγαπανε αυτον τον τοπο και θλιβονται/μαστε με ολα τα στραβα και αστεια(συγνωμη Κε Σταθακη).
Δεν θα κατσω παλι να λεω τι επαθα εδω και εκει, γιατι ολοι μας εχουμε κατι να πουμε και σιγουρα οχι και τοσο ευχαριστο. Ευχαριστω για τα καλα λογια αν και δεν διεκδικω τιτλο ουτε τη 15λεπτη διαμοσιοτητα του warhol.
Εκεινο που με ενδιαφερει ειναι μεσω μιας φιλικης κουβεντας να βρουμε κατι για να διορθωσουμε αν μπορουμε και οσο μπορουμε την αθλια εικονα που παρουσιαζουμε στον υπολοιπο κοσμο και για να μπορουμε στην επομενη 10ετη απογραφη να ειμαστε καπως περισσοτεροι, (χωρις τους αλλοδαπους και τους ομογενοποιημενους-παστεριωμενους.) Εδω επιτρεψτε μου να δηλωσω οτι δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα με αυτην τη μεριδα, αλλα επειδη κατα τη διαρκεια της θητειας μου ενα απο αυτα τα παλληκαρια δηλωσε ευθεως οτι σε περιπτωση συρραξης ευχαριστως θα πηγαινε τα κεφαλια μας απεναντι......... με αφηνουν αδιαφορο. Λυπαμαι που το λεω και δεν θα επρεπε να ειναι ετσι γιατι υπαρχουν και πολλοι ανθρωποι που ειναι ψυχαρες, απλα εγω εχω ασχημα προηγουμενα και θα αργησω πολυ να συμπαθησω ξανα ανθρωπο με ελληνικο διαβατηριο που μιλαει γεωργιανα και κλανει την ωρα της επαρσης σημαιας. Σορρυ.
Στο θεμα μου/μας, το οτι η οδηγηση δεν ειναι παιχνιδι το ξερουμε, οπως επισης ξερουμε και οτι αποτελουμε προτυπο για το παιδακι μας( φιλε Βασιλη) και δεν εννοουσα αληθινο χαστουκι. Οχι διοτι παροτι ακομα δεν εχω την ευτυχια να ζω με ενα πλασματακι στην αγκαλια μου και να το μεγαλωνω, κρινοντας τον τροπο που ο δικος μου μπαμπας μεγαλωσε εμενα, θα γαλουχησω και εγω το δικο μου βλασταρι καποτε. Η τουλαχιστον ετσι θελω να πιστευω...
Παρατηρησατε ολες αυτες τις μερες οτι κανεις σε τηλεορασεις ραδιοφωνα δεν ανεφερε ουτε μια φορα τη λεξη μοτοσυκλετα? Ουτε κατα λαθος.
Κολλησανε ολοι με τις νταλικες χαρους τα εργα φαντασματα, και αυτο ηταν...τα ειπαμε ολα. Βρε κανενας, τιποτα, ετσι να του ξεφυγει κατα λαθος. Που? μπα.....Γιατι αραγε?
Αλλο επισης τραγικο. Μια και μιλαμε για δυστυχηματα. Το ΥΜΕ υποτειθεται οτι διατηρει αρχειο και ανα πασα στιγμη ( νομιζω) μπορει να εντοπιζει ποιοι οδηγοι εχουν περασει το 65ο ετος της ηλικιας τους, ωστε να τους καλεσει για επανεξεταση. Το ειδατε να συμβαινει μεχρι αυτη τη στιγμη?
Ποσες φορες εχετε δει σεβασμιο γεροντα με το θρυλικο kadett του 79 να πηγαινει καβαλα στη 2πλη με -50 γιατι πολυ απλα .............δεν βλεπει? Ειδικα τη νυχτα? Εγω εσεις δεν εχουμε ηλικιωμενους στις οικογενειες μας που νομιζουν οτι ακομα πολεμανε στην πινδο και κανουν τρια τεταρτα να μπουνε στο αυτοκινητο? Η που καταργουν την οπισθεν γιατι δεν στριβει πλεον..........το κεφαλι? Μηπως καποια στιγμη πρωτα εμεις μεσα απο την οικογενεια και κατ'επεκτασην ο αρμοδιος φορεας ( το κρατος δηλαδη) θα πρεπει να ασχοληθουμε και με αυτους τους αν μη τι αλλο σεβασμιους ανθρωπους που ολοι εχουμε τυχει να εμπλεκονται σε τροχαια ατυχηματα η ακομα χειροτερα δυστυχηματα, και χωρις να το καταλαβαινουν σκοτωνονται και σκοτωνουν? Ποσοι απο τους παπουδες/ γιαγιαδες μας διατηρουν ακμαια, οχηματα του καποτε,( οπως το απιστευτο simca 1303 που δε στριβει με ΤΙΠΟΤΑ), και τα βγαζουν βολτα καθε πασχα και χριστουγεννα? Αντε και στις 25 μαρτιου. Ε? ποιος? τι?
Δεν εχουμε συν τοις αλλοις, υποχρεωση να προστατεψουμε και αυτους τους ανθρωπους απο τους ....εαυτους τους?
Well εθεσα το ερωτημα, και εναμενω συζητηση.......οσοι πιστοι εδω! -
Φίλε όχι απλά δεν είσαι μαλάκας(όπως λές στην αρχή της παραπάνω δημοσίευσης σου)αλλά είσαι και πολύ σωστός σε αυτά που λές!Μπράβο σου!Είσαι σωστότατος και παιχτούρα μεγάλη!Και ότι άλλο έχεις να πεις μην κολλάς!Ριξ'το!!!!
-
Περι κοφτη πολλοι το κανουν οπως κ οι περισσοτεροι κοντεραδες βαζουν ρυθμιστηρι για τον ταχογραφο.
Με αυτο μου θυμισες πριν 4 χρονια που εργαζομουν σε εταιρια κατασκευης κ στειλανε ενα φορτηγο για να του περασουν ρυμιστηρι.
Με διαταγη του αφεντικου φυσικα για να βγαινει η δουλεια πιο γρηγορα.
Το οτι το οχημα ειχε προβληματα στην μεταδοση που δεν φτιαχτηκαν ποτε ειναι αλλο θεμα βεβαια.2 οδηγοι απολυθηκαν μεσα 2 μηνες διοτι διαμαρτυροντουσαν γι αυτα τα θεματα....
Στα επαγγελματικα δεν φταει τοσο ο οδηγος το κεφαλι που πρεπει να παρουν πρωτο ειναι της εταιριας. Οταν ολοι ζητανε τετοιες προυποθεσεις για να βγει η δουλεια τι θα κανεις??? Η αλλαζεις επαγγελμα και τραβας και μια καταγγελια (που δεν θα αλλαξει κατι) ή συνεχιζεις ετσι και οδηγας περισσοτερες ωρες για να εισαι πιο αργος.. Τοτε ομως ερχεται η κουραση...
Ακομα και στην κλουβα που οδηγω τωρα δεχομαι πιεση τουλαχιστον ειναι καινουργια. Μπορεις να βρεις απειρα ερειπια ομως στο γκαραζ αναμεσα στην δικια μου που κυκλοφορουν εξω...Δεν φταιει κανεις οι πολιτες φταινε που κρατανε τα ιδια κομματα πανω εδω και ποσα χρονια. Που δεν διαμαρτυρονται ποτε οργανωμενα...
Οσο υπαρχει συμφερον παντα θα πληρωνει ο ΙΧ και το φορτηγο εχει τον τροπο να την 'κανει'.....
...............ANTI ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΥ........................