-
Ασχετο ...
Μεχρι χθες ημουν απο τους καπνιστες που ξενερωναν με την απαγορευση του καπνισματος στα μαγαζια κλπ γνωστα.
Αυτα μεχρι χθες το βραδυ που ειδα σε μια εκπομπη αυτην την σαυρα την Κουρτοβικ να υπερασπιζεται (σε ενα διαλειμα απο την υπερασπιση της τρομοκρατιας και των λαθρομεταναστων) τα δικαιωματα των καπνιστων
Μου πεσε το τσιγαρο απο το χερι . Την καταντια μου μεσα , να μου βρεθει για συνηγορος αυτό το ελεεινό υποκείμενο ! Τερμα το φουμετο και η αντισταση στην καπναπαγορευση ...
Καταραμενη ΣΑΥΡΑ , ηταν αναγκη να μιλησεις -
Πάντως δε βρίσκω παράλογο να αλλάζουν οι Αλβανοί τα ονόματα τους. Προσπαθούν απλώς να αφομοιωθούν από την υπόλοιπη κοινωνία, και έχω την εντύπωση ότι οι δεύτερης και τρίτης γενιάς Αλβανοί δε διαφέρουν καθόλου από τους ντόπιους.
Η αλήθεια είναι πάντως ότι Έλληνες και Αλβανοί ελάχιστες διαφορές έχουν, και η όποια 'ενσωματωση' δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Αμφιβάλλω αν οι υπόλοιποι μετανάστες ακόμα και 3 γενιές μετά μπορέσουν να ενσωματωθούν σε φυσιολογικά πλαίσια. Ειδικά όσο το υπάρχον καθεστώς ημι-παρανομίας, εξαθλίωσης και εγκληματικότητας παραμένει....
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Πάντως δε βρίσκω παράλογο να αλλάζουν οι Αλβανοί τα ονόματα τους. Προσπαθούν απλώς να αφομοιωθούν από την υπόλοιπη κοινωνία, και έχω την εντύπωση ότι οι δεύτερης και τρίτης γενιάς Αλβανοί δε διαφέρουν καθόλου από τους ντόπιους.Η αλήθεια είναι πάντως ότι Έλληνες και Αλβανοί ελάχιστες διαφορές έχουν, και η όποια 'ενσωματωση' δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Αμφιβάλλω αν οι υπόλοιποι μετανάστες ακόμα και 3 γενιές μετά μπορέσουν να ενσωματωθούν σε φυσιολογικά πλαίσια. Ειδικά όσο το υπάρχον καθεστώς ημι-παρανομίας, εξαθλίωσης και εγκληματικότητας παραμένει....
Διαφέρουν κατά την γνώμη μου τουλάχιστον σωματικά. Κοντοστούπηδες , κατσιασμέμοι, λες και έχουν βγει όλοι από ένα καλούπι.
Στην αρχή για τους μεγαλύτερους νόμιζα ό,τι φταίει η κακή διατροφή που είχαν από τον καθεστώς Χότζα, αλλά και τα παιδιά τους που γενιούνται και μεγαλώνουν εδώ στο ίδιο εξελίσονται, οπότε μάλλον μιλάμε για χαρακτηριστικό της φυλής τους (πω πω θα με πουν και ρατσιστή τώρα).
Τους 'κόβεις' από χλμ μακριά. -
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Πάντως δε βρίσκω παράλογο να αλλάζουν οι Αλβανοί τα ονόματα τους. Προσπαθούν απλώς να αφομοιωθούν από την υπόλοιπη κοινωνία, και έχω την εντύπωση ότι οι δεύτερης και τρίτης γενιάς Αλβανοί δε διαφέρουν καθόλου από τους ντόπιους.Η αλήθεια είναι πάντως ότι Έλληνες και Αλβανοί ελάχιστες διαφορές έχουν, και η όποια 'ενσωματωση' δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Αμφιβάλλω αν οι υπόλοιποι μετανάστες ακόμα και 3 γενιές μετά μπορέσουν να ενσωματωθούν σε φυσιολογικά πλαίσια. Ειδικά όσο το υπάρχον καθεστώς ημι-παρανομίας, εξαθλίωσης και εγκληματικότητας παραμένει....
Oι Αλβανοί είναι εύκολα παραμετροποιήσιμοι και ευπροσάρμοστοι. Όπως και οι Έλληνες εδώ που τα λέμε.
Άλλοι λαοί, είτε λόγω φυλετικών χαρακτηριστικών που τους διαφοροποιούν (πχ Αφρικανοί), είτε λόγω κουλτούρας/θρησκείας, δημιουργούν πυρήνες που τους αποτρέπουν από το να γίνουν ένα με τον λαό υποδοχής. Εδώ οι γύφτοι, που γεννιούνται και πεθαίνουν εντός της χώρας, το ίδιο μένουν. Δεν είμαι αισιόδοξος για το κατά πόσο οι Αφγανοί, οι Πακιστανοί και άλλοι θα ενσωματωθούν με το πέρασμα του χρόνου. Και δεν εννοώ πολιτισμικά.
Το πράγμα είναι απλό: αν δεν ενσωματωθείς, περιθωριοποιείσαι συλλογικά. Αυτό καμία 'μεταναστευτική πολιτική' ή νοοτροπία του κράτους υποδοχής δεν μπορεί να αλλάξει. -
delete
-
Πιο πλήρες άρθρο σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας:
- Στον αέρα βρίσκεται ο νόμος που προβλέπει χορήγηση ιθαγένειας σε αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα
- Eρώτημα τι θα γίνει με όσους αλλοδαπούς εκλέχθηκαν στις περιφερειακές εκλογές τον Νοέμβριο
- Σύμφωνα με πηγές του NewsIt αναμένεται σφοδρή αντίδραση της κυβέρνησης κατά της Δικαιοσύνης
Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι κατά τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές έχουν μόνο οι Έλληνες πολίτες, αποκλειομένων των αλλοδαπών και τα αντίθετα που προβλέπει ο νόμος 3838/2010 περί ιθαγενοποίσης είναι αντισυνταγματικά, έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας με σημερινή απόφασή του.
Ειδικότερα, η επταμελής σύνθεσης το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο 3838/2010 που προβλέπει την ιθαγενοποίηση των αλλοδαπών που διαμένουν στην χώρα μας. Και για το λόγο αυτό παρέπεμψε το όλο αυτό 'καυτό' ζήτημα προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.
Αναλυτικότερα, το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (πρόεδρος ο Σωτ. Ρίζος και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Ε. Αντωνόπουλος) υπογραμμίζει στην υπ΄ αριθμ. 350/2011 απόφασή της ότι τόσο η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν όσο και η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι για την ανάδειξη των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης «επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διατάξεως του Συντάγματος».
Κατά συνέπεια οι ρυθμίσεις των άρθρων 14 έως 21 του Ν. 3838/2010 «είναι ανίσχυρες» ως αντίθετες προς τα άρθρα 1, 52 και 102 του Συντάγματος, προσθέτει το ΣτΕ.
Ακόμη, σημειώνεται στη δικαστική απόφαση ότι οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών οργάνων των ΟΤΑ έχουν «καθαρά πολιτικό χαρακτήρα εν όψει των αρμοδιοτήτων που ασκούν οι οργανισμοί αυτοί, αλλά και διότι η εκλογή αυτή ανάγεται στην πολιτική ζωή της χώρας γενικώς».
Εξάλλου, συνεχίζουν οι δικαστές, «η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί λειτούργημα απαραίτητο για την πραγμάτωση της λαϊκής κυριαρχίας, ως τοιαύτης νοουμένης της ασκούμενης από το λαό ως εκλογικό σώμα απαρτιζόμενο μόνο από τους έχοντες δικαίωμα ψήφου Έλληνες πολίτες».
Παράλληλα, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι τα άρθρα 1Α και 24 του Ν. 3838/2010 είναι αντίθετα σε πλειάδα άρθρων του Συντάγματος (άρθρα 1, 4, 21, 25 και 108) εφόσον δεν προβλέπεται από αυτά «διαδικασία για τη διαπίστωση από τα διοικητικά όργανα, της συνδρομής in concreto (σ.σ.: στη συγκεκριμένη περίπτωση), της ουσιαστικής προϋποθέσεως γνήσιου δεσμού των αλλοδαπών προς το ελληνικό έθνος, ενώ και τιθέμενη τυπική προϋπόθεση της 'νόμιμης διαμονής' έχει αναιρεθεί κατά το απώτερο και πρόσφατο παρελθόν» με νομοθετικές «εξαιρετικές» διατάξεις (π.χ. Ν. 3536/2007, κ.λπ.), «ούτως ώστε να καθίσταται αδύνατη η διάγνωση της συνδρομής έστω και αυτής της προϋποθέσεως».
Σε άλλο σημείο της απόφασης οι δικαστές επισημαίνουν ότι ο Έλληνας νομοθέτης εναρμονιζόμενος προς τις συνταγματικές επιταγές, «εμερίμνησε να διαφυλάξει την εθνική ομοιογένεια του κράτους, μεταξύ των άλλων, και δια της θεσπίσεως δικαίου ιθαγένειας, του οποίου οι ρυθμίσεις εβασίζοντο, κατ΄ αρχήν, στο σταθερό κριτήριο του 'δικαίου του αίματος' (ius sanguinis), δηλαδή την καταγωγή από Έλληνες γονείς».
Σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις - συνεχίζει η απόφαση του ΣτΕ - το Σύνταγμα διαχρονικά περιέλαβε διατάξεις οι οποίες «καθιέρωσαν την πολιτογράφηση ενηλίκων (συμπλήρωση του 21ου έτους) αλλοδαπών αλλογενών, δηλαδή την βάσει ειδικής διαδικασίας και κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου απονομή της ιθαγένειας με εξατομικευμένη κρίση συλλογικού οργάνου της διοικήσεως που διαγιγνώσκει την συνδρομή ορισμένων ουσιαστικών προϋποθέσεων».
Οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν ακόμη ότι ο Ν. 3838/2010 εισάγει ένα νέο τρόπο κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας. Όμως η «πολιτογράφηση αυτή γίνεται με βάση αμιγώς τυπικές προϋποθέσεις (χρόνος 'νόμιμης' διαμονής του αιτούντος αλλοδαπού ή της οικογένειας του, φοίτηση σε ελληνικό σχολείο επί ορισμένο χρόνο, ανυπαρξία καταδίκης για ορισμένα σοβαρά ποινικά αδικήματα), χωρίς εξατομικευμένη κρίση περί της συνδρομής της ουσιαστικής προϋποθέσεως του δεσμού προς το ελληνικό έθνος του αιτούντος την πολιτογράφηση αλλοδαπού, δηλαδή την εκ μέρους εθελούσια αποδοχή των αξιών που συνάπτονται προς τον ελληνισμό και την εντεύθεν απόκτηση ελληνικής συνειδήσεως».
Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχει προσφύγει εκλογέας, Έλληνας πολίτης και ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η από 30.4.2010 απόφαση του υπουργού Εσωτερικών που καθορίζει τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζονται κατά την αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο, όπως και η από 7.5.2010 εγκύκλιος του ίδιου υπουργού που δίνει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι (μόνο για τις θέσεις δημοτικών συμβούλων, συμβούλων δημοτικών διαμερισμάτων και τοπικών συμβούλων) στους ομογενείς και στους νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα υπηκόους τρίτων χωρών για την ανάδειξη τους στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση.
Να σημειωθεί ότι παρέμβαση στην εν λόγω υπόθεση υπέρ της επίμαχης υπουργικής αποφάσης έχει ασκήσει η Ελληνική Ένωση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και η αλβανικής ιθαγενείας Έντα Γκέμυ η οποία είχε υποβάλει αίτηση για να μετάσχει στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 (Δήμος Νικαίας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη).
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Πάντως δε βρίσκω παράλογο να αλλάζουν οι Αλβανοί τα ονόματα τους. Προσπαθούν απλώς να αφομοιωθούν από την υπόλοιπη κοινωνία, και έχω την εντύπωση ότι οι δεύτερης και τρίτης γενιάς Αλβανοί δε διαφέρουν καθόλου από τους ντόπιους.
Η αλήθεια είναι πάντως ότι Έλληνες και Αλβανοί ελάχιστες διαφορές έχουν, και η όποια 'ενσωματωση' δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Αμφιβάλλω αν οι υπόλοιποι μετανάστες ακόμα και 3 γενιές μετά μπορέσουν να ενσωματωθούν σε φυσιολογικά πλαίσια. Ειδικά όσο το υπάρχον καθεστώς ημι-παρανομίας, εξαθλίωσης και εγκληματικότητας παραμένει....
Διαφέρουν κατά την γνώμη μου τουλάχιστον σωματικά. Κοντοστούπηδες , κατσιασμέμοι, λες και έχουν βγει όλοι από ένα καλούπι.
Στην αρχή για τους μεγαλύτερους νόμιζα ό,τι φταίει η κακή διατροφή που είχαν από τον καθεστώς Χότζα, αλλά και τα παιδιά τους που γενιούνται και μεγαλώνουν εδώ στο ίδιο εξελίσονται, οπότε μάλλον μιλάμε για χαρακτηριστικό της φυλής τους (πω πω θα με πουν και ρατσιστή τώρα).
Τους 'κόβεις' από χλμ μακριά.για άντρες δε θα μιλήσω, μή μας βγεί και κανενα όνομα , αλλά έχω 2 γνωστές αλβανίδες οι οποίες είναι το ακριβώς αντίθετο απ αυτο που περιγράφεις.
-
Εισαγγελική κλήση σε 8 άτομα για τους μετανάστες στη Νομική
Οι κλήσεις αφορούν το αδίκημα της προώθησης και διακίνησης μεταναστών. Μία από αυτές αφορά τον πρύτανη του Πανεπιστήμιου κ. Θεοδόση Πελεγρίνη για το αδίκημα παράβασης καθήκοντος.
Κλήσεις για κατάθεση, με την ιδιότητα του υπόπτου, για την υπόθεση της διακίνησης παράνομων μεταναστών και της κατάληψης της Νομικής, απέστειλε ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Σπύρος Μουζακίτης, που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για το θέμα.Ο εισαγγελέας, μέχρι στιγμής, έχει αποστείλει οκτώ κλήσεις, για κατάθεση την Τετάρτη και την Πέμπτη, μία εκ των οποίων αφορά τον πρύτανη του Πανεπιστήμιου κ. Θεοδόση Πελεγρίνη, που καλείται να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος (πλημμέλημα). Οι υπόλοιπες κλήσεις, μέχρι στιγμής, αφορούν το αδίκημα της προώθησης και διακίνησης μεταναστών (κακούργημα) και απευθύνονται σε μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης. Παράλληλα, ο εισαγγελέας συνεχίζει την έρευνα για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/52023 Είναι όμως και λίγο αποκρουστικό... Μου θυμίζει λίγο από τη ταινία υδάτινος κόσμος. Τι έχουν φτιάξει...
Αυτό αρέσει στο χρήστη Γιώργο Καρατζαφέρη και σε 48 άλλα φασιστόμουτρα
-
Οι Πακιστανοί,Μπαγκλαντσιανοι κλπ ειναι δυσκολο να προσαρμοστούν..Εδώ δεν προσαρμόστηκαν στην Βρετανία όπου πήγαν επι κυβερνησεως Εργατικών κυρίως και τους δόθηκε και υπηκοότητα...
Ζουνε σε περιοχές που τις έχουν κανει γκέτο...
Στις περιοχες αυτες ειχαν ξεσπάσει επεισόδια στις πολεις,Λιντς,Μπρανφορντ,Ολνταμ,Μπιρμιγχαμ...
http://en.wikipedia.org/wiki/2001_England_riotsΟι Αλβανοι γενικά ξεχωριζουν απο τους Έλληνες εμφανισιακα..Πολλοι απο αυτους όμως μιλουν πολυ καλά Ελληνικα...
Υπάρχουν διαφορες ρατσες Αλβανων..Μερικοι έχουν μεσογειακα χαρακτηριστικα και άλλοι ξανθοι κλπ.. -
Ο χρήστης delsol.vti έγραψε:
Ασχετο ...
Μεχρι χθες ημουν απο τους καπνιστες που ξενερωναν με την απαγορευση του καπνισματος στα μαγαζια κλπ γνωστα.
Αυτα μεχρι χθες το βραδυ που ειδα σε μια εκπομπη αυτην την σαυρα την Κουρτοβικ να υπερασπιζεται (σε ενα διαλειμα απο την υπερασπιση της τρομοκρατιας και των λαθρομεταναστων) τα δικαιωματα των καπνιστων
Μου πεσε το τσιγαρο απο το χερι . Την καταντια μου μεσα , να μου βρεθει για συνηγορος αυτό το ελεεινό υποκείμενο ! Τερμα το φουμετο και η αντισταση στην καπναπαγορευση ...
Καταραμενη ΣΑΥΡΑ , ηταν αναγκη να μιλησειςΜε ενα τετοιο θα στρωσει
http://www.blowmeupsexdolls.com/App_Themes/Images/Blown/SheMale9-2.jpg
-
Παίρνει ο Αφγανός τηλέφωνο την μάνα του στο Αφγανιστάν:
'Έλα μάνα, μπήκα στην Νομική!'
-
Ο χρήστης delsol.vti έγραψε:
Ασχετο ...
Καταραμενη ΣΑΥΡΑ , ηταν αναγκη να μιλησειςAσχετο στο ασχετο:
Κι εγω που δε παω τη Ξαφα θα πρεπει να αρχισω το καπνισμα ή μηπως να βαλω καμμια μπομπα στα γραφεια του ΙMF?? -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Παίρνει ο Αφγανός τηλέφωνο την μάνα του στο Αφγανιστάν:'Έλα μάνα, μπήκα στην Νομική!'
'... και μένω σε ένα νεοκλασικό αρχοντικό στο κέντρο της Αθήνας!'
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Παίρνει ο Αφγανός τηλέφωνο την μάνα του στο Αφγανιστάν:
'Έλα μάνα, μπήκα στην Νομική!'
'... και μένω σε ένα νεοκλασικό αρχοντικό στο κέντρο της Αθήνας!'
επισης θα παρω και υπηκοοτητα
-
Μπα, αυτό δεν παίζει προς το παρόν βάσει ΣτΕ
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Το πράγμα είναι απλό: αν δεν ενσωματωθείς, περιθωριοποιείσαι συλλογικά. Αυτό καμία 'μεταναστευτική πολιτική' ή νοοτροπία του κράτους υποδοχής δεν μπορεί να αλλάξει.
Το θέμα είναι και να το επιθυμείς.
Οι Τούρκοι π.χ στην Γερμμανία ΔΕΝ το επιθυμούν και έχουν φτιάξει γκέτο παρά την πολιτική μιας σοβαρής χώρας όπως η Γερμανία να τους ενσωματώσει.
Τα ίδια και οι Μεξικανοί και λοιποί λατινογενείς πληθυσμοί στις ΗΠΑ.
Το 40% αν θυμάμαι καλά των ισπανόφωνων στις ΗΠΑ δεν γνωρίζει Αγγλικά, και για να εργαστείς στην Καλιφόρνια ζητείται να γνωρίζεις Ισπανικά !Άρα λοιπόν πρακτικά οι Αλβανοί έχουν στην πράξη ενσωματωθεί - και οι δεύτερης/τρίτης γενιάς δε διαφέρουν σε τίποτα από τους ντόπιους.
Το θέμα είναι λοιπόν ότι αν οι Μουσουλμάνοι κλπ δε θέλουν στην πράξη να ενσωματωθούν(και φυσικά έχουν κάθε δικαίωμα να μη γουστάρουν), πρέπει αντίστοιχα ως κράτος να υπολογίσεις ΠΟΣΟ το αντέχεις αυτό το πράγμα.
-
Γιά αυτούς που λένε ότι διαφέρουν οι αλβανοί εμφανισιακά , μιά βόλτα στην Ηπειρο θα τους δείξει πόσο λάθος κάνουν .
-
Οι πρώτοι Αλβανοί και Βορειοηπειρώτες διέφεραν ΠΟΛΥ, προφανώς λόγω κακής διατροφής. Η επόμενη γενιά, που σήμερα είναι μεταξύ 20-30, δύσκολα διακρίνεται από τους Έλληνες.
-
Αυτό εξαρτάται και από την καταγωγή τους εκεί, αλλιώς είναι ο κάτοικος Τιράνων αλλιώς του χωριού, αλλιώς εντελώς ο κάτοικος της βόρειας Αλβανίας ...
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;