-
Τελωσπαντων εγω την γνώμη μου ειπα.Στα δικά μου μάτια το Γκολφ είναι ενα απλά καλό αυτοκίνητο τίποτε παραπάνω.Πολλη φασαρία για το τίποτα....Και σε καμμία των περιπτώσεων δεν αξίζει τα χρήματα που ζητάει.
-
Αδικει την Κλιω. Με το πολο οκ. Το γκολφ ειναι για συγκριση με τη Μέγκαν. Τωρα μιας και το αναφερετε το τι σχεση εχει το τωρινο γκολφ με ενα 16 χρονια πισω... οσο να ναι μια βελτιωση θα υπαρχει.
-
Δε νομίζω...Εχει παρει γνωστος μου..Ντιζαιν ιδιο,ηλεκτρονικα τα παντα εκτός απο τα αλαρμ, υβριδικό με ηδη υπαρχοντα προβλήματα, κλιματισμός στην οθόνη αφής (τραγικό λαθος). Ευτυχώς ειναι με ληζινγκ....
Εγω συγκρινα τα δικά μου αυτοκινητα ασχετως κατηγοριων.Σαφως και ανταγωνιστης του Κλιο ειναι το Πολο....Αλλα κι αυτο στην ουσία ειναι ενα μινι-Γκολφ.Ειχα ενδιαφερθεί κατα την έρευνα αγορας τοτε μου το έδιναν 13900 τωρα εχει 15850 το απλό 80αρι.Ε συγνωμη αν αυτο δεν ειναι κοροϊδία τοτε πιο ειναι;Σχεδον 2000 ευρω πανω και υποβαθμιση εξοπλισμου.Οι Γερμανοί για κορόιδα ψάχνουν....
-
Και τα clio ανέβηκαν σε τιμή. Γενικά όλα τα αυτοκινητα ανέβασαν τιμές, κυρίως λόγω υψηλής τιμής του χαλυβα ως αποτέλεσμα της μειωμενης παραγωγής αυτού, απόρροια των μειωμενων εργατοωρων.
-
Οχι τοσο πολυ ομως...
-
Καλησπέρα παιδιά, έχω μια ερώτηση. Ξέρουμε πόσο κοστίζουν το Pack Relax και το Pack Lighting στο Clio V; Με χαλάει λίγο το γεγονός ότι έβγαλαν τους προβολείς ομίχλης από την έκδοση του 2021 και έβαλα αισθητήρες. Εμφανισιακά και μόνο.
-
Χαλαρή βολτούλα το ΣΚ για μπάνιο εντός νομού Θεσσαλονίκης (Σταυρό-Ολυμπιάδα), με τον δρόμο να μην επιτρέπει ταχύτητες εθνικής, όριο 90 περίπου και λιγότερο εντός χωριών, αποτέλεσμα, μετά από 300 χλμ, το trip να δείχνει 6.2lt υγραέριο στα 100χλμ, όλα με το clima αναμμένο.
LPG rocks τελικά. Και το κυριώτερο χωρίς το άγχος που είχα πιό πριν με το diesel, όχι ματζούνια, όχι ενισχυμένο, όχι χημικά, όχι πάτα 110 να κάνει αναγέννηση...
-
Αυτά είναι.
Να ρωτήσω, η κατανάλωση στην αντλία είναι ίδια με το trip computer.;
-
Κλέβει το trip 0.1-0.2 λίτρα προς τα κάτω...
-
Καλησπέρα σε όλους στο forum! Παρακολουθώ τις σχετικές συζητήσεις εδώ και 9 μήνες, από τότε δηλαδή που έγινα κι εγώ ευτυχής κάτοχος ενός Renault Clio 1.0 (βενζίνη, 100 άλογα) expression. Ως πρώην ιδιοκτήτης ενός Golf IV για 21 έτη και 200.000χλμ, θα ήθελα να κάνω κι εγώ μία σύγκριση, έστω και πρώιμη:
-
Κινητήρας: Τι να λέμε τώρα, το Golfάκι ήτανε φίδι, αυτό είναι λες και οδηγάς ηλεκτρικό (έστω και αν θέλει να έχεις κάποιες στροφές για να τραβήξει). Πραγματική απόλαυση!
-
Οδηγική συμπεριφορά - πάτημα στο δρόμο: Έχοντας οδηγήσει σποραδικά και κάποια άλλα αυτοκίνητα, δεν περίμενα να βρω την εμπειρία της οδήγησης του Golf (έστω και παλιού). Κι όμως το Clio νομίζω ότι είναι εξίσου καλό.
-
Χώροι: Δεν ξέρω τι κάνανε οι Γερμανοί στο GOLF V, αλλά το Golf IV ήταν αρκετά πιο άνετο από το Clio. Τόσο μπροστά, όσο και πίσω στο χώρο των επιβατών. Επίσης, στο Polo που μπήκα για δοκιμή τον 10/2020, ήταν επίσης πιο ευρύχωρο.
-
Ποιότητα - Προβλήματα: Είναι πολύ νωρίς για να ξέρω για το Clio, του οποίου το σαλόνι φυσικά μου άρεσε (πολύ καλύτερο από Corsa και Hundai i20) γι αυτό εξάλλου και το αγόρασα. Δεν είχα πάντως κανένα παράπονο από τα πλαστικά του Golf, ούτε από το χρώμα του (κόκκινο φανταχτερό μέχρι τέλους) και το είχα 20 χρόνια έξω στον ήλιο, χωρίς προστατευτικά. Ο ουρανός μου ξεκόλλησε και μένα στα 18-19 χρόνια. Οι συναρμολογήσεις πολύ καλές, (πχ το τζάμι του οδηγού τρίζει στο Clio όταν το έχεις ελάχιστα κατεβασμένα -το ίδιο συνέβαινε και στο test drive αυτοκίνητο της αντιπροσωπείας- κάτι που δεν παρατήρησα στο Golf). Από κει και πέρα, έφαγα κι εγώ αρκετό καιρό στα συνεργεία με το Golf, χωρίς να μπορώ να ξέρω όμως τι ισχύει για τις άλλες μάρκες.
Τέλος, αν έχω ένα παράπονο από τη Renault, είναι ότι δίνεις €15.000 και παίρνεις ένα αυτοκίνητο χωρίς ηλεκτρικά παράθυρα πίσω, χωρίς φωτάκια στους καθρέφτες στα σκιάδα, χωρίς συναγερμό που να κλείνει αυτόματα τα παράθυρα (πρώτη μέρα που πήρα το Clio, τα ξέχασα το βράδυ μισάνοιχτα και έβρεξε...), όλες δηλαδή αυτές τις μικρές ανέσεις/πολυτέλειες, που κοστίζουν φαντάζομαι ελάχιστα και τις είχε ένα αυτοκίνητο 20 χρόνια πριν.
Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους!
-
-
Καλημερα σε ολους
Ειμαι νεος στο forum καθως παραλαμβανω ενα νεο clio v αρχές Σεπτεμβρη
Αγορασα την εκδοση expression plus lpg
Νομίζω οτι εχει εξαιρετικο επιπεδο εξοπλισμου εξωτερικα ομως σε σχεση με την προηγουμενη αντιστοιχη εκδοση του 2020 απουσιαζουν τα διακοσμητικα νικελ που τουλαχιστον σε μένα αρεσουν ιδιαιτερα καθως νομιζω οτι προσθετουν πολυτελεια
Παρακαλω ενημεωστε με οποιος γνωρίζει εάν υπαρχει δυνατοτητα εκ των υστερων τοποθετησης απο την αντιπροσωπεια η καποια αξιολογη εναλλακτικη απο την αγορά
Στο aliexpress ειδα οτι υπαρχουν λυσεις απο Τουρκια φοβαμαι ομως το τελωνειο
Απο Ελλαδα καποιος απο Τρικαλα τα πουλάει 'χρυσαφι'
Ευχαριστώ εκ των προτερων
-
Εχει παρατηρήσει κανείς δυσλειτουργία της κάμερας εμπρος που διαβάζει τα σήματα και τα εμπρός οχηματα;
Μόλις ξεκινήσω και μετά απο κάποια απόσταση μου βγάζει μήνυμα ότι η κάμερα δεν έχει ορατότητα.Καθαρισα το παρμπρίζ στο σημείο που βρίσκεται η κάμερα και θα το ξαναδω το απόγευμα.Αλλιως αύριο θα κανω μια επίσκεψη στην αντιπροσωπεία.
Ειλικρινά μου την εσπασε τωρα αυτο....@ν@θεμ@τισμενα μπιμπλικια....
-
@Geokap1960 Από Τουρκία θα έχεις τελωνείο δες αν έχει direct mail ή κάποια ταχυμεταφορική που δεν περνάνε τελωνείο! Κάποιος από εδώ τα έχει πάρει από Τουρκία
-
Πήραμε με ένα άλλο παιδί, το inox πρόσθετο της εξάτμισης από Τουρκία. Από 30 βγήκε 50 με τα τελωνεία.
-
Καλησπέρα στο φόρουμ,
καθώς πλησιάζει ο καιρός για το πρώτο service στο Clio και επειδή στην οικογένεια δεν είχαμε ποτέ γαλλικό αμάξι θα ήθελα να προτείνετε μερικεσ αντιπροσωπείες σε όλη την αττικη που να κάνουν καλή δουλειά-κατά την εμπειρία σας μείνατε ευχαριστημένοι.
-
Δυστυχώς υπάρχει πρόβλημα στην εμπρός καμερα του αυτοκινήτου. Αναμενω εξελίξεις απο Δευτέρα οπου θα υπάρξει επικοινωνία με τα κεντρικά στην Αθηνα. Ο αντιπρόσωπος με διαβεβαίωσε οτι θα είμαστε σίγουρα στην εγγύηση. Ειδωνεν παιδιά. Δυστυχώς φαίνεται οτι οι φίλοι μας οι Γάλλοι συνεχιζουν τα ηλεκτρικά προβλήματα για τα οποια φημίζονται. Οπως και να χει παντως εχω χαλαστει.
-
Ελπίζω να στο επιδιορθωσουν γρήγορα να ησυχάσεις
-
Clio Lpg αγορασμενο τον Μαιο απο Renault Πειραια αναψε λαμπακι μετα 3 μηνες. 2 επισκεψεις στο service της εταιρειας χωρις αποτελεσμα. Μου δωθηκε το ok να φυγω για διακοπες (με αναμμενο λαμπακι) και το βλεπουμε απο Σεπτεμβριο. Μετα απο 5-6 μερες ακινηποποιηθηκε στο νησι. Συνεχισαμε και τελειωσαμε τις διακοπες μας με αυτοκινητο αντικαταστασης. Επεστρεψε στο service της εταιρειας με οδικη βοηθεια. To be continued...
-
Clio Lpg αγορασμενο τον Μαιο απο Renault Πειραια αναψε λαμπακι μετα 3 μηνες. 2 επισκεψεις στο service της εταιρειας χωρις αποτελεσμα. Μου δωθηκε το ok να φυγω για διακοπες (με αναμμενο λαμπακι) και το βλεπουμε απο Σεπτεμβριο. Μετα απο 5-6 μερες ακινηποποιηθηκε στο νησι. Συνεχισαμε και τελειωσαμε τις διακοπες μας με αυτοκινητο αντικαταστασης. Επεστρεψε στο service της εταιρειας με οδικη βοηθεια. To be continued...
Τι εννοείς 'ακινητοποιήθηκε'; Δεν έπαιρνε μπροστά; Έκανε κάποιο θόρυβο;
-
Ποιο λαμπακι αναψε;
Renault Clio V