-
Καλημερα ,
Σε αναζήτηση νέου αυτοκίνητου , με budget εως 23.000 , είμαι ανάμεσα στις παρακάτω επιλογές είτε καινούριου ειτε πολύ ελαφρώς μεταχειρισμένου. Δεν το διαχωρίζω καθώς τα χρήματα υπάρχουν οπότε όταν βρω οποιαδήποτε ευκαιρία μεταχειρισμένου που να με καλύπτει θα κάνω την αγορά.
Οι ανάγκες τυπικές μίας τετραμελούς οικογένειας (διακοπές,χωριό)με τρεις γυναίκες , άρα πολλές βαλίτσες..
Χιλιόμετρα περίπου 12.000 το έτος , οδήγηση καθημερινά (ένα αυτοκίνητο στην οικογένεια) από την σύζυγο και όχι σε κεντρικό αστικό ιστό.
Τωρινό αυτοκίνητο , GOLF V TSI GT SPORT 5D 170ps ( θα μου λείψει το γκάζι και ήδη κλαίω)
Αυτά που βρίσκω και με καλύπτουν είναι
C5 Aircross (εκδοσή Feel) βενζίνη
Renault Kadjar Sport Edition βεvζίνη και πετρέλαιο
Grandland X βενζίνη
Τέλος ,Ford Kuga (μόνο ST LINE) , αλλά με προβληματίζει η παλαιότητα του μοντέλου στην αφορά.
Καθε γνωμη δεκτή.
-
Καλημερα ,
Σε αναζήτηση νέου αυτοκίνητου , με budget εως 23.000 , είμαι ανάμεσα στις παρακάτω επιλογές είτε καινούριου ειτε πολύ ελαφρώς μεταχειρισμένου. Δεν το διαχωρίζω καθώς τα χρήματα υπάρχουν οπότε όταν βρω οποιαδήποτε ευκαιρία μεταχειρισμένου που να με καλύπτει θα κάνω την αγορά.
Οι ανάγκες τυπικές μίας τετραμελούς οικογένειας (διακοπές,χωριό)με τρεις γυναίκες , άρα πολλές βαλίτσες..
Χιλιόμετρα περίπου 12.000 το έτος , οδήγηση καθημερινά (ένα αυτοκίνητο στην οικογένεια) από την σύζυγο και όχι σε κεντρικό αστικό ιστό.
Τωρινό αυτοκίνητο , GOLF V TSI GT SPORT 5D 170ps ( θα μου λείψει το γκάζι και ήδη κλαίω)
Αυτά που βρίσκω και με καλύπτουν είναι
C5 Aircross (εκδοσή Feel) βενζίνη
Renault Kadjar Sport Edition βεvζίνη και πετρέλαιο
Grandland X βενζίνη
Τέλος ,Ford Kuga (μόνο ST LINE) , αλλά με προβληματίζει η παλαιότητα του μοντέλου στην αφορά.
Καθε γνωμη δεκτή.
-
Καλύτερα καινούργιο...
B-SUV: Puma, 2008, Kamiq
C-SUV:Με 23 μόνο μεταχειρισμένα για να πάρεις και εξοπλισμό, αλλιώς πρέπει να ανέβεις για φρέσκο μοντέλο (πχ. νέο kuga titanium, skoda karoq, νέο 3008 active)
Αυτά που κοιτάς είναι καλές επιλογές...Πιο άνετα που θα σε καλύψουν, Grandland & C5 Aircross.
Επιμένω, πάντως, για καινούργιο Β-SUV σε αυτά τα χρήματα (με κάποιες παραχωρήσεις σε χώρους).
-
Από Golf GT να πας σε οτιδήποτε αναφέρεται στη λίστα είναι ιεροσυλία.
-
Αλλιώς, για να είναι πιο ομαλή μετάβαση (λόγω δύναμης, ίππων κτλ)πας σε νέο hyundai όπως:
Hatchback:
i30 HB 1.5T 160ps iMT48v HYBRID N Line
i30 HB 1.5T 160ps iMT48V HYBRID DISTINCTIVE
B-SUV (ελάχιστα πάνω από το budget):
KONA F/L 1.6T 198ps 7DCT Premium
C-SUV (25-26χιλ.):
TUCSON 1.6T 48V HYBRID 150hp 6MT EXCLUSIVE
-
Το θέμα της ιπποδύναμης το έχω αποδεχθεί.
Επίσης θέλω σχετικά μεγάλο αυτοκίνητο , κουβαλάω ποδήλατα , κανό και γενικά οι κόρες το έχουν το μπόι τους.
Γι αυτο έχω φτάσει στις ως άνω επιλογές.
-
Τότε, C5 Aircross, Grandland, Kuga, Karoq, Tucson, Sportage...
-
Τα χιλιόμετρα λένε βενζίνη (συμπεριλαμβανομένων των mild hybrid).
Με 23,000 οι επιλογές είναι πολλές. Η Skoda είναι κατά κανόνα η εταιρεία με τους μεγαλύτερους χώρους αποσκευών. Επίσης C5 Aircross (Άνετο, Ευρύχωρο, Ευάερο, Ευήλιο).
Μάλλον σε πρώτο επίπεδο θα πρέπει να απαντήσεις στο ερώτημα καινούργιο-μεταχειρισμενο.
Γιατί όχι station?
ΥΓ. Σε ότι αφορά την ιπποδύναμη σου εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση.
-
-
Τα Β SUV τα έχω αποκλείσει , χρειάζομαι τους παραπάνω χώρους των C SUV.
Ίσως πλέον είναι μόδα , αλλά για εμένα είναι τα πλέον ιδανικά αυτοκίνητα.
Γι αυτό και είμαι διατεθειμένος να πάρω και ελαφρώς μεταχειρισμένο , προκειμένου να κερδίσω χώρους και παραπάνω εξοπλισμό.
Κάποια εμπειρία από τα παραπάνω αυτοκίνητα ;
-
Πρόσφατα πέρασα από GOLF V 1.6FSI στο Grandland X 1,5D AUTO, 4μελής οικογένεια επίσης.
Δεν μπορώ να σου συγκρίνω άμεσα την οδήγηση έλεω GT αλλά μπορώ να σου πω ότι με εξέπληξε αρκετά θετικά η ανταπόκριση του Grandland σε θέμα κρατήματος. Οι χώροι είναι επαρκείς, όχι συγκλονιστικοί συγκριτικά με το golf. Κάτσε στα πίσω καθίσματα στο grandland και μετά στο golf σαν το πιο δύσκολο. To εσωτερικό του Grandland σου δίνει μια αίσθηση πολυτέλειας αλλά όπως θα διαβάσεις και αλλού ίσως σε προβληματίσει το καντράν που είναι του 2017 και όχι του 2021.
Προσωπικά αν και έχω κρατήσει και το GOLF περιμένω κάθε πρωί να τρέξω στο Grandland, να κάτσω άνετα στο ψηλό μου κάθισμα κλπ..
Αυτό που με ενοχλεί (ίσως και το μόνο) είναι η έλλειψη φως στο πορτπαγκάζ αν και στο youtube έχει έναν ενδιαφέρων τρόπο για εργοστασιακή λύση που θα μελετηθεί.
Και τέλος, ξεκίνησα να πάρω ένα C SUV γιατί ήθελα να έχω χώρους,άνεση και ύψος απο το εδαφος, κι αν όχι τώρα πότε(?), με budget τα 23Κ. Τελικά ξεπέρασα το αρχικό Budget για κάτι λιγότερο απο 2Κ για το παραπάνω setup.
-
C5 ή Grandland. Μην κοιτάς αλλού.
-
Στα χρήματα που κοιτάς είναι και το skoda karoq με 22500 έκδοση ambition 1. 5 150hp που έχει απλετους χωρους. Επίσης αν δεν το βιάζεσαι σε 1, 5 μηνα βγαίνει και το νέο qashqai που μπορεις να τσεκάρεις.
-
Αν κατάλαβα ο φίλος παραπάνω πήρε το ντίζελ αυτόματο Grandland στα 25 χιλιάρικα;
Ωραία. Κάτι τέτοιο είναι ιδανική vfm επιλογή, κι επειδή έχω το ίδιο κινητήριο σύνολο σε λίγο μικρότερο Citroën, καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό του. Έχω δει και αγγελίες από πινακιδωμένα 3008 σε παρόμοια τιμή.
-
Το Karoq βγαίνει στην Exclusive έκδοση αυτήν την εποχή στα 23.700 με το κλειδί στο χέρι και είναι VFM αλλά δεν μου αρέσει οπτικα σαν αυτοκίνητο.
Μάλλον θα στραφω λοιπόν σε ελαφρώς μτχ έως 10.000 χλμ , για να έχω την καλύτερη δυνατή επιλογή σε εξοπλισμό.
SUV εως 23.000