-
Παρεμπιπτόντως, κάτι πρέπει να κάνουμε με το θέμα της ταχύτητας. Να πούμε κάτι στον admin, δεν ξέρω τι, είναι πάρα πολύ αργή η σελίδα. Έχουν υπάρξει φορές που πήγα να μπω και έκανε τόσην ώρα που τελικά δεν πρόλαβα.
Τώρα πάμε σε δύο προβληματισμούς μου:
https://www.skroutz.gr/s/24208646/Durostick-DS-300-Nano-Proof-Fabric-500ml.html?from=catspan
Δείχνει ωραίο, θα προστατεύει τα υφάσματα του αυτοκινήτου (ειδικά τα καθίσματα που έχω εγώ)Από την άλλη:
Το αυτοκίνητό μου έχει (σύμφωνα με το βιβλίο οδηγιών) μια αντιπυρική επίστρωση στα υφάσματα. Πήπως το προϊόν αυτό καταστρέψει την επίστρωση αυτήν; Μήπως δημιουργήσει ένα εύφλεκτο στρώμα από πάνω;
-
Καλησπέρα Αλέξανδρε. Το προιόν χαρακτηρίζεται ως υδροαπωθητικό. Κάνει αυτό που λέει φαντάζομαι και βοηθάει το νερό να τρέχει πάνω στο ύφασμα.
Δε νομίζω να χαλάσει τις αντιπυρικές ιδιότητες που έχουν τα υφάσματα σου αλλά θα το δοκίμαζα σε ένα σημείο πρώτα να δώ αν θα αλλάξει κάτι στην υφή του υφάσματος. Ίσως να μη σου αρέσει το αποτέλεσμα.
Οι λεπτές πετσέτες μικροίνας που έχουν υποστεί κεριά από το όχημα, τις βάζω κάτω από το νερό και δε νοτίζουν με την καμμία. Θέλουν πολύ επιμονή γιατί έχει σκληρύνει η ίνα τους.
Δε ξέρω τι θές να πετύχεις ακριβώς, δοκιμή αν το αποφασίσεις..
-
Και εγώ το έχω σκεφτεί.... Αλλά φοβάμαι μη μετά καιρό αρχίζει να βγάζει ξερατα σαν δέρμα που έχει ξεφλουδίσει...
Ξέρει κανεις αν κάνουν τέτοια αυτά.
Σήμερα πρωτη του μηνός το έτος 2021 μ.χ ποστάρω... Δεν ξέρω ποτε θα το δείτε εσείς λόγω ταχυτητας της πλατφορμας. Ελπίζω να είστε καλά εσείς και η ανθρωπότητα όταν το διαβάζετε... Και η γη να επιβιώσει....

-
Ευχαριστώ.
Συμπεραίνω λοιπόν από τις αναρτήσεις σας ότι είναι ριψοκίνδυνο, άρα το βάζω το θέμα στο αρχείο.Δείτε τώρα και κάτι άλλο.
Ψάχνοντας έπεσα σε έναν θησαυρό:
https://www.detailingwiki.org/
Βικιπαίδεια για καθαρισμό αυτοκινήτου. Έχει πολλά άρθρα, αναφέρεται σε πολλά θέματα.@Lap έψαξα εκεί και για το οξυζενέ, αλλά δεν βρήκα τίποτα. Υποθέτω ότι το οξυζενέ θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί όταν δω στο ταμπλώ του αυτοκινήτου σημάδια γήρανσης, ή αν πάρω κανένα παλιό αυτοκίνητο κανενός συγγενή και πω να το καθαρίσω για δώρο.
Υ.Γ. Χαίρομαι πάρα πολύ όλα αυτά που γράφουμε και την ανταλλαγή πληροφοριών. Εννοείται ότι μαθαίνω περισσότερα απ' όσα συνεισφέρω.
Υ.Γ. 2 Σκεφτόμουν εχθές, λόγω πρωταπριλιάς, να αναρτήσω κάτι του στυλ 'δοκίμασα συρματόβουρτσα στο καπώ και το έκανε λαμπίκο' αλλά λόγω δουλειάς δεν προλάβαινα να το συντάξω έτσι όπως έπρεπε. -
Λοιπόν πάω σήμερα βάζω βενζινη σε πρατήριο avin μου λένε, έχετε 3 ευρώ δώρο επιταγή.
Τι να πάρω τι να πάρω? Πέφτει το μάτι μου σε καθαριστικό ζάντας feral 5.80 τιμή. Λες? Ας το παρω
Όπως καθάριζα μετά με το πιεστικό την αυλή λέω ας δοκιμάσω και αυτό που πήρα. Ρίχνω 1 φορά στις ζάντες κάθομαι λίγο ρίχνω με το πιεστικό, τίποτα, αςριξω άλλη μια φορά και να το ψιλοτριψω,, ρίχνω τρίβω ξεπλένω ελάχιστα πιο καθαρά.
Οπότε για μένα ένα μεγάλο ΧΧΧΧΧ
-
Δυστυχώς alex πολλά καθαριστικά ζαντών είναι μούφα και το διαπιστώνεις μόνο με τη μέθοδο δοκιμή & σφάλμα. Σε τέτοιες δωροεπιταγές από βενζινάδικα προτίμησε πανάκια μικροϊνών γενικής χρήσης. Περιμένω report απ' όσους πήραν καθαριστικό ζαντών από τα Lidl της W5 γιατί εγώ δεν πρόλαβα ούτε το κουτί άδειο !
-
Δυστυχώς alex πολλά καθαριστικά ζαντών είναι μούφα και το διαπιστώνεις μόνο με τη μέθοδο δοκιμή & σφάλμα. Σε τέτοιες δωροεπιταγές από βενζινάδικα προτίμησε πανάκια μικροϊνών γενικής χρήσης. Περιμένω report απ' όσους πήραν καθαριστικό ζαντών από τα Lidl της W5 γιατί εγώ δεν πρόλαβα ούτε το κουτί άδειο !
Δυστυχώς και γω δεν το πρόλαβα. Ευχαριστώ για την συμβουλη
-
Αλέξανδρε, εγώ το καθάρισα σε αυτοκίνητο 20 ετιας. Τα πλαστικα τα έκανε σαν φρέσκα. Έφυγε όμως τελείως όλα τα γυαλιστικο που είχα στο ταμπλο.
Τις μοκέτες και τις ταπετσαρίες τις έκανε και αυτές φρέσκιες. Γενικώς το αυτοκινητο εσωτερικά γύρισε κάποια χρόνια πίσω..
Στο αλλο με την νάνο τεχνολογία.... Δνε έχω εμπειρία απλά εξέφρασα μια φοβια μου. Μπορεί να μην συμβεί ποτέ. Κάποιος πρέπει δηλαδή να το δοκιμάσει και να μας πει.
-
@mastoras78 : Τον αλοιφαδόρο τον πήρες από Ισπανία ή Κίνα ?
-
@Yem τα @@ μου πήρα τελικά και ησύχασα.. Το φυσάω και δε κρυώνει, απίστευτη ξενέρα. Είχαν έκπτωση οι aliexpressianoi λόγο του ότι κλείνανε 11 χρόνια επέτειο και όταν τον είδα Ισπανία κομπλέ 124 ευρώ με μεταφορικά και δύο πλάκες κτλ κτλ τον έβαλα παραγγελία. Την επόμενη ήρθε μήνυμα από τον Κινέζο ότι δε μπορεί να στείλει από Ισπανία τελικά και κάτι κλάματα να μη τον κακολογήσω στο Ali κτλ.
Περιμένω refund και βλέπουμε όταν θα έχει στοκ στην Πολωνία σε κάνα μήνα με υπόσχεση ίδιας τιμής.
Μου είπε να το στείλει από Κίνα αλλά το τελωνείο θα το σταματήσει σίγουρα. Άλλη δουλειά δεν έχω να μπλέξω με κάναν ξύστη τελωνειακό και να με δείτε στα κανάλια. Δεν φημίζομαι για την υπομονή μου..
Έχω νταλκά με το συγκεκριμένο αλοφαδόρο γιατί τον είδα σε αυτό το video (ο ίδιος είναι) και έχω κολλήσει.
Χθές και σήμερα ήθελα να δοκιμάσω του lidl τα καθαριστικά αλλά έφτιαχνα μία αποθήκη που υποτίθεται θα έφτιαχνε ο πατέρας μου και που φυσικά αν δε το κάνω εγώ απλά δε γίνεται οπότε καταλαβαίνεις.. Δε με έχει πάει καλά τελευταία. Ίσως προλάβω αύριο όμως.
Ωραίο το detailingwiki Αλέξανδρε. Έχει και δύο Hot θέματα πρώτα πρώτα περί γραφενιου και touchless πλυσίματος..
edit : Παρήγγειλα από Κίνα 8 τεμάχια από αυτά εδώ και περιμένω να τα στείλει:
Έχει μερικές επιλογές. Πήρα 2 μπλέ, 3 κόκκινα, 3 γκρί και βγήκανε όλα 18,90 με μεταφορικά
Προσοχή.. Τα έβαλα σε τρείς παραγγελίες ξεχωριστές από ένα. ο λόγος είναι ότι από 0,40 μεταφορικά πηγάινανε στα 3 ευρώ/μεταφορικά το κομμάτι(2 στον ίδιο κωδικό). Θέλει λίγο manipulate το shopping cart αλλιώς μπορεί να την πατήσεις! Πήρα αυτά που είναι σκέτο τετράγωνο, **όχι **γάντι. Αν έβαζα το γάντι ενώ έλεγε πριν το βάλω στο cart 0,40 μεταφορικά εκείνο πήγαινε στα 3 ευρώ μεταφορικά το κομμάτι ότι και να έκανα ακόμα και αν το έβαζα μόνο του.
Σε κάνα δίμηνο που θα παραλάβω θα reportάρω
Στο τέλος με τόσα σφουγγάρια που έχω θα κάνω giveaway...

-
Έλα μωρέ στο 3ευρω κόλλησες; το γαντι θα ταν ωραία μαγκιά
...... Τα βαζεις και τον χειμώνα αν κρυώνεις
-
Ε δε μου άρεσε να πληρώσω μεταφορικά όσο έχει το προϊόν. Είμαι και θερμό αγόρι...
Ουπς, ξεκίνησε να βρέχει, καλά που δεν έπλυνα

-
@ mastoras
Το touchless πλύσιμο μου άρεσε πάρα πολύ σαν ιδέα. Αποφεύγεις τελείως το γδάρσιμο, ακόμα και με τις μικροΐνες.
Επίσης, βρήκα κι ένα βίντεο για κέρωμα με το χέρι, πολύ ενδιαφέρον. Το έχω σε bookmark στον υπολογιστή της δουλειάς, θα σας το στείλω όταν τον ανοίξω...
-
@ mastoras
Το touchless πλύσιμο μου άρεσε πάρα πολύ σαν ιδέα. Αποφεύγεις τελείως το γδάρσιμο, ακόμα και με τις μικροΐνες.
Επίσης, βρήκα κι ένα βίντεο για κέρωμα με το χέρι, πολύ ενδιαφέρον. Το έχω σε bookmark στον υπολογιστή της δουλειάς, θα σας το στείλω όταν τον ανοίξω...
Έχει οδηγίες στο πρώτο link για κερί στο χέρι
Karate Kid GIF from Karatekid GIFs

-
Καλά αυτός ο αλοιφαδόρος πρέπει να έχει πουλήσει τρελά !!!!!!
Σήμερα κάναμε το πρώτο πλυσιματάκι στο Focus.
Απλά πράγματα : Ζάντες , πλύσιμο με Shampoo (!!!!!) και στέγνωμα. Άντε και παράθυρα !!!!!
Ευτυχώς δεν πέτυχα βροχή και το επόμενο τριήμερο θα το αφήσω στην πιλοτή !!!!!!
Ακόμα περιμένω πραγματάκια απο Ali, περισσότερο πετσετούλες mf για στέγνωμα κτλ γαντάκια mitt mf κτλ !!!!
Πιστεύω μέχρι τέλος Απριλίου να έχω παραλάβει !!!! Χαχαχα !!!
-
Ενημέρωση προς τους ερασιτέχνες λεπτομεριστές, άκουσα στον καιρό πως έρχονται λασποβροχές αυτή την εβδομάδα στην Αττική. Όποιοι δεν καθαρίζουν το πορτάκι καυσίμων εσωτερικά και τους μεντεσέδες στις πόρτες θα κατάσχονται τα εργαλεία τους.
-
Πολυ ενδιαφερον.... Ευχαριστώ για την ενημέρωση.
http://www.echelon-coating.com/english/zenxero/
Θα τους στείλω email με κάποιες ερωτήσεις, αλλά έτσι όπως τους κόβω μάλλον ξέρω πως θα μου απαντήσουν.
Για παραδειγμα:
Εισάγεται στην Ελλάδα από κάποιον detailer, απάντηση : zen-xero
Εχει καποια γραπτή εγγύηση; απαντηση: zen-xero
Εχετε προϊόντα με Kevlar, απάντηση :zen-xero
Με δουλεύετε, απάντηση :zen - xero.
-
Ιδού το βίντεο για το κέρωμα με το χέρι. Δεν αφορά απλά κέρωμα χωρίς αλοιφαδόρο, αλλά για κέρωμα με το ίδιο το χέρι να έρχεται σε επαφή με το αμάξωμα. Ο ήχος μπορεί να μην είναι καλός και το βίντεο να μην είναι τέλεια επεξεργασμένο, αλλά είναι όντως πολύ καλό.
-
Ωραίο!
Και εγω με το χέρι το κάνω για να μην φθηρο το βερνίκι , και κάνω οτι έλεγε στο καράτε κιντ. Wax in wax off. Κανεις κατι ομους κατσε καλα.
-
Ωραίο!
Και εγω με το χέρι το κάνω για να μην φθηρο το βερνίκι , και κάνω οτι έλεγε στο καράτε κιντ. Wax in wax off. Κανεις κατι ομους κατσε καλα.
Στο καρατε κιντ, ειναι Wax on wax off!!!!
Ντροπη Lapη Son!!!
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ