-
Ακουσα προχτες οτι εν μεσω πανδημιας-λοκνταουν, αυξηθηξαν οι καταθεσεις 21 δις.
Προφανως το σερβιταρακι που δεν δουλευει 1 χρονο η ο ξενοδοχουπαλληλος δεν αυξησαν τις καταθεσεις τους. Οι Δ.Υ στα @@ρια τους, εχουν βρει ακομα μεγαλυτετη ευκολια να ξυνονται μεσω τηλεεργασιας. Καποιες επιχειρησεις δεν εχουν καταλαβει κριση μιας και δεν σχετιζονται με λιανεμποριο, εστιαση κτλπ. Μικρομαγαζα, εμποροι κτλπ θα δειξει οταν ανοιξει η αγορα τι θα μεινει...
Θελω να καταληξω οτι 21 δις ειναι τεραστιο ποσο, το οποιο οταν ανοιξει η αγορα θα πεσει αποτομα στην καταναλωση για να 'ξεσπασουμε' ολοι.
Το θεμα ειναι τι θα γινει οταν σταματησουν οι αναστολες πληρωμων, φορων κτλπ με τα φεσια προς το κρατος. Γιατι σε αυτες τι καταστασεις παντα με αυτους που εχουν πραγματικη αναγκη, χαιρονται και αλλοι 'πιστολαδες'.
-
Οι καταθέσεις έχω την αίσθηση είναι από την αναστολή πληρωμών δανείων και υποχρεώσεων, όπως και από κάτι δεκαχιλιαρα που πιστωθηκαν σε καποιους καταστήματαρχες, στην αγορά είσαι θα το άκουσες.
Οντως είναι πραγματικά τεράστιο ποσό αλλά δεν ξέρω πόσα από αυτά είναι όπως είπα δανειακές υποχρεώσεις κτλ.
Παντως τα χρήματα που θα ρίξουν στην αγορά μέσα από διάφορα προγράμματα, εθνικά και κοινοτικά πρέπει να είναι με την μορφή του σοκ. Πρέπει να είναι πολλά και απότομα ώστε να δημιουργήσουν μια έντονη ευφορία που θα επιφέρει ανοδικές πορείες στις συναλλαγές. Θέλουμε έντονο τζιρο άμεσα. Για έμενα πρέπει να ακολοθουθει μια πολιτική ζαιων με επιδόματα. Μη φοβάστε την λέξη. Το επίδομα έχει γρηγορότερη κυκλοφορία από την φοροελάφρυνση, αλλά μικρότερη ανάπτυξη σε βαθος χρονου. Εμείς όμως θέλουμε γρήγορη άμεση επιταγχυνση, οπότε ξανά.... Επιδόματα.
Υ. Γ Αν συμβεί αυτό που γράφω θα εχει ενδιαφέρον μετά από έμμεσο επίδομα, φοροελαφρυνση, και άμεσο επίδομα μέσω επιστρεπτέων, δανεισμό μέσω προγραμμάτων και επιχορηγησεις να ξαναγίνει η συζήτηση για το αν τα επιδόματα είναι εργαλείο ανάπτυξης του τζίρου και σε περιόδους κρίσης συνεισφέρει στην σταθερότητα και σταδιακή ανάπτυξη μιας οικονομίας. Χμμμμμμ!, πολύ ενδιαφέρον θα έλεγα.
-
Τα λεφτά που μαζεύτηκαν είναι γιατί είναι κλειστή η εστίαση που έτρωγε αρκετά λεφτά και η ένδυση . Δούλεψαν τα ηλεκτρονικά , αλλά πόσα να πάρεις .
Προφανώς θα ξοδευτούν αρκετά λεφτά , αρκεί να υπάρχουν επιχειρήσεις για να πάμε , γιατί στην εστίαση θα έχουμε μεγάλες αλλαγές .
Επιδόματα και πόκετ μάνι είναι αναγκαία για να ξεκινήσουμε , αλλά περισσότερο από όλα είναι να πάει καλά ο τουρισμός .
-
Χωρίς έξοδα για ταξίδια, διακοπές, τριήμερα, ημερήσιες, μπάνια, κυνήγια, ψαρέματα, κατανάλωση βενζίνης κλπ... λογικό είναι αυτά τα χρήματα να μένουν στις τράπεζες.
Είναι πολλοί, πάρα πολλοί πολίτες στην Ελλάδα που καλοπερνούσαν και θα καλοπερνούν.
Γεμάτα τα νησιά, οι Αράχωβες, τα Πήλια κλπ...κλπ...
Ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν ξεμυτούν από το δήμο τους και από την εργασία τους. Και αυτοί είτε είναι εντελώς μόνοι στη ζωή, είτε μένουν σε απομακρυσμένες επαρχιακές περιοχές και δεν έχουν λόγο να γυρνάνε σε όλη την Ελλάδα.
-
Οι άπλυτοι δεν είναι 10-20 , είναι στρατός όταν βγαίνει και το χειρότερο αυτοί λύνουν τα χέρια στα 'γουρουνάκια' που λες ....
Επειδή είμαι τρενόφιλος χαζεύω και κάποια σάιτ φωτογραφιών τρένων από όλο τον κόσμο...
Δες το σχόλιο για την διοίκηση της τρενοσέ , νέας και παλιάς , τι απορία δημιουργεί στον ξένο για τα γκράφιτι ...
https://www.railpictures.net/photo/765952/#comments
Να μην δούμε τι γίνεται στα τρένα στις άλλες χώρες της Ευρώπης . Η θλίψη θα μας πλημμυρίσει . Και στα σπίτια μας το ίδιο.
Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι έχουμε κουραστεί από την ανομία και το μπάχαλο και οι επιθέσεις εναντίον της αστυνομίας , για τους νοικοκυραίους που λέμε , τους ενοχλούν .
-
Στα δίχτυα είναι η μπαλλίτσα....
-
Άσχετο; ή και σχετικό;
Στο News24/7 δρομολογούνται αλλαγές...
Ο Μιχελάκης (εκείνος ο υπουργός του Αντώνη, του Ακροδεξιού) έπιασε πόστο...
https://www.enimerosi24.gr/234383/ο-γιάννης-μιχελάκης-στο-news-24-7/
-
..σε συνέχεια του χθεσινού. Καμαρωστε την ηπιότερη αστυνομία στην Ευρώπη. Τελικά τι είναι πιο επικίνδυνο μέσα στον κοσμο; 10-20 απλυτοι ή γουρουνακια με λυμένα χέρια;
Καμιά 20αριά με κράνη και 1-2 στυλιάρια ήταν θαμώνες στην καφετέρια;
Εκπαίδευση λείπει στους δικούς μας. Στο ΗΒ, ας πούμε, θα ήταν ευγενέστατοι, αλλά θα έκλειναν το στενό και θα τους μάζευαν έναν-έναν στην κλούβα.
-
Τώρα τι ψάχνεις στους ΑΡΔ ... Είχε και άλλα θέματα ο συγκεκριμένος , αλλά κυκλοφορούν πολλά πλυντήρια ...
Τα παιδιά εδώ δεν τα βλέπουν από το αντιδεξιό μένος...

-
Εγώ σχόλια από τους ΑΡΔ , όλοι είναι σχεδόν , δεν διαβάζω . Εχω εμπειρία ζωής και γνώσης ώστε να μην ασχολούμαι με αστείους τύπους .
-
**Επειδή τώρα είδα το βίντεο. **
Τραμπούκοι ένστολοι (ΜΑΤ?) που οδήγησαν (ή μάλλον εγκλώβησαν) μία ομάδα ανθρώπων(δεν μας ενδιαφέρει αν είναι πλυμμένοι ή άπλυτοι) σε ένα εξωτερικό διάδρομο καφετέριας (με πολίτες να κάθονται στα τραπεζάκια και να κουβεντιάζουν) και προκαλούν το επεισόδιο και τις βιαιοπραγίες.
Ότι και αν υποστηρίζουν κάποιοι άνθρωποι (π.χ. κάτω η αστυνομοκρατία ή κάτω ο φασισμός ή κάτω οι απόκριες ή οτιδήποτε άλλο) είναι άθλιο να βλέπεις ένστολους (τραμπούκους και αλήτες) να ξεκινούν και να προκαλούν τα επεισόδια.
Απλά τα πράγματα.
Αν είχαν κάνει οι άνθρωποι αυτοί κάποια παρανομία, οποιαδήποτε παρανομία, εύκολα θα μπορούσαν να συλληφθούν και να οδηγηθούν σε κάποιο τμήμα.
Το ίδιο για όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις.
Άθλια η εικόνα στο βίντεο. Κατάντια και ξεφτίλα.
Ήμαστε όμως ρε παιδί μου η χώρα των άκρων. Δεν μπορούμε με τίποτα να ακολουθήσουμε μία μέση οδό.
-
Όχι, δεν υπάρχει μέση οδός. Γι αυτό και τώρα που πλησιάζει 25η Μαρτίου θα έχουμε 'στανταράκια'.
Διάφοροι τρολιάρηδες, 'επειδή κυβερνάει ο Κυριακος', 'επειδή εχουμε αστυνομοκρατία' κλπ θα θεωρήσουν 'πρέπον' να ξεφτυλίσουν πολεμιστές του '21 κλπ για να 'την πουν' και να 'τα χώσουν' στους 'κυρ παντελήδες' που είναι 'δεχτσοί' και 'φασιστάκια'. Εννοείται ότι αν τολμήσει κανείς και κρεμάσει ελληνική σημαία στο μπαλκόνι του, θα χαρακτηριστεί ως 'εθνίκι', και προφανώς οι συγγενείς του θα ήταν το δίχως άλλο 'συνεργάτες των γερμανών', 'μαυραγορίτες' κλπ διότι αυτοί 'που πολεμησαν στα βουνά' δεν 'σηκώνουν ελληνικές σημαίες' αλλά έχουν την πατρίδα στην ψυχή τους.
Πραγματικά έχω 'κουραστεί' πάρα πολύ με αυτή την left2kwlou που κατοικοεδρεύει στην Εκάλη και στα πέριξ και με τους 'αντάρτες που θα μπουν στην Αθήνα και θα κάνουν το Σύνταγμα Κουφοντίνα' αλλά αν κοιμηθούν το βράδυ σε κάτι λιγότερο από 5στερο θα πάνε την επόμενη 'στην μάνα' τους κλαίγοντας.
-
Ετσι ακριβώς . Κουραμπιέδες και ριψάσπιδες κάθε απόχρωσης , τολμούν να κρίνουν τον απλό άνθρωπο που προσπαθεί για το μεροκάματο και όταν χρειάστηκε πολέμησε για την Πατρίδα του ....
Και επειδή η Πατρίδα μας έχει και τις άσχημες στιγμές της ....
Πρόεδρος δικαστηρίου: Πώς ονοµάζεσαι;
Κατηγορούµενος: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.
Πρόεδρος: Πόθεν κατάγεσαι;
Κατηγορούµενος: Από το Λιµποβίσι της Καρύταινας.
Πρόεδρος: Πόσων ετών είσαι;
Κατηγορούµενος: Εξήντα τεσσάρων. Γεννήθηκα το 1770, τρεις του Απρίλη.
Πρόεδρος δικαστηρίου: Τι επάγγελµα κάνεις;
Κατηγορούµενος: Στρατιωτικός. Κρατάω 49 χρόνους στο χέρι το σουλντάδο (σ.σ.: ντουφέκι) και πολεµώ για την πατρίδα. Το ακροατήριο ανατριχιάζει στα λόγια του εθνικού ήρωα. Αργότερα θα προσθέσει πως «πολεµούσα νύχτα-µέρα για την πατρίδα. Πείνασα, δίψασα, δεν κοιµήθηκα µια ζωή. Είδα τους συγγενείς µου να πεθαίνουν, τ’ αδέρφια µου να τυραννιούνται και τα παιδιά µου να ξεψυχάνε µπροστά µου. Μα δεν δείλιασα. Πίστευα πως ο Θεός είχε βάλει την υπογραφή του για τη λευτεριά µας και πως δεν θα την έπαιρνε πίσω».
Αρνείται τις κατηγορίες
Ο Κολοκοτρώνης θα αρνηθεί τα πάντα. «Υστερα από τον φόνο του κυβερνήτη», θα πει (εννοώντας τον Ιωάννη Καποδίστρια), «η πατρίδα ήτανε χωρισµένη στα δύο. Εγώ έκαµα ό,τι µπορούσα για να σταµατήσει ο εµφύλιος σπαραγµός. Οταν έµαθα την εκλογή του βασιλιά, του έστειλα, µαζί µε τους φίλους µου, µια αναφορά φανερώνοντας την αφοσίωσή µας. Οταν ήρθε στ’ Ανάπλι, σκόρπισα τους ανθρώπους µου και εγώ τράβηξα στο περιβόλι µου να ησυχάσω». Ο πρόεδρος του δικαστηρίου θα τον ρωτήσει σε αυτό το σηµείο µε απορία: «Τότε γιατί αντενέργησες στον βασιλιά σου και στην αντιβασιλεία;».
Ο κατηγορούµενος εξανίσταται: «Εγώ να αντενεργήσω; Μα δεν ξέρετε λοιπόν κι εσείς οι ίδιοι και όλοι οι Ελληνες πόσο πάσκισα στον καιρό του σηκωµού ν’ αποχτήσει το έθνος κεφαλή και να µου λείψουν οι φροντίδες; Τώρα που ο Θεός µας έδωσε βασιλιά, εγώ είπα σ’ όλους τους φίλους µου: “Τώρα είµαι ευτυχής. Θα κρεµάσω την κάπα µου στον κρεµανταλά και θα πλαγιάσω στην καλύβα µου ν’ αποθάνω ήσυχος και ευχαριστηµένος”». Αυτά είπε ο «Γέρος» και κάθισε στον πάγκο του, ενώ στην αίθουσα απλώθηκε βαθιά σιωπή. Κατόπιν απολογήθηκε ο Πλαπούτας, αρνούµενος κι αυτός κάθε κατηγορία.
«Εµείς το ’χουµε ψηλά και καθαρό το κούτελο και δεν µηχανευόµαστε βρωµοδουλειές όπως η αφεντιά εκείνων που µας κατηγορούν για αναρχικούς. Ο,τι έχουµε να πούµε το λέµε ντρέτα και σταράτα. Κύριοι δικαστές, είµαστε αθώοι. Αλλοι είναι οι εχθροί και προδότες της πατρίδας»
Βέβαια επειδή δικάστηκε , οι αριστεροί θα έπρεπε να μην τον μουτζουρώνουν , αλλά να τον θεωρούν κάτι σαν πρόγονο του κουφοντίνα...

-
Καλά όλα αυτά που γράφετε, αλλά αυτά δεν δικαιολογούν τραμπούκικες και αλήτικες συμπεριφορές ενστόλων.
Και για να είμαι και ξεκάθαρος δεν θεωρώ πως για αυτά υπεύθηνη είναι η κυβέρνηση.
Διαχρονικά υπήρχε και υπάρχει ένα παρακράτος και μία σαπίλα στο κρατικό μηχανισμό. Και αυτά υπάρχουν και στις υπηρεσίες της αστυνομίας. Τα τελευταία χρόνια ήρθαν και προστέθηκαν (στην αστυνομία) και διάφοροι 'θερμόαιμοι' νεανίσκοι που θεωρούν ότι παίζουν 'κλέφτες και αστυνόμοι' και αναζητούν ευκαιρία για φασαρίες. Και ανάμεσά τους και διάφοροι κομπλεξικοί που πιστεύουν ότι χωρίς φασαρίες ξεμένουν από δουλειά.
Όπως με κάτι εποχιακούς πυροσβέστες που συλλαμβάνονται για εμπρισμούς και κάποιοι από δαύτους έχουν σαν δικαιολογία ότι χωρίς πυρκαγιές δεν έχει μεροκάματο.
Παράνοια...
-
Στην αστυνομία πάνε πολλά παιδιά από χαμηλού εισοδήματος οικογένειες γιατί έχουν σταθερό μισθό από τα 18 . Το ίδιο και στις σχολές υπαξιωματικών. Στους αξιωματικούς χρειάζονται μεγαλύτεροι βαθμοί εισαγωγής και είναι δύσκολο να πας .
Αυτά τα παιδιά , είναι ίδιας ηλικίας με τους μπάχαλους και συχνά παίζουν τσαμπουκάδες της ηλικίας . Εξουσία εναντίον τσαμπουκά και αριστερίλας.
Το κράτος όμως , οι κυβερνήσεις δηλαδή θέλουν να είναι αυτό που έλεγαν παλιά . Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ.
Και την αστυνομία αφήνουμε λάσκα και τους μπάχαλους αφήνουμε λάσκα και τις επαναστατικές γυμναστικές του κκε ανεχόμαστε , γιατί έτσι έχουμε συμφωνήσει στα ψηλά κλιμάκια . Το αποτέλεσμα είναι να τσακώνονται μεταξύ τους και να την πληρώνουν οι κυρ-Παντελήδες ...
Μέχρι να κυβερνήσει η αριστερά οι κυρ-Παντελήδες είχαν πεισθεί ότι είχαν αδικηθεί , ότι είχαν ηθικό πλεονέκτημα ... Μετά που κυβέρνησε είδαν ότι τα ίδια χάλια είναι και μάλιστα ήταν και πεινασμένα χάλια . Βέβαια δεν έφτασαν στην κλοπή στο πασοκ , αλλά δεν πρόλαβαν κιόλας . Δεν είχαν κατακτήσει το κράτος που έλεγαν και κάτι ψυχές του ηθικού πλεονεκτήματος...

Στις δημοσκοπήσεις βλέπουμε όμως και άλλα χαρακτηριστικά . Οχι την διαφορά των κομμάτων , αλλά ότι οι κυρ-Παντελήδες αυτής της χώρας είναι πολύ θυμωμένοι . Είδαμε πόσο δεν γούσταραν τον φονιά που τελικά τον κέρδισε η ταραμοσαλάτα .
Θεωρώ ότι σιγά σιγά θα αρχίσει η κόντρα με τα λαμόγια . Το πρόβλημα είναι ότι το σύστημα ελέγχει την πληροφορία με τα καλοπληρωμένα μμε . Ετσι δύσκολα θα εμφανιστεί κάτι καινούργιο.
Δεδομένης συζητήσεως να πω ότι διαβάζω από τους φίλους μου τους αριστερούς , στα κοινωνικά δίκτυα , πόσο οργανωμένο σύστημα φακέλλων για όλους μας έχουν. Οποιος πει κάτι , οι γνωστές ύβρεις που ανέφερε και ο fiverg. Και σε βάθος χρόνου μάλιστα . Τι λέγαμε για φάκελλους της ασφάλειας . Αμα έχεις τα παιδάκια του Λαυρέντη Μπέρια , τι να σου κ....σει η ασφάλεια...

-
Καλά όλα αυτά που γράφετε, αλλά αυτά δεν δικαιολογούν τραμπούκικες και αλήτικες συμπεριφορές ενστόλων.
Και για να είμαι και ξεκάθαρος δεν θεωρώ πως για αυτά υπεύθηνη είναι η κυβέρνηση.
Διαχρονικά υπήρχε και υπάρχει ένα παρακράτος και μία σαπίλα στο κρατικό μηχανισμό. Και αυτά υπάρχουν και στις υπηρεσίες της αστυνομίας...
Παράνοια...
Οντως είναι διαχρονικό το πρόβλημα στους κόλπους της Αστυνομίας.
Τα τελευταία 20 χρόνια έχει όνομα: Χρυσή Αυγή.
Ξέρετε, αυτό το καημένο κόμμα του κοινοβουλίου που ανησυχούσαμε όταν τους βάλαν φυλακή...
δεν τους βάλαν όλους, όπως βλέπουμε.
-
Πριν λίγο βγήκε στην τηλεόραση ο ΜΑΚΡΑΝ πιο επιτυχημένος υπουργός των τελευταίων δεκαετιών. Ο Πιερρακάκης. Υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης . Μέσα σε 1 - 1,5 χρόνο έχει αλλάξει πολύ τον τρόπο των συναλλαγών. Ακουσα για 90 εκ συναλλαγές μέσα στο 2020 .
Επειδή έχω βιώσει όλο το μπάχαλο του δημοσίου , βλέπουμε ότι αν ήθελαν οι πολιτικοί μας , θα είμαστε ένα σύγχρονο κράτος , μέσα σε 2-3 χρόνια και όλα θα ήταν ηλεκτρονικά . Αλλά αυτό σημαίνει ότι οι θέσεις αργομισθίας ξυστών στο δημόσιο θα έπρεπε να μειωθούν στο 50 % τουλάχιστον και αυτό θα κόστιζε σε ψήφους .
Από την άλλη βλέπω ακριβώς την λυσσώδη προσπάθεια του πελατειακού συστήματος να μην απλοποιεί την νομοθεσία , ώστε ακριβώς να έχει τον έλεγχο και να πέφτει και το γρηγορόσημο βέβαια , αλλά και να υπάρχουν και οι μίζες για τις παρανομίες που τακτοποιούν με τις μεγάλες σφραγίδες τους.
Νομίζω ότι θα πρέπει να τον προσέξουμε τον Πιερρακάκη , γιατί είναι άνθρωπος της δράσης και ίσως ήταν μία καλή λύση για κάτι παραπάνω .
-
Οντως είναι διαχρονικό το πρόβλημα στους κόλπους της Αστυνομίας.
Τα τελευταία 20 χρόνια έχει όνομα: Χρυσή Αυγή.
Ξέρετε, αυτό το καημένο κόμμα του κοινοβουλίου που ανησυχούσαμε όταν τους βάλαν φυλακή...
δεν τους βάλαν όλους, όπως βλέπουμε.
Εσείς μπορείτε να βλέπετε ότι θέλετε. Δεν ανήκω στην ομάδα σας.
-
Πριν λίγο βγήκε στην τηλεόραση ο ΜΑΚΡΑΝ πιο επιτυχημένος υπουργός των τελευταίων δεκαετιών. Ο Πιερρακάκης. Υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης . Μέσα σε 1 - 1,5 χρόνο έχει αλλάξει πολύ τον τρόπο των συναλλαγών. Ακουσα για 90 εκ συναλλαγές μέσα στο 2020 .
Επειδή έχω βιώσει όλο το μπάχαλο του δημοσίου , βλέπουμε ότι αν ήθελαν οι πολιτικοί μας , θα είμαστε ένα σύγχρονο κράτος , μέσα σε 2-3 χρόνια και όλα θα ήταν ηλεκτρονικά . Αλλά αυτό σημαίνει ότι οι θέσεις αργομισθίας ξυστών στο δημόσιο θα έπρεπε να μειωθούν στο 50 % τουλάχιστον και αυτό θα κόστιζε σε ψήφους .
Από την άλλη βλέπω ακριβώς την λυσσώδη προσπάθεια του πελατειακού συστήματος να μην απλοποιεί την νομοθεσία , ώστε ακριβώς να έχει τον έλεγχο και να πέφτει και το γρηγορόσημο βέβαια , αλλά και να υπάρχουν και οι μίζες για τις παρανομίες που τακτοποιούν με τις μεγάλες σφραγίδες τους.
Νομίζω ότι θα πρέπει να τον προσέξουμε τον Πιερρακάκη , γιατί είναι άνθρωπος της δράσης και ίσως ήταν μία καλή λύση για κάτι παραπάνω .
Mακάρι να είχαμε 10 τέτοιους υπουργούς.
Παρακολουθούσα την συνέντευξη του Αλ6 και όταν είπε για τον Ξηρό σκάλωσα. Μα πόσο ψεύτης είναι...!!!
-
Καλή η Ψηφιακή Διακυβέρνηση και μπράβο του Πιερακάκη, αλλά πρέπει να διδάξει και στη βάση του κόμματος πως γίνονται σωστά αυτές οι δουλειές.
Γιατί ο ψηφιακός πόλεμος των αρίστων κατά της Σοβιετίας, έχει φτάσει μέχρι τη Βομβάη... Δεν μπορεί ο κάθε Κουμάρ να ανεχτεί τον κάθε Γιανη, όπως φαίνεται.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=269917617970478&id=107084260920482
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2