-
παιζει μια εκδρομουλα χαλαρη πολυ για ολους εσας με τα αψηλα. και τα δικουνητα. ουχι, δεν διοργανωνει γατοζ. ευκολη πολυ ομως, παει και σαυρα σιβικ καγκουρικο 20ετιας με μπουκα σαν πεος αραπη. απο μια φεισμπουκι ομας. εδω.
https://www.facebook.com/groups/529444364304760/announcements
-
παιζει μια εκδρομουλα χαλαρη πολυ για ολους εσας με τα αψηλα. και τα δικουνητα. ουχι, δεν διοργανωνει γατοζ. ευκολη πολυ ομως, παει και σαυρα σιβικ καγκουρικο 20ετιας με μπουκα σαν πεος αραπη. απο μια φεισμπουκι ομας. εδω.
https://www.facebook.com/groups/529444364304760/announcements
-
Γάτε δύο ερωτήσεις, πρώτον που πλένεις το κτήνος μετά τις εκδρομές που γεμίζει χώμα/λάσπες από κάτω και δεύτερον αν αξίζει η ανάρτηση Trail Master (ελατήρια, αμορτισέρ κλπ) που φέρνει το 4Wheelers House για το παλιό Vitara για φίλο που δεν θέλει να μπλέξει με πάντρεμα διαφορετικών εταιρειών.
-
το πλενω στη σελ απεναντι απο το γραφειο, ειναι φιλαρακια τα παιδια. πρωτα βγαζουν τη λασπη και μετα πλενουν το ιδιο το πρατηριο. ο νικος ο φοργουηλερ και η βικη ειναι μαζι με τον κυριακο οι κορυφαιοι στα ψηλωματα βιταρα. εν λευκω.
-
ομορφη ητανε η εκδρομουλα με τα μάουντεν καρς - τρομαρα τους. τους επηγα σε διαδρομη που τη κανω τα πρωινα οταν βαριεμαι να κατεβω κατ'ευθειαν στη δουλεια και περναω απο βουντημα να παρω ανασα κανονια 30-40 λεπτα. και με το νιβι και με το τζιβι. αλλα εδω καναμε ωρες πολλες για περασματακια μικρουλια, καλο ειναι που μαθαινει ο κοζμος, εγινα και ρομπα που πηγα να ανεβω μια ανηφορα περιεργη μονο με πισωκουνημα - δεν. επεσε και εργατης μπολικος, κυριως απο τακαρισμα στις λασπες, εκαψα ενα τεποζιτο να τραβαω κοζμο. να σημειωσω οτι νταστερ μια χαρα, αν και απο την ευκολη διαδρομη, οκ τα βιτ γνωστη ποσοτης και απο τη δυσκολη και μονο ενα τακαρε. για να δω τους σουβητες εδω ποτε θα τους παω χωμα? εστω και 3α?
-
Γάτε εγώ όταν ανεβαίνω στα βνα πάω σε μέρη πράσινα, πατάω χωματόδρομους και δασικούς αν υπάρχουν μέχρι ένα σημείο, παρκάρω το οχημα, παίρνω τη γκλίτσα και τη φωτογραφική (ή καλό κινητό) και διασχίζω το δάσος για ήχους, μυρωδιές, φωτογραφίες να χαθώ απ' τον κόσμο, όπως όταν βουτάμε στη θάλασσα για ψαροντούφεκο ή κατάδυση, να ζήσουμε για λίγη ώρα σε 'άλλο σύμπαν', να 'φτιαχτούμε' και να 'εξερευνήσουμε τη συνείδηση' χωρίς να πάρουμε ναρκωτικά αλλά βουτώντας στη Φύση...
οπότε, δε νιώθω και μεγάλη γοητεία ούτε ζηλεύω, όταν ο κόσμος φχαριστιέται να μυρίζει η θάλασσα διχρονίλα και να ιριδίζει η επιφάνεια που γίνεται στη κυριολεξία λάδι με τα μηχανοκίνητα γουότερ σπορτς, ούτε όταν πανε τα τζιποτράκτερα να οργώσουν τα νεροφαγώματα, τους χαλιάδες, τις φτέρες και το φυλλόχωμα του δάσους, να δεθεί ο εργάτης στα δέντρα ή τα βράχια κι αντί για πουλάκια και τζιτζίκια ν' ακούς μαρσαρίσματα κι εξατμίσεις...
γι αυτό πήρα το γκέικο το γαλλικό αντί για κανά βαρβάτο τζιποτράκτερο επειδή το κόβω ποδαράτο μαζί με τη γναίκα σε μέρη που χει φτέρες απάτητες, να κυλιστούμε πάνω να γίνουμε βουκόλοι...
Για φτέρες, νερά, τσίπρα και ζυγούρια να πάμε εκδρομές και γω θα μένω στο χωματόδρομο, δεν θα ρχομαι στα ρέματα μέσα...
-
παιζει μια εκδρομουλα χαλαρη πολυ για ολους εσας με τα αψηλα. και τα δικουνητα. ουχι, δεν διοργανωνει γατοζ. ευκολη πολυ ομως, παει και σαυρα σιβικ καγκουρικο 20ετιας με μπουκα σαν πεος αραπη. απο μια φεισμπουκι ομας. εδω. https://www.facebook.com/groups/529444364304760/announcements
Τώρα το είδα ... που πήγατε ? έγινε σε στυλ πρωινής βόλτας ή ολοήμερο?
-
Γάτε, έχω ένα GV και του λόγου μου, 2.5λιτρο σαν το δικό σου, αλλά χωρίς φτιασίδια. Αν ξανακανονίσεις, γράψε το πάλι εδώ και θα προσπαθήσω να ακολουθήσω. Σε μερσώ!
-
gatoz wrote:
παιζει μια εκδρομουλα χαλαρη πολυ για ολους εσας με τα αψηλα. και τα δικουνητα. ουχι, δεν διοργανωνει γατοζ. ευκολη πολυ ομως, παει και σαυρα σιβικ καγκουρικο 20ετιας με μπουκα σαν πεος αραπη. απο μια φεισμπουκι ομας. εδω. https://www.facebook.com/groups/529444364304760/announcements
Τώρα το είδα ... που πήγατε ? έγινε σε στυλ πρωινής βόλτας ή ολοήμερο?
γιε μου, πρωινο ητανε, τους εκαμα εισαγωγη στην παρνης. ευκολακι πλην απο κατι λασπες που γουσταρανε να πλατσουλησουν και τους εβγαζα σαν τη γατα τα γατια, απο το σβερκο - με εργατη. και οι δικουνες περασανε, ειπαμε εισαγωγη στη υλη ητανε. να ξεχωρισω τα βιτια φυσικα που πλατσουλισανε και παιξανε κατι παραπανω σε λιγο πιο ψαγμενα σημεια. σιγουρα ομως ολοι χαρηκανε το δασος και το φυσις.
-
Γάτε, έχω ένα GV και του λόγου μου, 2.5λιτρο σαν το δικό σου, αλλά χωρίς φτιασίδια. Αν ξανακανονίσεις, γράψε το πάλι εδώ και θα προσπαθήσω να ακολουθήσω. Σε μερσώ!
ντροπη σου να λειπεις. και εδω θα βαζω αλλα γραψου εδω http://www.vitaraclub.gr γιατι εχει πραμα καλο που σαλευει. σκεψου κατι σαν λασπαρισμα, ανεβοκατεβασμα, βουτηγμα και στο τελος προβατινα. γρηγορα λοιπον και με τον κηδεμονα σου - γραψε μου οταν κανεις αιτημα - και το νικνέιμ- να σε δεχτουνε αμεσως.
-
θα έρθω και εγώ στην επόμενη ' Θεού Θέλοντος .
Αλλά όχι με τη Γαλλίδα την έχω στα όπα - όπα ( ε ρε κράξιμο που θα φάω), θα με πάρετε κούρσα ...
-
Αχ ωρε Γάτε, εσύ καλά τα γράφεις αλλά να παρακολουθώ κι ένα ακόμα φόρουμ; Άντε, μόνο για χάρη σου. Dimsabas θα γραφτώ, τι άλλο;
Σε ποια ενότητα ανακοινώνονται αι βολταρίες;
-
Σε ποια ενότητα ανακοινώνονται αι βολταρίες;
παντου και συνεχεια...
-
Παιδιά υπάρχει κάπου ένας χώρος στο ίντερνετ να ανακοινώνονται δημόσια εκδρομές με αυτοκίνητα σε βουνό?
-
Christina89 Λόγω Covid είναι περιορισμένες πλέον, πρέπει να ψάχνεις σε ομάδες 4χ4 οχημάτων σε facebook ή κανονικά site π.χ. Vitara Club, Jeep Club Hellas, Wrangler κλπ, https://www.facebook.com/groups/31033723231/, https://www.facebook.com/OffRoad.Greece.4x4/?ref=py_c,
https://www.facebook.com/4x4inGreece/?ref=py_c, https://www.facebook.com/Action.Team.4x4/?ref=py_c
Σε κάποιες πληρώνεις για τη συμμετοχή σε άλλες όχι. Δες και τα link του gatoz
-
Και το Hellenic Duster Club κάνει κάποιες εξορμήσεις να προσθέσω..έχουνε forum και σελίδα στο fb
-
Και το Hellenic Duster Club κάνει κάποιες εξορμήσεις να προσθέσω..έχουνε forum και σελίδα στο fb
αυτοι να πανε μονοι τους...
εδω χριστινα https://www.facebook.com/groups/529444364304760/announcements γινονται καποιες, αν δεν εχει βαλει ο τεσα ηδη το λινκ, αλλα εχει πεσει μεγαλη ξηρασια τωρα με τον κορωνη.
γενικα η εποχη για βολταρες ειναι απο τελος 10ου μεχρι μεσα 4ου, μετα πηζεις στη σκονη. φετος ομως εχει πεσει κλεισουρα και ισως γινουν και καποιες και μάιο-καλοκαιρι.
αν εχεις βιταρα-γκραντ βιταρα, μπες στο vitaraclub.gr, γραψου και θα εχει πραμα πολυ.
ομως 'βολτα στο βουνο' δεν ειναι κατι απλο
σημαινει οχημα τετρακινητο, με λαστιχα και με εξοπλισμο recovery. και οδηγο που πρωτα πρωτα ξερει να ταξινομησει τις ικανοτητες τις δικες του και του οχηματος του.
-
Δεν εντόπισα καταλληλότερο θέμα για αυτό και γράφω εδώ τις σκέψεις μου.
Με αφορμή και τα γραφόμενα του γάτου περί εκδρομής ή αναφορές σε άλλα θέματα των άλλων χρηστών, μήπως θα έπρεπε να υπήρχε ένα θέμα στο οποίο να παρουσιάζουμε αγαπημένες μας ή προτεινόμενες διαδρομές.
Θα μπορούσε να ήταν και ασφάλτινες αλλά ενδιαφέρομαι πιο πολύ για χωμάτινες γιατί στην εποχή μας πλέον αυτές είναι κυρίως οι άγνωστες. Επίσης πολλές φορές έχω βρεθεί εκδρομή σε σχετικά άγνωστα μέρη και είμαι σίγουρος ότι οι "καλές" διαδρομές μακριά από τα πλήθη, δεν αναφέρονται κάπου.
Για χωμάτινες καλό είναι να γράφουμε βαθμό δυσκολίας , όσο πιο αντικειμενικά γίνεται, του στυλ , έκανα τη διαδρομή την τάδε εποχή γιατί μόνο τότε βγαίνει, με το τάδε όχημα , κ.λπ., έχει πολύ φυτευτή πέτρα, έχει χώμα , κρατάει λάσπες , κ.λπ.
Προφανώς δεν αναφέρω μόνο σε γνωστά περάσματα, π.χ. νιάλα, περτούλι-στουρναρέϊκα ή πάντα βρέχει, όποιος βέβαια επιθυμεί , εννοείται ότι μπορεί να τα αναφέρει.Πολλές διαδρομές που γνωρίζω δεν είναι ούτε κυκλικές , ούτε με σαφή προορισμό (π.χ. μπορεί να καταλήγουν σε μία στάνη), ούτε μεγάλες χιλιομετρικά και μερικές μπορεί και να έχουν γίνει πλέον τελείως απρόσιτες ( ο δασικός συνεταιρισμός κόβει αλλού ή δεν ανεβαίνουν πλεόν τσομπάνηδες για να πατιέται ο δρόμος κ.λπ.) αλλά είναι ωραίες. Θα μπορούσαν να μπουν ακόμη και άγνωστες παραλίες.
Για αυτό το λόγο το σκεπτικό μου δεν είναι να υποκινήσω κάποιον να πάει , αλλά να γνωρίζει ότι αν βρεθεί σε αυτά τα μέρη υπάρχει και αυτή η εναλλακτική. Παρόμοια θέλω να γνωρίζω και εγώ για άγνωστα μέρη.....
Δε θέλω κυνηγούς , χωρίς παρεξήγηση, και φοβάμαι την κοσμοπλημμύρα αν διαρρεύσουν τα "μυστικά" μας ......
-
Άντε να κάνω την αρχή, αλλά ελπίζω σε συμμετοχή , για να κινηθώ αντιστοίχως.....
Ξεκινάω με ένα δρόμο που έμαθα ότι θα ασφαλτοστρωθεί , οπότε όσοι τετρακίνητοι σπεύσατε. Είναι η διαδρομή Θεοδώριανα - Μελισουργοί. Διάσχιση Τζουμέρκων κοινώς. Δύσκολη διαδρομή , πολύ φυτευτή πέτρα, πολλές φουρκέτες πολλοί και επιβλητικοί γκρεμοί (χαλιάδες στα ντόπια).
Γϊνεται μόνο κατακαλόκαιρο , κρατάει χιόνι αναλόγως και μέχρι Ιούνιο, (τον συντηρεί κάπως ο Δήμος για τους κτηνοτρόφους), αλλά κλείνει γρήγορα. Εγώ θεωρώ ότι θέλει τετρακίνητο με κοντές, το έχω κάνει και με το maverick, βγαίνει, αλλά το ταλαιπωρείς στη "φόρα" και αυξάνονται οι πιθανότητες οπισθοχώρησης. Καλά λάστιχα , λόγω πολύ πέτρας.
Αφετηρία το χωριό Θεοδώριανα όπως σε πάει ο κεντρικός δρόμος και ανηφορίζεις , μετά τους καταρράκτες ( κάνε στάση, αξίζει) , ο δρόμος γίνεται χωμάτινος και στριφογυρίζει για τις κορυφές και τα αλπικά λιβάδια. Όσο ανεβαίνει κοπανιέσαι σε δύσκολη πέτρα και αρκετά νεροφαγώματα (υπάρχει περίπτωση οπισθοχώρησης, προειδοποιώ). Μετά τα πυκνά έλατα, θα βρεθείς στο γνωστό από το δημοτικό άσμα οροπέδιο Κωστηλάτας, η άνοιξη εδώ αργεί , οπότε πιθανότατα να το πετύχεις με αλπικά αγριολούλουδα. Μπροστά σου η κορυφή "Αυτί" και το ομώνυμο πέρασμα. Γνωστή η φράση, στα μέρη αυτά, του Άρη " όποιος δεν πέρασε το Αυτί , δεν μπορεί να πεί ότι είναι αντάρτης " , αλλά μην το κάνουμε πολιτικό το θέμα. Θέα απίστευτη με τις πριονοτές , άγριες κορυφές των Τζουμέρκων από τη μία , τον Καταραχιά δίπλα, το πιο ομαλό Περιστέρι μπροστά σου , γενικά πανόραμα κορυφών.
Tip, πιθανότατα στα προσήλια θα βγάλεις κατακαλόκαιρο φώτο ξαπλωμένος στο χιόνι, θα μαζέψεις και τα like σου!!.
Η διαδρομή συνεχίζει σε οροπέδιο και σιγά σιγά μπαίνει σε πυκνό ελατόδασος με τελικό προορισμό τους Μελισουργούς. Δεν χαλαρώνει το κοπάνημα και περιλαμβάνει και διάσχιση ρεμάτων το μενού. Και εδώ υπάρχει καταρράκτης αλλά πρέπει να περπατήσεις κάπως για να βρεθείς κοντά του.
Λοιπά αξιοθέατα , εύκολα τα βρίσκεις με γκουγκλάρισμα.... Ταβέρνες , προσωπικά δεν προτείνω , αλλά θα βρείτε εύκολα το ΣΚ....Συμβουλή , ρωτάμε ντόπιους ( αν πετύχεις κανένα....) αν βγαίνει ο δρόμος....
-
καλο!
αλλα πρεπει να προσπαθησεις λιγο παραπανω...
δηλαδη να φτιαξεις τη διαδρομη σε googlemapsπ.χ.
η ευκολουτσικη εκδρομουλα που σκοπευω να βγαλω εδω, στα μερη του ζωρζ1977 και του κριου.
παει οποιοδηποτε οχημα
ανοιξη το μονο προβλημα μπορει να ειναι κομμενοι κορμοι οποτε ενα αλυσοπριονο θα ηταν καλη ιδεα, υπαρχουν ομως και παρακαμψεις
μεχρι 1km μετα την αμπουδιωτισα ασφαλτος και μετα πατημενο χωμα.
παει οποιοδηποτε οχημα με μικρη προσοχη
εχει πετρα αλλα οχι πολυ, ας πουμε οτι κανει και για πουμα ες τι.
μεχρι μεσα απριλιου εχει και χιονι διαχυτο μεσα στο δασος
εχει παρακαμψεις για αγριο οφ ροαντινγκ αλλα οχι σε αυτη που εβαλα
εχει στο ξεκινημα ενα μερος παραδεισενιο με ποταμι, στην ασφαλτο ακομη.
εχει στο τελειωμα επισης ενα παραδεισενιο μερος απο βρωμονερα μεχρι επταου
στη μεση παντου πυκνο δασος απο ελατα
εχει μια μικρη λιμνη, της σεττας
εχει ενα περασμα-παρακαμψη που συντομευει τη διαδρομη αλλα αν φυσαει μπορει να σου τουμπαρει το αμαξι, οποτε δεν το εχω συμπεριλαβει
προσοχη, εχει κρυο! ακομη και καλοκαιρι το πολυ πρωι και το βραδυ εχει μεχρι και 5 βαθμους ενω το μεσημερι απο 35 κατω, εκει εχει 20.
εχει εξοδους προς μετοχι και θαψα για μπανιο
ειναι πολυ κοντα στην αθηνα
εχει μασαμπουκες σε πολλα σημεια
προσφερεται για 'τακο' επισης σε πολλα σημεια με κορυφαιο τον Αγιο Κωνσταντινο προς την εξοδο
ανετα βγαινει αυθημερον απο αθηνα
προσφερει εκπληκτικη θεα σε ευβοικο και αιγαιοΑρΕς
'Τακος' = οταν πας εκδρομη στο βουνο καλο ειναι να εχεις μαζι σου κολατσιο, ο καθενας φερνει οτι θελει, τυροπιτακια, λουκανικοπιτακια, κονσερβα, κεφτεδακια, ενα μπουκαλι τσιπουρο. Ε, καπου προς το τελος ή στη μεση οταν ειναι μεγαλη η διαδρομη στηνεται το 'τραπεζι'.
Επειδης τραπεζι ομως δεν υπαρχει ,τουλαχιστον οχι μεγαλο, το καλυτερο τραπεζι ειναι καποιο καπω αυτοκινητου με ενα τραπεζομαντηλο. ομως τα καπω γερνουν προς τα μπρος. οποτε χρειαζεται στη παρεα να υπαρχει ενας ξυλινος 'τακος'. που μπαινει και κραταει το καπω ανοιχτο αλλα ισιο για τα ταπερ.
ΕΛΑΤΟΣΠΗΛΙΑ(!!!)
εκδρομουλα, βαλε τη μασκα σου και ελα