-
Για αυτήν της 3Μ έχω ακούσει πολύ καλά λόγια.
-
Για αυτήν της 3Μ έχω ακούσει πολύ καλά λόγια.
Σε ευχαριστώ πολύ!
-
Σε αναζητηση αξιοπιστου πλυντηριου ανατολικα θεσσαλονικης,το Twin Wash στην περιοχη Τουμπας(Μαραθωνος 11),το Golden Wash (Βασ.Ολγας 56),υπαρχει καποια γνωμη για αυτα τα δυο?,προσωρινα πλενω σε βενζιναδικο/πακιστανο,αλλα ψαχνω κατι πιο αξιοπιστο γιατι ως γνωστον τα ξεπετανε οταν υπαρχει και φορτωμενη δουλεια.
-
Έχει να προτείνει κανείς κάποιο καλό καθαριστικό για το εξωτερικό του αυτοκινήτου, για την αφαίρεση στερεοποιημένων αλάτων; Είχα κάτι λεκέδες από άλατα στα χρωμιωμένα πλαίσια τα οποία αφαίρεσαν στην αντιπροσωπεία με κάποια κρέμα της 3Μ (δεν συγκράτησα ποια από όλες)...
-
Ανατολικη θεσσαλονικη καμια προταση για πλυσιμο στο χερι? Εχω δοκιμασει** Grizzly**(Δελφών 183),δυνατος και τιμιος αλλα πλεον δεν με βολευει λογω οτι πρεπει να κλεινεις ραντεβου και εχει αρκετη αναμονη κλπ,για** Golden Wash** (Βασ. 'Ολγας 56) εχει δοκιμασει καποιος,επισης Twin Wash προς Τουμπα (Μαραθώνος 11)?
Χρειαζομαι αποκλειστικα πλυντηριο και οχι βενζιναδικο η autoclean φαση με πακιστανακια του 5ευρου,ηδη εχω κανει ενα γυαλισμα στο αυτοκινητο μου για αραχνη και πρεπει να προσεχω απο εδω και στο εξης περισσοτερο που εμπιστευομαι το αυτοκινητο.
-
Έχει αυτό το πλυντο μόνος σου κατω από την ΔΟΥ Καλαμαριάς
U WASH Πλυντήρια Αυτοκινήτων
Eth. Antistasis 114, Thessaloniki 551 34
https://maps.app.goo.gl/PWVYqKhCvsfySpnv5 -
Έχει αυτό το πλυντο μόνος σου κατω από την ΔΟΥ Καλαμαριάς
U WASH Πλυντήρια Αυτοκινήτων
Eth. Antistasis 114, Thessaloniki 551 34
https://maps.app.goo.gl/PWVYqKhCvsfySpnv5Ευχαριστω για την προταση,προφανως δεν εχω τον χρονο να ασχοληθω,ουτε την γνωση να το πλενω σωστα μονος μου,οποτε δεν ειναι αυτο που ψαχνω.
-
Καλησπέρα σας,
Έχετε κάποια πρόταση για αυτό;
Λόγω των έντονων ανέμων, εκεί που το παρκάρω το χτύπαγαν φύλλα από φυτό και βγήκε αυτό. Χρησιμοποίησα το turtle wax scratch remover αλλα λλα δεν είδα διαφορά.
Οποιαδήποτε ιδέα είναι ευπρόσδεκτη
-
Εφόσον δοκίμασες ήδη κάποια αλοιφή με το χέρι και δεν βλέπεις διαφορά καλό είναι να το δεί κάποιος επαγγελματίας. Στη θέση σου θα το πήγαινα σε κάποιο detailer μήπως το στρώσει με αλοιφαδόρο(γυάλισμα). Αλλά θα σου πεί καλύτερα ο ίδιος όταν το δεί απο κοντά..
-
Ευχαριστώ για την απάντηση. Ξέρει κάποιος να μου προτείνει detailer στα βόρεια προάστια;
Επίσης, μια γενική εικόνα γύρω από την τιμή;
-
Ευχαριστώ για την απάντηση. Ξέρει κάποιος να μου προτείνει detailer στα βόρεια προάστια;
Επίσης, μια γενική εικόνα γύρω από την τιμή;
Στην περιοχή σου έχει καλό όνομα ο Auto-Star. Τιμή ανάλογα με το τι θα απαιτήσει η εργασία αλλά δε φαντάζομαι κανα εξωφρενικό ποσό..
-
Προσπαθησα να κανω κερωμα στο αμαξι μου με κερι carnauba K2,μετα απο πλυσιμο,βεβαια δεν εχω ουτε γκαραζ,ουτε πυλωτη,οποτε επρεπε να βρω ισκιο,να μην βλεπει το αμαξι ο ηλιος,να ειναι κρυο κλπ.Αυτο που καταφερα ειναι ενα προχειρο κερωμα,αλλα εμειναν υπολοιματα κεριου σε γωνιες και εσοχες που βγαινουν μονο με τριψιμο με βουρτσακι.(χερουλια,ενωσεις προφυλακτηρων κλπ)
-
Προσπαθησα να κανω κερωμα στο αμαξι μου με κερι carnauba K2,μετα απο πλυσιμο,βεβαια δεν εχω ουτε γκαραζ,ουτε πυλωτη,οποτε επρεπε να βρω ισκιο,να μην βλεπει το αμαξι ο ηλιος,να ειναι κρυο κλπ.Αυτο που καταφερα ειναι ενα προχειρο κερωμα,αλλα εμειναν υπολοιματα κεριου σε γωνιες και εσοχες που βγαινουν μονο με τριψιμο με βουρτσακι.(χερουλια,ενωσεις προφυλακτηρων κλπ)
Δεν είχες μαζί σου ένα πανί μικροινας κατά προτίμηση με βαθύ πέλος να αφαιρείς το κερί λίγο μετά την εφαρμογή του? Κάθε προϊόν έχει οδηγίες χρήσης και video στο YouTube που περιγράφει τη σωστή του χρήση.
Υπάρχουν πολύ πιο εύκολα προϊόντα από τα παλαιάς κοπής κλασσικά κεριά για προστασία. Αν θες κάτι πιο φιλικό στην χρήση δοκίμασε κάτι σα το sonax bsd για παράδειγμα..
-
Ken11 wrote:
Δεν είχες μαζί σου ένα πανί μικροινας κατά προτίμηση με βαθύ πέλος να αφαιρείς το κερί λίγο μετά την εφαρμογή του? Κάθε προϊόν έχει οδηγίες χρήσης και video στο YouTube που περιγράφει τη σωστή του χρήση.
Υπάρχουν πολύ πιο εύκολα προϊόντα από τα παλαιάς κοπής κλασσικά κεριά για προστασία. Αν θες κάτι πιο φιλικό στην χρήση δοκίμασε κάτι σα το sonax bsd για παράδειγμα..
Ειχα πανακι μικροινας,αλλα οκ προφανως ηταν οι πρωτες μου αποπειρες να περασω μονος μου κερι στο αμαξι,μου προτειναν ενα hard/σκληρο,για να μην χρειαζεται να το κανω καθε λιγο και λιγακι και λογω ελλειψης χρονου δηλαδη.Ναι μεν ελεγε στις οδηγιες να το αφησω τοσα λεπτα,αλλα μεχρι να καθαρισω ολη την επιφανεια απο ενα κομματι,στεγνωνε και ηταν πιο δυσκολο,ηθελε τριψιμο με το πανακι.
Eιχα κανει και sealant σαν πρωτο κερωμα,πολυ καιρο πριν,σε μαγαζι,χωρις το κλασσικο κερι καθρεφτη.Aυτο που προτεινεις ειναι διαρκειας κερι η οχι,ευκολο στην εφαρμογη?
-
Mastoras78 wrote:
Ken11 wrote:
Ειχα πανακι μικροινας,αλλα οκ προφανως ηταν οι πρωτες μου αποπειρες να περασω μονος μου κερι στο αμαξι,μου προτειναν ενα hard/σκληρο,για να μην χρειαζεται να το κανω καθε λιγο και λιγακι και λογω ελλειψης χρονου δηλαδη.Ναι μεν ελεγε στις οδηγιες να το αφησω τοσα λεπτα,αλλα μεχρι να καθαρισω ολη την επιφανεια απο ενα κομματι,στεγνωνε και ηταν πιο δυσκολο,ηθελε τριψιμο με το πανακι.
Eιχα κανει και sealant σαν πρωτο κερωμα,πολυ καιρο πριν,σε μαγαζι,χωρις το κλασσικο κερι καθρεφτη.Aυτο που προτεινεις ειναι διαρκειας κερι η οχι,ευκολο στην εφαρμογη?
Υπάρχουν προιόντα που είναι τόσο εύκολα και ασφαλή στην χρήση που δε θα χρειαστείς πάνω από 15 με 30 λεπτά για την εφαρμογή μετά το πλύσιμο. Και κρατάνε 2-3 μήνες ανάλογα τις συνθήκες (γκαράζ,ήλιος κτλ κτλ).
Το να τρίβεις οτιδήποτε με δύναμη πάνω στο βερνίκι ακόμα κι αν είναι πανί μικροίνας απαγορεύεται δια ροπάλου. Γι' αυτό σου προτείνω να δοκιμάσεις κάτι πιο εύκολο. Αυτό που σου προτείνω δεν είναι κερί carnauba. Είναι συνθετικό sealant που κάνει την ίδια δουλειά. Φθηνό, εκπληκτικό και το βρίσκεις εύκολα. Γύρω στα 11 ευρώ έχει.
-
Υπάρχουν προιόντα που είναι τόσο εύκολα και ασφαλή στην χρήση που δε θα χρειαστείς πάνω από 15 με 30 λεπτά για την εφαρμογή μετά το πλύσιμο. Και κρατάνε 2-3 μήνες ανάλογα τις συνθήκες (γκαράζ,ήλιος κτλ κτλ).
Το να τρίβεις οτιδήποτε με δύναμη πάνω στο βερνίκι ακόμα κι αν είναι πανί μικροίνας απαγορεύεται δια ροπάλου. Γι' αυτό σου προτείνω να δοκιμάσεις κάτι πιο εύκολο. Αυτό που σου προτείνω δεν είναι κερί carnauba. Είναι συνθετικό sealant που κάνει την ίδια δουλειά. Φθηνό, εκπληκτικό και το βρίσκεις εύκολα. Γύρω στα 11 ευρώ έχει.
Α γεια σου,αυτο με ενδιαφερει,ευκολη εφαρμογη και μια καλη προστασια χωρις να αφηνει υπολειμματα,που να μπορει ενας αρχαριος η μη γνωστης να το περασει χωρις πολυ κοπο,στη δικη μου περιπτωση δεν υπαρχει γκαραζ η πυλωτη,μιλαμε για παρκαρισματα σε αλανες,κεντρικους δρομους,δεντρα,που σημαινει πολυ σκονη,ρετσινια,ηλιος κλπ.
Θα το εχω στα υποψιν μου,ευχαριστω,το carnauba καλο ητανε,αλλα hard και θελει αλοιφαδορο για να περαστει σωστα,δεν γινεται με πανακι και σφουγγαρακι η δουλεια.
-
Mastoras78 wrote:
Ken11 wrote:
Κανεις καθε πανελ ξεχωριστα και καθαριζεις σχεδον αμεσως. Πανευκολο ειναι. Προφανως δεν θελεις ηλιο κλπ Δεν το αφηνα καθολου νομιζω. Απλα ο χρονος να τελειωσω το πανελ.
-
Mastoras78 wrote:
Α γεια σου,αυτο με ενδιαφερει,ευκολη εφαρμογη και μια καλη προστασια χωρις να αφηνει υπολειμματα,που να μπορει ενας αρχαριος η μη γνωστης να το περασει χωρις πολυ κοπο,στη δικη μου περιπτωση δεν υπαρχει γκαραζ η πυλωτη,μιλαμε για παρκαρισματα σε αλανες,κεντρικους δρομους,δεντρα,που σημαινει πολυ σκονη,ρετσινια,ηλιος κλπ.
Θα το εχω στα υποψιν μου,ευχαριστω,το carnauba καλο ητανε,αλλα hard και θελει αλοιφαδορο για να περαστει σωστα,δεν γινεται με πανακι και σφουγγαρακι η δουλεια.
Είναι καλό που θές το κάτι παραπάνω και να φροντίζεις το αυτοκίνητο σου. Ότι προσέχεις σε προσέχει και είναι μια κουλτούρα που την επικροτώ. Θέλει όμως λίγο αντίληψη, μαγειρική την λένε στο masterchef...
Κάθε φορά που πλένεις το αυτοκίνητο και γενικά οτιδήποτε έρχεται σε επαφή με τη λαμαρίνα δημιουργεί φθορές στο βερνίκι που προστατεύει το χρώμα. Όσο λοιπόν το φροντίζουμε του δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι τις μικρές αμυχές,αράχνη και άλλα που έχεις ακούσει, διαβάσει ή διαπιστώσει.
Για αρχή λοιπόν προσπάθησε να κάνεις τέτοιες δουλειές σε όσο το δυνατόν πιο κατάλληλες συνθήκες. Δε πλένουμε ούτε βάζουμε προιόντα στο αυτοκίνητο κάτω από τον ήλιο. Η καλύτερη στιγμή είναι αμέσως μετά το πλύσιμο/στέγνωμα για εφαρμογή κεριών,sealants και άλλων προιόντων detailing. Ο λόγος είναι αυτό που είπες, ότι πρέπει να δουλεύουμε σε καθαρές επιφάνειες μακριά από σκόνες,ρετσίνες,αέρα κτλ.
Στην περίπτωση σου μιας και δεν έχεις δικό σου χώρο που μπορείς να κάνεις τέτοιες δουλειές, δές αν έχει κάποιο πλυντήριο με κέρμα στην περιοχή σου ώστε να πλένεις μόνος και να κάνεις τα υπόλοιπα μόλις ολοκληρώσεις την διαδικασία.
Επένδυσε λίγα χρήματα στα βασικά όπως πετσέτες στεγνώματος, πανιά μικροινών και ελάχιστα βασικά προιόντα. Τα εργαλεία κάνουν το Mastora(78)
Πρόσφατα πέρασα κερί με fillers σε αυτοκίνητο συγγενή για να κρύψει και λίγο τις αμυχές στο βερνίκι. Εφαρμογή ανα panel και μετά σκούπισμα. Ήταν πανεύκολο.. Μήπως το κερί σου ήταν πολυκαιρισμένο και αποθηκευμένο σε κρύο εξωτερικό χώρο ?
-
Αν θες κάτι πιο φιλικό στην χρήση δοκίμασε κάτι σα το sonax bsd για παράδειγμα..
Αυτό το εφαρμόζουμε μετά από καλό πλύσιμο; Δεν θέλει πηλό κλπ (που δεν ξέρω καν πως δουλεύεται);
-
Mastoras78 wrote:
Αν θες κάτι πιο φιλικό στην χρήση δοκίμασε κάτι σα το sonax bsd για παράδειγμα..
Αυτό το εφαρμόζουμε μετά από καλό πλύσιμο; Δεν θέλει πηλό κλπ (που δεν ξέρω καν πως δουλεύεται);
Ναί μετά από ένα 'καλό' πλύσιμο όπως όλα τα προιόντα του είδους. Από τη στιγμή που εφαρμόζεις προιόν στην λαμαρίνα θές η επιφάνεια να είναι καθαρή. Αν δεν είναι τότε θα πασαλείβεις σκόνη και ακαθαρσίες στο βερνίκι και με την τριβή θα το τραυματίζεις με αμυχές.
Καλό είναι επίσης το αμάξι να έχει στεγνώσει καλά. Όσο γίνεται δλδ γιατί ακόμα και έτσι θα δείς οτι το πανί σου θα γίνεται νωπό κατά την εφαρμογή του sealant/κεριού γιατί η υγρασία κρύβεται παντού στους αρμούς κτλ. Καλό είναι να έχεις μερικές πετσέτες μικροίνας για εφαρμογή/σκούπισμα γιατί θα γίνουν σίγουρα αρκετά νωπές από ένα σημείο και μετά. Δουλεύουμε απαλά και δε τρίβουμε με πολύ δύναμη..
Γενικά η διαδικασία πλυσίματος/προστασίας είναι εξαιρετικά απλή , η προετοιμασία και η 'στρατηγική' είναι το δύσκολο και χρονοβόρο. Και εξηγούμαι.. δε μπορείς να πλύνεις όλες τις ώρες της ημέρας λόγω του ήλιου και δε μπορείς να δουλέψεις και στο σκοτάδι.. Κάθε βήμα που κάνεις έχει συγκεκριμένους χρόνους. Πχ όταν σαπουνίσεις δε γίνεται να το αφήσεις πολύ ώρα και να στεγνώσει τελείως η σαπουνάδα πρίν το ξεβγάλεις. Εγώ ας πούμε όταν κάνω το δικό μου κάποιες στιγμές γκαζώνω για να προλάβω κάθε step της διαδικασίας.
Δε παίζει ρόλο το κόστος των προιόντων, θές κάποια καλά, αλλά το πάν είναι η σωστή χρήση τους.
Ο πηλός είναι άλλο κεφάλαιο. Αφαιρεί ρινίσματα μετάλλου,ρύπους,πίσσα,άλατα και δύσκολους λεκέδες. Είναι χρονοβόρο, κουραστικό και για μερακλήδες. Δε γίνεται στο πόδι. Θέλει λίπανση και καλή μελέτη για τη σωστή χρήση του αλλιώς θα γεμίσουμε το αμάξι ελαφριές γρατζουνιές(clay marring - google it). Δε το συνιστώ για καινούργια αυτοκίνητα και αρχάριους. Θα το έκανα μετά την τριετία και βάλε και αν έχουνε μαζευτεί 'πολλά'. Πηλό περνάνε πρίν το γυάλισμα για να σου δώσω να καταλάβεις μιας και ο αλοιφαδόρος θα 'καθαρίσει' τα πάντα ακόμα και τα σημάδια που μπορεί να αφήσει η κακή χρήση του πηλού. Και είναι και must βήμα πρίν το γυάλισμα..
Ωραίο topic αυτό.. Ρίχτε αβέρτα απορίες/ερωτήσεις
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ