-
Ποιο τεστ...εκεινο που εχει σταθερη ταχυτητα 35 40 χλμ χωρις φαναρι σε επαρχιακη πολη και σε επιπεδο οδοστρωμα . Και εγω εκει γραφω 3,3-3,5.
Μπορω να σου βγαλω μια λιστα τεστ που δειχνουν αυτα που σου λεω.
Δεν εχω λογο να πω ψεματα, ισα ισα μ αρεσει πολυ το αυτοκινητο. Αλλα οπως και αν το κανουμε .....ΤΟ ΟΔΗΓΗΣΑ στις ιδιες συνθηκες που οδηγω και τα αλλα.
Τα τεστ που σας βαζω εχουν και βιντεο να δειτε.
Ετσι, ειναι οντως δοκιμαζουν 0-100. Ισχυει γενικα τα περιοδικα τα πιεζουν μεσα στην δοκιμη.
Αν και οπως λενε και αλλοι καποια περιοδικα βγαζουν τρελα νουμερα καταναώσης. Υπαρχει θεμα θεωρω, αλλα θα το αφησω για αλλη φορα. Διοτι πολλες φορες εδω στην ελλαδα οσοι κανουν διαφημίσεις εχουν εξαιρετικες καταναλωσεις σρ καποια απλα τεστ, ενω στο εξωτερικο ......οχι και τοσο.
. Αλλα και παλι σε μικτο κυκλο δεν εχει 3,2 το yaris .....εχει οντως 3, κατι...... ΜΟΝΟ σε πολη.
-
Ρε συ Lap την έχουμε ξανακάνει νομίζω την κουβέντα περί κατανάλωσεων. Ποιος είπε ότι έχει 3,2 μικτή κατανάλωση. Η μικτή κατανάλωση του με τις 17αρες είναι 4,3 κατά wltp και με τις 15αρες 3,8. Κατά nedc2 έχει 3,2 με τις 17αρες και 2,9 με 15αρες.Την στιγμή που το swift hybrid έχει 4,1 κατά nedc2.Κατά wltp δεν θυμάμαι πόσο. Όπως βλέπεις οι διαφορές είναι τουλάχιστον 0,9l/100km για ένα αυτοκινητο μεγαλύτερο και περίπου 200 κιλά πιο βαρύ. Ακόμα και το auris hybrid έχει κατανάλωση κατά nedc2 4,0l/100km, δηλαδή 0,1 πιο λίγο από το swift. Πίστεψε με θα είναι έστω και οριακά πιο οικονομικό από το swift. Η κατανάλωση που είδες εσύ 4,4 επιβεβαιώνει την μέτρηση σε κύκλο wltp. Βρες σε παρακαλώ και την μέτρηση wltp του swift. Όπως εσύ πετυχαίνεις καταναλώσεις με το swift υπό ορισμένες συνθήκες 3,3 και 3,5 έτσι και γω βλέπω στο auris 3,0 και 3,2.
-
Μα δεν λεω πουθενα οτι ειναι καλυτερο το swift. Λεω οτι ειναι 0,5 με 0,7 πιο ενεροβορο σε πραγμστικες συνθηκες. Αυτο.
Ψαξε δες, δεν ειπα ΠΟΤΕ οτι το swift ειναι πιο οικονομικο.
Οταν το οδηγουσα το yaris δεν κοιταζα την καταναλωση. Και οταν εφτασα σπιτι, γυρισα να δω και ειδα 0,5 λιγοτερο απο αυτο που βλεπω συνηθως.
Φανταζομαι μεσα στη πολη να ηταν πιο μεγαλη η διαφορα αλλα ειχα και μια διαδρομη καποιων χιλιομετρων με 70 -90 χλμ/ωρα οπου εκει μαλλον πλησιασαν οι διαφορες στο 0,5.
Και αυτο ειναι το point μου....πως εκτος του εξαιρετικου κιβωτιου, εγω για αυτο θα αγοραζα το yaris για να ειμαι ειληκρινης....αυτη η τεχνολογικη προσεγγιση για χαμηλη καταναλώση σε μικτο κυκλο δεν ειναι τοοοοοοσο αποδοτικη οσο φανταζεστε.
Στην πολη ομως οντως μπορει να εχει τα καλυτερα αποτελεσματα απο ολους.
-
Lap, δεν φαντάζομαι, γνωρίζω τι έχω.
-
Και εγώ
Υποψιν, δεν εχω ενεργοποιησει το 'eco' στο δικο μου. Νομιζω πως εχει αλλα ειναι μεσα απο κρυφο μενου.
-
Οκ, δεκτό. Ποια είναι η ετήσια μέση κατανάλωσή σου;
-
Ακομα χρονο δεν εκλεισα καλα καλα.
Μου το μηδενησαν στο service...δεν εχει αυτο το μεγσλο και το συντομο. Εχει μια μονο μεση....
Σε κατι τετοια ειναι χαλια το suzuki,
Θυμαμαι στις αρχες ηταν 5,5 και μετα επεσε στα 5,1....τωρα χωρις aircodition με παραθυρα ανοιχτα λεει 4,5 -4,7... αλλα ειχα και καποια ταξιδακια επαρχιακων δρομων με 80-90 χλμ
Το 70% παντως σε δρομους πολης.
-
Η κατανάλωση τον τελευταίο μήνα. Φυσικά με κλιματισμό και συχνά και οι τέσσερις της οικογένειας μέσα.
-
Εντυπωσιακοτατο....
Τι μεση ταχυτητα λεει;
-
Στον μήνα 33χλμ/ώρα και στο έτος 36χλμ/ώρα. Υπολογίζει όμως την ταχύτητα με βάση το χρόνο που είναι αναμμένος ο κινητήρας, άρα και την αναμονή στα φανάρια, αλλά και τον χρόνο που περιμένω στο αμάξι για για να έρθει η οικογένεια ή περιμένω σε δραστηριότητες και έχω ανοιχτό τον κινητήρα για τον κλιματισμό.
-
Αρα ειναι υψηλοτερη η μεση ταχυτητα. Εγω εχω πιο χαμηλη, κατω απο 30χλ γιατι και εγω τρωω πολλα φανάρια. Εχω και κατι δουλειες που πεταγομαι για λιγο περιπου 4 χιλιομετρα και γυριζω πισω στο γραφειο και ολο μεσα σε στενα και κινηση. Εκει αν το μηδενησεις γραφει 5,5-6.0 μεσα στο νερο. Αλλα εισαι πρωτη, δευτερα και λιγο τριτη και μετα ξανα κοκκινο φαναρι Εκει θελω σκουτερ αλλα ειναι αλλη συζητηση αυτο. Διοτι το παρκινγκ ειναι σπασιμο και τρωω την ωρα μου στο μποτιλιαρισμα.
Παντως και παλι ειναι εντυπωσιακο.
Εγω μενω στο κιβωτιο του yaris που το ξαναγραφω πως ειναι απιστευτο για την πολη.
-
Παρακολούθησα τη συζήτηση και δεν μπορώ να καταλάβω που διαφωνείτε. Ο Lap λέει (έχοντας κάνει με το swift 4,4-4,5lt/100km), ότι το yaris θα είναι 0,5-0,7lt/100km μειωμένη κατανάλωση. Άρα για το yaris hybrid γύρω στα 3,7-4,0 lt/100km,ας πούμε με λίγη προσοχή και 3,5lt/100. Mια χαρά κατανάλωση, η καλύτερη από τα full hybrid.
Τώρα για περίπου 3λτ/100km,νομίζω ότι πρέπει να οδηγείς εκνευριστικά προσεκτικά,κυνηγώντας στην οδήγηση αποκλειστικά ρεκόρ κατανάλωσης και τίποτα άλλο.
-
Τα 4λτ/100χλμ είναι η ετήσια κατανάλωση με την οικογένεια μέσα, εκδρομές και κλιματισμό. Είναι απολύτως αντιπροσωπευτική της καθημερινής μου οδήγησης. Ο Lap είναι στο 5 ίσως 5.5. Η καλύτερη του επίδοση χωρίς να ξέρουμε για ποια απόσταση, αλλά με 20χλμ/ ώρα είναι 4.5. Σε χαλαρή βόλτα με μέση ταχύτητα 40χλμ/ ώρα και για διαδρομή 40χλμ η κατανάλωση μου ήταν 2.9 Έχω δει και καριέρα, αλλά δεν είναι αντιπροσωπευτικές. Τέλος πάντων, η διαφορά δεν είναι 0.5 ή 0.7 του λίτρου, αλλά πιο κοντά στο 1.5λτ ή 40 με 50% αυξημένη κατανάλωση. Αρκεί να συγκρίνεις τα ανάλογα, βέλτιστα με βέλτιστα ή μέσους όρους, όχι βέλτιστη επίδοση με μέσο όρο.
-
Μεσο ορο λεω για το δικο μου για γεμισμα ρεζερβουαρ. Με 25 χλμ/γρα στα 4,5 λιτρα με προσεκτικη οδηγηση ομως.
Αν ριξω κατι 150 αρια σε αυτοκινητοδρομους φτανει 5,2 μεση εχοντας ομως στην μνημη απο πριν τα 4,5 ..4,8
Το καλυτερο ειναι 3,5 ή 3,3 δεν θυμαμαι ακριβως ηταν σε διαδρομες σαν αυτες που βαζουν στα βιντεο στο youtυbe ξημερωματα με λιγο κινηση. Ημουν μαζι με αλλο αυτοκινητο diesel παρεα και γυρνουσαμε χαλαρα σπιτια μας...δεν πιστευαν στα ματια τους τα φιλαρακια.
Στα τεστ σε μικτρς διαδρομες 4,8 και 5 εβγαλε το νεο yaris. Στην πολη εβγαλε ακομα και 3,6!!!! Σε μικτες ομως ανεβηκε ο μεσος ορος.
-
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-toyota-yaris-hybrid
Εντωμεταξυ, γινεται να παραγγειλεις απ εξω το yaris για να εχει acc και blindspot;
-
Δειτε σε τι ΑΔΕΙΑ πολη και σε επιπεδο οδοστρωμα γραφει 4 λιτρα/100χλμ.
Οχι οτι δεν ισχυουν αυτα που λεγονται, αλλα να ειμαστε καπως ρεαλιστες
-
Έχεις φαγωθεί μην και βγει πιο οικονομικό από το σουτζούκι!! Τα πράγματα είναι απλά, τεστ από το ίδιο περιοδικό είναι 5.5 το ένα και 4.3 το άλλο, αυτά είναι η διαφορά τους, τόσο απλά. Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
-
Χαχαχα
Ασε τα περιοδικα μην ανοιξω το στομα μου καλυτερα. Θα με μπαναρουν απο τα sites. Αστο να παει στα διαλα.....
Ακουτε εμενα
Δεν ειπα οτι ειναι χειροτερο ειπα οτι δεν ειναι αυτο που λεγεται.
Υ.γ ασχετο το εχω βαλει στο ματι...αλλα φραγκα δεν εχω.
Μα ρεσει παραπολυ, το κοιτω συνεχεια.
-
Ασε τα περιοδικα μην ανοιξω το στομα μου καλυτερα. Θα με μπαναρουν απο τα sites. Αστο να παει στα διαλα.....
Και τότε γιατί τα παραθέτεις!?!!?
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-suzuki-swift-12-hybrid
'Με προσεκτική οδήγηση σε αστικό περιβάλλον δίχως πολλή κίνηση, είδαμε ακόμα και 4 lt/100km, ενώ η μέση κατανάλωση ολόκληρης της δοκιμής μας μετρήθηκε στα 5,5 lt/100 km'
Δεν χρειάζεται να σε ακούσω, δοκίμασα...το 4.4 άνετα γίνεται κάτω από 4 με κανονική οδήγηση και 3.5 μ προσοχή/προσπάθεια. Εγώ δεν οδηγώ κανονικά, οπότε δεν θα δώ 4 ή πιο κάτω σχεδόν ποτε.
-
Θα σε παρω βολτα με το αλλο μια μερα. Βασικα εσυ θα το παρεις να μου πεις.
Εγω λεω εδω στους φιλους μας στην ιδια διαδρομη τι διαφορα ειχα. 0,5 αντε πες 0,7 διοτι επαιζα και με το b στο κιβωτιο.
Σε ολα τα τεστ στο youtube τα ιδια νουμερα βγαζουν.....τεσπα.
Εχουμε διαφορετικη αντιληψη περι κινησης και αστικη μετακινηση.
Εκει που σου δινω 100% δικιο ειναι στο κιβωτιο. Μετα απο το yaris οσο καλο χειροκινητο και αν εχεις, απλα δεν συγκρινεται....
Παντως ειναι πανεμορφο στην εκδοση που εκανες δοκιμη. Φοβερη σχεδιαση. Ολα μ αρεσουν πανω του και απο μπροστα ειναι το πιο νεανικο σημερα σε ολη τη κατηγορια.
Αλλα απο την αλλη, εξω το εχουν με acc και blind spot και εδω σε καμια εκδοση !!!!! Ελεος δηλαδη.
Υ.γ.1 Δυο ειναι τα καλυτερα περιοδικα στην ελλαδα.
-
οι 4 τροχοι.
-
το αλλο ,....το παιδι των 4 τροχων ..
Αν και πολλα νεα sites κανουν πολυ καλη δουλεια καιντους ξεχωριζω, φυσικα τη fabiatou
Υ.γ.2 Εβγαλες και αλλες φωτο;
-
2020 Toyota Yaris