-
Προφανώς συγκρίνεις CHR vs Corolla hatchback αν κρίνω από αυτό που λες ότι έχει περισσότερο χώρο πίσω το CHR. Η πικρή αλήθεια είναι ότι το ιδανικό σε υλοποίηση hybrid της Toyota είναι ξεκάθαρα το Corolla TS 2,0L hybrid lounge αλλά υπάρχει η εφορία στην μέση καθώς και το έντονο τιμολογιακό του φλερτ με τα κάτω στρώματα του Rav4....
-
YARIS CROSS!
-
YARIS CROSS!
Ρε φίλε γιατί θες πάντα να βασανίζεις εμάς τα μεγαλώσωμα παιδιά στο μπες βγες; Μια το 2008 σου μια τώρα το Yaris Cross, μπα κακό...
Αχαχαχα σε πειράζω προφανώς, καλημέρα!
-
Dublin wrote:
YARIS CROSS!
Ρε φίλε γιατί θες πάντα να βασανίζεις εμάς τα μεγαλώσωμα παιδιά στο μπες βγες; Μια το 2008 σου μια τώρα το Yaris Cross, μπα κακό...
Αχαχαχα σε πειράζω προφανώς, καλημέρα!
Χαχα! Καλημέρα!
Απάντησα στο διλλημα Corolla ή CHR, θα πετσοκοψει το Cross όταν έρθει, το βλέπω να πιάνει και 3αδα σε πωλήσεις στην Ελλάδα, αν επιβεβαιωθεί η καλή τιμολογιακή πολιτική.
Εσείς, τα μεγαλύτερα αγόρια, να κοιτάξετε κάνα Tuscon! Με Yaris θα τη βγάλετε;;!!
-
Παίζει βέβαια και το Corolla Cross αν ποτέ θελήσει να το φέρει η Toyota στην Ευρώπη.. H Εταιρεία έχει μεγάλη γκάμα SUV, αλλά επιλέγει προς το παρόν να διαθέτει μόνο το CHR..
-
800+ χλμ μετά..... 2 φορές πάνε-έλα Χαλκιδική-Θεσσαλονίκη και καμιά 400χλμ σε συνθήκες πόλης και επαρχιακό δρόμο......
Όποιος κάνει test drive το chr, να κάνει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ test drive και το corolla.....
Το σύνολο βενζινοκινητήρας-ηλεκτροκινητήρας-μπαταρίες, είναι η μέρα με τη νύχτα στις ίδιες συνθήκες.
-
Τι εννοείς, τι διαφορές διαπίστωσες; Το ίδιο σύνολο 18αρι ή δίλιτρο και στα δύο; Γιατί στο CHR fl είχαν διαφορετικού τύπου μπαταρίες τα 1,8L & 2,0L.
-
Τα 1.8 και τα δύο.
Αν παρακολουθήσεις πως δουλεύει το ένα και πως δουλεύει το άλλο, θα νομίσεις ότι το chr είναι προηγούμενης γενιάς. Ανεβάζει έντονα στροφές και κάνει θόρυβο ακόμα και για να ανεβάσει 5χλμ ταχύτητας. Εκεί που το corolla μπορεί να κάνει 1-2 δευτερόλεπτα παραπάνω, αλλά μπορεί να το κάνει ακόμα και μόνο με τη μπαταρία. Το φρένο αρκετά πιο απότομο. Το LDA κουκουρούκου σε σχέση με το corolla.
Γενικό συμπέρασμα είναι. Όταν πέρυσι τον Αύγουστο(2019) έκανα td το chr εντυπωσιάστηκα από τη λειτουργία του. Ως πρώτο υβριδικό που οδήγησα. Το Φεβρουάριο του 2020 που αγόρασα το corolla δεν είχα μπει στη λογική της σύγκρισης, μέχρι που βρέθηκε το chr στα χέρια μου πριν καμιά εβδομάδα, σαν κύριο αυτοκίνητό μου. Και περίμενα να λειτουργεί όπως το corolla. 1.8 hybrid και τα 2 σκέφτηκα, το ίδιο αυτοκίνητο ντεμέκ γράφουν τα περιοδικά... @@@
Και επειδή έτσι το ψιλοπλασσάρουν και στις αντιπροσωπείες, το ξαναγράφω για να προλάβω όποιον νομίζει ότι θα πάρει το ίδιο αυτοκίνητο, αν οδηγήσει το ένα από τα δύο.
-
Νομιζω εχουν διαφορετικη μπαταρια καινεκει παιζεται ολο το παιχνιδι. Η νεα μπαταρια ιοντων λιθιου και ηλιθιου εχει ταχυτατη μεταφορα ισχυ, νομιζω διπλασια και μιση πιο γρηγορα στην φορτιση.
Αυτο οδηγει σε διαφορετικες ρυθμισεις του κιβωτιου κτλ ωστε να παρεχεται συνεχως και αδιακοπη επιταγχυνση κτλ
-
Μάλιστα. Πολύ ενδιαφέρον. Δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο στις διαπιστώσεις σου το αν δοκίμασες prefl ή fl το CHR το οποίο έλαβε κάποιες βελτιώσεις και μικροαλλαγές. Για τις μπαταρίες αν δεν κάνω λάθος τα 1,8 φοράνε τις ίδιες και την διαφορετική την φοράει το 2L του CHR η οποία δεν γνωρίζω αν υφίσταται σε 2L Corolla.
-
Ενδιαφέρον Kyr...ισχύουν για το FL C-HR αυτά ή δεν το έχεις οδηγήσει? Επειδή υποτίθεται ότι στο FL μπήκε το ίδιο σύστημα με την Corolla...αλλά μπορεί να είναι και απλά marketing.
Για τις μπαταρίες αν δεν κάνω λάθος τα 1,8 φοράνε τις ίδιες και την διαφορετική την φοράει το 2L του CHR η οποία δεν γνωρίζω αν υφίσταται σε 2L Corolla.
Ναι υπάρχει 2λιτρη Corolla.
-
Μάλιστα. Πολύ ενδιαφέρον. Δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο στις διαπιστώσεις σου το αν δοκίμασες prefl ή fl το CHR το οποίο έλαβε κάποιες βελτιώσεις και μικροαλλαγές. Για τις μπαταρίες αν δεν κάνω λάθος τα 1,8 φοράνε τις ίδιες και την διαφορετική την φοράει το 2L του CHR η οποία δεν γνωρίζω αν υφίσταται σε 2L Corolla.
ΧΡΗΣΤΟ χωρίς να είμαι σίγουρος και να λέω μ@λ@κιες και γω κάπου το χα δει πως το corolla φοράει καλύτερη μπαταρία από chr. Πάντως εγώ που το οδήγησα πριν 1.5 μήνα περίπου το chr δεν μου φάνηκε ψόφιο βέβαια όπως έχω έχω το corolla 1.4 97hp του 2006
-
Μάλλον το έγραψα λάθος. 2L Corolla προφανώς υπάρχει και hatchback και TS. Ήθελα να πω ότι είχα δει σε review ότι στο CHR FL το 2L φοράει διαφορετικό τύπο μπαταριών από το 1,8 αλλά δεν γνωρίζω αν κάτι τέτοιο ισχύει και στα Corolla. Αν δλδ τα Corolla 1,8/2,0 φοράνε ίδιο η διαφορετικό τύπο μπαταριών όπως τα CHR FL.
-
Εγώ που έκανα test drive και το Corolla hatchback και το Chr FL και τα δυο 1,8 ενώ αρχικά ήθελα το Chr, στο test drive μου φάνηκε τόσο τάφος συγκριτικά με το Corolla που παρηγγειλα τελικά το Corolla. Δεν ξέρω αν φταίνε τα επιπλέον 100 κιλά του Chr, η χειρότερη αεροδυναμική ή κάποιος άλλος παράγοντας αλλά μου φάνηκε λίγο χειρότερο από το Yaris Hybrid 2018 που είχα πριν.
-
Εγώ που έκανα test drive και το Corolla hatchback και το Chr FL και τα δυο 1,8 ενώ αρχικά ήθελα το Chr, στο test drive μου φάνηκε τόσο τάφος συγκριτικά με το Corolla που παρηγγειλα τελικά το Corolla. Δεν ξέρω αν φταίνε τα επιπλέον 100 κιλά του Chr, η χειρότερη αεροδυναμική ή κάποιος άλλος παράγοντας αλλά μου φάνηκε λίγο χειρότερο από το Yaris Hybrid 2018 που είχα πριν.
Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που ξεκίνησα να γράψω... Γιατί η μόδα σε κατευθύνει προς το chr. Και τελικά έχεις χειρότερο αυτοκίνητο. Και έτσι ακριβώς την πατήσαμε όταν πήραμε το chr. Ευτυχώς αυτό είναι το leasing. Πήγα στην toyota για test-drive και ο πωλητής μου λέει ότι είναι το ίδιο αυτοκίνητο με άλλη ενδυμασία.... Οπότε τότε δεν έκανα td το corolla, και πήραμε αυτό που άρεσε περισσότερο εξωτερικά(+ το ύψος).
Τέσπα, σήμερα το δίνω πίσω στην πεθερά μου, και έρχεται ξανά στα χέρια μου το μόνο αντρικό αυτοκίνητο της οικογένειας..... Σαν το datsun δεν έχει.....
-
Ρε συ τεραστιος ογκος.
Το μονο θετικο του dataun το οτι παρκαρεις καβαλοντας το πεζοδρομιο καθως μπαινεις καινδεν χρειαζεται να κανεις οπισθεν και μαουβρες.
-
Το datsun το μόνο πρόβλημα που έχει είναι το παρκάρισμα. Κανένα άλλο. Ούτως ή αλλιώς και το corolla και το chr τα παρκάρω σε πάρκινγκ όταν κατεβαίνω στο κέντρο. Μου έχει μείνει από ένα τσαμπουκά στο grand cherokee που μου κόστισε 1000€+.
Στο σπίτι στο χωριό ή στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει θέμα με το που θα το παρκάρω, οπότε είναι τέλειο.
Μπορεί να είναι μεγάλο σαν μέγεθος, αλλά έχεις τέτοια ορατότητα, που χωράς παντού σε δρόμο. Στις στενές διασταυρώσεις έχει ένα θέμα, αλλά με μια μανούβρα, είσαι οκ.
Αλλά.... Πάει παντού, χωράει πολύ πράγμα και έχει ελάχιστα έξοδα χρήσης.
Το προηγούμενο ΣΚ είπαμε να πάμε για μπανιο στη θάλασσα, και καταλήξαμε να κάνουμε ανάβαση στον Ντραγουντέλη, με τελικό προορισμό παγωτό στη Σάρτη και γύρο Σιθωνίας. Με φορτωμένα στην καρότσα φουσκωτούς κροκόδειλους και μπρατσάκια... Ψυγείο με μπύρες και σάντουιτς... Ααα και ένα μπαταριάτο αυτοκίνητο, και κάτι αντλίες ξεχασμένες, και ένα κουτί εργαλεία. Μπορεί και κανένα πεθαμένο.
Αστο... Ζήσε με ένα pick-up, και δεν αλλάζεις αυτοκίνητο.
-
πωπω με ζωσανε τα φιδια τωρα με αυτα που λες Kyr.
Ειμαι αναμεσα σε 3 αυτοκινητα :
CHR hybrid 1.8 Club
Corolla hybrid 1.8 Active+
Leon CNG 1.5 οταν ερθει με το νεο ετος
Με ενδιαφερει πολυ το θεμα καταναλωση καυσιμου και δε θελω να παω σε πετρελαιο, γι'αυτο.
Αν επαιρνα σημερα ειχα αποφασισει για το CHR, και γενικα αναμεσα στα 2 toyota εκλινα στο CHR λογω εμφανησης, χωρων πισω και suv.
Ηξερα οτι ο 1.8 hybrid δε βαζει φωτια στην ασφαλτο και εχει και +100kg το CHR αλλα κινουμαι 95% πολη και επειδη σε εμφανηση ειναι πανεμορφο και πιο ανετο πισω, ειχα πει να παω εκει αναμεσα στα 2 toyota και ας ειναι 2.5k ακριβοτερο.
Αλλα με αυτα που λες με προβληματιζεις...
-
Και σε επίπεδο εξοπλισμού μεταξύ των 2 τογιοτα το Corolla στην Αctive Plus υπερισχύει..
Απλά δεν έχω καταλάβει αν ακόμα έχουν ενεργοποιήσει το Car Play/AA στα corolla!
-
Και σε επίπεδο εξοπλισμού μεταξύ των 2 τογιοτα το Corolla στην Αctive Plus υπερισχύει..
Απλά δεν έχω καταλάβει αν ακόμα έχουν ενεργοποιήσει το Car Play/AA στα corolla!
Απ' όσο ρώτησα το βαζουν με update , ενω τα καινουρια ερχονται με περασμενο ηδη.
Οι διαφορες εξοπλισμου δεν ειναι σημαντικες, αλλα το CHR εχει αυτο το wow factor που σε κανει να ενθουσιαζεσαι σα μικρο παιδι με την αγορα σου, ενω το αλλο ειναι απλα η 'λογικη/ξενερωτη' επιλογη που μια ζωη κανουμε.
Αλλα ας πουμε και το corolla που ειναι η 'λογικη' επιλογη δεν εχει τους χωρους πισω, ουτε τα usb+aircondition πισω του Leon, ουτε το αφαιρουμενο υποβραχιονιο πισω (για διοδο στο portbagage) , αν και το CHR δεν εχει καν το υποβραχιονιο.
Toyota C-HR 2016