-
Δεν θα γράψω πολλά, γιατί το οδήγησα το κλασσικό 10λεπτο, οπότε ελάχιστες εντυπώσεις. Οδήγησα το 'απλό' 100αρι χειροκίνητο. Αρκετά καλό μοτέρ, τραβάει από χαμηλά, αλλά στην εκκίνση μου φάνηκε ότι έχει έναν μικρό δισταγμό σαν τα VAG. Κιβώτιο, συμπλέκτης πολύ μαλακά. Καλοστημένο (όσο μπόρεσα να δώ), έκδοση Distinctive με τις 17αρες (215/45/17), αρκετά άνετο (το περίμενα χειρότερο).
Την βρίσκω πολύ καλή επιλογή για την κατηγορία, έχει χώρους και πολύ καλό εξοπλισμό σε πολύλογικές (έως και χαμηλές) τιμές. Παίζει και προωθητικό και επιπλέον έκπτωση εμπόρου και έτσι μου έδωσαν τιμή με €1.400 έκπτωση, πολύ καλά για νέο μοντέλο.
-
Acc και blind spot εχει; καλο ειναι.... αλλα....υπαρχει ενα αλλα. Τεσπα....
-
Acc και blind spot εχει; καλο ειναι.... αλλα....υπαρχει ενα αλλα. Τεσπα....
Καταλαβαίνες ότι ρωτάς λάθος άνθρωπο....ούτε που ασχολήθηκα με αυτά! Μου προξενούν τόσο ενδιαφέρον όσο και το να δω ειδήσεις στην τηλεόραση. Έχει ένα πακέτο που το λέει SmartSense και έχει όλα τα συστήματα ασφαλείας, τα οποία δεν ασχολήθηκα καν ποια είναι. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι η Distinctive εχει Full LED φώτα και με €18.500 την παίρνεις με μεταλλικό και αυτόματο κιβώτιο.
-
Ναι σωστα, ....απο κιβωτιο; πως ειναι;
-
Μια χαρά το κιβώτιο. Όχι εξαιρετικό, αλλά σαφώς καλύτερο από τα Γαλλικά και Ιταλικά. Από τα καλά κιβώτια στην κατηγορία.
-
Δεν θα γράψω πολλά, γιατί το οδήγησα το κλασσικό 10λεπτο, οπότε ελάχιστες εντυπώσεις. Οδήγησα το 'απλό' 100αρι χειροκίνητο. Αρκετά καλό μοτέρ, τραβάει από χαμηλά, αλλά στην εκκίνση μου φάνηκε ότι έχει έναν μικρό δισταγμό σαν τα VAG. Κιβώτιο, συμπλέκτης πολύ μαλακά. Καλοστημένο (όσο μπόρεσα να δώ), έκδοση Distinctive με τις 17αρες (215/45/17), αρκετά άνετο (το περίμενα χειρότερο).
Την βρίσκω πολύ καλή επιλογή για την κατηγορία, έχει χώρους και πολύ καλό εξοπλισμό σε πολύλογικές (έως και χαμηλές) τιμές. Παίζει και προωθητικό και επιπλέον έκπτωση εμπόρου και έτσι μου έδωσαν τιμή με €1.400 έκπτωση, πολύ καλά για νέο μοντέλο.
Αν επιτρέπεται, σε ποια αντιπροσωπεία? Γιατί σε όποια έχω πάει μέχρι στιγμής, κανένας δεν έκανε περαιτέρω έκπτωση πέραν της προωθητικής...Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
-
Χειροκινητο;
Καλα ρε Φανη....εμ δεν ξερεις τα συστηματα, εμ δεν οδηγησες το αυτοματο.
Σε ευχαριστουμε πολυ αλλα μας κερδισε το modeling
-
Αν επιτρέπεται, σε ποια αντιπροσωπεία? Γιατί σε όποια έχω πάει μέχρι στιγμής, κανένας δεν έκανε περαιτέρω έκπτωση πέραν της προωθητικής...Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
Βελμάρ, στα Γλ. Νερά. Θα πάς να βρείς τον κ. Νίκο Χατζηδάκη, εξαιρετικός πωλητής από τους πολύ καλούς που έχω συναντήσει.
Καλα ρε Φανη....εμ δεν ξερεις τα συστηματα, εμ δεν οδηγησες το αυτοματο.
Δεν υπάρχει αυτόματο σε test drive ακόμα. Αλλά κλασσικό διπλοσύμπεκτη αηδία, οπότε καλό θα είναι, γρήγορο θα είναι τα γνωστά...βέβαια καλύτερο από το DSG. Τα συστήματα που λες δεν με αφορούν και δεν με απασχολούν, αυτοκίνητο θέλω όχι τάμπλετ...με ενδιαφέρουν φρένα, στήσιμο, ανάρτηση κλπ. Από όλα αυτά τα συστήματα, μόνο το BLISS βρίσκω σχετικά χρήσιμο.
-
Δεν υπάρχει αυτόματο σε test drive ακόμα. Αλλά κλασσικό διπλοσύμπεκτη αηδία, οπότε καλό θα είναι, γρήγορο θα είναι τα γνωστά...βέβαια καλύτερο από το DSG. Τα συστήματα που λες δεν με αφορούν και δεν με απασχολούν, αυτοκίνητο θέλω όχι τάμπλετ...με ενδιαφέρουν φρένα, στήσιμο, ανάρτηση κλπ. Από όλα αυτά τα συστήματα, μόνο το BLISS βρίσκω σχετικά χρήσιμο.
Μπα σε καλό σου με τα διπλοσύμπλεκτα. Χαχα. Συμφωνώ στα υπόλοιπα, θα προσέθετα μόνο το front collision alert.
Πριν από 1 μήνα την πάτησα σαν πρωτάρης. Βγαίνω από έναν παράδρομο στην ΕΟ, ήταν ένα αυτοκίνητο σταματημένο εκεί, στην ΛΕΑ. Με βλέπει η οδηγός του και ξεκινάει για να μου ανοίξει δρόμο. Βλακωδώς εγώ, θεώρησα ότι έφυγε και κοιτούσα τον καθρέπτη του οδηγού για να δω αν έρχονται αυτοκίνητα από πίσω μου στην ΕΟ, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησα. Έλα μου όμως που η κοπέλα έκανε απλά 10 μέτρα μπροστά και σταμάτησε πάλι. Δεν κοιτούσα μπροστά και... μπαμ!!! Εγώ κάτι γρατσουνιές έπαθα μόνο, που με το ζόρι φαίνονται, και έσπασε ένα κλιψάκι του προφυλακτήρα, γιατί το Saab έχει μπροστά μια τραβέρσα σαν άρματος μάχης και εκεί κουμπώνει ο προφυλακτήρας. Το 'χάρτινο' Saxo όμως έγινε ακορντεόν... Προφυλακτήρας, φτερό, πλαϊνά πλαστικά, πάτωμα (μπήκε σε καλίμπρα για να ισιώσει), πίσω φανάρι... 500 Ευρώ ζημιά (όλο το σαραβαλάκι άντε να κοστίζει 1000 Ευρώ), με μεταχειρισμένα ανταλλακτικά και μάστορα φίλο μου. Πλήρωσε η ασφάλειά μου, αλλά εκεί θα ήταν χρήσιμο αυτό το σύστημα, αν υπήρχε.
-
Μπα σε καλό σου με τα διπλοσύμπλεκτα. Χαχα.
Αχαχα!! Σου είπα εχω ψυχολογικά με δαύτα, για 2 (κυρίως) λόγους:
-
ΔΕΝ είναι κανονικά αυτόματα, απλά αυτοματοποίησαν τον συμπλέκτη και επειδή σερνόντουσαν σε ταχύτητα αλλαγής, έβαλαν ένα αχρείαστα πολύπλοκο σύστημα για να τα καταφέρουν....μπλιάχ....αλλεργία!
-
Τα έβγαλε και τα καθιέρωσε το κατάπτυστο γκρουπ, το μίασμα της αυτοκίνησης.
Αλλά λόγω μεγέθους και μάρκετινγκ έπεισε τους άσχετους που νόμιζαν ότι έγιναν Βατάνεν ξαφνικά και έτσι τα φορτωθήκαμε από τις περισσότερες εταιρείες. Έχουν νόημα μόνο σε σουπερκαρς....εντ οφ στορυ!!
-
-
Μα αυτό είναι το καλό, ότι δεν είναι κοιμισμένο αυτόματο!
Πάντως διαφωνώ ότι σέρνονταν τα μονοσύμπλεκτα, κάθε άλλο. Σε 50 ms αλλάζουν σχέση τα πιο γρήγορα, όσο τα καλύτερα διπλοσύμπλεκτα. Το πρόβλημά τους είναι το κλώτσιμά τους και όντως είναι απότομα για μέσα στην πόλη.
Αν διαβάσεις πάντως δοκιμές των νέων Μ, απέναντι στα Audi RS, θα δεις ότι ψέγουν την ταχύτητα αλλαγής του αυτόματου των BMW. Έχει άλλα πλεονεκτήματα, αλλά δεν είναι τόσο σπορ.
-
Δεν αναφέρομαι σε γένικά πράγματα που έχουν υιοθετηθεί μέσα από την παγκοσμιοποίηση. Θα ήταν αφελές αυτό από μεριάς μου. έτσι κ αλλιώς στην Ελλάδα δεν παράγουμε κάτι εκτός απο υπηρεσίες οπότε είναι λογικό πολλά πράγματα λόγω κόστους να φτίαχνονται σε low cost countries όπως η τουρκία.
Εδώ όμως μιλάμε για ευθεία κ πραγματική απειλή και κάθε ευρώ που δίνεις για προίοντα υψηλής βιομηχανικής αξίας και τεχνογνωσίας που φτιάχνονται απέναντι, είναι σαν επιχορήγηση στην βιομηχανία τους (& στρατιωτική).
Κ εγώ δεν γουστάρω τα γερμανικά για άλλους λόγους (&λόγω ελληνοτουρκικών) αλλά δεν είναι ότι έχω έξω από την πόρτα μου το 4ο ράιχ έτοιμο να μπεί στο σπίτι μου. Επίσης από την στιγμή που αποφασίσαμε να μπούμε σε αυτό τον συνασπισμό χωρών (ΕΕ) θα πρέπει να δεχτώ και τις οικονομικές συνέπειες όπως δέχτηκαμε και τα καλά της ΕΕ.
Εδώ όμως μιλάω για μία πολύ συγκεκριμένη απειλή η οποία είναι πολύ ρεαλιστική και δεν νομίζω ότι το γενικόλογο σχόλιο που αναφέρεις είναι σχετικό.
Με την ίδια λογική που αναφέρεις στην τελευταία πρόταση σου, αυτό που μένει εν τέλει ειναι η τσέπη του καθενός ? τότε να βαλούμε μια ταμπέλα απ'έξω 'Ανοίξαμε κ σας περιμένουμε '
Πίστεψε με ότι αυτή η λογική δεν ισχύει ούτε σε γαλλία / γερμανία- έχουν την αίσθηση του καλού για την χώρα τους, αλλιώς δεν θα έβλεπες σε κάθε χώρα πρώτα σε πωλήσεις αυτοκίνητα που σε μεγάλο βαθμό είναι made in france/germany
αυτά και ελπιζω να μην παρεξηγηθώ. όπως είπα γουστο κ κάπελο του κάποιου το τι κάνει με τα λεφτά του. απλά παραθέτω την γνώμη μου.
Γνώμες παραθέτουμε εδώ, δεν μαλώνουμε. Αλλά έφερα ένα παράδειγμα του ότι αυτό που ονομάζουμε 'παγκοσμιοποίηση' σημαίνει πως η αγορά δεν έχει σύνορα πλέον. Πολεμικά αεροσκάφη και οπλισμό αγοράζουμε και έχουν πάνω 'made in Turkey' και μπορεί εμείς να έχουμε λιγότερες εξαγωγές βιομηχανικών προϊόντων σαν πολύ μικρότερη χώρα, αλλά σε αυτά που παράγουμε η Τουρκία είναι απ' τους καλύτερους πελάτες... και να μην επιλέξεις το τάδε αυτοκίνητο, κάθε μέρα χωρίς να το γνωρίζουμε 'δίνουμε λεφτά' σε αυτούς και αυτοί σε εμάς. Και στο παράδειγμα των Γερμανικών αυτοκινήτων που παρέθεσες, το σύγχρονο Γερμανικό Κράτος μας 'κατέστρεψε' στην ουσία, και μάλιστα μέσα στη δεκαετία που διανύουμε και τώρα που μιλάμε, άσε τους Ναζί πριν τόσα χρόνια...
Σεβαστή άποψη και πολλές φορές στη πολιτική χρησιμοποιείται το άτυπο εμπάργκο, αλλά νομίζω και να θέλουμε δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί λόγω της φύσης των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων. Κι εμένα μου κακοφαίνεται και από πέρυσι δεν ταξιδεύω πλέον με Turkish Airlines κι ας είναι η καλύτερη διαθέσιμη για τα ταξίδια μου, το μπασκετάκι όμως το βλέπουμε που φέρει τη σφραγγίδα της...
-
dilliget wrote:
Δεν αναφέρομαι σε γένικά πράγματα που έχουν υιοθετηθεί μέσα από την παγκοσμιοποίηση. Θα ήταν αφελές αυτό από μεριάς μου. έτσι κ αλλιώς στην Ελλάδα δεν παράγουμε κάτι εκτός απο υπηρεσίες οπότε είναι λογικό πολλά πράγματα λόγω κόστους να φτίαχνονται σε low cost countries όπως η τουρκία.
Εδώ όμως μιλάμε για ευθεία κ πραγματική απειλή και κάθε ευρώ που δίνεις για προίοντα υψηλής βιομηχανικής αξίας και τεχνογνωσίας που φτιάχνονται απέναντι, είναι σαν επιχορήγηση στην βιομηχανία τους (& στρατιωτική).
Κ εγώ δεν γουστάρω τα γερμανικά για άλλους λόγους (&λόγω ελληνοτουρκικών) αλλά δεν είναι ότι έχω έξω από την πόρτα μου το 4ο ράιχ έτοιμο να μπεί στο σπίτι μου. Επίσης από την στιγμή που αποφασίσαμε να μπούμε σε αυτό τον συνασπισμό χωρών (ΕΕ) θα πρέπει να δεχτώ και τις οικονομικές συνέπειες όπως δέχτηκαμε και τα καλά της ΕΕ.
Εδώ όμως μιλάω για μία πολύ συγκεκριμένη απειλή η οποία είναι πολύ ρεαλιστική και δεν νομίζω ότι το γενικόλογο σχόλιο που αναφέρεις είναι σχετικό.
Με την ίδια λογική που αναφέρεις στην τελευταία πρόταση σου, αυτό που μένει εν τέλει ειναι η τσέπη του καθενός ? τότε να βαλούμε μια ταμπέλα απ'έξω 'Ανοίξαμε κ σας περιμένουμε '
Πίστεψε με ότι αυτή η λογική δεν ισχύει ούτε σε γαλλία / γερμανία- έχουν την αίσθηση του καλού για την χώρα τους, αλλιώς δεν θα έβλεπες σε κάθε χώρα πρώτα σε πωλήσεις αυτοκίνητα που σε μεγάλο βαθμό είναι made in france/germany
αυτά και ελπιζω να μην παρεξηγηθώ. όπως είπα γουστο κ κάπελο του κάποιου το τι κάνει με τα λεφτά του. απλά παραθέτω την γνώμη μου.
Γνώμες παραθέτουμε εδώ, δεν μαλώνουμε. Αλλά έφερα ένα παράδειγμα του ότι αυτό που ονομάζουμε 'παγκοσμιοποίηση' σημαίνει πως η αγορά δεν έχει σύνορα πλέον. Πολεμικά αεροσκάφη και οπλισμό αγοράζουμε και έχουν πάνω 'made in Turkey' και μπορεί εμείς να έχουμε λιγότερες εξαγωγές βιομηχανικών προϊόντων σαν πολύ μικρότερη χώρα, αλλά σε αυτά που παράγουμε η Τουρκία είναι απ' τους καλύτερους πελάτες... και να μην επιλέξεις το τάδε αυτοκίνητο, κάθε μέρα χωρίς να το γνωρίζουμε 'δίνουμε λεφτά' σε αυτούς και αυτοί σε εμάς. Και στο παράδειγμα των Γερμανικών αυτοκινήτων που παρέθεσες, το σύγχρονο Γερμανικό Κράτος μας 'κατέστρεψε' στην ουσία, και μάλιστα μέσα στη δεκαετία που διανύουμε και τώρα που μιλάμε, άσε τους Ναζί πριν τόσα χρόνια...
Σεβαστή άποψη και πολλές φορές στη πολιτική χρησιμοποιείται το άτυπο εμπάργκο, αλλά νομίζω και να θέλουμε δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί λόγω της φύσης των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων. Κι εμένα μου κακοφαίνεται και από πέρυσι δεν ταξιδεύω πλέον με Turkish Airlines κι ας είναι η καλύτερη διαθέσιμη για τα ταξίδια μου, το μπασκετάκι όμως το βλέπουμε που φέρει τη σφραγγίδα της...
Σωστός γιατρέ μου. Άσε που πριν λίγο καιρό αξιωματικός που είναι σε 4ο γραφείο μου είπε πως οι παραλλαγές του στρατού είναι made in Turkey
-
Συμφωνώ μαζί σου ο καθένας αυτό που του αρέσει και θελει
-
Σωστός γιατρέ μου. Άσε που πριν λίγο καιρό αξιωματικός που είναι σε 4ο γραφείο μου είπε πως οι παραλλαγές του στρατού είναι made in Turkey
Είναι πολλές οι προμήθειες που έχουν Made in Turkey επάνω, από ανταλλακτικά των οχημάτων και των Αεροσκαφών (όχι μόνο από φήμες, μου τα έχουν πει φίλοι και συγγενείς στρατιωτικοί που τα έχουν δει κατά καιρούς) μέχρι τις παραλλαγές που αναφέρεις και τρόφιμα που πωλούν τα Στρατιωτικά Πρατήρια... οπότε εντάξει, να μην το πάρει το αυτοκίνητο κάποιος αν έτσι αισθάνεται, αλλά και να μην το στερηθεί αν του κάνει, επειδή 'έτσι πρέπει'...
-
Συμφωνώ μαζί σου ο καθένας αυτό που του αρέσει και θελει
Do what thou wilt δλδ
-
Τι έγινε παιδιά; Πολύ νεκρά έπεσε εδώ. Παρέλαβε κάνεις να μας πει εντυπώσεις; Εγώ ακόμα περιμένω το δικό μου με παραγγελία Οκτώβρη που ήταν αρχικά να έρθει τέλος Δεκέμβρη αλλά πήγε για τέλος Γενάρη και βλέπουμε...
-
Επειδή πήγα και το είδα σήμερα, αλλά δεν είχε το 1000αρι για δοκιμή, ο κινητήρας από άποψη κραδασμών-θορύβου, περνούσε τπτ μέσα στην καμπίνα? Επίσης μήπως τυχόν είδες κατανάλωση κατά την διάρκεια της δοκιμής?
-
Επειδή πήγα και το είδα σήμερα, αλλά δεν είχε το 1000αρι για δοκιμή, ο κινητήρας από άποψη κραδασμών-θορύβου, περνούσε τπτ μέσα στην καμπίνα? Επίσης μήπως τυχόν είδες κατανάλωση κατά την διάρκεια της δοκιμής?
Κραδασμός όχι δεν περνούσε. Θόρυβος σε φυσιολογικά επίπεδα. Κατανάλωση δεν θυμάμαι καθόλου, γιατί δεν μηδένισα και έτσι δεν ασχολήθηκα.
-
Πάντως, διαβάζω σε άλλο forum κάτοχο του εν λόγω μοντέλου να αναφέρει καταναλώσεις εντός κίνησης 10.4 λίτρα....Είμαστε σοβαροί?
Hyundai i20 2020