-
Η ΕΣΗΕΑ καλά θα κάνει να είναι το ίδιο άτεγκτη και με δημοσιογράφους που πέρασαν το κατώφλι της πολιτικής και σε πολύ μα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό πήγαν στην πλευρά της ΝΔ. Εκεί όμως κουβέντα, πέρα από κάποιες αντεγκλήσεις με Πορτοσαλτε που τελικά δεν κατέβηκε για βουλευτής. Αλλά έτσι είναι, ο μουσικός θα παίξει ο,τι του πει ο συνθέτης/μαέστρος.
Εχει διαμορφωθεί τέτοιο μιντιακό περιβάλλον (και με την έγκριση του ΕΣΡ κιόλας) που πραγματικά τρομάζει. Το '14 ο,τι και να έκαναν τα ΜΜΕ ο κόσμος έβλεπε την πραγματικότητα στην τσέπη του. Όταν το ίδιο ξαναγίνει από φθινόπωρο ας σκουζουν όσο θέλουν. Δε θα τους ακούει κανείς...
-
Είπαμε:
ΠΑΣ ΜΗ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, ΒΑΡΒΑΡΟΣ!
κι όποιος κατακρίνει τις πομπές και ποινικά κολάσιμες πράξεις της κυβέρνησης που έχει τινάξει τη μπάνκα στον αέρα σε κάθε ευκαιρία, το κάνει εκ του πονηρού, για να στηρίζει τον Τσίπρα!
-
Ναι βρε. Τότε όλοι έδειχναν την αγανάκτηση του λαού. Μετά που έδειχναν την αγανάκτηση για τις Πρέσπες (κάποιων γραφικών να πω κι εγω) 'έκαναν πολεμο' . Δεν έκαναν 'κριτική στην κυβέρνηση' τοτε; Μεμονωμένη περίπτωση ο Λαζόπουλος. Κι ο Βερύκιος. Και το 14 ο Αλέξης ήρθε από το πουθενά, από τον λαό. Ουτε αγγελοπουλες, ουτε παναγοπουλες, ουτε βαρδινογιανναιοι, ουτε κοκκαλαιοι, ολους εναντια τους ειχε ο καημενος. Δεν μας είχαν πρήξει οι Βαρουφακηδες και οι Λαπαβίτσες (που ναι αυτή η ψυχη) ποσο καλα θα τα κανανε και πως θα άλλαζαν την ευρωπη... Απο που τα λεγανε αυτα, στα καναλια δεν βγαίνανε, στις εφημεριδες δεν τα γραφανε; Και εκτός ΠΘ και Αλαφουζαιικο ποιοι είπαμε ήταν κατά του Αλέξη όσο κυβερνουσε; Ο Αντ1, το Star, ο Αλφα;
Μην σας νοιάζει, παρόλα τα λεφτά που έχωσε, άμα αρχίσει η αγανάκτηση του κόσμου να τον πνίγει, τα ίδια θα πει και ο Κυριάκος, τα κανάλια θα του φταίνε και αυτου. Όπως τους φταιγανε και το 2009.
-
Απλο είναι. Αυτοί θέλουν να μας το κάνουν περίπλοκο. Ο τσιπρας πηρε λεφτά από τα κανάλια. Ο Μητσοτάκης τα δίνει. Και ναι 10 ασθενοφόρα όπως λέει ο φίλος παραπάνω αντί να τα δώσουν στον Ευαγγελάτο.
Οι προκαταβολές από τον αστείο αν όχι δόλιο και αχρείο νόμο του Παπά για τον έλεγχο των καναλιών από την κυβέρνηση του Σύριζα δεν πέρασε και τα χρήματα επεστράφησαν από το δημόσιο στους δικαιούχους, όλα τα άλλα είναι για να έχουμε να λέμε.
Αυτός ήταν ο Σύριζα, δόλιος και πονηρός, σήμερα ζητάνε σύγκλιση των αρχηγών των κομμάτων για τις συνομιλίες για τις ΑΟΖ ξεχνώντας τα δικά τους με τις Πρέσπες που η αντιπολίτευση το έμαθε από την εφημερίδα Καθημερινή, δόλιοι και εχθροί της χώρας.
-
Δεν ξέρω αν έδειχναν την αγανάκτηση του λαού η όχι. Ήταν εκεί συγκεντρωμενο πλήθος. Πάντως η γνώμη ενός κοινού συγκεκριμένου χώρου επηρεάζεται από τον πολιτικό χώρο από το οποίο αντιπροσωπευεται. Για την συμφωνία των πρεσπων ο χώρος της δεξιάς είχε εκφραστεί ακραια και ο κόσμος της αντέδρασε ανάλογα. Έπειτα βέβαια το κρέμασε τελείως λέγοντας ότι έχει και καλά στοιχεία, ότι ποτέ δεν είπαμε ότι είναι προδοτικη η συμφωνία κτλ κτλ............ Για τα κανάλια ξαναλέω. Τι έκανε ο καθένας σαν κυβέρνηση; πως αντιμετώπισε ο καθένας τα μέσα; ο ένα; το επιχείρησε να βάλει τάξη άσχετα αν το κατάφερε η όχι (έδειξε τι σκοπό έχει) και ο άλλος στην πρώτη ευκαιρία τα μπουκωσε. Πως να μην το κάνει άλλωστε. Συγγενείς είναι.
-
Δεν προσπάθησε να βάλει τάξη αλλά να τα ελέγξει, ο ένας το πήγε δικτατορικά του στύλ αποφασίζουμε και διατάσουμε, ο άλλος το έκανε με τον συνήθη τρόπο, έτσι είναι όλα ελεύθερα και όχι μόνο 4 ή 5 πανελλαδικής εμβέλειας, αν το δείς με την πρακτική του πλευρά, τα 20 μύρια που έδωσε πάλι στην αγορά θα πέσουν, απλά δεν το δέχεται η αριστεροσύνη μας.
-
Σωστός ο δεξιός! Και 100 εκατομμύρια να δώσουν, και 1 δις, στους δικούς τους για να τους λιβανίζουν, χρήμα είναι γυρίζει! Θα τονωθεί η αγορά! (Της Ελλάδας ή της Ελβετίας δεν έχει σημασία, απ τη στιγμή που Μείναμε Ευρώπη, όλοι μια κοινότητα είμαστε...).
Ενώ οι Ζαίοι, απλά να ψοφήσει η κατσίκα του γειτονικού καναλάρχη, να μείνει μόνο η σοβιετική ΕΡΤ!
-
Είδες αμνησία που κυκλοφορει; Ξεχάστηκε βλέπεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ 'πήγε να βάλει ταξη' προσπαθώντας να χωσει τον Καλογριτσα μέσα . Με ολιγα βοσκοτοπια και μουσαντενια εγγυητικη απο την τραπεζα Αττικης. Τόση ανιδιοτέλεια πια, ειναι να κλαψεις για αυτα τα αγνα παιδια που παλευαν για το συμφερον του λαού και μόνο...
'Της κοντης ψ@λης της φταίνε οι τρίχες.. .'. Εμετρηθη με την ιστορία ο Αλέξης και ευρέθη πολύ κοντός. Και άρπαξε μπούφλα. Και του φταίνε τα κανάλια... (σε κάθε αποτυχημένο επανεκλεγεντα φταίνε και θα φταινε τα πάντα εκτός από τον ιδιο).
-
Από που προκύπτει ότι προσπάθησε να χώσει τον καλογριτσα;; και δεν έγινε κάποιο λάθος ή παράληψη; είναι σίγουρα δικός τους άνθρωπος; δικηγόρο τον Λοβέρδο έχει. Και επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μια χαρά δανειοδοτησεις κατάφερνε από τράπεζα Αττικής. Και εν τέλει ούτε κανάλι πήρε για να διαπιστωσουμε τις θέσεις του ούτε χρήμα του δόθηκε για σποτ. Για τα μύρια που μοιράστηκαν θα πούμε κατι;
-
Προσωπικά έχω γράψει παραπάνω για το 20ρι (αρνητικά εννοειται). Συμφωνώ ότι τώρα μαγειρεύουν και 'διορθώνουν' την λιστα, όταν θα θεωρήσουν ότι είναι έτοιμη και θα εχουν φτιαξει και μια καλη δικαιολογια θα την σερβίρουν.
Πάντως αν εχεις καταστάσεις ζορικες, ανεργία, ύφεση, κόψιμο συντάξεων, καμια στραβή στα ελληνοτουρκικά κ.λ.π καμία λίστα καναλιών δεν σε σώζει. Αφηστε που τα μεσα παντα οσμιζονται την επερχόμενη αλλαγή και (επανα)τοποθετούνται κατάλληλα.
-
Από που προκύπτει ότι προσπάθησε να χώσει τον καλογριτσα;; και δεν έγινε κάποιο λάθος ή παράληψη; είναι σίγουρα δικός τους άνθρωπος; δικηγόρο τον Λοβέρδο έχει. Και επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μια χαρά δανειοδοτησεις κατάφερνε από τράπεζα Αττικής. Και εν τέλει ούτε κανάλι πήρε για να διαπιστωσουμε τις θέσεις του ούτε χρήμα του δόθηκε για σποτ. Για τα μύρια που μοιράστηκαν θα πούμε κατι;
Αυτές τις ερωτήσεις τις εννοείς πραγματικά; Είναι γνωστό ότι ο Καλογρίτσας είναι κουμπάρος του Καμμένου και του Σπίρτζη με τους οποίους είχε και έχει πάρε/δώσε.
Επιχειρηματίες έψαχνε ο Τσίπρας και η κλίκα του, να βάλουν στο μιντιακό σύστημα και του έκατσε μόνο ο λαγός Σαββίδης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προσπάθησε να βάλει σε τάξη το τηλεοπτικό τοπίο. Βορειοκορεάτικο τηλεοπτικό μοντέλο ήθελε να εφαρμόσει ή και Τούρκικο μοντέλο και επιδίωκε να εκδιώξει οποιοδήποτε επιχειρηματία που δεν θα συνεργαζόταν με την κλίκα της Κουμουνδούρου.
Φυσικά όλα αυτά είχαν ξεκινήσει από την ημέρα που το κόμμα πέρασε στον καταληψία.
Το θετικό στην όλη ιστορία είναι ότι η ασχετοσύνη και η βλακεία δεν κρύβεται, οπότε έγιναν ρόμπα με όλη αυτή την κωμωδία/παρωδία που έστησαν.
Και το άλλο θετικό είναι ότι συνεχίζουν τις ίδιες πρακτικές, συμπεριφορές και αγωνίζονται για να αποδείξουν ότι πρέπει να πάνε ξανά στο 3% ή και λιγότερο.
-
Τι σκοτώνεστε βρε σεις για τα λεφτά των άλλων ?
Εμείς εδώ πρέπει να κοιτάμε τον κόσμο και κυρίως τον σωστό επιχειρηματία και όχι τα κόμματα και τα κομματόσκυλα .
Εχει πέσει ο κομματικός στρατός στο δημόσιο χρήμα . Το πρόβλημα είναι ότι το δημόσιο χρήμα είναι πάρα πολύ και εντελώς ανεξέλεγκτο .
Ακούω πολλά και διάφορα από ανθρώπους που πασχίζουν για το μεροκάματο τους , αλλά και για το μεροκάματο των υπαλλήλων τους .
Βλέπω τους άχρηστους σε εφορίες , τράπεζες και πολεοδομίες να έχουν αποθρασυνθεί . Μείωση προσωπικού 50 % τώρα και το ίδιο και στις άλλες υπηρεσίες , δημόσιος έλεγχος , ανώνυμες καταγγελίες των πολιτών σε εσωτερικών υποθέσεων που θα ελέγχονται και βέβαια μείωση του κράτους και του τεράστιου κόστους του από τα 55 στα 25 δις .
Δεν μπορείς να κάνεις καμία δουλειά , τα λεφτά που δίνουν για τις εταιρείες , έχουν ήδη προμοιραστεί από ό,τι ακούω και υπάρχουν πολιτικοτραπεζικά κυκλώματα .
Τον τελευταίο καιρό , λόγω διαφόρων εργασιών , φεύγω πολύ πρωί από το σπίτι και έτσι δεν προλαβαίνω να γράψω .
Τυχαίνει όμως να ακούω στο αυτοκίνητο τον Πορτοσάλτε , που τον ψιλοάκουγα στην τηλεόραση στις 7 το πρωί για 10 λεπτά .
Στο ραδιόφωνο λοιπόν αναφέρει τα σχόλια των ακροατών του , οι οποίοι τα χώνουν στην κυβέρνηση .
Ακουσα προχτές να λέει για τα δάνεια και τις μικροπιστώσεις ότι δεν πάνε στον απλό κόσμο , ακόμα και για επιχειρήσεις με εξαιρετικά οικονομικά στοιχεία . Τα ίδια άκουσα και από τον λογιστή μου , για άλλους πελάτες του ,μια και δεν αφορά εμένα η διαδικασία .
Μήπως ο Κούλης πρέπει να κοιτάξει τι έπαθε ο πιτσαδόρος ?
Είπαμε μπορεί να είμαστε δεξιοί , αλλά δεν χρωστάμε σε κανένα πστ , ούτε πουλάμε την ψήφο μας .
Εδώ διαφέρουμε από τους αριστερούς πασοκογενείς και μη φίλους , που ψηφίζουν περισσότερο με το συναίσθημα και τις καταβολές τους , παρά με την ψυχρή λογική .
-
Και ομως σύμφωνα με έρευνες ψυχολογικές οι αριστερόστροφοι ψηφίζουν βάση της λογικής και οι δεξιοί βάση των συναισθημάτων.
-
Για βάλε καμιά έρευνα που να το δείχνει αυτό.
-
https://www.motherjones.com/politics/2013/02/brain-difference-democrats-republicans/
Λέει πως οι δεξιοστροφοι έχουν έντονα αισθήματα φόβου και ενεργοποιηται πολύ η αμυγδαλή του εγκεφάλου.
Οι αριστερόστροφοι χρησιμοποιούν την αριστερη πλευρά του εγκεφάλου όταν συναντούν μια κατάσταση που παράγει στρες και προσωπικη δυσκολία.
Αυτή η πλευρά έχει να καει με την συμπόνια, σε κατασρασεις στρες και γενικά με την λογική σε νορμαλ καταστασεις.
Οι δεξιοστροφοι χρησιμοποιούν την δεξιά που σε κατάσταση στρες προβάλει φοβίες και προκαλεί την τάση για αντίδραση με σωματική βία.
Προσέξτε τώρα κάτι ενδιαφέρον.
Οι αριστεροστροφοι δεν θα έβλαπταν κάποιο έμβιο ον εύκολα ή ακόμα και με 1 εκατόμμυριο μετρητα, κάτι που οι δεξιοστροφοι λογικα οπως λεει το αρθρο το κάνουν ευκολότερα
Αλλά οι αριστερόστροφοι μπορεί να δινουν μεγάλη αξία στα εμβια οντα, αλλα προδίδουν εύκολα το γκρουπ που ανήκουν οι ηθικες τους αξιες για τα χρήματα
Οι δεξιοστροφοι από την άλλοι προδίδουν πιο δύσκολα τις ηθικές τους αρχες.
Πάντωςς οι έρευνες πέφτουν σε πολλά μέσα. Χαχαχα
-
Ρε θα μας τρελάνεις; Αυτές οι έρευνες έχουν καμιά σχέση με τις παραδοσιακές ιδεολογίες και τους ψηφοφόρους όπως του ξέρουμε σε Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα;
Εγώ περίμενα να δω έρευνες για τους ψηφοφόρους της Ελλάδας.
Όλοι οι θείοι μου και τα ξαδέλφια μου στην Αμερική είναι Δημοκρατικοί. Έτσι και τους αποκαλέσεις Αριστερούς ή Κομουνιστές θα σε αρχίσουν στις σφαλιάρες.
Για αυτούς οι Δημοκρατικοί είναι κάτι σαν το παλιό ΠΑΣΟΚ. Τους μισούν τους αριστερούς και τους κομουνιστές, ειδικά όταν γίνονται αναφορές σε χώρες τύπου Βενεζουέλας, Κούβας κλπ...
Έτυχε και ήμουν σε εκλογές στις ΗΠΑ το 2004. Δεν νομίζω οι πολίτες της χώρας να καταλαβαίνουν και πολλά από ιδεολογίες και ταμπέλες.
-
Σωστός ο δεξιός! Και 100 εκατομμύρια να δώσουν, και 1 δις, στους δικούς τους για να τους λιβανίζουν, χρήμα είναι γυρίζει! Θα τονωθεί η αγορά! (Της Ελλάδας ή της Ελβετίας δεν έχει σημασία, απ τη στιγμή που Μείναμε Ευρώπη, όλοι μια κοινότητα είμαστε...).
Ενώ οι Ζαίοι, απλά να ψοφήσει η κατσίκα του γειτονικού καναλάρχη, να μείνει μόνο η σοβιετική ΕΡΤ!
Ευχαριστώ, πάντα δίκαιος μαζί μου και πάντα εντός θέματος και κυρίως εντός του δικού μου πνεύματος, πάντα τέτοια φίλτατε.
-
Ε ναι για σοσιαλδημοκρατία ομιλώ, οχι για τους αριστερούς όπως κατά τον Β ΠΠ. Αυτοί προτάσσουν αλλο σύστημα.
Εγώ μιλώ για το δικό μας σύστημα και τις πολιτικές προτάσεις τους των δεξιοστροφων και των αριστερόστροφη.
Γενικα υπαρχουν και οι μεσαίες απόψεις, αλλά σε ένα γενικό πλαίσιο κάπως έτσι λειτουργούν οι άνθρωποι.
Αν το σκεφτείς και σε άλλα κοινωνικά θέματα της καθημερινότητας το βλέπεις αυτό το μοτίβο και εκτός δηλαδή πολιτικής.
Άρα, που καταλήγουμε;
Ότι όλοι είμαστε μοναδικοί και όλοι διαφορετικοί εκ φύσεως, άρα η φύση μας προτάσει να συνεργαζόμαστε αν θέλουμε να προοδευσουμε και να αναπτυχθούμε.
Συνεπώς και εδώ προτείνω, αν και δεν θα εισακουστω, να μελετούμε τις πολιτικές εξελίξεις σύμφωνα με την μοναδικότητα του εγκεφάλου μας, και να κρίνουμε σύμφωνα με αυτές εκφραζοντας τις σκεψεις μας, και να μην κάνουμε όλη μέρα προπαγάνδα υπέρ της σκέψης μας στους αλλους. Το κανουν αυτό κάποια μέλη με μόνιμη και καθημερινη προπαγανδα διαγράφοντας τις νευρώσεις του εγκεφάλου τους, προσπαθώντας μαλιστα να τις περασου ως το 'σωστο' στους υπολοιοους.
Στο τέλος εκνευρίζουν ή γίνει ται γραφικοί.
Και εγώ πολλές φορές το κανω, αλλά τουλάχιστον βάζω στοιχεία που υποστηρίζουν την σκέψη μου, οχι παραφιλολογία ή χρηση της αυθεντιας αλλων εγκεφαλων με ιδιες νευρωσεις, και επιχειρήματα του τύπου 'ξέρω γω διότι θεωρώ τον εαυτό μου κάτι το φοβερό.'
-
Τι μας λές βρε Λάπη, ότι σκέψεις αναπτύσουμε εδώ προέρχονται από τις έργασίες άλλων που έχουν τα μέσα και τις προσβάσεις για να το κάνουν, εσύ πχ κάθε τρείς και λίγο μας αραδιάζεις πίνακες και καλά κάνεις, δεν είναι όμως δική σου εργασία, δικές σου σκέψεις, απλά γιατί δεν έχεις την πρόδβαση στις οικονομικές υπηρεσίες των υπουργείων, του ΔΝΤ, της Ε.Ε κλπ, κλπ, τι μας λες λοιπόν και μας κατακεραυνώνεις με φιλοσοφικές αηδίες, ούφ, το είπα.
Εγώ ότι αναβάζω ειδικά στα εθνικά είναι από εργασίες άλλων, δεν έχω την πρόσβαση στα υπουργεία 'αμυνας, ούτε την ικανότητα που προέρχεται από σπουδές που αναλύουν τα διεθνή θέματα, άρα μας λες ότι δεν πρέπει να εκφράζουμε την γνώμη μας γιατί ο εγκέφαλος μας είναι κούκου, σε πληροφορώ ότι όλοι έχουμε κριτική σκέψη και -διαβάζοντας το περιβάλλον και τις καταστάσεις που ζούμε - μπορούμε να προβούμε σε συμπεράσματα, το λάθος μας είναι ότι αυτά τα συμπεράσματα συνήθως ακολουθούν την κομματική μας σκέψη που είναι μέγα λάθος, αυτό είναι και η κατάρα της φυλής μας, ότι όλα τα βλέπουμε μέσα από το κομματικό μας πρίσμα και αν βρισκόμαστε χωμένοι στα σκατά αυτός είναι ο κυριότερος λόγος γιατί αφήσαμε τους κόλλακες να μας ταϊζουν με ψεύτικα οράματα και υποσχέσεις που έκαναν καλό μόνο στην δική τους ζωή με την δική μας χορηγία.
-
Ρε ρενακια δεν μιλώ μόνο για εσενα, αλλά μιας και αναφερεσε στον εαυτό σου, όταν ανεβάζεις θέσεις ειδικών οκ έχει μια βαρυτητα. Τις διαβάζουμε.
Αλλά από το ποστ μου και παλι αλλά ντ'άλλων κατάλαβες.
Τα δικά σου όμως σχόλια και τα αυθαίρετα συμπεράσματα σου είναι πολλες φορες αστεία. Ουφ το είπα. Κυριολεκτικά δείχνουν μεγάλη άγνοια πολλα από τα σχόλια σου σε πολλα θέματα που δεν τα κατέχεις, αλλά το κακό είναι ότι προσπαθεις να επιβάλεις τη αποψη σου χωρίς να ακους κανεναν, έστω να μάθεις κάτι νέο που δεν το ήξερες.
Μιας και θίχτηκες δεν κρίνω τις προθεσεις σου ή τις απόψεις σου αλλά τον τρόπο στις συζητήσεις εδω.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2