-
O φιλος Quadra λαδια του Lidl χρησιμοποιει. Δεν ξερω αν ειναι καλα για το μοτερ μου,δεν τα εχω χρησιμοποιησει αλλα το σιγουρο ειναι οτι προερχονται απο εργαστηρι στη γερμανια και ο αμεσος διακινητης του προιοντος ειναι η Lidl,χωρις μεσαζοντες.
Καθαρο γερμανικο λαδι,συγκεκριμενης ποιοτητας.
-
Εγω ψωνιζω πλεον απο autodoc και εχω το κεφαλι μου ησυχο,ουτε ψαξε κοκκινα αλογακια ,ουτε να χεις ελληνικο barcode και να απορεις πως εγινε αυτο,μην σχολιασω για τιμες......Τα mobil στην ελλαδα εχουν χρυσοσκονη.
Κορυφαιο (μιλωντας για αντοχη και καθαρισμο) λαδι που εχω βαλει στο w202 το mobil 0w40.
-
Αγορασα 20 λιτρα μπετονι λαδι 0w30 C2 με προδιαγραφη αυτη που πρεπει(FIAT DS-1) απο gazprom,συγκεκριμενα το G-Energy,σε εξευτελιστικη τιμη. Τρομερο λαδι,μετα απο 2500χλμ,το λαδι ειναι καφε-κιτρινο τη στιγμη που με total-elf-castrol στα ιδια ιδια χιλιομετρα ηταν τιγκα μαυρα.Αυτο δε σημαινει οτι το gazprom δεν καθαριζει σωστα( τη διαβασα και αυτη τη βλακεια).Αυτο σημαινει οτι το castrol,motul κλπ. ειναι μαιμου ενω το gazprom φουλ συνθετικο.
Όταν ένα λιπαντικό γίνεται μαύρο όντως σημαίνει ότι καθαρίζει(έχει πρόσθετα) και κάνει σωστά την δουλειά του. Σε διαφορετική περίπτωση θα σημαίνει ότι το ''μαύρο'' θα κάθεται στα ζωτικά εξαρτήματα του κινητήρα σαν λάσπη οπότε καταλαβαίνεις τα αποτελέσματα.
-
Στο προηγούμενο αυτοκίνητό μου, renault megane του 2000 είχε χαλάσει ο εγκέφαλος του αερόσακου. Έψαξα στο ebay και βρήκα να πωλείται μεταχειρισμένος από μάντρα στην Γερμανία έναντι 60 ευρώ. Καινούριος γνήσιος είχε 250ευρώ (αν θυμάμαι καλά).
Σημαντικά στην απόφαση της αγοράς ήταν- Οι πολύ καλές κριτικές που είχε το εν λόγω κατάστημα (99% και μεγάλο πλήθος κριτικών)
- Ο εγκέφαλος είχε ελεγχθεί από την μάντρα ότι λειτουργεί.
- Γινόταν δεκτές οι επιστροφές.
- Οι τοπικές μάντρες είτε δεν είχαν καθόλου το συγκεκριμένο ανταλλακτικό, είτε το είχαν αλλά χωρίς να έχουν εξετάσει αν λειτουργεί. Οπότε, θα έπρεπε να το παίρνω, να πηγαίνω σε ηλεκτρολόγο, να εξετάζω αν λειτουργεί κι αν ήταν χαλασμένο να το πηγαίνω πίσω και ούτ καθ' εξής.
Η διαδικασία έγινε όπως έπρεπε:. Το παρήγγειλα - έφτασε - το έβαλα - λειτουργούσε - τέλος. Μακάρι κάθε επισκευή να γινόταν τόσο απλά.
-
Ποτέ ξανά από εξωτερικό. Σου φέρνουν πολλές φορές λάθος, με σωστή επιλογή δική σου και πρέπει να τα στείλεις πίσω. Αν έχεις ξεχάσει να επιλέξεις την ασφάλεια με κόστος κάπου 3 ευρώ , θα έχεις κόστος μεταφορικών 48 ευρώ ,οπότε τα κάνεις σουβενίρ και τα κοιτάς αφού τα πληρωσες.
Αν έχεις επιλέξει την εγγύηση ,τοτε περίμενε 1 μήνα για την αλλαγή και την αποστολή του σωστού.
Δεν αξίζει παρά μόνο εάν θες κατι πολύ συγκεκριμένο , η κάτι που δεν βρίσκεις εδώ, η κάτι με τρελλη διαφορά τιμής .
Εγώ από Ελλάδα onparts , φυσικά μαγαζιά στη Καλλάρη , και με ελάχιστη αναζήτηση βρίσκω τα πάντα σε καλές τιμές.
-
Ποτέ ξανά από εξωτερικό...
Επειδή το εξάρτημα ήταν ηλεκτρονικό, είχα κάνει την επιλογή χρησιμοποιώντας τον barcode που ήταν σε αυτοκόλλητο από τότε που είχε κατασκευαστεί το αυτοκίνητο και δεν είχε αλλοιωθεί. Αυτό καταλαβαίνω ότι δε μπορεί να συμβεί σε μηχανολογικά τμήματα, αλλά στα ηλεκτρονικά γίνεται μια χαρά.Ακόμη, στο ebay έχει και μεγάλες φωτογραφίες από πολλές πλευρές, οπότε συνέκρινα το δικό μου με αυτό που πουλούσαν και είδα ότι ήταν καθ' όλα το ίδιο.
Όσον αφορά τα λάθη που μπορεί να γίνουν, αυτά μπορεί να γίνουν παντού. Για εμένα, είτε στον διπλανό νομό, είτε σε μια άλλη χώρα, η ταλαιπωρία της επιστροφής είναι η ίδια, αφού θα πρέπει να πάω μέχρι το ταχυδρομείο.
Τέλος, εξωτερικό από εξωτερικό έχει διαφορά. Άλλη χώρα η Κίνα, άλλη χώρα η Γερμανία. -
Το δικό μου πρόβλημα δεν ήταν από δίκη μου λαθος επιλογή. Ήταν ένα σετ σωληνάκια φρένων εμπρός ,και μου στείλανε δύο διαφορετικά . Το ένα ήταν οκ , και το άλλο ένα πολύ σκληρότερο αλλης μάρκας, σαν κοκκαλωμενο ήταν, σε διαστάσεις ήταν οκ. Απαράδεκτοι. Μου έλεγαν ότι είναι σωστό για το αμάξι αυτό, αλλά άμα δεν το θες στείλε το πίσω με 48 ευρώ έξοδα αφού δεν επέλεξες την εγγύηση αγορας.
-
Cson , ανταλλακτικαονλινε?
-
Cson , ανταλλακτικαονλινε?
Σωστά
-
Το δικό μου πρόβλημα δεν ήταν από δίκη μου λαθος επιλογή. Ήταν ένα σετ σωληνάκια φρένων εμπρός ,και μου στείλανε δύο διαφορετικά . Το ένα ήταν οκ , και το άλλο ένα πολύ σκληρότερο αλλης μάρκας, σαν κοκκαλωμενο ήταν, σε διαστάσεις ήταν οκ. Απαράδεκτοι. Μου έλεγαν ότι είναι σωστό για το αμάξι αυτό, αλλά άμα δεν το θες στείλε το πίσω με 48 ευρώ έξοδα αφού δεν επέλεξες την εγγύηση αγορας.
Δεν εννούσα ότι έκανες λάθος επιλογή. Απλά όταν υπάρχει ο barcode είναι πιο σπάνια τα λάθη. Βέβαια σε εσένα έκαναν λάθος και στην μάρκα, οπότε απλά κάναν προχειροδουλειά.
Ανταλλακτικά μέσω internet? Αξίζει τον κόπο? Τι λέτε?