-
Αφιερωμένο στον Λάπη με την υπόδειξη να το διαβάσει πολλές φορές για να εμπεδώσει τις λέξεις κλειδιά στο κείμενο που είναι όλη η ουσία, και στο τέλος να δεί και το άλλο που είναι σημειωμένο με κόκκινο στο τέλος του κειμένου.
Εγώ μένω προς το παρόν εδώ σε αυτό που λέει το κείμενο χρησιμοποιούμε την ανάλυση με σκοπό να αλλάξουμε τον κόσμο και όχι απλώς να τον εξηγήσουμε
https://slpress.gr/idees/ta-kolyva-sto-mnimosyno-tis-eleytherias/
Με το φτωχό μυαλό μου θα προσθέσω ότι σήμερα η ανθρωπότητα πλανάται πιστεύοντας σε θρησκείες χωρίς να έχει αντιληφθεί ότι η σύγχρονη θρησκεία δεν έχει παράδεισους, δεν έχει πιλάφια και παρθένες, έχει μόνο κόλαση, η νέα θρησκεία λέγεται αλγόριθμος, αυτός αποφασίζει αν θα ζήσουμε ή αν θα πεθάνουμε και πως, από ιό ή από ναπάλμ ριγμένα από drones.
Πλέον οι λαοί βαδίζουμε μέσα στο στενό μονόδρομο που άνοιξαν οι αγορές χωρίς δυνατότητα διαφυγής.
-
Ο 6128 ήταν αιώνες καλύτερος. Εγώ σας μιλάω για ένα θαύμα της τεχνολογίας, για ωμή επεξεργαστική ισχύ.
Έγραφα μια σελίδα ti basic και έπαιζα τον παππού του Galaxian θυμαμαι. Είχε βέβαια και ραδιοκλαρινοφωνο, αλλά άμα δεν βρέξεις κωλο δεν τρως ψάρι. Τι μπελάδες για ένα παιδί 7-8 χρόνων.
Nομιζα είχες ηρεμήσει quadra...
-
Καλές οι αναμνήσεις και τα αστεία βίντεο, αλλά δεν πιάνουν μια μπροστά σε θέση σε υπουργείο...
-
Ο 6128 ήταν αιώνες καλύτερος. Εγώ σας μιλάω για ένα θαύμα της τεχνολογίας, για ωμή επεξεργαστική ισχύ.
Έγραφα μια σελίδα ti basic και έπαιζα τον παππού του Galaxian θυμαμαι. Είχε βέβαια και ραδιοκλαρινοφωνο, αλλά άμα δεν βρέξεις κωλο δεν τρως ψάρι. Τι μπελάδες για ένα παιδί 7-8 χρόνων.
Nομιζα είχες ηρεμήσει quadra...
Γιατί να ηρεμήσω και από τι να ηρεμήσω, ούτε άρρωστος είμαι ούτε βαριέμαι, αυτό που μου λείπει είναι μια γρήγορη βόλτα σε κάποια ήσυχη διαδρομή της Αττικής, κάποτε πριν 10+ χρόνια έφευγα από τη δουλειά στη Μεταμόρφωση και γυρνούσα στην Αγία Παρασκευή μέσω διαδρομής παλιάς οδού Θήβας και επιστροφή από Εθνική αυτό το έκανα 2-3 φορές την εβδομάδα, τότε ήμουνα ήρεμος γιατί όριζα εγώ τα πράγματα, σήμερα νιώθω ότι είμαι σε μπλόκο στην Εθνική με 3 περιπολικά γύρω μου.
-
-
Καλές οι αναμνήσεις και τα αστεία βίντεο, αλλά δεν πιάνουν μια μπροστά σε θέση σε υπουργείο...
Εγώ περιμένω από τον Μητσοτάκη μέχρι αύριο να τον έχει στείλει σπίτι του, όχι μόνο για την κατάσταση αυτή που είναι μη αποδεκτή, αλλά και για συμμόρφωση των άλλων γύρω του που ίσως έχουν στο μυαλό τους ή έχουν 'ηδη προχωρήσει σε αντίστοιχες πράξεις, αλλιώς το πράγμα θα ξεχειλώσει και θα γίνει ανεξέλεγκτο.
-
Άρχισαν τα όργανα... Εμένα πάντως δεν μου φαίνεται παράξενο. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...
Να δούμε πότε οι πολίτες θα αντιληφθούν κάποια πράγματα μπας και σταματήσουν να ψηφίζουν με κομματικά κριτήρια.
-
Που κολλάω εγω ρενακια μου;
Εγώ από το φιλοσοφικό κείμενο που μου συστήνεις να διαβάσω πολλές φορές για να καταλάβω, εντόπισα μια πρακτική εφαρμογή ως παρότρυνση προκειμένου να βελτιώσουμε την οικονομία μας σε αυτές τις συγκυρίες των οικονομικών κρίσεων.
Να εφαρμόσουμε κάποιου είδους κεϋνσιανο μοντέλο ανάπτυξης όπου ενισχύεται η ζήτηση μέσω κρατικών επενδύσεων, και παροχών.
Κάτι που αποτελούσε αφορμή για προστριβές μεταξύ μας σε σχετικές συζητήσεις στο παρελθόν περί επιδομάτων και ενίσχυση της αγοραστικης ζήτησης.
-
Όταν παγώσει η κόλαση, δεδομένου ότι όλα μας τα προβλήματα εδώ και 150+ χρόνια προέρχονται από τις πολιτικές μας εμμονές, το βόλεμα από τους πολιτικούς σε κάποια θεσούλα να τρουπώσουμε και στον ωχαδερφισμό.
-
Εγώ από το φιλοσοφικό κείμενο που μου συστήνεις να διαβάσω πολλές φορές για να καταλάβω, εντόπισα μια πρακτική εφαρμογή ως παρότρυνση προκειμένου να βελτιώσουμε την οικονομία μας σε αυτές τις συγκυρίες των οικονομικών κρίσεων.
Να εφαρμόσουμε κάποιου είδους κεϋνσιανο μοντέλο ανάπτυξης όπου ενισχύεται η ζήτηση μέσω κρατικών επενδύσεων, και παροχών.
Κάτι που αποτελούσε αφορμή για προστριβές μεταξύ μας σε σχετικές συζητήσεις στο παρελθόν περί επιδομάτων και ενίσχυση της αγοραστικης ζήτησης.
Αυτό το - φιλοσοφικό - κείμενο όπως το αναφέρεις περιγράφει πολύ γλαφυρά όσα συμβαίνουν σήμερα και όσα θα συμβούν αύριο, αν το μόνο που συγκράτησες είναι η ανάπτυξη ενός μοντέλου που πρέπει να εφαρμόσουμε και οι κρατικές επενδύσεις και τα επιδόματα με στενοχωρεί, αλλά θα σε αφήσω μετεξεταστέο για έκθεση εκτός θέματος.
-
Σκάνδαλο μεγατόνων, εν μεσω τετοιας Εθνικής κρισης!!! Ανθρωποι που εχουν αναγκη, με το αγχος για το παρον και το μελλον, με υποχρεωσεις να τρεχουν, να μοχλευονται ωστε οι κυβερνητικοι και τα παρακλαδια τους να τα τσεπωσουν και μαλιστα χοντρα.
Ντροπη τους. Ηδη θα επρεπε να υπαρξουν παραιτησεις.
-
Στην Ελλάδα οι πολιτικοί δεν παραιτούνται αλλά γίνονται ήρωες και μάγκες στα μάτια των υποστηρικτών του κόμματος που ανήκουν, άλλη χώρα, άλλα ήθη, .
-
Εν τω μεταξύ, σε όλα τα κανάλια οι διαφημίσεις για τα voucher συνεχίζονται κανονικά.....
Διαχρονικά οι πολιτικοί μας δεν φοράνε παντελόνια,είναι απλό....εδώ άλλοι για παραλείψεις και ανικανότητα που κόστισαν δεκάδες ζωές τα έβρισκαν όλα καλά,τώρα περιμένετε να παραιτηθεί κάποιος για μερικά εκατομμύρια?
Τουλάχιστον -αν και πολύ καθυστερημένα- διορθώθηκε...από μια άποψη ίσως είναι ένδειξη ότι κάτι πάει να αλλάξει.
-
Εν τω μεταξύ, σε όλα τα κανάλια οι διαφημίσεις για τα voucher συνεχίζονται κανονικά.....
Τουλάχιστον -αν και πολύ καθυστερημένα- διορθώθηκε...από μια άποψη ίσως είναι ένδειξη ότι κάτι πάει να αλλάξει.
Τιποτα δεν έχει αλλαξει. Ίδιες λαμογιες οπως και ιδιοι οι ψηφοφοροι τους. Αν κατι πηγαινε να αλλαξει, δεν θα ειχε γινει τίποτα εξ αρχής, ουτε καν θα το συζηταγαμε τωρα...
-
Lap wrote:
Αυτό το - φιλοσοφικό - κείμενο όπως το αναφέρεις περιγράφει πολύ γλαφυρά όσα συμβαίνουν σήμερα και όσα θα συμβούν αύριο, αν το μόνο που συγκράτησες είναι η ανάπτυξη ενός μοντέλου που πρέπει να εφαρμόσουμε και οι κρατικές επενδύσεις και τα επιδόματα με στενοχωρεί, αλλά θα σε αφήσω μετεξεταστέο για έκθεση εκτός θέματος.
Ρενακια μου κάνεις δεν ξέρει το μέλλον, ούτε κάποιο κείμενο θα σου πει το τι θα γίνει, ούτε κανείς άλλος.
Μπορεί να είναι έτσι οπως πιστέυεις, μπορεί ομως να είναι και αλλιώς. Δεν χρειαζεται ολη την ωρα να ψαχνουμε το τι θα γινει σε επομενες γενιες απο εμας. Οι γενιές μετά από εσένα ακομα και εμένα θα έχουν άλλες αξίες άλλες προσδοκίες και άλλες ανάγκες. Καθε προηγουμενη κατάσταση βλέπει με φόβο την οποια αλλαγή του μελλοντος. Γενικά οι άνθρωποι εκφράζουν τον φόβο τους σε κάθε τι ξένο και εκτός της καθημερινότητας τους. Έτσι λοιπόν, οι αλλαγές δεν σημαίνουν υποχρεωτικά και κάτι το κακό.
Διακρίνω μια φοβία για πολλά πράγματα να σε διακατέχει σε πολλά ποσταρίσματα σου.
Μην φοβάσαι, ο ανθρωπος είναι έτσι φτιαγμένος και για να προσαρμόζεται αλλά και να προσαρμόζει το περιβαλλον του συμφωνα με τις αναγκες του.
Ούτε και πριν ήταν καλά, π.χ δουλεία, παγκόσμιοι πόλεμοι, θανατικές ποινές, κοινωνική καταπίεση ανθρώπων, άγνοια, αμορφωσιά, ούτε και τώρα είναι τελεια κτλ
Το νέο του τότε είναι το σήμερα, και θεωρώ πως είναι πολύ καλύτερο, έτσι λοιπόν ελπιζω και για το μέλλον σε κάτι καλό και οχι σε κάτι κακό.
Αν οι οποιες αξίες του σημερα και του παρελθοντος στηρίζονται σε παγκόσμιες αληθειες τότε θεωρώ πως θα συνεχίσουν να υπάρχουν και στο μέλλον, διότι πηγάζουν μέσα από την κοινή λογική και ψυχοσύνθεση του ανθρωπου. Αν δεν συμβαινει κατι τετοιο τοτε αυτες οι αξιες χανονται διοτι ποτε δεν ηταν αληθινές.
Δες αλλιώς το ποτήρι.
Υ.γ Τα επιδόματα είναι λύση για ενίσχυση της ζήτησης σε περιόδους κρίσεων της οικονομίας. Είναι ακριβώς ένα μέτρο πολλαπλασιασμου του εθνικου τζιρου παραλληλα με στήριξη της ανθρωπινης αξιοπρέπειας με ορίζοντα όπως ακριβώς τα μέτρα που έχουμε σήμερα για την πανδημία και υποστηρίζεις, και πολύ καλά κάνεις, κατ' εμέ.
Ελπίζω κάποτε να το καταλάβεις αυτο και να το διαχωρίσεις από αλλες οικονομικές πολιτικες σε περιόδους πλήρης ανάπτυξης και πληρης χρησης των παραγωγικων συντελεστων μιας οικονομίας παράλληλα με μικρή ανισοκατανομή του εισοδήματος και με μικρή ανεργία. Ειμαστε πολύ μακριά από αυτήν την φάση του οικονομικου κυκλου ανάπτυξης και που ισως βρίσκονται άλλες χώρες.
-
Το πρόβλημα είναι ότι ο Βρούτσης είναι ανεκτίμητης αξίας. Γκανιάν από τα λίγα.
Αν τον διώξει που θα βρει μετά τόσο άξιο αντικαταστάτη;
Δύσκολη περίπτωση.
υ.γ. ΝΔ το κόμμα ναφθαλίνη, των δεινοσαύρων και των Γκόρτζων...
-
O Bρούτσης και ο κάθε υπουργός ωφείλει να έχει δίπλα του συμβούλους που δεν τους οδηγούν σε κάθε είδους ολίσθημα, αυτό είναι ένα θέμα στο οποίο ελέγχεται ο κάθε υπουργός.
Η αντιπολίτευση ωφείλει να μην προωθεί θέματα σαν πυροτεχνήματα αν πρώτα δεν έχει ελέγξει τι γινόταν επί των ημερών της όταν κυβερνούσε, γιατί τα ΚΕΚ δεν είναι χτεσινή υπόθεση, τα οποία από τον νόμο ελέγχονται με επιτροπές ελέγχου από το Τ.Ε.Ε σύμφωνα με τον νόμο δημιουργίας τους.
Με λίγα λόγια το θέμα αυτό δεν είναι ακριβώς όπως παρουσιάστηκε σαν σκάνδαλο μεγάλου μεγέθους, αλλά είναι μια υπουργική αστοχία που αν αρχίσει κανείς βαθύ ψάξιμο θα βγούνε στη φόρα πολλά, όχι μόνο για τον Σύριζα αλλά και για τις προηγούμενες κυβερνήσεις,
Ο πρωθυπουργός είχε το πολιτικό θάρρος να το πάρει επάνω του και να σταματήσει τη διαδικασία μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν, αν όλο αυτό ήταν μια ξεκάθαρη ευθύνη του Βρούτση και δεν υπήρχε βάθος πίσω θα τον είχε στείλει σπίτι του, επειδή δεν είναι ακριβώς έτσι, δεν υπάρχει ακριβώς το σκάνδαλο όπως το επικαλείται ο Σύριζα αλλά μια αστοχία, κράτησε τον υπουργό του για να ολοκληρωθούν τα υπόλοιπα θέματα του υπουργείου σώζοντας δουλειά πολλών μηνών σε άλλους τομείς εν μέσω πανδημίας που δεν περισσεύει κανείς.
Αργότερα σε ανασχηματισμό θα μπορέσει να τον απομακρύνει όπως και κάποιους άλλους που δεν είναι αποδοτικοί ως όφειλαν, ας μην ορμάμε όλοι μαζί εναντίον της κυβέρνησης σε κάθε ανακοίνωση του Σύριζα για το ένα ή το άλλο θέμα, τουλάχιστον επειδή σε όλα τα θέματα διακυβέρνησης υπάρχουν πολλά ράμματα στη γούνα της αντιπολίτευσης, όφειλε να είναι πιο προσεκτική γιατί είναι λίγος ο καιρός που έχει περάσει από τις δικές της - καλοσύνες - και ο κόσμος θυμάται.
-
Storm πάρε το κύκνειο ασμα:
[YouTube]1jBFfBTxEHo[/YouTube]
...και οποίοι μπήκατε στη διαδικασία του voucher να θυμάστε πως φταιγατε ΕΣΕΙΣΣΣΣΣ για τον πάροχο που επιλέξατε.
Δε συνεχίζω πιο κάτω. Σίγουρα η υπουργαρα θα μας χαρίσει πολύ καλύτερες στιγμές...
-
O Bρούτσης και ο κάθε υπουργός ωφείλει να έχει δίπλα του συμβούλους που δεν τους οδηγούν σε κάθε είδους ολίσθημα, αυτό είναι ένα θέμα στο οποίο ελέγχεται ο κάθε υπουργός.
Επειδή έχω κάτι πάρε/δώσε με την ΝΔ από προηγούμενη εργασία μου έχω τρεις γνωστούς που:
-
όποτε η ΝΔ βγαίνει κυβέρνηση αμέσως γίνονται σύμβουλοι κάποιου υπουργού ή πρόεδροι σε κάποιον οργανισμό
-
μόλις η ΝΔ χάνει την εξουσία γυρνάνε στα πόστα τους στον ιδιωτικό τομέα.
Αυτό γίνεται από το 1999 που τους ξέρω.
Σήμερα από τους τρεις ο ένας είναι πρόεδρος σε Οργανισμό του Δημοσίου και οι άλλοι δύο σύμβουλοι σε υπουργούς. Και οι τρεις φυσικά μέλη της ΝΔ από τα γενοφάσκια τους (δηλ. από την ΟΝΝΕΔ).
Και τους τρεις τους είχα συναδέλφους και τους ξέρω πολύ καλά όσο αφορά τις ικανότητές τους κλπ...
Δεν κατακρίνω τις ικανότητές τους γιατί και οι τρεις για μένα ήταν πολύ καλοί συνάδελφοι (με γνώσεις, όρεξη για δουλειά, οργανωτικοί), αλλά και για τους τρεις προέχει το κόμμα, οι εκλογές και φυσικά η ψηφοθηρία.
Θα μου πεις ότι έτσι είναι τα κόμματα εξουσίας. Ναι, πράγματι. Θεωρώ όμως ότι ο άκρατος κομματισμός καταστρέφει τη χώρα αφού πάντα προτεραιότητα έχει το κόμμα και όχι η χώρα.
Τα ίδια λέγαμε με αλέξι τα είδε λέμε με κυριάκο...
-
-
Storm πάρε το κύκνειο ασμα:
Τελικά αυτά τα απίστευτα βίντεο τα γύρισαν σήμερα ή τα ξέθαψαν από εκείνη την εποχή;;
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2