-
Για μένα όσο μυωπικο είναι να πιστευει καποιος οτι 'μας εσωσαν οι αμερικανοι' αλλο τοσο ειναι να πιστευει οτι οι Σοβιετικοι θα ειχαν νικησει τους Γερμανους σε ολη την Ευρωπη μονοι τους και θα έμπαιναν στο Βερολίνο ετσι κι αλλιώς.
-
Για μένα όσο μυωπικο είναι να πιστευει καποιος οτι 'μας εσωσαν οι αμερικανοι' αλλο τοσο ειναι να πιστευει οτι οι Σοβιετικοι θα ειχαν νικησει τους Γερμανους σε ολη την Ευρωπη μονοι τους και θα έμπαιναν στο Βερολίνο ετσι κι αλλιώς.
Επειδή επιμένεις, ορίστε η απόδειξη ότι οι Σοβιετικοί και μόνοι τους θα έμπαιναν Βερολίνο (ο μόνος σωστός τρόπος να πας Γερμανία είναι πάνω σε Τ-34 ή IS-1/2).
Μάχη Κουρσκ:
Δυνάμεις
Σοβιετικοί: 1.300.000 στρατιώτες, περίπου 20.000 πυροβόλα και όλμοι, 3.600 άρματα μάχης και αυτοκινούμενα πυροβόλα όπλα, περίπου 2.800 αεροσκάφη[1]
Ράιχ: 900.000 στρατιώτες, περίπου 10.000 πυροβόλα και όλμοι, 2.700 άρματα μάχης και πολιορκητικά πυροβόλα, περίπου 2.000 αεροσκάφη[1]
https://el.wikipedia.org/wiki/Μάχη_του_Κουρσκ
Απόβαση Νορμανδίας:
Δυνάμεις:
Δυτικοί Σύμμαχοι: 156.000
Γερμανοί: 100.000
https://el.wikipedia.org/wiki/Απόβαση_στη_Νορμανδία
Μην ρεζιλεύεστε!!! Ο Β'΄ΠΠ ήταν το Ανατολικό Μέτωπο!!!
-
Fiverg
-
Οπότε άνευ αμερικανικών βομβαρδισμών και εμπλοκης οι Σοβιετικοί θα έμπαιναν ετσι κι αλλιως στο Βερολίνο μονο και μονο επειδή κέρδισαν στο Κουρσκ. Και ο Στάλιν που συνεπως είχε όλη την Ευρώπη στο πιάτο, ζήταγε και ξαναζηταγε δυτικό μέτωπο μόνο και μόνο γιατί ήταν μεγαλοψυχος και όχι μοναχοφαης, δεν του πηγαινε να μπει στο Βερολινο μοναχος. Ε, next...
-
Οπότε άνευ αμερικανικών βομβαρδισμών και εμπλοκης οι Σοβιετικοί θα έμπαιναν ετσι κι αλλιως στο Βερολίνο μονο και μονο επειδή κέρδισαν στο Κουρσκ. Και ο Στάλιν που συνεπως είχε όλη την Ευρώπη στο πιάτο, ζήταγε και ξαναζηταγε δυτικό μέτωπο μόνο και μόνο γιατί ήταν μεγαλοψυχος και όχι μοναχοφαης, δεν του πηγαινε να μπει στο Βερολινο μοναχος. Ε, next...
Αν κατανοείς την στρατηγική άποψη θα καταλάβεις αυτό που έγραψα.
-
Megane98hp wrote:
wantone wrote:
REALZEUS wrote:
Megane98hp wrote:
Κακά τα ψέματα θεωρώ ότι η καθυστέρηση της Γερμανίας στην Ελλάδα και στη μάχη της Κρήτης έκρινε τον πόλεμο. Χωρίς την Ελλάδα θα μιλούσαμε τώρα όλοι γερμανικά!!!
Ας μην λέμε αστεία επιπέδου Λιακόπουλου.
Τον πολεμο τον εκρινε γιατι η ΣΕ ειχε αρκετο κοσμο να ριξει στα κανονια των γερμανων οσο να τους καθυστερησει μεχρι να τους τελειωσει το πετρελαιο και να χρησιμοποιουν μουλαρια για μεταφορα προμηθειων.
Το αστείο είναι πάντα αστείο. Έχει σημασία ποιος το είπε?
Με την ευκαιρία, να πω και την άποψή μου. Επειδή είχα τη τύχη να περάσω ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου στην Αγγλία, το έφερε η κουβέντα συζητόντας με φίλο άγγλο μεταξύ σοβαρού, αστείου και αρκετού Jack Daniels. Βασικά ο ένας προσπαθούσε να τρολάρει την άλλο. Ποιοί είστε μωρέ εσείς οι έλληνες, μου έλεγε αυτός, και ποιοί είστε μωρέ εσείς οι άγγλοι του έλεγα. Του είπα λοιπόν το πιο πάνω αστείο και παρόλο που το κατάλαβε, κοίταξε το ποτήρι του, άδειασε το υπόλοιπο JD on ice που είχε και μου είπε. Τον δεύερο παγκόσμιο πολεμο τον έχασε η Γερμανία επειδή μπήκε σε αυτόν οι Ηνωμένες πολιτίες!!!
Τόσο απλά!!!
υγ Αυτό δεν σημαίνει ότι πολλοί άλλοι παράγοντες έπαιξαν το ρόλο τους, λίγο πολύ όλοι οι λαοί αντιστάθηκαν. (εξαιρούνται Ιαπωνία, Ιταλία κλπ)
Πέρασα κι εγώ πολλά από τα χρόνια μου στην Αγγλία, και αν τον είχα αυτόν τον εξυπνάκια φίλο σου μπροστά μου, θα του έδειχνα μερικά στοιχεία απλά και θα το βούλωνε δια παντώς. Οι ΗΠΑ λέει... που συνολικά ΟΛΕΣ οι μάχες που έδωσαν στον Β' ΠΠ ήταν μικρότερες από την αρματομαχία του Κουρσκ, που έγινε μέσα σε 45 μέρες...
Ποσα συνταξιμα χρονια εχεις απο Αγγλια;
-
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός το κάνατε , με αποσπασματικές εκτιμήσεις .
Α και πριν την Νορμανδία , είχαμε ήδη σκληρές μάχες στην Ιταλία από το 1943 .
-
Τραβάω το ύψιστο υπερατού : Μάχη του Στάλινγκραντ.&-
Είναι γεγονός πάντως ότι δεν υπάρχουν χερσαίες επιχειρήσεις που να συγκρίνονται με αυτές του ανατολικού μετώπου με την καμία. Στις θαλάσσιες και στις εναέριες, υπάρχουν βέβαια και άλλα υπερατού.
-
Πέρασα κι εγώ πολλά από τα χρόνια μου στην Αγγλία, και αν τον είχα αυτόν τον εξυπνάκια φίλο σου μπροστά μου, θα του έδειχνα μερικά στοιχεία απλά και θα το βούλωνε δια παντώς. Οι ΗΠΑ λέει... που συνολικά ΟΛΕΣ οι μάχες που έδωσαν στον Β' ΠΠ ήταν μικρότερες από την αρματομαχία του Κουρσκ, που έγινε μέσα σε 45 μέρες...
Ποσα συνταξιμα χρονια εχεις απο Αγγλια;
Γιατί ρωτάς; Θα πρέπει να μου τα εγκρίνεις;
-
Τραβάω το ύψιστο υπερατού : Μάχη του Στάλινγκραντ.&-
Είναι γεγονός πάντως ότι δεν υπάρχουν χερσαίες επιχειρήσεις που να συγκρίνονται με αυτές του ανατολικού μετώπου με την καμία. Στις θαλάσσιες και στις εναέριες, υπάρχουν βέβαια και άλλα υπερατού.
Μόνον στις θαλάσσιες. Στις εναέριες ήταν του Ανατολικού Μετώπου το ίδιο τρομακτικής κλίμακας, όσο και οι χερσαίες. Χιλιάδες α/φ μάχονταν πάνω από τα χιλιάδες άρματα και πυροβόλα που πολεμούσαν στο έδαφος.
Είπε ο αγαπητός harisma23 κάτι που ήταν εξόφθαλμα λανθασμένο και για αυτό απήντησα σχετικά. Προς τιμήν του δεν το συνέχισε. Πήραν όμως άλλοι την σκυτάλη. Ιστορικές ανακρίβειες δεν ανέχομαι, έχω αυτό το κουσούρι...
-
@ wantone κι εγώ μπορώ να σου αποδείξω ότι μπορώ να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου. Αλήθεια, μπορώ!!! Με ξεπερνάει πάντως αυτά που διαβάζω. Πραγματικά πιστεύεις ότι οι αμερικάνοι δεν ήταν η αιτία που έγειρε η πλάστιγγα? Σε λίγο θα διαβάσουμε ότι οι αμερικάνοι δεν πολέμισαν καθόλου. Ρε μπας και δεν έπεσαν και οι ατομικές βόμβες?
Καλά εντάξει ο καθένας πιστεύει ότι θέλει να πιστεύει. Άποψή σου και άποψή μου!!!
-
Megane98hp wrote:
@ wantone κι εγώ μπορώ να σου αποδείξω ότι μπορώ να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου. Αλήθεια, μπορώ!!! Με ξεπερνάει πάντως αυτά που διαβάζω. Πραγματικά πιστεύεις ότι οι αμερικάνοι δεν ήταν η αιτία που έγειρε η πλάστιγγα? Σε λίγο θα διαβάσουμε ότι οι αμερικάνοι δεν πολέμισαν καθόλου. Ρε μπας και δεν έπεσαν και οι ατομικές βόμβες?
Καλά εντάξει ο καθένας πιστεύει ότι θέλει να πιστεύει. Άποψή σου και άποψή μου!!!
Δε νομίζω να είπε ο wantone αυτά που του προσάπτεις. Πάντως όχι, συνολικά στον Β' ΠΠ, η συνεισφορά των Αμερικανών ήταν πολύ μικρότερη των Σοβιετικών, στην Ευρώπη όπου και έγινε ο μεγάλος χαμός. Στον Ειρηνικό ήταν 70% ΗΠΑ και 30% ΗΒ. Αλλά εκείνο το μέτωπο ήταν πολύ μικρότερο και λιγότερο σημαντικό συνολικά.
Κάτσε ρε φίλε γιατί έχουν περάσει και τα χρόνια και έχω μεγαλώσει και θα πάθω κανένα εγκεφαλικό. Εγώ συμφώνησα με μια άποψη ενός φίλου μου ότι ο πόλεμος κερδήθηκε επειδή μπήκαν σε αυτόν οι αμερικάνοι και ο wantone είπε ότι έχει στοιχεία που θα έκαναν το φίλο μου να το βουλώσει, σα να λέμε ότι διαφωνεί με αυτό.
Όλα αυτά που μου λες είναι πολύ ωραία και λίγο πολύ γνωστά. Εδώ λέμε όμως κάτι λίγο διαφορετικό. Χωρίς τη συμμετοχή των ΗΠΑ θα είχε κερδηθεί αυτός ο πόλεμος?
-
Δε νομίζω να είπε ο wantone αυτά που του προσάπτεις. Πάντως όχι, συνολικά στον Β' ΠΠ, η συνεισφορά των Αμερικανών ήταν πολύ μικρότερη των Σοβιετικών, στην Ευρώπη, όπου και έγινε ο μεγάλος χαμός. Στον Ειρηνικό ήταν 70% ΗΠΑ και 30% ΗΒ. Αλλά εκείνο το μέτωπο ήταν πολύ μικρότερο και λιγότερο σημαντικό συνολικά.
-
REALZEUS wrote:
Megane98hp wrote:
Δε νομίζω να είπε ο wantone αυτά που του προσάπτεις. Πάντως όχι, συνολικά στον Β' ΠΠ, η συνεισφορά των Αμερικανών ήταν πολύ μικρότερη των Σοβιετικών, στην Ευρώπη όπου και έγινε ο μεγάλος χαμός. Στον Ειρηνικό ήταν 70% ΗΠΑ και 30% ΗΒ. Αλλά εκείνο το μέτωπο ήταν πολύ μικρότερο και λιγότερο σημαντικό συνολικά.
Κάτσε ρε φίλε γιατί έχουν περάσει και τα χρόνια και έχω μεγαλώσει και θα πάθω κανένα εγκεφαλικό. Εγώ συμφώνησα με μια άποψη ενός φίλου μου ότι ο πόλεμος κερδήθηκε επειδή μπήκαν σε αυτόν οι αμερικάνοι και ο wantone είπε ότι έχει στοιχεία που θα έκαναν το φίλο μου να το βουλώσει, σα να λέμε ότι διαφωνεί με αυτό.
Όλα αυτά που μου λες είναι πολύ ωραία και λίγο πολύ γνωστά. Εδώ λέμε όμως κάτι λίγο διαφορετικό. Χωρίς τη συμμετοχή των ΗΠΑ θα είχε κερδηθεί αυτός ο πόλεμος?
Εγώ έγραψα ότι θα το βούλωνε ο φίλος σου, όχι ο wantone. Και φυσικά θα είχε κερδηθεί στην Ευρώπη ο Πόλεμος χωρίς τις ΗΠΑ. Η συμμετοχή τους ήταν 'σταγόνα στον ωκεανό'. Μας τα κάνουν Ζέπελιν με την απόβαση στην Νορμανδία, που ήταν περίπου 10 φορές μικρότερη από την μάχη του Κουρσκ!!! Ο Β' ΠΠ κρίθηκε στο Ανατολικό Μέτωπο, τελεία και παύλα!!!
-
Megane98hp wrote:
REALZEUS wrote:
Megane98hp wrote:
Εγώ έγραψα ότι θα το βούλωνε ο φίλος σου, όχι ο wantone. Και φυσικά θα είχε κερδηθεί στην Ευρώπη ο Πόλεμος χωρίς τις ΗΠΑ. Η συμμεροχή τους ήταν 'σταγόνα στον ωκεανό'. Μας τα κάνουν Ζέπελιν για την απόβαση στην Νορμανδία, που ήταν περίπου 10 φορές μικρότερη από την μάχη του Κουρσκ!!!
Γιατί, ποιος είπε του wantone να το βουλώσει?
Αυτό που λες εσύ εγώ το βλέπω σαν πιθανό σενάριο αν συνεχιζόταν ο πόλεμος για αρκετά χρόνια αργότερα, χωρίς τους Αμερικάνους. Ευτυχώς δεν θα το μάθουμε ποτέ!!!
-
To πολεμικό υλικό με τα εκατοντάδες Λίμπερτυ που έστελναν οι ΗΠΑ στην Ευρώπη δεν μετράει ?
Ο ρόλος των ΗΠΑ στον εφοδιασμό της ΕΣΣΔ με όπλα και αμυντικά συστήματα, μεταφορικά μέσα, πολύτιμες βιομηχανικές πρώτες ύλες, φάρμακα και τρόφιμα στη διάρκεια του πολέμου είναι επίσης σημαντικός.
Πολύ σημαντική ήταν η αμερικανική βοήθεια στην αποστολή συγκεκριμένων προϊόντων, όπως τρόφιμα, και πρώτες ύλες. Για παράδειγμα, οι αποστολές κονσέρβες κρέατος (το 480% της συνολικής ποσότητας που παράχθηκε την περίοδο εκείνη στην ΕΣΣΔ), μη σιδηρούχων μετάλλων (από 76% έως 223% για διάφορα μέταλλα), ζωϊκών λιπών (107%), μαλλιού (102%), ελαστικών αυτοκινήτων (92%) και εκρηκτικών (53%). Σε μεγάλες ποσότητες έγιναν επίσης παραδόσεις φορτηγών αυτοκινήτων (375 χιλ. οχήματα), τζιπ (51,5 χιλ. οχήματα) και άλλου υλικού πολέμου, όπως συρματοπλέγματα (45 χιλιάδες τόνοι), τηλεφωνικά καλώδια (670 χιλιάδες μίλια), τηλεφωνικές συσκευές (189 χιλ. μονάδες). Οι προμήθειες των κυριότερων ειδών όπλων κατά τη διάρκεια του πολέμου ανήλθαν στο 12% της συνολικής παραγωγής των σοβιετικών εργοστασίων σε τεθωρακισμένα, στο 20% σε βομβαρδιστικά αεροσκάφη, στο 16% σε καταδιωκτικά αεροπλάνα και στο 22% των πολεμικών πλοίων που ναυπηγήθηκαν. Θα πρέπει να σημειωθεί ιδιαίτερα, η υπερατλαντική αποστολή συστημάτων ραντάρ (445 τεμάχια).
-
Εσύ κάνεις κάποιες υποθέσεις, εγώ μιλάω με στοιχεία. Όσο και να συνεχίζονταν ο Πόλεμος, ήταν χαμένη υπόθεση για το Reich απέναντι στους Σοβιετικούς. Τα νουμεράκια τα έβαλα χθες.
-
Εσύ κάνεις κάποιες υποθέσεις, εγώ μιλάω με στοιχεία. Όσο και να συνεχίζονταν ο Πόλεμος, ήταν χαμένη υπόθεση για το Reich απέναντι στους Σοβιετικούς. Τα νουμεράκια τα έβαλα χθες.
Εξήγησέ μου τί εννοείς γιατί μπερδεύτηκα. Στοιχεία για μάχες που έγιναν άρα συμπέρασμα εαν συνεχιζόταν ο πόλεμος θα έχαναν οι γερμανοί?
-
To πολεμικό υλικό με τα εκατοντάδες Λίμπερτυ που έστελναν οι ΗΠΑ στην Ευρώπη δεν μετράει ?
Ο ρόλος των ΗΠΑ στον εφοδιασμό της ΕΣΣΔ με όπλα και αμυντικά συστήματα, μεταφορικά μέσα, πολύτιμες βιομηχανικές πρώτες ύλες, φάρμακα και τρόφιμα στη διάρκεια του πολέμου είναι επίσης σημαντικός.
Πολύ σημαντική ήταν η αμερικανική βοήθεια στην αποστολή συγκεκριμένων προϊόντων, όπως τρόφιμα, και πρώτες ύλες. Για παράδειγμα, οι αποστολές κονσέρβες κρέατος (το 480% της συνολικής ποσότητας που παράχθηκε την περίοδο εκείνη στην ΕΣΣΔ), μη σιδηρούχων μετάλλων (από 76% έως 223% για διάφορα μέταλλα), ζωϊκών λιπών (107%), μαλλιού (102%), ελαστικών αυτοκινήτων (92%) και εκρηκτικών (53%). Σε μεγάλες ποσότητες έγιναν επίσης παραδόσεις φορτηγών αυτοκινήτων (375 χιλ. οχήματα), τζιπ (51,5 χιλ. οχήματα) και άλλου υλικού πολέμου, όπως συρματοπλέγματα (45 χιλιάδες τόνοι), τηλεφωνικά καλώδια (670 χιλιάδες μίλια), τηλεφωνικές συσκευές (189 χιλ. μονάδες). Οι προμήθειες των κυριότερων ειδών όπλων κατά τη διάρκεια του πολέμου ανήλθαν στο 12% της συνολικής παραγωγής των σοβιετικών εργοστασίων σε τεθωρακισμένα, στο 20% σε βομβαρδιστικά αεροσκάφη, στο 16% σε καταδιωκτικά αεροπλάνα και στο 22% των πολεμικών πλοίων που ναυπηγήθηκαν. Θα πρέπει να σημειωθεί ιδιαίτερα, η υπερατλαντική αποστολή συστημάτων ραντάρ (445 τεμάχια).
Ήταν απλά μια βοήθεια. Χρήσιμη, δεν λέω, αλλά δες λίγο το παρακάτω νουμεράκι:
Παραγωγή Σοβιετικών αρμάτων Τ-34: No. built 84,070
Παραγωγή Αμερικανικών Sherman: No. built 49,234
Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι 5.000 Σέρμαν πήγαν στους Σοβιετικούς (που ήταν πολύ λιγότερα), πάλι μιλάμε για μια σταγόνα.
Καταλάβετέ το επιτέλους ότι πολεμάτε σε έναν πόλεμο που δεν μπορείτε να κερδίσετε. Όπως έκαναν οι Γερμανοί απέναντι στους Σοβιετικούς!!!
-
REALZEUS wrote:
Εξήγησέ μου τί εννοείς γιατί μπερδεύτηκα. Στοιχεία για μάχες που έγιναν άρα συμπέρασμα εαν συνεχιζόταν ο πόλεμος θα έχαναν οι γερμανοί?
Αυτό που λέω είναι ότι όσο και αν συνεχίζονταν ο πόλεμος, οι Γερμανοί δεν υπήρχε περίπτωση να κέρδιζαν τους Σοβιετικούς. Η μόνη τους ευκαιρία ήταν με την επίθεση-αστραπή στην αρχή. Αφού δεν κέρδισαν τότε, ήταν χαμένη υπόθεση. Η Αμερικανκή βοήθεια ήταν καλή, αλλά πολύ μικρή και δεν είχε καμία σημασία στην έκβαση του Ανατολικού Μετώπου. Οι οποίες ΗΠΑ ήταν μακριά και δεν δέχθηκαν εισβολή. Αν είχαν δεχθεί εισβολή αμφιβάλλω ότι θα τα είχαν καταφέρει. Η μόνη χώρα που κέρδισε την Γερμανική Εισβολή ήταν η ΕΣΣΔ!!!
Περί Β΄ ΠΠ [Διάσπαση]