-
Kαλησπερα παιδια.
Εχω στην κατοχη μου ενα vw golf 6 1,4 με περιπου 120.000χλμ.
Το αμαξι γενικα πολυ καλα, με πολυ ελαχιστα θεματα με καλη συντηρηση και ολα κομπλε μηχανικα και ηλεκτρολογικα.
Μεσα στον καινουργιο χρονο με την 9ετια του να εχει φτασει και μιας και με βολευει και θελω να το κρατησω, σκευτομαι να δωσω καποια λεφτα για να το σουλουπωσω πιο. ''ποιοτικα'' και ισως να το πειραξω πολυ ελαχιστα..
Σκευτομουν Καινουργιο intercooler, μια ολοσωμη εξατμιση με μεταλλικους καταλυτες ζαντολαστιχα (μεγαλυτερης διαταξης).
Απο τους γνωστες θελω τα φωτα σας με σκοπο να βρω ποιοτικοτερα υλικα-μαρκες απο αυτα του εργοστασιου ωστε να το κανω να δουλευει πιο ξεκουραστα χωρις να καταπονειται, οπως επισης και τι αλλο θα προτεινατε για να το βελτιωσετε καθως και το κοστος ολο αυτου.
Να επισυμανω οτι το αμαξι δεν εχω ακομα σκοπο να ανεβασω την ιπποδυμανη του αλλα ισως να του δωσω μια μεγαλυτερη ανεση στο ειδη υπαρχων εργοστασιακο του κυκλο.
Καθε προταση σεβαστη... ευχαριστω.
-
Kαλησπερα παιδια.
Εχω στην κατοχη μου ενα vw golf 6 1,4 με περιπου 120.000χλμ.
Το αμαξι γενικα πολυ καλα, με πολυ ελαχιστα θεματα με καλη συντηρηση και ολα κομπλε μηχανικα και ηλεκτρολογικα.
Μεσα στον καινουργιο χρονο με την 9ετια του να εχει φτασει και μιας και με βολευει και θελω να το κρατησω, σκευτομαι να δωσω καποια λεφτα για να το σουλουπωσω πιο. ''ποιοτικα'' και ισως να το πειραξω πολυ ελαχιστα..
Σκευτομουν Καινουργιο intercooler, μια ολοσωμη εξατμιση με μεταλλικους καταλυτες ζαντολαστιχα (μεγαλυτερης διαταξης).
Απο τους γνωστες θελω τα φωτα σας με σκοπο να βρω ποιοτικοτερα υλικα-μαρκες απο αυτα του εργοστασιου ωστε να το κανω να δουλευει πιο ξεκουραστα χωρις να καταπονειται, οπως επισης και τι αλλο θα προτεινατε για να το βελτιωσετε καθως και το κοστος ολο αυτου.
Να επισυμανω οτι το αμαξι δεν εχω ακομα σκοπο να ανεβασω την ιπποδυμανη του αλλα ισως να του δωσω μια μεγαλυτερη ανεση στο ειδη υπαρχων εργοστασιακο του κυκλο.
Καθε προταση σεβαστη... ευχαριστω.
-
Ι/C και εξάτμιση δεν έχει νόημα αν δεν βάλεις και πρόγραμμα να ανεβάσεις λίγο πίεση.
Ζαντολάστιχα τι διάσταση έχει; Προφανώς αυτό θα το κάνεις για την εμφάνιση σωστά;
-
Για να αλλαξεις ιντερκουλερ και τις σωληνώσεις του θες κανα 500€ τουλαχιστον
Εξατμιση με καταλυτη αν πας σε επωνυμη θες πανω απο 1500€
Ζαντολαστιχα (εξαρταται απο τις διαστασεις και τις μαρκες) αλλά κανα 800αρι θα το χρειαστεις
Για κανουρια ολα μιλαω
Δλδ θες κοντα στα 3,000€ για ολα αυτα...Και χωρις να ανεβασεις ιπποδυναμη . Αξιζει ?
-
Τα περισσοτερα γινοντε για λογους αισθητικης και μακροζωιας.
Ξερω οτι αυτα τα αμαξια δε βγηκαν με τα τοπ υλικα της αγορας και λογικο γιατι ειναι απλως ''καθημερινα'' οποτε για εναν κατοχο
σαν εμενα που ειναι ευχαριστημενος και κυριος που δε μπορει να παρει κατι καλυτερο σε αυτη τη κατηγορια, το να δουλευει το αμαξι σαν καινουργιο με καλυπτει, οποτε περιπου 3000αρικα δεν ειναι τοσο μεγαλο θεμα.
Απλως κοιταω να λυσω μερικα θεματα που στερει το αυτοκινητο (απο γενεισιμιου του)
-Μεγαλυτερα ζαντολαστιχα πιστευω θα του προσφερουν καλυτερα πατηματα σε σ/κ βολτες φοραει διαταξη 205/55/ρ16 και θελω να το γυρισω σε 225/45/17 που νομιζω υποστιριζουν οι αναρτησεις του.
-Το ιντερκουλερ θελω να το αλλαξω μιας και πιστευω λογο της πλαστικιλας που τα 9/10 αμαξια φορανε δε θα προσφερει για παντα καλη ψυξη στο μιγμα ουτε στον κινητηρα οποτε μπορει να γινει αφορμη να χαλασουν και αλλα πραγματα. ισως ενα πιο δυναμικο να το κανει να δουλευει ξεκουραστα.
-Η Εξατμιση οπως πολοι γνωριζουν ολες ειναι κεραμικες και με τοσα χλμ. πλεον οχι τοσο αποτελεσματικες οποτε καλυτερα μια μεταλλικη.
Τωρα αν με ολα αυτα χωρις προγραμμα μπορουμε να δωσουμε και λιγο νευρο στο κινητηρα δε χαλιεμαι αλλα για την ωρα δε ζηταω κατι περισσοτερο.
-
Αρχικα οι ζαντες σιγουρα ειναι καλη βελτιωση ,απλα αλλο αυτοκινητο.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ θεωρω τα λεφτα για ζαντα του κουτιου καμμενα λεφτα,με λιγα λεφτα αγοραζεις φοβερες ζαντες και οχι οτι να ναι ποιοτητα.BBS π.χ. επισης χιλιες φορες μεταχειρισμενες.
IC με μαμα τα παντα?Δεν υπαρχει λογος να αλλαχτει,οτι δουλευει καλα το αφηνεις,σιγουρα δουλευει καλα.
Αλλαγη της εξατμισης θα σε αναγκασει να βαλεις προγραμμα λογικα.Αν δεν ψαχνεις κατι σε ηχο αστην οπως ειναι.
Χωρις IC και εξατμιση κερδιζεις 2000€,βαλε ζαντες και λαστιχα επωνυμα( οχι τιποτα sunwide κτλ.) Και ή κρατα τα ή βαλε μια αναρτηση που υποθετω θα ναι σε μετρια κατασταση.
Υ.γ. Ετσι τα κοστολογω εγω,αν δεν υπαρχει αποδοση ειναι ανουσια η αλλαγη.
-
Άλλο intercooler πιο μεγάλο πιθανόν να αυξήσει το lag.
-
Οι μαμισιες εξατμισεις ειναι κεραμικες ποσο να αντεξουν? μια μεταλικη ελαφρως πιο ανοιχτη θα κανει το οχημα να εκπνεει λιγο καλυτερα πιστευω
Ενδεχεται αν δω οτι η εξατμιση δεν γινεται αποδεχτη απο τον εγκεφαλο να κανω ενα ελαφρο remap με σκοπο ισα ισα να αποκτησει λιγο νευρο το αμαξι χωρις ομως υπερβολες.
Μαμα το οχημα βγαζει 160 αλογα θελω να το κρατησω εκει για την ωρα και απλως να του δωσω βασεις για πειραγματα ξεκινωντας ενυσχιωντας 2-3 πραγματα.
-
το αμαξι φοραει τουρμπο-κομπρεσορα απο την μανα του οποτε εχει ελαχιστο ως καθολου lag (εξαρτατε και πως το δουλευεις)
αν αυτο που λες παρολαυτα ισχιει ισως δε βαλω μεγαλυτερο απλως ενα επωνυμο παρομιου τυπου λιγο πιο δυνατο που το καλοκαιρι κυριος δε θα βαραει υπερωριες δεδομενου οτι αρχικος σκοπος οπως ειπα και παραπανω ειναι το αμαξι να φτιαξει βασεις για πειραγματα (ισως) αργοτερα.
Ενδεχεται να παιξει απλη αλλαγη χαρτογραφησης στον εγκεφαλο.
-
Οι μαμισιες εξατμισεις ειναι κεραμικες ποσο να αντεξουν? μια μεταλικη ελαφρως πιο ανοιχτη θα κανει το οχημα να εκπνεει λιγο καλυτερα πιστευω
Ενδεχεται αν δω οτι η εξατμιση δεν γινεται αποδεχτη απο τον εγκεφαλο να κανω ενα ελαφρο remap με σκοπο ισα ισα να αποκτησει λιγο νευρο το αμαξι χωρις ομως υπερβολες.
Μαμα το οχημα βγαζει 160 αλογα θελω να το κρατησω εκει για την ωρα και απλως να του δωσω βασεις για πειραγματα ξεκινωντας ενυσχιωντας 2-3 πραγματα.
Αποφασισε πρωτα που θες να φτασεις και κανε οτι χρειαζεται μην διπλοπληρωνεις στο τελος.Γιατι να μην αντεξει η μαμα?
-
Με το καιρό και με αυτά τα χλμ. Ξέρω ότι η μαμισιες εξατμίσεις σε αυτά τα αμάξια ψιλό μπουκώνουν μια μεταλλική όμως αντέχει πολύ περισσότερο και βοηθάει το όχημα να εκπνεει καλύτερα τα καυσαέρια.
Μετά από 9 χρόνια που ξέρω αν το αμάξι δεν έχει χάσει και μέρος της υσχης του από εκεί?
Ας πουμς παρολαυτα ότι αν το αμάξι αποδίδει περίπου 160 αλογα μαμά το πρώτο πλάνο στο μυαλό μου είναι να καταφέρει να ανέβει. (επιβεβαιωμενα) τα 170+ αλογα αλλά χωρίς να σηκώνει ζόρια και υπερβολικές πιέσεις
Οι κινητηρες vag είναι ευπαθείς σε οτιδήποτε πέρα από τα εργοστασιακα τους.
Ο λόγος που θέλησα το λίγο παραπάνω είναι γιατι ο εν λόγο κινητήρας μετά από τόσα χρόνια και χλμ. Έδειξε καλά σημάδια μακροζωίας
Δεν χτυπάει πυρακια, δε χάνει λάδια, δεν είχε θέματα με τα ηλεκτρικά, παρά μόνο λίγα ψιλόλογια άσχετα με τον κινητήρα. Σχεδόν φτηνά στην επισκευή.
-
Στη βελτίωση ακολουθείται μια σειρά. Το πρώτο πράγμα που ξεκινάς είναι το ομώνυμο 1ο στάδιο δηλαδή εισαγωγή (φίλτρο), πρόγραμμα, εξαγωγή (εξάτμιση). Αυτά πρέπει πρώτα να αλλάξεις και βασικά να δεις αλλάζοντας τι παίρνεις σε δύναμη αναλογικά με το κόστος.
Όταν αναφέρεσαι σε μεταλλική εξάτμιση φαντάζομαι εννοείς ανοξέιδωτη. Δεν ξέρω πόσο φιμωμένο είναι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αλλά σίγουρα μια ολόσωμη με καταλύτη λιγότερων κυψελών (για να είναι και νόμιμος) σίγουρα θα δώσει κάποια ανάσα. Η εξάτμιση δε χρειάζεται να είναι επώνυμη, υπάρχουν εξατμισάδες που κάνουν τρομερή δουλειά με τα μισά μιας επώνυμης.
Γενικά στα turbo μοτέρ παίρνεις εύκολα άλογα αλλά το 1.4 με 160 άλογα είναι ήδη πρεσαρισμένο αρκετά. Δεν ξέρω αν αξίζει να το πιέσεις ακόμα παραπάνω τώρα που ήδη έχει και κάποια χιλιόμετρα στην πλάτη του.
-
Η εξατμιση απο μεταλλο ειναι. Ο καταλυτης μονο ειναι κεραμικος
-
Ναι ενταξει προφανως για τον καταλυτη μιλαω. Ολες οι εξατμισεις εξανεκαθεν εξωτερικα ειναι απο μεταλλο.
-
Λοιπόν παιδιά με μια συζήτηση που έκανα με τον μηχανικό επβεβαιώνει ότι και εσείς.
Ουσιαστικά οτιδήποτε αλλαχτεί απαιτεί ένα στάδιο αναβάθμισης.
Στατιστικά αν αλλαχτεί το ιντερκουλερ και η εξάτμιση παράλληλα πρέπει να αλλαχτεί φίλτρο και πρόγραμμα ώστε το αμάξι να δουλέψει σωστά.
Επίσης η έννοια ποιοτικότερα που προανέφερα χαρακτηρίζεται απλά περιττή για ένα αμάξι που από τη μάνα του φοράει τα κατάλληλα υλικά και πως μόνο αν χαλάσει κάτι τελείως χρίζει αλλαγής.
Τι να πω ίσως προβω για φουλ πρώτο σταδιο αλλά θα το προτιμησω ήπιο.
Bελτιωση vw golf 6