-
Μόνο που όταν ξεκίνησε η κρίση ήμουν 48 και όταν θα γίνουν αυτά θα είμαι 60 ...
Και αντίστοιχα όσοι ήταν τότε στα 25 στο ξεκίνημα τους , τώρα είναι στα 37 τους και δεν έχουν μυρίσει φρεσκοριγμένο μπετό και φρεσκοσκαμμένο χώμα ...
-
Πριν δύο μήνες έλαβα ένα ωραίο email από τον σπιτονοικοκύρη μου οτι επιθυμεί να του αδειάσουμε την γωνιά διότι αποφάσισε να πουλήσει το σπίτι. Παρεπιπτόντως στην ίδια (οικογενειακή) πολυκατοικία διατηρούσε διαμέρισμα και ο αδερφός του σπιτονοικοκύρη μας ο οποίος το έδωσε πέρσι (σε εταιρεία που το πούλησε σε Κινέζους) και επένδυσε τα χρήματα σε ενοικιαζόμενα σε γνωστό κυκλαδονήσι... Υποθέτω κάτι ανάλογο θέλει να κάνει και ο δικός μας
Δεν στέκομαι στο γεγονός αυτό καθαυτό έξαλλου ο καθένας διαχειρίζεται την περιουσία του όπως επιθυμεί, απλά αυτά που βίωσα και βιώνω με την διαδικασία εξεύρεσης νέου σπιτιού επιβεβαιώνουν πλήρως αυτά που λέει ο criuser . Φοβάμαι οτι αν δεν επέλθει **πραγματική **οικονομική μεγέθυνση και εαν δεν 'ρυθμιστεί' κάπως η αγορά του Airbnb, οι τιμές στα ενοίκια (σε πολλές περιοχές) θα ξεφύγουν πέρα από κάθε λογική.
Δεν θέλω να γράψω τι είδαμε και ακούσαμε από 'ιδιοκτήτες' και τι τρώγλες επισκεφτήκαμε για τις οποίες ζήταγαν 800+ Ευρώ μηνιαίως, Βέβαια υπάρχουν και πολύ καλά έως εξαιρετικά ακίνητα αλλά θέλει χρόνο, υπομονή μεθοδικότητα (και τύχη) για να προλάβεις..
Ελπίζω να είναι η τελευταία μας μετακόμιση πριν πάμε στο δικό μας .. Ηδη ξεκινήσαμε να δούμε αναλυτικά τις διαδικασίες για γενική ανακαίνιση στο πατρικό μου ή εναλλακτικά την πώλησή του και αγορά νέας κατοικίας.
-
Το airbnb αλλαζει τις τιμες σε συγκεκριμενες γειτονιες,deal with it.
Οσοι θελουν φτηνα θα πανε αλλου
Παντως θεωρω οτι απο τη στιγμη που μπηκε η εφορια στο παιχνιδι πλεον δεν ειναι τοσο ευκαιρια το airbnb και πολλοι ισως αναθεωρησουν, ειδικα οταν διαπιστωσουν οτι πρεπει να παρεχεις συνεχως service στους πελατες
-
Στο τέλος πολλοί θα κλαίνε από τις φθορές και ζημιές.
-
Διαβάστε τις τελευταίες 5-6 σελίδες του θέματος για να καταλάβετε γιατί ο Ελληνας είναι τόσο χαζός καταναλωτής .
Δεν αγόραζε τίποτα τα τελευταία 10 χρόνια , δεν φτιαχνόταν τίποτε , οι ιδιοκτήτες των παλιών αντιπαροχών που τα είχαν για τα παιδιά τους , τώρα αυτά μεγάλωσαν και τους τα έδωσαν και πλέον ελάχιστη η προσφορά και θα μειωθεί και άλλο .
Θα πρέπει να μειωθεί ραγδαία ο ΕΝΦΙΑ και οι φόροι εισοδήματος για τα ακίνητα , ώστε να υπάρξει κάποια ισορροπία .
Ετσι απλά για να μαθαίνουν οι ανόητοι που βγάζουν τους νόμους , ιδιαίτερα κάτι ζώα στα υπουργεία που παριστάνουν τους διευθυντές με μόνο προσόν το κόμμα και τις μίζες .
-
To θέμα ξεκίνησε το 2005 λίγα χρόνια πριν φτάσουμε στην κορύφωση της αγοράς το 2007-2008 .
Τότε λοιπόν κανάλια , μμε , αυτιάδες και λοιποί ειδικοί, μαζί με το εύκολο χρήμα των δανείων είχαν στρέψει τον καταναλωτή σε τεράστια και πέρα από κάθε ανάγκη σπίτια , κυρίως μεζονέτες που ήταν σε στήλες των 50-80 τμ ανά όροφο και είχαν από 2-6 επίπεδα .
Ετσι είχα τα εξής ακούσματα : Κάποια κυρία με χρήμα , αποκάλεσε ένα διαμέρισμα 85 τμ με δύο υπνοδωμάτια , μπάνιο και WC , ως στούντιο ...
Μία δεσποινίς ήρθε αγουροξυπνημένη Σαββάτο μεσημέρι με το αμάξι της , ενώ οι γονείς της είχαν έλθει με το δικό τους για να διαλέξει το σπίτι των 135 τμ που θα της αγόραζαν οι δικοί της και τους έβρισε που την ξύπνησαν .
Νεαρό ζευγάρι σκάει μύτη και ζητάει διαμέρισμα 3 υπνοδωματίων . Το ρωτάω πόσα παιδιά έχουν και θέλουν τρία υπνοδωμάτια . Μου απαντάνε δεν έχουμε παντρευτεί ακόμα , αλλά αφού θα το χρωστάμε για 40 χρόνια , να μην το πάρουμε με 3 υπνοδωμάτια ?
Στις αρχές της κρίσης το 2011 , τα διαμερίσματα των 100 τμ με 3 υπνοδωμάτια , τους φαίνονταν τεράστια .
Μετά βλέπαμε αυτά που γράφτηκαν εδώ . Τους έλεγαν τα κανάλια , μην ασχολείστε με σπίτια , νοικιάστε είναι φτηνά .
Τώρα που το σκηνικό άλλαξε , το πρόβλημα εμφανίστηκε .
Για αυτό λέω περί χαζών καταναλωτών . Δεν σκέφτονται με βάση τις δικές τους ανάγκες και προοπτικές , αλλά με
-
Criu,αν γράψω μόνο αυτά που άκουσα από πελάτες την τελευταία εβδομάδα,θα πάρεις το πρώτο αεροπλάνο για Αλάσκα...εγώ πάντως είμαι έτοιμος....
-
35 χρόνια ακούω . Δεν θα μου κάνει τίποτα εντύπωση . Αλλά για πες να έχουμε να λέμε...
-
-
Αγοραστής-πωλητής συμφωνούν στην τιμή ,στον τρόπο πληρωμής και παίρνει τα χαρτιά για τον απαραίτητο νομικό έλεγχο. Όλα καλά και ο πωλητής ζητάει μια μικρή προκαταβολή για το κλείσιμο της αγοράς. Ο αγοραστής αρνείται να δώσει έστω 1000 ευρώ γιατί φοβάται ότι ο πωλητής θα του τα φάει !!!! Και με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τον πωλητή του στυλ 'που ξέρω αν δεν είσαι απατεώνας κλπ'
-
Πωλητής που διαθέτει μεγάλο και ακριβό ακίνητο στην πόλη συμφωνεί με τον αγοραστή για τα πάντα. Κανονίζεται για αύριο το απόγευμα προκαταβολή. Με παίρνει πριν δυο ώρες ο ιδιοκτήτης και μου λέει 'το έδωσα αλλού'.....
-
Υποψήφιος αγοραστής βλέπει διαμέρισμα με τιμή 140.000. Λέει 'το παίρνω,αλλά όχι με 140...μέχρι 80 και πολλά είναι'....έφυγε από τις σκάλες τρέχοντας....
-
Αγοραστής κάνει προσφορά για ένα σούπερ διαμέρισμα στα 80.000 αντί 84 που ζητάει ο ιδιοκτήτης. Η αντιπροσφορά για το γμτ στα 81. Τελικά πήγε και πήρε μικρότερο,παλαιοτερο και με λιγότερα έξτρα για 82.000.
-
Πωλητής που καίγεται να πουλήσει έκανε 45 μέρες να μου φέρει τα χαρτιά για να τα δώσω στον αγοραστή να κάνει έλεγχο. Φυσικά ο αγοραστής βρήκε άλλο,σιγά μην περίμενε...
Όλα αυτά από την Δευτέρα.....και όσα μου έρχονται πρόχειρα....μπορείς να δουλέψεις έτσι?
-
-
@ kkostask, επιεδή έτυχε μέσα σε 2-3 χρόνια να ειμαι και ενοικιαστής και πωλητής (ενοικιαστής σε Ελλάδα και Ασία), απλά να αναφέρω και απο τη μεριά μου το 'παράπονο' για τους μεσίτες που το επίπεδο (απο τοπικούς μέχρι γραφεια που εκπροσωπούν γνωστούς οικους δημοπρασιών του εξωτερικού) ειναι απλά τραγελαφικό. Πληρώνεις απλά τη πληροφορία (που φυσικά δε το μειώνω) και απο εκεί και πέρα τρέχεις για τα πάντα όλα. Οταν ενας επαγγελματίας που παρέχει υπηρεσίες θα έπρεπε να προσφέρει ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών (οχι απλά ενα πελατολόγιο) για την αμοιβή που ζητάει.
Οταν δε, η γυναίκα μου αγόρασε διαμέρισμα σε άλλη χώρα, απλά το τρόπος που ετοιμάζουν, παρουσιάζουν οι κατασκευαστές ενα διαμέρισμα (και πολυκατοικία) επίσης οι υπηρεσίες ειναι σε άλλο επίπεδο.Οι τιμές σε περιοχές σε Ν.Π κυρίως για ενοίκιο που κοιταζα και παρακολουθώ εδω και 3-4 χρόνια έχουν ανέβει. Πια βρίσκεις κυρίως πολυκατοικίες με καλά ανακαινισμένα διαμερίσματα αλλά σε παλιές πολυκατοικίες (1980) ενώ οι τιμές ειναι 1000+ για 100+ τετραγωνικά. Πριν 3-4 χρόνια σε αυτη τη τιμή τουλάχιστον έβρισκες κατι σε κατασκευή απο 2005 και μετά.
-
Συμφωνώ απόλυτα! Το τι έχω δει και από 'συναδέλφους' δεν περιγράφεται....ψέμα,κοροϊδία και αδιαφορία είναι τα πιο συνηθισμένα. Δυστυχώς εδώ πάσχουμε τόσο από το ασαφές πλαίσιο λειτουργίας όσο και από την 'έλλειψη' εκπαίδευσης των πολιτών....είτε αγοραστών,είτε πωλητών,είτε ενοικιαστών. Όσες φορές δούλεψα με ξένους η δουλειά έγινε απίστευτα εύκολα. Και το κακό με την άσχημη φήμη των μεσιτών ειναι ότι όταν κάνεις σωστά και τίμια την δουλειά σου,απλά κάνεις δεν σε πιστεύει. Πάντως οι χειρότεροι όλων ειναι αυτοί που εργάζονται σε πολυεθνικές....ειδικά η remax μου κάθεται στον λαιμό....μιλάμε όχι απλά για κακούς συναδέλφους αλλά για συμπεριφορά στα όρια της αλητείας. Προφανώς δεν αναφέρομαι σε όλους αλλά σε ένα σημαντικό κομμάτι.
-
Εγω ψηφιζω το νουμερο 3....θεουλης....
Δεν μπορεις να πεις το παλεψε....χαχαχαχα
-
Πάντως χτες το βράδυ που διάβασα στην διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο , δεν αναφέρει το θέμα των ακινήτων καθόλου .
Προφανώς τα γνωστά διαχρονικά ζώα που υπάρχουν στα υπουργεία και ετοιμάζουν τους νόμους , θα του είπαν του Αδωνι ότι θα πρέπει να βγάλουν το ΦΠΑ μόνο από τις άδειες που θα εκδοθούν ή είπαν αυτές του 2019 . Προφανώς αυτές του 2019 , δεν μπορούν να μπουν και να μην μπουν οι προηγούμενες , αλλά και αν μπουν από τώρα και μετά , τότε θα έχουμε ένα συγκεκριμένο αριθμό ακινήτων , που έβγαλαν άδεια από το 2006 μέχρι το 2019 , οι οποίες θα έχουν σημαντική φορολογική επιβάρυνση , άρα θα έχουμε αθέμιτο ανταγωνισμό και παίζει ο νόμος να πέσει σε κάποιο δικαστήριο .
Προφανώς θέλει μελέτη το θέμα και δεν πρόλαβαν .
Θα περιμένουμε να δούμε .
-
Αν δεν βγάλουν το ΦΠΑ από τα ήδη χτισμένα,θα έχουν κάνει μέγιστη πατάτα!
-
@ kkostask, επιεδή έτυχε μέσα σε 2-3 χρόνια να ειμαι και ενοικιαστής και πωλητής (ενοικιαστής σε Ελλάδα και Ασία), απλά να αναφέρω και απο τη μεριά μου το 'παράπονο' για τους μεσίτες που το επίπεδο (απο τοπικούς μέχρι γραφεια που εκπροσωπούν γνωστούς οικους δημοπρασιών του εξωτερικού) ειναι απλά τραγελαφικό. Πληρώνεις απλά τη πληροφορία (που φυσικά δε το μειώνω) και απο εκεί και πέρα τρέχεις για τα πάντα όλα. Οταν ενας επαγγελματίας που παρέχει υπηρεσίες θα έπρεπε να προσφέρει ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών (οχι απλά ενα πελατολόγιο) για την αμοιβή που ζητάει.
Οταν δε, η γυναίκα μου αγόρασε διαμέρισμα σε άλλη χώρα, απλά το τρόπος που ετοιμάζουν, παρουσιάζουν οι κατασκευαστές ενα διαμέρισμα (και πολυκατοικία) επίσης οι υπηρεσίες ειναι σε άλλο επίπεδο.Οι τιμές σε περιοχές σε Ν.Π κυρίως για ενοίκιο που κοιταζα και παρακολουθώ εδω και 3-4 χρόνια έχουν ανέβει. Πια βρίσκεις κυρίως πολυκατοικίες με καλά ανακαινισμένα διαμερίσματα αλλά σε παλιές πολυκατοικίες (1980) ενώ οι τιμές ειναι 1000+ για 100+ τετραγωνικά. Πριν 3-4 χρόνια σε αυτη τη τιμή τουλάχιστον έβρισκες κατι σε κατασκευή απο 2005 και μετά.
sothebys?
για τις τιμες στα ενοικια εχεις δικιο εχουν αρχισει και ξεφευγουν στα νοτια.που να αρχισει και το ελληνικο.....
στην περιοχη μου νοτια προαστια παντου ξεπετιουνται νεες οικοδομες και σε ακριβα σημεια.
-
Οι οικοδομές αυτές στα νότια σε μεγάλο βαθμό είναι ήδη πουλημένες πριν ξεκινήσουν , γιατί τις κάνουν μεγάλες εταιρείες με διεθνείς άκρες και βέβαια δεν ενδιαφέρονται για το ΦΠΑ , αφού και οι πελάτες είναι εταιρείες που τον εκπίπτουν .
-
Αυτα με ΦΠΑ που μπαινει-βγαινει,απο ποτε θα μετραει κτλ δεν μου φαινονται ρεαλιστικα.
Και μιλαμε για ενα τομεα που κινειται ηδη χρημα,δεν τους συμφερει να το κανουν.
-
kgrad, αυτού του επιπέδου. Απλά εξωφρενική γενικα η εμπειρία των υπηρεσιών πανω στα ακίνητα γενικότερα.
Οντως κατι νεα προτζεκτ μεγάλα στα ΝΠ ειναι για πελάτες εξω που αρκετοί εχουν αγοράσει αν και δεν ειναι και ολα πουλημένα. Γενικα υπάρχει καποια δραστηριότητα οικοδομική στα ΝΠ.
Πιστευω η πόλη αγορα λόγω οικονομίας, λόγω αλλαγής γενεών- ιδιοκτητών και νέων κοινωνικών συνθηκών ειναι σε ενα πολύ μεταβατικό στάδιο. Όπως και να εχει πάντως οι τιμες ειναι πια σε άλλο επίπεδο. Το 2012 2013 2014 τελείωσε.
Νεες κατασκευές μπορούν να δικαιολογήσουν νομιζω τιμες που ζητάνε, οι παλιές ανακαινισμένες όμως ειναι πραγματικά αστεία τα ποσά που ζητάνε. Απορώ πραγματικά ποιοι θα πανε να δώσουν ή συζητήσουν ενοικίαση ακινήτου 35ετιας + ανακαινισμένο, με 1500... πραγματικά θέλω να σταθώ από κατω στην είσοδο να δω ποιος μπαίνει να τα δει.
Προσωπικα για πλακα σκεφτομαι την αγορα πια βιοτεχνικού χώρου με κανα 100ρικο και τη μετατροπή του σε κατοικία Σε φαςη βιομηχανικό τσιμέντο, κουφώματα όλα εμφανή και ανοιχτά.
-
Ξέρετε πόσα ήταν τα έσοδα από τον ΦΠΑ στην κατοικία κατά μέσο όρο από τότε που επιβλήθηκε?
13,5 εκατομμύρια ετησίως!!!
-
μονο;;;;;;
και για εργασιες βαψηματα, ενεργειακα;;;;;
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!