-
Αναζητήσατε τον συγγραφέα της ρήσης για περαιτέρω διευκρινήσεις, εμένα πάντως με έστειλε στο aircon να δροσιστώ σε αντιπαράθεση που χτές τον είχα στείλει να βραχεί στην παραλία.
-
Αρχικά μου χαλάτε το θέμα , ενώ έχουμε το άλλο θέμα για τα επιδόματα....
Οπότε καλό είναι να τα συζητάμε εκεί .
Στο παρόν θέμα επειδή πρέπει να απαντήσω στους 2 φίλους που σχολίασαν ον τοπικ , η ουσία είναι ότι όπως έχω ξαναπεί πολλές φορές ο έλληνας καταναλωτής είναι ανόητος , κουτοπόνηρος και απαίδευτος .
Ετσι ακούει ό,τι του λέει ο κάθε Αυτιάς .
Ολα αυτά τα χρόνια της κρίσης με τις μηδενικές κατασκευές , έχουμε ένα έλλειμα εκατοντάδων χιλιάδων κατοικιών που δεν χτίστικαν , οπότε δεν υπάρχουν ούτε για να ιδιοκατοικηθούν , ούτε για να ενοικιαστούν .
Από την άλλη κάθε ιδιοκτήτης που άντεξε στην κρίση και είδε τι έπαθαν οι άλλες επενδύσεις , δεν διανοείται να σκοτώσει την ιδιοκτησία του και θα είναι κάθετα εχθρικός σε κάθε κομμουνίζουσα πρακτική ενοικιοστασίου και άλλων κρατικίστικων νοοτροπιών .
Ομως η επαναφορά της αφαίρεσης των τόκων των δανείων για πρώτη κατοικία , όπως και του ενοικίου από το εισόδημα θα βοηθήσει πολύ περισσότερο από τα επιδόματα και τους ενοικιαστές και τους ιδιοκτήτες - δανειολήπτες .
Οπως λοιπόν οι αυτιάδες γέλαγαν με τους ιδιοκτήτες που τους έσκιζαν οι κοπρίτες πολιτικοί , τώρα θα πρέπει να βγάλουν τον σκασμό και να χλευάζονται αναλόγως από τους πολίτες .
Τα ιδια και τα ιδια. Η Αθηνα οπως και ολη η Ελλαδα εχει παρακτηστει τα περασμενα χρονια. Σπιτια υπαρχουν πολλα και μαλιστα πρεπει να πεσουν μερικα για να δημιουργηθουν μικρα παρκα με γκαραζ απο κατω για να φυγουν τα αμαξια απο τους δρομους ειδικα σε πειροχες οπως η Κυψελη.
Το προβλημα ειναι οτι λογω οτι δεν υπαρχει μετρητο πολλα ακινητα ειναι παρατημενα και αυτο δημιουργει την ελλειψη.
Προφανως αν καποιος θελει να αγορασει καινουριο διαμερισμα αυτα ειναι ελαχιστα πια γιαυτο οι τιμες θα ανεβουν και αλλο.
Σε καθε περιπτωση κτηρια υπαρχουν χρηματα δεν υπαρχουν να αγοραστουν.
-
Χαχαχα οι μπαρμπαστρουμφ του φορουμ....
Εδω αρθρα σαν αυτα που βαζει ενας απο τους μπαρμπαστρουμφ ...να το διαβαζει την ωρα που πλατσουριζει με την ψιψινελ παρεα. Με τετοια τρεφεται...τετοια θα τον ταϊζουμε. Εχει δυσανεξια στις επιστημονικες μελετες και στις αναλυσεις αυτων.
Οποτε με λιγο αλατακι θα τα μασουλαει μια χαρα τετοια αρθρακια, χαϊδευεοντας παραλληλα την τριχωτη κεφαλη της ψιψινελ.
http://www.antinews.gr/action.read/politiki/tufla-na-xei-o-tsipras/2.136018
-
Δεν θα απαντήσω στον αριστερόστροφο αμόρφωτο ημιμαθή οικονομολόγο Καρανίκα του φόρουμ.
Δεν θα απαντήσω στον αριστερόστροφο αμόρφωτο ημιμαθή οικονομολόγο Καρανίκα του φόρουμ.
-
Και το θέμα μου χαλάτε και δεν γράφετε και κάτι να σχολιάσουμε ...
Οπότε τα κουβαδάκια σας και σε άλλη παραλία...
-
Α, μπραβο, τωρα γραψε αλλες δεκα φορες. 'Δεν ξερω τι μου γινεται αλλα ειμαι φανατικος ν.δημοκρατης.'
Χαχαχα
Μολις το κανεις αυτο, πανε για ουζακια
Χρονια πολλα.
-
Α, μπραβο, τωρα γραψε αλλες δεκα φορες. 'Δεν ξερω τι μου γινεται αλλα ειμαι φανατικος ν.δημοκρατης.'
Χαχαχα
Μολις το κανεις αυτο, πανε για ουζακια
Χρονια πολλα.
Ευχαριστώ για τις ευχές !
-
Aπό ότι διαβάζω η αγορά ακινήτων αρχίζει να ανεβαίνει, ο criuzer είναι ο ειδικός να σου δώσει τα φώτα του.
-
@ 21 Quadra, αυτό βλέπω και εγω μιας και από το Γενάρη που κοίταζα τιμές ανάλογων ακινήτων στη περιοχή, βλέπω οτι ζητανε πια **Χ **+ 30.000. Βεβαια, μιας και έχω σταμπάρει κάποια από αυτά τα ακίνητα, στην ουσία ειναι απούλητα ακόμα. Η πρώτη μου εκτίμηση ειναι οτι το κύμα Κινέζων (ιδιως Νοτια Προάστεια) ανέβασαν τις τιμές και στην ουσία ειναι αυτη η αλλαγή που βλέπω. Δε ξέρω ομως αν ειναι 'εικονική' η άνοδος. Ιδιως αν έχουμε κρίση και οι ΚΙνέζοι ειτε λογω ΕΕ είτε νομίσματός ή άλλων λόγων σταματήσουν να αγοράζουν με αυτούς τους ρυθμούς.
-
Πρίν κάτι μήνες είχα αναφέρει για ένα διαμέρισμα στο Π.Φάληρο που κληρονόμησα και σκεφτόμουν τι να το κάνω. Ειχα μια πρώτη εμπειρία σχετικά με τη πώλησή του μέσω τοπικού μεσίτη που μεσα σε 1 μήνα μου βρηκε από ένα γραφέιο 3 κινέζους και με προσφορά** Χ** (αφου βέβαια έκανε λέει προσπάθεια από το -Χ να το φέρει το Χ ποσό). Ενω είμασταν στις διαδικασίες, έψαχνα όλο το σκηνικό με τα μεσιτικά και τα κινέζικα μεσιτικά, με πίεζε να το δεχτώ μιας και ο κινέζος πήρωνε ξενοδοχείο (έλεος....) του λέω Χ+20.000. Την άλλη μέρα μου λέει ΟΚ! Εν τω μεταξύ έβλεπα καλύτερα τον αναταγωνισμό γύρω και το πόσο εύκολα ανέβηκε και του λέω Χ + 20.000 + 15.000. Εκεί ακυρώθηκε η αγορά. Δε με ένοιαζε μιας και δε βιάζομαι να πουληθεί το διαμέρισμα. Τωρα μίλησα με άλλο διεθνες γραφείο και διεθνες πελατολόγιο (οχι κινέζους) και το εκτίμησαν Χ χ 1.45.
Το διαμέρισμα βλέπει θάλασσα (δεν ειναι ποσειδώνος) με τεραστια μπαλκόνια και ακόμα αναρωτιέμαι αν θα πρέπει να το δώσω τώρα. Από την άλλη έχω μια εσωτερική διαίσθηση οτι έρχεται κρίση γενικά παγκόσμια οπότε ίσως καλύτερα να πουληθεί και τα χρήματα να ειναι έξω (Ασία); Η λόγω κρίσης (ή μη) ξένοι θα θέλουν να παρκάρουν τα χρήματα σε ακίνητα στην Ελλάδα;
Ειναι και που (αντε να δουμε) την ανάπλαση/υπογραφες γενικότερα για το παραλιακό μέτωπο που λένε.
-
Aν νομίζεις ότι με τα χρήματα που θα πάρεις θα κάνεις κάτι καλύτερο το πουλάς .
Αν δεν έχεις τι να τα κάνεις το κρατάς .
Τα ακίνητα έχουν πάρει την πάνω βόλτα . Αυτό δεν σημαίνει ότι θα ανεβαίνουν κάθε μέρα .
Θα ανέβουν , θα ισιώσουν να χωνέψουν τις νέες τιμές , θα ξανανέβουν και θα χωνέψουν και πάλι .
Από την στιγμή που βλέπεις θάλασσα μπορείς να πετύχεις κάτι . Ψάξε και σε Ελληνες , αλλά και σε άλλους ξένους .
Τα ακίνητα που λες δεν πουλήθηκαν , τα βλέπεις εσύ ή τα βλέπεις στις αγγελίες των μεσιτικών .
Αν είναι το δεύτερο , είναι παντελώς αναξιόπιστα .
-
@ cruiser, Ευχαριστώ, λογικές οι παρατηρήσεις σου.
Οσο για τις αγγελίες, ναι, ειναι αυτές που βλέπω σε σπιτόγατο για σπίτια που τα 'τρέχουν' 2,3, (ακόμα και) 4 μεσιτικά. Μπορεί να έχουν ήδη πουληθεί σε οποιαδήποτε άλλη τιμή από αυτή που αναγράφουν και απλά να ειναι δόλωμα.
Πάντως, σε σχέση με πωλήσεις σε Κινέζους, άκουσα από συμβολαιογράφο που συνεργάζεται με 2 Κινέζικα γραφεία οτι σταμάτησαν πριν το καλοκαίρι να αγοράζουν και τώρα απλά πουλάνε τα ήδη αγορασμένα, ενώ από φίλη Κινέζα στην Ελλάδα που δουλεύει σε μια πιο τοπική μεσιτική εταιρεία στα Ν.Π. άκουσα οτι ενω μεχρι το Φλεβάρη κάθε μέρα έδειχναν 3-4 σπίτια σε Κινεζους, τώρα δείχνουν 3-4 την εβδομάδα.
Γενικά, λίγο με το ΑΒνΒ που θα αρχίσει να ελέγχεται, ξεφουσκώνει από τη μεγάλη τρέλα (ναι μεγάλες εταιρείες θα συνεχίσουν να επενδύουν) και μια μια ίσως κάμψη της ζήτησης από Κινέζους, λέω μήπως από Φθινόπωρο αρχίσει να υπάρχει μια γενικότερη πίεση στην αγορά.
Ελληνες πάντως σε 2 που το έδειξα ιδιωτικά έδειξαν οτι θα ήταν μεγάλη μανούρα (και με το δίκιο τους), μεγάλα παζάρια, γενικά μια διαδικασία που θα κράταγε πάρα πολύ. Με τους ΚΙνέζους τα πράγματα ήταν πολύ απλά. 10 λεπτά στο σπίτι με τους 2 μεσίτες (Ελληνα και Κινέζα) και μέσα στη μέρα απάντηση με προσύμφωνα έτοιμα σε 2-3 μέρες. Ομως, απλά για να ενημερώνω σε ότι βρήκα (η γυναικα μου βασικά μιας και μιλάει Κινέζικα) σε Κινεζικά φορουμ, υπάρχουν αναφορές οτι ο Ελληνας μεσίτης παίρνει 5-10% του τιμήματος και ο Κινέζος 20-30% του τιμήματος (από τον αγοραστή). Ο πωλητής απλά πληρώνει το γνωστό 2% αλλά βέβαια η πίεση στη τιμή ειναι αρκετή (αλλα τελειώνει σε μια βδομάδα με τη πώληση). -
Ακριβώς στους Κινέζους έπαιζαν μεσιτικά για αυτούς στο 20-30 % , για αυτό και αυτοί έψαχναν πολύ φτηνά σπίτια .
Απλά τώρα τα φτηνά σπίτια τελείωσαν και έτσι η μεγάλη μεσιτεία δεν περπατάει .
Με τους Ελληνες τα πράγματα θέλουν συζήτηση , αλλά η ελληνική αγορά έχει αρχίσει και ανεβαίνει , γιατί όσοι περίμεναν χρόνια να αγοράσουν βλέπουν ότι και οι τιμές ανεβαίνουν και τα σπίτια είναι ελάχιστα .
Η διαφορά είναι ότι οι Κινέζοι αγόραζαν σαπίλες που έκαναν 100-150000 για να πουληθούν στα 251000 ώστε να πάρουν την βίζα και να υπάρξουν και 80-100000 μεσιτικά , ενώ οι Ελληνες ψάχνουν καινούργια ή γενικά πιο ποιοτικά σπίτια , αφού θα μείνουν οι ίδιοι .
Τώρα έρχονται νέοι επενδυτές , από Ισραήλ , Αραβικά κράτη και Ευρωπαικά κράτη και θα έχουμε και αγορές από Βρεττανούς εν όψει Μπρέξιτ .
Τα καινούργια σπίτια σε ολόκληρες περιοχές είναι μονοψήφια , ως οικοδομή .
-
Ναι, για τους Κινέζους μου είπαν οτι ήρθε ένας μόνος του και πήρε στη Ν.Ιωνία 80τμ 250 για τη βίζα σε πολυκατοικία του τίποτα και σε θέση τίποτα.
Πάντως πολλοί Κινέζοι αγόραζαν για να μέινουν.Δεν ειναι για ΑΒνΒ. Θελουν να φύγουν από τη μόλυνση ή ευρωπαϊκες σπουδες για τα παιδιά τους
Πιστεύω οτι η συγκεκριμένη αγορά θα μικρύνει πολύ και τότε αρκετά μεσιτικά, τοπικά, θα στενάξουν πάλι. Ξέρεις περισσότερο για Ελληνες αγοραστές αλλά από τα τοπικά μεσιτικά πάλι ακουω το 8-2, 8 τηλέφωνα από ξένους, 2 από Ελληνες για τις αγγελίες που έχουν οι μεσίτες σε σαϊτ.
Το μεσιτικό που συνεργάζομαι τώρα 'δουλεύει' μόνο με Β.Ευρωπαίους και ΗΠΑ, ενώ 1-2 άλλα που θα επικοινωνήσω από τέλος του μήνα μοιαζουν να έχουν αντίστοιχο πελατολόγιο. Πάντως 2 μεσίτες μου έιπαν οτι απόφεύγουν Ισραηλίτες και Τουρκους γιατί ειναι του ατελείωτου να αποφασίσουν και τα παζάρια ατέλειωτα (δηλαδή ο μεσίτης πρέπει να δουλέψει και όχι απλά να πασάρει σάπια στους Κινέζους που σχεδον ότι έβλεπαν το έπαιρναν - αν και δεν ισχύει και απολύτως αυτό).
Ευρωπαίοι πάντως, θεωρώ οτι ειναι πιθανό να επενδύσουν μιας και το Μπρξιτ που λες, ιστορίες με τράπεζες όπως Ντοϊτσε Μπανκ, ίσως να τους κινητοποιήσουν να βγάλουν χρήματα έξω.
Οντως, στο Π.Φ. στη παραλία κοντά (1η παράλληλος), μόνο μια πολυκατοικία ξέρω που τελειώνει και μετά ειναι 2-3 άλλες, 4+ στενά πιο μέσα. Ιδιως το μέτωπο, δεν έχει πολλές μονοκατοικίες πια για να πέσουν να γίνουν πολυκατοικίες. -
Αυτά που λέει ο criuser έχω παρατηρήσει και εγώ. Σπίτια των 180, πωλούνται στα 250 για τη βίζα. Μου κάνει πραγματικά εντύπωση η ευκολία που δίνουν τα 250 οι κινέζοι.
Ελάχιστα τα νέα σπίτια, λίγα και μέτριας κατασκευής τα around '00s και έχουν ανέβει κα παλιότερα. Γνωστός μου παζάρευε '80s διαμέρισμα Αγ.Παρασκευή με θέα (170τμ) που ήθελε και φτιάξιμο, στα 320-350 και το έχασε σε μια εβδομάδα.
Το airbnb ήδη ξεφούσκωσε. Όποιος έκλεψε, έκλεψε.
edit: οι μεσίτες είναι κατά 90% για κλωτσιές. Επίσης πολλές αγγελίες είναι μούφες. Αν πάρεις (ακόμα και στο 5') θα σου πουν μόλις έδωσαν προκαταβολή αλλά έχουμε παρόμοια...
-
To 10 % είναι για πήδημα....
από τον πρώτο ....
όροφο......
-
ελπιζω να βγαζεις χρηματα και για αυτο χαθηκε η αφεντια σου.
-
Οχι γιατί λείπουν όλοι σε διακοπές .
Βλέπεις ήρθε ο Κούλης παρέα με την ανάπτυξη .
Αλλά δεν γράφετε και τίποτα αξιόλογο για κοντρίτσα οπότε είναι υποτονικά τα πράγματα .
-
Τώρα ξύπνησαν οι πολιτικοί και θέλουν να στηρίξουν την οικοδομή , γιατί μέσω αυτής θα μειωθούν τα κόκκινα δάνεια , αλλά θα ανέβει και το ΑΕΠ .
Και τα ζώα Παπανδρέου και Βενιζέλος αρχικά και Σαμαράς κατόπιν που την κατέστρεψαν θα την βγάλουν έτσι καθαρή ?
Ελπίζω να υπάρξει η Νέμεσις .
-
Γενικα χωρες σαν τη δικη μας ...χωρις υψηλη τεχνολογια....οι κατασκευες δινουν ωθηση στην ατμομηχανη της οικονομιας.
Αντε να δουλεψετε και εσεις να πληρωσερε υποχρεωσεις, κ να βγαλετε τα λεφτουδακια που δικαιουστε....δεν κατουρησατε στο πηγαδι... χτυπηθηκατε αλυπητα στην κριση.. σας εβλεπα και πιανοταν η ψυχη μου..
Πολυ καλα νεα λοιπον.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!