-
Το airbnb ήδη έχει κορεσμό και θα βρει ισορροπία για τους πολλούς και τους ερασιτέχνες .
Εδώ όμως στον χώρο έχουν μπεί κεφάλαια με πολλά εκατομμύρια και δικά τους κανάλια διάθεσης του προιόντος οπότε δεν τους απασχολούν αυτά .Αλλάζει όλη η οικοδομή στην Ελλάδα . Περνάει σε λιγότερα χέρια και πολύ πιο πλούσια που δεν ασχολούνται με τον ελληνικό μικρόκοσμο της πολιτικής και της φορολογίας .
Είναι κάτι που εμείς το λέγαμε , αλλά δεν ήταν κατανοητό σε πολλούς . Η χώρα αυτή εκτός του ότι είναι από τα καλύτερα οικόπεδα του κόσμου , είναι μέλος ενός πολύ ισχυρού κλάμπ της ΕΕ , αλλά και του ΝΑΤΟ και έτσι είναι για πολλούς πλούσιους κατοίκους του κόσμου , όχι πολύ πλούσιους , που θα μπορούσαν να μείνουν στο Μονακό για παράδειγμα , αλλά για πιο συνηθισμένους ανθρώπους , είναι λογικό να έχουν ένα τόπο κατοικίας εδώ , ακόμα και μία δεύτερη ιθαγένεια , αν με την πρώτη έχουν κάποια θέματα . Τέτοιοι άνθρωποι είναι δεκάδες εκατομμύρια ανά τον κόσμο .
-
Να παρατηρήσω ότι έχουν ανέβει οι τιμές πώλησης στα παλιότερα σπίτια ('70-'90), λόγω της γενικότερης έλλειψης διαμερισμάτων προς πώληση.
-
Ναι μαζί με τα ενοίκια έχουν ανέβει και οι τιμές πώλησης, που φυσικά δεν ανταποκρίνονται σε αυτό που προσφέρουν, πολλές φορές μάλιστα οι τιμές είναι υψηλότερες από το τις προ κρίσεις.
Πιθανόν τα προορίζουν για ξένους που έχουν αρχίσει να αγοράζουν εδώ.
-
Μυριζω νεα κριση....ο μεσος μισθος ειναι δυσαναλογα μικρος συγκριτικα με τα ενοικια.
-
Την μυρίζεις τώρα με τη νέα κυβέρνηση, ενώ πρώτα ο μέσος μισθός ήταν μια χαρά, λίγο ντροπή δεν θα έβλαπτε.
-
Εν τω μεταξύ τα ενοίκια ήδη εδώ και καμία 2ετία έχουν αρχίσει να πέρνουν τρελή άνοδο. Αυτό φυσικά οφείλεται στο airbnb και το νόμο προσφοράς-ζήτησης.
Στα της ανόδου των τιμών πώλησης ωφείλεται στο γεγονός ότι οι Έλληνες λόγω του δυσανάλου μισθού τους δε μπορούν να αγόρασουν,αυτό φυσικά δεν έγινε τώρα, πριν κάποια χρόνια πέσανε οι τιμές χωρίς αποτέλεσμα ενώ το ενδιαφέρον που ξεκίνησε από τους ξένους οδήγησε τους ιδιοκτήτες να ξαναανεβάσουν τις τιμές.
-
Mην ξεχνάμε ότι έχουν περάσει σε χέρια επενδυτών, ξένων και μη,για ένα κομμάτι ψωμί σπίτια από τους πλειστηριασμούς λόγω των χρεών που δημιούργησε η κρίση.
-
Ρε ρενακια με κυνηγάς;;;;
Υπήρχε η κρίση και για αυτό είχε ξεκινήσει επίδομα ενοικίου και στέγασης. Ακριβώς για να απορροφηθεί από το επίδομα η υπερβολική αύξηση των ενοικιων και κόσμος με μικρά εισοδήματα να τα βγάλει πέρα. Τα βριζατε τότε εδώ οι σοφοί του forum. Φτάσατε σε σημειο νέους που θέλουν να κάνουν οικογένεια και είναι με τον βασικό μισθό να τους βρίζετε χυδαιότατα, τεμπέληδες τους ανεβάζατε άχρηστους τους κατεβάζατε, αντε να δούμε τώρα που πιθανών να κρατηθεί το επίδομα αυτό ακριβώς για να μην υπάρξει κρίση και ίσως να επεκταθεί κιόλας. Τότε θα το υποστηρίζετε ή θα σας εμποδίζει και παλι να ζησετε στον μεγάλο πλούτο που δικαιουμαστε
Προσωπικά σας περιμένω να καταδικάζετε τα επιδόματα της ν.δ. όχι τίποτα άλλο αλλά για να κρατήσετε ένα κύρος στην σοφια σας
Θα περιμενω τα ποστς σας για κάθε επιδομα που θεσπίζει η ν.δ.
Εκεί θα φανεί για μένα η αλήθεια του κομματικού δογματισμού που σας διακατέχει και της οποίας αγάπης για τον συμπολίτη σας.
-
Ρε ρενακια με κυνηγάς;;;;
Υπήρχε η κρίση και για αυτό είχε ξεκινήσει επίδομα ενοικίου και στέγασης. Ακριβώς για να απορροφηθεί από το επίδομα η υπερβολική αύξηση των ενοικιων και κόσμος με μικρά εισοδήματα να τα βγάλει πέρα. Τα βριζατε τότε εδώ οι σοφοί του forum. Φτάσατε σε σημειο νέους που θέλουν να κάνουν οικογένεια και είναι με τον βασικό μισθό να τους βρίζετε χυδαιότατα, τεμπέληδες τους ανεβάζατε άχρηστους τους κατεβάζατε, αντε να δούμε τώρα που πιθανών να κρατηθεί το επίδομα αυτό ακριβώς για να μην υπάρξει κρίση και ίσως να επεκταθεί κιόλας. Τότε θα το υποστηρίζετε ή θα σας εμποδίζει και παλι να ζησετε στον μεγάλο πλούτο που δικαιουμαστε
Προσωπικά σας περιμένω να καταδικάζετε τα επιδόματα της ν.δ. όχι τίποτα άλλο αλλά για να κρατήσετε ένα κύρος στην σοφια σας
Θα περιμενω τα ποστς σας για κάθε επιδομα που θεσπίζει η ν.δ.
Εκεί θα φανεί για μένα η αλήθεια του κομματικού δογματισμού που σας διακατέχει και της οποίας αγάπης για τον συμπολίτη σας.
Όχι Lap δεν σε κυνηγώ, αλλά όταν διαβάζω αηδίες και λόγια χωρίς βάση που μοιάζουν με παραλήρημα δεν μπορώ να χειροκροτήσω κιόλας, εκτίθεσαι και θα εισπράξεις τα δέοντα.
Τα επιδόματα ενοικίου τα θέσπισε το ΠΑΣΟΚ του Α.Παπανδρέου, όπως την κατάργηση του εισιτηρίου στα λεωφορεία και τρόλλευ τις πρώτες πρωϊνές ώρες, και παλαιότερα την ΑΤΑ.
Βρες και δείξε μου ένα δικό μου πόστ που να βρίζω τους νέους, τις οικογένειες τους, που να τους λέω τεμπέληδες και όλα αυτά τα γεμάτα υστερία λόγια και κομματικό μίσος που υποτίθεται ότι εγώ έγραφα, δείξε μου, αλλιώς σε θεωρώ κακοπροαίρετο συκοφάντη.
Δες μπορείς να συζητήσης χωρίς παραλήρημα όταν στριμώχνεσαι μόνος σου με όσα γράφεις και λες ότι σου κατέβει στο μυαλό συκοφαντώντας ασύστολα, μαζέψου, ηρέμησε και μάθε να επικοινωνείς κόσμια χωρίς ψέματα και χωρίς να μου βάζεις λόγια που δεν έχουν γραφεί, είσαι γεμάτος νεολογισμούς και λόγια στον αέρα, οι - σοφοί - του φόρουμ όπως λες είναι δική σου ειρωνεία και σου την επιστρέφω.
Αρκετά ασχολήθηκα με τις ανοησίες σου.
Περιμένω να μου δείξεις ένα δικό μου προσβλητικό πόστ προς τους νέους.
-
Ρε ρενακια πας καλά;;;;
Δεύτερο προσωπο πληθυντικου χρησιμοποίησα....άρα σημαίνει ότι δεν απαντώ μόνο σε εσένα. Εγώ να σου πω την αλήθεια θυμάμαι πως έγραφες πως εκπαιδεύονται από την κακια αριστερά οι νεοι στα επιδόματα και πλέον οι νέοι δεν είναι σαν εσάς τους φοβερούς τυπαδες, τους δουλευταραδες πουβστιβατε την πέτρα και σας θαύμαζε ο πλανήτης ολακερος....και άλλα τέτοια όμορφα... Λάθος έκανα;;;
Δηλαδή ήσουν υπέρ των επιδομάτων της προηγούμενης κυβέρνησης αρα από εδώ και πέρα θα σε κατατάσσουμε στο forum υπέρμαχο των επιδομάτων του ΣΥΡΙΖΑ;;;;
Τι έχεις να πεις για το επίδομα ενοικιου και στέγασης;;;; Θελεις συνεχιστούν και από τη νεα κυβέρνηση, Να συνεχίσουν την ίδια πολιτική;;;; Για πες μας.
Όσο για το ποιος εκτίθεται ....αχ και να ξερες
-
Τίποτα δεν ισχύει από όσα γράφεις, ΝΑΙ, είσαι τελείως λάθος και συνεχίζεις την κατρακύλα.
Άντε σε καμμιά παραλία να βρέξεις το κεφάλι και τα πόδια σου να συνέλθεις, άκου στύβαμε την πέτρα και θαύμαζε ο πλανήτης, έχεις ξεφύγει τελείως !
-
Δεν ησουν εσυ;;;; Ποιός ήταν τότε;;;;;
Μα τι στο καλό σε botακια εφερνα αντιλογο εγω;;;;;
Μπαρδόν τοτες μεσιε.
Τα επιδόματα ενοικιου και στεγασης καλά τα εδιναν και θα τα δίνουν στο μέλλον απο τη νεα κυβερνηση;;;;; οεο;;;;;;
-
Το θέμα αγαπητέ δεν είναι το επίδομα στο ενοίκιο ή ότι άλλο, αλλά η επιμονή σου να μας λες ότι ο Σύριζα έφτιαξε μια οικονομία που πρέπει να την ζηλεύουν και να την αντιγράψουν όσες χώρες έχουν προβλήματα.
Βάλε τώρα μερικούς πίνακες να πάνε τα φαρμάκια κάτω.
Aφιερωμένο
-
Δεν ησουν εσυ;;;; Ποιός ήταν τότε;;;;;
Μα τι στο καλό σε botακια εφερνα αντιλογο εγω;;;;;
Μπαρδόν τοτες μεσιε.
Τα επιδόματα ενοικιου και στεγασης καλά τα εδιναν και θα τα δίνουν στο μέλλον απο τη νεα κυβερνηση;;;;; οεο;;;;;;
γατος γουόζ δη μποτ.
παρ'αυτα
-
λαπη μια απαντησις στο αναπαντητο που, πως, ποτε εκεινο το χαρτι?
-
προβλημα ειναι τα επιδοματα και καθ'αυτά, αλλα και τα κριτηρια διαλογης δικαιουχων. το εξ επιδομα πρεπει να ειναι πραξη ουσιαστικης βοηθειας και προοπτικης, σκεψου αντι επιδομα ανεργειας, επιδομα εργασιας, ήτοι βοηθεια να προσληφθεις, να λαμβανει ο εργοδοτης το επιδομα για νι χρονο και να ειναι υποχρεωμενος να σε απασχολησει και να σε πλερω νι επι δυο. για τη διαλογη να πρεπει να μην εισαι ακαματης, δηλαδη ζαιος δια το επιδομα* και με ονειρο επιδομα, οπως λεμε γυφτος ή ξυσαρχι κουλτουριαρ απλυτέ. το επισης, επιδομα ενοικιου μονον εαν εχεις προσφερει προτερα και εσυ στη πολιτεια ή εισαι αναξιοπαθης.
δεν σου αρεσουν τα παραπανω? οκ, νο προμπλεμο - ο καπιταλισμος ηλιθιε.
ο διας σου δειχνει που να κοιτας, αλλιως μονο ξερογλυφεσαι να γινεις χρημα στη θεση του χρημα, ροζ εμπαναστατικη φιλεσπλαχνια και σουπερ σμαρτφον ενα πραμα.
- ιανη, ειμαι ακριβης εδω, κατανοεις νομιω.
-
-
Αρχικά μου χαλάτε το θέμα , ενώ έχουμε το άλλο θέμα για τα επιδόματα....
Οπότε καλό είναι να τα συζητάμε εκεί .
Στο παρόν θέμα επειδή πρέπει να απαντήσω στους 2 φίλους που σχολίασαν ον τοπικ , η ουσία είναι ότι όπως έχω ξαναπεί πολλές φορές ο έλληνας καταναλωτής είναι ανόητος , κουτοπόνηρος και απαίδευτος .
Ετσι ακούει ό,τι του λέει ο κάθε Αυτιάς .
Ολα αυτά τα χρόνια της κρίσης με τις μηδενικές κατασκευές , έχουμε ένα έλλειμα εκατοντάδων χιλιάδων κατοικιών που δεν χτίστικαν , οπότε δεν υπάρχουν ούτε για να ιδιοκατοικηθούν , ούτε για να ενοικιαστούν .
Από την άλλη κάθε ιδιοκτήτης που άντεξε στην κρίση και είδε τι έπαθαν οι άλλες επενδύσεις , δεν διανοείται να σκοτώσει την ιδιοκτησία του και θα είναι κάθετα εχθρικός σε κάθε κομμουνίζουσα πρακτική ενοικιοστασίου και άλλων κρατικίστικων νοοτροπιών .
Ομως η επαναφορά της αφαίρεσης των τόκων των δανείων για πρώτη κατοικία , όπως και του ενοικίου από το εισόδημα θα βοηθήσει πολύ περισσότερο από τα επιδόματα και τους ενοικιαστές και τους ιδιοκτήτες - δανειολήπτες .
Οπως λοιπόν οι αυτιάδες γέλαγαν με τους ιδιοκτήτες που τους έσκιζαν οι κοπρίτες πολιτικοί , τώρα θα πρέπει να βγάλουν τον σκασμό και να χλευάζονται αναλόγως από τους πολίτες .
-
να τος και ο αλλος..
Θα σε αφησω με την απορια να πλαναται, παντως οχι δεν ειναι αυτα τα περιεργα πτυχια....κανονικα ανωτατα κρατικα πτυχια και με το σπαθι μου
γιατι γατε???? Τι σε κοφτει????
Υπαρχει τετοιο προγραμμα επιδοτησης, τα βαουτσερ είναι, πανω κατω δηλαδηοτι περιγραφεις. Χρηματοδοτουνται νομιζω κατα το ημισυ απο την Ευρωπή. Η γαλλία τα εισαγαγε εχω την αισθηση ως εναν τροπο ενυσχησης της αποσχολησης (απασχοληση, οχι εργασια).
Υπαρχουν εδω και μια δεκαετια αν δεν κανω λαθος....αλλά δεν εδειξαν να διορθω ουν και πολυ την κατασταση. Είχαν αποτελεσμα γατε:;;; Τι πιστευεις;;;
Τα διαφορα επιδοματα οπως και τα επιδοματα ανεργιας ετσι λειτουργουν. Πως νομιζεις τα δινουν, ετσι αντε γιουργια, ελατε κοσμε. Πρεπει να δειξεις εισοδηματα και φορολογικες δηλωσεις, στα επιδοματα ανεργιας πρεπει να εχεις συμπληρωσει και προσφερει και εσυ ενσημα και εισφορες πριν να δικαιουσε ολοκληρωμενο επιδομα.
Για να δικαιουσε περιθαλψη σε δημοσια νοσοκομεια και πληρωμη απο τα ασφαλιστικα ταμεια πρεπει πρωτα να εχεις συννεισφερει καποιους μηνες και εσυ πριν ανοιξει η καρτελα σου. Οχι οποιος να ναι... τι νομιζεις ειναι η κοινωνικη πολιτικη;;;
Δεν εχει να κανει με το ζαιος και τις πολιτικες υπερβολες σου. Εχουν θεσπισει συγκεκριμενα κριτηρια τα οποια πολλες φορες ειναι σε ευθυγραμμιση με τα ευρωπαϊκα οργανα και παιζουν με τα κριτηρια αναλογα με την απορροφητικοτητα των προγραμματων και των μετρησεων.
Στο αλλο και την υβρη που παλι εντεχνα περνας μεσα απο τιτλους και τσιτατα δεν εχει να κανει με το αν μ αρεσει κατι ή οχι. Δεν εχω πολιτικες αγκυλωσεις. Αν δινει προοπτικες και ανθρωπια μια πολιτικη την υποστηριζω. Αν κανει κατι καλο η δεξια, θα μ αρεσει, αν κανει κατι καλο η αριστερα παλι θα το πω. Δεν γινεται επειδη υποστηριζω την περιοδο της κρισης τα επιδοματα στους ελληνες που υποφερουν να ειμαι απολογητης για καθε αλλη πολιτικη που σας ενοχλει.
Δεν θελετε να το καταλαβετε, δεν πειραζει.
Γενικως ο ανθρωπος οσο μεγαλωνει ηλικιακα δημιουργει προσωπικους δογματισμους για να ελαχιστοποιει τους φοβους του. Βαζει τα πραγματα, τους ανθρωπους, τις συγκυριες σε κουτακια για να μη νιωθει φοβο για το καθε αντιθετο απο αυτον που ενδεχομενως οπως πιστευει να απειλησει τον κοσμο του. Συνεπως υποστηριζεις κατι ή καποιον, σε βαζουν σε κουτακια....σε λα βι
-
Λάπη σε αυτόν το φόβο που περιγράφεις με τους ηλικιωμένους εντάσεται και η θάνου που είχε κατσικωθεί στη θέση του Άρειοιυ Πάγου και προσπάθησε να ανεβάσει τα όρια συνταξιοδότησης για να παραμείνει όπως και για την με κάθε τρόπο και μέσο παραμονή της στην επιτροπή ανταγωνισμού ?
Το άρθρο με τον Μυτιληναίο δεν το σχολίασες μάλλον γιατί πονάει, όπως δεν σχολιάζεις και τις διαμαρτηρίες των ζαίων για την τοποθέτηση Ζούλα στην ΕΡΤ που όμως το πρωϊ που διαβάζει εφημερίδες το δίδυμο των ζαίων δημοσιογράφων ακόμα η πρώτη εφημερίδα που διαβάζει είναι η κομματική Αυγή, όπως κάνει και ο Σκάϊ που ξεκινάει με την καθημερινή, τουλάχιστον αυτή ανήκει στην ιδιοκτησία του σταθμού, είσαι τελικά ακομμάτιστος όπως λες, σε παραδέχομαι, θέλει η πουτάνα να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει...
-
Τρεις λαλουν και δυο χορευουν...
Δεν ξερω τις υποθεσεις, δεν υπαρχουν αντικειμενικα στοιχεια να δω και να απαντησω....αρα σε τι να κανω αντιλογο σε θεματα που βγαζουν δημοσιογραφοι...ο.κ τα ακουω, τα βλεπω, τα καταδικαζω αν ει αι αληθεια...αλλα μεχρι εκει.
Πρεπει να υπαρχει ο αντιλογος τεκμηριωμενος σε καθε ρεπορταζ...βασικος κανονας απο τις σχολες τους και του λειτουργηματος της δημοαιογραφιας... κανενας δεν τον ακολουθει. Τι λεει δηλαδη η αλλη πλευρα για τις κατηγοριες ή την ερευνα. Και μονος μου εγω θα κρινω αν αυτα που λεει στεκουν. Δεν θα μου πει ο καθε δημοσιογραφος και πολλες φορες αμορφωτος για το τι θα πιστεψω και τι οχι
Πανε στο αλλο θεμα με τα πολιτικα....εδω ειναι του ταξιδευτη και εχει δικιο.
Συμβουλη....αναψε το aircodition....
-
Ακριβώς, τρείς λαλούν και δυό χορεύουν...
-
Οι τρείς που λαλούμε κατά Λάπ , είμαστε εγώ ο Κουάντρα και ο Γάτος .
Οι δύο που χορεύουν όμως από τους τρείς , ποιοί είναι ?
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!