-
-
Όχι.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Όχι. Mac.?
-
Όχι. Mac. -
Όχι. Mac.Windows 7
Χρήστο δεν είναι για εμένα, για τον Mad_Max_Geo είναι που έχει Windows 7.
-
Μου φαίνεται παράξενο οποιοδήποτε λειτουργικό να μην έχει την δυνατότητα να δείξει την μπαταρία ως ποσοστό ή χρόνο που απομένει.
Από την άλλη, σε οποιοδήποτε χρήστη windows θα φανεί σίγουρα παράξενο το να μην μπορεί να κάνει resize ένα παράθυρο τραβώντας οποιαδήποτε άκρη του, παρά μόνο από κάτω δεξιά.
-
Μου φαίνεται παράξενο οποιοδήποτε λειτουργικό να μην έχει την δυνατότητα να δείξει την μπαταρία ως ποσοστό ή χρόνο που απομένει.Από την άλλη, σε οποιοδήποτε χρήστη windows θα φανεί σίγουρα παράξενο το να μην μπορεί να κάνει resize ένα παράθυρο τραβώντας οποιαδήποτε άκρη του, παρά μόνο από κάτω δεξιά.
Στα 3.1 έτσι γινόταν;
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Δε δειχνει σε ολα και το δικο μου ειναι και HP.Thanks για τις προσπαθειες!Όντως, στο συνδιασμό win7 και HP δεν έχεις τη δυνατότητα να δεις την ώρα που απομένει μέχρι να αδειάσει η μπαταρία σου. Μπορείς όμως να βάλεις κάτι σαν το Notebook Hardware Control (NHC) και να κάνεις τη δουλειά σου (ένδειξη ώρας στο panel) και πολλά παραπάνω.
-
Μου φαίνεται παράξενο οποιοδήποτε λειτουργικό να μην έχει την δυνατότητα να δείξει την μπαταρία ως ποσοστό ή χρόνο που απομένει.Από την άλλη, σε οποιοδήποτε χρήστη windows θα φανεί σίγουρα παράξενο το να μην μπορεί να κάνει resize ένα παράθυρο τραβώντας οποιαδήποτε άκρη του, παρά μόνο από κάτω δεξιά.
Η πληροφορία για τον εναπομείναντα χρόνο της μπαταρίας έρχεται από το firmware (bios) μέσω του ACPI interface στα Windows και είναι θέμα υλοποίησης κατασκευαστή σχετικά με τα δεδομένα που θα δώσει στο λειτουργικό, αν διαβάσεις και αυτό το άρθρο :
'PC batteries expose information about battery capacity and health through the system firmware (or BIOS). There is a detailed specification for the firmware interface (ACPI), but at the most basic level, the hardware platform and firmware provide a number of read-only fields that describe the battery and its status,' Sinofsky writes. 'The firmware provides information on the battery including manufacturer, serial number, design capacity and last full charge capacity. The last two pieces of information -- design capacity and last full charge capacity -- are the information Windows 7 uses to determine how much the battery has naturally degraded. This information is read-only and there is no way for Windows 7 or any other OS to write, set, or configure battery status information. In fact all of the battery actions of charging and discharging are completely controlled by the battery hardware. Windows only reports the battery information it reads from the system firmware. Some reports erroneously claimed Windows was modifying this information, which is definitely not possible...Every single indication we have regarding the reports we've seen are simply Windows 7 reporting the state of the battery using this new feature and we're simply seeing batteries that are not performing above the designated threshold.'
Τώρα, πηγαίνοντας σε πιο βαθιά νερά, υπάρχει αυτό το document, από το Mobile Battery Life Solutions for Windows 7: A Guide for Mobile Platform Professionals, το οποίο περιγράφει στο τελευταίο κεφάλαιο τον τρόπο με τον οποίο διαβάζεις τη μπαταρία.
Αυτά πολύ γενικά από εμένα, γιατί ασχολούμαι με software development πιο πολύ. Πάντως, αν έχει ενδιαφέρον, ευχαρίστως να το δούμε και πιο αναλυτικά.
-
Γνωρίζουμε κάποιο free (ή 'free') sw που να αποθηκεύει/διαχειρίζεται βιβλία? Δλδ ένα μίνι sw βιβλιοθήκης...
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Γνωρίζουμε κάποιο free (ή 'free') sw που να αποθηκεύει/διαχειρίζεται βιβλία? Δλδ ένα μίνι sw βιβλιοθήκης...Όταν έστησα το πισί της βιβλιοθήκης στο δημοτικό του γιού μου ένας καθηγητής από Β. Ελλάδα μου έστειλε ένα πρόγραμμα που είχε φτιάξει για την διαχείρηση βιβλιοθηκών.
Ήταν σε MS Access και ήταν ψιλοκαλό και σχετικά εύκολα να το μάθεις...
Αν σε ενδιαφέρει στείλε μου ένα pm να ψάξω να στο στείλω. (μικρό είναι)Και εννοείτε πως είναι freeware, είχα μιλήσει με τον άνθρωπο που το είχε φτιάξει.
-
Μετα απο μετακομηση ολου του δυκτιου σε νεο γραφειο, συμβαινει το εξης παραξενο... ολα τα λαπτοπ συνδεονται απλα και χωρις προβλημα στο ιντερνετ εκτος απο ενα παλιο δικο μου Τοσιμπα. Στο προηγουμενο δικτυο και αυτο δεν ειχε προβλημα... Τωρα ξαφνικα, δεν συνδεεται δεν βρισκει την πυλη αν και ολα ειναι ρυθμισμενα στο αυτοματο οπως και πριν. αλλαξαμε θεση δοκιμαζοντας απο αλλο γραφειο ..τιποτα... δωσαμε κατευθεια την διευθηνση του σερβερ τιποτα.... τι αλλα να κυτταξω??? Δειχνει συνδεδεμενο στο δικτυο αλλα δεν εχει ιντερνετ..
Ευχαριστω εκ των προτερων
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Γνωρίζουμε κάποιο free (ή 'free') sw που να αποθηκεύει/διαχειρίζεται βιβλία? Δλδ ένα μίνι sw βιβλιοθήκης...Ψάξου λίγο στα opensource repositories στυλ sourceforge κλπ. Συνήθως βρίσκεις προγραμματάκια να κάνεις την δουλειά σου.
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Μετα απο μετακομηση ολου του δυκτιου σε νεο γραφειο, συμβαινει το εξης παραξενο... ολα τα λαπτοπ συνδεονται απλα και χωρις προβλημα στο ιντερνετ εκτος απο ενα παλιο δικο μου Τοσιμπα. Στο προηγουμενο δικτυο και αυτο δεν ειχε προβλημα... Τωρα ξαφνικα, δεν συνδεεται δεν βρισκει την πυλη αν και ολα ειναι ρυθμισμενα στο αυτοματο οπως και πριν. αλλαξαμε θεση δοκιμαζοντας απο αλλο γραφειο ..τιποτα... δωσαμε κατευθεια την διευθηνση του σερβερ τιποτα.... τι αλλα να κυτταξω??? Δειχνει συνδεδεμενο στο δικτυο αλλα δεν εχει ιντερνετ..Ευχαριστω εκ των προτερων
Άνοιξε ένα command prompt και δώσε την εντολή ipconfig /renew
Ενδέχεται η ip που είχε παλιά το μηχάνημα να έχει δοθεί σε άλλο. -
Αφού συνδέεται στο δίκτυο, μήπως στο παλιό μηχανάκι είχες πληκτρολογήσει την διεύθυνση του DNS server ενώ τώρα θέλει άλλη διεύθυνση (ή να το βάλεις στο αυτόματο).
-
ρε παιδια τι μαλακια ειναι αυτη που ολα τα σιτε ζητανε τωρα ? αυτο που πρεπει να βρεις γραμματα και αριθμους?
ολη η οικογενεια προσπαθει καθε φορα να μαντεψει .
εχει η κορη μου μια δοροεπιταγη στο αμαζον και δυο μερες τωρα δεν μπορουμε να μπουμε εξαιτιας αυτης της μαλακιας.
τι στο διαολο ειναι αυτο το πραγμα και που χρησιμευει? -
Τζακ ποτ κανει για δωρα [url][/url]
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Μετα απο μετακομηση ολου του δυκτιου σε νεο γραφειο, συμβαινει το εξης παραξενο... ολα τα λαπτοπ συνδεονται απλα και χωρις προβλημα στο ιντερνετ εκτος απο ενα παλιο δικο μου Τοσιμπα. Στο προηγουμενο δικτυο και αυτο δεν ειχε προβλημα... Τωρα ξαφνικα, δεν συνδεεται δεν βρισκει την πυλη αν και ολα ειναι ρυθμισμενα στο αυτοματο οπως και πριν. αλλαξαμε θεση δοκιμαζοντας απο αλλο γραφειο ..τιποτα... δωσαμε κατευθεια την διευθηνση του σερβερ τιποτα.... τι αλλα να κυτταξω??? Δειχνει συνδεδεμενο στο δικτυο αλλα δεν εχει ιντερνετ..
Ευχαριστω εκ των προτερων
Άνοιξε ένα command prompt και δώσε την εντολή ipconfig /renew
Ενδέχεται η ip που είχε παλιά το μηχάνημα να έχει δοθεί σε άλλο.Αφού συνδέεται στο δίκτυο, μήπως στο παλιό μηχανάκι είχες πληκτρολογήσει την διεύθυνση του DNS server ενώ τώρα θέλει άλλη διεύθυνση (ή να το βάλεις στο αυτόματο).
dpolal
Το εκανα, τιποτα.....
Leonp,
Εβαλα και το αυτοματο και στο χειροκινητα τη νεα διευθυνση... τιποτα..Προσπαθησα να κανω συνδεση μεσω τηλεφωνικης συνδεσης... τιποτα!!!! παω να τρελλαθω...
καμια ακομα ιδεα???
λεει οτι εχει συνδεθει στο δικτυο αλλα οχι ιντερνετ.. που αλλου να ψαξω...
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
ρε παιδια τι μαλακια ειναι αυτη που ολα τα σιτε ζητανε τωρα ? αυτο που πρεπει να βρεις γραμματα και αριθμους?
ολη η οικογενεια προσπαθει καθε φορα να μαντεψει .
εχει η κορη μου μια δοροεπιταγη στο αμαζον και δυο μερες τωρα δεν μπορουμε να μπουμε εξαιτιας αυτης της μαλακιας.
τι στο διαολο ειναι αυτο το πραγμα και που χρησιμευει?κατούρα και λίγο ρε man όλο στο βρισίδι είσαι
-
@224.v
Αν μπορώ να βοηθήσω, θα πρότεινα να κάνεις επανεγκατάσταση των οδηγών του δικτύου, κάνοντας πρώτα απεγκατάσταση και μετά εγκατάσταση.Αν δεν πιάσει αυτό, θα έλεγχα μήπως η IP που έχει πάρει το laptop (την παίρνει αυτόματα από DHCP ή με το χέρι?), κάνει το router να το μπλοκάρει. Με άλλα λόγια, μήπως υπάρχει κάποιο rule στο router σου που κάνει deny το συγκεκριμένο laptop με τη συγκεριμένη IP που έχει πάρει.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]