-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Nα πω και εγω τον πονο μου
μου ηρθε κληση απο τον Δημο Αθηναιων για παρανομη σταθμευση 80 ευρω (28/12/2009 και ωρα 2330)Την συγκεκριμενη ημερομηνια το πρωι ειχα τρακαρει με το αυτοκινητο μου εξω απο το σπιτι μου (Παιανια).Το αυτοκινητο ειχε ακινητοποιηθει και την επομενη μερα το πηγα με οδικη στο συνεργειο
Εχω το συμβαν απο την τροχαια καταγεγραμενο αλλα δεν το δεχονται διοτι μπορει οπως λενε να πηγα με τρακαρισμενο αυτοκινητο στο τοπο της κλησης
Καμια ιδεα ,αναρωτιεμαι πως μπορουν να εμπιστευτουν εναν υπαλληλο που με τον παραγοντα ανθρωπινο λαθος ισως να εχει γραψει λαθος νουμερο στην κληση (δεν εχω δει αν η μαρκα του αυτοκινητου ειναι σωστη)
Επισης δεν εχω παει ΠΟΤΕ με αυτοκινητο στην Αθηνα οτι ωρα και να ναι (και να παρκαρω)
Τα στοιχεία της κλήσης είναι σωστά; Αριθμός, τύπος, χρώμα;
ευτυχως αναγνωρισαν το λαθος τους και μου την εσβησαν αλλα για λαθος λογο
το χρωμα του αυτοκινητου μου στη αδεια ειναι γκρι (παντα πιστευα οτι ηταν μαυρο )και στην κληση το ειχαν γραψει μαυρο!!!!!!!!!!! -
Πριν κάτι χρόνια στη Γλυφάδα, έχω παρκάρει ακριβώς πριν τη διάβαση πεζών, δηλαδή ο τροχός μου ήταν ελάχιστα πριν τις λωρίδες, ενώ το εμπρός του προφυλακτήρα ήταν 20-30 cm πάνω στις λωρίδες, χωρίς να ενοχλεί γιατί εκεί δεν είχε πρόσβαση στο πεζοδρόμιο (πρασιά). Επιστρέφω μετά από λίγο και βλέπω κλήση από την Τουριστική Αστυνομία. Πηγαίνω στο μπροστά ΙΧ που ήταν πριν από εμένα εκεί και βρισκόταν ΠΑΝΩ στη διάβαση πεζών και δε βλέπω κλήση. Γυρνάω στα υπόλοιπα ΙΧ τριγύρω και ούτε αυτά είχαν κλήση και μάλιστα ορισμένα τα θυμόμουν ότι βρίσκονταν εκεί την ώρα που πάρκαρα. Κοιτάω καλύτερα την κλήση μου και είναι για παρκάρισμα σε Χ m (αόριστη τιμή που δεν αναγραφόταν στην κλήση) από την οικοδομική γραμμή. Το ακόμα πιο περίεργο είναι ότι η κλήση είχε τα δικά μου στοιχεία με το χρώμα του μπροστά ΙΧ. Θα μου πεις γκρι ο μπροστά, ασημί εσύ, δεν είναι κοντά; Είναι μεν, αλλά, δεν πιστεύω τόσο στην τυχαιότητα, ειδικά αν ο πραγματικά παράνομος δεν έχει φάει κλήση. Ακόμα πιστεύω ότι ήταν καρφωτή η κλήση. Κάποιος ήθελε να παρκάρει σπίτι του ή στο κατάστημά του και φώναξε την Τουριστική η οποία έγραψε κλήση σε 1 από τα 4 παράνομα ΙΧ για την ίδια παράβαση και σε ΚΑΝΕΝΑ από τα 8 που ήταν πάνω στη διάβαση πεζών. Φυσικά, η κλήση δε σβηνόταν, ακόμα και αν υπήρχε το λάθος που ανέφερες (άλλο χρώμα η κλήση, άλλο η άδεια κυκλοφορίας), ακόμα και αν τους πήγα φωτογραφία από το κινητό με τα αυτοκίνητα στις θέσεις τους. Φαντάζομαι, η Δημοτική Αστυνομία είναι πιο χαλαρή σε τέτοια θέματα, οπότε γι' αυτό στην έσβησαν την κλήση.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης mjr έγραψε:
Οι μειώσεις θα αφορούν παραβάσεις όπως, ρίψη αντικειμένων από το παράθυρο κ.λ.π.Πολύ σωστό και δίκαιο. Σε μια χώρα όπου σημαντική μερίδα του πληθυσμού έχει συνηθίσει να πετάει σκουπίδια όπου νάναι, ο νόμος πρέπει να το αναγνωρίζει ως δικαίωμα και όχι ως παράβαση. Αν δεν γουστάρεις να πετάω τα σκουπίδια μου από το παράθυρο, δεν θα έπρεπε να μου επιτρέπεις να αγοράζω καν τα συσκευασμένα προϊόντα από το περίπτερο.
Εναλλακτικά, να έχουμε μέρη όπου θα επιτρέπεται η ρίψη των σκουπιδιών στο έδαφος.
-
Δύο παραδείγματα:
-
Πριν λίγα χρόνια, είμαι με ένα φίλο Ζωγράφου για απογευματινό καφεδάκι μετά τη δουλειά. Έχω παρκάρει και τον περιμένω. Παρκάρει κοντά, πηγαίνω προς τα εκεί και τον βλέπω να πετάει από το παράθυρο χαρτιά, διόδια Α.Ο., κουτιά από τσιγάρα κτλ. Του κάνω παρατήρηση και μου λέει ότι το κάνω για να διατηρηθεί η αναρχία στην Ελλάδα. Μετά από 2 ημέρες, πάω να τον πάρω από το σπίτι του για νυχτερινή έξοδο. Έχω πάρει σκοπίμως μαζί μου χαρτιά και άλλα σκουπίδια. Παρκάρω έξω από το σπίτι του, και, την ώρα που τον βλέπω να έρχεται, πετάω τα σκουπίδια από το παράθυρο στην είσοδο της pilotis. Διαμαρτύρεται έντονα γιατί θα αναγκαστεί η μάνα του να τα μαζέψει. Του απαντάω ότι κρατάω την αναρχία στην Ελλάδα, ακριβώς όπως έκανε και αυτός. Από εκείνη τη στιγμή, σταμάτησε να πετάει πράγματα στο δρόμο και όταν βαριέται, μου τα δίνει εμένα και τα πηγαίνω στον κάδο.
-
Στο χωριό μου στα Γιάννενα, που είναι πανέμορφο και τελείως απομονωμένο. Πηγαίνουμε μία ομάδα, η παρέα του χωριού, με ηλικίες 15-45 ετών σε έναν καταρράκτη που έχει και είναι άγνωστος στους περισσότερους. Μετά από 1 ώρα περπάτημα στο δάσος, φτάνουμε. Περνάμε καλά, κάνουμε αναρρίχηση σε βουνό και δέντρα, τρώμε, γελάμε κτλ κλασσικά και στο τέλος μερικοί παίζουν μπουγέλο. Μετά όμως, λόγω κρύου νερού και δάσους, πρέπει να φύγουμε αμέσως, πριν κρυώσει ο κόσμος. Σηκώνονται και φεύγουν χωρίς να μαζέψουν τις πλαστικές σακκούλες που είχαν χρησιμοποιήσει. Κάθομαι πίσω και τις μαζεύω παρέα με την αδελφή μου. Μερικοί μου είπαν να μην παιδεύομαι γιατί το νερό θα τις πάρει παρακάτω. Τους απαντώ ότι έχουν δίκιο και θα πάνε παρακάτω, στο χωράφι της γιαγιάς τους, στη στέρνα του θείου τους, στο σημείο που πίνουν νερό οι κυνηγοί, θα χαλάσουν το ποτάμι πιο κάτω, θα θα θα... Τους είπα ότι αν το κάνανε και άλλες χρονιές είναι οι ίδιοι αυτοί που απαξιώνουν το χωριό και ότι τελικά, δεν το αγαπάνε όπως ισχυρίζονται. Γυρίσαμε πίσω στο χωριό και δεν μιλούσε κανείς και έκτοτε δεν πήγαμε ξανά στον καταρράκτη.
Όπως γράφει ο Καββαθάς, είμαστε κατακτητές στον τόπο μας. ΑΝ, λέω ΑΝ, ήμασταν σωστοί, τότε, δε θα χρειαζόμασταν ΚΟΚ να απαγορεύει το πέταγμα σκουπιδιών, ούτε και θα είχαν δικαίωμα να κάνουν αυτά που μας κάνουν. Εμείς όμως, θέλουμε να κάνουμε ό,τι μας καταστρέφει και μετά να γκρινιάζουμε γιατί το κράτος δεν μας καθάρισε το δρόμο από τα χιόνια ή γιατί δεν μάζεψε τα σκουπίδια. Το σκεφτόσουν όμως αυτό κ. Χ όταν έβαζες βύσμα για να καβαντζωθείς και να μην δουλεύεις; Το σκεφτόσουν όταν πέταγες από τον 5ο τα σκουπίδια στο πεζοδρόμιο; Το σκεφτόσουν όταν έριχνες ψάρια χύμα στη σακκούλα, το μύριζαν οι γάτες και την έσκιζαν λερώνοντας το πεζοδρόμιο; Προφανώς όχι, οπότε, από εμένα, καλά να πάθεις και καλά κάνουν και μας βασανίζουν, αν και δεν μπορώ να πω ότι μου αρέσει να είμαι από τους βασανισμένους, απλά και μόνο λόγω απροθυμίας να υποκύψω στη λογική της απάτης και του βολέματος. 1000 ΚΟΚ να βγουν, δυστυχώς άκρη δε θα βγει κ. Χ. Λάππα, όταν μόνοι μας δεν παίρνουμε την απόφαση να αλλάξουμε.
Ευχαριστώ.
-
-
Πόσες παραβάσεις για ρίψη αντικειμένων έχουν βεβαιωθεί, άραγε;
-
Στην Αθήνα, ο κ. Καμίνης σε μία απόπειρα εκρίζωσης του μικροβίου που έχουν αρκετοί οδηγοί να καταλαμβάνουν παράνομα χώρους που δεν προορίζονται για στάθμευση θέτει από τη Δευτέρα σε πλήρη εφαρμογή μηχανισμό αφαίρεσης πινακίδων. Ετσι, η Δημοτική Αστυνομία αναμένεται να εξαντλήσει την αυστηρότητά της όπου θα διαπιστώνει παραβάσεις, όπως παρκάρισμα σε θέση αναπήρων ή σε σημεία διέλευσης πεζών κ. λπ. Ο νέος δήμαρχος της Αθήνας διαμηνύει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούμε κατάληψη δημόσιου χώρου από οχήματα. Οι ποινές που προβλέπονται θα επιβληθούν κανονικά.
(πηγή: skai.gr, kathimerini.gr)
Αν δείτε καμμία αλλαγή από Δευτέρα, γράψτε τις εντυπώσεις σας...
-
Ας φτιάξει πρώτα καμια θέση στάθμευσης και μετά ας κάνει μαγκιές με τους παράνομα παρκαρισμένους.
Οταν χτίζονταν πολυκατοικίες χωρίς πάρκινγκ, για κάθε θέση πάρκινγκ που δεν χτιζόταν, ο κατασκευαστής πλήρωνε ένα ποσό στο δήμο, υποτίθεται για να φτιάξει ο δήμος θέσεις πάρκινγκ. Πού είναι λοιπόν αυτές οι επιπλέον θέσεις? Τι γίνανε αυτά τα λεφτά? -
Ο χρήστης kinq1 έγραψε:
Ας φτιάξει πρώτα καμια θέση στάθμευσης και μετά ας κάνει μαγκιές με τους παράνομα παρκαρισμένους.Και να συνεχισει να παρκαρει ο καθενας οπου βρει;Σε διαβασεις;Σε θεσεις αναπηρων;Σε γωνιες ;
-
Αν οι αστυνομικοί κάνουν τα στραβα μάτια σε δικηγόρους,τότε τι θα κανουν στους υπηρετούντες στις ΕΝΟΠΛΕς δΥΝΑΜΕΙς ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΏΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΊΑς(πυροσβεστική,αΓΡΟΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟ)...'συνάδελφος είμαι'....
-
Ο χρήστης VANGSKG έγραψε:
Αν οι αστυνομικοί κάνουν τα στραβα μάτια σε δικηγόρους,τότε τι θα κανουν στους υπηρετούντες στις ΕΝΟΠΛΕς δΥΝΑΜΕΙς ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΏΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΊΑς(πυροσβεστική,αΓΡΟΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟ)...'συνάδελφος είμαι'....Θες να ακούσεις την αλήθεια ή το πολιτικώς ορθόν;
-
Οχι βέβαια να μη παρκάρει ο καθένας όπου βρει.
Αλλα, το να τιμωρείς κάποιον γιατί παρκάρησε παράνομα είναι εύκολο. Το να τον πείσεις να μη παρκάρει παράνομα (πχ φτιάχνοντας θέσεις πάρκινγκ) ή μη παίρνει το αυτοκίνητο (φτιάχνοντας συγκοινωνίες, ποδηλατόδρομους), είναι κάτι που είναι αναγκαίο να γίνει ΠΡΩΤΑ, ώστε κι ο πολίτης να μην έχει δικαιολογία για το παράνομο παρκάρισμα. Τα λεφτά είπα από που θα έπρεπε να εχουν βρεθεί στο προηγούμενο ποστ μου. Επίσης τα λεφτά από τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να πηγαίνουν ΜΟΝΟ σε κατασκευή/βελτίωση ΜΜΜ, δρόμων και περιβαλλοντικά έργα.
edit: Επίσης και τα λεφτά από τους φόρους στη βενζίνα (εκτός του φπα). -
Σε κάποιες γειτονιές το πρόβλημα είναι όντως οξύ. Σε κάποιες άλλες, όπως στο Ελληνικό όπου ζω, οι οδηγοί κλείνουν ράμπες και πεζοδρόμια όχι γιατί δεν έχουν εναλλακτική (για την ώρα), αλλά γιατί βαριούνται να παρκάρουν 50 μέτρα πιο μακριά, ή γιατί θέλουν να παρκάρουν μπροστά από το σπίτι τους. Ξέρουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τους γράψει η αστυνομία από μόνη της και ποντάρουν -κατά 99,9% σωστά- στο ότι κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί για την καλέσει.
Προσπαθώ να θυμηθώ σε ποιο νήμα είχαμε συζητήσει για την προσπάθεια ενός δήμου να φτιάξει υπόγειο πάρκινγκ σε γειτονιά με τεράστιο πρόβλημα στάθμευσης και δεν τους άφηναν... γιατί ο χώρος ήταν 'αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο'. Στην ερώτηση 'που θα παρκάρουν;' η απάντηση ήταν 'δικό τους θέμα, αυτοί την έχουν βρει την άκρη'.
-
Ποια ειναι η μεγαλύτερη πονή,κλήση που έχετε 'φαει'?
Εμενα που ειχαν γραψει για παρανομη σταθμευση με αφαίρεση πινακίδων για 20 μερες..Πριν τον υφισταμενο ΚΟΚ...
Φυσικα δικιο είχαν..αλλα το ειχα αφησει για δεκα λεπτακια το πολυ!!! -
Ο χρήστης avel έγραψε:
Στην Αθήνα, ο κ. Καμίνης σε μία απόπειρα εκρίζωσης του μικροβίου που έχουν αρκετοί οδηγοί να καταλαμβάνουν παράνομα χώρους που δεν προορίζονται για στάθμευση θέτει από τη Δευτέρα σε πλήρη εφαρμογή μηχανισμό αφαίρεσης πινακίδων. Ετσι, η Δημοτική Αστυνομία αναμένεται να εξαντλήσει την αυστηρότητά της όπου θα διαπιστώνει παραβάσεις, όπως παρκάρισμα σε θέση αναπήρων ή σε σημεία διέλευσης πεζών κ. λπ. Ο νέος δήμαρχος της Αθήνας διαμηνύει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούμε κατάληψη δημόσιου χώρου από οχήματα. Οι ποινές που προβλέπονται θα επιβληθούν κανονικά.
(πηγή: skai.gr, kathimerini.gr)
Αν δείτε καμμία αλλαγή από Δευτέρα, γράψτε τις εντυπώσεις σας...
'Ωρα 17.15. Οδός Κανάρη στο ύψος της πλατείας. Δύο ένστολοι γράφουν τα παράνομα οχήματα. Ένας κύριος με πολιτικά τους 'υποδεικνύει' γελώντας είτε ποια οχήματα να γράψουν είτε ποια να τα εξαιρέσουν. Μπορεί και να σφάλω αλλά αυτή την εντύπωση έχω. Πάντως με μία γρήγορη ματιά πράγματι κάποια οχήματα είχαν κλήση και άλλα όχι.....
Ώρα 17.30, Πατριάρχου Ιωακείμ στο ύψος της Μαρασλή. Όχημα της Δημοτικής Αστυνομίας σταματά παράνομα εμπρός από τη στάση του λεωφορείου. Βγαίνουν οι δύο 'ένστολοι' που προηγουμένως ανέφερα, με τα μπλοκάκια ανά χείρας. Πριν ο συνοδηγός βαδίζει 10 βήματα ώστε να αρχίσει το 'θεάρεστο έργο του' ο οδηγός τον φωνάζει πίσω. Κάτι λένε χαμηλόφωνα μπαίνουν στο όχημα και φεύγουν προς Μαρασλή.
Τώρα αυτό τι είναι??
-
Πιστεύετε ότι αποφεύγουν να γραψουν πολυτελή ΙΧ επειδη και καλα ο ιδιοκτητης τους ειναι πλουσιος ,ίσως με κονε και μπλέξουν???
-
Πιστεύετε ότι αποφεύγουν να γραψουν πολυτελή ΙΧ επειδη και καλα ο ιδιοκτητης τους ειναι πλουσιος ,ίσως με κονε και μπλέξουν???Από όλα γράφουν γενικά, αλλά έχουν και ορισμένα άλλα πράγματα στο μυαλό τους. Τα πολυτελή ΙΧ δείχνουν ότι ο άλλος δε θα έχει πρόβλημα με το πρόστιμο και ότι θα τους δουλεύει τελικά, οπότε δεν πολυ-ασχολούνται. Είναι γνωστα τα παραδείγματα που έχω γράψει για φίλο που με την BMW γλύτωσε πρόστιμο όταν είχαν γράψει όλη την οδό (2 φορές πλέον, μία φορά στα Κάτω Πατήσια και μία στο Κολωνάκι) και με παρέα παιδιών που τους έγραψαν γιατί πήγαιναν τάπα στα Λιμανάκια, όταν εγώ από πίσω τους, κολλητά στον προφυλακτήρα, έφυγα κύριος (δεν προκαλούσε το Astra για αυτοκίνητο που θα κάνει κόντρες). Γενικά, στο μυαλό τους έχουν πολλά κλισέ που σκέφτονται. Πχ Mercedes δε θα τη γράψει για 150 στην Ε.Ο., ενώ ένα VW θα το σταματήσει. Δε θα γράψουν από την άλλη ένα VW για 140, αλλά ένα Hyundai θα του κόψουν κοστούμι. Έναν 'εταιρειάκια' θα τον αφήσουν πιο εύκολα από ένα ρεμάλι που για να κάνει παράβαση αποτελεί απειλή για το κοινωνικό σύνολο*.
- Ο φίλος με την BMW σταματάει σε μπλόκο. Μιλάει στο κινητό, δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ, δεν φοράει ζώνη, δεν έχει ΚΕΚ. Τον έγραψαν μόνο για την ΚΕΚ και του έλεγαν: Μιλήστε, τελειώστε το τηλέφωνό σας και όταν είστε έτοιμος, τα λέμε. Εμένα από την άλλη, για 50 m που δε φόρεσα ζώνη (δεν πρόλαβα - τα έχω γράψει και παλαιότερα) μου πήραν δίπλωμα κτλ, ενώ, την ίδια στιγμή, για το ίδιο παράπτωμα (κράνος) δεν πήραν το δίπλωμα από τον παππού δίπλα μου.
Ευχαριστώ.
-
Εμενα που ειχαν γραψει για παρανομη σταθμευση με αφαίρεση πινακίδων για 20 μερες..Πριν τον υφισταμενο ΚΟΚ...
Φυσικα δικιο είχαν..αλλα το ειχα αφησει για δεκα λεπτακια το πολυ!!!- Με τον τωρινό ΚΟΚ η ζώνη που με έγραψαν πέρσι. 175€ ήταν υπερβολικά πολλά για το άδειο πορτοφόλι μου. Το δίπλωμα δε με πείραξε καθόλου γιατί 10 ημέρες πήγα 3 φορές δουλειά με λεωφορείο, γλύτωσα ορισμένα χρήματα, βγήκα και ΣΚ στο κέντρο Αθήνας, οπότε ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Να φανταστείς, πήγα να πάρω το δίπλωμα στις 15-20 ημέρες μετά την κλήση.
Σε αυτό, συμπληρώνω από το προηγούμενο post για να δεις τον τρόπο σκέψης. Πηγαίνω να πάρω το δίπλωμα και μετά θα πήγαινα σε δουλειά. Ντυμένος κυριλέ, με πουκάμισο, δερμάτινο παπούτσι, τσαντούλα στον ώμο κτλ, μπαίνω μέσα, πηγαίνω σε ένα γραφείο, βρίσκω μια κοπελίτσα και τη ρωτάω αν εδώ παίρνουν τα διπλώματα. Μου λέει, 'μάλλον εσείς δε θέλετε εμένα'. 'Δίκιο έχεις', της λέω, 'εγώ θέλω το δίπλωμα'. 'Εγώ δίνω διπλώματα που έχουν αφαιρέσει για αλκοόλ και άλλες σοβαρές παραβάσεις', απαντάει. 'Όπου να 'ναι', της λέω, 'θα σε θελήσω και εσένα, πού θα μου πάει'; Πήγα και το πήρα από το γκισέ τελικά που ήταν δίπλα, αλλά εκεί κατάλαβα πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η εξωτερική εμφάνιση. Με αθλητικά, σκισμένο τζιν, μπλουζάκι, έφαγα κλήση, πήραν δίπλωμα κτλ. Με πουκάμισο, μου έλεγαν και συγγνώμη που σας γράψαμε.
- Κινούμαι από ΣΕΦ προς Παραλιακή, για να πάρω την Αλίμου, προς Καρέα τελικά και από εκεί ΕΚΠΑ. Άδειος ο δρόμος ουσιαστικά, λίγο πριν το κλασσικό μπλόκο στο Φλοίσβο, αλλάζω λωρίδα και περνάω ένα Matrix των ΟΑ (2004 Σεπτέμβριος το περιστατικό) βγάζοντας φλας μάλιστα. Βγαίνω στην ευθεία και μου κάνει σήμα να σταματήσω. Παραξενεύομαι, αλλά σταματάω. Κοιτάω, είχε ένα ΒΑΝ που έγραψε έλεγχος καυσαερίων. Του δίνω τα χαρτιά (άδεια, δίπλωμα) και τον ρωτάω αν θέλει να το φέρω πίσω το αυτοκίνητο για να μετρήσουν καυσαέρια, πράγμα βαρετό γιατί, είχα σκοπίμως σταματήσει 1 μήνα πριν σε μπλόκο για να πάρω το ΟΚ ώστε, να έχω δικαιολογία για τέτοια περίπτωση. Μου απαντάει, αφού έχει κοιτάξει το δίπλωμα, ότι έχουμε πολλάάάά να γράψουμε. Τον κοιτάω παράξενα και πάω να φέρω και την ασφάλεια που μου ζήτησε. Μέχρι να φέρω την ασφάλεια, μου έχει γράψει:
α. Ότι κινούμαι με 88 σε όριο 50 = Ψέμα, πήγαινα 70 στο κοντέρ, δηλαδή 68 πραγματικά (μετρημένο το κοντέρ μου με 10 διαφορετικούς τρόπους)
β. Ότι άλλαξα λωρίδα χωρίς χρήση φλας = Ψέμα γιατί, όταν με είδε αυτός, είχα ήδη αλλάξει λωρίδα και πήγαινα μόνος μου στη μεσαία λωρίδα (η δεξιά ενώνεται με την παλιά Παραλιακή και αναγκάζεσαι να φρενάρεις λίγο πιο κάτω).
γ. Ότι δε φορούσα ζώνη = Η μόνη αλήθεια που είπε
δ. Ότι οδηγούσα χωρίς σύνεση και προσοχή = Ψέμα που δικαιολόγησε ως εξής: έτρεχες, άρα οδηγούσες χωρίς σύνεση και προσοχή
Σε ερώτησή μου γιατί γράφει όλα αυτά τα οποία δεν υπάρχουν πραγματικά, μου είπε 'για να μάθεις να πηγαίνεις 9.00 το πρωί για καφέ κωλόπαιδο'. Ένας άλλος κύριος (κοντός καραφλός, με βαν από ζαχαροπλαστείο αν δεν κάνω λάθος) που ήταν ο επόμενος πελάτης (ελάχιστη κίνηση εκείνη την ώρα) και είδε τι είπαμε, μου έλεγε να μην διαμαρτύρομαι γιατί ό,τι θέλουν γράφουν...!!!
Πήρα την κλήση μου και έφυγα κύριος. Μετά από 1 ημέρα, ψάχνω τα δεδομένα και ανακαλύπτω τους λόγους της τρελλής κλήσεως. Πηγαίνω, λοιπόν, στο Τμήμα Τροχαίας και μου σβήνουν τις ηλίθιες και ψεύτικες παραβάσεις, προκειμένου να μην αρχίσω να δημοσιεύω στοιχεία από εδώ και από εκεί. Ο ίδιος, που νόμιζε ότι δε θα το έψαχνα το θέμα, ήθελε να μου σβήσει ολόκληρη την κλήση, προκειμένου να εξαγοράσει τη σιωπή μου, αλλά αρνήθηκα και του είπα να κρατήσει τις παραβάσεις που όντως υπήρχαν, τις οποίες και πλήρωσα (νομίζω γύρω στα 100€ ήταν τότε ζώνη + όριο μέχρι 20 Km/h).
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Πήρα την κλήση μου και έφυγα κύριος. Μετά από 1 ημέρα, ψάχνω τα δεδομένα και ανακαλύπτω τους λόγους της τρελλής κλήσεως. Πηγαίνω, λοιπόν, στο Τμήμα Τροχαίας και μου σβήνουν τις ηλίθιες και ψεύτικες παραβάσεις, προκειμένου να μην αρχίσω να δημοσιεύω στοιχεία από εδώ και από εκεί. Ο ίδιος, που νόμιζε ότι δε θα το έψαχνα το θέμα, ήθελε να μου σβήσει ολόκληρη την κλήση, προκειμένου να εξαγοράσει τη σιωπή μου, αλλά αρνήθηκα και του είπα να κρατήσει τις παραβάσεις που όντως υπήρχαν, τις οποίες και πλήρωσα (νομίζω γύρω στα 100€ ήταν τότε ζώνη + όριο μέχρι 20 Km/h).
Ευχαριστώ.
Νομίζω ότι Post με αυτό το περιεχόμενο έχω δει παλιότερα, αλλά από περιέργεια. Ποιοί ήταν οι λόγοι της 'τρελής κλήσης';;
-
Πιστεύετε ότι αποφεύγουν να γραψουν πολυτελή ΙΧ επειδη και καλα ο ιδιοκτητης τους ειναι πλουσιος ,ίσως με κονε και μπλέξουν???Σε παρα πολυ ακριβα (δε μιλαω για 50 χιλιαρικα, εννοω πολυ ακριβα) το πιστευω (για να μην πω οτι το ξερω και φανω υπερβολικος)
-
Φυσικα δικιο είχαν..αλλα το ειχα αφησει για δεκα λεπτακια το πολυ!!!170 χλμ/ω 2μηνες διπλωμα
Οκ ειχαν δικιο , αλλα κατι μεσα μου με κανει να μη μπορω να το παραδεχτω
Βεβαια το σημειο αυτο ειναι παγιδα ετσι κι αλλιως μιας και το οριο ειναι 70 ,το οποιο περνας απλα τσουλωντας στη κατηφορα
Εγω το χα ξεπερασει κατα πολυ οκ, αλλα μερικοι εχαναν το διπλωμα απλα επειδη τσουλουσαν με 100
Το σημειο ειναι εξω απο το ΓΝΑ
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.