Ο χρήστης VANGSKG έγραψε:
Ποια ειναι η μεγαλύτερη πονή,κλήση που έχετε 'φαει'?
Εμενα που ειχαν γραψει για παρανομη σταθμευση με αφαίρεση πινακίδων για 20 μερες..Πριν τον υφισταμενο ΚΟΚ...
Φυσικα δικιο είχαν..αλλα το ειχα αφησει για δεκα λεπτακια το πολυ!!!
- Με τον τωρινό ΚΟΚ η ζώνη που με έγραψαν πέρσι. 175€ ήταν υπερβολικά πολλά για το άδειο πορτοφόλι μου. Το δίπλωμα δε με πείραξε καθόλου γιατί 10 ημέρες πήγα 3 φορές δουλειά με λεωφορείο, γλύτωσα ορισμένα χρήματα, βγήκα και ΣΚ στο κέντρο Αθήνας, οπότε ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Να φανταστείς, πήγα να πάρω το δίπλωμα στις 15-20 ημέρες μετά την κλήση.
Σε αυτό, συμπληρώνω από το προηγούμενο post για να δεις τον τρόπο σκέψης. Πηγαίνω να πάρω το δίπλωμα και μετά θα πήγαινα σε δουλειά. Ντυμένος κυριλέ, με πουκάμισο, δερμάτινο παπούτσι, τσαντούλα στον ώμο κτλ, μπαίνω μέσα, πηγαίνω σε ένα γραφείο, βρίσκω μια κοπελίτσα και τη ρωτάω αν εδώ παίρνουν τα διπλώματα. Μου λέει, 'μάλλον εσείς δε θέλετε εμένα'. 'Δίκιο έχεις', της λέω, 'εγώ θέλω το δίπλωμα'. 'Εγώ δίνω διπλώματα που έχουν αφαιρέσει για αλκοόλ και άλλες σοβαρές παραβάσεις', απαντάει. 'Όπου να 'ναι', της λέω, 'θα σε θελήσω και εσένα, πού θα μου πάει'; Πήγα και το πήρα από το γκισέ τελικά που ήταν δίπλα, αλλά εκεί κατάλαβα πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η εξωτερική εμφάνιση. Με αθλητικά, σκισμένο τζιν, μπλουζάκι, έφαγα κλήση, πήραν δίπλωμα κτλ. Με πουκάμισο, μου έλεγαν και συγγνώμη που σας γράψαμε.
- Κινούμαι από ΣΕΦ προς Παραλιακή, για να πάρω την Αλίμου, προς Καρέα τελικά και από εκεί ΕΚΠΑ. Άδειος ο δρόμος ουσιαστικά, λίγο πριν το κλασσικό μπλόκο στο Φλοίσβο, αλλάζω λωρίδα και περνάω ένα Matrix των ΟΑ (2004 Σεπτέμβριος το περιστατικό) βγάζοντας φλας μάλιστα. Βγαίνω στην ευθεία και μου κάνει σήμα να σταματήσω. Παραξενεύομαι, αλλά σταματάω. Κοιτάω, είχε ένα ΒΑΝ που έγραψε έλεγχος καυσαερίων. Του δίνω τα χαρτιά (άδεια, δίπλωμα) και τον ρωτάω αν θέλει να το φέρω πίσω το αυτοκίνητο για να μετρήσουν καυσαέρια, πράγμα βαρετό γιατί, είχα σκοπίμως σταματήσει 1 μήνα πριν σε μπλόκο για να πάρω το ΟΚ ώστε, να έχω δικαιολογία για τέτοια περίπτωση. Μου απαντάει, αφού έχει κοιτάξει το δίπλωμα, ότι έχουμε πολλάάάά να γράψουμε. Τον κοιτάω παράξενα και πάω να φέρω και την ασφάλεια που μου ζήτησε. Μέχρι να φέρω την ασφάλεια, μου έχει γράψει:
α. Ότι κινούμαι με 88 σε όριο 50 = Ψέμα, πήγαινα 70 στο κοντέρ, δηλαδή 68 πραγματικά (μετρημένο το κοντέρ μου με 10 διαφορετικούς τρόπους)
β. Ότι άλλαξα λωρίδα χωρίς χρήση φλας = Ψέμα γιατί, όταν με είδε αυτός, είχα ήδη αλλάξει λωρίδα και πήγαινα μόνος μου στη μεσαία λωρίδα (η δεξιά ενώνεται με την παλιά Παραλιακή και αναγκάζεσαι να φρενάρεις λίγο πιο κάτω).
γ. Ότι δε φορούσα ζώνη = Η μόνη αλήθεια που είπε
δ. Ότι οδηγούσα χωρίς σύνεση και προσοχή = Ψέμα που δικαιολόγησε ως εξής: έτρεχες, άρα οδηγούσες χωρίς σύνεση και προσοχή
Σε ερώτησή μου γιατί γράφει όλα αυτά τα οποία δεν υπάρχουν πραγματικά, μου είπε 'για να μάθεις να πηγαίνεις 9.00 το πρωί για καφέ κωλόπαιδο'. Ένας άλλος κύριος (κοντός καραφλός, με βαν από ζαχαροπλαστείο αν δεν κάνω λάθος) που ήταν ο επόμενος πελάτης (ελάχιστη κίνηση εκείνη την ώρα) και είδε τι είπαμε, μου έλεγε να μην διαμαρτύρομαι γιατί ό,τι θέλουν γράφουν...!!!
Πήρα την κλήση μου και έφυγα κύριος. Μετά από 1 ημέρα, ψάχνω τα δεδομένα και ανακαλύπτω τους λόγους της τρελλής κλήσεως. Πηγαίνω, λοιπόν, στο Τμήμα Τροχαίας και μου σβήνουν τις ηλίθιες και ψεύτικες παραβάσεις, προκειμένου να μην αρχίσω να δημοσιεύω στοιχεία από εδώ και από εκεί. Ο ίδιος, που νόμιζε ότι δε θα το έψαχνα το θέμα, ήθελε να μου σβήσει ολόκληρη την κλήση, προκειμένου να εξαγοράσει τη σιωπή μου, αλλά αρνήθηκα και του είπα να κρατήσει τις παραβάσεις που όντως υπήρχαν, τις οποίες και πλήρωσα (νομίζω γύρω στα 100€ ήταν τότε ζώνη + όριο μέχρι 20 Km/h).
Ευχαριστώ.