-
Γνωρίζετε ότι όσοι φορούν γυαλια μυωπίας πρέπει να έχουν και ενα δευτερο ζευγαρι στο οχημα τους?Αυτο ορίζει ο ΚΟΚ...
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
WTF?http://www.skai.gr/news/greece/article/ ... i-dramas-/
Πέρα από τη βλακεία του Δντη, είναι και οι άλλοι τελείως τρελλοί. Είναι δυνατόν να μη γνωρίζεις τον Δκτη σου; Τι εισαγγελείς και τρίχες; Αυτοί έπρεπε να φύγουν με 2 μήνες αργία για αρχή, και μετά να τους βάλουν να παρουσιάζονται σε όλη την ηγεσία της ΕΛΑΣ στη Δράμα κάθε ημέρα για ένα χρόνο, μέχρι να τους μάθουν όλους απέξω. Ώρες ώρες αναπολώ τον στρατό που ήξερες ποιος είναι ποιος σε όλο το στρατόπεδο, είτε ήταν ΠΖ, είτε ΔΒ, είτε ΥΠ, είτε ο,τιδήποτε άλλο.
Απλά, ΔΕΝ πάμε καλά σαν κράτος και κάτι πρέπει να αλλάξει και σύντομα.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης VANGSKG έγραψε:
Γνωρίζετε ότι όσοι φορούν γυαλια μυωπίας πρέπει να έχουν και ενα δευτερο ζευγαρι στο οχημα τους?Αυτο ορίζει ο ΚΟΚ...Σίγουρα? Από πότε?
Εγώ ήξερα ότι αν έχεις δηλώσει στο δίπλωμά σου με γυαλιά απλά πρέπει να τα φοράς. -
Ο χρήστης MIXOStsi έγραψε:
Γνωρίζετε ότι όσοι φορούν γυαλια μυωπίας πρέπει να έχουν και ενα δευτερο ζευγαρι στο οχημα τους?Αυτο ορίζει ο ΚΟΚ...
Σίγουρα? Από πότε?
Εγώ ήξερα ότι αν έχεις δηλώσει στο δίπλωμά σου με γυαλιά απλά πρέπει να τα φοράς.Εγω ξερω οτι αν φορας φακους επαφης πρεπει να εχεις και γυαλια μυωπιας στο αμαξι μαζι σου..Και μεχρι προσφατα το τηρουσα για δικη μου ασφαλεια πρωτα απ ολα..Τωρα που σκεφτομαι χαζομαρα μου που το σταματησα..Απλα επιανε ογκο η θηκη με τα γυαλια στη κονσολα..
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
WTF?
http://www.skai.gr/news/greece/article/ ... i-dramas-/
Πέρα από τη βλακεία του Δντη, είναι και οι άλλοι τελείως τρελλοί. Είναι δυνατόν να μη γνωρίζεις τον Δκτη σου; Τι εισαγγελείς και τρίχες; Αυτοί έπρεπε να φύγουν με 2 μήνες αργία για αρχή, και μετά να τους βάλουν να παρουσιάζονται σε όλη την ηγεσία της ΕΛΑΣ στη Δράμα κάθε ημέρα για ένα χρόνο, μέχρι να τους μάθουν όλους απέξω. Ώρες ώρες αναπολώ τον στρατό που ήξερες ποιος είναι ποιος σε όλο το στρατόπεδο, είτε ήταν ΠΖ, είτε ΔΒ, είτε ΥΠ, είτε ο,τιδήποτε άλλο.
Ευχαριστώ.
Δεν διάβασα πουθενά ότι ήταν ο Δκτης τους! Θα μπορούσε να ήταν ένας οποιοσδήποτε Αστυνομικός Διευθυντής (για όσους δε γνωρίζουν, ο Αστυνομικός Διευθυντής είναι βαθμός και όχι θέση και είναι το αντίστοιχο του Συνταγματάρχη στον Στρατό). Και σαφώς ο κονονισμός ορίζει ότι οι υφιστάμενοι δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν έναν ανώτερό τους εάν δεν φοράει στολή ή δεν επιδείξη υπηρεσιακή ταυτότητα. Σε περίπτωση όμως που αναγνωρίσεις τον ανώτερό ή σου αναγνωριστεί δια της επίδειξης ταυτότητας, είσαι υποχρεωμένος να αποτίσεις χαιρετισμό και υποχρεούσαι υπακοής. Σε κάθε περίπτωση, κακώς που ο Αστ. Δ/ντης δεν επέδειξε ταυτότητα και κακώς που οι αστυνομικοί προχώρησαν σε σύλληψη όταν πιστοποιήθηκε η ιδιότητα του.
-
Θα επεσε η γνωστη ατακα 'ξερεις ποιος ειμαι εγω;' και εγιναν μαλλια κουβαρια.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Θα επεσε η γνωστη ατακα 'ξερεις ποιος ειμαι εγω;' και εγιναν μαλλια κουβαρια.Αυτό φαντάζομαι κι εγώ. Αν και η σωστή απάντηση του οργάνου θα ήταν: 'Όχι δεν ξέρω, αλλά θα μάθω τώρα που θα ελέγξω τα στοιχεία σας. Ταυτότητα παρακαλώ!'.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Θα επεσε η γνωστη ατακα 'ξερεις ποιος ειμαι εγω;' και εγιναν μαλλια κουβαρια.Και μετα το επικο 'this is not a game of who the fuck are you'
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
WTF?
Ευχαριστώ.
Δεν διάβασα πουθενά ότι ήταν ο Δκτης τους! Θα μπορούσε να ήταν ένας οποιοσδήποτε Αστυνομικός Διευθυντής (για όσους δε γνωρίζουν, ο Αστυνομικός Διευθυντής είναι βαθμός και όχι θέση και είναι το αντίστοιχο του Συνταγματάρχη στον Στρατό). Και σαφώς ο κονονισμός ορίζει ότι οι υφιστάμενοι δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν έναν ανώτερό τους εάν δεν φοράει στολή ή δεν επιδείξη υπηρεσιακή ταυτότητα. Σε περίπτωση όμως που αναγνωρίσεις τον ανώτερό ή σου αναγνωριστεί δια της επίδειξης ταυτότητας, είσαι υποχρεωμένος να αποτίσεις χαιρετισμό και υποχρεούσαι υπακοής. Σε κάθε περίπτωση, κακώς που ο Αστ. Δ/ντης δεν επέδειξε ταυτότητα και κακώς που οι αστυνομικοί προχώρησαν σε σύλληψη όταν πιστοποιήθηκε η ιδιότητα του.
Κι όμως κάνεις λάθος. Αν διαβάσεις σωστά την 1η παράγραφο είναι ο Δκτης τους:
Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στις 27 Δεκεμβρίου στη Δράμα, με πρωταγωνιστή τον αστυνομικό διευθυντή.
Εμφανώς γίνεται αναφορά για περιστατικό στη Δράμα με πρωταγωνιστή ΤΟΝ Αστ. Δντη, δηλαδή τον Αστ. Δντη Δράμας. Και επειδή το μπλόκο και το περιστατικό έγιναν ΣΤΗ Δράμα:
η εισαγγελία Δράμας άσκησε διώξεις
σημαίνει ότι οι αστυνομικοί δε γνώριζαν τον Δκτη τους εξ όψεως. Ο χαιρετισμός στην ΕΛΑΣ απλά είναι εξαιρετικά σπάνιος, οπότε δεν με απασχολεί αυτό το θέμα. Με απασχολεί ότι δε γνώριζαν οι Δραμινοί Αστυνομικοί τον Αστυνομικό Δντη Δράμας... Έλεος...
Για τους βαθμούς είμαι πολύ πολύ καλός γνώστης και απλά σε αυτές τις περιοχές, υπάρχει ένας Αστ. Δντης που είναι ο ανώτερος του Νομού. Ταξίαρχοι κτλ μόνο σε μεγάλες πόλεις, έδρες Περιφερειών συνήθως. Αρκεί να σου πω ότι πριν κάτι χρόνια, έγινα σε ένα πανηγύρι στα Γιάννενα με τον Αστ. Δντη Ιωαννίνων...
Ευχαριστώ.
-
Θα μπορουσες να έχεις δίκιο σε αυτό αλλά δεν θεωρώ ότι το ξεκαθαρίζει το άρθρο και επίσης μιλάμε για δημοσιογράφους με ότι αυτό συνεπάγεται.
Την ιεαραχία πάντως δεν την έγραψα για σένα αλλά για όποιον δεν την γνωρίζει.
-
Ακουσα οτι ο αστυνομικος διευθυντης εριξε τις περισσοτερες, αληθευει?
(Ετσι ειχε αφησει να εννοηθει μια ρεπορτερ , απο κει το ακουσα)
-
WTF?
Ευχαριστώ.
Αυτό με την υποχρέωση υπακοής δεν το κατάλαβα. Αν ο Αστυν. Δ/ντης υπέπεσε σε παράπτωμα που χρήζει σύλληψης και αυτοφώρου, γιατί δεν μπορούσαν να τον συλλάβουν οι κατώτεροί του; Πρέπει να έρθει ταξίαρχος για να συλληφθεί Συνταγματάρχης;
Όταν ήμουν στη Στρατονομία, μας έλεγαν ότι μπορούμε (ως έφεδροι δεκανείς) να ελέγξουμε για διοικητικά παραπτώματα (κούρεμα, ξύρισμα, ρούχα, κτλ) μόνο υπαξιωματικούς κι ότι απαιτείται η παρουσία αξιωματικού (έστω ανθυπολοχαγού) για να ελέγξουμε οποιονδήποτε αξιωματικό (ακόμα και υποστράτηγο). Όμως, τα ποινικά παραπτώματα μπορούσαμε να τα βεβαιώσουμε και μόνοι μας και να προβούμε στη σύλληψη (εφόσον προβλεπόταν για το παράπτωμα) οποιουδήποτε στρατιωτικού ανεξαρτήτως βαθμού (άλλο το ότι θα ήταν αυτοκτονία για έναν φαντάρο στρατονόμο το να συλλάβει έναν ταξίαρχο+).
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Αυτό με την υποχρέωση υπακοής δεν το κατάλαβα. Αν ο Αστυν. Δ/ντης υπέπεσε σε παράπτωμα που χρήζει σύλληψης και αυτοφώρου, γιατί δεν μπορούσαν να τον συλλάβουν οι κατώτεροί του; Πρέπει να έρθει ταξίαρχος για να συλληφθεί Συνταγματάρχης;Όταν ήμουν στη Στρατονομία, μας έλεγαν ότι μπορούμε (ως έφεδροι δεκανείς) να ελέγξουμε για διοικητικά παραπτώματα (κούρεμα, ξύρισμα, ρούχα, κτλ) μόνο υπαξιωματικούς κι ότι απαιτείται η παρουσία αξιωματικού (έστω ανθυπολοχαγού) για να ελέγξουμε οποιονδήποτε αξιωματικό (ακόμα και υποστράτηγο). Όμως, τα ποινικά παραπτώματα μπορούσαμε να τα βεβαιώσουμε και μόνοι μας και να προβούμε στη σύλληψη (εφόσον προβλεπόταν για το παράπτωμα) οποιουδήποτε στρατιωτικού ανεξαρτήτως βαθμού (άλλο το ότι θα ήταν αυτοκτονία για έναν φαντάρο στρατονόμο το να συλλάβει έναν ταξίαρχο+).
Καρακώλι;
Φυσικά δεν εννοούσα στην περίπτωση ελέγχου αλλά αναφερόμουν στο ότι ο διοικών αξ/κος έχει την διοίκηση ακόμα και εκτός υπηρεσίας και με πολιτικά.
Δ/νεα Σ/Ν, τα όρια ελέγχου σας ορίζονται θεωρητικά από τον κώδικα στρατιωτικής δικαιοσύνης αλλά ουσιαστικά από την εξουσία που έχει δώσει στον Δ/κτη Σ/Ν ο Δ/κτης Φρουράς στον οποίο υπάγεται ο πρώτος. Αν υπηρετείς στη Στρατιά της Λάρισας π.χ. και ο Α/γος έχει δώσει διαταγή να ελέγχεται ακόμα και ο Επιτελάρχης του, έχεις πλάτες και το κάνεις (ο Λ/γος Διοικητής Λόχου Σ/Ν Λαρίσης δηλαδή, όχι ο καημένος στρατονόμος). Η Σ/Ν είναι όργανο ελέγχου της κατά τόπου Διοίκησης και όχι κάτι αυτόνομο και αυτοδύναμο.
-
Αυτό με την υποχρέωση υπακοής δεν το κατάλαβα. Αν ο Αστυν. Δ/ντης υπέπεσε σε παράπτωμα που χρήζει σύλληψης και αυτοφώρου, γιατί δεν μπορούσαν να τον συλλάβουν οι κατώτεροί του; Πρέπει να έρθει ταξίαρχος για να συλληφθεί Συνταγματάρχης;
Όταν ήμουν στη Στρατονομία, μας έλεγαν ότι μπορούμε (ως έφεδροι δεκανείς) να ελέγξουμε για διοικητικά παραπτώματα (κούρεμα, ξύρισμα, ρούχα, κτλ) μόνο υπαξιωματικούς κι ότι απαιτείται η παρουσία αξιωματικού (έστω ανθυπολοχαγού) για να ελέγξουμε οποιονδήποτε αξιωματικό (ακόμα και υποστράτηγο). Όμως, τα ποινικά παραπτώματα μπορούσαμε να τα βεβαιώσουμε και μόνοι μας και να προβούμε στη σύλληψη (εφόσον προβλεπόταν για το παράπτωμα) οποιουδήποτε στρατιωτικού ανεξαρτήτως βαθμού (άλλο το ότι θα ήταν αυτοκτονία για έναν φαντάρο στρατονόμο το να συλλάβει έναν ταξίαρχο+).
Καρακώλι;
Φυσικά δεν εννοούσα στην περίπτωση ελέγχου αλλά αναφερόμουν στο ότι ο διοικών αξ/κος έχει την διοίκηση ακόμα και εκτός υπηρεσίας και με πολιτικά.
Δ/νεα Σ/Ν, τα όρια ελέγχου σας ορίζονται θεωρητικά από τον κώδικα στρατιωτικής δικαιοσύνης αλλά ουσιαστικά από την εξουσία που έχει δώσει στον Δ/κτη Σ/Ν ο Δ/κτης Φρουράς στον οποίο υπάγεται ο πρώτος. Αν υπηρετείς στη Στρατιά της Λάρισας π.χ. και ο Α/γος έχει δώσει διαταγή να ελέγχεται ακόμα και ο Επιτελάρχης του, έχεις πλάτες και το κάνεις (ο Λ/γος Διοικητής Λόχου Σ/Ν Λαρίσης δηλαδή, όχι ο καημένος στρατονόμος).** Η Σ/Ν είναι όργανο ελέγχου της κατά τόπου Διοίκησης και όχι κάτι αυτόνομο και αυτοδύναμο.**
Αναφέρεσαι σε ποινικά ή διοικητικά παραπτώματα; Δηλαδή αν ένας έφεδρος Δεκανέας Σ/Ν δει Ταξίαρχο να χτυπάει πολίτη, δεν έχει δικαίωμα να τον συλλάβει;
Τέσπα, ήμουν παρολίγον καρακώλι, διότι η μειωμένη όρασή μου δε με καθιστούσε ικανό για οδηγό και κατ' επέκταση για Στρατονόμο (παρότι Ι1). Απλά, με ενημέρωσαν αφού είχα περάσει τον πρώτο μήνα της εκπαίδευσης στην Καρδίτσα.
-
Αν δεις έναν Ταξ/χο να χτυπάει πολίτη, θα επιληφθείς του συμβάντος, καλώντας τον Δ/κτη σου, και θα καταλήξουν και οι δύο στο Διοικητήριο της Φρουράς και θα συμβιβαστούν εκεί τα πράγματα. Αν και ο Ταξ/χος δεν θα αναλωθεί. Θυμάμαι πριν χρόνια στα σύνορα με τα Σκόπια που μηχανάκι delivery έκλεισε το Octavia του Ταξ/χου Δ/κτη Φρουράς Πολυκάστρου και παραλίγο να υπάρξει ατύχημα. Ο πάπιας έβρισε τον Ταξ/χο και τον οδηγό του. Σε δυο (2) ώρες η ΕΛ.ΑΣ. είχε συλλάβει τον πάπια κατ' εντολή του Ανώτατου Διοικητή Φρουράς.
-
Καλά πόσους αστυνομικούς διευθυντές να έχουν στη Δράμα και δεν τον αναγνώριζαν;
Εδώ γνώριζαν τον πατέρα μου Αθήνα-Πειραιά που είναι σαφώς περισσότεροι.Σαν να το βλέπω μπροστά μου το περιστατικό...
-
Ο αστυνομικός Δντής υπηρετεί στην Θεσ/νικη....Έτσι ,οι αστυνομικοί στη Δράμα δεν τον γνώριζαν...
Φυσικά το ρεπορτάζ για το περιστατικό δεν λεέι και πολλές λεπτομέρειες...Ούτε και το Αρχηγείο της Αστυνομίας έβγαλε δελτίο τυπου,ενώ έχει βγαλει για παρόμοιο περιστατικό με συμπλοκή 2 κατωτέρων αστυνομικών...
Ά ρα μόνο οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι γνωρίζουν πραγματικα τι έγινε...
Υ.Γ Περα από βαθμο τους αστυνομικού δντη,δλδ τρία χρυσά αστέρια,υπάρχει και θέση..π.χ ο Αστυνομικός διευθυντής της τάδε διευθυνσης μπορεί να είναι Ταξίαρχος... -
Γιωτάδες ρε Έιντζελ...
-
Γιωτάδες ρε Έιντζελ...E, μα....
-
Ο χρήστης VANGSKG έγραψε:
Ο αστυνομικός Δντής υπηρετεί στην Θεσ/νικη....Έτσι ,οι αστυνομικοί στη Δράμα δεν τον γνώριζαν...
Φυσικά το ρεπορτάζ για το περιστατικό δεν λεέι και πολλές λεπτομέρειες...Ούτε και το Αρχηγείο της Αστυνομίας έβγαλε δελτίο τυπου,ενώ έχει βγαλει για παρόμοιο περιστατικό με συμπλοκή 2 κατωτέρων αστυνομικών...
Ά ρα μόνο οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι γνωρίζουν πραγματικα τι έγινε...
Υ.Γ Περα από βαθμο τους αστυνομικού δντη,δλδ τρία χρυσά αστέρια,υπάρχει και θέση..π.χ ο Αστυνομικός διευθυντής της τάδε διευθυνσης μπορεί να είναι Ταξίαρχος...Άρα καλώς πίστεψα εξ'αρχής ότι δεν ήταν ο Δ/κτης τους.
Σωστά. Ο Διευθυντής Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης είναι Ταξ/χος.
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4