Jan 5, 2011, 8:19 PM

Ο χρήστης umaga έγραψε:

Καλοταξιδο να ειναι το megane..!! Παντως ο συμπλεκτης του twingo I που ειναι πολύ αποτομος και βαρυς, δε συγκρινεται με τιποτα με το συμπλεκτη του R19 που ηταν ακομα πιο βαρυς... Αν ειχες οδηγησει στο ενδιαμεσο, αλλο αμαξι και μετα εμπαινες σε αυτα, σιγουρα σου εσβηνε στην πρωτη εκκινηση αν ειχε κλιση ο δρομος..
Το megane I σε στησιμο και στριψιμο τι διαφορες να ειχε απο το R19..?

τι μου θυμησες τωρα, συμπλεκτη 19

Είχες 19; Και θυμάσαι περισσότερο τον συμπλέκτη από τα φρένα;

τι να πω κι εγω με το R5

Δεν ξέρω αν εννοείς το πρώτο 5 ή το επόμενο Super 5, αλλά και στις δύο περιπτώσεις να μη πεις τίποτε.
Στην μεν πρώτη μιλάμε για πολλά χρόνια διαφοράς με το 19 και καλό είναι να οδηγούσες ένα OPEL ας πούμε της τότε εποχής για να καταλάβεις τι θα πει δεν έχω φρένα/
Στην δεύτερη περίπτωση (Super 5) πάλι μιλάμε για πιο παλιό αυτοκίνητο με το 19 με ανεντά φρένα, στην δε έκδοση 5 GT Turbo, σημείο αναφοράς για όλα τα αυτοκίνητα ευρείας παραγωγής.
Να φανταστείς στους αγώνες στην κατηγορία Ν (Νορμάλ) κέρδιζε BMW M3 και Lancia Integrale (πάντα κατηγορίας Ν) κυρίως λόγω των καταπληκτικών του φρένων που ήταν ακριβώς όμοια με τα νορμάλ (ο κανονισμός απογόρευε αλλαγές).
Επειμένω R19 και φρένα, ασύμβατες έννοιες...

Super 5 ειναι, του 1985, τωρα μπορει να ειναι και εντυποση μου γιατι το δικο μου ειχε παντα ενα θεμα με τα φρενα
το 19 αρι ειχε σεβρο?

Φυσικά και είχε όπως και το δικό σου. To σερβο και όχι σεβρό όπως οι περισσότεροι (και εγώ πόλλές φορές) το λέμε υπάρχει στο σύστημα πέδησης των αυτοκινήτων περίπου από την δεκαετία του 60.