-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
.............
Εγώ άπειρες φορές έχω πει εδώ μέσα πως δεν με ενδιαφέρει τόσο η απόλυτη τιμή (λες και θα με σώσει το 1 λεπτό) αλλά να βρούμε κάποιον συγκεκριμένο ως 4ΤΦ Βορείου Ελλάδος-Θεσσαλονίκης και να τον προτιμάμε για τα πάντα, βενζίνες, πλύσιμο κλπ. Κάναμε κρούση με συνφορουμίτη σε γνωστό βενζινάδικο εδώ μέσα και πήραμε τα @@ μας γιατί δεν υπάρχει αυτή η θέληση για το κάτι παραπάνω.Εγώ κάθε 10Κ αλλάζω φίλτρο βενζίνης. Εχω αλλάξει ουκ ολίγα βενζινάδικα. Να με νοιάξει επειδή κλείνουν ; Θα το χαρώ πολύ. Ναι είμαι σκ@τόψυχος. Εχω ήδη μία ζημιά στο προηγούμενο από βενζίνη. Καλύτερα να πουλάνε αέρα κοπανιστό. Αλλά τι λέω και τώρα αέρα κοπανιστό πουλάνε. Μόνο που τον νοθεύουν με λίγη 95αρα.
Εκεί είναι το θέμα. Να βρεις κάποιον σταθερό και σωστό βενζινά να 'δέσεις' δίπλα του. Από τη στιγμή που βρεθεί ένας που θεωρείς σωστό, για το θέμα της τιμής αν τη διατηρεί σε λογικά επίπεδα και δεν κάνει λαδιές, δεν υπάρχει λόγος να βάζεις αλλού.
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Από τη στιγμή που δεν παρατηρούν διαφορά στην ποιότητα ή στην αυτονομία, με τι κριτήριο θα ήθελες να επιλέγουν οι περισσότεροι?
- Μπορεί να μην συμφωνείς με το κριτήριο butt you get the point...
I do indeed...
Τις προάλλες είχα πετύχει μια κοπελιά στο μετρό ακριβώς έτσι ντυμένη, λευκό κολάν κι από μέσα να φαίνεται το στρίνγκ, με λίγο πιο στρογγυλό...εεεε..... βλ. πιο κάτω να καταλάβεις τι εννοώ. ΟΛΟΙ μέσα στο βαγόνι, από 20 ως 65+ να έχουν αλληθωρήσει, ενώ αυτή μιλούσε σε μια φίλη της και μας είχε γυρισμένη πλάτη...
Μεταξύ σοβαρού και αστείου, πάντως, δεν είναι κακή 'στρατηγική' αυτό.
Στις Aegean στην ευρύτερη περιοχή που μένω όλο κοπελιές βλέπω, με κολάν κι εφαρμοστά τζην...
Και πάντα με το χαμόγελο. -
True story+this thread is worthless without pics=
-
Να εκφράσω μια απορία που πιθανότατα θα έχει ξανασυζητηθεί..
Στην περιοχή μου (στα όρια που κινούμαι) το φθηνό, ενδεχομένως και αναξιόπιστο (έχω ακούσει από πολλούς διάφορα αρνητικά και από άλλους ότι 'μια χαρά είναι βενζίνα του') έχει την 95άρα 2 λεπτά φθηνότερα από το επώνυμο δοκιμασμένο, αξιόπιστο (που έχει και πρόσθετα στην απλή του ).
Με δεδομένο ότι κάνω 2 γεμίσματα το μήνα από 50 λίτρα, μιλάμε για διαφορά 1 ευρώ στο κάθε γέμισμα, ποιος ο λόγος να πάω στον πρώτο και όχι στον δεύτερο; Για να γλιτώσω 2 ευρώ το μήνα (ή 24-30€ σε ετήσια βάση); Το ποσό είναι αστείο για να ρισκάρω μια πιθανή βλάβη ή απλά κλέψιμο στο γέμισμα. -
πως μπορεί και κυκλοφορεί smart diesel (cdi) πρωτης γενιας στην γλυφαδα σε ώρα αιχμής 6 το απόγευμα??οεο? νομός κ ταξη?
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
πως μπορεί και κυκλοφορεί smart diesel (cdi) πρωτης γενιας στην γλυφαδα σε ώρα αιχμής 6 το απόγευμα??οεο? νομός κ ταξη? -
Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι πως ( και αν ) οι απλές βενζινες ειναι διαφορετικές απο την στιγμη που παραγονται στα ιδια διηλιστηρια...
Απο κει και περα, ΣΑΦΩΣ και εντελη, συνηθως ενα 'ακριβο' βενζιναδικο ειναι πιο οικονομικό..
Πχ.
20 ευρω απο ενα 'Οικονομικό' βενζιναδικο μη 'πρωτης' εταιρειας eko shel BP κ.λ.π.( οχι νοθευμενο απαραιτητα καθοτι εχω βαλει αρκετες φορες απο εκει χωρις 'τεχνικα' προβληματα, λαμπακια κ.λ.π.)
το αυτοκινητο με το ζορι εκανε 80 χλμ με τα 13 αυτα λιτρα.. αυτο που λεμε 'δεν πηγαινε'.Αδειαζει το ρεζερβουαρ και βαζω απο αλλο και αλλης εταιρείας 'απο τις μεγαλες'.
το αυτοκινητο ( για αυτο που ειναι ετσι?) φυσαγε... εβγαλε σχεδον 100 χλμ με το 20αρικο..Να πω εδω οτι εχω ενα σημειο που βαζω βενζινα, οταν σβηνει στα αποτομα φραναρισματα - ειναι το ιδιο αξιοπιστο με την μεθοδο του 'ξεχυλισματος'
και στις 2 περιπτωσεις ο δεικτης πηγε εκει που επρεπε..
επεισης εχω παρατηρησει οτι το καυσιμο μιας συγκεκριμενης 'μεγαλης' εταιρείας ειναι πιο 'σταθερο' σε -καλη - αποδοση απο αλλης επεισεις 'μεγαλης'..
Τυχαιο???? δεν ξερω... -
Αν σου πω οτι δεν κατάλαβα Χριστό, τι θα πεις;
-
το οικονομικο δεν εβγαλε οσα χλμ ευβαλε με την βενζινα απο το ακριβο βενζιναδικο..
χιχιχιχι -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
το οικονομικο δεν εβγαλε οσα χλμ ευβαλε με την βενζινα απο το ακριβο βενζιναδικο..
χιχιχιχιΤο 'οικονομικό' μου φαίνεται πως ήταν το ίδιο τσιγκούνικο και στην αντλία...
Δεν μπορεί με ίδια ποσότητα λίτρων και ενώ κινείσαι σε ίδιες συνθήκες να σε βγάλει σημαντικά λιγότερα χλμ παρά μόνο εαν ΔΕΝ σου έχει βάλει αυτή την ποσότητα.
-
οπως ειπα
ο δεικτης πηγε εκει που επρεπεαλλα, πως να το πω.. να να ειχε λιγοτερη 'ενεργεια'
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
χιχιχιχιΤο 'οικονομικό' μου φαίνεται πως ήταν το ίδιο τσιγκούνικο και στην αντλία...
Δεν μπορεί με ίδια ποσότητα λίτρων και ενώ κινείσαι σε ίδιες συνθήκες να σε βγάλει σημαντικά λιγότερα χλμ παρά μόνο εαν ΔΕΝ σου έχει βάλει αυτή την ποσότητα.
Γίνεται αν κατουράει πχ στις δεξαμενές του.
Θα είχε ενδιαφέρον αν μπορούσαμε να μετράμε αβανς σε ίδιες συνθήκες σε γεμίσματα. Αλλά έτσι πως μεταβάλλονται αυτές και δεδομένου του calibration του εγκεφάλου, @@. Μόνο κάτι εξόφθαλμο έχω logαρει εγώ.
-
Κωσταντινε καπου εκει - σε δραστικη μειωση του αβανς - αποδιδω κι εγω το 'δεν παει'..
Εξ ου και η αρχική ερωτηση...
Μια και την απλή αμολυβδη με τι να την 'νεροσουν' που να τους συμφαιρει, ΚΑΙ να μην εχω αλλα τεχνικά θεματα, οπως κομπιασματα, ασταθεια ρελαντι, δυσκολία εκινησης κ.λ.π.να μου πεις την 100αρα με 95αρα οκ να το καταλαβω..
-
....
-
να πώ πάντως ότι αυτό που λέγεται ότι η βενζίνη στην ολλανδία είναι ακριβότερη, πρακτικά δεν ισχύει, η επίσημη τιμή είναι 1,63 αλλά δεν υπάρχει σοβαρή διαφοροποίηση ανάμεσα στις επαρχίες και επιπλέον ΠΑΝΤΟΥ μπορείς να βρεις 'φθηνά' βενζινάδικα που δίνουν έκπτωση έως και 12 λεπτά το λίτρο
Xώρα Αμόλυβδη
βενζίνηDiesel
Ολλανδία 1,620 1,301
Ελλάδα 1,573 1,364
Bέλγιο 1,511 1,298
Φινλανδία 1,482 1,266
Πορτογαλία 1,468 1,248
Γερμανία 1,451 1,284
Γαλλία 1,428 1,233
Ιταλία 1,420 1,291
Ιρλανδία 1,399 1,329
Σλοβακία 1,310 1,192
Σλοβενία 1,262 1,216
Aυστρία 1,241 1,184
Ισπανία 1,240 1,170
Λουξεμβούργο 1,213 1,056
Κόσσοβο 1,100 1,080από ενετ
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
True story+this thread is worthless without pics=http://funcage.com/blog/wp-content/uplo ... ay-ass.jpg
Αυτό ακριβώς!!
-
Ανησυχτητικές διαστάσεις έχει λάβει τους τελευταίους μήνες το φαινόμενο ελλειμματικών παραδόσεων καυσίμων σε καταναλωτές, όπως καταγγέλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ). Το «κλέψιμο» στα καύσιμα, όπως επισημαίνει η ΠΟΠΕΚ, γίνεται με τη χρήση παράνομων μηχανισμών παρέμβασης στις αντλίες των καυσίμων.
Σύμφωνα με την ΠΟΠΕΚ, η διαπίστωση αυτή προκύπτει από σωρεία πληροφοριών που διακινούνται στην αγορά καυσίμων, και από καταγγελίες καταναλωτών που έπεσαν θύματα ελλειμματικών αγορών.
Όπως τονίζει η Ομοσπονδία των Πρατηριούχων στην ανακοίνωσή της οι πληροφορίες μιλούν συγκεκριμένα για κυκλώματα που είναι συνδεδεμένα με ηλεκτρονικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας στις αντλίες πρατηρίων για να επηρεάζουν ελλειμματικά την παραδιδόμενη ποσότητα. Σημειώνει δε ότι οι σποραδικοί έλεγχοι του αρμόδιου υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, εντοπίσει δύο τέτοιους παράνομους μηχανισμούς.
Καταλήγοντας η ΠΟΠΕΚ ζητεί από την ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης να απαντήσει στο πως θα αντιμετωπίσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε ευρεία κλίμακα, σε βάρος των καταναλωτών, των λειτουργούντων στα πλαίσια της νομιμότητας πρατηρίων υγρών καυσίμων και της απώλειας δημοσίων εσόδων από την εκτεταμένη φοροδιαφυγή.
Εξάλλου, την Δευτέρα, δημοσιοποιήθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση που περιγράφει τις διαδικασίες και προδιαγραφές εγκατάστασης, και ελέγχου ολοκληρωμένων συστημάτων παρακολούθησης εισροών - εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων. Η εν λόγω απόφαση θέτει τις απαιτήσεις συμμόρφωσης, καταγραφής, λειτουργίας και διασφάλισης των μετρήσεων και ηλεκτρονικής αποστολής δεδομένων.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=374870&ct=1&dt=27/12/2010#ixzz19OI4QYJ6
-
Το θέμα είναι να δούμε ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ να τους παίρνουν τις άδειες, να τους κλείνουν το μαγαζί και να τους αφήνουν στο δρόμο.
Εγκληματίες...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Το θέμα είναι να δούμε ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ να τους παίρνουν τις άδειες, να τους κλείνουν το μαγαζί και να τους αφήνουν στο δρόμο.Εγκληματίες...
+1
Λουκέτο και bye bye άδεια με συνοπτικές διαδικασίες (ειδικά όσοι έχουν πιαστεί να παρανομούν παραπάνω από μια φορά).
Ο άλλος στο Χαλάνδρι που είχε επιβληθεί το πρόστιμο πριν λίγους μήνες, μια χαρά ανοιχτός είναι και με ουρές
Με τέτοιους καταναλωτές και καταναλωτική συμπεριφορά που δεν τιμωρεί τους κακούς επαγγελματίες, περιμένετε ποτέ να αλλάξει κάτι;
-
Και τι πρέπει να κάνουμε? Να πηγαίνουμε με το 10λιτρο μπιτονάκι ανά χείρας?
Βενζίνη ώρα μηδέν!