-
Ειχα αναφερει και παλιοτερα για το ηχο που ακουγα οταν η μηχανη ηταν κρυα ή ηταν κρυος ο καιρος .
Υπεθεσα οτι ηταν η αντλια νερου..το γνωστο προβλημα...Στις 2 φορες που το πηγα να το δουν κατα τους πρηγουμενους μηνες δε βρηκαν τιποτα
Το ξαναπηγα γιατι το προβλημα μεγαλωνε..ιδιαιτερα με τα κρυα των τελευταιων ημερων... Η διαγνωση εδειξε προβλημα και αλλαγη στον τεντοτηρα της καδενας... και αυτο δε μου αρεσε καθολου ! Επιπλεον στο 2ο κλειδι...ο τηλεχειρισμος του εβγαλε προβλημα (το ειχα εν αχρηστια). Μου το ξαναπρογραμματισαν και ειπαν πως αν το ξαναπαθει θελει αλλαγη... επειδη κατι τετοιο ειχα και με το παλιο που αυτοκινητο...κατι για 220€ θυμαμε τοτε μου λεγαν...
Για τελος το μενου ειπε οτι ηθελαν αλλαγη 2 μπουζι αν και εχω κανει μονο 26500 km ενω η αλλαγη τους προβλεπεται στα 40000 km .. Ουκ ολιγα...οχι πολυ καλα..και δεν ηταν στο service !!! Ελπιζω να μην εχω στο μελλον για και αλλα (να θυμησω και το προβλημα στο βεντιλατερ που δουλευε συνεχως στη 'μεγαλη σκαλα') -
Μπουζί κάθε 20k οι τουρμπάτοι.
-
Ο χρήστης JohnnyX έγραψε:
Ειχα αναφερει και παλιοτερα για το ηχο που ακουγα οταν η μηχανη ηταν κρυα ή ηταν κρυος ο καιρος .
Υπεθεσα οτι ηταν η αντλια νερου..το γνωστο προβλημα...Στις 2 φορες που το πηγα να το δουν κατα τους πρηγουμενους μηνες δε βρηκαν τιποτα
Το ξαναπηγα γιατι το προβλημα μεγαλωνε..ιδιαιτερα με τα κρυα των τελευταιων ημερων... Η διαγνωση εδειξε προβλημα και αλλαγη στον τεντοτηρα της καδενας... και αυτο δε μου αρεσε καθολου ! Επιπλεον στο 2ο κλειδι...ο τηλεχειρισμος του εβγαλε προβλημα (το ειχα εν αχρηστια). Μου το ξαναπρογραμματισαν και ειπαν πως αν το ξαναπαθει θελει αλλαγη... επειδη κατι τετοιο ειχα και με το παλιο που αυτοκινητο...κατι για 220€ θυμαμε τοτε μου λεγαν...
Για τελος το μενου ειπε οτι ηθελαν αλλαγη 2 μπουζι αν και εχω κανει μονο 26500 km ενω η αλλαγη τους προβλεπεται στα 40000 km .. Ουκ ολιγα...οχι πολυ καλα..και δεν ηταν στο service !!! Ελπιζω να μην εχω στο μελλον για και αλλα (να θυμησω και το προβλημα στο βεντιλατερ που δουλευε συνεχως στη 'μεγαλη σκαλα')Μπορείς να περιγράψεις πως ήταν ακριβώς ο θόρυβος που άκουγες; Μήπως ακουγόταν πιο δυνατά από συνήθως ο θόρυβος της μηχανής καθώς πατούσες το γκάζι (τις κρύες μέρες); και αυτό μέχρι να ανέβει λίγο η θερμοκρασία του κινητήρα; επειδή κάτι τέτοιο έχω παρατηρήσει εγώ, χωρίς να είμαι σίγουρος γι' αυτό.
-
Τον θορυβο τον εκανε ακομα και σε ρελαντι...πως να τον περιγραψω..σαν ξεχαρβαλωμενος μου φαινοταν ( ο κινητηρας ).
Ο τεχνικος μου ειπε για τα μπουζι στα 40000Km . Απλα λεει ισως επειδη το δικο σου ειναι turbo και δουλευει με μεγαλυτερη πιεση καταπονηθηκε περισσοτερο...τωρα απο εκει και μπρος.. -
Κι εμένα στα 20.000 μου αλλάξαν τα μπουζί. Τα 220 ευρώ που λες παραπάνω είναι για το κλειδί-τηλεχειριστήριο;
-
Ναι (διευκρινιζω οτι δε μου ειπαν για τιμη...αλλα στα Astra H που ειχα και ειχε χαλασει μου ειχαν πει ή 120 ή 220€ ..δε θυμαμε καλα)
-
Εγώ έχω 34000 και ο θορυβος που λετε ακουγεται που και που σε κρυες μερες οταν μαρσαρω με πρωτη, αλλα οταν ξεκινησω φευγει μετα απο μερικα δευτερολεπτα.
Μεχρι τωρα ομως εχω αναγκαστει να συμπληρωσω αντιψυκτικο 4 φορές. Πρεπει να υπαρχει καπου διαρροη αλλα θα παω στις 40000 να το κοιταξουν. -
Ο χρήστης ZONAS έγραψε:
Εγώ έχω 34000 και ο θορυβος που λετε ακουγεται που και που σε κρυες μερες οταν μαρσαρω με πρωτη, αλλα οταν ξεκινησω φευγει μετα απο μερικα δευτερολεπτα.
Μεχρι τωρα ομως εχω αναγκαστει να συμπληρωσω αντιψυκτικο 4 φορές. Πρεπει να υπαρχει καπου διαρροη αλλα θα παω στις 40000 να το κοιταξουν.Σχεδόν ίδια συμπτώματα και εγώ. Ο θόρυβος ο δικός μου είναι ακριβώς αυτός που λέει ο ZONAS εγώ δεν έχω ρωτήσει ακόμα στο Service γι' αυτό (έχω 34000χλμ) σε 1000 χλμ στο service θα ρωτήσω. Μία φορά είχα ένδειξη χαμηλής στάθμης αντιψυκτικού, αλλά μου είπαν ότι είναι συνηθισμένο σε αυτούς του κινητήρες (άλλωστε συμπλήρωσαν ελάχιστο). Καλές Γιορτές σε όλους.
-
Από Παρνασσό
Τη μία μέρα είχε πάγο (κυριολεκτικά, δεν μπορούσες να περπατήσεις) στα περισσότερα σημεία του δρόμου προς τα χιονοδρομικά. Άλλη αίσθηση να 'γκαζώνεις' στον πάγο, ή να στρίβεις σε ανηφορικές φουρκέτες με πάγο. Μόνο μην σταματήσεις πάνω στον πάγο σε ανηφόρα, έστω και μικρή, την 'έκατσες'. Κάνεις πίσω μέχρι να βρεις έστω και 2 μέτρα καθαρό δρόμο να ξαναξεκινήσεις. Επίσης, έχει πλάκα να προσπαθείς να ξεκινήσεις στον πάγο με απενεργοποιημένο το ESP (όπως μου είχαν πει από την Peugeot όταν το είχα αγοράσει). Δεν κουνιέται ούτε εκατοστό το αυτοκίνητο!
Την άλλη μέρα είχε πυκνή χιονόπτωση. Ανέβηκα σε κάτασπρο δρόμο στο καταφύγιο, και μετά ανηφόρησα προς τα Κελάρια, όπου όμως ο δρόμος είχε πλέον πολύ χιόνι ανακατεμένο, και κανα-δυό χιλιόμετρα πριν φτάσω άρχισε να ζορίζεται πολύ, οπότε γύρισα πίσω για καλό και για κακό.
Το πιο σημαντικό, ποτέ, ούτε στις κατηφοριές με πάγο, δεν αισθάνθηκα τον παραμικρό κίνδυνο μη 'κουτουλήσω' σε κανέναν άλλο, ή μην αγοράσω οικόπεδα. Εκτός από μια χοντρή βλακεία μου, όπου λόγω του χιονιού δεν φαινόταν η άκρη του δρόμου, πήρα μια στροφούλα πολύ κλειστά, και έφυγε η δεξιά ρόδα εκτός δρόμου, μέσα στο γεμάτο χιόνι αυλάκι Ευτυχώς το επανέφερα μετά από μερικά μέτρα. Και ευτυχώς που δεν μου έπαθε η σύζυγος κανένα εγκεφαλικό!
-
Ο χρήστης Crius έγραψε:
Το συγκεκριμένο μήνυμα το βγάζει πάντα όταν παίρνει το αμάξι μπροστά, οπότε πιθανότατα δεν το είχες παρατηρήσει νωρίτερα φίλε miatasgk.Από βλάβες πως πάμε; Μετά από 6000 χλμ μου άναψε λαμπάκι για anti-polution fault. Βλάβη: Τρόμπα υψηλής πίεσης, ευτυχώς εντός εγγύησης! Κατά τα άλλα, αρκετά τριξιματάκια, πότε από τις πόρτες, πότε από τα παράθυρα. Δυστυχώς όταν το πάω και φτιάχνουν το ένα, ξεκινάει το άλλο.
Καλημερα,
Εχω κανει 6.000 χλμ και κανενα προβλημα εκτος απο τριξηματα στο ανω πλαισιο του παραθυρου. Δε ξερω αν ειναι απο το τζαμι (καποιες φορες σταματαει αν ανοιξω ελαχιστα το παραθυρο, αλλες οχι) η απο τα λαστιχα που εχει περιμετρικα η πορτα. Αυριο θα το παω σε συνεργειο και ελπιζω να βρουν μια λυση.
Επισης σε ενα αλλο συνεργειο που το πηγα για να φτιξουν τις 2 οδηγιες που εχει βγαλει η peugeot, μου προτειναν να κανω μια μικρη αλλαγη λαδιων και φιλτρου 'για να καθαρισει ο κινητηρας απο ρινισματα'. Επισημα δε το προτεινει η Peugeot, αλλα θα ηταν καλη ιδεα η οχι; -
Και κατι ακομα. Εχει βρει κανεις καπου καλες αλυσιδες;
-
Ο χρήστης Ταξιάρχης έγραψε:
Καλημερα,
Εχω κανει 6.000 χλμ και κανενα προβλημα εκτος απο τριξηματα στο ανω πλαισιο του παραθυρου. Δε ξερω αν ειναι απο το τζαμι (καποιες φορες σταματαει αν ανοιξω ελαχιστα το παραθυρο, αλλες οχι) η απο τα λαστιχα που εχει περιμετρικα η πορτα. Αυριο θα το παω σε συνεργειο και ελπιζω να βρουν μια λυση.
Επισης σε ενα αλλο συνεργειο που το πηγα για να φτιξουν τις 2 οδηγιες που εχει βγαλει η peugeot, μου προτειναν να κανω μια μικρη αλλαγη λαδιων και φιλτρου 'για να καθαρισει ο κινητηρας απο ρινισματα'. Επισημα δε το προτεινει η Peugeot, αλλα θα ηταν καλη ιδεα η οχι;Στα 5000χλμ απλώς μου είχαν προσθέσει λίγο λάδι, δεν μου το αλλάξαν. Λίγο υπερβολικό μου φαίνεται για τόσο νωρίς.
Ποιες 2 οδηγίες λες; Για πες, μην τυχόν και δεν πήραμε είδηση κάτι. Αλήθεια, φαίνονται κάπου, σε κάποιο site, οι οδηγίες που βγάζει η Πεζό;
-
Εχει βγαλει 2 οδηγιες για αλλαγη 4 βιδων στο πορτμπαγκαζ γιατι αυτες που συγκρατουσαν το κατω μερος δεν αντεχαν πολυ βαρος και χαλαρωναν με αποτελεσμα να μη κλεινει. (ειναι εδω και 2 μηνες αυτη η οδηγια).
Η αλλη ειναι για αναβαθμιση στο συστημα που ελεγχει το ηχοσυστημα και τις παραμετρους του αυτοκινητου.
Δεν εχω βρει καποιο site που να τις λεει, αλλα μου το ειπαν στο συνεργειο που πηγα να δουν κατι αλλο.
Ειναι φυσικα δωρεαν και οι 2 αυτες διορθωσεις. -
Εχει βγαλει 2 οδηγιες για αλλαγη 4 βιδων στο πορτμπαγκαζ γιατι αυτες που συγκρατουσαν το κατω μερος δεν αντεχαν πολυ βαρος και χαλαρωναν με αποτελεσμα να μη κλεινει. (ειναι εδω και 2 μηνες αυτη η οδηγια).
Η αλλη ειναι για αναβαθμιση στο συστημα που ελεγχει το ηχοσυστημα και τις παραμετρους του αυτοκινητου.
Δεν εχω βρει καποιο site που να τις λεει, αλλα μου το ειπαν στο συνεργειο που πηγα να δουν κατι αλλο.
Ειναι φυσικα δωρεαν και οι 2 αυτες διορθωσεις.οταν λες αναβαθμιση στο ηχοσυστημα για πες της διαφορες
-
Μετά από αρκετούς μήνες αναμονής, έχουμε παραλάβει (για την ακρίβεια η σύζυγος) την περασμένη βδομάδα και το δικό μας Peugeot 3008. Οι πρώτες οδηγικές εντυπώσεις είναι θετικές. Τώρα πρέπει να κάνω λίγο διάβασμα για να μπορέσω να το παραμετροποιήσω σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας (σταθμοί στο ράδιο, επικοινωνία τηλεφώνων με bluetooth, κτλ).
Πραγματικά είναι μεγάλη ευκολία το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων στο σταμάτα-ξεκίνα μέσα στην πόλη! -
Ο χρήστης greg12m έγραψε:
Μετά από αρκετούς μήνες αναμονής, έχουμε παραλάβει (για την ακρίβεια η σύζυγος) την περασμένη βδομάδα και το δικό μας Peugeot 3008. Οι πρώτες οδηγικές εντυπώσεις είναι θετικές. Τώρα πρέπει να κάνω λίγο διάβασμα για να μπορέσω να το παραμετροποιήσω σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας (σταθμοί στο ράδιο, επικοινωνία τηλεφώνων με bluetooth, κτλ).
Πραγματικά είναι μεγάλη ευκολία το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων στο σταμάτα-ξεκίνα μέσα στην πόλη!Καλορίζικο και καλοτάξιδο! Πρέπει να είναι από τα πολύ λίγα αυτόματα που κυκλοφορούν στη Ελλάδα.
ΥΓ. Κι άλλο 3008 που το οδηγά γυναίκα;
Πλάκα κάνω βέβαια, εξάλλου και η πιο πρόσφατη διαφήμιση του αυτοκινήτου ήταν με μια ωραία κυρία να το οδηγά και να το απολαμβάνει! -
Ειναι φυσικα δωρεαν και οι 2 αυτες διορθωσεις.Ενδιαφέρον, καλά έκανα που ρώτησα δηλαδή, θα περάσω κάποια στιγμή από το εξουσιοδοτημένο να ρωτήσω τι παίζει.
Όσο για τις αλυσίδες που είχες ρωτήσει σε προηγούμενο ποστ, εγώ έχω Weissenfels Klak&Go, δεν τις έχω χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής, αλλά τις έχω δοκιμάσει πώς μπαίνουν, και είναι αρκετά εύκολο. Αυτές που πήρα είναι αρκετά ψιλές (9mm), αλλά ακριβούτσικες (δεν θυμάμαι ποσό τώρα, θυμάμαι ότι μου είχαν φανεί κάπως ακριβές).
-
Ο χρήστης alexandr έγραψε:
Κι άλλο 3008 που το οδηγά γυναίκα;
Πλάκα κάνω βέβαια, εξάλλου και η πιο πρόσφατη διαφήμιση του αυτοκινήτου ήταν με μια ωραία κυρία να το οδηγά και να το απολαμβάνει!Τι γινεται βρε Alexandr? Το πουλαω και παω για RCZ!!! O Pitt φταιει...αυτος το ξεκινησε το συνηθειο...!!!
Ειδα οτι ακολουθησες τη προτροπη του Pitt ΚΑΙ οι τελευταιες photo σου , ηταν αψογες...
Καλα Χριστουγεννα σε ολους και προπαντως υγεια και ασφαλεια στους δρομους...
-
Και κατι ακομα. Εχει βρει κανεις καπου καλες αλυσιδες;Πέρσι και μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα στις AutoSock. Δεν πρόκειται για παραδοσιακές αλυσίδες αλλά για 'υφασμάτινες'. Πριν τις αγοράσω, τις δοκίμασα επάνω στο αυτοκίνητο για να μη βρεθώ προ εκπλήξεως όταν τις χρειασθώ. Τοποθετούνται πανεύκολα ακόμη και από τις ... συζύγους. (steftsak μη πείς κουβέντα! )
Η αλήθεια είναι ότι είδα καλές (μεταλλικές) αλυσίδες αλλά φοβήθηκα την πολύ μικρή απόσταση του θόλου του αυτοκινήτου από το προφίλ του ελαστικού. Σκέφθηκα να πάρω ψιλές των 9mm ώστε να αποκλείσω το γεγονός ότι θα βρούν στον θόλο, αλλά τις απέρριψα και αυτές για λόγους αντοχής, καθώς το αυτοκίνητο φορτωμένο φτάνει τους δύο τόνους. Υπήρχαν και κάποια καλά συστήματα που είτε ήταν πανάκριβα είτε έπρεπε να βάλεις μηχανισμό στις ζάντες για να πιάνουν επάνω, δεν ήθελα όμως να δώσω μια περιουσία για αλυσίδες.
Βέβαια αν είχα αποθηκευτικό χώρο, θα έπαιρνα ένα σετ χειμερινά λάστιχα...
Τι γινεται βρε Alexandr? Το πουλαω και παω για RCZ!!! O Pitt φταιει...αυτος το ξεκινησε το συνηθειο...!!!
Δεν καταλαβαίνω τι σε χαλάει να βλέπεις ωραίες οδηγούς να κυκλοφορούν με 3οο8. Σου αρέσουν περισσότερο οι μουστακαλήδες;
Ειδα οτι ακολουθησες τη προτροπη του Pitt ΚΑΙ οι τελευταιες photo σου , ηταν αψογες...
Πάμε να τραβήξουμε και μεις μερικές; Ακόμη σε περιμένω από το φθινόπωρο... Δεν είναι ανάγκη να πάμε εξωτερικό. Έχει και η Ελλάδα μας ωραία μέρη.
Να συμπληρώσω και εγώ τις ευχές μου για Καλά Χριστούγεννα σε σας και τις οικογένειές σας.
-
Ο χρήστης steftsak έγραψε:
Κι άλλο 3008 που το οδηγά γυναίκα;
Πλάκα κάνω βέβαια, εξάλλου και η πιο πρόσφατη διαφήμιση του αυτοκινήτου ήταν με μια ωραία κυρία να το οδηγά και να το απολαμβάνει!Τι γινεται βρε Alexandr? Το πουλαω και παω για RCZ!!! O Pitt φταιει...αυτος το ξεκινησε το συνηθειο...!!!
Έλα ντε, ετοιμαζόμουνα να συμφωνήσω μαζί σου, ότι ο Pitt χάλασε την πιάτσα, αλλά τι να του απαντήσεις σε αυτό που λέει με τους μουστακαλήδες, έχει δίκιο, είναι προτιμότερες οι ωραίες κυρίες (όπως η διαφήμιση που έλεγα)
Καλές γιορτές κι από εμένα, και προσεκτικά στους δρόμους!
Peugeot 3008 '08