-
Έτσι όπως έχουν τα πράγματα θα αναγκαστώ να ταξιδέψω Θεσσαλονίκη-βεστφαλία γύρω στις 30 Δεκεμβρίου. Πως είναι το ταξίδι; Πόσο διαρκεί; Απαιτείται διανυκτέρευση φαντάζομαι, οπότε που να την κάνω; Σκέφτομαι να κάνω ένα καλό σέρβις το αμάξι( πόλο). Είμαι Γερμανία για λίγες ημέρες κ έχω νοικιάσει ένα αμάξι με καλοκαιρινά λάστιχα. Η κατάσταση με τα ελαστικά είναι όπως την είπε ο ντρίφτερ. Προσωπικά δεν ειλχα πρόβλημα με τα Michelin primacy που είχε, ακόμα κ σε ταξίδι σε Βρυξέλλες , κτλ. Εσείς οι βόρειοι φοράτε χιονολάστιχα; Κ αν βάλω, τα καλοκαιρινά τα στέλνω με το λεωφορείο για να τα περάσω τον Απρίλιο;
-
με τα χιόνια που έχει, το θεωρω αυτοκτονία να ανεβείς χωρίς χειμερινά
έχεις σκοπό να μείνεις πάνω?
αν ναι ούτως η άλλως θες χειμερινά. Θα πας από Ιταλία ή απο Γιουγκοσλαβια? -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
με τα χιόνια που έχει, το θεωρω αυτοκτονία να ανεβείς χωρίς χειμερινάέχεις σκοπό να μείνεις πάνω?
αν ναι ούτως η άλλως θες χειμερινά. Θα πας από Ιταλία ή απο Γιουγκοσλαβια?Όντως, τα χιλιόμετρα που έκανα με καλοκαιρινό λάστιχο, 1500 περίπου την τελευταία εβδομάδα, ήταν σαν να ήμουν καμικάζι.
Ναι, θα μείνω πάνω.
Σκέφτομαι από Ιταλία. Μακάρι να υπάρχουν εισιτήρια ακόμα για το πλοίο.
Ποια λάστιχα φοράς εσύ; -
Ιταλία είναι χειρότερα αυτή τη στιγμή
Εφόσον λοιπόν θα μείνεις πάνω χρειάζεσαι χειμερινά λάστιχα.&-
Εφόσον έχεις χώρο στο αμάξι, φοράς ένα σετ χειμερινά σε σιδερένιες και βάζεις τις άλλες μες στο αμάξι με τα καλοκαιρινάVredestein έχω, ευχαριστημένος, αλλά τσέκαρε και τα goodyear
-
ta vredestein snowtack gamoyn
-
Ωραία, θα ψάξω κ για vredestein. Σκεφτόμουν κ για alpin.
Ποιο μέρος είναι προσφιλέστερο για στάση-ύπνο στο δρομολόγιο; -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Ωραία, θα ψάξω κ για vredestein. Σκεφτόμουν κ για alpin.
Ποιο μέρος είναι προσφιλέστερο για στάση-ύπνο στο δρομολόγιο;καπου που να εχουν φλογοβολο για να λιωσουν τους παγους
-
Ο κων δεν έχει πει καλά λόγια για τα αλπιν, μπες λίγο στο τοπικ για τα χειμερινά, έχουν δώσει αρκετες ίνφο
Αν πας από ιταλία, θα προσπαθήσεις να φτάσεις ελβετία, και απέφυγε να κινηθείς παρασκευοσκ στο st gottard, αν πάς από Γιουγκοσλαβία και ξεκινήσεις πρωί, θεωρώ ότι φτάνεις μέχρι Ουγγαρία, αλλά να ρωτήσω αν σε ενδιαφέρει για δυνατότητες διανυκτέρευσης εκεί
-
Ευχαριστώ Πολύ!
Υπάρχει γενικώς μποντιλιάρισμα; Το ταξίδι διαρκεί 2 μέρες, σωστά;
Δε θα ήθελα να πάω από Γιουγκοσλαβία γιατί έχω ακούσει διάφορα, κ μιας κ είναι πρώτο ταξίδι κ θα είμαι μόνος, λέω να την αποφύγω. -
Αυτή την περίοδο, θα υπολόγιζα ότι βγαίνοντας στην Ανκόνα μεσημεράκι, θα έφτανα την επόμενη το απογευματάκι στον προορισμό σου, με μια διανυκτέρευση Ελβετία.
Εχει πολύ κίνηση και λόγο καιρικών συνθηκών και λόγω διακοπών (skying holidays)
-
μετά από σχετική έρευνα:
τα michelin alpin a4 είναι πολύ καλύτερα απ τα α3 του κων5, αλλά μάλλον όχι κάτι ιδιαίτεροκοίτα και για conti ts 830 ή κάπως έτσι, dunlop winter sport 3D, είναι μάλλον τα καλύτερα χειμερινα
-
Ευχαριστώ κ τους 2 σας!
Όντως βλέπω πως πολλοί Γερμανοί, κ μάλιστα με ακριβά αυτοκίνητα αγοράζουν Dunlop sp winter κυρίως. Το παρατήρησα βλέποντας τα ελαστικά τους. Πάντως βλέπω κ πολλούς με χειμερινά ελαστικά που δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους.
Πάω για ύπνο, αύριο έχει επιστροφή με το αεροπλάνο.
The easy part! -
Oι Γερμανοί και γενικά οι Ευρωπαίοι ειδικά στα χειμερινά βάζουν τα φτηνότερα Πάντως τα Dunlop είναι πολύ καλό λάστιχο όπως και της μαμάς Goodyear. Γενικά θα είσαι καλλυμένος με οτι κι αν βάλεις. Όπως έχω ξαναπεί για να κολλήσεις με χειμερινό λάστιχο στην Ευρώπη τα πράγματα πρέπει να είναι πάρα πολύ σοβαρά. Δεν θα ανεβάσεις την BMW;
-
Eίναι πολύ συνηθισμένο στο εξωτερικό τα χειμερινά να μην τα βάζουν στις ΄καλές΄ ζάντες αλουμινίου, αλλά σε άλλες σιδερένιες με ή χωρίς τάσια και οι οποίες είναι και 1-2 ίντσες σε διάμετρο μικρότερες από τις πρώτες και γλιτώνουν και το μπάσε βγάλε των ελαστικών κάθε φορά στις ίδιες ζάντες. Εξοικονομούν και χρήμα, αφού άλλη τιμή έχουν π.χ. κάποια λάστιχα 17'' και άλλη κάποια στενότερα 15''.
Κάποτε έφερα ένα μετάχειρο Μερσεντέ από Γερμανία, και είχε μέσα και το δεύτερο σετ με κάτι μικρότερα και στενότερα χειμωνιάτικα Γιουνιρόγιαλ περασμένα σε μαύρες ζάντες. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
με τα χιόνια που έχει, το θεωρω αυτοκτονία να ανεβείς χωρίς χειμερινάέχεις σκοπό να μείνεις πάνω?
αν ναι ούτως η άλλως θες χειμερινά. Θα πας από Ιταλία ή απο Γιουγκοσλαβια?εγκλημα να παει καποιος ευρωπη αυτην την περιοδο χωρις χιονολαστιχα!
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Oι Γερμανοί και γενικά οι Ευρωπαίοι ειδικά στα χειμερινά βάζουν τα φτηνότερα Πάντως τα Dunlop είναι πολύ καλό λάστιχο όπως και της μαμάς Goodyear. Γενικά θα είσαι καλλυμένος με οτι κι αν βάλεις. Όπως έχω ξαναπεί για να κολλήσεις με χειμερινό λάστιχο στην Ευρώπη τα πράγματα πρέπει να είναι πάρα πολύ σοβαρά. Δεν θα ανεβάσεις την BMW;Δε θα πάω με το BMW αλλά με το πόλο.
Οι διαστάσεις του είναι 175/65/13 κ τα χειμερινά που θα του φορέσω θα είναι μάλλον 165/70/13.
Ζάντες αν βρω μεταχειρισμένες θα πάρω, διαφορετικά στις υπάρχουσες.
Θα πάρω το πόλο κ βλέπουμε... -
Oι Γερμανοί και γενικά οι Ευρωπαίοι ειδικά στα χειμερινά βάζουν τα φτηνότερα Πάντως τα Dunlop είναι πολύ καλό λάστιχο όπως και της μαμάς Goodyear. Γενικά θα είσαι καλλυμένος με οτι κι αν βάλεις. Όπως έχω ξαναπεί για να κολλήσεις με χειμερινό λάστιχο στην Ευρώπη τα πράγματα πρέπει να είναι πάρα πολύ σοβαρά. Δεν θα ανεβάσεις την BMW;
Δε θα πάω με το BMW αλλά με το πόλο.
Οι διαστάσεις του είναι 175/65/13 κ τα χειμερινά που θα του φορέσω θα είναι μάλλον 165/70/13.
Ζάντες αν βρω μεταχειρισμένες θα πάρω, διαφορετικά στις υπάρχουσες.
Θα πάρω το πόλο κ βλέπουμε...Dunlop φοράω τώρα και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Αν βρεις πουθενά gislaved τα προτείνω ανεπιφύλακτα.Γενικά όσο πιο στενό το λάστιχο τόσο πιο καλά. Οι σιδερένιες ζάντες νομίζω τα πάνε καλύτερα με το αλάτι γι αυτό και προτιμούνται.
-
Ο χρήστης Thodwris έγραψε:
με τα χιόνια που έχει, το θεωρω αυτοκτονία να ανεβείς χωρίς χειμερινά
έχεις σκοπό να μείνεις πάνω?
αν ναι ούτως η άλλως θες χειμερινά. Θα πας από Ιταλία ή απο Γιουγκοσλαβια?εγκλημα να παει καποιος ευρωπη αυτην την περιοδο χωρις χιονολαστιχα!
Εγω την εβγαλα για χρονια σε απιστευτο χιονι με μαμα all weather λαστιχα. Ποτε δεν ειχα προβλημα μεχρι που στα 4-5 χρονια και στα 120 χιλ χμ μειωθηκε το βαθος της γομας...
-
Έκλεισα εισιτήριο για Βενετία κ θα κάνω πρωτοχρονιά στο πλοίο. Έκλεισα σαλόνι. Η καμπίνα αξίζει; Πάντως δε θέλω να κοιμηθώ με άλλους, τον στρατό τον πέρασα
-
Έκλεισα εισιτήριο για Βενετία ..... Έκλεισα σαλόνι. Η καμπίνα αξίζει; .....Εννοείς κάθισμα αεροπορικού τύπου η κατάστρωμα? Διότι σαλόνι.....
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες