-
Διαβαζα το παρακατω
http://www.autopress.gr/tnews/show.asp?ID=95και μετα λεω μηπως το παραξεφτιλισανε καποιοι με τα καινουργια οχηματα?
Ολοι παιρνουν οχημα με 72 δοσεις και μετα αδυνατουν να το πληρωσουν και τους το παιρνουν ειτε κυκλοφορουν με 5Ε βενζινη μεσα...Που θα φτασει αυτη η κατασταση? Μηπως πρεπει πλεον να καταργηθουν και αυτες οι χρηματοδοτησεις και να μην ξεπερνανε τους 36 μηνες?
Οσο κ πιο αυστηρα να γινουν τα κριτηρια για την εγκριση δανειου παντα ολοι θα περνουν λογω εγγυητη...Που θα φτασει αραγε ολη αυτη η κατασταση? Σχολια?
-
Διαβαζα το παρακατω
http://www.autopress.gr/tnews/show.asp?ID=95και μετα λεω μηπως το παραξεφτιλισανε καποιοι με τα καινουργια οχηματα?
Ολοι παιρνουν οχημα με 72 δοσεις και μετα αδυνατουν να το πληρωσουν και τους το παιρνουν ειτε κυκλοφορουν με 5Ε βενζινη μεσα...Που θα φτασει αυτη η κατασταση? Μηπως πρεπει πλεον να καταργηθουν και αυτες οι χρηματοδοτησεις και να μην ξεπερνανε τους 36 μηνες?
Οσο κ πιο αυστηρα να γινουν τα κριτηρια για την εγκριση δανειου παντα ολοι θα περνουν λογω εγγυητη...Που θα φτασει αραγε ολη αυτη η κατασταση? Σχολια?
-
Διαβαζα το παρακατω
-
Τι να σχολιάσουμε; Πρόσφατα τα λέγαμε για τους τύπους που χωρίς να έχουν δεύτερο πουκάμισο και με ένα σωρό υποχρεώσεις στην πλάτη τους, τρέχουν και παίρνουν το αυτοκίνητο των ονείρων τους. Και να ήταν μόνο τα αυτοκίνητα το πρόβλημα. Πάνε Ζήνα με την μπροστάντζα του μισθού και μετά τους φταίει η κενωνία.
Κι εγώ θα ήθελα ένα αμάξι των 40.000 ευρώ, δεν το παίρνω όμως (μολονότι δεν μου είναι αδύνατον να το αποπληρώσω/συντηρήσω) γιατί το θεωρώ σπατάλη. -
πολλοι απο αυτους ειναι θυματα του υπερκαταναλωτισμου που με κακο προγραμματισμο και πιο κακο οικογενειακο προυπολογισμο ελπιζοντας οτι θα ανταπεξελθουν συσωρευουν στην πλατη τους ενα σωρο οικονομικων υποχρεωσεων δανειων πιστωτικων καρτων κλπ κλπ με αποτελεσμα μοιραια καποια στιγμη να παθουν οικονομικο ''εμφραγμα'' και να αρχισουν οι κλητηρες να πηγαινοερχονται.
το κακο στην ολη ιστορια ειναι οτι η σωρεια των επιπολαιοτητων αυτων δεν καταστρεφει μονο αυτους αλλα και τις οικογενειες τους.
-
Κοιταξτε, αυτοι οι τυποι θα εβγαζαν τα ματια τους ειτε επαιρναν αυτοκινητο ειτε οχι.
Βλεπε: πιστωτικες +διασκεδαση +διακοποδανεια +ταξιδακια + + + ... υπαρχουν χιλιαδες τροποι για να χρεωθεις πλεον! -
Είναι απλά σημείο των καιρών...
Πριν 20 χρόνια (και πολλά λέω...) Η κυρά-Κατίνα περίμενε πως και πως το παζάρι να αγοράσει βρακιά, να πετάξει και κανένα χιλιομπαλομένο που φορούσε, σήμερα τα ψωνίζει από το Παρίσι γιατί από το παζάρι δεν το συζητάμε, είναι για τον πολύ λαουτζίκο, τα δε Ελληνικά δεν της κάθοντε καλά και τα μόνα που της πάνε με το χαρακτήρα που έχει είναι τα Παριζιάνικα!
Ως γνωστόν τα μεταξοτά βρακιά θέλουν και επιδέξια καθίσματα! Πήρε λοιπόν το βρακί από το Παρίσι, να το φορέσει για να κάτσει στο λεωφορείο ή τον ηλεκτρικο??? Φυσικά και όχι, μα που ζούμε??? Θα το φορέσει για να κάτσει στο δερμάτινο κάθισμα της μερσεντες ή του νταεγού, εκεί θα το απολαύσει!
Με αυτό το αυτοκίνητο και αυτο το βρακί θα πάει στον κοτσόβολο να πάρει TV Plasma 42'' να βλέπει τη Λάμψη, με τον ίδιο συνδιασμό θα πάει και στη Ζήνα...
Λεφτά? Ποια λεφτά? Μα δεν πλήρωσε τίποτα! Α για τις δόσεις λέτε??? Έλα μωρέ σιγά τα λεφτά, 50 € το μήνα είναι η δόση για τα βρακιά...
Τι είπατε??? Είναι και 100 € το μήνα η δόση για την TV? Είναι και άλλα 200 € για το αυτοκίνητο? Και άλλα 100 για το διακοποδάνειο που πήγε στο Παρίσι? Α ναι και άλλα 100 € το πρωσοπικο, αυτό που πήγε στη Ζήνα...
Σιγά μωρέ, το κάθε δάνειο ένας καφές τη μέρα είναι... Εκεί που θα πιείς 10 καφέδες και θα γίνουν τα νεύρα σου τσατάλια δίνεις αυτά τα χρήματα σε δάνεια και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!
Πέρα από την πλάκα, γιατί το θέμα με τα αυτοκίνητα και γενικά με τα δάνεια είναι πολύ σοβαρό, διάβαζα πριν κανένα χρόνο έκθεση κάποιου διοικητή, ίσως της Τράπεζας της Ελλάδος, ότι τα ελληνικά νοικοκυριά δεν είναι τόσο πολύ χρεωμένα όσο τα ευρωπαϊκά, ότι δεν πέρνουν πολλά δάνεια και δεν κάνουν μεγάλη χρήση της πιστωτικής τους κάρτας και θα πρέπει οι τράπεζες και οι επιχηρήσεις να βρουν τρόπους να προσελκύσουν το καταναλοτικό κοινό με νέες υπηρεσίες και προϊόντα έτσι ώστε οι καταναλοτές να μπορούν να αποκτούν εύκολα και γρήγορα κάτι που θέλουν.
Με λίγα λόγια ζητούσε από τις τράπεζες και τα καταστήματα να ξεζουμίσουν το λαό!
Φυσικά ο ευρωπαίος έχει μάθει να ζει και να ψωνίζει με την πιστωτική του κάρτα, αλλά ξέρει ότι πρώτη του μήνα θα μπορέσει να ξεπληρώσει όλο το ποσό που χρεώθηκε, εμείς εδώ νομίζουμε τους πιάνουμε και κορόιδα όταν κάθε μήνα η κάρτα μας ζητά 50 € ελάχιστη καταβολή και δεν κοιτάμε το ποσό που χρωστάμε και είναι με μερικά μηδενικά... -
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
Φυσικά ο ευρωπαίος έχει μάθει να ζει και να ψωνίζει με την πιστωτική του κάρτα, αλλά ξέρει ότι πρώτη του μήνα θα μπορέσει να ξεπληρώσει όλο το ποσό που χρεώθηκε...Αυτός ο ευρωπαίος πάντως σίγουρα δεν είναι Εγγλέζος
-
Είναι δυνατόν το κράτος να επιτρέπει αυτά τα πράγματα;
Σχετικά με τα αυτοκίνητα: Εάν πληρώσεις τις 70 δόσεις και σου μείνουν 2, σου πέρνουν του αυτοκίνητο. Η δόση νομικά θεωρείται μίσθωμα του αυτοκινήτου και όχι αποπληρωμή του δανείου. Κατά την άποψη μου, έπρεπε να σου ζητάν το υπόλοιπο του δάνειου.
Δεν ήξερες, δεν ρώταγες; -
Ο χρήστης luck έγραψε:
Είναι δυνατόν το κράτος να επιτρέπει αυτά τα πράγματα;Το κράτος, τι φταίει?
Εξάλλου, ας μην υπερβάλλουμε. Υπάρχει περιορισμός στην δανειοδότηση, απο αυτους που ενδιαφέρονται περισσότερο - τις τράπεζες!
Surprise, surprise, οι περισσότερες τράπεζες πλέον δίνουν πίστωση μόνο σε αυτούς που πιστεύουν οτι θα ξεπληρώσουν.
Η ύπαρξη 'λευκής' λίστας του Τειρεσσία θα βοηθήσει και τους καταναλωτές...
-
Θα πρέπει εμέις οι καταναλωτές να μάθουμε 'να μην απλώνουμε τα πόδια μας περισσότερο από εκεί που φτάνει το στρώμα μας'.
Σωστός προγραμματισμός είναι το Α και το Ω για όλα τα πράγματα...
-
Ενδιαφέρον topic και ήθελα να ρωτήσω εδώ και καιρό το εξής, ασ πούμε ότι χρωστάς δύο δόσεις και σου παιρνουν το αμάξι.Αυτό το αμάξι που πηγαινει?Πωλείται πάλι στην αρχική του τιμή?
-
Αυτο το αμαξι σαπίζει σε μάντρα της τράπεζας,μεχρι καποιος μαντρας με κολλητό απο μέσα να το πάρει.
Παντως εμένα η τράπεζα δεν μου ζήτησε ουτε καν εγγυητή για το δάνειο (40% προκαταβολη έδωσα),και οταν αγόρασα το αυτοκίνητο δεν είχα καν υποβάλλει φορολογική δήλωση στην ζωή μου ολόκληρη.Τόσο καλα πληροφορημένη ηταν για τα εισοδήματα μου;
-
Νομίζω ότι γίνονται δημοπρασίες και έχει δικαίωμα και αυτός που το έχασε να το χτυπήσει!!!!
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Νομίζω ότι γίνονται δημοπρασίες και έχει δικαίωμα και αυτός που το έχασε να το χτυπήσει!!!!:roll:
Νομίζω ότι οι δημοπρασίες αυτές είναι εικονικές και μπορεί να βγεις στραπατσαρισμένος εάν δεν είσαι ο 'σωστός' αγοραστής. Λέω τώρα, δεν έχω εμπειρία.
Πάντως, χωρίς κολλητό μέσα στα πράγματα δεν νομίζω να μπορεί κανείς να συμμετάσχει χωρίς να κινδυνεύει να πάρει κάτι εντελώς άχρηστο. Δεν ξέρω καν να σε αφήνουν να το δεις το αυτοκίνητο.
Κτά καιρούς ακούω ιστορίες για πολυτελή αυτοκίνητα που κατασχέθηκαν μέσα σε ένα 6-μηνο και είναι ακόμη ολοκαίνουρια, τα οποία πωλούνται (και καλά) έναντι εξευτελιστικών ποσών.
Γνώμη μου είναι 'όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι'. Ειδικά σε τέτοια θέματα που δεν υπάρχει ολοκληρωμένη πληροφόρηση, μόνο σε συνεργασία με κολλητό ή με νονό της νύκτας μπορείς να κάνεις κάτι.
-
Αυτά που αναφέρεις γίνονται συχνότερα στα ΟΔΔΥ όπου από προσωπική πείρα σου λέω ότι τα καλά και ακριβά δεν είναι σταθμευμένα στην κεντρική αλάνα αλλά σε κλειστούς στεγασμένους χώρους και επίσης δεν φαίνονται στις λίστες που σου δίνουν όταν ενδιαφέρεσαι να παρευρεθείς σε δημοπρασία.
Για τις τράπεζες δεν ξέρω αλλά υποτίθεται ότι θέλουν να βγάλουν λεφτά!!!
Γεγονός είναι βέβαια ότι στην χώρα μας όλα γίνονται δυστυχώς. -
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Νομίζω ότι γίνονται δημοπρασίες και έχει δικαίωμα και αυτός που το έχασε να το χτυπήσει!!!!
Νομίζω ότι οι δημοπρασίες αυτές είναι εικονικές και μπορεί να βγεις στραπατσαρισμένος εάν δεν είσαι ο 'σωστός' αγοραστής. Λέω τώρα, δεν έχω εμπειρία.
Πάντως, χωρίς κολλητό μέσα στα πράγματα δεν νομίζω να μπορεί κανείς να συμμετάσχει χωρίς να κινδυνεύει να πάρει κάτι εντελώς άχρηστο. Δεν ξέρω καν να σε αφήνουν να το δεις το αυτοκίνητο.
Κτά καιρούς ακούω ιστορίες για πολυτελή αυτοκίνητα που κατασχέθηκαν μέσα σε ένα 6-μηνο και είναι ακόμη ολοκαίνουρια, τα οποία πωλούνται (και καλά) έναντι εξευτελιστικών ποσών.
Γνώμη μου είναι 'όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι'. Ειδικά σε τέτοια θέματα που δεν υπάρχει ολοκληρωμένη πληροφόρηση, μόνο σε συνεργασία με κολλητό ή με νονό της νύκτας μπορείς να κάνεις κάτι.
Η πραγματικότητα είναι οτι η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοκινήτων είναι 1400άρια και 1600άρια 2ετίας και 3ετίας 'φτηνών' κατασκευαστών. Τα περισσότερα εχουν υποστεί κακή εως ανύπαρκτη συντήρηση ή/και ζημιές. Οι τιμές τους είναι χαμηλές, αντικατοπρίζοντας και την αξία τους. Nothing exciting.
Κατασχεσεις & απληρωτες δσεις...