-
Σα πολυ δε κοπτεσαι και το ψαχνεις με τα radar και τα αντιradar?
Εσυ υποτιθεται οτι εισαι νομοταγης και δε τρεχεις και υποδειγμα και δε συμμαζευεται... -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Σα πολυ δε κοπτεσαι και το ψαχνεις με τα radar και τα αντιradar?
Εσυ υποτιθεται οτι εισαι νομοταγης και δε τρεχεις και υποδειγμα και δε συμμαζευεται...Άλλο το υπόδειγμα, άλλο το νομοταγής. Υπόδειγμα μπορεί να είναι ο καθένας που, κάνει κάτι που ένας διπλανός του θέλει να κάνει επίσης. Νομοταγής όμως, δεν είμαι. Άλλωστε, το έχω δηλώσει πολλές φορές ότι, ο ΚΟΚ δε με απασχολεί, ειδικά όταν πρόκειται για την ασφάλειά μου και των γύρω μου.
Γενικά, λοιπόν, δεν τρέχω. Ειδικά όμως, θα τρέξω. Αν δεις σε άλλο post, γράφω ότι πέρασα κάποιον με Focus που πήγαινε με 140-150 και χάθηκα μπροστά του. Άρα, πρέπει να πήγαινα τουλάχιστον με 160-170 για κάμποσο διάστημα για να μην τον βλέπω πίσω μου. Αυτό όμως είναι άσχετο με τον κίνδυνο (ελάχιστη κίνηση) και άσχετο με τον ΚΟΚ (αν με σταματήσει μπλόκο, θα φάω κλήση, εννοείται). Ως παράδειγμα μπορείς να πάρεις το το ότι ούτε τον ενόχλησα, ούτε τον έκλεισα, ούτε φώτα του έπαιξα, ούτε έκανα κάτι που να δημιουργεί προβλήματα στους άλλους χρήστες του δρόμου. Ως παράδειγμα νομοταγούς όμως, δεν μπορείς να το πάρεις αυτό. Αυτά γράφω τόσο καιρό, αλλά δυστυχώς, ούτε εσύ ακόμα, έχεις καταλάβεις (πέρα από το ψεύδος περί νομοταγούς - διευκρινίζω για τους κακεντρεχείς, νομοταγής ως προς τον ΚΟΚ - που δεν το έχω πει ποτέ) και πάντα σχολιάζεις άλλα.
Οι ανιχνευτές και τα ραντάρ, πέρα από επάγγελμα (δε νομίζω ΟΛΟΙ οι μηχανολόγοι να είναι κοντράκηδες) είναι και χόμπι, οπότε γιατί να μην ασχολούμαι; Πού είναι το μεμπτόν; Και με οπλικά συστήματα ασχολούμαι, παρακολούθησα και το μάθημα 'Τεχνολογίες οπλικών συστημάτων' στο Φυσικό που εξηγούσαν πώς κατασκευάζεται πυρηνική βόμβα. Θα με κατηγορήσεις για τρομοκράτη τώρα; Ας μην είμαστε παράλογοι καλύτερα.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αυτος δεν εννοει τιποτα ,εσυ εγραψες για γραφικους και οτι και να λες δεν το σωζεις,οποτε αστο.
Ενας απο τους γραφικους που μιλάνε για αυτοκίνητα.Καλη καρδια
Δε χρειάζεται να σώσω τίποτα, απλά να το βάλω στη σωστή του βάση, γιατί, όπως αναφέρθηκε, αυτό που αφηνόταν να εννοηθεί είναι πως είστε / είμαστε όλοι, απλά βλάκες που χαζολογάμε. Λέω, λοιπόν, το εξής: Γράψε ό,τι θέλεις εσύ, αν δε σε λαμβάνει υπόψη του το κράτος, γραφικός είσαι. Ανάφερέ μου τι παρεμβατικό έχει κάνει το παρόν forum, ώστε, να διεκδικήσει τη θέση του bloka.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αυτος δεν εννοει τιποτα ,εσυ εγραψες για γραφικους και οτι και να λες δεν το σωζεις,οποτε αστο.
Ριχτο κει περα να τελειωνουμε...
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Δε χρειάζεται να σώσω τίποτα, απλά να το βάλω στη σωστή του βάση, γιατί, όπως αναφέρθηκε, αυτό που αφηνόταν να εννοηθεί είναι πως είστε / είμαστε όλοι, απλά βλάκες που χαζολογάμε. Λέω, λοιπόν, το εξής: Γράψε ό,τι θέλεις εσύ, αν δε σε λαμβάνει υπόψη του το κράτος, γραφικός είσαι. Ανάφερέ μου τι παρεμβατικό έχει κάνει το παρόν forum, ώστε, να διεκδικήσει τη θέση του bloka.
Ευχαριστώ.
Καλη καρδια
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ευχαριστώ.
Καλη καρδια
Το λαμβάνω σαν όχι. Είδες που τελικά, ό,τι και να γράψεις, η αλήθεια δεν αλλάζει. Ξαναλέω, πες μου, ποιος από εδώ έχει κάνει δοκιμές σε περιοδικό όπως ο sakoylini όταν ήταν στο bloka; Ποιος πίεσε μέσω εφημερίδας την κυβέρνηση, έστω και αν αυτή έκανε ντρίπλα μέσω του ΚΟΚ;
Πράγματι, καλή καρδιά χρειάζεται. Εγώ την έχω, από τους υπόλοιπους πόσοι την έχουν για να παραδεχθούν ότι απλά περνάνε την ώρα τους εδώ χωρίς να επηρεάζουν ούτε κατ' ελάχιστον την κοινωνία;
Ευχαριστώ, πάω για καφεδάκι τώρα...
-
Ευχαριστώ.
Καλη καρδια
Το λαμβάνω σαν όχι. Είδες που τελικά, ό,τι και να γράψεις, η αλήθεια δεν αλλάζει. Ξαναλέω, πες μου, ποιος από εδώ έχει κάνει δοκιμές σε περιοδικό όπως ο sakoylini όταν ήταν στο bloka; Ποιος πίεσε μέσω εφημερίδας την κυβέρνηση, έστω και αν αυτή έκανε ντρίπλα μέσω του ΚΟΚ;
Πράγματι, καλή καρδιά χρειάζεται. Εγώ την έχω, από τους υπόλοιπους πόσοι την έχουν για να παραδεχθούν ότι απλά περνάνε την ώρα τους εδώ χωρίς να επηρεάζουν ούτε κατ' ελάχιστον την κοινωνία;
Ευχαριστώ, πάω για καφεδάκι τώρα...
Βαριεμαι να σου εξηγω τι σημαινει γραφικος που χαρακτηρισες ολους οσους γραφουν στο φορουμ.
Παντα απαντας σε δικα σου ερωτηματα ή αυτα που νομιζεις οτι σε ρωτησαν και οχι σε αυτα που οντως σε ρωτανε αλλα δεν πειραζει, καλη καρδια .Εδω ξεκινησες απο το οτι δεν ηταν αυτο που νομιζουν ολοι για τον χαρακτηρισμο και κατεληξες στο ποιος επηρεαζει νομους και αλλα πολλα.
Δεν απαντησα και δεν το συνεχιζω γιατι οτι και να πω εγω ή οποιος αλλος εσυ θα απαντησεις περι αλλων οπως κανεις συνεχεια.
Καλη καρδια και παλι -
Μακάρι να υπήρχε ακόμα το παλιό, καλό bloka!
-
Ο χρήστης pienaf1 έγραψε:
Μακάρι να υπήρχε ακόμα το παλιό, καλό bloka!Μακάρι, αλλά πού να βρεθεί; Ίσως κάτι να γίνει, αλλά δεν μπορώ να πω ότι έχω και πολλές ελπίδες.
Βαριεμαι να σου εξηγω τι σημαινει γραφικος που χαρακτηρισες ολους οσους γραφουν στο φορουμ.
Παντα απαντας σε δικα σου ερωτηματα ή αυτα που νομιζεις οτι σε ρωτησαν και οχι σε αυτα που οντως σε ρωτανε αλλα δεν πειραζει, καλη καρδια .Εδω ξεκινησες απο το οτι δεν ηταν αυτο που νομιζουν ολοι για τον χαρακτηρισμο και κατεληξες στο ποιος επηρεαζει νομους και αλλα πολλα.
Δεν απαντησα και δεν το συνεχιζω γιατι οτι και να πω εγω ή οποιος αλλος εσυ θα απαντησεις περι αλλων οπως κανεις συνεχεια.
Καλη καρδια και παλιΑντιγράφω από εδώ: http://el.wiktionary.org/wiki/γραφικός
περίεργος, παράξενος, εκκεντρικός, συνήθως με αρνητική έννοια και συγκατάβαση
γραφικός άνθρωπος, ο sui generisΕπίσης, από εδώ: http://el.wiktionary.org/wiki/sui_generis
σημαίνει εκείνον που 'ανήκει στο δικό του γένος', αποτελεί 'χωριστό είδος', τον εκκεντρικό, που λειτουργεί κοινωνικά με ατομικές αρχές, αυτόνομα, χωρίς φαινομενικά ή και ουσιαστικά να έχει ιδιαίτερες ομοιότητες με τους άλλους στη νοοτροπία και τη συμπεριφορά
Ακόμα, από εδώ: http://www.slang.gr/lemma/show/grafikos_3497:γραφικός
Ο τύπος περίπτωση που είναι λίγο στον κόσμο του, λίγο ψώνιο, δεν έχει υπόψη του τι είναι νορμάλ και δεν ξέρει ότι έχει ξεπεράσει κάποιο όριο.
Συνήθως ξεχωρίζει στο πλήθος και είναι αναγνωρίσιμος και «ξεφωνημένος» μέσα σε κάποια κοινότητα. Κάποιοι από αυτούς είναι γνωστοί και σαν «τρελοί του χωριού».
Αρχικά σημαίνει κάποιον που είναι ουτοπιστής, ή στην κοσμάρα του, εκτός τόπου και χρόνου τόσο, ώστε να καταντά γραφικός.
Τελικά, όμως, τείνει να σημάνει απλώς τον πολύ μαλάκα.
Βάλτα όλα μαζί, κράτα αυτό που εννοώ εγώ, δηλαδή το 'λίγο ψώνιο' που το έχουν οι περισσότεροι εδώ, λίγο το ότι 'δεν έχουν υπόψη τους τι είναι νορμάλ', ειδικά όσον αφορά στους ανιχνευτές, μάζεψε το 'έχουν ξεπεράσει το όριο' που σημαίνει ότι κατηγορούν αδιακρίτως χωρίς να γνωρίζουν τι υπάρχει από πίσω, βάλε και τη 'συγκατάβαση' που δείχνω γιατί δεν περιμένω να γνωρίζουν όλοι (και δεν είναι υποχρεωμένοι άλλωστε) τη σχετική τεχνολογία, συνδύασε και την 'περιέργεια' + την 'παραξενιά' ως προς το ότι ειρωνεύονται την παρεμβατικότητα του bloka, που δεν τη γνωρίζουν και θα καταλήξεις στο σωστό συμπέρασμα.
Με απλά λόγια, αυτό που γράφω ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ είναι:
-
Ό,τι γράφαμε στο bloka μετρούσε και οι αρχές το διάβαζαν και το αξιοποιούσαν.
-
Ό,τι γράφεται εδώ, απλά αποτελεί προϊόν διασκέδασης και ελεύθερου χρόνου.
(1) + (2) σημαίνει πως, αυτά που γράφουμε σε αυτό το forum, είναι όπως οι συζητήσεις στο καφενείο. Βρίσκουν τη λύση για την οικονομία (ασχέτως ορθότητας ή μη), αλλά ούτε τους ακούει κανείς, ούτε τους λαμβάνει υπόψη του. Ελπίζω τώρα να κατάλαβες τι ακριβώς εννοώ.
Και για να στο κάνω λιανό με προσωπικό παράδειγμα: έγραφα και μιλούσα για τη φούσκα της ελληνικής οικονομίας από το 2000, ίσως και νωρίτερα. ΌΛΟΙ οι συμφοιτητές μου (αναφέρομαι στο μετ/κο που ήμασταν λίγοι και μιλάγαμε πολύ, βγαίναμε παρέα κτλ), με έλεγαν γραφικό, δηλαδή παράξενο, εκκεντρικό, λιγάκι τρελλό που δεν είναι να τον πάρεις στα σοβαρά (βέβαια, αν θέλανε κάποιον να βγουν και να τα πιούνε, κάποιον να οδηγήσει 200 Km για εκπαιδευτική εκδρομή, κάποιον να καθαρίσει στα δύσκολα = εργαστήρια και μηχανήματα που δε δουλεύουν, τα πράγματα άλλαζαν). Αφού τρώγανε λεφτά με τους Ο.Α., φυσικά και τα έβλεπαν έτσι και μάλιστα, υπήρχαν και 2-3 που μου έλεγαν ότι φοβάμαι να αντιμετωπίσω τους ιδιώτες εργοδότες γιατί είμαι μειωμένων ικανοτήτων (κλασσικά ψήφιζαν ΔΑΠ αυτοί = νεο-φιλελεύθεροι θεωρητικο-μπουρδολόγοι). Σήμερα, οι ίδιοι ( αφού έβαλαν αρχικά βύσμα τον κολλητό μου, που τον γνώρισα εγώ, για να βρει δουλεία στην Intrakom), όταν τους βλέπω και τους τα λέω κατάμουτρα, ότι είναι μ...ες τελικά και ότι, εγώ τα έλεγα, ότι αυτοί έβαλαν βύσμα για Δημόσιο (μετά την Intrakom) και όχι εγώ, που πήγα αξιοκρατικά, λένε ότι είχα δίκιο και σκύβουν το κεφάλι. Τώρα δηλαδή, δεν είμαι γραφικός, αλλά κάποιος που έκρινε σωστά τα δεδομένα της τότε εποχής.
Βλέπεις τώρα τι σημαίνει γραφικός; Αυτός που μιλάει, αλλά ΔΕΝ το ακούνε, γιατί, πολύ απλά, δεν τον λογαριάζουν, ακριβώς ό,τι συμβαίνει με αυτό το forum. Και ξέρεις ποιος είναι ο λόγος; Ο εγωισμός, το 'ψώνιο' που λέει ο ορισμός. Οι περισσότεροι εδώ, είναι λίγο 'ψώνια', οπότε, πολύ απλά δεν μπορούν ή δε θέλουν να οργανωθούν και να ασκήσουν πίεση στην πολιτική εξουσία. Μπορείς να φανταστείς τι πίεση θα υπήρχε και πόσες αλλαγές θα λάμβαναν χώρα, αν έβγαινε ένα δελτίο τύπου από το εδώ forum, που θα έλεγε υπάρχουν 10 λακκούβες (το πιο απλό αναφέρω) στο Δήμο Αθηναίων, άλλες 100 στο Δήμο Θέρμης, άλλες 320234213450 στο Δήμο Άνω Κακοραχούλας και, αν δε διορθωθούν, εμείς οι χρήστες του forum ΔΕΝ θα ψηφίσουμε τους νυν Δημάρχους που κατεβαίνουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2010; Αυτό έκανε το bloka κάποιες φορές και οι διορθώσεις γίνονταν, έστω και σιγά σιγά. Πού θα βρεις αναλύσεις όπως του jkar και του dpap για την κίνηση στο δρόμο; Πού θα βρεις καταγγελίες με βίντεο (αυτά που βρίζετε όλοι) όπως τα δικά μου; Ποιος από το εδώ forum έχει κάνει δοκιμές με ανιχνευτές όπως ο sakoylini; Ποιος έχει γράψει αναλύσεις για το αλκοόλ και πώς μπορεί η ΕΛΑΣ να πάρει σωστές μετρήσεις στα αλκοτέστ;
Κλείνω με μια ευχή. Ελπίζω να καταλάβουμε όλοι, τι δύναμη έχουμε και πόσο μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, αν οργανωθούμε. Αυτό το 4Τροχοί weekly report θα μπορούσε να περιέχει στραβά και παράξενα, με βίντεο και φωτογραφίες και να πηγαίνει όχι μόνο σε εμάς, αλλά και σε Υπουργεία, Δήμους κτλ, ώστε, να γίνει κάτι για τον πολύπαθο αυτό τόπο.
- 50 φορές το ίδιο έγραψα, με παραδείγματα, με θεωρία κτλ, αλλά ΔΕ θα το καταλάβεις, γιατί πολύ απλά, ΘΕΛΕΙΣ να μην το καταλάβεις και ΘΕΛΕΙΣ να θιχτείς και όχι μόνο αυτό, αλλά και να με βάλεις ΑΠΕΝΑΝΤΙ από τους χρήστες του forum.
Τέλος, το . Δεν ασχολούμαι ξανά με αυτό το θέμα. Καλή σας νύχτα.
Ευχαριστώ.
-
-
- 50 φορές το ίδιο έγραψα, με παραδείγματα, με θεωρία κτλ, αλλά ΔΕ θα το καταλάβεις, γιατί πολύ απλά, ΘΕΛΕΙΣ να μην το καταλάβεις και ΘΕΛΕΙΣ να θιχτείς και όχι μόνο αυτό, αλλά και να με βάλεις ΑΠΕΝΑΝΤΙ από τους χρήστες του forum.
Τέλος, το . Δεν ασχολούμαι ξανά με αυτό το θέμα. Καλή σας νύχτα.
Ευχαριστώ.
Δεν εχω πλεον μανια καταδιωξης,ο γιατρος μου ειπε οτι θεραπεύτηκα .Λετε ,ρητορικη ερωτηση ,να εκανε λαθος;
Και φυσικα κραταω το πιο σημαντικο γιατι παραπλατιασαμεΤέλος, το . Δεν ασχολούμαι ξανά με αυτό το θέμα. Καλή σας νύχτα.
Ευχαριστώ.
Επισης καλη νυχτα .
-
Αγαπητέ πιπίνο, το παρόν θέμα δεν είναι μονόλογος. Και δεν είναι το δικό σου θέμα και δεν θέλουν όλοι να σε μειώσουν.
Ναι σου αρέσουν τα ραντάρ κλπ αλλά αν θέλεις επιστημονική επικοινωνία θα πρέπει να τα γράφεις σε επιστημονικά περιοδικά ειδικά για το χώρο και να αναπτύξετε αλληλογραφία με τους άλλους επιστήμονες του χώρου ή σε ειδικά φόρουμ της αλλοδαπής όπου θα γράφουν πολλοί σαν κι εσένα. Εδώ όλοι έχουν δικαίωμα να πούνε το μακρύ τους και το κοντό τους και να κάνουν και την πλάκα τους, επιτρέπεται. Ευθύς και άμεσος εσύ κάπως έτσι και οι άλλοι αλλά εσύ δεν το δέχεσαι….
Ευτυχώς ή δυστυχώς στο εδώ φόρουμ υπάρχει κόσμος και έξω από τα ραντάρ…. Αν ένα κάποιο φόρουμ το θεωρείς σπίτι σου καλώς, δικαίωμά σου. Γιατί κατά τη γνώμη μου σπίτι σου είναι μόνο το δικό σου… εδώ είναι σπίτι των 4Τ. Το ίδιο ισχύει και στα άλλα φόρουμ…. Κανένα δεν είναι σπίτι σου (αν ήταν δεν θα είχες φύγει ή εκδιωχθεί). Μόνο αν κάνεις το δικό σου φόρουμ, τότε είναι σπίτι σου και βάζεις τους κανόνες και διαλέγεις ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει.. Ή μάλλον καλύτερα blog γιατί μοιάζει να σου αρέσει να μιλάς μόνος σου και κανένας να μην λέει κουβέντα που δεν σου αρέσει…. Γενικά ναι είσαι ολίγον εκκεντρικός και καβαλημένος και δεν το κατηγορώ αυτό (δεν λέω ότι εγώ δεν είμαι... ) αλλά αυτό δεν πειράζει γιατί έχεις πολλά να προσφέρεις. Το θεματάκι που προκύπτει όμως είναι ότι τα παραπάνω συνδυάζονται με έλλειψη στα social skills όπως τα λένε... Ίσως βέβαια να είναι απλά η μεταφορά στο γραπτό λόγο που δεν βγάζει πάντα σωστά την αίσθηση που θέλει ο συγγραφέας. Πάντως η χρήση της λέξης γραφικός που έκανες νομίζω είναι άστοχη. Όπως και για τα μυρμήγκια και άλλα σχόλια με τα οποία προκαλείς και προσβάλλεις τους συνομιλητές σου (τέτοιοι είναι γιατί είπαμε δεν είναι μονόλογος) και το ίδιο το φόρουμ. Λες για καλή διάθεση αλλά το μόνο που δε δείχνεις εσύ είναι καλή διάθεση, αντίθετα, ίσως δικαιολογημένα αν έχεις δεχτεί επιθέσεις παλιότερα αλλά αδιάφορο για εδώ, είσαι πάντα έτοιμος να ξεσπαθώσεις….Το bloka όντως ήταν εστιασμένο και ιδιαίτερα πλήρες και προσέφερε σημαντικό έργο και βοήθεια αλλά δεν υφίσταται πια, τελεία και παύλα, Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό και δεν έχει νόημα να το συζητάμε εδώ. Πιθανόν να είναι αποδεκτό αν θέλεις να φτιάξεις ένα θέμα για την αναβίωση είτε αυτού είτε ενός νέου φόρουμ με τέτοιο περιεχόμενο.
Καλά το θέμα πλέον εξελίσσεται σε ψυχανάλυση…. Και έχουμε βγει από το θέμα…και πλησιάζουμε στα όρια του κανονισμού….
Ας μπούμε και λίγο στο θέμα, γράψε τίποτα σχετικό βρε πιπίνε και μην απαντάς σε κάθε άσχετο, άστους να λένε μόνοι τους, μην τους δίνεις αξία. Μεταλαμπάδευσε εδώ γνώσεις από ειδικά φόρουμ του εξωτερικού. Εσύ ξέρεις τόσα πολλά για το θέμα και όσοι σε εμπιστεύονται θα σε ακούσουν μην ασχολείσαι με ασήμαντα πράματα.
[ο πληθυντικός του forum είναι fora αλλά επειδή το γράφω ελληνικά το αφήνω φόρουμ]
-
Γενικά, δε διαφωνούμε. Μεγάλη παρανόηση υπάρχει και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Ούτε είπα ότι το θέμα είναι δικό μου, ούτε ότι κάνω μονόλογο. Ούτε μείωσα το forum εδώ. Απλά γράφω πως εδώ δε νιώθω σπίτι μου όπως στο bloka, ούτε αυτό το forum έχει την παρεμβατικότητα του bloka. Η κουβέντα, όσο επιστημονική και να γίνει, δε λαμβάνεται υπόψη αρμοδίως και αυτή είναι η ουσία. Πέρα από αυτά, η πλάκα που γίνεται εδώ, πολλές φορές, δεν είναι άδολη, αλλά σκοπό έχει τη μείωσή μου. Γιατί; μα διότι αυτός που την κάνει δεν έχει να προσθέσει κάτι και το ρίχνει εκεί για να βγει από πάνω. Αν κάνω όμως παρόμοια πλάκα (μερμηγκας), αμέσως υπάρχουν αντιδράσεις από πολλούς χρήστες. Και ενώ το γράφω ότι είναι πλάκα σκόπιμη για να δείξω ότι καμιά φορά η πλάκα ενοχλεί, πόσοι αντέδρασαν; εσύ πάντως ήσουν ο τελευταίος.
Αν δεις πώς ξεκίνησαν όλα θα γελάσεις. ΄Αλλος μου τα χώνει, εγώ άλλον τσιγκλάω, άλλος πετάγεται και ζητά εξηγήσεις και γενικά ο καθένας καταλαβαίνει ό,τι θέλει. Το έχω ξαναγράψει και το λέω ξανά. Το παρόν forum πάσχει από ψώνισμα. Αυτό είναι το πρόβλημά του. Ο καθένας νιώθει ανώτερος και προσπαθεί να βρει τρόπο να εξουδετερώσει την απειλή, αυτόν που δεν σκύβει το κεφάλι. Καμία σχέση με παρέα και μπέσα. Και στο bloka είχαμε συγκρούσεις, αλλά ποτέ δεν είχαμε μίσος. Δες πιο πάνω τι γράφει ο nonos. Του έχω γράψει πράγματα σε pm που λίγοι τα ξέρουν στον πλανήτη. Το εκτίμησε; όχι, ίσα ίσα σήμερα έγραψε για πολλοστή φορά ότι το παίζω νομοταγής, πράγμα εντελώς ανακριβές. Ηθικός ναι, νομοταγής δεν ενδιαφέρομαι να είμαι αν τα δύο δε συμβαδίζουν.
Ευχαριστώ.
Γράφω από Nokia N97, οπότε τα ορθογραφικά συγχωρούνται ελπίζω.
Διεγράφη υπερλεπτομερές offtopic σχετιζόμενο με τα διαδραματισθέντα σε άλλο forum. pipinos1976 το σίγουρο είναι ότι αδιαφορείς για τις συστάσεις των moderators [Mod]
-
Και μιας και ζητήθηκε, ας γράψω και ένα τεχνικό θέμα, αφού δε με παίρνει ο ύπνος.
Στο manual του Ultralyte 100 LR που είναι το πιο χρησιμοποιούμενο από την ΕΛΑΣ πιστόλι γράφει το εξής. Η LTi, η εταιρεία κατασκευής, ΣΥΝΙΣΤΑ πριν από κάθε χρήση, δηλαδή πρίν τη βάρδια που θα το χρησιμοποιήσουν να γίνεται έλεγχος σωστής λειτουργίας. Αυτός γίνεται με 2 τρόπους:
-
Με μέτρηση μιας γνωστής απόστασης και επαλήθευση ότι το πιστόλι δίνει ακριβώς την αναμενόμενη τιμή, εντός των ορίων σφάλματος του πιστολιού.
-
Με διαφορική (delta τη λέμε στις τηλ/ες, έτσι τη λέει και η εταιρεία) μέτρηση 2 αποστάσεων, για παράδειγμα 2 πινακίδων.
Το ποια μέθοδος θα ακολουθηθεί εξαρτάται από το πιστόλι, δηλαδή τι έχεις πληρώσει ως εξοπλισμό. ΄Ολα μπορούν να πραγματοποιήσουν την1η μέθοδο. Τη 2η και πιο εξελιγμένη την εκτελούν όσα πιστόλια είναι εξοπλισμένα από κατασκευής με το σχετικό software.
Πριν τον έλεγχο θα πρέπει να σημειωθεί το ακριβές σημείο τοποθέτησης του πιστολιού, να μετρηθούν οι αποστάσεις με κορδέλα και το πιστόλι κατά τον έλεγχο να είναι τελείως κάθετο ως προς την ανακλαστική επιφάνεια αναφοράς. Στις ΗΠΑ μάλιστα απαιτείται από πολλές πολιτείες η συμπλήρωση χαρτιών σχετικών με τον ελεγχο που γίνεται πριν τη χρήση.
Φαντάζομαι στηνΕΛΑΣ, κάθε ημέρα, κάνουν τέτοιους ελέγχους πριν κόψουν κλήσεις ώστε, να είναι σίγουροι ότι οι μετρήσεις είναι σωστές.
Η συνέχεια αύριο με το σφάλμα συνημιτόνου και 2-3 τεχνικά θέματα πάνω στα πιστόλια laser.
Ευχαριστώ.
-
-
Με τον τρόπο που λες έχει αθωωθεί (προ πολλών ετών) σε δικαστήριο γνωστός μου για παράβαση ταχύτητας: έφερε το manual του πιστολιού (ραντάρ τότε, όχι laser) και έλεγε: 'πρέπει να κάνετε calibration κάθε τόσο' και αμφισβήτησε αυτό και τελικά αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών.
Εγώ θα ήθελα να εξηγήσεις -επαυξημένο- κάτι που μου είπες σε ένα ΡΜ:
- Πως και γιατί οι jammers μπορεί να είναι νόμιμοι βάσει ΚΟΚ ? Διότι ο ΚΟΚ λέει:
Ο χρήστης KOK άρθρο 20 έγραψε:
14. Αυτός που οδηγεί μηχανοκίνητο όχημα με εξοπλισμό εντοπισμού συσκευών μέτρησης ταχύτητας χωρίς να διαθέτει για τον εξοπλισμό αυτόν την κατά νόμο άδεια, καθώς και όποιος οδηγεί μηχανοκίνητο όχημα με εξοπλισμό παρεμπόδισης συσκευών μέτρησης ταχύτητας, τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο δύο χιλιάδων (2.000,00) ευρώ, με αφαίρεση επιτόπου της άδειας ικανότητας οδηγού για τριάντα (30) ημέρες και επιτόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος για εξήντα (60) ημέρες, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία του άρθρου 103 του παρόντος Κώδικα.Αρα, λέει εδώ, ότι θέλεις ειδική άδεια (βλέπε και επόμενο ερώτημα), την οποία φυσικά κανείς δεν πρόκειται να σου δώσει (και ούτε και υποχρεούται άλλωστε, η διαχείριση του φάσματος δε γίνεται 'δημοκρατικά'...), αλλιώς 2 χιλιάρικα και ανασκολοπισμός.
- Πως και γιατί οι jammers μπορεί να είναι νόμιμοι βάσει ΕΕΤΤ ? Διότι απ΄όσο γνωρίζω, ΟΛΟ το Η/Μ φάσμα, εκτός από τις ISM μπάντες (2.4/5 GHz κτλ.) και κάποιες άλλες συχνότητες (πχ. RFID, ραδιοερασιτέχνες, πειραματικές διατάξεις) είναι regulated και για να εκπέμψεις οτιδήποτε θέλεις άδεια από την ΕΕΤΤ. Πχ. Εθνικός Κανονισμός Ζώνης Συχνοτήτων, Δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων και άλλα πολλά στο site της ΕΕΤΤ.
Ξεκαθαρίζω ότι θεωρώ ότι οι jammers είναι ΙΜΗΟ απαράδεκτοι ηθικά για το λόγο που είπε παραπάνω ο Χρήστος Λάππας: σκοπός τους είναι όχι να προστατευτείς έναντι των ανωτέρων τεχνικών μέσων του Νόμου και εν τέλει να κόψεις (που το πετυχαίνουν τα αντιραντάρ, πατάς φρένο) αλλά να εξαπατήσεις το Νόμο και να συνεχίσεις να τρέχεις.
Προσωπικά χρησιμοποιούσα αντιραντάρ από το 1994 (ένα BELL κάτι εξ Αμερικής). Στην πραγματικότητα πιο πολλή η ενόχληση από τα false alarms παρά το καλό του, άντε να με γλύτωσε 1-2 φορές. Οταν όμως επικράτησαν τα πιστόλια laser και διαπίστωσα, ότι με απλή ανίχνευση δε γλυτώνεις (διότι όταν χτυπήσει είναι ήδη πολύ αργά) και θέλεις jammer, τα παράτησα και αποφάσισα να χρησιμοποιώ το μυαλό μου. Από τότε (2000) με έχουν γράψει μία φορά μόνο, επειδή ήμουν αφηρημένος.
-
Διεγράφη υπερλεπτομερές offtopic σχετιζόμενο με τα διαδραματισθέντα σε άλλο forum. pipinos1976 το σίγουρο είναι ότι αδιαφορείς για τις συστάσεις των moderators [Mod]
Πολύ θα ήθελα να διαβάσω αυτό το υπερλεπτομερές offtopic.
Παρακαλώ τον pipino εάν το έχει κρατήσει να μου το στείλει με πμ.
Καλημέρα. -
@νασσ και ΧΛ
το ίδιο αποτέλεσμα έχουν και τα jammer στην τελική, δεν συνεχίζεις να τρέχεις, μιας και το jamming κρατάει για πολύ λίγο, ίσα να φρενάρεις και μετά σταματάειαν μιλάμε για ηθική, όλα είναι ανήθικα
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Με τον τρόπο που λες έχει αθωωθεί (προ πολλών ετών) σε δικαστήριο γνωστός μου για παράβαση ταχύτητας: έφερε το manual του πιστολιού (ραντάρ τότε, όχι laser) και έλεγε: 'πρέπει να κάνετε calibration κάθε τόσο' και αμφισβήτησε αυτό και τελικά αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών.Εγώ θα ήθελα να εξηγήσεις -επαυξημένο- κάτι που μου είπες σε ένα ΡΜ:
- Πως και γιατί οι jammers μπορεί να είναι νόμιμοι βάσει ΚΟΚ ? Διότι ο ΚΟΚ λέει:
- Αυτός που οδηγεί μηχανοκίνητο όχημα με εξοπλισμό εντοπισμού συσκευών μέτρησης ταχύτητας χωρίς να διαθέτει για τον εξοπλισμό αυτόν την κατά νόμο άδεια, καθώς και όποιος οδηγεί μηχανοκίνητο όχημα με εξοπλισμό παρεμπόδισης συσκευών μέτρησης ταχύτητας, τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο δύο χιλιάδων (2.000,00) ευρώ, με αφαίρεση επιτόπου της άδειας ικανότητας οδηγού για τριάντα (30) ημέρες και επιτόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος για εξήντα (60) ημέρες, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία του άρθρου 103 του παρόντος Κώδικα.
Αρα, λέει εδώ, ότι θέλεις ειδική άδεια (βλέπε και επόμενο ερώτημα), την οποία φυσικά κανείς δεν πρόκειται να σου δώσει (και ούτε και υποχρεούται άλλωστε, η διαχείριση του φάσματος δε γίνεται 'δημοκρατικά'...), αλλιώς 2 χιλιάρικα και ανασκολοπισμός.
- Πως και γιατί οι jammers μπορεί να είναι νόμιμοι βάσει ΕΕΤΤ ? Διότι απ΄όσο γνωρίζω, ΟΛΟ το Η/Μ φάσμα, εκτός από τις ISM μπάντες (2.4/5 GHz κτλ.) και κάποιες άλλες συχνότητες (πχ. RFID, ραδιοερασιτέχνες, πειραματικές διατάξεις) είναι regulated και για να εκπέμψεις οτιδήποτε θέλεις άδεια από την ΕΕΤΤ. Πχ. Εθνικός Κανονισμός Ζώνης Συχνοτήτων, Δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων και άλλα πολλά στο site της ΕΕΤΤ.
Ξεκαθαρίζω ότι θεωρώ ότι οι jammers είναι ΙΜΗΟ απαράδεκτοι ηθικά για το λόγο που είπε παραπάνω ο Χρήστος Λάππας: σκοπός τους είναι όχι να προστατευτείς έναντι των ανωτέρων τεχνικών μέσων του Νόμου και εν τέλει να κόψεις (που το πετυχαίνουν τα αντιραντάρ, πατάς φρένο) αλλά να εξαπατήσεις το Νόμο και να συνεχίσεις να τρέχεις.
Προσωπικά χρησιμοποιούσα αντιραντάρ από το 1994 (ένα BELL κάτι εξ Αμερικής). Στην πραγματικότητα πιο πολλή η ενόχληση από τα false alarms παρά το καλό του, άντε να με γλύτωσε 1-2 φορές. Οταν όμως επικράτησαν τα πιστόλια laser και διαπίστωσα, ότι με απλή ανίχνευση δε γλυτώνεις (διότι όταν χτυπήσει είναι ήδη πολύ αργά) και θέλεις jammer, τα παράτησα και αποφάσισα να χρησιμοποιώ το μυαλό μου. Από τότε (2000) με έχουν γράψει μία φορά μόνο, επειδή ήμουν αφηρημένος.
Όπως σου εξήγησα και στο pm, το πρόβλημα με το φάσμα δεν υπάρχει για τα jammers. Λειτουργούν σε ελεύθερο κομμάτι του φάσματος, στο εγγύς υπέρυθρο. Θα σου εξηγήσω γιατί συμβαίνει αυτό.
Στην Ελλάδα, η ΕΛΑΣ λειτουργεί με στρατιωτικά πρότυπα. Στο εξωτερικό, η εκεί αστυνομία όχι. Άλλες, λοιπόν, οι συχνότητες του στρατού και άλλες της αστυνομίας. Η αστυνομία στο εξωτερικό χρησιμοποιεί για αυτές τις εφαρμογές, ένα κομμάτι του φάσματος το οποίο είναι ελεύθερο για χρήση από τους πολίτες και είναι το εγγύς υπέρυθρο και συγκεκριμένα στα 904 nm. Άλλωστε, οι εταιρείες κατασκευής πιστολιών, θα ήταν δύσκολο να έχουν άλλα πιστόλια για μέτρηση ταχύτητας από τις αστυνομίες και άλλα για μέτρηση αποστάσεων και ταχυτήτων για πολιτικές εφαρμογές. Θα δεις, λοιπόν, πως εκατομμύρια συνάνθρωποί μας χρησιμοποιούν αυτό το κομμάτι του φάσματος, χωρίς να απαιτείται να πάρουν 'άδεια' από την ΕΕΤΤ. Ναι, τα τηλεχειριστήρια υπερύθρων που έχουν όλες οι καταναλωτικές συσκευές λειτουργούν στο ίδιο κομμάτι του φάσματος, με μικροδιαφορές, ανάλογα την εταιρεία (για να μην πέφτει η μία πάνω στην άλλη κυρίως).
Επίσης, πρέπει να διαβάσεις ξανά τον ΚΟΚ. Δεν το κατάλαβες καλά, δυστυχώς. Αν το ξαναδιαβάσεις, θα δεις ότι άλλο γράφει ο ΚΟΚ.
Ο ΚΟΚ γράφει ότι:
- αν έχεις συσκευή ανίχνευσης για την οποία δεν έχεις άδεια
και
- αν έχεις συσκευή παρεμπόδισης
τότε, τρως αυτό το πρόστιμο.
Αδειοδότηση, λοιπόν, δε δίνουν για συσκευές παρεμπόδισης, αλλά ΜΟΝΟ για συσκευή ανίχνευσης. Στην πράξη βέβαια, ούτε για συσκευές ανίχνευσης δίνουν - για να έχουν πάτημα να σου πάρουν τα €€€ και να σε εκφοβίσουν - αλλά το πρόβλημα ουσιαστικά είναι σε αυτούς που δεν έχουν βγάλει τις αντίστοιχες προϋποθέσεις. Οι προϋποθέσεις για αδειοτόδητηση, λόγω της μαζικότητας του ΚΟΚ, λογικά, θα είναι απλές. Κάτι σαν: δηλώνεις σειριακό αριθμό συσκευής, ποιες συχνότητες ανιχνεύει και αν έχει πιστοποιητικό κατά FCC (και ποιο είναι) ώστε, να αποδεικνύεται ότι δεν προκαλεί προβλήματα σε άλλες συσκευές λόγω τυχαίων παρεμβολών (αυτά τα πιστοποιητικά τα έχουν όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές). Πληρώνεις και ένα παράβολο για να βγάλει και το κράτος κάτι και καθάρισες. Τώρα, γιατί δεν το κάνουν αυτό είναι, άλλο θέμα. Φοβούνται ότι, με τους ανιχνευτές θα γλυτώνουμε τα πρόστιμα από τις κρυφές κάμερες που, είναι και τα μεγαλύτερα μάλλον, και, ο μόνος τομέας χρήσης ενός ανιχνευτή πλέον (τις σταθερές κάμερες τις έχεις στο gps και τα πιστόλια, 1/1000 και υπό προϋποθέσεις να γλυτώσεις με ανιχνευτή μόνο). Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε ως προς το κομμάτι του φάσματος για τις συσκευές ανίχνευσης για τον απλό λόγο ότι αυτές ανιχνεύουν ΜΟΝΟ αδιαμόρφωτο σήμα, πράγμα που σημαίνει ότι, δεν ανιχνεύουν πληροφορία (πρέπει να έχω διαμορφωμένο = πειραγμένο, σήμα), αλλά μόνο παρουσία σήματος, οπότε δεν μπορεί να θεωρηθεί υποκλοπή ή χρήση του φάσματος πρακτικά.
Οι συσκευές παρεμπόδισης από τη άλλη, δεν έχουν πρόβλημα ως προς το ανιχνευόμενο φάσμα, αυτό το εξήγησα ήδη. Το πρόβλημά τους είναι ως προς την παρεμπόδιση που κάνουν. Κι εκεί όμως, τα πράγματα είναι λίγο μπερδεμένα. Πχ ένα cruise control μπορεί να δουλέψει άνετα (και δουλεύει) σε αυτές τις συχνότητες, και να έχει και πανευρωπαϊκή άδεια. Τι κάνεις τότε; Ένα τηλεχειριστήριο, έχει ισχύ 10 φορές μεγαλύτερη από ένα πιστόλι laser για μικρές αποστάσεις (1 δίοδος laser) και, αν του βάλεις το κατάλληλο software μπορεί να κάνει παρεμβολή για ορισμένες βέβαια αποστάσεις και μάλιστα συνεχώς. Θα το απαγορεύσεις και αυτό που έχει ήδη άδεια; Τα night vision που έχουν πολλά αυτοκίνητα (ΜΒ) είναι ενεργά, δηλαδή έχουν εκπομπή στο ίδιο σχεδόν φάσμα και όχι μόνο, αλλά οι δέκτες τους μπορούν να 'δουν' τις ακτίνες από τα πιστόλια υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση;
Κλείνοντας, να εξηγήσω για τα jammers. ΔΕΝ σου δίνουν ασυλία να τρέξεις χωρίς να κόψεις. Αν το κάνεις αυτό, σου δίνω περιθώριο 1-2-3 φορές να το κάνεις πριν φας κλήση για ταχύτητα. Καταρχάς, στις περισσότερες περιπτώσεις δε θα δουλέψει μέχρι το point zero λόγω γωνίας μέτρησης. Θα σε μετρήσουν όχι στα 500, αλλά 100 m, οπότε την πάτησες. Απλά, προλαβαίνεις, κόβεις, και, δεν τρως το πρόστιμο. Δε θα περάσεις μπροστά από το μπλόκο με 200 σε όριο 120 και όλα ΟΚ, γιατί αν νομίζεις ότι θα το κάνεις αυτό, την πάτησες 10000000000000% (λίγο γράφω).
Ευχαριστώ.
-
@mod που φαντάζομαι ποιος είναι
Αν θέλεις να μη γράφω off topic και να σέβομαι τη διαχείριση, να διαγράψεις και στο post του onyx την αναφορά για τη διαγραφή μου από το bloka που, με αναγκάζει να δώσω εξηγήσεις για πολλοστή φορά και μάλιστα αναλυτικά και ξεκάθαρα αυτή τη φορά. Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι άλλο. Αν είσαι εσύ που βρίσκεσαι κάτω από το αυλάκι, όπως και οι υπόλοιποι της ομάδας, μήπως... λέω μήπως, γιατί το δικό μου το μυαλό είναι διαολεμένο και καμιά φορά υποψιάζεται κάτι που είναι δύσκολο να υπάρχει.
Και μια παράκληση. Αν μπορείς, στείλε μου αυτό το κομμάτι που έσβησες, είναι αρκετοί που μου το ζητάνε, οπότε θέλω να το στείλω με pm χωρίς να το γράψω ξανά.
Ευχαριστώ.
**Για να δούμε τι έγραψε ο onyx!: **
Ο χρήστης onyx! έγραψε:
Το bloka όντως ήταν εστιασμένο και ιδιαίτερα πλήρες και προσέφερε σημαντικό έργο και βοήθεια αλλά δεν υφίσταται πια, τελεία και παύλα, Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό και δεν έχει νόημα να το συζητάμε εδώ. Πιθανόν να είναι αποδεκτό αν θέλεις να φτιάξεις ένα θέμα για την αναβίωση είτε αυτού είτε ενός νέου φόρουμ με τέτοιο περιεχόμενο.Τώρα που είδες εσύ αναφορά στη διαγραφή σου, δεν το ξέρω.Ισα-ίσα ο άνθρωπος είπε: 'τελεία και παύλα, δεν έχει νόημα να το συζητάμε εδώ'. Προφανώς αν δεν αναφερθείς σε κάθε 2ο θέμα στο θέμα της διαγραφής σου, δεν πάει καλά η μέρα σου. Αν αυτό δεν είναι έμμονη ιδέα, δεν ξέρω τι άλλο είναι. Για τα υπόλοιπα που λες, είσαι από τελείως λάθος (ως προς το ποιός είμαι, λες και έχει σημασία, η διαχείριση του 4T Forum έχει κοινό πρόσωπο) έως απαράδεκτος (τα σενάρια που βγάζει το 'διαολεμένο μυαλό' σου). Οσο για το κείμενο, είμαι σίγουρος ότι θα σου κάνει χαρά να το ξαναγράψεις σε ΡΜ. Ομως δημόσια στο 4T Forum σε παρακαλώ εμφατικά και για τελευταία φορά να μην ξανααναφερθείς σε θέματα που σχετίζονται με άλλα fora ούτε να 'εισάγεις' από εκεί εδώ αντιδικίες. [Mod]
-
Μπορείς να μου πεις, που στα κείμενα της ΕΕΤΤ φαίνεται ότι το συγκεκριμένο μήκος κύματος / συχνότητα (900 nm = ~300 THz), είναι ελεύθερο ? Ρωτάω επειδή προφανώς εσύ έχεις ασχοληθεί περισσότερο και εγώ ομολογώ δεν έχω το χρόνο να ψάξω όλα τα σχετικά κείμενα (ΠΔ).
Οσο για τα αντιραντάρ και τα jammers, τα πράγματα είναι απλά: τα μεν jammers απαγορεύονται, τελεία και παύλα, και τα δε αντιραντάρ απαγορεύονται αν δεν έχεις πάρει άδεια, που δεν θα έχεις πάρει, άρα απαγορεύονται, τελεία και παύλα. Ενα κλειστό 'παραθυράκι' όπως το 'αν έχεις πάρει άδεια' δεν είναι παραθυράκι. Μη δίνουμε λοιπόν λάθος εντυπώσεις, περιθώρια νομιμότητας δεν υπάρχουν για καμία από τις 2 συσκευές.
-
Ο χρήστης onyx έγραψε:
Αν ένα κάποιο φόρουμ το θεωρείς σπίτι σου καλώς, δικαίωμά σου. Γιατί κατά τη γνώμη μου σπίτι σου είναι μόνο το δικό σου… εδώ είναι σπίτι των 4Τ. Το ίδιο ισχύει και στα άλλα φόρουμ…. Κανένα δεν είναι σπίτι σου (αν ήταν δεν θα είχες φύγει ή εκδιωχθεί). Μόνο αν κάνεις το δικό σου φόρουμ, τότε είναι σπίτι σου και βάζεις τους κανόνες και διαλέγεις ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει.. Ή μάλλον καλύτερα blog γιατί μοιάζει να σου αρέσει να μιλάς μόνος σου και κανένας να μην λέει κουβέντα που δεν σου αρέσει….Δε νομίζω ούτε αυτό να μην το διάβασα καλά. Αναφέρεται σε σπίτι μου, που είπα ότι ήταν το bloka και εκδίωξη από το σπίτι μου, δηλαδή πάλι από το bloka. Εξήγησα, λοιπόν, αυτό ακριβώς το σημείο. Τι δεν καταλάβατε κ. διαχειριστά μου;
Επαναλαμβάνω, προσοχή σε αυτά που γράφει ο οποιοσδήποτε.
Ευχαριστώ.
Radar και πού βρίσκονται.