-
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Αυτο το ΣΚ μετα απο καιρό πήγα μια εκδρομή. Έτυχε στη παρέα να είμαστε δύο κρούζ 1.8 ένα αυτόματο και ένα χειροκίνητο. Το δικό μου το αυτόματο έκαψε 7.7 λίτρα και το χειροκίνητο 7.5 λίτρα/100χλμ μου έκανε έντύπωση που έκαψε παραπάνω το αυτόματο (είναι 6αρι και το χειροκίνητο 5αρι). Πάντως για κίνηση 180 σε αυτοκινητόδρομο και 200 σε επαρχιακό νομίζω είναι καλή κατανάλωση. Επίσης με μόλις 1.5 έτος κατοχής του αυτοκινήτου σήμερα μου τελείωσε μάλλον η μπαταρία του τηλεκοντρόλ αφού δεν ανταποκρίνεται στα κουμπάκια το αμάξι. Αυτό καλύπτεται απο την εγγύηση?αυτά τα 2 ε μάλλον όχι...
μέτρια η κατανάλωση σου... -
Ο χρήστης cruzakias έγραψε:
Youtube VideoAπ'όσο λέγετε και στα σχόλια, το συγκεκριμένο φοράει τον 1.4Τ και έχει στο 0-100 9,6 και δεν νομίζω ότι είναι πολύ πιο γρήγορο από το 1.8 (10 sec) στην συγκεκριμένη μέτρηση.
Δεν ξέρω την συμπεριφορά και τις επιδόσεις του 1.4Τ και δεν ξέρω το πόσο πιο ζωντανός είναι στις πολύ χαμηλές στροφές για το βαρύ αμάξωμα του Cruze.
Eπίσης έχω τις αμφιβολίες μου άμα οδηγείς στην τσίτα με αυτόν τον κινητήρα πόσο πιο οικονομικός μπορεί να είναι από τον 1.8 είτε από καύσιμα και είτε από βλάβες σε σχέση με τον πιο 'απλό' ατμοσφαιρικό 1.8;.
Διάρκεια ζωής;; -
2-3 κιλάκια παραπάνω ροπής τα έχει παντού ο 1.4Τ, οπότε και δυνατότερος θα είναι και πιό οικονομικός λογικά. Η διάρκεια ζωής ίσως να έχει ένα θέμα συζήτησης, αν κάποιος έχει σκοπό να περάσει τα 150-200 χιλιάδες χιλιόμετρα με το αμάξι, για λιγότερα δεν νομίζω κάποιος από τους δύο κινητήρες με νορμάλ χρήση να έχει πρόβλημα αντοχής...
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Μου σφυρίξανε ότι το Cruze 1600 που υπάρχει στην έκθεση Auto στο Ελ.Βενιζέλος, έχει έξτρά φουρφούρι και 180 άλογα...Πολύ ενδιαφέρον αυτό!!
Γιά νά μαθαίνουμε λεπτομέριες ,μέ την πρώτη ευκαιρία.
Τί-πώς-πού-πότε,καί γιατί !!!
Ευχαριστώ -
Σήμερα το επεξεργάστηκα καλά το Cruze. Το είδα πολύ καλά. Η εξωτερική σχεδίαση είναι άριστη για μένα.
Η εσωτερική σε κάποια σημεία μου φάνηκε ιδιαίτερα extreme, πολύ σύγχρονη, πολύ νεανική...
Καλοί οι χώροι του. Μου φάνηκε λιγάκι περίεργη η αίσθηση στη θέση του οδηγού. Μπαινόβγαινα στο Lacetti και για κάποιο λόγο η θέση του παλιού Lacetti μου φάνηκε ποιο άνετη. Στο Cruze μου άφησε ανάμεικτη εντύπωση, αισθάνθηκα λιγάκι εγκλωβισμένος, παρόλο που διόρθωσα το κάθισμα. Την ίδια αίσθηση μου άφησε και η ορατότητα γύρω-γύρω.Αυτά όμως είναι λεπτομέρειες. Για μένα αρνητικό που δεν μπορεί να γίνει παραγγελία με Navigator, που έχει και USB.
Η εξωτερική σχεδίαση όμως είναι άριστη. Πολύ όμορφο.
Τι να το κάνεις όμως; Ο οδηγός όταν οδηγεί, δεν βλέπει την εξωτερική εμφάνιση...ζει την εσωτερική 'εμφάνιση'... -
Άσε τίς δικαιολογίες....
Μήπως η ζώνη τού cruze, σού τσαλακώνει τό πουκάμισο ??? -
Ο χρήστης cruzakias έγραψε:
Άσε τίς δικαιολογίες....
Η ζώνη σού τσαλακώνει τό πουκάμισο ????Τι έχω πάθει ρε γαμώτο;
Να μη μπορώ με τίποτα να χωνέψω τις σύγχρονες εσωτερικές σχεδιάσεις. Με τίποτα...
Σε ότι νέο μοντέλο μπαίνω, φεύγω τρέχοντας.
Μπήκα στο Cruze, κρατούσα το κινητό και έψαχνα να το αφήσω κάπου. Δεν βρήκα πουθενά σημείο ορατό στο μάτι.
Μπήκα στο Lacetti και αμέσως, ασυναίσθητα έβαλα το κινητό στην κενή θήκη κάτω από το radiocd.
Αυτό για μένα, ήταν αρκετό για να χαμογελάσω μέσα στο Lacetti.Κατανοώ όμως απόλυτα όσους το αγοράζουν το Cruze...
Εγώ απλά κοιτώ περίεργα θέματα για το αυτοκίνητο που θέλω. Σε κάποια θέματα είμαι ιδιότροπος... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Άσε τίς δικαιολογίες....
Να μη μπορώ με τίποτα να χωνέψω τις σύγχρονες εσωτερικές σχεδιάσεις. Με τίποτα...
Μπήκα στο Cruze, κρατούσα το κινητό και έψαχνα να το αφήσω κάπου. Δεν βρήκα πουθενά σημείο ορατό στο μάτι.
Μπήκα στο Lacetti και αμέσως, ασυναίσθητα έβαλα το κινητό στην κενή θήκη κάτω από το radiocd.
Αυτό για μένα, ήταν αρκετό για να χαμογελάσω μέσα στο Lacetti.Κατανοώ όμως απόλυτα όσους το αγοράζουν το Cruze...
Εγώ απλά κοιτώ περίεργα θέματα για το αυτοκίνητο που θέλω. Σε κάποια θέματα είμαι ιδιότροπος...Φίλε μου περί ορέξεως κολοκυθόπιτα
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Άσε τίς δικαιολογίες....
Εγώ απλά κοιτώ περίεργα θέματα για το αυτοκίνητο που θέλω. Σε κάποια θέματα είμαι ιδιότροπος...Με USB φυσικά.
-
Οχι Ιταλικά στο topic του cruze
-
Ο χρήστης kourtembeu έγραψε:
Έχω εμπειρία από service 3 αντιπροσώπων (Νέα Ερυθραία, Κεφαλλονιά , Κεντρικά, ονόματα δεν λέω είναι πανεύκολο να τα βρεις με τις τοποθεσίες) κι έχουμε στο cruze 27500 χλμ σου ξαναλέω πως το ανά 7500 δεν ισχύει.
Δεν έχω κάτι άλλο να πω από τι στιγμή που σου λέω ότι δεν ισχύει είναι ευκόλως εννοούμενο πως σου λένε μπούρδες.παρακάτω η επίσημη απάντηση της CHEVROLET HELLAS
Αξιότιμε κύριε .........,
Σε συνέχεια της τελευταίας σας επικοινωνίας θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρία η οποία είναι η μόνη και απολύτως υπεύθυνη για την επίσημη πληροφόρησή σας σε ζητήματα όπως αυτό της διαδικασίας συντήρησης του οχήματός σας, σας παραπέμπουμε στη σελίδα 170 του βιβλίου 'Εγχειρίδιο Χρήσης' και πιο συγκεκριμένα στη διαγραμμισμένη σειρά (αλλαγή λαδιού και φίλτρου λαδιού, βενζινοκινητήρες).
Συνεπώς το λιπαντικό μέσο στο όχημά σας, σύμφωνα με το πρόγραμμα συντήρησης της κατασκευάστριας εταιρίας, χρίζει αντικατάστασης κάθε 30.000 χλμ ή 1 έτος ότι εκ των δυο παρέλθει πρώτο.
Στην περίπτωση κατά την οποία το όχημά σας κινείται υπό δυσμενείς συνθήκες λειτουργίας παρακαλούμε όπως συμβουλευτείτε την ομώνυμη παράγραφο στο βιβλίο 'Εγχειρίδιο Χρήσης' στη σελίδα 173, ώστε η τακτική συντήρηση του οχήματός σας να εναρμονιστεί με τον τρόπο χρήσης του.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, το ίδιο το όχημά σας θα σας πληροφορήσει για κάθε του 'ανάγκη' είτε μέσω των προειδοποιητικών λυχνιών στον πίνακα οργάνων Σελ 73 βιβλίο 'Εγχειρίδιο Χρήσης', είτε μέσω των 'Μηνυμάτων Οχήματος' Σελ 80 βιβλίο 'Εγχειρίδιο Χρήσης'.
Παρ' όλα αυτά σας επαναλαμβάνουμε ότι στην περίπτωση κατά την οποια επιθυμείτε διευκρινίσεις ή περαιτέρω πληροφορίες στα ανωτέρω, απευθυνθείτε στο δίκτυο των Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Chevrolet.
Με εκτίμηση,
.........Νόμιζαν ότι θα βρουν έτσι εύκολα κοροιδιο!!!
Την παρασκευή έχω ραντεβού για το ετήσιο service!
Θα σας πω τα νεα -
100 σελίδες Chevrolet Cruze.
Άντε και στις χίλιες -
Ευχαριστούμε !!!
-
Ο χρήστης glko έγραψε:
Έχω εμπειρία από service 3 αντιπροσώπων (Νέα Ερυθραία, Κεφαλλονιά , Κεντρικά, ονόματα δεν λέω είναι πανεύκολο να τα βρεις με τις τοποθεσίες) κι έχουμε στο cruze 27500 χλμ σου ξαναλέω πως το ανά 7500 δεν ισχύει.
Δεν έχω κάτι άλλο να πω από τι στιγμή που σου λέω ότι δεν ισχύει είναι ευκόλως εννοούμενο πως σου λένε μπούρδες.παρακάτω η επίσημη απάντηση της CHEVROLET HELLAS
Αξιότιμε κύριε .........,
Σε συνέχεια της τελευταίας σας επικοινωνίας θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρία η οποία είναι η μόνη και απολύτως υπεύθυνη για την επίσημη πληροφόρησή σας σε ζητήματα όπως αυτό της διαδικασίας συντήρησης του οχήματός σας, σας παραπέμπουμε στη σελίδα 170 του βιβλίου 'Εγχειρίδιο Χρήσης' και πιο συγκεκριμένα στη διαγραμμισμένη σειρά (αλλαγή λαδιού και φίλτρου λαδιού, βενζινοκινητήρες).
Συνεπώς το λιπαντικό μέσο στο όχημά σας, σύμφωνα με το πρόγραμμα συντήρησης της κατασκευάστριας εταιρίας, χρίζει αντικατάστασης κάθε 30.000 χλμ ή 1 έτος ότι εκ των δυο παρέλθει πρώτο.
Στην περίπτωση κατά την οποία το όχημά σας κινείται υπό δυσμενείς συνθήκες λειτουργίας παρακαλούμε όπως συμβουλευτείτε την ομώνυμη παράγραφο στο βιβλίο 'Εγχειρίδιο Χρήσης' στη σελίδα 173, ώστε η τακτική συντήρηση του οχήματός σας να εναρμονιστεί με τον τρόπο χρήσης του.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, το ίδιο το όχημά σας θα σας πληροφορήσει για κάθε του 'ανάγκη' είτε μέσω των προειδοποιητικών λυχνιών στον πίνακα οργάνων Σελ 73 βιβλίο 'Εγχειρίδιο Χρήσης', είτε μέσω των 'Μηνυμάτων Οχήματος' Σελ 80 βιβλίο 'Εγχειρίδιο Χρήσης'.
Παρ' όλα αυτά σας επαναλαμβάνουμε ότι στην περίπτωση κατά την οποια επιθυμείτε διευκρινίσεις ή περαιτέρω πληροφορίες στα ανωτέρω, απευθυνθείτε στο δίκτυο των Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Chevrolet.
Με εκτίμηση,
.........Νόμιζαν ότι θα βρουν έτσι εύκολα κοροιδιο!!!
Την παρασκευή έχω ραντεβού για το ετήσιο service!
Θα σας πω τα νεαΩραίος καλά έκανες και επικοινώνησες να βρεις το δίκιο σου
Το παραπάνω δεν είναι ιταλικό αλλά το επόμενο golf . Απλό λιτό, στιβαρό και ασφαλές
-
Μα καλά ,έχετε σερβις με χιλιόμετρα καθορισμένα από τον υπολογιστή του αυτοκινήτου και δεν το ξέρετε ούτε εσείς μα ούτε και ο αντιπρόσωπος;
Το διαβάζουμε το μανουαλ βρε παιδιά. -
...
Το παραπάνω δεν είναι ιταλικό αλλά το επόμενο golf . Απλό λιτό, στιβαρό και ασφαλέςGolf ε; ...Ενδιαφέρον...!...
...
...
... και μία ερώτηση προς τους κρουζάκηδες...
Η ορατότητα προς τα πίσω πως σας φαίνεται; Σας δυσκολεύει στο παρκάρισμα; -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
...
Το παραπάνω δεν είναι ιταλικό αλλά το επόμενο golf . Απλό λιτό, στιβαρό και ασφαλέςGolf ε; ...Ενδιαφέρον...!...
...
...
... και μία ερώτηση προς τους κρουζάκηδες...
Η ορατότητα προς τα πίσω πως σας φαίνεται; Σας δυσκολεύει στο παρκάρισμα;Eγώ που το οδηγώ αν και νέος (λες και παίζει ρόλο ) η ορατότητα πίσω δεν είναι πολύ καλή , αλλά στο παρκάρισμα δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα...
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Μα καλά ,έχετε σερβις με χιλιόμετρα καθορισμένα από τον υπολογιστή του αυτοκινήτου και δεν το ξέρετε ούτε εσείς μα ούτε και ο αντιπρόσωπος;
Το διαβάζουμε το μανουαλ βρε παιδιά.Ειναι κανονας να διανασεις το manual.
Μου το ειχαν επιβαλει στην αγορα του 1ου μου αυτοκινητου.
Γι' αυτο και πηγα να κλεισω το ετησιο και πηγαν να με βγαλουν εκτος εγγυησης επειδη δεν ειχα παει στις 7500χλμ.
Μαλιστα μου βρηκαν και λυση:
Ελα να τα αλλαξουμε αυριο (13.000χλμ) για να μην εισαι εκτος εγγυησης και μετα δεν τρεχει τπτ, ερχεσαι στις 16.000χλμ.
Ο Ελληνας προκειμενου να παρει λεφτα βρισκει λυσεις για ολα! -
Eγώ που το οδηγώ αν και νέος (λες και παίζει ρόλο ) η ορατότητα πίσω δεν είναι πολύ καλή , αλλά στο παρκάρισμα δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα...Άρα δεν ήταν ιδέα μου. Ωραίος! Σε ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εγώ πάλι δεν θυμάμαι που το αφήνω και το ψάχνω. Συνήθως το αφήνω στη θήκη που έχει κάτω από τα ρυθμιστήρια του κλίμα ή στη θήκη στο χειρόφρενο ή στο χερούλι της πόρτας ή ακόμα και στην οθόνη της κεντρικής κονσόλας
Η ορατότητα προς τα πίσω πως σας φαίνεται; Σας δυσκολεύει στο παρκάρισμα;
Στο παρκάρισμα λόγω και των αισθητήρων δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. (Με το αυτί! )
Αλλά δεν μου έχει φανεί περιορισμένη η ορατότητα προς τα πίσω. Ίσως παίζει ρόλο τι αυτοκίνητο οδηγούσατε και έχετε συνηθίσει αλλιώς.
Chevrolet Cruze