-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Εντάξει λοιπόν, πες μου πόσα χλμ πρέπει να γράψω στο κοντέρ του gps για να επαναπροσληφθούν οι ΙΥ που έμειναν χωρίς θέσεις εργασίας.
Δεν ξέρω πόσα, ξέρω πως είχα την χαρά να δω στην ζωή μου μετά απο εκδηλώσεις που συμμετείχα γκαρίζοντας ανακλήσεις απολύσεων. Είμαι απίστευτα υπερήφανος γι αυτό, και δείχνει πως η αλληλεγγύη μεταξύ ομοιοπαθούντων φέρνει αποτελέσματα.
Θα ήθελα να μου πείτε πότε για τελευταία φορά στην ζωή σας συμπράξατε με άλλους ανθρώπους για να καταφέρετε ένα στοιχειώδες αποτέλεσμα σαν κομμάτι ενός συνόλου, σαν κοινωνία. (copyright ερωτήματος mjacob)ψηφίσανε στις εκλογές, τί να λέμε τώρα
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
λες για μειωσεις ΔΥ. Ακουγεται σωστο. Μεχρι να ζητησω ΜΙΑ μελετη που να αποδεικνυει το αυτονοητο: οτι υπαρχουν ΔΥ που περισσευουν και σε ΠΟΙΕΣ θεσεις!
Αν υπήρχε λίγη τσίπα (sic) σε κάποια άτομα από εδώ που τυγχάνει να τιμούν με την παρουσία τους το ελληνικό δημόσιο θα μάθαινες ότι τέτοια μελέτη δεν πρόκειται να δεις. Αν το ψάξεις λίγο θα δεις ότι σε αρκετές περιπτώσεις εδώ και χρόνια οι μόνιμοι το είχαν ρίξει στο βαθύ ξύσιμο αφήνοντας τη δουλειά στους συμβασιούχους οι οποίοι συμβασιούχοι είχαν φτάσει να αρχίσουν και αυτοί το ξυσιματάκι αφήνοντας τη δουλειά για τους στάζιερς.
Άσχετα με αυτό, όταν μια εταιρεία έχει πρόβλημα προβαίνει σε μείωση προσωπικού ακόμα και αν δεν της περισσεύουν οι θέσεις.βρε το ξερω οτι ξυνονται. Αλλα δε περιμενω απο αυτους να βγαλουν τη μελετη. Αυτο ειναι δουλεια αλλων. Οι αλλοι λοιπον ισοπεδωτικα και λαικιστικα ζητουν απλα απολυσεις. Μεχρι προσφατα δεν ηξεραν ουτε καν ποσοι ΔΥ υπαρχουν!
αυτο που εγω πιστευω ειναι οτι αυτο που γινεται ειναι το συνηθες για την Ελλαδα (ακομη και στον ΙΤ): Πανικος, τρεξιμο χωρις να ξερουμε γιατι και πως, κανενα πλανο, ολα στον αερα, ανοιγουμε 100 θεματα χωρις να ασχολουμαστε σοβαρα με κανενα. Στο τελος, καταληγουμε, εχοντας κανει ενα τεραστιο κυκλο, στο σημειο οπου περιπου ξεκινησαμε.
-
Spiro κρατάς μυστικό;
Τα νοσοκομεία τόσα χρόνια απορροφούν ΤΕΡΑΣΤΙΑ κονδύλια για μαλακίες (κουβανέζικα ως επι το πλει) και δεν κάνουν ούτε ισολογισμό χρήσης....
Το ίδιο το κράτος δεν ξέρει πόσα δίνει και που. Δεν υπάρχουν τιμολόγια για μεγάλα ποσά.
Εδώ καλά καλά δεν ξέραμε το έλλειμα...Τι στοιχεία ακριβώς ήθελες να βρεις;
Στο τελος, καταληγουμε, εχοντας κανει ενα τεραστιο κυκλο, στο σημειο οπου περιπου ξεκινησαμε.
Τώρα το πλάνο το έχουν φτιάξει άλλοι...
Όταν αντιληφθούμε ότι το σημερινό χάλι δεν οφείλεται σε ...δυνάμεις του σύμπαντος αλλά σε ελεεινή κακοδιαχείριση δεκαετιών, τότε ίσως αρχίσουμε να κατανοούμε το τι πρέπει να γίνει. Ως τότε αναλύσεις καφενείου και άγιος ο Θεός...όταν οι αναρχικοί στην Πάτρα κλείνανε το carrefour γιατί απέλυε στο χύμα εργαζόμενους
Δεν είναι δουλειά ούτε των αναρχικών, ούτε των δημοκρατικών πολιτών να ασχοληθούν με ένα κακό εργοδότη. Είναι δουλειά του υπουργείου εργασίας. Το γιατί δεν κάνει αυτό σωστά τη δουλειά του είναι άλλη συζήτηση που περισσότερο αφορά τον δημόσιο παρά τον ιδιωτικό τομέα.
-
Από ένα άρθρο του Αλέκου Παπαδόπουλου ('φεύγω πριν με φάνε τα πιράνχας')
Αναδιάρθρωση σημαίνει ότι δηλώνεις πρώτα στάση πληρωμών και μετά είτε (α) δίνεις λιγότερα απ’ αυτά που χρωστάς στους δανειστές σου είτε (β) τους υποχρεώνεις σε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής τους. Και οι δύο περιπτώσεις συνιστούν δήλωση πτώχευσης. Γνωρίζουν άραγε οι ανεύθυνοι αυτοί διακινητές τι θα γινόταν π.χ. με τις ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία, που έχουν ελληνικά χρεόγραφα στα χαρτοφυλάκιά τους; Μπορούν να μας απαντήσουν ποιος θα μας δάνειζε ξανά για να μπορέσουμε να ζήσουμε;
Κάποια άποψη επ' αυτού;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Όταν αντιληφθούμε ότι το σημερινό χάλι δεν οφείλεται σε ...δυνάμεις του σύμπαντος αλλά σε ελεεινή κακοδιαχείριση δεκαετιών, τότε ίσως αρχίσουμε να κατανοούμε το τι πρέπει να γίνει. Ως τότε αναλύσεις καφενείου και άγιος ο Θεός...Ειδαμε/βλεπουμε και την Ιρλανδια που ολα στο κρατος λειτουργουσαν ρολοϊ και 'οι δυναμεις της αγορας' αφεθηκαν να αυτορρυθμιζονται κατα πως επιτασσει ο γερο-Ανταμ , ο Φριντμαν και τα Τσικαγκο Μποϋζ...
Ασε ρε Εντη το παραμυθακι...Κι εμεις οι 'ρεμπεσκεδες' και οι Ιρλανδοι οι 'νοικοκυρηδες' και οι Ιταλοι που παραγουν τα παντα την ιδια καταληξη θα εχουμε αν δε ξυπνησουμεόταν οι αναρχικοί στην Πάτρα κλείνανε το carrefour γιατί απέλυε στο χύμα εργαζόμενους
Δεν είναι δουλειά ούτε των αναρχικών, ούτε των δημοκρατικών πολιτών να ασχοληθούν με ένα κακό εργοδότη. Είναι δουλειά του υπουργείου εργασίας. Το γιατί δεν κάνει αυτό σωστά τη δουλειά του είναι άλλη συζήτηση που περισσότερο αφορά τον δημόσιο παρά τον ιδιωτικό τομέα.Μα τι λες τωρα??Να πειραξει το υπουργειο (πολιτικη αποφαση) τις 'δυναμεις της αγορας' και να σηκωθουνε να φυγουν οπως η 'βαρια φορολογουμενη' Coca Cola 3E??Κι αν δεν ειναι δουλεια 'σου' να ασχοληθεις οταν πηδανε τον συναδελφο σου του καθε Καρφουρ γιατι θα πρεπει να ειναι δουλεια 'μου' οταν βλεπω να πηδανε εσενα??
-
Πόσες φορές πρέπει να διαβάσεις ότι η περίπτωση της Ιρλανδίας δεν έχει καμμία σχέση με της Ελλάδας;
Η Ιρλανδία πηδήχτηκε (sic) από τις τράπεζες της συν το ότι η Ιρλανδία ήταν περίπτωση υπερβολικής ανάπτυξης (φούσκας) όπως και το Ντουμπάι.Μα τι λες τωρα??Να πειραξει το υπουργειο (πολιτικη αποφαση) τις 'δυναμεις της αγορας' και να σηκωθουνε να φυγουν οπως η 'βαρια φορολογουμενη' Coca Cola 3E??
Πήγαινε να δεις στην καπιταλιστική Αμέρικα τι φούτσες έχουν πέσει σε εταιρείες μεγαλύτερες της 3Ε στην Ελλάδα. Ή έχεις κράτος ή έχεις μπουρδέλο. Κοινώς θα πρεπε...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Πόσες φορές πρέπει να διαβάσεις ότι η περίπτωση της Ιρλανδίας δεν έχει καμμία σχέση με της Ελλάδας;
Η Ιρλανδία πηδήχτηκε (sic) από τις τράπεζες της συν το ότι η Ιρλανδία ήταν περίπτωση υπερβολικής ανάπτυξης (φούσκας) όπως και το Ντουμπάι.
Ποσες φορες θα πρεπει να γραψω οτι ανεξαρτητα απο τις αιτιες η καταληξη θα ειναι ΠΑΝΤΑ η ιδια??Το ξεσκισμα των 'ρεμπεσκεδων' εργαζομενων??Μα τι λες τωρα??Να πειραξει το υπουργειο (πολιτικη αποφαση) τις 'δυναμεις της αγορας' και να σηκωθουνε να φυγουν οπως η 'βαρια φορολογουμενη' Coca Cola 3E??
Πήγαινε να δεις στην καπιταλιστική Αμέρικα τι φούτσες έχουν πέσει σε εταιρείες μεγαλύτερες της 3Ε στην Ελλάδα.Ειδικα αυτη WalMart την εχουνε ξεσκισει... Ή έχεις κράτος ή έχεις μπουρδέλο. Κοινώς θα πρεπε...
Από ένα άρθρο του Αλέκου Παπαδόπουλου ('φεύγω πριν με φάνε τα πιράνχας')
Αναδιάρθρωση σημαίνει ότι δηλώνεις πρώτα στάση πληρωμών και μετά είτε (α) δίνεις λιγότερα απ’ αυτά που χρωστάς στους δανειστές σου είτε (β) τους υποχρεώνεις σε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής τους. Και οι δύο περιπτώσεις συνιστούν δήλωση πτώχευσης. Γνωρίζουν άραγε οι ανεύθυνοι αυτοί διακινητές τι θα γινόταν π.χ. με τις ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία, που έχουν ελληνικά χρεόγραφα στα χαρτοφυλάκιά τους; Μπορούν να μας απαντήσουν ποιος θα μας δάνειζε ξανά για να μπορέσουμε να ζήσουμε;
Κάποια άποψη επ' αυτού;>
μαλλον εχεις δικιο, καλυτερα μια χωρα υπο επιτηρηση χωρις δικαιωματα, που θα ξεπουλησει τα παντα, ενω στη πορεια δικαιουται να 'οδηγησει' και μερικες εκατονταδες χιλιαδες κοσμου σε εξαθλιωση. Ταυτοχρονα ομως, μπορει με χαρακτηριστικη ανεση να εγγυαται την επιβιωση των τραπεζων. Ναι ξερω, οι τραπεζες ειναι οι πυλωνες της οικονομιας κτλ κτλ.
και κατι αλλο, τα λεφτα του ΔΝΤ δεν πανε για να πληρωσουν μισθους και συνταξεις, αλλα για την αποπληρωμη δανειων περασμενων ετων. Αυτο επρεπε να στο πει ο καθηγητης χθες.
edit***
τι θα γινει μετα το 2013 με ενα χρεος περιπου 450-500δις στο 170-190% του ΑΕΠ; Θα βγει ο ΓΑΠ στην 'ελευθερη αγορα' να δανειστει; -
Ποσες φορες θα πρεπει να γραψω οτι ανεξαρτητα απο τις αιτιες η καταληξη θα ειναι ΠΑΝΤΑ η ιδια??Το ξεσκισμα των 'ρεμπεσκεδων' εργαζομενων??
Joseph?
Ειδικα αυτη WalMart την εχουνε ξεσκισει
Το μπάχαλο το δικό μας δεν το φτάνουν...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ποσες φορες θα πρεπει να γραψω οτι ανεξαρτητα απο τις αιτιες η καταληξη θα ειναι ΠΑΝΤΑ η ιδια??Το ξεσκισμα των 'ρεμπεσκεδων' εργαζομενων??
Joseph?
Ωπα της!!!!Και καινουρια ταμπελιτσα. Αντε μεγεια μου...Καλυτερα Joseph παρα θυμα του **Dr.**JosephΕιδικα αυτη WalMart την εχουνε ξεσκισει
Το μπάχαλο το δικό μας δεν το φτάνουν...
Οχι βεβαια...Αντι να παραβιαζουν τους νομους εξαγοραζουν τους...νομοθετες.Προχωρημενα πραματα.Παντως το Μνημονιο επιτυγχανει τους στοχους του μεχρι τωρα:
Ρεπορτάζ : Χρήστος Ζιώτης
(από την Ελευθεροτυπία)
Το ένα πέμπτο περίπου (20%) του συρρικνωμένου Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της χώρας, περίπου 44 δισ. ευρώ, θα απορροφήσουν οι δαπάνες για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους το 2011. Οι δαπάνες για τόκους την επόμενη χρονιά θα φτάσουν τα 15,9 δισ. ευρώ και οι αποπληρωμές χέους (χρεολύσια) τα 28 δισ. ευρώ.
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε το δημόσιο χρέος πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα σε σύγκριση με το έλλειμμα, καθώς η εκτίναξή του στο 142,5% του ΑΕΠ φέτος αποτελεί την «αχίλλειο πτέρνα» του Μνημονίου.Μας πήγαν στα χειρότερα
Ηδη οι στόχοι του χρέους που έχει θέσει το Μνημόνιο έχουν ξεπεραστεί, καθώς το 2011 θα έχει εκτιναχθεί στο 152,5% του ΑΕΠ, ενώ το Μνημόνιο προέβλεπε ότι η χώρα το 2013 θα έβγαινε με χρέος 140,4% του ΑΕΠ. Ετσι, αν η περίφημη δυναμική του χρέους, όπως αποτυπωνόταν στους στόχους του Μνημονίου, «τρόμαζε» τις αγορές και καθιστούσε την έξοδο της χώρας από αυτό λίαν επισφαλή, ο εκτροχιασμός του, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες για πρώτη φορά ο υπουργός Οικονομικών, καθιστά αναπόδραστη την αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.
Παρά ταύτα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών φιλοδοξεί ότι το 2011 η χώρα θα καταφέρει να βγει στις αγορές για να καλύψει μέρος των δανειακών της αναγκών με μεσοπρόθεσμους τίτλους αντί των εντόκων γραμματίων, όπως κάνει μέχρι στιγμής.
Οι δανειακές ανάγκες της χώρας το 2011 ανέρχονται σε 69,5 δισ. ευρώ και από αυτά, τα 46,5 δισ. ευρώ η χώρα, αν φανεί συνεπής προς τους στόχους του Μνημονίου, θα τα εισπράξει από τον μηχανισμό βοήθειας.
Τα υπόλοιπα 22,5 δισ. ευρώ θα καλυφθούν με βραχυπρόθεσμο δανεισμό. Μετά τις αναθεωρήσεις και τις προσθήκες των swaps και των χρεών των ζημιογόνων ΔΕΚΟ, το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης στο τέλος του έτους 2010 εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 343.200 εκατ. ευρώ ή 148,0% του ΑΕΠ, έναντι 298.524 εκατ. ευρώ ή 127,0% του ΑΕΠ το 2009.
Το 2011 το ύψος του χρέους της κεντρικής κυβέρνησης προβλέπεται ότι θα διαμορφωθεί στα 362.230 εκατ. ευρώ ή 158,6% του ΑΕΠ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 10,6% του ΑΕΠ έναντι του 2010.
Με την αφαίρεση του ενδοκυβερνητικού χρέους (η αξία των ομολόγων που κατέχουν τα ασφαλιστικά ταμεία), το χρέος της γενικής κυβέρνησης στο τέλος του 2010 εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 330.400 εκατ. ευρώ ή 142,5% του ΑΕΠ, έναντι 298.032 εκατ. ευρώ ή 126,8% του ΑΕΠ το 2009, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 15,7% του ΑΕΠ.
Το χρέος της γενικής κυβέρνησης του έτους 2011 προβλέπεται ότι θα διαμορφωθεί στα 348.500 εκατ. ευρώ ή 152,6% του ΑΕΠ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 10,1% του ΑΕΠ έναντι του 2010. -
Aυτή την στιγμή κατακρεουργούνται στην κυριολεξία τα δικαώματα του ΙΥ.
Άπειροι εργαζόμενοι απολύονται ΑΔΙΚΩΣ και όχι λόγω κρίσης σε εταιρείες που αντι να βγάζουν 100 βγάζουν 99, 50 η 101 κέρδος, οι απολύσεις είναι μαζικές κι εκτός νόμου(υπάρχει νόμος που δεν επιτρέπει περισσότερες απολύσεις απο συγκεκριμμένο ποσοστό το χρόνο), υπάρχει άλωση των εργασιακών δικαιωμάτων, ψήνεται η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και η αντικατάσταση τους με ατομικές, η σταδιακή κατάργηση των αποζημιώσεων.
Με αντίστοιχη άλωση απειλείται κι ο δημόσιος τομέας.Βλέπετε πλεον ΑΚΡΙΒΩΣ αυτά που λέγαμε στην αρχή της κρίσης, πως όσοι τα πήραν με τον οποιοδήποτε τρόπο δεν ενοχλήθηκαν απο κανένα (απλά τους παρακαλάμε να τα επενδύσουν ) , τα δε χρέη που άφησαν τα πληρώνει ο εργαζόμενος με απώλεια εισοδήματος και δικαιώματος εργασίας. Έτσι απλά.
Ο καθένας λοιπόν απο δω και μπρος ας αναλογιστεί τον προσωπικό του ρόλο στο τοίχος που υπάρχει η που θα δημιουργηθεί απέναντι στην εισβολή αυτή.
Αν θα περάσουν όλα αυτά θα είμαστε απόλυτα υπεύθυνοι και υπόλογοι στις επόμενες γενιές. Παραλάβαμε μια κοινωνία με θεσμοθετημένα και κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα, με κάποιες δομές και κάποιες στοιχειώδεις κοινωνικές παροχές και θα την παραδώσουμε στα παιδιά μας οικόπεδο και αφρικανική σαβάνα. -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Aυτή την στιγμή κατακρεουργούνται στην κυριολεξία τα δικαώματα του ΙΥ.
Άπειροι εργαζόμενοι απολύονται ΑΔΙΚΩΣ και όχι λόγω κρίσης σε εταιρείες που αντι να βγάζουν 100 βγάζουν 99, 50 η 101 κέρδος, οι απολύσεις είναι μαζικές κι εκτός νόμου(υπάρχει νόμος που δεν επιτρέπει περισσότερες απολύσεις απο συγκεκριμμένο ποσοστό το χρόνο), υπάρχει άλωση των εργασιακών δικαιωμάτων, ψήνεται η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και η αντικατάσταση τους με ατομικές, η σταδιακή κατάργηση των αποζημιώσεων.
Με αντίστοιχη άλωση απειλείται κι ο δημόσιος τομέας.Βλέπετε πλεον ΑΚΡΙΒΩΣ αυτά που λέγαμε στην αρχή της κρίσης, πως όσοι τα πήραν με τον οποιοδήποτε τρόπο δεν ενοχλήθηκαν απο κανένα (απλά τους παρακαλάμε να τα επενδύσουν ) , τα δε χρέη που άφησαν τα πληρώνει ο εργαζόμενος με απώλεια εισοδήματος και δικαιώματος εργασίας. Έτσι απλά.
Ο καθένας λοιπόν απο δω και μπρος ας αναλογιστεί τον προσωπικό του ρόλο στο τοίχος που υπάρχει η που θα δημιουργηθεί απέναντι στην εισβολή αυτή.
Αν θα περάσουν όλα αυτά θα είμαστε απόλυτα υπεύθυνοι και υπόλογοι στις επόμενες γενιές. Παραλάβαμε μια κοινωνία με θεσμοθετημένα και κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα, με κάποιες δομές και κάποιες στοιχειώδεις κοινωνικές παροχές και θα την παραδώσουμε στα παιδιά μας οικόπεδο και αφρικανική σαβάνα.Πολύ σωστά. Και κάτι ακόμα. Στον ιδιωτικό τομέα, γίνεται πογκρόμ και όντως τα μαθαίνεις από φίλους και γνωστούς.
Αν αρχίσει το πανηγύρι και στο δημόσιο, ήθελα να μου πει κάποιος από τους υποστηρικτές της δραστικής μείωσης του δημόσιου τομέα που θα πάνε τόσοι άνεργοι.
Καταλαβαίνει βέβαια και ο πλέον μαλάκας, ο έχων δείκτη νοημοσύνης αχοιβάδας με γεροντική άνοια, πως δεν γίνεται με ένα μαγικό τρόπο όλους αυτούς τους ανθρώπους να τους εξαφανίσουμε ή να τους διακτινίσουμε σε έναν άλλο γαλαξία με γερό ταμείο ανεργίας και να μην ξανακούσουμε τίποτα απο αυτούς.
Και μην σκέφτεστε καν το ενδεχόμενο αν απολυθούν οι μισοί ΔΥ και παράλληλα η φορολογία των επιχειρήσεων του ΙΥ πέσει στο 2% ή μηδενιστεί ακόμα, ότι θα τους απορροφήσει όλους ή έστω ένα μεγάλο ποσοστό. Το ιδιωτικό κεφάλαιο στην Ελλάδα είναι σε μεγάλο ποσοστό τόσο κοτζαμπάσικο, που το μόνο που θα κάνει λόγω της μείωσης της φορολόγησης των κερδών του, θα είναι να παρακολουθεί τα κέρδη του να αυξάνονται χωρίς κόπο και άγχος.Θα συνεχίζει να ξεζουμίζει τους ήδη υπάρχοντες και υποαμειβόμενους υπαλλήλους του (με τους νέους ξεφτιλομισθούς που προτείνει η τρόικα) και όταν κάποιος ρετάρει, θα τον αντικαθιστά για πλάκα μέσω της απέραντης δεξαμενής των δυστυχισμένων που θα δημιουργηθούν τους προσεχείς μήνες.
Ξαναλέω. Όσο και αν το ενδεχόμενο να τους πούμε να πάρουν από τα τρία το μακρύτερο ως λύση φαντάζει πανδύσκολη, κουφή, έξω από κάθε λογική, αυτοκτονία, γενοκτονία, και όποια άλλη παπαριά μας έχουν πει θυμηθείτε με πως σε λίγο καιρό θα είναι η μόνη που θα μπορέσουμε να ακολουθήσουμε.
Αν έχουμε οργανώσει ένα σχέδιο για μετά, μπορεί να φάμε σκατά για κάποιο καιρό αλλά δεν θα έχουμε τη θηλιά που έχουμε τώρα. Γιατί προσεχώς και σκατά θα τρώμε και η θηλιά θα σφίγγει κάθε μέρα και περισσότερο.
Το μόνο εμπόδιο είναι ο ΓΑΠ, ο θίασος του και ο ψευτοαντιμνημονιακός Αντωνάκης με το δικό του θίασο.
Όσο πιο γρήγορα εξαφανιστούν από τη μέση αυτοί, τόσο πιο κοντά στην λύση θα είμαστε. -
Όσοι υπεράριθμοι ΔΥ δεν απολυθούν από το δημόσιο, με τι λεφτά θα πληρώνονται?
-
Εγώ από τα λεγόμενα του BEAMS καταλαβαίνω ότι η 'σωστή' λύση είναι: χρεωκοπία ('πάρτε από τα 3 το μακρύτερο') + όλοι στο δημόσιο / κρατικός καπιταλισμός ('ιδιωτικό κεφάλαιο = για τον π@@τσο'). Σωστά ?
-
Schadenfreude
Η χαιρεκακία (schadenfreude στο πρωτότυπο κείμενο) δεν εξυπηρετεί τα γερμανικά συμφέροντα, αναφέρει σε πρωτοσέλιδη επίθεσή της στην πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. «Είναι δυνατή απέναντι στους αδύναμους», υπογραμμίζει για τη Γερμανίδα καγκελάριο, υποστηρίζοντας ότι τους επιβάλλει μια νέα συνθήκη των Βερσαλλιών, χωρίς να έχει γίνει πόλεμος.
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=225664 -
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Πάντως είναι καταπληκτικό το πόσο δίνει σημασία το πολιτικό σύστημα στην διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας στον ΔΤ, ενώ οι απολύσεις στον ΙΤ απλώς καταγράφονται στις εφημερίδες και δεν απασχολούν και πολλούς...Στην προοπτική ενδεχόμενων απολύσεων π.χ στις ΔΕΚΟ, προβάλλεται το αντεπιχείρημα της μείωσης της κατανάλωσης και το ότι θα βρεθούν στον δρόμο χιλιάδες οικογένειες.
Άραγε το ίδιο επιχείρημα δεν ισχύει και για τον ΙΤ ?
Πόσο ξεδιάντροπα μας δείχνουν οι πολιτικοί ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι είναι οι καλύτεροι πελάτες τους...
Λοιπόν, αυτή η ξεδιάντριοπη αναστροφή της πραγματικότητας, από αστεία καταντάει ενίοτε και κουραστική.
Πριν αρχίσει η φάση με τους 666-ΔΥ, όταν τότε είχαμε ΜΟΝΟ τις πάμπολλες απολύσεις ΙΥ, τα σχέδια 4-μέρες δουλεια/50% μισθού, και κάτι τέτοια, ΚΑΠΟΙΟΙ έβγαιναν και φώναζαν και διαμαρτύρονταν και τους απασχολούσε μια χαρά.
ΤΟΤΕ λοιπόν, η απάντηση ήταν 'και τι θέλετε να γίνει', 'αν δεν τη βγάζει το αφεντικό καλύτερα να απολύσει από το να κλείσει', 'καθένας κάνει κουμάντο σπίτι του', 'οι κομμουνιστές έχουν καταστρέψει την επιχειρηματικότητα', 'πάλι μας πρήζετε τ@@ με το κακό κεφάλαιο' κ.ο.κ.
Τώρα που βρέθηκε η καραμέλα των ΔΥ, ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ που δεν ασχολείστε με ΤΙΠΟΤΑ άλλο, εσείς οι ίδιοι γράφετε στ@@ σας τους ΙΥ, γυρνάτε να διαμαρτυρηθείτε που δεν ασχολούμαστε (!?) με τους ΙΥ
Η Μ Α Ρ Τ Ο Ν
Οι ίδιοι που τότε 'αναλάμβαναν' να υπερασπιστούν τις απολύσεις ΙΥ, είναι οι ίδιοι που τώρα τις ξεχνάνε γιατί έχουν βρει καλύτερη καραμέλα, και είναι οι ίδιοι που έρχονται να φωνάξουν ότι 'ξεχάστηκαν οι ΙΥ'
Άντε, γιατί μας τά χετε κάνει ζέπελιν εδω μέσα
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Όσοι υπεράριθμοι ΔΥ δεν απολυθούν από το δημόσιο, με τι λεφτά θα πληρώνονται?Με τα ίδια που πληρώνονται και τώρα
-
Ο χρήστης simfun έγραψε:
Όσοι υπεράριθμοι ΔΥ δεν απολυθούν από το δημόσιο, με τι λεφτά θα πληρώνονται?
Με τα ίδια που πληρώνονται και τώρα
Έτσι ακριβώς.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Πάντως είναι καταπληκτικό το πόσο δίνει σημασία το πολιτικό σύστημα στην διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας στον ΔΤ, ενώ οι απολύσεις στον ΙΤ απλώς καταγράφονται στις εφημερίδες και δεν απασχολούν και πολλούς...
Στην προοπτική ενδεχόμενων απολύσεων π.χ στις ΔΕΚΟ, προβάλλεται το αντεπιχείρημα της μείωσης της κατανάλωσης και το ότι θα βρεθούν στον δρόμο χιλιάδες οικογένειες.
Άραγε το ίδιο επιχείρημα δεν ισχύει και για τον ΙΤ ?
Πόσο ξεδιάντροπα μας δείχνουν οι πολιτικοί ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι είναι οι καλύτεροι πελάτες τους...
Λοιπόν, αυτή η ξεδιάντριοπη αναστροφή της πραγματικότητας, από αστεία καταντάει ενίοτε και κουραστική.
Πριν αρχίσει η φάση με τους 666-ΔΥ, όταν τότε είχαμε ΜΟΝΟ τις πάμπολλες απολύσεις ΙΥ, τα σχέδια 4-μέρες δουλεια/50% μισθού, και κάτι τέτοια, ΚΑΠΟΙΟΙ έβγαιναν και φώναζαν και διαμαρτύρονταν και τους απασχολούσε μια χαρά.
ΤΟΤΕ λοιπόν, η απάντηση ήταν 'και τι θέλετε να γίνει', 'αν δεν τη βγάζει το αφεντικό καλύτερα να απολύσει από το να κλείσει', 'καθένας κάνει κουμάντο σπίτι του', 'οι κομμουνιστές έχουν καταστρέψει την επιχειρηματικότητα', 'πάλι μας πρήζετε τ@@ με το κακό κεφάλαιο' κ.ο.κ.
Τώρα που βρέθηκε η καραμέλα των ΔΥ, ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ που δεν ασχολείστε με ΤΙΠΟΤΑ άλλο, εσείς οι ίδιοι γράφετε στ@@ σας τους ΙΥ, γυρνάτε να διαμαρτυρηθείτε που δεν ασχολούμαστε (!?) με τους ΙΥ
Η Μ Α Ρ Τ Ο Ν
Οι ίδιοι που τότε 'αναλάμβαναν' να υπερασπιστούν τις απολύσεις ΙΥ, είναι οι ίδιοι που τώρα τις ξεχνάνε γιατί έχουν βρει καλύτερη καραμέλα, και είναι οι ίδιοι που έρχονται να φωνάξουν ότι 'ξεχάστηκαν οι ΙΥ'
Άντε, γιατί μας τά χετε κάνει ζέπελιν εδω μέσα
Αυτά που γράφεις, εκτός από κάποιους υπουργούς και τους εργοδότες, ποιος τα είπε/έγραψε;
Πού ειπώθηκε 'ας πάρουν μειωμένους μισθούς ή ημιαπασχόληση οι ΙΥ';
ΠΟΙΟΣ μίλησε για μειωμένες θέσεις για τους ΙΥ;
Ξέρεις τι γράφεις;Ούτε με τους ΔΥ πρέπει να τα έχουμε - με τους ατιμώρητους κλέφτες, τους βολεμένους από την πίσω πόρτα, τα κομματόσκυλα και τους εκβιαστές του στυλ 'δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα πληρώνει, εμείς γουστάρουμε ΤΟΣΑ και ΤΟΣΑ θα μας δώσετε' τα βάζουμε.
-
Ναι βρε μάνο κανείς δεν τα έγραφε, κανείς δεν τα έκανε, καμία συζήτηση δεν υπήρξε
Όχι όχι κανείς δεν έγραφε τότε 'με τέτοιους μισθούς που ζητάνε οι ΙΥ καλά να πάθουν' [τότε τα έξυναν και οι ΙΥ], 'αφού έχει πέσει η δουλειά τι να κάνουμε'
-
Nαι, ναι, εκτός εργοδοτών είπαμε.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!