-
Στο θέμα παρκάρισμα, πρέπει να είμαι ο πιο γκαντέμης οδηγός που υπάρχει!
Πήγα για...φαγητό, και βγήκα...κουρεμένος, κατά 40€ (αν προκάμω εντός των 10 ημέρων...)...
Ιδού:
Μιλάμε, στο συγκεκριμένο σημείο, ούτε που γνώριζα πως απαγορευόταν η στάθμευση, γιατί δεν το έχω δει ΠΟΤΕ χωρίς παρκαρισμένα!
Δεν άντεξα και τους πήρα τηλέφωνο...
-Γεια σας, με γράψατε στην Νυμφών μπλα μπλα..
-Ναι κύριε HighFidelity, εκεί απαγορεύεται και κάθε μέρα βεβαιώνουμε παραβάσεις.
-Περίεργο, γιατί παρκάρω συνέχεια εκεί γύρω και δεν έχω δει ποτέ και μάλλον ούτε κάποιος άλλος, γιατί και τώρα αν πάτε, θα το δείτε γεμάτο.
-Κάθε μέρα γράφουμε και κάθε μέρα παρκάρουν!
-Προφανώς, πρέπει να το κάνετε συχνότερα τότε για να αδειάσουμε την πλατεία από παρκαρισμένα. Πολύ καλά κάνατε που με γράψατε, αλλά πρέπει να γράψετε κι άλλους. Να σας πω, μιας και είστε τόσο ευγενικός , κάτι παρκαρισμένα πάνω στα πεζοδρόμια κάτω από το σπίτι μου, θα τα γράψετε αν κάνω καταγγελία;
-Κάντε εσείς καταγγελία και βεβαίως θα τα γράψουμε (στα @@ μας...).Και κάπως έτσι έκλεισε αυτή η πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα...
Ευτυχώς που είχα... μεγάλη επιστροφή φόρου δηλαδή, για να έχω να πληρώνω τα κερατιάτικα (>900€ pipinos ), κοινώς στο κράτος σωστά φερνόμαστε όπως μας φέρεται... Φυσικά την κλήση θα την πληρώσω, δεν είναι το ποσό σοβαρό, αλλά είναι ενοχλητικός ο τρόπος που η τροχαία φέρεται...
-
Ο χρήστης Pepelux71 έγραψε:
Γειά σας,Ζητώ τη βοήθεια οποιουδήποτε έχει την ανάλογη γνώση ή εμπειρία.
Καποιό πρωί μεταξύ του διαστήματος 09/2006 - 05/2007 βρισκόμουν στη Αττική Οδό (κόμβος Υμηττού) μετά τα τούνελ και την κατηφόρα, λίγο πριν την ένωση του κόμβου με την βασική αρτηρία Ελευσίνα - Μαρκόπουλο. Κάπου εκεί λοιπόν ως συνηθίζεται, και καλυμένο στην σκιά της γέφυρας, βρισκόταν μπλόκο 2-3 ατόμων με ραντάρ πιστόλι. Το σημείο έχει 2 λωρίδες κυκλοφορίας και την Λ.Ε.Α. στην οποία είχε αράξει το περιπολικό. Όριο ταχύτητας 80 χμ.
Το ραντάρ με έχει σημαδέψει, κινούμαι και περνάω απο μπροστά τους με 160-180 km/h, και μάλιστα ενω πλησιάζω, ο αστυνομικός που με σημάδευε, αφήνει την Λ.Ε.Α., έρχεται στην δεξιά λωρίδα με πιθανή πρόθεση να μου κάνει σήμα να σταματήσω, αλλά τελικά ο χριστιανός λόγω και της υπερβολικής ταχύτητας που τον πλησιάζει, καταλήγει να σηκώνει και τα 2 χέρια στον ουρανό με την γλώσσα του σώματός του να φωνάζει: 'Που διάολο πας έτσι / Τι κάνεις ρε άνθρωπε ???????'
Όπως καταλαβαίνετε ήταν φύση αδύνατο να σταματήσω, για 3 λόγους. Πρώτον διότι δεν μου ήταν σαφές εαν μου έκανε ξεκάθαρο σήμα, δεύτερον διότι και οι 2 λωρίδες είχαν οχήματα και πιθανότατα θα προκαλούσα σύγχιση εαν σταματούσα απότομα, ή θα έπρεπε να σταματήσω 200-300 μέτρα μακριά και να κάνω όπισθεν, και τρίτον, διότι και εγώ, λόγω της ταχύτητας και της τρομάρας οτι με 'τσάκωσαν'... σάστισα.
Κάποιες εβδομάδες αργότερα κλήθηκα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής μου και όταν πήγα ο αρμόδιος αστυνόμος με ενημέρωσε οτι την ταδε μέρα διαπιστώθηκε να κινούμαι με υπερβολική ταχύτητα στην Α.Ο. και με ρώτησε για ποιό λόγο έτρεχα. Αφού του έδωσα την αιτιολογία μου, την σημείωσε σε ένα έντυπο και με έδιωξε. Δεν θυμάμαι καθόλου εαν με έβαλε και υπέγραψα σε αυτό το έντυπο και προσπερνάω αυτή την στιγμή το ότι εαν τελικά υπέγραψα, παραδέχτηκα έτσι και το οτι ήμουν εγώ ο οδηγός.
Μέχρι και σήμερα 30/10/10 δεν έχει υπάρξει καμμία άλλη εξέλιξη και οι ερωτήσεις που έχω να θέσω είναι οι εξής:
-
Η παράβασή της υπερβολικής ταχύτητας όταν βεβαιώθηκε ήταν ποινικό αδίκημα (πλημέλλημα) και προέβλεπε δικαστική εκδίκαση. Τον 06/2007 όμως με τον νέο ΚΟΚ μετατράπη σε διοικητικό αδίκημα.
Αληθεύει το περί 'Αμνηστίας' καθότι στα ποινικά αδικήματα δεν ισχύει η αναδρομικότητα και ότι όλοι οι παραβάτες του παλαιού ΚΟΚ αθωώνονται, αφού δεν υπάρχει πλέον το κατάλληλο νομικό πλαίσιο προκειμένου να τιμωρηθούν ??? -
Εαν μου είχε καταλογιστεί στην Αττική Οδό 'Άρνηση ακινητοποίησης οχήματος σε υπόδειξη τροχονόμου' δεν θα μου γινόταν επίσης γνωστό όταν κλήθηκα στο αστυνομικό τμήμα? Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να μου έχει καταλογιστεί και αυτή η παράβαση χωρις να γίνει κάποια νύξη ή να υπάρξει κάποια αντίδραση είτε αμέσως μετά το περιστατικό είτε αργότερα στο τμήμα?
-
Το ο,τι ο ΚΟΚ προβλέπει ως επιτρεπόμενα όρια ταχύτητας:
- 130 χμ Αυτοκινητόδρομοι
- 110 χμ Οδοί ταχείας κυκλοφορίας
- 90 χμ Άλλο οδικό δίκτυο
πως συνάδει με το ότι υπάρχει όριο 80 χμ στην Αττική Οδό χωρις να είναι εντός κατοικημένης περιοχής?
Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας και επειδή έχει γίνει πολύς λόγος με εικασίες και εκτιμήσεις πραγματικά θα εκτιμήσω όποια βοήθεια βασίζεται σε στοιχεία βάσει γνώσης ή εμπειρίας.
Σχετ.: http://www.alithia.gr/newspaper/2007/15062007/15062007,20789.html
Σου είπε για το πρόστιμο; Δεν νομίζω να σου καταλογίσουν κάτι σχετικά με άρνηση ακινητοποίησης, αν υπήρχε τέτοιο θέμα θα στο χαν πει στο τμήμα οταν πήγες.
Λυπάμαι που στο λέω, αλλα πέραν του χρηματικού πρόστιμου, που για πάνω απο 140χλμ/ωρα είναι ταρίφα 300κάτι ευρώ, να ξέρεις οτι θα σου πάρουν το δίπλωμα για 2 μήνες... (παθών)
Δεν στο λένε εκείνη την στιγμή (για να μην αρνηθείς οτι οδηγούσες εσύ), αλλα απ' τη στιγμή που δηλώνεις οτι εσυ εισαι ο παραβάτης και υπογράφεις, ξεκινάει ενας αργός γραφειοκρατικός μηχανισμός ο οποίος μερικούς μήνες μετά σου στέλνει ειδοποίηση στο σπίτι να πας στο ΑΤ της περιοχής σου να παραδώσεις το δίπλωμά σου.. Εμένα το χαρτί ήρθε 9 μήνες μετά την παράβαση.
Δυστυχώς η ένσταση που έδωσες πετάγεται στον κάλαθο τον αχρήστων χωρίς καν να διαβαστεί μιας και αυτές ειναι οι εντολές απο το υπουργείο (αυτά ήταν τα λόγια του διοιηκητή της Α.Τ., όχι δικά μου) και αν δεν υπάρχει ιατρικός λόγος του τύπου αιμοκάθαρση κλπ. δεν μπορείς να αποφύγεις την ποινή.
Εγώ πήγα με πιστοποιητικό θανάτου (έτρεχα με 170 στην είσοδο της ΑΤ απο Ελευσίνα, με όριο τα 100, ερχόμουν απο Πάτρα μιας και είχε μολις πεθάνει η μητέρα του πατέρα μου την ημέρα των γενεθλίων του!) και δεν διαβάστηκε κάν.
Αν δεν παραδώσεις το δίπλωμα, τότε θα οριστείς δικάσιμος μετά απο 1-2 χρόνια μίνιμουμ. Αλλα όπως και να χει, το πολυ πολυ τοτε να ρίξεις την ποινή κατα 20-30 μέρες και θα έχεις και την ταλαιπωρία με δικηγορους κλπ.
-
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Λυπάμαι που στο λέω, αλλα πέραν του χρηματικού πρόστιμου, που για πάνω απο 140χλμ/ωρα είναι ταρίφα 300κάτι ευρώ, να ξέρεις οτι θα σου πάρουν το δίπλωμα για 2 μήνες... (παθών)Την κλήση με το πρόστιμο σου την δίνουν στο τμήμα?
Επίσης ισχύει ότι μειώνεται στο μισό αν το πληρώσεις μέσα σε 10 ημέρες? -
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Λυπάμαι που στο λέω, αλλα πέραν του χρηματικού πρόστιμου, που για πάνω απο 140χλμ/ωρα είναι ταρίφα 300κάτι ευρώ, να ξέρεις οτι θα σου πάρουν το δίπλωμα για 2 μήνες... (παθών)
Την κλήση με το πρόστιμο σου την δίνουν στο τμήμα?
Επίσης ισχύει ότι μειώνεται στο μισό αν το πληρώσεις μέσα σε 10 ημέρες?Ναι
Ναι -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Στο θέμα παρκάρισμα, πρέπει να είμαι ο πιο γκαντέμης οδηγός που υπάρχει!Πήγα για...φαγητό, και βγήκα...κουρεμένος, κατά 40€ (αν προκάμω εντός των 10 ημέρων...)...
Ιδού:
Μιλάμε, στο συγκεκριμένο σημείο, ούτε που γνώριζα πως απαγορευόταν η στάθμευση, γιατί δεν το έχω δει ΠΟΤΕ χωρίς παρκαρισμένα!
-Ναι κύριε HighFidelity, εκεί απαγορεύεται και κάθε μέρα βεβαιώνουμε παραβάσεις.
-Περίεργο, γιατί παρκάρω συνέχεια εκεί γύρω και δεν έχω δει ποτέ και μάλλον ούτε κάποιος άλλος, γιατί και τώρα αν πάτε, θα το δείτε γεμάτο.
-Προφανώς, πρέπει να το κάνετε συχνότερα τότε για να αδειάσουμε την πλατεία από παρκαρισμένα. Πολύ καλά κάνατε που με γράψατε, αλλά πρέπει να γράψετε κι άλλους. Να σας πω, μιας και είστε τόσο ευγενικός , κάτι παρκαρισμένα πάνω στα πεζοδρόμια κάτω από το σπίτι μου, θα τα γράψετε αν κάνω καταγγελία;
-Κάντε εσείς καταγγελία και βεβαίως θα τα γράψουμε (στα @@ μας...).Και κάπως έτσι έκλεισε αυτή η πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα...
Ευτυχώς που είχα... μεγάλη επιστροφή φόρου δηλαδή, για να έχω να πληρώνω τα κερατιάτικα (>900€ pipinos ), κοινώς στο κράτος σωστά φερνόμαστε όπως μας φέρεται... Φυσικά την κλήση θα την πληρώσω, δεν είναι το ποσό σοβαρό, αλλά είναι ενοχλητικός ο τρόπος που η τροχαία φέρεται...
Την πινακιδα δεν την ειδες;
-
Το ότι απεβίωσε ένα συγγενικό μας πρόσωπο ή το ότι νοσηλεύεται εκτάκτως για μένα δεν αποτελεί δικαιολογία για να τρέχουμε.
Το ξέρω ότι και καλά νιώθουμε χρήσιμοι και θέλουμε να προσφέρουμε, αλλα τελικά οδηγούμε με μειωμένα αντανακλαστικά.
Υπάρχουν περιπτώσεις που αντι για μια κηδεία έγιναν δυο τελικά λόγω και τροχαίου -
Ο χρήστης evris26 έγραψε:
Στο θέμα παρκάρισμα, πρέπει να είμαι ο πιο γκαντέμης οδηγός που υπάρχει!
Πήγα για...φαγητό, και βγήκα...κουρεμένος, κατά 40€ (αν προκάμω εντός των 10 ημέρων...)...
Ιδού:
Την πινακιδα δεν την ειδες;
Οχι.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Το ότι απεβίωσε ένα συγγενικό μας πρόσωπο ή το ότι νοσηλεύεται εκτάκτως για μένα δεν αποτελεί δικαιολογία για να τρέχουμε.
Το ξέρω ότι και καλά νιώθουμε χρήσιμοι και θέλουμε να προσφέρουμε, αλλα τελικά οδηγούμε με μειωμένα αντανακλαστικά.
Υπάρχουν περιπτώσεις που αντι για μια κηδεία έγιναν δυο τελικά λόγω και τροχαίουΣτο 'απεβ'ιωσε' έχεις δίκιο, στο 'νοσηλεύεται' όμως όχι. Υπάρχουν πολλοί λόγοι να βιαστείς να είσαι εκεί.
-
τι ακριβως θα καταφερεις αν πας πρωτος στο νοσοκομειο?
-
Mπορεί να δεις το αγαπημένο σου πρόσωπο να πριν 'σβήσει'... Όποιος δε το καταλάβει ας μην το συνεχίσει, δεν έχουμε όλοι εδώ μέσα τις ίδιες εμπειρίες...
-
Αίμα , βοήθεια , μεταφορά σε άλλο νοσοκομείο εαν ειναι απαραίτητο ακόμα και ένα τελευταίο αντίο....
-
αμα ειναι να σκοτωσεις καναν αλλον για να κανεις αυτα αστο καλυτερα
και το αιμα που δινεις δε παει στον ασθενη παει στο νοσοκομειο -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Υπάρχουν περιπτώσεις που αντι για μια κηδεία έγιναν δυο τελικά λόγω και τροχαίουτι ακριβως θα καταφερεις αν πας πρωτος στο νοσοκομειο?
Πηγαιντε ρε παιδια να σας δει κανας ψυχολογος, να βρει ποια ασφαλεια σας εχει καει. Δοκιμαστε κ ηλεκτρολογο μετα.
-
οταν πατησεις κανεναν στο δρομο επειδη ετρεχες σα πουστης για οποιονδηποτε λογο τοτε ξαναελα να κανεις κηρυγμα
-
Kαι οι δυο έχετε δίκιο... αλλά πιστεύω κανένας εκείνη την στιγμή δεν λογαριάζει πρόστιμα κλπ... είσαι σε τέτοια κατάσταση που το μόνο που σκέφτεσαι είναι πως να φτάσεις εκεί ωστέ να δεις τι γίνεται. Δεν είσαι σε ψυχολογική κατάσταση να σκεφτείς αν τρέχεις ή όχι... αν πεθαίνει κάποιος δικός σου άνθρωπος, στ @@ σου το πρόστιμο...
-
@ HighFidelity
Εμένα πάντως, εκκαθαριστικό δεν έχει έρθει ακόμα. Φαντάζομαι ότι, ή λόγω επιστροφής το καθυστερούν ή θα μου έρθει και καμιά περαίωση μαζί, αν και θεωρητικά σε μισθωτούς δεν πρέπει να πηγαίνει. Είναι πολλά τα λεφτά όμως και μια περαίωση ίση με την επιστροφή, είναι ό,τι πρέπει για τον ΓΑΠ αυτή την περίοδο.
Για την κλήση, τι να σου πω; Γίνονται αυτά. Εδώ σε ένα φίλο, έδωσαν κλήση από το ΛΣ στο λιμάνι της Τήνου, μέσα Φεβρουαρίου στις 15.30, αφότου είχε φύγει δηλαδή το καράβι. Είχε κατεβεί να φάει σουβλάκια για μεσημέρι και το άφησε σε μία στρογγυλή εξέδρα που έχει εκεί. Έγραψαν αυτόν (αθηναϊκές πινακίδες) και τους άλλους, μαζί και αυτούς στον πεζόδρομο, ούτε τους άγγιξαν (πινακίδες ΕΜχ = Ερμούπολη Σύρου). Πετάχτηκε έξω, 'τι κάνεις ρε άνθρωπε;' του λέει. 'Πήγα για σουβλάκια και φεύγω'. 'Τώρα σε έγραψα', του απαντάει. Τελικά, την έσβησε την κλήση, γιατί ήταν ξεφτίλα να γράψουν μία ώρα που δεν υπάρχει άνθρωπος στο νησί, πόσο μάλλον ΙΧ στο δρόμο που να το εμποδίζεις κιόλας. Το κίνητρο όμως είναι μεγάλο €€€€€€€....
Άσχετο, αλλά Τήνο χρησιμοποιούν ακόμα ένα K-15 σε Χ μπάντα, 1-2 φορές το χρόνο και αν...
@ rest
Το πιο απλό πράγμα στο νοσοκομείο είναι το εξής (το ΠΙΟ απλό): το παιδί σου άρρωστο, το πηγαίνει η θεία και ο γιατρός του δίνει φάρμακο στο οποίο είναι αλλεργικό... Απλά 'να ζήσετε να το θυμάστε'.
Πού το έχω δει; Πατέρας κολλητού / καρδιακού φίλου, πέθανε ακριβώς έτσι. Πήρε την αντιβίωση χωρίς να ξέρει τι είναι, μέσα στην τραγική του κατάσταση (πυρετός 41 κτλ) δε σκέφτηκε να ρωτήσει και απλά ΔΕΝ τον πρόλαβαν, αφού συγγενείς ΔΕΝ υπήρχαν τριγύρω να φωνάξουν. Μέσα σε χρόνο dt πρήστηκε, δεν μπορούσε να αναπνεύσει, άρα, ούτε και να φωνάξει, με αποτέλεσμα να τον καταλάβουν αφότου είχε φύγει.
Να μη μιλήσουμε για περιπτώσεις χρόνιων παθήσεων ή κληρονομικών χαρακτηριστικών που ο ασθενής, αν είναι σε άσχημη κατάσταση, δεν μπορεί να σκεφτεί (το δοκιμάζουμε με ΟΠΟΙΟΝ θέλει, ξύλο επί μισή ώρα και μετά να προσπαθήσει να θυμηθεί τα ονόματα όλων των συγγενών 2ου βαθμού) και πρέπει να βρίσκεται κάποιος δίπλα να τα υπενθυμίζει.
Φυσικά, για όλους τους προοδευτικούς, νομοταγείς, υπάρχουν και τα τσιπάκια στο χέρι για όλα αυτά, αλλά δεν ξέρω κατά πόσον και οι ίδιοι θα τα δέχονταν.
Ευχαριστώ.
- Διόρθωση: μόλις μου ήρθε το εκκαθαριστικό!!!
Με έβριζαν, με είπαν φοροφυγάδα, κλέφτη που κρύβω εισοδήματα κτλ. Τώρα που η επιστροφή ήρθε μεγαλύτερη από αυτή που περίμενα αρχικά; Ίσα ίσα που τους βόλευε η αρχική μου δήλωση που ήταν μικρότερη. Πρώτη φορά βλέπω να σε λένε κλέφτη που πλήρωσες περισσότερα από αυτά που σου ζητάνε και πρώτη φορά βλέπω ο ιδιοκτήτης να σε λέει κλέφτη και μετά να σου επιστρέφει αυτός την περιουσία σου.
- Διόρθωση: μόλις μου ήρθε το εκκαθαριστικό!!!
-
Ο χρήστης ikarus260 έγραψε:
Kαι οι δυο έχετε δίκιο... αλλά πιστεύω κανένας εκείνη την στιγμή δεν λογαριάζει πρόστιμα κλπ... είσαι σε τέτοια κατάσταση που το μόνο που σκέφτεσαι είναι πως να φτάσεις εκεί ωστέ να δεις τι γίνεται. Δεν είσαι σε ψυχολογική κατάσταση να σκεφτείς αν τρέχεις ή όχι... αν πεθαίνει κάποιος δικός σου άνθρωπος, στ @@ σου το πρόστιμο...το προστιμο ναι,να σκοτωσεις αλλον οχι.
-
Ο χρήστης ntinaras έγραψε:
Kαι οι δυο έχετε δίκιο... αλλά πιστεύω κανένας εκείνη την στιγμή δεν λογαριάζει πρόστιμα κλπ... είσαι σε τέτοια κατάσταση που το μόνο που σκέφτεσαι είναι πως να φτάσεις εκεί ωστέ να δεις τι γίνεται. Δεν είσαι σε ψυχολογική κατάσταση να σκεφτείς αν τρέχεις ή όχι... αν πεθαίνει κάποιος δικός σου άνθρωπος, στ @@ σου το πρόστιμο...
το προστιμο ναι,να σκοτωσεις αλλον οχι.
Φίλε ntinara με όλο τον σεβασμό, σίγουρα έχεις δίκιο σε αυτά που λες αλλά αν βρεθείς στην παραπάνω κατάσταση κόβω το χέρι μου ότι και εσύ το ίδιο θα κάνεις.....
Είναι εκείνο το ρητό που λεει έξω απο τον χορό όλοι χορεύουν. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Υπάρχουν περιπτώσεις που αντι για μια κηδεία έγιναν δυο τελικά λόγω και τροχαίουτι ακριβως θα καταφερεις αν πας πρωτος στο νοσοκομειο?
Πηγαιντε ρε παιδια να σας δει κανας ψυχολογος, να βρει ποια ασφαλεια σας εχει καει. Δοκιμαστε κ ηλεκτρολογο μετα.
Τις συμβουλές σου περι της υγείας μας κράτησε τες για πάρτη σου.
Αν διαφωνείς μπορείς να απαντάς καλύτερα είναι δείγμα πολιτισμού.
Τέλος, τα νοσοκομεία έχουν γιατρούς -
Ο χρήστης ntinaras έγραψε:
οταν πατησεις κανεναν στο δρομο επειδη ετρεχες σα πουστης για οποιονδηποτε λογο τοτε ξαναελα να κανεις κηρυγμαΟταν ο καθενας μας κ ο καθενας εκει εξω τρεχει σαν πουστης για ψυλλου πηδημα, νομιζω οτι εισαι δικαιολογημενος να τρεχεις επειδη πεθαινει ο πατερας σου στο νοσοκομειο...
Κ σε παω κ οτι στοιχημα θες οτι σε ενδεχομενη συναντηση με την αστυνομια κ επεξηγηση, θα σε πανε κ συνοδεια για να πας πιο γρηγορα. Ξεκολλα...
Ναι τα νοσοκομεια εχουν γιατρους, αλλα δεν τρεχεις για να πας να του δωσεις την αγωγη του ή να του κανεις εγχειρηση. **Τρεχεις για να τον δεις/σε δει πριν τα τιναξει. **Καταλαβες?
Διεγράφη flame bait - προσβλητικό [Mod]
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.