-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Σήμερα ανεβαίνει με νεύρα ο καφετζής της εταιρίας και αρχίζει να χώνει για την περαίωση. Έλαβε λέει ο πατέρας του (ετών 85) χαρτί για περαίωση όπου πρέπει να πληρώσει 4500 € και ο άνθρωπος είναι συνταξιούχος εδώ και 20 χρόνιαΑπλά δεν υπάρχει!!!
Προφανώς ο πατέρας του καφετζή δεν έκανε ποτέ κλείσιμο βιβλίων και απλά βγήκε στην σύνταξη χωρίς άλλες διαδικασίες.
Είναι τόσο οργανωμένο το ΕΔ που ποτέ δεν ασχολήθηκε για το πως ένας συνταξιούχος δεν έχει κλείσει τα επαγγελματικά του βιβλία και παίρνει σύνταξη. Ο άνθρωπος δεν φταίει, κανείς δεν του το είπε τότε φυσικά. ΄Εδώ στέλνουν και σε πεθαμένους που δεν έκλεισαν τα βιβλία του πριν πεθάνουν, οι ανεύθυνοι φορολογούμενοι
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Σήμερα ανεβαίνει με νεύρα ο καφετζής της εταιρίας και αρχίζει να χώνει για την περαίωση. Έλαβε λέει ο πατέρας του (ετών 85) χαρτί για περαίωση όπου πρέπει να πληρώσει 4500 € και ο άνθρωπος είναι συνταξιούχος εδώ και 20 χρόνια
Απλά δεν υπάρχει!!!
Προφανώς ο πατέρας του καφετζή δεν έκανε ποτέ κλείσιμο βιβλίων και απλά βγήκε στην σύνταξη χωρίς άλλες διαδικασίες.
Είναι τόσο οργανωμένο το ΕΔ που ποτέ δεν ασχολήθηκε για το πως ένας συνταξιούχος δεν έχει κλείσει τα επαγγελματικά του βιβλία και παίρνει σύνταξη. Ο άνθρωπος δεν φταίει, κανείς δεν του το είπε τότε φυσικά. ΄Εδώ στέλνουν και σε πεθαμένους που δεν έκλεισαν τα βιβλία του πριν πεθάνουν, οι ανεύθυνοι φορολογούμενοι
Το ΤΕΒΕ ... δεν σου δινει χαρτι για το ταμειο συνταξεως σου αν δεν εχεις φερει απο εφορια οτι εχεις κλεισει βιβλια.... βεβαια παλαιωτερα ισως να μπορουσες να το κανεις... η να εκανες μαιμουδια στο ταμειο σου και να την εβγαζαν την συνταξη χωρις το ΤΕΒΕ εγω που εκανα την ασκηση προσφατα... εφαγα τρεις μερες-1 εβδομαδα σε ΤΕΒΕ Εφορειες...Πρωτοδικεια κ.λ.π.
-
Μου ήρθε χαρτί περαίωσης για μια αποτυχημένη εταιρεία που είχα κάνει πριν μερικά χρόνια. Η μοναδική κίνηση που είχα κάνει με αυτή την εταιρεία ήταν να πληρώσω ένα πρόστιμο για εκπρόθεσμη υποβολή μηδενικής δήλωσης ΦΠΑ, όλα τα βιβλία ήταν κενά.
Φυσικά θα πάρουν τα 3.
Επίσης ήρθε χαρτί περαίωσης σε γνωστό μου ο οποίος είναι εδώ και κάποια χρόνια συνταξιούχος, αλλά και όταν δούλευε ήταν υπάλληλος, δέν είχε κάποια δική του δραστηριότητα. Πώς γίνεται αυτό?
Μου φαίνεται μοιράζουν χαρτιά περαίωσης αβέρτα και όποιο κορόιδο τσιμπήσει, κάτι σαν τα e-mail απο Νιγηρία.
-
BTW, το χαρτί της περαίωσης ήταν κάτι σαν κακιά φωτοτυπία σε αντίθεση με τα παλιά χαρτιά που ήταν έγχρωμα σε πιό χοντρό χαρτί σαν του εκαθαριστικού. Πολύ φτώχια έχει πέσει...
-
Αν δεν πληροσουμε-με τα ταμεια μας, πχ ΟΑΕΕ, μπορουμε να κανουμε θεωρηση βιβλιων? Να συνεχισουμε να δουλευουμε δηλαδη ως ΕΕ, πχ τον επομενο χρόνο? Δηλαδη, αυτοι που χρωστανε εισφορες ειναι καλυμενοι απο επαγγελματικης ( πως να το πω αλλιως...) αποψης? Βιβλιρια υγειας, νταξ δεν μπορουμε να θεωρησουμε.
-
Έχω βιβλία β κατηγορίας και είχα κάνει στο παρελθόν περαίωση στην εφορία για τα έτη 2000-2001-2002 και 2003. Από το 2005 και μετά κάνω μόνος μου αυτοπεραίωση κάθε χρόνο.
Προχτές μου ήρθε χαρτί για περαίωση του έτους 2004 και το αντίτιμο είναι 700 ευρώπουλα.Ερώτηση σε όποιον γνωρίζει ή έχει ρωτήσει για κάτι ανάλογο σε εφορία ή φοροτεχνικό :
Γιατί δεν μου ήρθε και για τα υπόλοιπα έτη, ήτοι 2005 και εφεξής ? Επειδή έχω κάνει αυτοπεραίωση και άρα έγινε αποδεκτή ή θα γίνει κι αυτό αργότερα και θα μου έρθει και δεύτερος ντζερεμές να πληρώσω?
Eυχαριστώ εκ των προτέρων -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Αν δεν πληροσουμε-με τα ταμεια μας, πχ ΟΑΕΕ, μπορουμε να κανουμε θεωρηση βιβλιων? Να συνεχισουμε να δουλευουμε δηλαδη ως ΕΕ, πχ τον επομενο χρόνο? Δηλαδη, αυτοι που χρωστανε εισφορες ειναι καλυμενοι απο επαγγελματικης ( πως να το πω αλλιως...) αποψης? Βιβλιρια υγειας, νταξ δεν μπορουμε να θεωρησουμε.Ο ΟΑΕΕ τέτοια εποχή σου δίνει μία βεβαίωση οτι έχεις πληρώσει για τον προηγούμενο χρόνο και ισχύει μέχρι 30/10/2011 και με αυτή θεωρείς τα βιβλία. Επίσης πλέον έχει ένα αυτοκόλητο που το κολλάς πάνω στο βιβλιάριο και δέν χρειάζεται να πάς στα γραφεία τους για να το θεωρήσεις. Οπότε αν εσύ απο δώ και πέρα σταματήσεις να πληρώνεις εισφορές μπορείς να θεωρείς βιβλία με αυτή τη βεβαίωση καθώς και θα έχεις ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τον υπόλοιπο χρόνο.
Το ίδιο γίνεται και με τις ηλεκτρονικές βεβαιώσεις του ΙΚΑ για θεώρηση βιβλίων, και αυτές ισχύουν για ένα χρόνο απο την έκδοση.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Αν δεν πληροσουμε-με τα ταμεια μας, πχ ΟΑΕΕ, μπορουμε να κανουμε θεωρηση βιβλιων? Να συνεχισουμε να δουλευουμε δηλαδη ως ΕΕ, πχ τον επομενο χρόνο? Δηλαδη, αυτοι που χρωστανε εισφορες ειναι καλυμενοι απο επαγγελματικης ( πως να το πω αλλιως...) αποψης? Βιβλιρια υγειας, νταξ δεν μπορουμε να θεωρησουμε.Με χρέος μέχρι 6000 Ευρώ θεωρείς κανονικά. Πας στον ΟΑΕΕ, σου δίνει βεβαίωση οφειλής (που ισχύει μέχρι το τέλος του μήνα που εκδόθηκε) και είσαι ΟΚ. Από κει και πέρα, θεωρείς μόνο αν πληρώσεις ή ρυθμίσεις.
BTW, το χαρτί της περαίωσης ήταν κάτι σαν κακιά φωτοτυπία σε αντίθεση με τα παλιά χαρτιά που ήταν έγχρωμα σε πιό χοντρό χαρτί σαν του εκαθαριστικού. Πολύ φτώχια έχει πέσει...
Όντως. Αυτά που εκτυπώνεις από το gsis.gr είναι πολύ πιο ωραία.
Έχω βιβλία β κατηγορίας και είχα κάνει στο παρελθόν περαίωση στην εφορία για τα έτη 2000-2001-2002 και 2003. Από το 2005 και μετά κάνω μόνος μου αυτοπεραίωση κάθε χρόνο.
Προχτές μου ήρθε χαρτί για περαίωση του έτους 2004 και το αντίτιμο είναι 700 ευρώπουλα.Ερώτηση σε όποιον γνωρίζει ή έχει ρωτήσει για κάτι ανάλογο σε εφορία ή φοροτεχνικό :
Γιατί δεν μου ήρθε και για τα υπόλοιπα έτη, ήτοι 2005 και εφεξής ? Επειδή έχω κάνει αυτοπεραίωση και άρα έγινε αποδεκτή ή θα γίνει κι αυτό αργότερα και θα μου έρθει και δεύτερος ντζερεμές να πληρώσω?
Eυχαριστώ εκ των προτέρωνΑκριβώς επειδή έκανες αυτοπεραίωση δεν πληρώνεις. Όμως κανονικά θα έπρεπε να έχει και από 350€ για τις χρήσεις 2008 & 2009.
-
Ευχαριστώ Σταύροςτζί!
-
ευχαριστω για τις απαντησεις!!
-
το taxisnet δεν ανοιγει, χαμος πρεπει να χει γινει
αυτοπεραιωση???? γινεται και πως???
παιρνεις τα βιβλια σου και πας αυτοβουλως στην εφορια?
και ασχολουνται?
εννοειται πως ουτε γω θα τους δωσω φραγκο, ειναι χαζοι οι ανθρωποι, τετοια εποχη που μαζευουμε λεφτα για τελη κυκλοφοριας, και για το ταμειο μας (εξαμηνο) στελνουν ενα χιλιαρικο απο πανω (για 2 χρονων βιβλια β κατηγοριας)
απο που θα τα βγαλουμε...
-
Ο χρήστης blackpug106 έγραψε:
το taxisnet δεν ανοιγει, χαμος πρεπει να χει γινειΤο σύστημα ήταν offline σήμερα το απόγευμα για αναβάθμιση.
αυτοπεραιωση???? γινεται και πως???
παιρνεις τα βιβλια σου και πας αυτοβουλως στην εφορια?
Πίνακας Ι στο Ε3 βάση το Ν.3296/2004, δεν πας τίποτα στην εφορία.
Βέβαια από φέτος αυτοπεραίωση τέλος οπότε αν δεν έκανες ποτέ μην ασχοληθείς. -
Έχω πολύ καιρό να παρακολουθήσω το θέμα.
Έψαξα το δίκτυο για ειδήσεις σχετικά με τον τρόπο υποβολής των αποδείξεων και παντού διάβαζα ότι υποβάλλονται σε σφραγισμένο φάκελλο με σύνολο/ονοματεπώνυμο/ΑΦΜ απ' έξω ή με ειδική ηλεκτρονική φόρμα.
Αυτή την 'ειδική' ηλεκτρονική φόρμα όνως δεν την ανακάλυψα πουθενά.
Μήπως γωωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω;Προγράμματα καταχώρησης/αρχειοθέτησης βρήκα αρκετά, αν και μετά από δοκιμές μάλλον θα προτιμήσω excel, αν τελικά πρέπει να τις καταχωρήσω.
-
Δεν υπάρχει ακόμα κάτι διαθέσιμο. υπομονή
-
Σ' ευχαριστώ Σταύρο.
-
Ελπίζω να κάνουν κάτι για όλους εμάς που φροντίσαμε έγκαιρα να περάσουμε τις αποδείξεις σε ηλεκτρονική μορφή (είτε κάποιο από τα προγράμματα που κυκλοφορούν είτε σε ένα δικό μας Excel), πχ. export σε CSV ή XML, και να μη μας βάλουν να τις ξαναπληκτρολογήσουμε στη δική τους εφαρμογή (σιγά μην τις πληκτρολογήσουμε, εκτύπωση, φάκελλος και με το χέρι στην εφορία, απλά ανησυχώ μήπως αυτή η δυνατότητα δεν ισχύει για τους υποβάλλοντες δήλωση μέσω Internet).
-
Παιδιά ακόοομη δεν έχει εκαθαριστεί η δήλωση μου και είμαι μισθωτός πρέπει να ανησυχώ? Σε λίγο θα αλλάξει ο χρόνος και δεν έχω εκκαθαριστικό στα χέρια μου!
-
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Παιδιά ακόοομη δεν έχει εκαθαριστεί η δήλωση μου και είμαι μισθωτός πρέπει να ανησυχώ? Σε λίγο θα αλλάξει ο χρόνος και δεν έχω εκκαθαριστικό στα χέρια μου!Βάλε το ΑΦΜ σου εδώ.
Αν έχει εκκαθαριστεί, μάλλον χάθηκε το εκκαθαριστικό. Αν όχι, υπομονή... -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Eυχαριστώ εκ των προτέρωνΑκριβώς επειδή έκανες αυτοπεραίωση δεν πληρώνεις. Όμως κανονικά θα έπρεπε να έχει και από 350€ για τις χρήσεις 2008 & 2009.
Χμχμ, κι εγώ έχω κάνει αυτοπεραίωση για το 2008-2009, αλλά μου ήρθε κανονικά το φιρμάνι (χθες) και μάλιστα για στρόγγυλα 700άρια, αντί για 350x2 που θα ήταν το σωστό.
Ακόμα πάντως οι εφορίες δεν έχουν λάβει το 'ειδικό λογισμικό' διόρθωσης των στοιχείων.... βράσ'τα!Για 350x2 θα το σκεφτόμουν.
Για 700x2 με τίποτα! -
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Χμχμ, κι εγώ έχω κάνει αυτοπεραίωση για το 2008-2009, αλλά μου ήρθε κανονικά το φιρμάνι (χθες) και μάλιστα για στρόγγυλα 700άρια, αντί για 350x2 που θα ήταν το σωστό.
Ακόμα πάντως οι εφορίες δεν έχουν λάβει το 'ειδικό λογισμικό' διόρθωσης των στοιχείων.... βράσ'τα!Για 350x2 θα το σκεφτόμουν.
Για 700x2 με τίποτα!Καλησπέρα!!!Εμένα για τα έτη 2008 και 2009 με αυτοπεραίωση μου δε μου ήρθε ταχυδρομικά ,αλλά έχει εκδοθεί ηλεκτρονικά,2*350=700 και αναφερει εκπτωση 20Ε,τελικό ποσό 680Ε.άντε να βρεις την άκρη...
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος