-
Παιδί του Σοσιαλιστή Κράξι και αυτό. Μετά τη διάλυση της Χριστιανοδημοκρατίας και των Σοσιαλιστών στην Ιταλία γεννήθηκε στο Βορρά το κόμμα του γνωστού καναλάρχη (FORZA ITALIA) ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με την ενωμένη Αριστερά. Βρέθηκε για 2η φορά στην εξουσία μετά την απόλυτα αποτυχημένη πολιτική σε ότι αφορά τα θέματα της Οικονομίας.
Σε οικονομικό επίπεδο δεν είναι κακός και σίγουρα καλύτερος από τον padrino Andreotti και μία σειρά άλλους τραγελαφικούς τύπους με αποκορύφωμα της Ilona Staller & Moana Pozzi που μετά την εκλογή τους στην πρώτη συνεδρίαση της Ιταλικής Βουλής πέταξαν τα βυζιά τους έξω εμπρός στις κάμερες της RAI.
-
πρωθυπουργός
αντιπρόεδρος κυβέρνησης
οικονομικών
προστασίας του πολίτη
εξωτερικών
παιδείας
εργασίας
πολιτισμού
τα υπόλοιπα χαρτοφυλάκια σε σας...
-
Πρόσεξε μόνο μην δεις κάποιον από τους παρακάτω (εξαιρούνται οι πρώτοι 3) σε ψηφοδέλτιο κόμματος και να βγαίνουν στη Βουλή...
Εγώ θα προτιμούσα άτομα σαν τον Ψαριανό που και δεν φοβούνται να πουν τη γνώμη τους και δεν έχουν αριστερές ή δεξιές παρωπίδες.
Θεωρείς πχ τον Καρατζαφέρη ή τον Ψωμιάδη πιο σοβαρούς από τον Μπερλουσκόνι;ΥΓ: Μια που έβαλες τη φώτο 1000 φορές τον Ζαγοράκη τον αγράμματο παρά golden κομματόσκυλα τύπου Βουλγαράκη, Λαλιώτη και σία.
-
εγώ αποφάσισα να κόψω το ψηφίζειν μέχρι να αποτοξινωθώ εντελώς.....ή μέχρι να δημιουργηθεί υποκατάστατο χωρίς παρενέργειες.
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
εγώ αποφάσισα να κόψω το ψηφίζειν μέχρι να αποτοξινωθώ εντελώς.....ή μέχρι να δημιουργηθεί υποκατάστατο χωρίς παρενέργειες.The best argument against democracy is a five-minute converstation with the average voter.
Winston Chirchill
-
Αν δεν ψηφίσεις είναι σαν να ψηφίζεις τους δυο μεγάλους... Το έχουμε αναλύσει πολλές φορές από εδώ.
-
Σωστά!!!
-
ο Παπανδρέου έφτιαξε για τη πάρτη του λευκή επιταγή και εγώ νομίζω οτι είμαι στο φόρουμ του Cosmopolitan
-βγει ο Δημαράς έχει ένα εισιτήριο, πρόωρες κ έξοδος, με ανοικτή ημερομηνία
-δεν βγει ο Δημαράς, τα ζώα πίσω στο μαντρί και ένα νέο σετ με σκαλισμένες πέτρες απο το Θεό (βλ. ΔΝΤ)και έρχεται τώρα ο eddie να μας πει ψηφίζω Ψαριανό γιατί είμαι ηθικός. μη, μη , οχιιιιιιιι.....
το wild card πάντα είναι ένα (το πολύ)και είτε το παίζεις για να κερδίσεις ή coulda woulda shoulda.
στις προηγούμενες ήταν οι οικ. πράσινοι, δεν τους παίξαμε βρήκε το χρόνο να τους κάψει ο νικητής
τώρα είναι ο Δημαράς (θα δείξει πόσοι θα το παίξουν)αλλά αν δεν, ξέρετε απο τώρα τη μοίρα του....ψηφίστε Ψαριανό, ψηφίστε ΚΚΕ, ψηφίστε Κικίλια, μην ψηφίζετε και καθόλου, το φόρουμ θα είναι εδώ να πείτε το καημό σας για τους άντρες που είναι όλοι γουρούνια.
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
εγώ αποφάσισα να κόψω το ψηφίζειν μέχρι να αποτοξινωθώ εντελώς.....ή μέχρι να δημιουργηθεί υποκατάστατο χωρίς παρενέργειες.φτασαμε να θεωρουμε την πολιτικη του τοπου μας παιχνιδι τους. οτι κανουμε την χαρη τους.
να σας βρασω εσας τους απεχοντες - εχοντες πολιτικη αποψη.
τα παιδια βγαινουν ζωα απο 12 χρονια σχολεια χωρις ιχνος πολιτικης παιδειας και αμελουν ισως το σημαντικοτερο μελημα τους, βλεποντας το ως futbol match.
απο την αλλη, οι μεγαλυτεροι ειτε προσκυνουν το αλληλοεξυπηρετουμενο συστημα ειτε το αψηφουν.
σκατα ειναι ολα, ναι, αλλα οχι τα μυριζουν ολα σκατα μηπως χεστηκαμε εμεις ;ψηφιστε ντε.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
εγώ αποφάσισα να κόψω το ψηφίζειν μέχρι να αποτοξινωθώ εντελώς.....ή μέχρι να δημιουργηθεί υποκατάστατο χωρίς παρενέργειες.
The best argument against democracy is a five-minute converstation with the average voter.
Winston Chirchill
πραγματικά τον τελευταίο μήνα σκεφτόμουν πόσο 'γειά σου' είναι ο μέσος ψηφοφόρος...
αυτό που σκέφτηκα εγώ πως θα μπορούσε να βελτιώσει την κατάσταση είναι η επιστροφή στην αθηναϊκή δημοκρατία, με μία μικρή παραλλαγή. Εγώ πιστεύω πως θα έπρεπε να ψηφίζουμε με ένα κριτήριο που χαρακτηρίζει τη νοημοσύνη μας. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να ψηφίζουμε με βάση τον βαθμό του απολυτηρίου της μεγαλύτερης βαθμίδας υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δλδ του γυμνασίου. Μάλιστα να είναι σαν πόντοι η κάθε ψήφος... πχ βαθμός 18,5-19,4 θα αντιστοιχεί σε 9 πόντους-ψήφους. Βαθμός 14,5-15,5 σε 5 κ.ο.κ. Ίσως ακούγεται ενάντια στην αρχή της ισότητας, όμως όλοι θα δικαιούνται να ψηφίσουν, έστω και με τον τρόπο αυτό. Κάτι πρέπει να γίνει με ορισμένους που είναι στον κόσμο τους κ έχουν την ίδια δύναμη ψήφου με κάποιον που πραγματικά ενδιαφέρεται...
ΥΓ: περιμένω να ακούσω τώρα τα μύρια όσα...
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Δυστυχώς έχουμε ανάγκη από νέα πολιτική δύναμη αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει καθώς ο κόσμος στο μεγαλύτερο ποσοστό είναι εγκλωβισμένος στα 2 μεγάλα κόμματα. Εμείς εδώ μπορεί να τα λέμε ωραία και να συμφωνούμε και να κράζουμε το κατεστημένο, αλλά υπάρχει μεγάλος αριθμός του εκλογικού σώματος που έχει ή νομίζει ότι έχει λαμβάνειν από τους δυο μεγάλους. Και αυτοί χεστήκανε αν χρεωκοπήσει 8 φορές η Ελλάδα. Το μισθουλάκι, η επιδοτησούλα, η μπίζνα κλπ εξαρτώμενες από το κράτος να πέφτει και όλοι οι άλλοι να πάνε να μαμηθούν.
Αυτή την -θλιβερή- διαπίστωση κάνω και εγώ.
Αν είχαμε τον αστακομακαρονάδα θα είχαν κάνει επανάσταση οι ΠΑΣΟΚοι που 'έφαγαν ψωμί' επί Ανδρέα...Οι περισσότεροι Έλληνες (οι οποίοι είναι μικροαστοί ΔΥ οι περισσότεροι, μην το ξεχνάμε) είναι ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ γιατί το ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν δεν μπορεί να συνεχίσει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ που γνώριζαν (και διόρισε αυτούς και τα παιδιά τους), και είναι το αραλίκι στο Δημόσιο και ο παχυλός μισθός με δανεικά...
Σίγουρα χρειάζεται νέα πολιτική δύναμη που να είναι καινούργια και να μην έχει αλλοτριωθεί. Ελπίζω όμως να μην εννοείς μόνο τη Μπακογιάννη. Χρειάζεται άλλη μια πολιτική κίνηση που να δείχνει το δρόμο της στάσης πληρωμών, στροφή προς αριστερά (κρατικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και περιορισμούς στη διακρατική μετακίνηση του κεφαλαίου και του πλούτου που παράγει η Ελλάδα) μέσα όμως στη παγκόσμια καπιταλιστική σκακιέρα που απαιτεί ιδιωτεύειν, ελεύθερο ανταγωνισμό και εξάλειψη μονοπωλίων/ολιγοπωλίων.
Αλλά δε περιμένω πολλά από κάποιους όπως εσείς εδώ σε αυτό το φόρουμ που το μόνο που βρίσκεται αρνητικό και καταστροφικό στην Σύγχρονη Ελληνική ιστορία είναι οι διορισμοί επί Ανδρέα. Τέτοια κωλυμένα μυαλά δε πρόκειται ποτέ να κρίνουν και να απαιτήσουν τις σωστές λύσεις.
Και εδώ κολλάει το παρακάτω.
The best argument against democracy is a five-minute converstation with the average voter.
Winston Chirchill -
Ρε wannabe δεν σε κατάλαβα τι εννοείς...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ρε wannabe δεν σε κατάλαβα τι εννοείς...έχω καταλάβει οτι θεωρείς το ανακυκλούμενο δίπολο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κατάρα, είμαι σωστός?
και λες τώρα(στις λίγες ευκαιρίες που δίνονται για να πέσει η σκυτάλη) οτι θα ψηφίσεις καθαρά ιδεολογικά και ανεξάρτητα των συσχετισμών, σωστός?
ε! αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω(όχι μόνο για τον έντυ αλλά για τον καθένα που θεωρεί εαυτόν μέρος κοινωνίας στην οποία όμως αναγνωρίζει ασθένεια.)και για να απαντήσω ταυτόχρονα στον Peterpan, οχι δεν χρειάζεσαι συντελεστή βαρύτητας στην ψήφο σου. το συντελεστής τον βάζεις εσύ, ο μορφωμένος, ενεργώντας έχοντας υπόψιν τη σχετική σου θέση.
εσύ ξέρεις κβαντομηχανική, θεωρία παιγνίων, συστήματα, ευστάθεια κλπ κλπ και οφείλει να καθρεφτίζεται στις επιλογές σου.
ο αμόρφωτος, σαν χωριάτης σε ακριβό εστιατόριο που παίρνει το κατάλογο και δείχνει, θα διαλέξει οτι του βάλουν μπροστά (τα ΜΜΕ, ο κομματικός μηχανισμός, το ΔΝΤ κλπ)
εσύ, ο γκουρμεδιάρης μπουρζουας να διαλέξεις το ορντεβρ και το κυρίως πιάτο με βάση τις πολλές και διαφορετικές σου γευστικές εμπειρίες ώστε να έχεις ένα γεύμα που σε ικανοποιεί.ελπίζω να είμαι κατανοητός και να μην παρανοήσει κάποιος οτι γουστάρω για κάτι το Δημαρά, μόνο η καταλυτική δράση που υπάρχει πιθανότητα να έχει με ενδιαφέρει και οτι αν βγει αλλάζει τελείως το παιχνίδι.
-
Μα εγώ δεν είπα ποτέ ότι θα ψηφίσω κάποιον εκ των δυο. Ούτε πριν δεν το έκανα, πολύ περισσότερο τώρα...
Ο Ψαριανός -που ανέφερα- ανήκει στο παραμάγαζο του Κουβέλη και τον ανέφερα επειδή τον εκτιμώ σαν πολιτική παρουσία σε σχέση με τα σκατά που βλέπουμε.
Προσωπικά ελπίζω κάποια στιγμή είτε να μεταλλαχθούν οι δυο μεγάλοι ή να προκύψει μια νέα δύναμη. Για να είμαι ειλικρινής χάρηκα πέρσυ που κέρδισε ο Σαμαράς έναντι της εξερευνήτριας αλλά ένα χρόνο μετά βλέπω ότι και αυτός το ίδιο σκατολόι είναι. Το ζητούμενο δεν είναι απόλυτα το τι κάνει το πασοκ ή η ΝΔ (δλδ αν αλλάξουν όνομα και σύμβολο θα γίνει κάτι; ) αλλά η διάλυση του κομματικού/πελατειακού κράτους.
Και ξαναλέω. Εμείς καλά τα λέμε (τον καημό μας όπως λες) εδώ, αλλά όξω υπάρχει (πολύς) κόσμος που έχει κρατηθεί από τα @@ των δυο μεγάλων και περιμένουν το deal.
Μακάρι να ενώνονταν ΚΚΕ και τσίριζα (λέμε τώρα) μαζί με όλα τα αριστερά παραμάγαζα. Θεωρώ ότι αν κατάφερναν να συννενοηθούν θα κέρδιζαν. Όμως τώρα φάτε αμπελοφιλοσοφία και άγιος ο Θεός... -
αυτό σου λέω, οτι λες θα ψηφίζεις Ψαριανό (έτσι νομίζω οτι έχεις πει) σαν να σου έχουν βάλει τα ψηφοδέλτια μπροστά και να διαλέγεις με βάση τη προσωπική σου γνώμη.
αντίθετα εγώ, το λέω ξεκάθαρα, θα ψηφίσω Δημαρά (παρόλο που τον θεωρώ κλασσική περίπτωση κλαψομούν@ς) αποκλειστικά και μόνο γιατί αν οι δημοσκοπήσεις όντως αντικατοπτρίζουν τη πραγματικότητα και κατορθώσει να πάρει τη 1 απο τις συνήθως καπαρωμένες 2 θέσεις, θα δρομολογήσει εξελίξεις. εξελίξεις αντίθετες προς αυτό που έχουν συνηθίσει οι κομματικοί μηχανισμοί.
θα στο πω αλλιώς, εσύ μια ωραία ημέρα δεν ξύπνησες και με αποφάσεις άλλων βρέθηκες με μηδενικές αυξήσεις στο μισθό, φόρους στη βενζίνη μεγαλύτερο ΦΠΑ κλπ κλπ και τώρα καλείσαι να ανταπεξέλθεις στις νέες συνθήκες?
πως ο ΓΑΠ ζητάει να του δώσουν στρωμένη δουλειά αλλά παράλληλα διακηρύττει 'όλους μας επηρέασε το μνημόνιο'?
να παίξει και αυτός μπαλίτσα στις νέες συνθήκες και να αφήσει τη κλάψα. -
Ο χρήστης Joun έγραψε:
Αλλά δε περιμένω πολλά από κάποιους όπως εσείς εδώ σε αυτό το φόρουμ που το μόνο που βρίσκεται αρνητικό και καταστροφικό στην Σύγχρονη Ελληνική ιστορία είναι οι διορισμοί επί Ανδρέα.
Mα δεν ηταν μονο οι διορισμοι...
Ηταν και ο Οργανισμος Ανασυγκροτησης Επιχειρησεων που κατεστρεψε την εγχωρια παραγωγικη βαση χαριν των 'νεων τζακιων'.
Ηταν η ΠΡΟΜΕΤ του καφε και της ξυλειας που ηταν και η πρωτη καλη μπαζα του Ακη.
Ηταν η 'Αγραμπελης' και τα δανεικα απο κατι απιθανους τυπους τυπου Χαλλακ
Ηταν ο Μαυρακης και το 'δωρακι των 500 εκ. δρχ που εδωσε το σημα 'Κλεψτε αλλα με το ρεγουλο'...
Ηταν ο Σαλλας που απο ΓΓ υπουργειου βρεθηκε ιδιοκτητης τραπεζας...
Ηταν ο Λαλιωτης, ο Ακης, ο Σουλης κλπ 'δημοκρατικες δυναμεις'Τέτοια κωλυμένα μυαλά δε πρόκειται ποτέ να κρίνουν και να απαιτήσουν τις σωστές λύσεις.
Ευτυχως που ηρθες εσυ ο μη βλαξ και ο μη κολλημενος να μας μεταδωσεις την αληθεια που εσυ ως μη βλαξ κατεχεις και να μας ξεκολλησεις απο την πλανην την οικτραν εσυ ο μη κολλημενος
AVE!!!!
-
wannabe έχω τις αμφιβολίες μου σχετικά με το κατά πόσο θα δρομολογήσει εξελίξεις το ποσοστό του Δημαρά. Αν την επόμενη μέρα τον δεις να ξηγιέται χειραψίες στου Μαξίμου θα του πεις φέρτην ψήφο πίσω; Επικοινωνιακά νομίζω ότι η giorgakis ltd co. έχει τη δυνατότητα να κουκουλώσει ή να βάλει χέρι στην όποια επιτυχία Δημαρά (ο οποίος αν θυμάμαι καλά δεν ψήφισε ΚΑΤΑ του μνημονίου αλλά ΠΑΡΩΝ...).
Σίγουρα το επιθυμητό είναι να μαυριστεί το πασοκ. Και αυτό δεν πρόκειται να γίνει με την αποχή... Και 60% αποχή να υπάρξει, σαμπάνιες θα ανοίξουν. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
αντίθετα εγώ, το λέω ξεκάθαρα, θα ψηφίσω Δημαρά (παρόλο που τον θεωρώ κλασσική περίπτωση κλαψομούν@ς) αποκλειστικά και μόνο γιατί αν οι δημοσκοπήσεις όντως αντικατοπτρίζουν τη πραγματικότητα και κατορθώσει να πάρει τη 1 απο τις συνήθως καπαρωμένες 2 θέσεις, θα δρομολογήσει εξελίξεις. εξελίξεις αντίθετες προς αυτό που έχουν συνηθίσει οι κομματικοί μηχανισμοί.
Aπολυτα σεβαστη η επιλογη σου και σιγουρα καλυτερη απο το να επελεγες μεταξυ του γνωστου διπολου.
Εχω την αισθηση ομως, οτι καμμια εξελιξη δε θα πυροδοτησει η εισοδος Δημαρα στο Β γυρο και τελικα η επικρατηση του.
Ενισχυμενος θα βγει ο ΓΑΠ ,με την εννοια οτι καποιος πιστος του θα καταλαβει τη βουλευτικη εδρα του ανεξαρτητου Δημαρα...Εξελιξεις θα δρομολογηθουν μονο αν οι κυριοι εκφραστες του συστηματος Δημαρας Σγουρος Κικιλιας Αδωνις πεσουν κατω απο το 50%.
-
σύμφωνοι για την αποχή.
για Δημαρά σκέψου οτι, εντός ΠΑΣΟΚ, όσοι έχουν ταχθεί υπέρ Σγουρού θα βρεθούν στην απέξω εκ των πραγμάτων. και δεδομένης της ένδειας θέσεων τι θα σημάνει αυτό.
γιαυτό λέω παίζει ρόλο το timing. η στιγμή είναι μοναδική ευκαιρία.βάρος στη ψήφο στο Δημαρά έδωσε ο ΓΑΠ με τη διακαναλική έτσι....μη το ξεχνάμε.δεν μπορείς να παίζεις με αμοιβαία στην εποχή των παραγώγων και του naked short selling και να περιμένεις να κερδίσεις...
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
βάρος στη ψήφο στο Δημαρά έδωσε ο ΓΑΠ με τη διακαναλική έτσι....μη το ξεχνάμε....Μηπως ομως ηθελημενα επεσε στο Δημαρα το 'Βαρος' για να οδηγηθει σε αυτον (ως ο λιγοτερος κακος για τον ΓΑΠ) ο κοσμος??
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!